COMENTARII…DE SEARA

I.- Citind comentariile de pe blog privind evenimentele aniversare si comemorative din zilele de 21 si 22 decembrie 2008, doresc in primul rand sa multumesc tuturor celor ce si-au exprimat parerea, cu pertinenta, despre incidentele petrecute.

Fiind de acord cu comentariul profesorului Ion Borgovan vreau sa fac o precizare in legatura cu reprosul domniei sale asupra faptului ca am scris pe blog despre incidentul de la „Cimitirul Eroilor Revolutiei”, pentru ca prin aceasta i-as fi dat o prea mare atentie. Vreau sa subliniez ca nici nu as fi comentat faptul in sine, intr-adevar minor.

Ceea ce m-a contrariat a fost prezentarea deformata, exacerbata, promovata de posturile de televiziune „Realitatea” si „Antena 3”, continand chiar aprecieri jignitoare la adresa revolutionarilor, prezenti in numar mare la toate ceremoniile. In comentariile de la amintitele posturi TV s-a mentionat ca „revolutionarii l-ar fi agresat si huiduit pe Iliescu”, ceea ce era un neadevar. A fost o actiune izolata a catorva persoane certate cu legea, de care, pe loc, s-au dezis reprezentantii Asociatiilor de Revolutionari, care i-au si dezavuat pentru comportamentul lor necivilizat, intr-un loc si intr-un moment care ar fi impus respect.

Aceasta dezavuare a fost exprimata si intr-un Comunicat al „Lojii de Onoare a Revolutionarilor din Decembrie (LORD)” pe care l-am publicat pe acest blog si care a fost preluat de cateva publicatii.

Din LORD fac parte cca.17 asociatii, create pana la finele anului 1990 (LORD a fost constituita la initiativa lui Dan Iosif, al carui mormant se afla la „Cimitirul Eroilor Revolutiei” . Dupa depunerea de coroane, reprezentantii asociatiilor s-au si oprit la mormantul lui Dan Iosif, pentru a aprinde cate o lumanare si a-i cinsti memoria).

Un amanunt : doi reprezentanti ai conducerii „Asociatiei 21 Decembrie” m-au contactat a doua zi pentru a-si cere scuze, afirmand ca Maries nu actioneaza in numele lor. Eu le-am raspuns ca scuzele lor nu au valoare, daca nu le fac publice si daca nu determina o atitudine hotarata din partea Asociatiei impotriva acestui impostor, care nu are ce cauta in fruntea ei.

In legatura cu cei care s-au manifestat, a doua zi dupa incidentul de la Cimitir, cineva a tinut sa-mi relateze ca il cunoaste pe tanarul corpolent, cu coada, care striga in Cimitir, fiind vecin de bloc cu el, unde individul respectiv a intrat in conflict cu toti colocatarii, amenintand ca incendiaza blocul . S-au si facut reclamatii la Politie privind comportamentul sau.

Despre „batranel” (de altfel, de o varsta cu mine) de a doua zi, s-au scris destule. „Motivatia” lui este total aberanta in ce ma priveste.

II.- Modul incorect de reflectare in media s-a extins si in zilele urmatoare, cand actiunea izolata a unui individ a fost prezentata exagerat si incorect. Eu nici nu am avut vreun contact fizic sau vizual cu individul respectiv, in timp ce „Antena3” titra si informa cu lux de amanunte ca „individul m-ar fi agresat si trantit la pamant . Aceasta a si provocat interventia mea directa, de dezaprobare la cele doua posturi TV.

Romania Libera (dez..) informa ca „agresarea mea la Cimitir ar fi fost provocata de intentia mea de a tine un discurs . Si aceasta a fost o minciuna. Niciodata nu s-a luat cuvantul la ceremoniile din Cimitir. Cu aceasta raspund si unor intrebari : de ce m-am dus la Cimitir in 21 decembrie? ; ca si cum anul acesta as fi fost pentru prima oara la „Cimitirul Eroilor Revolutiei”. Este un alt neadevar. Amenajarea Cimitirului si amplasarea acestuia s-au facut, prin implicarea autoritatilor centrale, imediat dupa Revolutie. Dintotdeauna procesiunile de depuneri de coroane, incepeau la „Cimitirul Eroilor Revolutiei”, iar eu am fost prezent in fiecare an. E adevarat, ca in primii ani, toate aceste ceremonii de depuneri de coroane aveau loc in ziua de 22 decembrie (pentru ca si primii morti din Bucuresti au fost inregistrati in noaptea de 21 spre 22 decembrie). Ulterior, in timpul guvernarii CDR, unii au separat depunerile de coroane (pe 21 si pe 22 decembrie).

Deoarece programul oficial al ceremoniilor a inscris in acest an depunerea coroanelor la Cimitir in ziua de 21 decembrie, am participat alaturi de oficialitati pentru a fi prezenti cu totii la ceremonia comuna.

Esenta actiunii, in media, este reflectata de ziarul Gardianul, din data de 23 decembrie, care titra pe prima pagina, cu litere mari:” Tinta – Iliescu,agonia unei imagini” si care relata incidentele din cele doua zile, incorect si cu multe neadevaruri. Ceea ce m-a determinat sa solicit o reactie, care a si aparut in numarul de a doua zi al ziarului.

Unii incearca sa motiveze asemenea iesiri necivilizate prin existenta unor nemultumiri. Este adevarat ca sunt unii nemultumiti. Mai ales in legatura cu acordarea sau nu a unor certificate de revolutionar cu merite deosebite, dar aceasta nu motiveaza asemenea iesiri, care devin nefavorabile imaginii publice a revolutionarilor, despre care s-a comentat chiar in randul asociatiilor acestora. Spre exemplu, timisorenii (care au stat sub asediu aproape o saptamana) au acordat asemenea certificate la cateva sute de revolutionari, recunoscuti cu fapte deosebite. In schimb, o singura asociatie (METROU) spre exemplu, doreste sa acorde certificate (cu drepturile aferente) la peste 7000 de membri.

Sunt deci chestiuni care au fost analizate si dezbatute de Asociatiile de Revolutionari, cu reprezentantii structurilor administrative, atat in timpul elaborarii „Legii Recunostintei” cat si pe parcursul aplicarii ei. Asemenea probleme trebuiesc analizate si rezolvate prin aceeasi cale.

III.- Ziua de 22 Decembrie a fost marcata de un eveniment important. Aprobarea in Parlament a noului guvern, rezultat din alianta convenita intre cele doua mari partide, care au insumat cel mai mare numar de voturi (70%) la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Nu vreau acum sa intru in detalii, cu privire la motivatii. Este clar ca ar fi existat doar trei solutii pentru PSD – sa ramana in opozitie, sa formeze o coalitie cu PNL si UDMR si aceea care parea cea mai putin acceptabila – coalitia PSD cu PD-L. Precum se stie PSD a incercat sa incheie o intelegere cu PNL. Dar PNL a tergiversat discutiile pe aceasta tema cu PSD. S-a grabit, in schimb, sa stabileasca o intelegere cu UDMR, care a doua zi a plecat spre PD-L. In fata acestei nehotarari si tergiversari fara sens, PSD a decis sa inceapa negocieri cu PD-L, care s-au finalizat in termenii binecunoscuti.

Desigur, cea mai mare necunoscuta si incertitudine ramane comportamentul sefului statului.

Asa cum am mai spus, mergand pe aceasta formula de compromis, este important ca PSD sa isi pastreze verticalitatea si identitatea, iar reprezentantii sai sa fie exemplu de responsabilitate, corectitudine si de profesionalism.

Intr-un fel, Traian Basescu a repetat ceea ce am spus eu cu cateva zile inainte : „compromisul este deseori necesar in politica, importante este sa nu te compromiti!”

Sunt probleme care necesita o analiza mai atenta. Se impune, in noile conditiuni, elaborarea unei noi teorii si strategii a PSD pentru perioada urmatoare, dominata de doua momente politice importante : Alegerile europarlamentare din iunie si a celor prezidentiale de la sfarsitul anului. La acestea se adauga situatia economica, fara indoiala, influentata de criza economica mondiala.

Aceste probleme vor trebui analizate si dezbatute in forumurile statutare ale Partidului in cursul lunii ianuarie.

Acum, este important ca PSD sa trateze cu seriozitate asumarea raspunderii participarii sale cu eficienta la guvernare.

Advertisements

34 Responses to “COMENTARII…DE SEARA”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Nişte “dezaxaţi”, cum bine aţi spus, Domnule Preşedinte… Nu merită să ne pierdem vremea cu asemenea “elemente”. Păcat de tizul meu Georgescu, cred că exagerează cu cei 17 ani de temniţă, nu prea avea când să îi facă, pentru că în 1964 li s-a dat drumul tuturor deţinuţilor politici. Doar dacă ar fi “intrat” în 1947 (!), la 17 ani, în închisoare, ceea ce este mai puţin probabil, dacă nu chiar imposibil…
  Iar dezaxatul care striga în cimitir era, în mod evident un om cu probleme psihice, chiar am râs citind relatarea vecinului despre intenţiile scandalagiului de a da foc la bloc…

  Revenind la chestiuni mai serioase, părerea mea este că alianţa contra naturii cu PDL va aduce, pe termen mediu şi lung, mari deservicii de imagine PSD. Este momentul să se formeze o nouă forţă de stânga, a tinerilor intelectuali şi bloggeri de stânga, grupaţi în jurul lui ION ILIESCU.

 2. emigrantul Says:

  Loja de Onoare a Revolutionarilor din Decembrie (LORD)

  Denumirile acestea de “Loja de Onoare” sau “LORD” conduc imediat la idea existentei unei organizatii masonice ai carei membri ar fi revolutionarii din cele 17 asociatii. Data fiind explicatia fracmasoneriei, definita ca o entitate secreta, cu membri organizati in loji, implicati in miscari de schimbare a regimurilor, si stiind ca acesti revolutionari strinsi in LORD au rasturnat un sistem politic (cel putin asa pretind), nu se poate sa nu faci legatura intre “Loja de Onoare – LORD” si masonerie. Mai precis, cel, sau cei care au pus organizatiei asemenea denumire sunt evident fracmasoni, lucru care discrediteaza Revolutia, lasind de inteles ca totul a fost aranjat de catre o fratie oculta, bineinteles fara legatura cu interesele Poporului Roman, majoritatea cetatenilor tarii neavind nici o legatura cu masoneria.

  FRANCMASONERIE = asociaţie internaţională secretă de persoane, ai carei membri, organizati in loji, sunt uniti printr-un ideal de fraternitate si solidaritate practicind unele ritualuri oculte si fiind totodata implicati în mişcări de schimbare a regimurilor politice din multe ţări; masonerie.
  http://dexonline.ro/search.php?lexemId=21957

  Citat Ion Iliescu:
  Aceasta dezavuare a fost exprimata si intr-un Comunicat al „Lojii de Onoare a Revolutionarilor din Decembrie (LORD)” pe care l-am publicat pe acest blog si care a fost preluat de cateva publicatii.

  Din LORD fac parte cca.17 asociatii, create pana la finele anului 1990 (LORD a fost constituita la initiativa lui Dan Iosif, al carui mormant se afla la „Cimitirul Eroilor Revolutiei”

 3. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Loji sunt şi la teatru, după ştiinţa mea, te pomeneşti că şi acolo e ceva necurat, masonic?

 4. Mihnea Georgescu Says:

  Marile revoluţii burgheze din secolul al XIX-lea, revoluţiile din 1848, de exemplu, din toată Europa, au fost puse la cale de francmasoni. Bălcescu era francmason, Cuza era francmason, Kogălniceanu era francmason… Dacă Domnul Emigrantul trăia pe vremea aceea, probabil că era monarhist sau legitimist. Domnul Emigrantul este o fire conservatore, ostilă Progresului, neputând fi considerat un adevărat om de stânga.

 5. Mihnea Georgescu Says:

  Mi se pare mie, sau Adrian Năstase a lăsat-o mai moale cu blogăreala de când s-a reales deputat? Nu ne va părăsi, dar parcă a mai slăbit ritmul… În schimb, domnul Preşedinte este veşnic tânăr şi parcă acum are mai mult timp pentru noi, modeştii bloggeri…

 6. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Nu cumva eu şi Victor Babiciu, dacă nu suntem aceeaşi persoană, cum ar fi normal, măcar suntem “fraţi”, colegi de lojă, ce spui? O fi vreun Templu Secret pe la Politehnica, între Cotroceni şi Militari… LOL

 7. Praznik « Ioan Usca Says:

  […] Cam în acest moment, Nikos anunţă solemn că el va chema Poliţia, iar Anca încerca să afle cine-a furat tabloul domnului Preşedinte. […]

 8. emigrantul Says:

  Apel catre dusmanii lui Mihnea Georgescu

  Cu toate mesajele sale caraghioso-laudative la adresa unor politicieni, cu toata atitudinea de avocat neintrebat, mereu saritor in apararea idolilor sai, Mihnea Georgescu a reusit sa-si formeze, dupa cum constat, o gramada de inamici, care nu mai contenesc cu injuriile prin conturile sale pe internet.
  Fac un apel catre toti cei care il ponegresc zilnic sau chiar mai rar: “Lasati-l in pace!”, “Nu-l mai bagati in seama!”, “Incetati sa scrieti pe blogul lui Georgescu!”. Omul este bolnav psihic (a se vedea citatele urmatoare) si niciodata indiferent ce ati face nu ii veti intra in voie.

  CITATE:

  1) “Scrisoare deschisă către Adrian Năstase
  Este o scrisoare cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, a Anului Nou. O scrisoare către viitorul Preşedinte al României, în perioada 2009-2019.

  Domnule Preşedinte,
  Sunteţi un Nobil printre Politicieni şi un Politician printre Nobili…

  Vă recomand, fireşte, cu toată modestia unuia mult mai puţin important pe scara Valorilor, dar cu toată seriozitatea unuia care ţine sincer la dumneavoastră, un ritual de purificare, o baie rituală aromată de exemplu, sau ceva de genul… Ceva simbolic, dar eficient pentru a depăşi oboseala şi stressul acestor ani grei pentru dumneavoastră…

  Psihologic e foarte important, pentru a vă lepăda de povara trecutului, pentru a păşi plin de încredere în Anul care vine, un An care va fi unul nu uşor, dar plin de satisfacţii pentru dumneavoastră personal şi pentru cei care ţin la dumneavoastră …”

  Cu deosebit respect şi profundă admiraţie,
  Mihnea GEORGESCU

  26 Dec. 2008

  2) “Am aflat că infamul individ care a îndrăznit să îl atace pe scumpul nostru Preşedinte cu ouă în ziua de 22 poartă acelaşi nume ca şi mine – GEORGESCU. Numele, scumpii mei, sunt importante, ele poartă în ele o lume. Pentru vechii evrei, Numele aveau o semnificaţie aparte, ţinând de Esenţa Persoanei. Am resimţit deci, ca pe o jignire personală faptul că “dezaxatul” se numea la fel ca şi mine. Îndrăznesc să afirm, deci, că mă desolidarizez de individ, ca Georgescu, şi afirm că asemenea elemente fascistoide şi suburbane nu sunt caracteristice pentru Stirpea noastră, a Georgeştilor. Ţin să precizez că nu sunt rudă, după ştiinţa mea, cu acel individ.”
  24 Dec. 2008

  3) Drept la replica, replica la Drept
  Posted by Jemuel Gideon

  Mihnea Georgescu e departe, scarbit de ce se intampla in Bucuresti, scarbit de criza financiara, scarbit de veninul si brutalitatea comentatorilor, …. Adevarul e ca s-a retras in meditatie, pentru a putea urzi noi planuri de salvare a acestui Neam Blestemat. M-a rugat pe mine, consilierul sau de imagine, sa incerc (in limitele bunului simt al valorii), sa dau o replica grobienilor ce au incercat sa destabilizeze pacea si armonia acestui blog onorabil.

  Stiam ca romanii sunt ancorati in trecut, rasisti, xenofobi, intoleranti, dar antisemitismul si antiprogresismul vostru e strigator la cer. Voi nu-l urati pe Mihnea Georgescu pentru ca exista, il urati pe Mihnea Georgescu pentru ca ati vazut in el Libertatea pe care nu o veti putea dobandi niciodata. Voi nu-l urati pe Mihnea Georgescu pentru ca este membru PSD, voi il urati pentru ca sunteti antisemiti si neolegionari.

  Tin sa mentionez ca o parte din Adresele IP ale comentatorilor care au intrecut masura vor fi monitorizate, iar cei care au indraznit sa-l ameninte pe Mihnea Georgescu si familia sa, vor risca sanctiuni de ordin juridic.
  Si in final, pentru a mai indulci atmosfera apasatoare, va urez Sarbatori Laice Fericite!

  SEMNAT,
  Jemuel Gideon, Membru Fondator al Fundatiei Pentru Normalitate si Comunicare Interreligioasa

  23 Dec. 2008

  Sursa citatelor:
  http://mihneageorgescu.wordpress.com/

  Explicatie: Jemuel Gideon este o persoana imaginara despre care Mihnea Georgescu crede ca ar fi consilierul sau de imagine.

 9. emigrantul Says:

  Am gasit un comunicat al Lojii de Onoare – LORD, asemanator cu cel publicat de Ion Iliescu pe situl sau

  Comunicat 1:
  http://www.senat.ro/pagini/Membrii%20Senatului/prezenta%20mass%20media/ion%20iliescu/text%201%20%20_LORD%2089.pdf

  Comunicat 2 (publicat pe blogul lui Ion Iliescu):
  https://ioniliescu.wordpress.com/2008/12/21/update-2/#comments

  De mentionat un lucru: “ambele texte sunt nesemnate”. Normal ar fi ca amindoua mesajele sa fie parafate cu numele unor reprezentanti ai revolutionarilor, pentru ca romanii sa cunoasca cine a formulat efectiv comunicatele. De unde sa stim ca nu au fost scrise tot de niste oameni gen Doru Maries.

 10. anca Says:

  Domnule presedinte,

  cu tot respectul si dragostea si pretuirea: aceste “evenimente” au aparut brusc, dupa cativa ani in care nu s-au intamplat (ani mult mai apropiati de efervescenta zilelor Revolutiei decat este anul 2008!) si au in centru lor persoane…necunoscute dar care pot fi recunoscute foarte repede, ba chiar aflate “amanunte” detaliate, de la binevoitori (!) aparuti brusc…

  Dati-mi voie sa ma indoiesc de aceasta binevointa gratuita – efectul media (o zi intreaga de interviuri, reportaje, stiri, articole in presa etc etc) si personal (nervii si sanatatea Dv) era deja obtinut, acum “actorii” pot fi “desconspirati” si se dovedesc a fi baloane umplute cu aer…
  Nu (mai) cred in aceste focuri de artificii! In acele zile (din decembrie 2008) miza a fost alta, mai mare decat “stricarea” imaginii Dv prin aruncarea unui pumn de maruntis si a unui ou – pentru ca cine va stimeaza si va admira, nu isi schimba opinia de o astfel de intamplare – parerea mea!

  In alta ordine de idei – dl Uska, mai sus scriitor, care este un domn foarte serios in marea parte a timpului, in ciuda oricui care ar gandi altceva… glumeste referitor la …tablou! Nu cautam nici un tablou furat de la Dv, pe cuvant! sau poate cel cu harta secreta din Palat, care duce la locul unde e ascunsa averea…templiera, cea pe care o cauta administratiile bucurestene, prin Capitala, in fiecare vara, cand sapa, sapa, sapa…?

  este a …treia zi de Craciun! sa fim un pic mai veseli – la noi ninge frumos si a inceput sa se aseze zapada…traficul era infernal pe DN1, (cum va fi maine?)….avem cateva filme interesante la televizor in seara asta si…e Sf. Stefan!

  La multi ani Stefanilor si Stefaniilor de ziua lor!
  Cativa dintre Stefanii identificati de mine: Voicu Mădălin…Ştefan, Zgonea Valeriu… Ştefan si: Stefan…Hrusca, Augustin Doinas, Banica Jr, Agopian, Gheorghe (sau Gheorghe Stefan?)

  La multi ani si o seara cat mai placuta si linistita!

 11. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Mulţumesc pentru apelul tău de a fi lăsat în pace. În ceea ce îl priveşte pe Jemuel Gideon, mă văd nevoit să te dezamăgesc, omul chiar există şi este, într-adevăr un bun prieten al meu şi consilier de imagine.

 12. emigrantul Says:

  Pentru a fi si mai explicit in legatura cu Mihnea Georgescu si dusmanii sai:

  Mihnea Georgescu, traieste intr-o lume a sa, citeodata rupta puternic de realitate, alteori ceva mai cu picioarele pe pamint. Majoritatea textelor, scrise de asa zisii inamici ai lui, contin simple trageri de mineca in genul: “Alo domnul, ati luat-o razna!”.
  Partea proasta este ca Georgescu nu intelege mesajele, datorita bolii, si raspunde cu postari si mai nelalocul lor decit cea initiala, scrisa tot de el, si care a generat anumite reactii negative din partea unor useri. In felul acesta, se ajunge la o stare de nebunie totala, din interiorul careia Mihnea acuza in dreapta si-n stinga ajungind pina acolo incit arunca cu noroi in tot poporul la un loc, folosind caracterizari cum ar fi “Neam Blestemat” pe care el, mintuitorul, vrea sa-l salveze urzind planuri peste planuri dar realizind in acelasi timp, cu durere, ca nu are cu cine.

 13. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Pentru tine discuţiile raţionale şi filosofice de pe blogul meu sunt considerate “nebunie totală”. Eu nu acuz pe nimeni, sunt toleranţa întruchipată. Formula “Neam Blestemat” a fost folosită de Jemuel, dar într-un context ironic… Deşi nu e lipsită de o oarecare îndreptăţire din raţiuni asupra cărora nu are rost să stăruim aici.

  Ceea ce observ eu la domnia ta este că, în lipsa argumentelor, începi cu atacuri la persoană, mă faci “bolnav psihic”, argumentând cu citate trunchiate şi scoase din context, din care unele nici nu îmi aparţin. Dar nu mă deranjezi, Emigrante, pentru că tu ataci pe toată lumea, nimeni nu scapă de bănuielile tale. Parcă te văd, un fel de tătic frustrat care îşi muştruluieşte odraslele pentru eşecurile sale.

  Occidentul promovează alt gen de mentalitate, competitivă, de învingător. Dacă domnia ta ai dat greş în Canada, nu este Ion Iliescu de vină, ci doar tu. Nu Ion Iliescu este de vină că te-ai ratat tu.

  Îmi pare rău să o spun, dar Ion Iliescu, care este mai matur decât noi toţi ca număr de ani şi nu numai pare un tinerel prin vioiciunea gândirii şi prin Spiritul său Liber, tolerant, iar domnia ta, deşi nu ai decât vreo 50 şi ceva de ani, pari un tip îmbătrânit înainte de vreme, înăcrit, revanşist, invidios pe talentele mai tinere, ca mine, plin de reproşuri faţă de cei mai în vârstă, ca Domnul Preşedinte, care chiar au făcut ceva în viaţă şi care vor rămâne în Istoria acestui Neam, cu bune şi cu rele.

  Aşa nebun cum mă crezi, deşi nu am încă nici 30 de ani, dacă ar fi facem bilanţul, că tot e sfârşit de an, vreme de evaluări şi prognoze, eu las în urmă o familie frumoasă, o brumă de avere în Bucureşti, făcută pornind la lingură, un doctorat în Filosofie, o bibliotecă bogată şi variată şi, de ce nu, un blog politic de mare succes, cu peste 170.000 de accesări în ceva mai mult de un an!

  Şi încă ceva, domnule Emigrantul, deşi mulţi m-au hulit eu nu mi-am luat jucăriile şi am plecat, ci am încercat să fac ceva în situaţia dată, în locul unde m-a aşezat Bunul Dumnezeu, fireşte, dacă am găsit Oameni de Bine cu care să pot colabora.

  Te invit la un dialog raţional pe subiectul Francmasoneria şi Revoluţiile, poate invocăm şi numele unui istoric ca Alex. Mihai Stoenescu cu a sa Istorie a Loviturilor de Stat, în loc să ne epuizăm în atacuri la persoană sterile.

 14. Jemuel Gideon Says:

  Exist.

 15. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Modul incorect de reflectare în media a evenimentelor din ultima vreme, se datorează comenzilor, ordinelor de natură politică a Cotroceniului, cu-al său zăus moţ ! Mie personal, mi se par mult mai potrivite apelativele ” dezaxaţi ” şi nemernici, celor ce s-au pretat la a da astfel de ordine, şi, mai puţin executanţilor, pe teren favorabil al nefericirilor, frustrărilor acestora, manipularea a fost uşor de manevrat, laşii din umbră sunt cei de toată jena.
  Cât despre comportamentul şefului statului, ne este ruşine de lipsa sa de ruşine … şi-a dat arama pe faţă în prea multe ocazii, suntem de pomină în Europa, iar numirea la Ministerul Turismului a ” celebrei ” Lenuş Udrea, e deja prea mult ! Şi-a dat în petec ! Îmi cer scuze, dar, sigur că dezaprob public … pe mâna cui a ajuns România să dea turismul, e strigător la Cer. Cu siguranţă băsescu va mai face şi alte minunăţii, dar să suporte poporul efectele jocurilor sale e dovadă de iresponsabilitate, pe cine Doamne iartă-mă reprezintă dacă interesele noastre nu ? Chiar nu realizează că nu suntem idioţi şi că va fii taxat în cele din urmă ?
  Poate n-ar fi rău ca în ianuarie, PSD să se scuture vârtos de nişte scaieţi ce nu au ce căuta pe reverul social-democraţiei.
  Avem încredere în domnia dumneavoastră, nimeni şi nimic nu ne va clinti stima şi admiraţia pe care vi-o purtăm şi datorăm şi nu ne vom pierde speranţa şi credinţa în ECHILIBRU !
  Ruşine să le fie acelor cotidiane şi acelor posturi TV care pentru un pumn de gologani şi cine ştie ce promisiuni, pângăresc, fapte, evenimente, nume, memorii … în ticăloşia lor, încă n-au învăţat a spune NU diavolilor, sunt nedemni de respect şi întinează meseria jurnalistului autentic, vor plăti aceste nesăbuinţe la timpul potrivit, pentru că nimic nu e pentru totdeauna, nimic. Cert este că, un Mile Cărpenişan spre exemplu, rămâne model al jurnalsmului ce nu se vânde şi se dăruie pe altarul meseriei sale, un OM ce a ştiut să spună un NU răspicat cameleonilor.
  Sănătate vă doresc, putere şi vă asigurăm de preţuirea noastră întotdeauna !
  La Mulţi Ani, tuturor celor ce poartă numele Ştefan , Ştefania !
  stimă şi deosebită consideraţie, Domnule Preşedinte,
  Sibilla

 16. emigrantul Says:

  Sunt acuzat de Mihnea Georgescu ca as argumenta cu citate trunchiate, scoase din context. Drept urmare voi furniza o mostra de articol complet, scris de autorul in cauza.

  Logica lui Mihnea este, evident, si de aceasta data, precara:
  Il exonereaza de vina executiei din 25 Dec. 1989 pe Ion Iliescu insa simultan acuza intreg Poporul Roman de crima, nesfiindu-se sa-l numeasca “Neam de Ciini”.

  Eu nu stiu ce-si mai aminteste exact M. Georgescu despre revolutie, data fiind virsta frageda pe care o avea atunci, insa majoritatea romanilor, cu exceptia unui grup restrins, din jurul lui Ion Iliescu, au fost luati prin surprindere cu acea condamnare, oamenii aflind de proces si executie dupa consumarea faptelor.

  Daca s-ar fi organizat vreun referendum si cetatenii votau majoritar pentru omorirea ultimului conducator comunist al Romaniei in timp ce Ion Iliescu avea o pozitie retinuta, nedefinita clar, atunci as fi gasit logice afirmatiile lui Georgescu, insa asa, ele sunt eminamente anapoda.

  Pe de alta parte Mihnea lasa totusi sa se inteleaga ca nu romanii sunt vinovati ci niste forte exterioare, neprecizate clar, ce ar fi lucrat impotriva noastra. Totusi, aceasta ultima idee nu se impaca deloc cu formularea “Neam de Ciini”.

  Rugă pentru Ăl Bătrân
  Posted by Mihnea Georgescu

  Bucuria sărbătorilor mi-a fost întunecată de o postare a colegului Ovidiu, care deplânge Uciderea barbară a lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu în Sfânta Zi de Crăciun. Nu pot comenta nimic, din cauza emoţiei, mă recunosc acum în băiatul de 10 ani din centrul burghez al Constanţei, înfiorat de prima lecţie dură, de viaţă, cu privire la caracterul acestui Neam. Aceste imagini sunt cele mai tragice din toată viaţa mea, sunt sfârşitul unui paradis pământesc, al inocenţei copilăriei, întreruptă brusc, în acel Decembrie însângerat… Sângele lui Ceauşescu cere răzbunare, Sângele lui strigă din pământ la noi…

  Vă recomand să ascultaţi Rugă pentru Ăl Bătrân, a inegalabilului Adrian Păunescu…

  Ce neam de câini îşi mai ucide Conducătorii!? Buni sau răi, Conducătorii merită cinstirea şi închinarea noastră deoarece Ei întrupează Ideea de Autoritate, au această charismă a preoţiei. Dar, fireşte, că în Revoluţie au fost implicate şi elemente străine de Neam, care au îngenuchiat această ţărişoară după aceea…

  Totuşi, eu îl exonerez pe Ion Iliescu de această crimă. Ştiu că el nu a dorit-o, pentru că este un om prea inteligent pentru a-l fi transformat într-un Martir al Neamului pe Nicolae Ceauşescu.

  Câtă vreme România nu se va căi de Crima de Crăciun nu are şanse să renască din punct de vedere moral ca Neam!

  O soluţie profundă cu privire la moralitatea acestui Neam şi caracterul de Om de Bine al lui Ion Iliescu o reprezintă explicaţia Divinei Poete Mariei Barbu, cu privire la caracterul ocult şi mistic al acestei Crime Originare a Democraţiei Româneşti. Explicaţie pe care o puteţi citi aici.

  Şi îmi permit să o citez şi in extenso:

  Prieteni, cred ca executia lui Ceausescu in noaptea de Craciun a fost o executie simbolica, prin care se intentiona impovararea spiritului si constiintei nationale cu o crima cumplita. Cineva care cunoaste bine straturile nevazute ale realitatii a dorit sa taie accesul romanilor la sfera superioara, condamnandu-i la starea de vinovatie, vulnerabilitate si inferioritate. Maria BARBU”
  Sursa: http://mihneageorgescu.wordpress.com/2008/12/25/ruga-pentru-al-batran/

 17. krudus Says:

  In urma cu ceva vreme, o distinsa doamna care se numeste Gabriela Savitski, a scris un articol superb la adresa dumneavostra.Mi-a placut foarte mult.Incerca sa inteleaga de unde aveti atata putere sa luptati cu cei care incearca pe diferite cai, sa distorsioneze adevarul despre Revolutie si sa va atace non-stop.

  Cum pot unii sa atace pe unicul Om din Romania care a fost in mod constant alaturi de popor si a luptat doar pentru binele acestuia?!

  De ce nu se opresc?!

  Ce au de castigat?!

  Cui folosesc toate aceste mizerii?!

  Cred ca dl. Doru Maries ar trebui s-o lase balta cu implicarea lui in aceasta asociatie.Produce numai deservicii adevaratilor revolutionari, dar fireste, ca goana dupa terenuri moka prin Voluntari si fondurile intrate in bugetul acestei Asociatii, il tin conectat la aparate…..

  Multa santate, Domnule Presedinte !

 18. Sibilla Says:

  ” Să ne păstrăm credinţa .. ” aşa ne-aţi spus mereu, Domnule Preşedinte, să nu ne pierdem speranţa …
  Iată că la Reşiţa am avut parte de Miracolul Crăciunului :
  http://sfinx777.wordpress.com/2008/12/28/miracol/
  Puterea cameleonilor şi clanurilor, căpuşelor zonale, slăbeşte, semn bun !
  Tânjim după Echilibru !
  respecte şi preţuire,
  Sibilla

 19. stansebastian Says:

  Sunt un simplu om care muncesc in acesta tara si o mare parte din propriul program educational s-a desfasurat inainte de ’89 si doar trei ani dupa.Pentru mine de ceva vreme lucrurile sunt aproape clare cu privire la “evenimentele din ’89”. A fost o revolta populara initiata si intretinuta de catre servicii secrete straine, dar si o mica parte a securitatii,care pe fondul unor nemultumiri ale populatiei a avut succes.Acum apar tot felul de mascarici(nebuni) care revendica tot felul de lucruri bizare din dorinta de a-si face publicitate, invidiosi fiind pe cei care au fost mai “iuti de mana” si au obtinut ceva foloase de pe urma asa zise-i revolutii din ’89.
  Degeaba se agita ei, fara tradarea lui Stanculescu si a securistilor, acum evenimentele din ’89 purtau denumirea de “tentativa de lovitura de stat’ Oricat ar fi incercat ei revolutionarii,nu puteau face fata unei armate.In China acelasi scenariu, dar cinstea si onestitatea celor pusi sa-si faca datoria, a facut din revolutie doar o palida tentativa de rasturnare a sistemului.Si va rog spuneti-mi unde e China acum si ce perspective de dezvoltare are,chiar CIA recunoate ca in 2050 va fi cel mai puternic stat de pe Pamant. Au sacrificat cativa ticniti, dar au salvat o natiune.La noi ticnitii sunt slaviti ca fiiind mari eroi.Apar tot felul de batranei care sunt mari luptatori anticomunisti. Dar pe comunistii care au facut puscarie politica, romanii au uitat?Pe taranii si muncitorii morti in greve si demonstratiile de dinainte de ’47,ati uitat?In tara asta nu exista un echilibru si o judecata limpede a celor intamplate si mai grav nu invatam nimic din istorie.Cum poate un tanar sa injure un batran, unde e respectul si datoria umana pe care o avem noi tinerii de a avea grija de copii si de batrani, inscrisa in codul nostru genetic.Se zice ca nu estii om daca nu ai sadit un pom,eu zic ca nu esti om, daca nu iti cresti copii corspunzator si daca nu ai grija de cei care te-au crescut pe tine, in mod neconditionat.
  Asa ca indiferent de parerea pe care o ai fata de un om batran,inainte sa arunci cu monede in el sau sa-l injuri gandeste ca prin munca sa in societate a contribuit si el cu putin la viata ta.

 20. Cezar Pesclevei Says:

  Mihnea Georgescu nu are ce face si imparte la toata lumea pe blog comentarii si pareri.

 21. instalatorul Says:

  Domnule Iliescu, La Multi Ani si un an 2009 bun si fericit!

 22. emigrantul Says:

  Pe blogul asa zisului Jemuel Gideon, impresarul lui Mihnea Georgescu, nu se afla nimic, cu exceptia mesajului “Not Found”, ceea ce demonstreaza, inca o data, inexistenta personajului. Mihnea, in nebunia sa, isi fabrica peste noapte purtatori de cuvint, tot asa penibili si jalnici ca el.
  Probabil, in urmatoarele zile, M. Georgescu va popula asa zisul site, apartinind lui Jemuel, cu niste texte umplutura pentru derutarea publicului, si ne va pisa la cap vreme indelungata cu aceasta ultima clona a sa, prima, de altfel, care recunoaste in mod deschis o strinsa legatura cu Mihnea Georgescu. Vom avea circ mare, trebuie sa fim pregatiti.

  Blogul lui Jemuel Gideon
  “Westernescu’s
  Not another WordPress.com weblog
  Not Found
  Sorry, but you are looking for something that isn’t here.”

 23. leo Says:

  Un an cu sănătate domnului Preşedinte şi musafirilor săi. Că despre restul, a griji fiecare după propria dorinţă şi a sa putirinţă…
  http://www.trilulilu.ro/Ianus22/9d4fb4a4c711ea
  La mulţi ani!

 24. anca Says:

  @StanSebastian,

  fara legatura cu subiectul (sau poate ca da?)
  si fara legatura cu persoanele prezente in “dezbaterea” asta (oare?)

  anumite expresii din comentariul tau mi-au adus aminte, asa, fara motiv, dupa cum am spus, de niste versuri, de pe vremuri, din manualele alea invechite din care am invatat in scoala – asa ca, citez, din memorie, cata mai am:
  “..vrei ca intreg aliotmanul sa se-mpiedice de-un …ciot?
  Un batran, da, imparate…Insa mosul ce privesti
  nu e om de rand, el este…Domnul Tarii Romanesti!
  Eu, nu ti-as dori vreodata, sa ajungi sa ne cunosti
  nici ca Dunarea sa-nece, spumegand, a’tale osti….” etc etc etc…

  unii spun ca istoria se repeta ciclic si cine nu invata din trecut, pierde pe mana/barba lui…
  altii spun ca rabdare sa ai si vei vedea cadavrele dusmanilor tai plutind in jos, pe rau (folclorul chinez, mai exact)
  eu astept sa se invarta roata. (si se invarte! )…

 25. Adrian VASILE Says:

  Dle Iliescu, 4 ani, PSD a experimentat mai toate aspectele teoretice, politice posibile… a venit vremea faptelor…mai sunt 11 luni si Romania va alege intre democratie si autocratie…treceti din faza de ezitare in ceea de strategie! Timpul trece! Aveti ocazia sa scrieti din nou istorie! Va urez succes!

 26. Adrian VASILE Says:

  Erata: “cea” nu “ceea”…tastatura!

 27. Sibilla Says:

  @anca,
  Mare dreptate ai, răbdare . Îmi spunea mai zilele trecute un prieten drag, să am răbdare să spun duşmanilor ” viaţa e lungă, nu spera ca-n viaţa aceasta să nu ne mai întâlnim … ”, sigur că toate la timpul lor fi-vor. Până atunci, zâmbetul Echilibrului să ne călăuzească . Domnul Preşedinte ne învaţă bine, să ne păstrăm speranţa, credinţa în mai bine pentru cei mulţi, iar la vremea potrivită să fim uniţi şi puternici.
  Sărbători în Lumină, nouă, tuturor !

  Anul Nou să ne aducă tuturor, împliniri, realizări şi putere să putem depăşi dificultăţile, înţelepciune să ne putem păstra echilibrul, să avem parte de sănătate şi de Ion Iliescu mereu alături !

  respecte,
  Sibilla

 28. inbonobo Says:

  D-le Presedinte,

  In primul rand, inteleg dorinta Dvs de a promova dialogul lasand catelusii lingusitori sa se zbenguie prin comentarii – eu fac la fel, chit ca n-am parte de atata umezeala de limbi. Vreau sa va atentionez insa ca raportul de semnal:zgomot din comentariile blogului Dvs este in cadere libera. Nu zic sa-l cenzurati pe Mg, dar poate dialogati cu el sa nu bage mai mult de doua comentarii pe articol.

  In ce priveste incidentul din Cimitir, cel din ziua precedenta, cel cu Nica Leon din Parlament, cel cu bustul lui Eminescu din Montreal – am vesti proaste: vor continua. Poate ca ce ar trebui sa faceti este sa aveti un dialog cathartic, in care sa raspundeti cu calm si cat mai simplu (fara limba de lemn) tuturor acuzatiilor si invinuirilor care vi se aduc. Incercati sa nu amanati asta, intrucat timpul trece, si rabdarea se subtiaza cu trecerea timpului. Alegeti un jurnalist bun si ostil, din tabara adversa, dar care este capabil de a purta un dialog civilizat, si stati de vorba cu el atat cat vrea (eventual pe mai multe zile, fiindca nu-i usor). Poate ca nu va veti imbuna toti dusmanii, dar daca alegeti bine jurnalistul cu pricina, veti intelege poate ca nu toti cei care va critica sunt elemente retrograde.

 29. buburuza75 Says:

  Subscriu la ceea ce a scris Adrian Vasile, va asigur de toata consideratia mea si va marturisesc ca sunt trista pentru ca in 2008 e posibil ca oameni care v-au votat “cu doua maini” pentru ca scapa de comunism si oameni care s-au obisnuit cu democratia, DOAR datorita domniei voastre, au acum curajul sa deschida gura sau sa ridice mana. Bunicul meu avea o vorba: “cand imbatraneste leul, rad magarii de el”.
  “Nici Luna nu si-ar mai urma calea, daca si-ar pierde vremea cu toti cainii care latra la ea!”

 30. ionborgo42 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,

  Cred ca parerea unui “observator” de la distanta poate fi mai detasata decat parerile unor “analisti” cameleonici ce se perinda seara de seara pe la posturi tv.in concurenta pentru rating.Di deci:

  Motto:Prea multe justificari in numele”Crizei economico-financiare”

  Am considerat,intotdeauna,ca pentru a scrie un articol sau un comentariu pe o tema de politica interna/externa sunt necesare,pe langa cunostinte substantiale in domeniu si o dispozitie psihica anume.
  Coerenta asupra unei teme rezida,mai ales,din capacitatea de analiza obiectiva si sinteza pragmatica asupra fenomenului politico-social in analiza.
  Ca om de stanga,social-democrat convins si cu traditie in familie,am asimilat si asimilez extrem de greu acest “parteneriat pentru tara”.Pe langa faptul ca suna fals,acest parteneriat ascunde o suma de tare ale clasei politice(si o mostenire de lupta politica la sange) si ca sa fiu mai explicit,ascunde imaturitatea politica a multora asociata cu dorinta nemasurata de a se accede la fonduri din surse guvernamentale si ale UE a caror manevrare este greu de controlat.Nu fac proces de intentie intregii clase politice social-democrate dar nerabdarea de a renunta la principii si semnarea acestui “pact cu diavolul” demonstreaza ca nu avem in vedere politicile social-democrate decat de fatada si nu in fapt.Doresc sa nu am dreptate!
  Un alt aspect al”imaturitatii politice” al unei mari parti a clasei politice(in speta social-democrate) a fost exprimat sincer si simplu,direct si la obiect de catre dl.Presedinte Basescu “Mi-am indeplinit visul”..”am reunit cele doua partide”,etc..Ce demonstreaza aceste declaratii de bucurie ale presedintelui?Demonstreaza ca acest “parteneriat pentru tara” a fost un act premeditat,minutios conceput si bine articulat in favoarea intaririi PD-L si slabirea treptata a PSD.Sunt fapte si argumente vizibile,fara echivoc exprimate nu rareori de comentatori politici notorii.Din cate cunosc eu,domnul Presedinte ,va cauta,subteran si nu rareori pe fata,macinarea din interior a PSD.Domnia-sa nu uita si nu iarta actiunea celor 322,nu uita si nu iarta oamenii politici verticali din PSD si in general domnia-sa nu uita si nu iarta nimic.Scurt!
  Dl.Presedinte este un bun politician,are argumentul nativ de manipulare a maselor si mai ales se pricepe extrem de bine la “Divide et impera” si asa cum spun adeseori aceste “experiente politice” se fac pe seama noastra a celor multi si nu prea bogati.Sper ca timpul sa ma contrazica..IonBorgo.
  P.S.Stiu ca in politica parerea fiecaruia conteaza si la un moment dat poate fi utila.Cu respect Ion Borgovan.

 31. ionborgo42 Says:

  Domnule Presedinte,

  Motto:Prea multe justificari in numele”Crizei economico-financiare”

  Am considerat,intotdeauna,ca pentru a scrie un articol sau un comentariu pe o tema de politica interna/externa sunt necesare,pe langa cunostinte substantiale in domeniu si o dispozitie psihica anume.
  Coerenta asupra unei teme rezida,mai ales,din capacitatea de analiza obiectiva si sinteza pragmatica asupra fenomenului politico-social in analiza.
  Ca om de stanga,social-democrat convins si cu traditie in familie,am asimilat si asimilez extrem de greu acest “parteneriat pentru tara”.Pe langa faptul ca suna fals,acest parteneriat ascunde o suma de tare ale clasei politice(si o mostenire de lupta politica la sange) si ca sa fiu mai explicit,ascunde imaturitatea politica a multora asociata cu dorinta nemasurata de a se accede la fonduri din surse guvernamentale si ale UE a caror manevrare este greu de controlat.Nu fac proces de intentie intregii clase politice social-democrate dar nerabdarea de a renunta la principii si semnarea acestui “pact cu diavolul” demonstreaza ca nu avem in vedere politicile social-democrate decat de fatada si nu in fapt.Doresc sa nu am dreptate!
  Un alt aspect al”imaturitatii politice” al unei mari parti a clasei politice(in speta social-democrate) a fost exprimat sincer si simplu,direct si la obiect de catre dl.Presedinte Basescu “Mi-am indeplinit visul”..”am reunit cele doua partide”,etc..Ce demonstreaza aceste declaratii de bucurie ale presedintelui?Demonstreaza ca acest “parteneriat pentru tara” a fost un act premeditat,minutios conceput si bine articulat in favoarea intaririi PD-L si slabirea treptata a PSD.Sunt fapte si argumente vizibile,fara echivoc exprimate nu rareori de comentatori politici notorii.Din cate cunosc eu,domnul Presedinte ,va cauta,subteran si nu rareori pe fata,macinarea din interior a PSD.Domnia-sa nu uita si nu iarta actiunea celor 322,nu uita si nu iarta oamenii politici verticali din PSD si in general domnia-sa nu uita si nu iarta nimic.Scurt!
  Dl.Presedinte este un bun politician,are argumentul nativ de manipulare a maselor si mai ales se pricepe extrem de bine la “Divide et impera” si asa cum spun adeseori aceste “experiente politice” se fac pe seama noastra a celor multi si nu prea bogati.Sper ca timpul sa ma contrazica..IonBorgo.

 32. ionborgo42 Says:

  Domnule presedinte ,
  Va rog sa ma scuzati dar o defectiune de procesor a repetat mesajul.
  Cu respect Ion Borgovan.

 33. SorinPLATON Says:

  Stimate d-le presedinte, stimati colegi de networking,

  O intrebare usor naiva, usor infantila…

  Oare ce procent din cuantumul blogherilor (forumistilor, net-nautilor) de calitate (ca de clasa bou-vagon nici nu pomenim acum) a fost avut in vedere in promovarea unei noi clase politice, a unei noi deontologii de management public, de punere in practica a conceptului de democratie participativa? Reformuland, oare exista macar vreo SINGURA persoana din randul celor ce au populat site-urile si blog-urile vip-urilor politice, sa fi fost invitata-promovata de noua guvernare in pozitii de consilier public, secretar-subsecretar de stat, responsabil in vreo agentie de impact public, etc.?…

  Acum trecand peste premisa ca blogosfera de buna calitatea incumba din start si un anumit grad de altruism, dar pe de alta parte totul (parerile, proiectele, opiniile, criticile) trebuie finalizat cumva si practic de catre autori, in interesul personal (ca efect a propriei bune supra pregatiri profesionale) si a intregii societati (in numele careia se peroreaza), ori acest lucru nu se poate face decat de la vreun anumit tablou fizic de comanda guvernamental ori deconcentrat. Eu zic ca in acest moment sa va vedea cati bani da “clasa politica” pe izvorul de inspiratie intelectuala din networking…

  1=

  PLATON

  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/12/30/o-intrebare-usor-naiva-usor-infantila/

 34. maianimalulesocial Says:

  in posturile precedente va referiti la “adevaratii revolutionari” si la dezaxatii si huliganii care v-au atacat. de asemenea, considerati ca adevaratii revolutionari sunt cei care fac parte dintr-o asociatie a revolutionarilor. va intreb, d-le iliescu, nu a fost revolutia o reactie si o revolta colectiva? de ce pana si despre revolutionari discutam despre cei cu certificat si cei fara, cei din asociatie si cei fara, desconsiderand oamenii care nu si au atestat oficial prezenta. dar cei care au murit? ei unde sunt atestati? lor li s-a facut dreptate??? ei sunt “adevarati” revolutionari, domnule iliescu?! O studenta la stiinte politice.
  p.s.: stiu ca nu o sa-mi acceptati comentariul, pt ca vad ca pe site acceptati numai comentariile oamenilor care va aproba. vorbiti despre o anumita decenta a comentariilor, insa observ ca regula nu se mai respecta cand vine vorba de laudatorii d-voastra si de criticile adresate altora. inainte sa intru la facultatea asta si sa invat mai multe, credeam totusi ca oamenii mai cred in sentimente si in valori. ma intreb cum dormiti noaptea, domnule presedinte iliescu. jos cu comunistii!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: