STIREA ZILEI

Miercuri, 21 ianuarie, voi raspunde invitatiei postului TV ANTENA 3.

Voi participa, incepand cu ora 20:10, la emisiunea Ştirea zilei cu Gabriela Vrânceanu Firea. 

18 Responses to “STIREA ZILEI”

 1. emigrantul Says:

  Sunteti de acord sa fiti amprentat inainte de obtinerea pasaportului?
  http://sondaje.php0h.com/amprentepasaport.php

 2. emigrantul Says:

  Ce ati prefera, un parlament puternic sau un presedinte puternic?
  http://sondaje.php0h.com/presedparlam.php

 3. mirceabadea2 Says:

  Domnule ION ILIESCU!

  Ma numesc OANCEA BOGDAN, am 29 de ani, sunt din Constanta si fac parte din echipa de tineret a domnului ALEXANDRU MAZARE.

  Intentia mea este de a castiga PRESEDENTIA ROMANIEI in anul 2014 ca si candidat al PSD. Pana atunci insa, v-il propun pe domnul BADEA MIRCEA ca si potential contra-candidat al lui TRAIAN BASESCU pentru 2009.

  Daca veti considera oportuna aceasta propunere, va stau la dispozitie pentru a gandi impreuna campania electorala din toamna 2009.

  Doresc sa va spun ca bunicul meu ma compara mereu cu dumneavoastra pentru ca seman din punct de vedere fizic cu dvs si pentru ca visul bunicului meu era sa ma vada ajuns prim-ministru al Romaniei. Din pacate, acum 11 ani, bunicul meu a murit prin infarct miocardic, chiar cu 2 zile inainte sa aflu ca am intrat primul la facultatea de Stiinte Economice a Universitatii OVIDIUS din Constanta – specializarea Relatii Internationale.

  Din pacate nu a apucat sa ma vada nici macar student… Dar sunt sigur ca de acolo de Sus el ma vede si cred ca nu si-a pierdut niciodata speranta ca isi va indeplini visul de a ma vedea prim-ministru al ROMANIEI.

  DOMNULE ION ILIESCU,

  VA ROG SA MA AJUTATI SA IMPLINESC VISUL BUNICULUI MEU.

  VREAU SA AJUNG PRIM-MINISTRU AL ROMANIEI.

  Nu conteaza cum si nu conteaza cand… 2009 sau 2012… e mai putin important asta pentru mine… EU VREAU SA SALVEZ ROMANIA !!!

  Numarul meu de mobil este : 0757.78.17.59
  Adresa de e-mail : bogdan_classic_style@yahoo.com
  Adresa de blog : http://www.bogdan-oancea.blogspot.com
  Instrument de marketing : http://www.mircea-badea-rules.blogspot.com
  Adresa de blog in engleza : http://www.bogdan-one.blogspot.com
  Cont de HI5 : http://bogdan-one-for-all.hi5.com/

  Cu respect,
  Ec. OANCEA BOGDAN

 4. bciprianmp Says:

  Vă voi urmări cu interes. Sper să ne lămuriţi şi în legătură cu Legea privind înregistrarea corespondenţei noastre PRIVATE!

 5. George Serban Says:

  Imi amintesc ca una dintre informatiile picante care a razbit dupa 1989 spre public a fost aceea cu privire la interesul Elenei Ceausescu de a asculta inregistrarile facute de una dintre directiile Securitatii in dormitoarele unora dintre liderii fostului Partid Comunist Roman unde, printre suspine, se puteau petrece lucruri care sa puna in pericol siguranta nationala a Romaniei. Aceasta istorie mi-a fost confirmata de o persoana competenta.

  Astazi un scandal stupid, gestionat in stilul neprofesionist, deja cunoscut al Cotrocenilor, ne aduce in atentie un posibil interes al Presedintelui Romaniei de a asculta interceptari ale unor convorbiri telefonice private. Daca informatia se dovedeste exacta, ma intreb cum vom putea stii daca interesul presedintelui s-a limitat la convorbiri politice sau s-a extins si in dormitoarele unor lideri contemporani noua? Va fi, altfel, foarte greu sa decelam diferentele dintre Elena Ceausesc si Traian Basescu pe acest domeniu de interes.

  Incerc sa inventariez informatiile pe care le am.

  1. Dinu Patriciu, intr-un mediu politic nefavorabil lui, dominat de Traian Basescu, in fata unei justitii considerata de romani ca una dintre cele mai de neincredere institutii, in aceste conditii, deci, Dinu Patriciu castiga actiunea prin care dovedeste ca SRI i-a interceptat ilegal convorbirile telefonice.

  2. Ma vad obligat sa pun, pe de o parte, cuvantul domnilor Mircea Geoana (din anul 2007) si Catalin Saftoiu care afirma ca se fac interceptii de convorbiri telefonice ilegale iar, pe de alta parte, cuvantul presedintelui Traian Basescu. Despre domnii Mircea Geoana si Catalin Saftoiu nu am nici o informatie asupra faptului ca ar face declaratii publice mincinoase sau ca si-ar asuma angajamente, nerespectate in mod repetat. In ceea ce-l priveste, Traian Basescu a mintit de mai multe ori opinia publica in declaratii si nu numai o data si-a asumat angajamente publice pe care nu le-a respectat. In aceasta situatie eu nu il cred pe Traian Basescu.

  3. Sub pretextul ca are o solutie democratica, in anul 2004, Traian Basescu a mentinut in functii la structurile informative oameni numiti de vechiul regim cu scopul de a si-i aservi politic si personal. Nefiind oameni de onoare, acestia nu si-au prezentat demisia uitand ca au fost numiti pe criterii politice. Dupa aceea si-a creat legaturi directe cu oameni din linia a doua a serviciilor de informatii astfel incat directorii sa nu-i mai fie necesari. Ce incredere se poate avea in conducerile acestor institutii. Controlul civil asupra structurilor informative, prin comisiile parlamentare, este formal si neeficient.

  4. Se aplica prevederile Legii nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii, precum si pentru modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. Aceasta lege se aplica intr-o Romanie guvernata de o Majoritate care decerdibilizeaza conceptul democratiei deoarece s-a constituit in urma unei campanii electorale care a indus in mod fals cetatenilor iluzia ca voteaza doua partide incompatibile.

  Pe baza acestor informatii si concluzii, devine tot mai limpede ca ne aflam intr-un sistem politic caracterizat de un deficit de democratie evolutiv.

  Pentru mine, prezenta lui Traian Basescu in pozitia de presedinte al statului constituie un factor de nocivitate si de pericol major la siguranta nationala a Romaniei. Am in vedere faptul ca deficitul de democratie constituie un factor de risc major pentru siguranta nationala a tarii.

  Ma gandesc tot mai serios ca Romania trebuie sa fie asistata prin monitorizare de catre Comisia Europeana cu aprobarea PE nu numai in domeniul justitiei dar si al controlului civil asupra structurilor informative ale statului.

  In tarile democrate nu exista “servicii secrete” tocmai datorita faptului ca sunt supuse controlului civil. Ma intreb daca intamplator presedintele Romaniei tot mai des cand se refera la structurile informative foloseste termenul generic de “servicii secrete”?

 6. Mihnea Georgescu Says:

  Să le fie ruşine băsescului şi slugilor sale! Foarte bine aţi spus!

 7. Gabriela Savitsky Says:

  Noi îl suspectăm pe Băsescu că, între tentaţia de a “asculta” convorbirile telefonice a tot ce mişcă şi presupusa inteligenţă, nu a rezistat tentaţiei curiozităţii. Pentru un setos de putere cum este dumnealui, posibilitatea de a controla şi a avea acces în ascunzişurile existenţei celor ce-l contestă este, cred, o fascinaţie.
  Sunteţi, ca de obicei, mult prea blajin şi îngăduitor.

 8. bursazvonurilorpolitice Says:

  Amandoi in aceiasi zi ( Dvs. si d-nul Nastase), nu credeti ca bate la ochi!?

 9. Darius Says:

  Ar trebui sa aparati cat mai des in asemenea emisiuni.

 10. alinanediu Says:

  Buna ziua Domnule Iliescu,

  Postasem si aseara pe blogul emisiunii problemele unui mare numar de pnsionari ai Romaniei (peste 6 milioane), dar vi le ridic si Dumneavoastra aici.
  Sunteti unul dintre fondatorii PSD, si banuiesc ca tineti la onoarea acestui partid cum tine orice parinte la copilul lui.
  Oare nu credeti ca prin ceea ce fac colegii Dumneavoastra de Partid acuma in guvernul mixt, vor aduce un mare deserviciu partidului si celui care va candida la presedintie din partea lui? Ma refer la faptul ca nu-si tin promisiunile electorale.
  Sunt din Timisoara, am 61 de ani, am activat in cercetare si invatamantul universitar din domeniul IT, si duc viata marginalizata a intelectualului secolului trecut in Romania de azi. Dezamagita fiind provocata de tot ceea ce s-a facut impotriva noastra, a seniorilor societatii, in ultimii 19 ani postrevolutionari.
  Am vazut ca sunteti preocupat de soarta pensionarilor – o ducem prost si toti ne imping undeva la marginea societatii.
  Vreau sa scot in evidenta faptul, ca prin demersurile facute de jumatatea de guvern PSD-ista, in sensul ca nu cracnesc in fata lui Basescu, cu riscul de a nu respecta promisiunile facute noua in campania electorala, vor scadea in sondaje si multi dintre noi nu-i vom mai vota… vor fi amendati de electorat si cei nevinovati de acest servilism.
  Celor 6 milioane de pensionari ni s-a promis stabilirea punctului de pensie, conform legii, la 45 % din salariul mediu brut pe economie, la Dna. Firea in emisiune, Mircea Geona cu nonsalanta a spus ca nu-si vor putea tine in totalitate promisiunile electorale, dar incearca sa indeplineasca ceea ce este scris in programul de guvernare comuna cu PD-L (oare noi i-am votat pentru aceasta guvernare comuna, in care sa nu-si respecte promisiunile?)…. cei 6 milioane de pensionari se vor gandi mult inainte de a vota.

  Dar vreau sa insist mai mult pe o alta problema , care prin natura evenimentelor desfasurate in timp ii vizeaza in cea mai mare parte tot pe pensionari – este vorba despre Legea Voiculescu, despre care Dumneavoastra ati scris pe blog, salutand faptul ca CCR a declarat-o constitutionala, dar Basescu nu vrea s-o promulge. Aceasta lege era menita sa rezolve convulsiile sociale aparute in urma revendicarilor incepand cu anul 2001 de catre diverse mafii imobiliare a caselor nationalizate, in care locuim cu precadere noi pensionarii, care cu 40-50 de ani eram activi , si neexistand blocuri (Dumneavoastra cunoasteti foarte bine Timisoara si stiti acest lucru, ca in 1950 nu existau decat casele vechi in care bieti slujbasi , ca noi si parintii mei, niste dascali in Timisoara), am primit repartitii in case nationalizate, in care pe atunci locuiam in comun cu alte familii. Aceste locuinte le-am cumparat prin Legea 112/1995 de la statul de drept roman cu acte in regula. (sunt peste un milion de cetateni in Romanaia care sunt acuma in prag de a fi dati afara in strada de hraparetii “recuperatori”) Toti suntem constituiti in Asociatia Proprietarilor pe Legea 112..
  Legea Voiculescu a fost votata in Pralament si trimisa la CCR unde a fost declarata constitutionala, Basescu in loc s-o promulge o retrimite in 24 decembrie (complet in afara constitutiei) din nou la CCR unde a fost din nou declarata constitutionala, nu vrea nici acuma s-o promulge si uitati ce intreprinde:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5334801-presedintele-csm-virgil-andreies-parlamentul-trebuie-anuleze-legea-voiculescu.htm?cfmail

  Oare pana cand noi vom fi victimele neintelegerilor si urei personale intre Basescu si alti politicieni???
  In acest momnet, PSD-ul care in alianta cu PC-ul ne promisese ca ne rezolva aceasta problema era la guvernare, in mod normal, cand Basescu a retrimis pe nedrept Legea Voiculescu la CCR, trebuia sa se revolte, ba chiar sa iasa de la guvernare, cand este impiedicat de a-si tine promisiunile… dar nu s-a intamplat, din pacate, asa (asta este doar in basme, ca dreptatea invinge)
  Cei ce au cumparat cu legea 112 s-au constituit intr-o asociatie si avem sute de materiale prin care putem proba ca dosarele de retrocedare intocmite de diverse Mafii imobiliare sunt false – chiar si eu, care ma ocup din 2001 de apararea casei cu 10 apartamente locuite de pensionari mai batrani ca mine, dintre care deja au murit 5 de inima rea, pot dovedi falsul, dar ma judec si acuma, toti fiind de partea mafiilor, de la functionarii publici pana la proprii avocati (noi nu le putem oferi foloase materiale pe masura celor oferite de mafii).
  Mai jos un linc catre conferinta de presa organizata de Asociatia noastra ieri, dar care nu-si va gasi ecou nici in presa nici in emisiuni TV, pentru ca nimeni nu ne ajuta, nici macar PSD+PC, care asta ne-a promis in campania electorala, si in care ne-am increzut acordandu-le votul la alegeri.
  http://www.jurnalul.ro/articole-online/2716/asociatia-proprietarilor-in-baza-legii-112-ameninta-cu-cedo-statul-roman/comenteaza#articol_optiune1

  Este trist, este foarte trist, pentru ca traim in stres din 2001 cand a aparut legea 10/2001 si imobilele au devenit interesante pe piata nu ca in 1996, cand aveau termen de gratie proprietarii sa le ceara, dar nu erau interesante. Multi s-au sinucis cand au primit citatii de evacuare, oare mai trebuie sa murim multi pana cand ni se va face dreptate.

  Oricum sa stiti ca prin bagarea capului in nisip a celor din guvern la aceste probleme, care vizeaza multe milioane de oameni, PSD-ul va pierde in sondaj si la alegeri.

  Va mai semnalez o infamie facuta de Academia Catavencu:
  http://catavencu.ro/parlamentul_da_o_gaura_la_buget_de_15_miliarde_de_euro-5599.html

  Pe YouTube se afla postate 11 parti ale conferintei de presa tinute luni de Asociatia Proprietarilor pe Legea 112, va trimis o adresa de unde puteti vedea tot (pe marele Dan Iordachescu in prag de evacuare… si noi toti ca el)

  Va rog frumos reflectati si luati masuri, nu se poate sa fim bataia de joc a tuturor, noi care in viata activa am dat bugetului statului o groaza de bani din care sa-u construit fabrici, uzine, scoli, locuinte, stadioane, pana si Casa Poporului din care se dau legi impotriva naostra… totul s-a vandut desi era al nostru si se spune ca suntem o povara pe umerii societatii „tinere”… de ce nu se dau despagubiri mafiilor de proprietari din acei bani?
  Imi cer scuze ca am indraznit sa va deranjez cu problemele noastre, dar suntem multi … si deloc prosti!
  Sperand ca veti trage un semnal de alarma in randul conducerii PSD va multumec ca mi-ati citit randurile.

 11. SorinPLATON Says:

  Poate nu ar strica ceva mai mult solidaritate a social-democratilor cu Adrian NASTASE, ce este prigonit in acest moment pentru unica vina ca este mult prea inteligent si de succes, in virtutea campaniei prezidentiale ce se apropie…

  http://sorinplaton.wordpress.com/2009/01/22/ajunge-o-bota-la-un-car-de-oale/

  Cu stima,
  1=
  PLATON

 12. daculliber Says:

  1)Instalarea caricaturală a baronului Dragnea la M.A.I. s-a făcut fără lovituri de tun ca la Obama, din cauza regimului de austeritate şi anticriză impus de guvernarea Băsescu-Boc, cea mai slabă din istoria modernă.

  2)Baronii locali s-au instalat definitiv la putere copleşind actuala conducere fără vlagă, a PSD. Ei se autopropun, se autoaleg, ei propun miniştri, ei fac şi desfac alianţe.

  3)Baroniada generalizată a ajuns sub sigla PSD, care este tot mai compromisă şi-n disoluţie, datorită acestor guzgani multicolori care au un singur ţel, putere şi bani.

  4)PDL asistă şi tace mocnit jubilând la implozia PSD. Lovitura de gong finală va fi dată de Vânturescu la momentul oportun.

  5)Din păcate, în PSD, nu mai este nimeni care să stopeze acest dezastru şi să dea cu pumnul în masă. Singura şansă, ca PSD să rămână o forţă de stânga adevărată, ar fi să scape de aceşti baroni guzgani, indiferent de costurile electorale pe termen scurt.

  Maluri de prut!
  Cu amiciţie dacică!

 13. emigrantul Says:

  Cu privire la interceptarea convorbirilor care au loc intre doua telefoane mobile oarecare si modul cum se poate lupta impotriva unui asemenea inconvenient

  Rezolvarea problemei ascultarii conversatiilor telefonice consta in cumpararea unui aparat portabil de criptare a vocii de dimensiunile unui telefon mobil foarte mic (a se consulta exemplul, insotit de imagini explicative, de la adresa urmatoare:
  http://www2.rohde-schwarz.com/file_10992/TopSec-mobile_dat_en.pdf )

  In esenta, in loc sa vorbeasca in telefonul personal, cei doi participanti la conversatie vorbesc in aparatul de criptarea a vocii care este conectat la mobil prin interfata radio cu bataie scurta de citiva metri Blue Tooth (o facilitate de care dispune aproape oricare celular produs in ultimii 2-3 ani). Mai departe mobilele celor doi transmit fiecare semnalul primit de la codorul vocal corespunzator, astfel incit, in reteaua telefonica nu circula decit semnal cifrat. Un eventual aparat de interceptare introdus pe linie va trebui mai intii sa sparga codurile si abia dupa aceea sa inregistreze vocea in clar.

  De retinut ca nu este obligatoriu ca participantii la conversatie sa detina acelasi tip de mobil sau sa aiba memorate in telefon sau altundeva niste chei secrete pe care numai ei le cunosc. Desi pare total neintuitiv, exista o formula matematica ce poate calcula un cod de criptare – decriptare comun ambelor aparate aflate in dialog, astfel incit nu este nevoie de stabilirea in prealabil a vreunei chei secrete.

  In concluzie: Orice detinator de criptor vocal poate intra in dialog secretizat cu oricare alt posesor de criptor, indiferent ce telefoane mobile detin cei doi si fara ca participantii la discutie sa cunoasca in prealabil chei (coduri) pe care numai ei le stiu.

 14. radualexandrupsd3 Says:

  O emisiune extrem de interesanta care vine sa puncteze anumite probleme ale momentului .
  Insa tema predilecta abordata de politicieni atat pe plan intern si mai ales extern este criza economica mondiala . Fiecare stat isi ajusteaza politica economica guvernamentala pentru a face fata crizei , precum si pentru a relasa economia .
  In privinta stangaciilor guvernamentale care intai actioneaza si abia apoi realizeaza toate efectele actiunilor sale nimic nou . Dar aceasta stare de fapt nu exclude necesitatea unor solutii .
  Toate guvernele din lume fac economii si sustin anumite sectoare considerate prioritare .
  OK , economiile salariale ,mai ales cele facute fara logica si care ii afecteaza pe cei cu venituri mici nu sunt de dorit . Dar unde trebuie facute economii care pot fi considerate benefice si acceptabile ?
  OK guvernul actioneaza haotic si fara un plan bine gandit , dar care ar trebui sa fie acest plan ?
  Necesitatea unei pozitionari in aceasta problematica este poate un subiect care nu ar trebui evitat .

 15. instalatorul Says:

  In urma marturiei dlui Viorel Ursu din aceasta seara de la Antena 3, privind amestecul serviciilor secrete in viata politica in anii ’90, cer statului roman sa dea timpul inapoi si sa se tina din nou, in mod cinstit, primele alegeri prezidentiale. Cer tuturor fruntasilor FSN sa ofere scuze publice pentru modul murdar in care a fost ponegrit liderul liberal Radu Campeanu. Cer TMB anularea Congresului PNL de la Brasov, repunerea imediata in functii a liberalilor conform pozitilor lor dinainte de Congresul de la Brasov, ca si a tuturor actelor politice ale PNL de la acel congres incoace, precum si a tuturor actelor si acordurilor politice ale Romaniei de sub guvernarile PNL. Cer refacerea tuturor parlamentelor Romaniei de dupa 1992, an in care PNL a fost scos abuziv din parlament. Cer despagubiri pentru fiecare membru al PNL si PNT care a fost lipsit de dreptul la alegeri corecte si de participare la guvernare. Cer presedintelui Basescu sa plece imediat de la Cotroceni si sa lase locul dlui Radu Campeanu, adevaratul presedinte al Romaniei! Cer sa se tina din nou toate alegerile prezidentiale, parlamentare si locale din 1990 incoace. Vedeti, domnule Iliescu, cum este cind iei ceea ce nu poti da?

 16. instalatorul Says:

  Domnule Iliescu, nu sunt un om absurd, nu luati in serios comentariul meu anterior. Totusi, ca o intrebare de aceasta data serioasa: noua, celor care s-a intimplat sa avem alte opinii si, iata marturia dlui Ursu, am fost azvirliti in santurile politicii cu ajutorul serviciilor, cine ne da tineretea si perspectiva inapoi? Tata Mare? Dumnezeu-Fiul? Basescu- Fiica? Mos Gerila? Cum credeti ca ne simtim astazi cind vedem ca PSD da la guvernare ministri care ne sunt total inferiori si ca intelect si ca pregatire si ca si cultura si ca si loialitate si ca si buni romani? Cind vedem ce gunoi de guvern s-a nascut in cloaca? Asta ca sa nu ma refer si la PDL, fiindca ne amintim toti cine fugea pe vremuri sa faca Metalurgia ori Masinile Secrete (adica agricole). Dati un raspuns?

 17. instalatorul Says:

  Iata si marturia dlui Ursu, conform Antena 3:

  “Primeam informaţii despre Ion Raţiu, Radu Câmpeanu şi Corneliu Coposu care erau filaţi la vremea respectivă de SRI şi de serviciul doi şi-un sfert. Ceea ce spun este bazat pe notele de informaţii pe care le primeam dimineaţa de la aceste servicii”, a declarat Doru Viorel Ursu la emisiunea Sinteza Zilei.

  După dezvăluirile lui Claudiu Săftoiu, fost director al SIE, un alt fost oficial, Doru Viorel Ursu, ministru de Interne în guvernul Petre Roman, face declaraţii cu privire la serviciile române de informaţii.

  “Serviciile secrete în România au fost folosite ca instrument politic”, susţine Doru Viorel Ursu.

 18. cia27 Says:

  Geoană pune sapa în spatele celor care-i cer 25.000 de euro :

  http://adrianchifu.blogspot.com/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: