SEMINARUL INSTITUTULUI REVOLUTIEI ROMANE

Palatul Parlamentului a gazduit vineri 19 decembrie lucrarile sesiunii stiintifice organizate de Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, cu tema : “ Forţele de ordine, pază şi represiune în timpul Revoluţiei din decembrie 1989 “.

img_01991

Moderare a apartinut profesorului dr.Ioan Scurtu.

img_02011

In prezenta unui auditoriu format din participanti la evenimentele din 1989, cercetatori, istorici, jurnalisti au prezentat expuneri de interes : Claudiu Iordache, directorul IRRD, « Represiunea in timpul Revolutiei din Decembrie 1989 », Dumitru Mazilu « Studiu de caz. Revolutia traita », Radu Ciuceanu «Securitatea in ultimele ei zile», Petre Roman «Represiunea la Baricada de la Inter – Bucuresti”, precum si alte interventii ce au captat atentia participantilor.

In interventia mea am subliniat faptul ca : Revoluţia Română este un proces istoric care a avut drept rezultat transformarea profundă a structurilor statului şi a societăţii româneşti. Încercarea de a contesta chiar Revoluţia Română şi de a rezuma întreaga acţiune ca fiind o lovitură de stat, eventual o lovitură de stat militară, este doar o blasfemie la adresa poporului român şi a celor care s-au sacrificat.

Comemorarea eroilor Revoluţiei Române este umbrită de bătălia de pe scena politică ce nu mai ţine cont şi de interesul naţional, Bătălia politică a alterat interesul naţional. A cinsti Revoluţia Română este datoria oricărui roman !

In urmă cu 19 ani, Revoluţia Română nu a fost făcută pentru o clasă de îmbogăţiţi şi, de aceea, dau dreptate acelor categorii sociale care au contribuit activ la răsturnarea dictaturii comuniste şi care suferă acum de pe urma unor efecte sociale nedorite. Efectele negative din plan politic, social şi economic care se răsfrâng asupra vieţii celor mai mulţi dintre români nu trebuie puse insa pe seama Revoluţiei Române.

Cei care au ieşit în stradă în 1989 şi care s-au jertfit nu au făcut-o pentru a reveni în viaţa publică latifundiari sau proprietari de castele şi nici pentru a facilita categoriile de îmbogăţiţi, ci pentru a aduce democraţia în ţară. Nu Revoluţia Română a creat toate aceste nedreptăţi cu care se confruntă oamenii, acestea ţin de aşezarea vieţii democratice, dar şi de persoane şi de interesele divergente ale acestora.

Cele zece obiective ale « Comunicatului catre ţară » al Frontului Salvării Naţionale nu se refereau în niciun fel la discrepanţe sociale sau la categorii minoritare sociale favorizate.

Am pledat, deasemenea, pentru realizarea unei istorii complete si oneste a REVOLUTIEI DIN DECEMBRIE 1989, mai ales în condiţiile în care există încă afirmaţii denigratoare potrivit cărora Revoluţia din decembrie 1989 ar fi fost o lovitură de stat.

Este de criticat si faptul că în Raportul de condamnare al comunismului, lansat la iniţiativa şefului statului, sunt alocate, din cele 1.000 de pagini ale documentului, doar şase Revoluţiei din decembrie 1989.

Raportul de condamnare a comunismului omite tocmai Comunicatul către ţară al Frontului Salvării Naţionale, actul fundamental care a marcat căderea definitivă a comunismului şi instaurarea sistemului democratic, conform căruia :« toate structurile de putere ale clanului Ceauşescu dispar şi întreaga putere este preluată de Consiliul FSN ».

Acesta este actul care marchează, în zece puncte programatice, momentul crucial de dizolvare a structurilor vechiului stat şi instaurarea unui stat nou, democratic. Raportul « nu suflă o vorbă despre acesta » şi încearcă să schimbe documentul Revoluţiei Române cu un document de la Timişoara lansat în mod electoral, in martie 1990, într-un moment în care se apropiau alegerile (din mai1990). Aceasta este o jignire şi la adresa Revoluţiei, şi la adresa revoluţionarilor care au lansat Proclamaţia de la Timişoara din 21 decembrie1989. Dacă vorbim despre Timişoara, vorbim despre anul 1989, nu despre o grupare politică din martie 1990, care a pregătit un document cu caracter electoral. Acest document insusit de şeful statului este o ruşine pentru modul in care ignora Revolutia Romana aceste momente cruciale pentru ţară.

In zilele ce urmeaza voi participa la manifestarile comemorative.

17 Responses to “SEMINARUL INSTITUTULUI REVOLUTIEI ROMANE”

 1. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,

  nu ma supar ca nu mi-ati aprobat comentariul.

  dar ziarul Curentul a publicat in prima pagina un articol revoltator la adresa dumneavoastra.
  Deci este vorba de foarte multi jurnalisti care va ataca.

 2. cirlovacristian Says:

  Dle.Ion Iliescu
  Cine contesta evenimentele din Decembrie 1989?
  Citi dintre ce-i ramasi “vii” dupa desfasurarea Revolutiei din Decembrie 1989 mai lupta pentru cinstirea celor ce au fost EROI?
  Citi dintre totalitatea oamenilor politici cinstesc jertfa acelor EROI?
  Citi politicieni au luptat pe baricada?
  …..”Raportul de condamnare al comunismului, lansat la iniţiativa şefului statului”…….cine dracu a scris acest raport?Iar vis a vis de chestiunea cu “initiativa” sefului statului,EU nu cred ca seful statului Roman are initiative proprii.Ba mai mult,EU sunt convins ca ne aflam in plina desfasurare a unei revolutii de genul “revolutie de catifea” ce are ca scop un “gind” mai vechi a-l “sefului statului” care consta in ELIMINAREA DEFINITIVA A TUTUROR OAMENILOR SI IDEIILOR REVOLUTIONARE.
  DE CE?
  Pai,in momentul in care o sa se vorbeasca de persoana sa la trecut or sa apara probe care-l vor incrimina(bineinteles pe “iel”& Co),probabil,de tradare sau chiar lovitura de stat.In cel mai bun caz, numele domniei sale o sa fie “dat” uitarii,daca nu…..atunci trebuie sa ne uitam la sectiunea “CEI ce au facut rau,deliberat,acestei tari si implicit acestei natiuni”.

  Dle Ion Iliescu,gresiti cind va exprimati :…”Acest document insusit de şeful statului este o ruşine “………mult mai corect ar fi fost :
  Acest document IMPUS si insusit de seful statului este o rusine(ce-l caracterizeaza pe insusi seful statului)…..

  Seful statului isi insuseste pe nedrept functia de presedinte deoarece el nu este reprezentantul tuturor ROMANILOR si impune parlamentari si ministri functie de bani si interese personale sau de grup.Totodata “prepara o promovare” pentru fica domniei sale,probabil,in functia de consilier ministerial sau prezidential, ca de “cine imparte,parte-si face”.Si multe altele……….Acesta-i seful statului?Eu credeam ca-i sef la CAP/IAS.Comportamentul domniei sale nu prea “tradeaza” functia ce o ocupa “cam” ilegal.

  “A cinsti Revoluţia Română este datoria celor ce se SIMT si SUNT ROMANI !”-dar cum seful statului este “roman” doar cu resedinta si locul de nastere nu putem sa-i cerem asa ceva.

  va multumesc

 3. ancaf Says:

  off topic, dar in legatura cu ultimele dumneavoastra raspunsuri, cand vorbeati de iluziile care uneori sunt desarte.
  Citesc acum – cu mare placere! – si imi permit sa va recomand si domniei voastre, volumul, „istoria critica a literaturii romane” scrisa de nicolae manolescu – excelenta carte. desi l-am apreciat intotdeauna, mai mult pe eugen simion, recunosc, mea culpa!, manolescu facedin aceasta carte o opera memorabila.
  Am citit mai intai capitolele despre scriitorii mei preferati. Printre acestia se numara camil petrescu. Unul din citatele din acest autor care apare in „istorie” este din „jocul ielelor”.
  Ca raspuns la „comentariile despre actualitate” am sa-l postez aici – cu introducerea lui manolescu:
  „Praida ii critica pe intelectualii individualisti care vad idei (jocul ielelor este jocul ideilor. El pune CAUZA mai presus de adevar si dreptate.
  In 1916 discursul lui Praida trebuie sa fi fost socant: „Tovarase Ruscanu, dezmeticeste-te…nu te lasa dus de suvoiul intrebarilor si raspunsurilor fara sens…(…) Ai vanitatea de a pricepe si de hotari…E grav tovarase..(…)Te pierzi daca te indepartezi de organizatie…(…)”.
  Si cand Ruscanu exclama: ”Asezi partidul deasupra dreptatii?!” ,
  Praida reia …: ”Intelegeti acum de ce nu au incredere muncitorii in intelectuali? Pentru ca de doua mii de ani intelectualii sunt incapabili sa se descurce in itele ideilor…Si noi pretuim ideile…Dar le cunoastem intelesul…Ideile sunt asa ca Steaua Polara…sa mearga oamenii spre ele cand au carmaci bun…Dar nimeni nu s-a gandit vreodata sa ancoreze in Steaua Polara.”
  Cam atat.
  O sambata frumoasa, domnule presedinte.
  ps
  m-am razgandit: poate ca acest comentariu al meu nu e chiar total “off topic”.

 4. emigrantul Says:

  Laszlo Tokes, omul de la care a pornit sirul evenimentelor din decembrie 1989, este convins ca “Revolutia s-a realizat datorita ecumenismului de la noi” dar “idealurile ei nu s-au indeplinit”.

  Ecumenism = Mişcare religioasă ce urmăreşte scopul de a unifica toate bisericile creştine.

  Ce a vrut sa spuna exact Tokes? Poate Mihnea Georgescu, el insusi absolvent al unei facultati teologice, are o explicatie cit de cit clara pentru toti.

  Citat:
  Tokes Laszlo: Sunt dezamăgit pentru că idealurile Revoluţiei nu s-au îndeplinit
  TIMIŞOARA / 17:26, 20.12.2008 / Mediafax

  Episcopul reformat Tokes Laszlo a participat, sâmbătă, la Timişoara, la un eveniment comemorativ prilejuit de împlinirea a 19 ani de la Revoluţia din 1989 …

  Tokes Laszlo a declarat, în cadrul ceremoniei, care a avut loc în Biserica Reformată din Timişoara, că este dezamăgit pentru că idealurile Revoluţiei nu s-au îndeplinit.

  “Sunt dezamăgit pentru că idealurile Revoluţiei nu s-au îndeplinit. Revoluţia s-a realizat datorită ecumenismului care există la noi, şi nu în altă parte, a fost condiţia principală, a spus Tokes.

  La eveniment, au participat aproximativ 50 de persoane, printre care IPS Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, pr. Nicolae Teodorescu, vicar foraneu şi protopop al Bisericii Greco-Catolice din Timişoara, prof. Paul Costin, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Timişoara, dr. Traian Orban, preşedintele Memorialului Revoluţiei, Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara, Ligia Dugulescu, preşedintele Asociaţiei Iisus Speranţa României, Niculaie Mircovici, deputat, preşedintele Uniunii Bulgarilor din Banat.

  În seara de 16 decembrie 1989, în jurul casei pastorului Tokes Laszlo se adunaseră câteva sute de oameni pentru a se opune unei decizii administrative de evacuare a preotului.”

 5. catalinaandreeamatei Says:

  Buna ziua,ma numesc Andreea Catalina Matei,am 19 ani,sunt studenta si am o problema de sanatate.Am fost diagnosticata cu malformatie arterio venoasa cerebrala parieto occipitala dreapta profunda.Totul s-a descoperit in momentul in care am inceput sa nu mai vad cu jumatate din ochiul stang si ,in urma unei investigatii numita angio RMN ,s-a descoperit ca o dilatatie saculara din malformatie s-a rupt si s-a format un hematom care apasa pe cortexul occipital,motiv pentru care nu mai vedeam(in creier,caile se incruciseaza).
  Datorita faptului ca malformatia este mare,intinsa pe doua zone ale cortexului,este profunda,se alimenteaza din amandoua sistemele de irigatie ale creierului si are si dilatatii saculare ,riscul de interventie este foarte mare(s-ar putea sa orbesc).Secventa de lucru ar fi :embolizari succesive,apoi gamma knife ,apoi interventie chirurgicala deschisa.Experienta de tip embolizare in Romania este la inceput si,consultand cativa neuroradiologi si neurochirurgi,am fost sfatuita sa incerc sa fac aceste interventii in alta tara(Franta,Ungaria,Germania,Italia) deoarece exista riscul orbirii printr-un accident vascular intins in cazul nereusitei.Din nefericire,nu am posibilitatea materiala sa fac aceasta.
  Daca ar putea exista o modalitate in care m-ati putea ajuta ,v-as fi recunoscatoare.
  Sunt la inceput de drum si imi doresc mult sa imi pot duce pana la capat drumul pe Pamant.

  http://dansantimbreanu.wordpress.com/catalina-andreea-matei-povestea-ei/

 6. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Acum eşti şi ortodoxist? Halal om de stânga… nu mă miră că faci apologia lui Ceauşescu, nu înţeles nimic din dialectica Istoriei… eşti reprezentantul dreptei naţionaliste, predominante în anii decadenţei ceauşismului, anii ’80 şi continuată prin figuri sinistre gen Marian Munteanu în anii ’90…

 7. Dedicaţii revoluţionare pentru Ion Iliescu! « Mihnea Georgescu Says:

  […] al acelor nopţi mistice, când se plămădea, din sânge, o Nouă Ordine… L-am numit pe Ion Iliescu, al cărui discipol nevrednic aş vrea să mă […]

 8. cirlovacristian Says:

  @emigrantul-e
  Dle daca despre pastorul asta ce-si spune si reformat-at ar dori “cineva” sa “argumenteze” cum a ajuns “iel” asa pe persoana fizica sa fie si important,ba mai mult cum a fost constituit si totodata eradicat udmr-eul si cine a “impus”(caci aleasa nu ieste si nici nu iese) ungurimea la alegeri atunci DEMOCRATIE avem.Dar cum inca praful nu s-a ales de “iei” trebuie sa-i mai acceptam,doar daca ROMANII nu or sa devina intre timp uniti si or sa trimita pe alde tokes,boberley,si alti ungurasi la minoritati caci daca pledeaza “de alte nationalitati” atunci dreptul lor de reprezentare in parlament este la MINORITATI deoarece majoritatea este formata din ROMANI.
  Dar pina una alta cu asemenea sef de stat in frunte noi ROMANII trebuie sa acceptam un alt algoritm.
  Ma intreb:Unguroaicele au facut treaba buna sau sefii nu pot?
  Poate boberley a uitat cu cine se intilnea si ce facea dar …..ochiu’ si timpanu’ poate proba oricind si oriunde,bine nu cu orice ministru la sefie.
  Proasta combinatie si-au ales.
  Deci dle @emigrant te rog sa nu-l mai deranjezi pe gulas asta tocanita sau tokes cum il striga…..caci biserica sta-n pozitie.

 9. Mihnea Georgescu Says:

  A fost şi Petre Roman, de fapt, nici nu se putea să lipsească…

 10. ancaf Says:

  domnule presedinte, tin sa va transmit sentimentele mele de dispret fata de cei care au pus la cale atacul din aceasta dimineata impotriva domniei voastre.
  dupa parerea mea aceasta manifestatie de necalificat este indreptata in fapt impotriva celor carora revolutia nu le-a adus decat dreptul la o slujba de comerare pioasa si demna.
  sa le respectam acest drept.
  Dumnnezeu sa-i odihneasca in pace.

 11. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Noi, bloggerii de Bine condamnăm cu dezgust manifestările subumane la care aţi fost astăzi în Cimitirul Eroilor Revoluţiei. Considerăm că asemenea gesturi suburbane nu îi caracterizează pe adevăraţii revoluţionari, fiind opera unor elemente declasate, aflate în slujba duşmanilor dumneavoastră politici şi personali. Deplângem lipsa de civilizaţie şi de bun simţ a unora şi vă asigurăm de solidaritatea noastră firească.

  Cu deosebit respect,

  Mihnea GEORGESCU.

 12. ionborgo42 Says:

  Domnule Presedinte.
  Daca acum l9 ani nu toti cei ce scriem pe blogguri constientizam maretia evenimentelor in derulare ,trebuie sa fim de acord ca acele evenimente ce s-au produs,chia daca si azi sunt contestatari,au fost “Evenimente Revolutionare” mai precis adevarata Revolutie Romana.Daca in istoria noastra framantata de evenimente majore au existat miscari ale maselor largi,revolutii in adevaratul sens al cuvantului au fost cea de la l848 si cea recenta din Decembrie 1989.
  Timisoara a fost scanteia ce a aprins butoiul cu pulbere al romanilor(si cinste pentru martirii acelor zile de la Timisoara),dar si daca nu se declansa la Timisoara,undeva tot s-ar fi declansat deoarece conditiile expozeiei revolutionare erau coapte si intraga masa de romani era oponenta aproape vizibil regimului dictatorial.Nealinierea lui Ceausescu la “perestroica” lui Gorbaciov care demonstra ca socialism-leninismul a ajuns la limitele sale de aplicabilitate si mai ales dupa intelegerea de la Malta au marcat” inceputul sfarsitului”.Se astepta momentul optim ,scanteia si momentul a fost un banal incident local”evacuarea unui pastor reformat” din casa parohiala si mutarea lui in alta localitate.A fost sa fie pastorul reformat Laszlo Tokes.Din cate imi amintesc eu( la Revolutie aveam 48 de ani)explozia de la Timisoara s-a raspandit rapid si “ajutata” de catre organele de represiune ale statului prin trimiterea studentilor timisoreni pe 17 decembrie in localitatile de domiciliu astfel ca revolta timisorenilor n-a mai putut fi tinuta secret si ca tot de la ei s-au aflat acele vesti despre mortii Timisoarei.Stiam la acea data aceste adevaruri de la fostii mei elevi,atunci studenti timisoreni.Veniti acasa au fost chemati pe la Militie si Securitate pentru a declara ca nu vor vorbi ce se intampla la Timisoara.Dar s-a vorbit si se vorbea si la telefoane.Lumea astepta ceva sa se intample la Bucuresti si s-a intamplat pe 21 si 22 Decembrie.Ce a urmat se stie si degeaba se striga acum ca nu se cunoaste adevarul.Adevarul se cunoaste si ca in orce desfasurare de revolutie s-au petrecut si fapte regretabile care nu umbresc,totusi,sacralitatea acesteia.
  Am constatat azi ca mai sunt inca frustrati care va contesta meritele si implicarea in revolutie.Raspunsul ar fi simplu.Multi din cei ce va contesta la acea data au avut lasitatea de a crede ca regimul ceausist este imuabil si de frica au stat ascunci.Cand au iesit in fata au incercat prin oportunisml lor caracteristic sa acceada la “caqscaval” vorba lui Ciutacu si nu la impartirea greutatilor si neajunsurilor inerente urmarii evenimentelor.Chiar daca azi nu sunteti pe aceleasi coordonate cu Dinescu,Caramitru,Doina Cornea,Petre Roman si altii ,fara elogii.atunci ati fost omul potrivit aflat la locul potrivit”.Cu rabdare si incapatanare nu ati lasat ca tara sa se destrame si incet,incet si mult contestat ati inscris-o pe un fagas normal.Ati indurat multe dar cred ca ca faptul ca azi putem fi liberi cu adevarat estompeaza neregularitatile acelor vremi.
  Spunea ,odata,regretatul revolutionar Dan Iosif ca “putini am fost ,multi am ramas” tot asa si cu “disidentii” putini au fost, multi mai sunt.Un adevar major se uita ,ca in 1989 toata tara era in “disidenta” prin saracirea cronica si imposibilitatea de a se intrezari o solutie benefica.In alte conditii Revolutia nu ar fi avut loc.Revolutia a fost chei problemelor,iar tot ce s-a intamplat in planul ei au fost evenimente si fenomene care au marcat destine.Se pot spune multe,dar simt ca se doreste o “reformulare” a ceea ce s-a intamplat in Decembrie 89.Este bine de stiut ca Istoria nu uita si mai ales “nu iarta”.Cu stima prof.Borgovan.

 13. Victor Says:

  scriu de pe telefonul mobil. Am ascultat la radio stirea conform careia Presedintele Iliescu a fost atacat si huiduit de un grup de derbedei in timp ce depunea coroane in memoria eroilor martiri ai Revolutiei din Decembrie 1989. Gesturile derbedeilor sunt incalificabile. Pe de alta parte comentariile rautacioase ale sclavilor lui Vantu demonstreaza clar cine se afla in spatele derbedeilor: Basescu! Am sa revin cand ajung la computer.

 14. alecsei Says:

  am vazut azi un moment penibil pentru istoria libera a Romaniei. un fost presedinte, care este adevarat, s-a aflat in centrul evenimentelor din 1989 (dar nu a fost singurul), huiduit si asaltat de o mana de monede. este dureros! nu sunt un fan al lui iliescu, mai degraba aspir catre cei ce au un viitor mult mai lung in politica, ba mai mult am o gandire liberala! dar ce s-a intamplat azi la cimitir este incalificabil. deja, m-am saturat sa traiesc intr-o tara unde prejudecatile sunt la rang de cinste. acel “dead man walking” nu ma face sa ma gandesc decat la un singur om – paturca – cel cu imnul golanilor, care, in democratia pe care si-o dorea nu a ajuns decat un gunoie si din punct de vedere spiritual, dar si fizic. aceia care acuza, azi, revolutia romana, cu bunele si relele ei, nu fac altceva decat sa se afunde in neant. ne bucuram ca ceausescu nu mai este, dar ne suparam pe cei care au avut curaj sa isi asume niste fapte. pai atunci, unde mai este morala omeneasca! pun pariu ca unu dintre cei care azi il judeca pe iliescu nu ar fi avut barbatia sa iasa in fata si sa spuna ca s-a terminat cu comunismul. am in jurul meu zeci de oameni care acuza nomenclaturismul, dar intrebandu-i, niciunul nu a avut barbatia sa admita ca ar fi avut curaj sa apara in fata natiunii. este, ceea ce sorin oprescu numeste, sange in instalatie! (scuze de expresie) da ‘ chiar m-am saturat… nu-i poate opri nimeni pe acesti derbedei?! pe acesti frustrati? oameni buni, urmariti-l pe filip teodorescu si poate o sa va dati seama, printre altele, ca nici macar securitatea nu a avut de-a face cu aceasta revolutie…bine, poate anumite persoane, dar nu institutia! imi pare rau ca poate nu sunt credibil, dar apropo de securitate, daca nu era ea ajungeam o tara de rahat! imi pare rau ca multi nu cunosc despre spalarile de bani facute de unicef in romania, prin anii ’70, dar care au fost infrante de catre securitate! iar apropo de marele mineriade, de ce nu spun cei care erau golanii vremii cum erau momiti cu sticle de vodca si bani ca sa stea sa faca celebrele baricade…lumea ar trebui sa stie!

 15. geomarz Says:

  @ Mihnea Georgescu
  sit down and shut the hell up!

 16. geomarz Says:

  Domnul Iliescu,
  Imi pare rau pentru nesimtirea unora care s-au comportat exact cum spne cuvantul anterior.
  Si nu mai dati drumu’ la comentariile submediocre ale lui Mihnea Georgescu, indiferent cine este el.

 17. Sibilla Says:

  Ovidiu ,
  Să-ţi fie ruşine !
  Acu intrai pe site-ul Curentului, mi-am postat opinia, pe tine observai că te luaseră nişte emoţii … numa că nu le pupai labele şi n-ai făcut temenele ca să-ţi posteze sondajul, halal să-ţi fie, apăi cu unul ca tine să-l dăm jos pe băselu, te comporţi ca O adolescentă !
  Tu şi Predoiu … aparentele mimoze, cică ..
  Slabi pregătiţi mai sunteţi măi dragă, se impune să reiei ”stagiul ”, la ce vă scoate-n ” teren ” dacă nu-s indiscretă ? Până şi ” obiectivul ” te tolerează , de milă ..
  Sibilla
  P.S. parcă te-aud iar : ” Sibilla, nu te înţeleg … ”
  Ştii ceva ? TE CRED !

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: