IN MEMORIAM

Tragedia cutremuratoarea ce a curmat firul vietii tanarului handbalist roman Marian Cozma reprezinta o pierdere irecuperabila pentru intreaga lume a sportului, pentru familie si pentru noi toti.

Spiritul civic a fost din nou infrant de violenta si acte profund reprobabile.


Fie ca memoria tanarului Marian Cozma ca si a lui Gheorghe Dumitru Lala, cel ce a pierit in aceleasi conditii tragice la Brasov, sa renasca spiritul de solidaritate umana pentru ca asemenea fapte abominabile sa nu se mai petreaca.


Pioasa amintire si sincere condoleante !

23 Responses to “IN MEMORIAM”

 1. ancaf Says:

  Dumnezeu sa-i odhineasca in pace!
  ps
  ungurii ne-au dat zilele acestea o lectie de civilizatie, de omenie, de solidaritate.

 2. mihaiebi Says:

  Îmi este dificil să fac aici şi acum acest comentariu. Nu vreau “să fac pe deşteptul” şi să spun: “V-am zis eu..!! ” Dar nu am putut să nu mă gîndesc atunci cînd am citit cutremătoarea ştire că numai cu două zile înainte făcusem comentariul de mai jos pe blogul unui fost şef de stat european:
  “…………………………………………………………………………………….
  Nu atît discrepanţele sociale sînt sursa conflictelor …ci în primul rînd manierele în care se ajung la aceste discrepanţe: minciuna, furtul, înşelăciunea, excrocheria şamd
  ……………………………………………………………………………………..
  Nu am întîlnit pe nimeni … care să-l urască pe Bill Gates…În schimb toată lumea urăşte jmecheraşii care debordează de prostie şi să plimbă cu gipane de sute de mii de euro. Pentru că este o discrepanţă între ce sînt acei oameni şi ce au. Şi tare ar mai interveni în forţă asupra lor atunci cînd văd că forţa statală nu reacţionează.
  Vezi aici ce discrepanţă între ce sînt acei oameni şi ce au http://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/ei-sunt-cei-2-suspecti-in-cazul-uciderii-lui-marian-cozma-unul-a-fost-retinut-in-austria-3882787/poze/?type=attachments&ptr=0 În mod firesc, demult trebuiau să fie acei oameni după gratii.

 3. Victor Says:

  Sper sa-i prinda sarbii lui Arkan pe toti nenorocitii aia din grupul mafiot care l-a omorat pe sportiv. Inaintea politiei!

  Ungurii ne dau lectii de civilizatie de multa vreme nu numai cu ocazia asta nefericita.

 4. emigrantul Says:

  Citat mihaiebi:
  “numai cu două zile înainte făcusem comentariul de mai jos pe blogul unui fost şef de stat european:
  “…………………………………………………………………………………….
  Nu atît discrepanţele sociale sînt sursa conflictelor …ci în primul rînd manierele în care se ajung la aceste discrepanţe: minciuna, furtul, înşelăciunea, excrocheria şamd
  ……………………………………………………………………………………..”

  Exprimarea lasa mult de dorit si, de ce sa nu o spunem, intreaga idee se constituie, de fapt, intr-o prostie.
  Decalajele sociale sunt sursa conflictelor, indiferent de mijloacele prin care se ajunge la asemenea discrepante.
  Oricit de legal si-ar fi agonisit cineva averea, cind il vezi cum cistiga intr-o zi cit tu intr-o viata iti vine sa-i tai gatul.
  Cantitatea de efort fizic si/sau mental pe care o persoana poate sa o depuna in 24 ore este limitata si in consecinta este nedrept ca unii care muncesc pe rupte sa cistige infinit mai putin decit altii ce practic nu fac nimic dar sunt plini de bani.

  Toti cei bogati, indiferent cit de cinstiti ar fi, au savirsit suficiente infractiuni pentru a lua ani grei de puscarie. Daca legea ar fi sa se aplice corect, nu am mai avea capitalisti.

  ====================================================
  Ati fost platit vreodata cu bani la negru, de catre angajatorul dvs.?
  SONDAJ: http://sondaje.php0h.com/platanegru.php
  ====================================================
  Nota: Sustragerea de la plata impozitelor se sanctioneaza cu minim 6 luni puscarie.

 5. emigrantul Says:

  Marian Cozma a mai fost injunghiat cu citiva ani in urma, nu foarte multi.

  Buricea: “In 2005 Marian a fost injunghiat tot de un tigan!”
  Colegul de la nationala, George Buricea si-a amintit cum in urma cu trei ani, pe vremea cand juca la Dinamo, Marian Cozma a fost batut si injunghiat de un grup de opt persoane.
  Imartie 2005, Cozma, care evolua la Dinamo Baumit Bucuresti, a fost batut si injunghiat de un grup de opt persoane. Cozma a avut o plaga pe spate, in apropierea coloanei vertebrale, de 8 cm lungime si 3 cm adincime. Handbalistul a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar medicii i-au spus ca a avut noroc ca nu a ramas paralizat.
  “Sunt socat, nu imi vine sa cred asa ceva. A fost la botezul copilului unui coleg. De la botez au plecat la discoteca. Am inteles ca a murit in bratele lui Ilyes. La cum il cunosc eu cred ca s-a bagat sa aplaneze un conflict. In 2006 tot un tigan l-a injughiat, a venit pe la spate si i-a infipt cutitul in spate. Stiam ca trebuie sa se duca prietena lui la el. Nici nu am curajul sa-l sun pe Jurca, era prietenul lui cel mai bun. Erau ca fratii”, a spus Buricea la gsp tv.

  Sursa: http://www.sport.ro/handbal/buricea-in-2006-marian-a-fost-injunghiat-tot-de-un-tigan.html

 6. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Se putea să nu strici solemnitatea acestui moment cu remarcile tale sceptice?

  În altă ordine de idei, Dumnezeu să-l ierte!

 7. krudus Says:

  D-zeu sa-i odihneasca in pace !

  Dar,… pentru romanul Gheorghe Dumitru Lala, am mai multe randuri de scris.Parerea mea este ca acest cetatean, merita infinit mai multa atentie.

  Cati dintre noi ar fi reactionat la fel, sa intervenim spontan in ajutorarea unor semeni si prinderea unui infractor inarmat?

  Sunt convins ca Gheorghe Lala, daca se afla in discotata aceea din Ungaria, il salva si pe sportivul nostru.

  Numai ca oamenii deosebiti de rari in acesta lume barbara, ca domnul Gheorghe Lala, in afara de munca si casa , probabil ca nu mai stia si altceva.Cred ca 80 % dintre romani sunt la fel ca Gheorghe Lala, numai ca multora le-a pierit curajul si sau resemnat.

  Daca eram in Consiliul Local al Brasovului, propuneam ca acestui OM CURAJOS sa-i ridicam o statuie.O merita cu prisosinta, a facut sacrificiul suprem, pe care nu stiu cati dintre noi, suntem capabili sa-l facem.

  Ok, a fost facut Cetatean de Onoare, dar cred ca este prea putin……mult prea putin.

  Va multumesc domnule Presedinte, ca ati amintit si de domnul Gheorghe Dumitru Lala.

 8. ancaf Says:

  @mihnea georgescu

  ia zi mai , baiete, cand nu “glumesti” tu si cu ce naibii nu “glumesti” tu, si cum de esti tu asa de “glumet” (nobil si intelectual aflat in blogroll la domn’ presedinte) si ailalti sunt ghiorlani?!

  @toti
  ia luati un citat aici din mihnea georgescu

  gurau silviu spune:
  februarie 10, 2009 la 5:18 pm
  a murit un brad de roman ,injunghiat de niste babuini,voi nu comentati nimic??de ce dracu’ bloguitzi??sau guitzati??popor de alienati side indolenti!!!imi este rusine ca am avut blog!!!

  Mihnea Georgescu spune:
  februarie 10, 2009 la 10:21 pm
  Nene Silviule,

  Vii cu vii, morţii cu morţii! A murit, să fie sănătos! Ce, vrei să-i ţin lumânarea?”

 9. Sibilla Says:

  Dumnezeu să-i hodinească-n pace !
  Da, un sârb şi-un croat, au încercat, au făcut ÎMPREUNĂ tot ce le-a stat în putinţă pentru a salva un român … Se vor trezi românii , vom redescoperii a fi uniţi, solidari ? E important ca nu numai suferinţele să ne aprpie ci să înţelegem că numai împreună putem mişca ceva , putem izbândi, necum dezbinaţi…
  Gheorghe Lala e un erou, un model, Fie-i ţărâna uşoară !
  Marian Cozma e victima băieţilor de cartier, a unor interlopi, autorităţile de pretutindeni fie se urnesc cu greutate, fie intervin prea târziu ( infractorii sunt eliberaţi pentru ” bună purtare ” şi se dedau în scurt timp la acte de-o cruzime inimaginabilă.. ), dar, am constatat etichetarea cu uşurinţă a paramilitarilor sârbi drept ” extremişti ” … :(
  Tocmai existenţa tigrilor, nu contează unde, e un semnal de alarmă că autorităţile nu intervin, că interlopii fac legea, că… multe . Prea multe …
  Românii sunt batjocoriţi, umiliţi, suntem consideraţi a fi cea mai prăpădită naţie şi nu e aşa şi nu merităm aceasta, imaginea României e terfelită în lume şi ” onorat ” conducătorii noştri fie sunt dezinteresaţi, fie consimt prin tăcere, neimplicare … trist dar adevărat ! Ruşine să ne fie, va trebui să ne trezim şi să ne implicăm pentru a ne recâştiga şi impune RESPECTUL. De ce e necesar să moară Oameni pentru ca noi să ne reamintim a fi Oameni, a fi solidari .. ? Dacă am fi solidari, mult mai multe am obţine în folosul nostru, al celor mulţi !
  Renunţarea la renunţare, renunţarea la resemnare, de aici trebuie pornit şi va trebui să ne trezim, căci n-o va face nimeni în locul nostru ..
  Dumnezeu să-l hodinească pe handbalistul Marian Cozma !
  stimă şi respect,
  Sibilla

 10. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă AncaF,

  Păi şi ce nu am dreptate, cu ce pot să-l mai ajut acum?! Să se odihnească în pace!

 11. disica Says:

  Regret profund moartea acestui tanar, dar nu pot sa-mi ascund dezamagirea, ca din nou sunt criticati oamenii acestei tarisoare, care ne adaposteste si ne hraneste pe noi, romanii, ca nu sunt ca cei din alta tara, ca nu se implica cum o fac altii, etc.
  Oare cand vom termina cu criticile la adresa celor care ne conduc, fie buni sau rai?!

 12. Sibilla Says:

  @Mihnea Georgescu,
  Ai greşit !
  Vei cere scuze public doamnei Anca, şi dacă te respecţi pe tine, pe noi, memoria acelui handbalist, părinţii acestuia, vei recunoaşte că formularea ta e cel puţin ciudată şi … mă opresc, sper că ai înţeles. Nu am ajutat cu nimic nici măcar unul dintre noi vreuna din victimele violenţelor , a infractorilor, băieţilor de cartier, a interlopilor, pentru că, am tăcut, nu ne-am implicat suficient, nu am luat atitudine, suntem dezbinaţi şi, nu avem dreptul să ne avântăm în afirmaţii gratuite … Cine sunt oare vii şi cine cei ” morţi ” ? Acolo unde nu există conştiinţă, suflet, omenie, solidaritate, nu poţi vorbi despre vii ci, despre nişte roboţi, marionete, etc etc
  Uneori când nu ai ce face, poţi măcar să taci !
  Sibilla
  P.S. Remarcile colegului Emigrantul sunt de bun simţ, sunt un semnal, o atenţionare, ale tale sunt ce vrei matale, dar vorbe de ” duh ” NU.

 13. Maria Barbu Says:

  Regretele noastre pentru moartea lui Marian Cozma si a eroului de la Brasov sunt zadarnice. Sunt morti stupide, in urma unor violente care nu ar fi trebuit sa aiba loc. Ce se intampla in aceasta parte de lume? A trecut comunismul si acum, in aceasta falsa democratie, violenta a capatat un statut cumplit pe care nu il avea in comunism. Nu spun asta in sensul ca as regreta fosta societate, nici vorba, ci in sensul ca ma tem ca acest est al Europei nu va scapa niciodata de tarele imbecilizarii din comunism si ale bestializarii din acest capitalism primitiv.

 14. Mihnea Georgescu Says:

  Drugarica dragă,

  Eşti sensibilă ca de obicei, îmi cer iertare faţă de familia îndoliată dacă i-am tulburat cu ceva, maijko, ei trec prin momente grele şi Oamenii de Bine ca noi trebuie să le fie alături, fireşte. Mulţumesc că mi-ai atras atenţia asupra lipsei de solidaritate a Neamului, atunci când vine vorba despre adevăratele valori.

 15. SorinPLATON Says:

  Scrisoare de ramas bun…

  http://sorinplaton.wordpress.com/2009/02/13/gabriel-garcia-marqez/

  Cu stima,
  “unul dintre egali”

 16. mihaiebi Says:

  Citez pe “emigrantul”
  Oricit de legal si-ar fi agonisit cineva averea, cind il vezi cum cistiga intr-o zi cit tu intr-o viata iti vine sa-i tai gatul.
  Nu mi-am putut imagina că aici voi întîlni ideologul asasinilor lui Marian!

 17. globetrotter58 Says:

  Ce se petrece in estul Europei e rezultatul multor decenii de totalitarism salbatic … v-ati LICHIDAT ELITELE ce au fost inlocuite de NONVALORI ! asta e PRINCIPALA CAUZA a dezastrului ce continua si astazi. Politistul nu e altul decat militianul de ieri, cetateanul turmentat nu numai ca are drept de vot dar a ajuns sa ocupe pozitiile ramase vacante prin inlaturarea elitelor (legislativ, juridic, etc), cei crescuti in a schingiui si omora si-au extins zona de dominatie controlind societatea (mai deunazii criminalii erau eliberati in masa prin decrete de partid spre a mentine presiunea terorii asupra unei populatii nemultumite, azi acelasi lucru – puscariasii primesc CONCEDII pe termen nelimitat – se face cu profit prin intermediul lumii interlope), imediat dupa 89 s-au folosit aceleasi metode de forta ca in anii 45-47 prin care s-a transmis celor ce sperau intr-o renastere a normalitatii, sa pastreze LINISTEA, si ce era de asteptat s-a intamplat … s-a mizat pe lozul castigator = MAMALIGA NU FACE EXPLOZIE! Romanul stie “capul ce se pleaca …” si s-a complacut sa traiasca ca un sclav pierzandu-si identitatea … Increderea si respectul populatiei in lege e NUL (speranta nu e in lege ci in structuri paramilitare si metode ce sunt in afara legii!) atata timp cat cei ce sunt pusi sa creieze si/sau sa vegheze la aplicarea CORECTA a legilor SUNT EI MAI PRESUS DE LEGE. ELITELE sunt LIANTUL ce decide FORTA unei societati. Iar acelea care-si lichideaza elitele isi semneaza condamnarea la MOARTE … Saracie, Crime, Hotii, Sclavie acesta este CALEA pe care ati ales-o si nu e cararea spre Golgota Inaltarii (a prosperitatii), ci prabusirea in abisul uitarii istoriei.
  Stau si ma intreb oare natiunile AU DREPTUL LA EUTANASIE?

 18. emigrantul Says:

  Citat GlobeTrotter58:
  Ce se petrece in estul Europei e rezultatul multor decenii de totalitarism salbatic … v-ati LICHIDAT ELITELE ce au fost inlocuite de NONVALORI ! asta e PRINCIPALA CAUZA a dezastrului ce continua si astazi.”

  Da cel putin 20 exemple de elite lichidate. Pe urma discutam la concret.

  Citat GlobeTrotter58:
  cei crescuti in a schingiui si omora si-au extins zona de dominatie controlind societatea (mai deunazii criminalii erau eliberati in masa prin decrete de partid spre a mentine presiunea terorii asupra unei populatii nemultumite

  In comunism, criminalii erau eliberati pentru a mentine o stare de teroare in rindul populatiei?! Asta chiar ca este o afirmatie de bolnav psihic.

  Citat GlobeTrotter58:
  speranta nu e in lege ci in structuri paramilitare si metode ce sunt in afara legii!

  Aici iti dau dreptate. Trebuie organizat pina la urma ceva si rasturnat regimul instaurat in 22 Dec. 89. Trebuie sa revenim la comunism.

  Citat GlobeTrotter58:
  ELITELE sunt LIANTUL ce decide FORTA unei societati. Iar acelea care-si lichideaza elitele isi semneaza condamnarea la MOARTE … Saracie, Crime, Hotii, Sclavie acesta este CALEA pe care ati ales-o si nu e cararea spre Golgota Inaltarii (a prosperitatii), ci prabusirea in abisul uitarii istoriei.
  Stau si ma intreb oare natiunile AU DREPTUL LA EUTANASIE?

  Globe Trotter(58), tu nu esti nici pe departe o elita ci mai degraba un individ nesanatos mental. Te intrebi daca Poporul Roman nu ar trebui eutanasiat. Eu ma intreb daca nu cumva globetrotter58 ar trebui eutanasiat mai inainte si astfel va dispare singurul individ care isi pune asemenea intrebari in legatura cu romanii.

 19. Sibilla Says:

  @Mihnea,
  Dobro, druje !
  Dumnezeu sâ-l hodinească-n pace pe sportivul, Omul, românul, Marian Cozma !
  Trebuie să redevenim solodari şi trebuie să ne păstrăm credinţa în Bine, din încercări să învăţăm.
  toate cele bune , druje Mihnea,
  Sibilla

 20. Mihnea Georgescu Says:

  FIECARE PASĂRE PE LIMBA EI PIERE

  Nu ridica în slăvi Adrian Năstase civilizaţia europeană? Uite că europenii lui cer capul lui tavă! Asta e! Să mai ai încredere în occidentali! Blestemat, vorba Poetului, “cine-au îndrăgit străinii!”

  Acum este o singură Cale ca Adrian Năstase să se mântuiască, Întoarcerea la Popor, la prostime… Vedeţi, ăsta e paradoxul! Adrian Năstase este un elitist, un Nobil prin Naştere şi Formaţie Intelectuală, dar intelectualii vânduţi Occidentului cer capul lui, iar noi, prostimea, neamurile proaste din Mahalaua Militarilor sau de pe tarlalele Mizilului, îl iubim ca pe un Tată al Naţiunii.

  Frumos Neam suntem Noi, Românii, toleranţi până la absurd!

  Ei, domnule Adrian Năstase, nu-i aşa că acum vedeţi adevărata faţă a Europei?

 21. Cezar Pesclevei Says:

  @ Mihnea Georgescu,

  Parca aveai convingeri protestante! Mai poate ierta Dumnezeu pe cineva care a murit si nu si-a rezolvat problema manturiii aici?

 22. Cezar Pesclevei Says:

  @ Mihnea Georgescu,

  Cu Facultate si Master in teologie baptista absolvite cu brio, ai alte convingeri?????! Foarte interesant, te credeam altfell… de fapt…

 23. radualexandrupsd3 Says:

  E usor de redus un proces complex legat de transformarile din Europa de Est la explicatii simpliste de genul ,, v-ati lichidat elitele ,, iar acum platiti pretul meritat , ,, Mamaliga nu face expolzie ,, si alte idei interesante .
  Insa nici painea frantuzeasca nu face explozie si nici macar hamburgerul american .
  Mai potrivita mi se pare exlicatia potrivit careia o anumita isi elita face loc prin diferite subterfugii in locul elitei care deja isi aumase rolul de conducator . Acest proces este realizat in primul rand prin schimbarea ideologiei prin care sunt conduse masele . O forma de manipulare este inlocuita printr-o alta forma de manipulare .
  Este firesc ca vechea elita sa se simta frustata de modul incorect in care noua elita se impune in fata maselor uitand ca la randul ei s-a impus prin subtile metode de ,, revolutionare ,, a maselor .
  Mereu aceiasi idee : masele sunt nepunticioase fara aportul nostru salvator al elitei care suntem noi , grupul care vrem sa preluam putere din mainile celor care au inrobit masele .
  Poate ca o caracteristica neplacuta a sistemului balcanic care ne caracterizeaza este aceasta permarenta inabilitate a elitelor de a coexista si de a se primeni treptat si firesc asa cum se intampla in alte state mai evoluate din punct de vedere politic .
  Oricum pana acum nu am auzit pe nimeni sa spuna : fac parte din marea masa va rog conduceti-ma , dimpotriva este inflatie de personaje elitiste care sesizeaza carentele maselor si dau solutii salvatoare .

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: