SEMNAL

Semnalez aparitia, incepand din 17 februarie a.c. in JURNALUL NATIONAL a materialului :

Special

ION ILIESCU/Revoluţia din decembrie şi detractorii ei (I)

“În acest an vom aniversa 20 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, care a determinat răsturnarea regimului dictatorial al lui N. Ceauşescu şi trecerea României spre democraţie şi stat de drept. În tot acest răstimp s-a desfăşurat o amplă campanie de contestare şi denigrare atât a Revoluţiei, cât şi a liderilor săi, nu doar din partea nostalgicilor vechiului regim, ci şi a forţelor de dreapta, din interior şi din afară. “

 …………

“Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, face unele comentarii pe marginea cărţii “De la regimul comunist la regimul Iliescu”, un volum de dialoguri între fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu, şi istoricul A.M. Stoenescu. Prezentăm integral aceste comentarii, începând de astăzi. “(J.N.)

  Cei interesati, pot citi evenimente traite adunate sub titlurile :

– SPIONAJUL,LUAT PRIN SURPRINDERE
– ATACURI DENIGRATOARE
– RELAŢIA CU SOVIETICII;O OBSESIE
– “NU S-A ÎNCERCAT NICI MĂCAR RECRUTAREA MEA”
– DIVERSIUNEA TERORISTĂ
– RETICENT LA SPECULAŢII

Dupa aparitia intregului material in Jurnalul National (in trei numere consecutive) voi incerca si postarea sa pe blog, in Pagini

Advertisements

6 Responses to “SEMNAL”

 1. emigrantul Says:

  Deci pina la urma a fost revolutie in adevaratul sens al cuvintului sau o simpla schimbare de regim orchestrata de o putere straina?

  Sondaj: http://sondaje.php0h.com/revolsaulovitura.php

 2. comentator Says:

  Un material deosebit. Chiar o pagina de istorie. Ati schimbat soarta acestei tari. Acum suntem din nou la un moment de rascruce! Pentru a evita instaurarea deplina a haosului generalizat, nu credeti ca ar trebui sa va implicati? Asteptam un raspuns din partea Dumneavoastra. Ce solutii aveti in vedere? Pe mainile cui ne lasati?

 3. Ovidiu Says:

  CITAT: Profesorul Ioan Scurtu:

  “La ora 14, căpitanul de rangul I Cico Dumitrescu s-a adresat din studioul 4 al Televiziunii: „Rog pe tovarăşul Ion Iliescu, cu care am fost coleg, să vină la Televiziune! Trebuie, tovarăşi, să ne organizăm”[19]. Peste circa o jumătate de oră, Ion Iliescu a venit la Televiziune, unde a fost salutat cu entuziasm de Teodor Brateş, coordonatorul emisiei din studioul 4, care transmitea revoluţia română în direct. Ion Iliescu a luat cuvântul în jurul orei 14.45 şi, după ce a salutat înlăturarea dictatorului Ceauşescu, a apreciat: „Poporul nostru trebuie să dea dovadă de maturitate în aceste momente, să ne putem reorganiza pe baze democratice. Vom constitui în cursul acestei zile un Comitet al Salvării Naţionale, care să înceapă să pună ordine”[20]. El a cerut ca la ora 17 „toţi cei responsabili care se pot angaja în această operă constructivă” să vină la Comitetul Central: „Trebuie neapărat să ne reorganizăm, într-un Comitet de Salvare Naţională. Să elaborăm un program de acţiune”. Aşadar, încă de la prima sa apariţie publică, Ion Iliescu s-a comportat ca un lider politic, hotărât să-şi asume răspunderea organizării României pe baze democratice.”
  —————————————————————————–
  Stimate presedinte Ion Iliescu, de ce nu reamintiti acest eveniment?

 4. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  de ce nu-mi aprobati mesajul ?

 5. Ovidiu Says:

  CITAT:

  Ion Iliescu: ” Este evident că modul în care a fost organizat procesul şi desfăşurarea lui au fost nefavorabile pentru imaginea ţării şi a noii puteri instaurate. Dar trebuie pornit în aceste aprecieri de la starea de fapt, de la atmosfera de teroare şi incertitudini în care ne aflam. A fost, într-adevăr, un proces improvizat, în condiţii excepţionale, decurgând din situaţia excepţională în care ne aflam. Autorii nu au dreptate când ignoră, în aprecierile lor, împrejurările excepţionale; nu au dreptate nici când pun la îndoială efectele procesului. În fapt, de a doua zi s-au redus imediat şi substanţial încordarea şi intensitatea acţiunilor armate, care în câteva zile au şi încetat.

  Chiar şi V. Măgureanu constată că, în atmosfera de atunci, “toată lumea aştepta cu sufletul la gură anunţarea morţii celor doi”. Ambii recunosc că, în ziua de 22 decembrie, dacă ar fi fost prinşi de mulţime, probabil că ar fi fost linşaţi. A.M. Stoenescu relatează că unul dintre primii tineri care au pătruns în clădire şi au ajuns pe acoperişul ei a încercat să tragă spre elicopter. În noaptea de 25 decembrie, după prezentarea filmului cu procesul şi execuţia, la TVR, au sunat neîncetat telefoanele; oamenii nu credeau că cei doi au fost executaţi; au cerut să vadă expuse cadavrele. Aceasta era starea de spirit în ţară, care nu putea fi ignorată. Eu cred că, în ciuda inconvenienţelor de imagine, măsura în sine, în condiţiile date, a fost necesară şi, în ultimă instanţă, benefică – pentru curmarea pierderii de alte vieţi omeneşti.

  N-au nici un temei supoziţiile autorilor, cum că procesul şi execuţia ar fi avut loc şi ca urmare a unor presiuni din stradă. ”
  ————————————
  Stimate presedinte Ion Iliescu, va pun doua intrebari, in primul rand observ ca va contraziceti, ati scris despre V.Magureanu, “Toata lumea astepta(…)”, mai jos scrieti ca nu era vorba de presiuni din strada !

  Ce se intampla daca Ceausescu avea un proces corect , public, nu improvizat. Romanii nu mai scapau de dictatura ?

  Atmosfera de teroare a ramas si dupa executarea lor! sau gresesc ?

 6. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  am convingerea ca in spatele dumneavoastra au fost ascunsi si atunci si continua sa fie tradatori si diversionisti, care slujesc interese care nu reprezinta neaparat Romania, ci mai ales puteri straine. Intuitia mea este in alerta, vazand de exemplu cum in ultimii ani sunt puse in practica demersuri ce conduc la denigrarea Romaniei pe plan international, la o degringolada evidenta pe plan intern, la crize reiterate care slabesc si vulnerabilizeaza societatea romaneasca. In acest context, al concertarii acestor actiuni anti-romanesti, nu mi se pare ciudat faptul ca dumneavoastra sunteti din ce in ce mai des si mai dur atacat. Faceti parte din sfera politicii devotate intereselor nationale, pe care unii doresc sa o distruga definitiv. E multa orbire in Romania si aceste manipulari ale adevarului poate mai functioneaza inca, dar eu percep si o trezire a constiintei nationale, a inteligentei romanilor care incep sa vada adevarul-adevarat!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: