PRECIZARE

privind convocarea unui Congres PSD.

 

Deoarece afirmatia de pe blog privind organizarea Congresului a fost preluata eronat, tin sa precizez ca aceasta a constituit raspunsul la intrebarea unei jurnaliste privind pozitia mea fata de propunerea unui coleg privind perspectiva organizarii Congresului PSD.

 

Am afirmat : “Este un lucru firesc, statutar, nu o chestiune extraordinară”, facand referire la  Articolul 50 din statut,  privind atribuţiile Congresului, care la (5) prevede : „desemnează candidatul P.S.D. la funcţia de Preşedinte al României”.

 

Deoarece in anul 2009 vor fi alegeri prezidentiale, candidatul va fi desemnat de acest Congres in prima jumatate a anului. Organizarea, fazele preliminare si stabilirea datei urmeaza etapele unui congres statutar, ordinar.

 

In consecinta, toate acestea necesita un interval de timp, nu reprezinta prioritatea momentului dar constituie un obiectiv al agendei 2009.

16 Responses to “PRECIZARE”

 1. messidor01 Says:

  scuzati-ma ca va spun, dar cred ca sunteti cel mai mare capitalist din romania…
  realmente, cred ca trei sferturi din dezvoltarea capitalului romanesc privat vi se datoreaza
  vroiam sa va intreb, ne puteti spune exact in ce alte tari foste socialiste au mai fost improprietariti oamenii cu apartamentele in care stateau? stiu ca sunt multe tari in care oamenii stau si acum in chirie
  pe ce s-a bazat toata dezvoltarea din perioada tariceanu? pe credite. si pentru ele s-a garantat numai si numai cu apartamentul. ca sa-ti iei masina, ca sa-ti mobilezi apartamentul, ca sa-ti deschizi o afacere, peste tot in romania gs-a garantat cu apartamentul. i-ati improprietarit pe romani, asta este adevarul, i-ati arondat fiecaruia o suma de peste 50.000 de euro. bani veniti din senin. in felul asta, si demarajul in capitalism a fost mai usor, fiecare roman avea ceva cu care sa porneasca.
  de aceea va rugam daca puteti preciza daca sunteti singurul care a luat aceasta masura in tarile fostului lagar comunist. pentru ca este o masura cu care veti ramane cu adevarat in istorie. trebuie sa recunosc, romanii va datoreaza imens, si habar nu au.

 2. Gabriela Savitsky Says:

  Şi pe cine ar trebui să sperie un congres al PSD-ului?
  Şi de ce ipocrizia a devenit o practică curentă a acestui partid, în interiorul lui?
  Şi de ce să nu spunem lucrurilor pe nume?
  Şi, mă rog, s-a privatizat partidul, e partidul unor lideri vremelnici? Care au ajuns lideri tocmai pentru că au avut o massă care i-a propulsat. De care se fac acum a se ruşina. Şi de care nu le pasă.
  E nevoie de o analiză serioasă la nivelul partidului care să explice de ce după patru ani de opoziţie atât a reuşit să contabilizeze în voturi.

 3. aviaxis Says:

  Mda, oricum cu Geoana nu prea mai aveati sanse la nimic. Eu cred ca in acest moment PSD daca trece in opozitie are o sansa reala sa se reformeze si sa se curate, dar nu doar de ochii lumii cum au facuta dupa pierderea alegerilor din 2004…

 4. Confucius Says:

  Congres-necongres, a cam trecut neobservata strategia propusa de dvs despre ramanerea in opozitie. Pana acum e singurul exemplu de gandire politica din zilele astea dominate de “foame” disperata care intuneca ratiunea.

 5. ciprian blidaru Says:

  Intr-adevar, prezidentialele ar trebui atacate cu noi lideri. Aceste alegeri nu au fost un mare succes pentru PSD. Un partid care a stat patru ani in opozitie trebuia sa aiba peste 40%. Cat va fi Mircea Geoana in fata, Basescu va sta relaxat. Nu stiu daca Nastase mai poate sa i se opuna? Solutia ar fi un lider nou. Nu-mi pot explica cum un partida de stanga, deci un partid aproape de cei multi, nu poate scoate in fata un lider popular şi charismatic, un lider pe placul multimii. Conducerea PSD-ului aduce a lideri, care comportamental par mai degraba de dreapta. In intrecerea cu Traian Basescu acesta este un handicap major.

 6. buburuza75 Says:

  Radu Mazare ar fi un excelent contra-candidat pentru Basescu iar Taracila ar fi fost un excelent presedinte al Senatului Romaniei.
  Pacat ca in Romania de astazi s-a ajuns sa se trimita in Parlament un deputat cu 48 de voturi, in conditiile in care oameni de calibrul lui Taracila sunt dati la o parte. Ma intreb care o fi vointa electoratului din Romania: sa se intre in Parlament cu 48 de voturi si sa nu se ia mandat cu 13.979 de voturi?
  Sunteti un om politic mult prea puternic pentru a lasa sa se intample astfel de mizerii in Romania lui 2008!

 7. emigrantul Says:

  Sub titlul: “Se cauta tradatori” ziarul Cotidianul dezbate o posibilitate interesanta de formare a majoritatii necesare guvernarii. Mai precis este nevoie de parlamentari tradatori care sa migreze de la PNL si PSD+PC catre PDL, lucru perfect posibil.

  Sursa:
  http://www.cotidianul.ro/se_cauta_21_de_tradatori_uninominali-66586.html

 8. cirlovacristian Says:

  @buburuza75
  Printr-un absurd inexplicabil “sub” aburii alcoolului daca cetatenii din Romania aleg un asemenea……..aceasta tara are un singur destin:vodca o sa inlocuiasca apa potabila iar aerul respirat o sa fie “cartelizat”.
  Vrei privatizare sau nationalizare?
  Gindeste “bine”(normal) si lucid-realistic daca se poate.
  Prim ministru Vanghelie nu vrei?

 9. nalbus Says:

  Pe blogul personal, fostul PSD-ist, actualul PNL-ist, maestrul Malaimare, regreta discursul nationalist prin iesirea din parlament a PRM. Eu cred ca sunt destule persoane in toate celelalte partide (mai putin UDMR) care pot umple cu suuces acest gol, cu suuces chiar, frustrati ca nu se puteau exprima, domeniul fiind monopolizat de CVT.
  In aceeasi nota, cred ca este un lucru bun limpezirea, cat de cat, a scenei politice, paleta de nuante a griului reducandu-se la 2-3 repere. Poate fi si un castig si pentru alegator, obligat pana acum sa discearna dintre multitudinea de oferte politice, de cele mai multe ori fara nicio legatura cu agenda sa.
  In ceea ce ma priveste, pe 30 am votat ideologic. Nu dau doi bani pe sistemul acesta de vot, cu povestile acestea prin care sunt descrisi parlamentarii ca fiind portavocile colegiilor lor, aparatori ai intereselor celor care i-au votat. Eu as fi vazut un sistem de colegii mai mari, de marimea judetelor, de exemplu, in care sa candideze liste de candidati care muncesc si locuiesc in acele judete. Chiar si asa, cred ca este o varianta viabila numai in cazul existentei a numai 2 partide mari, cu sanse reale de majoritate absoluta, ca in SUA. Unul mai aproape de stanga, iar celalat de dreapta.
  Cred ca aceasta este si intentia presedintelui Basescu pentru alegerile de peste 4 ani. De aceea, acum este sansa PSD de a se consolida ca partid de stanga, cu o puternica sustinere sociala. In umbra PDL, la guvernare, poate insemna marginalizarea sau chiar mai rau. Prin cameleonismul sau, PDL oricand poate ocupa zona proprie PSD, fara niciun fel de remuscari.
  Pe de alta parte, leadershipul in PSD este o problema reala. Cine va fi contracandidatul actualului presedinte anul viitor? PSD este singurul partid care poate da o asemenea persoana, dar cine este aceasta? Geoana – fara comentarii. Nastase – compromis. Mitrea – fost sindicalist. Ati omis sa “cresteti” un asemenea om, pe plan politic, social si mediatic, cu 2-3 ani in urma, sa poata fi vizibil si credibil. Un as din maneca la ultima carte este lipsit de sanse, B isi face campanie permanent.
  In concluzie, nu abandonati lupta, ma identific ideologic cu PSD pentru fac parte din patura sociala care are nevoie de masurile sociale pe care le ia, astfel incat, peste 4 ani, sa pot merge la vot cu cel putin aceeasi incredere.
  Va multumesc si doresc multa sanatate dumneavoastra si sotiei.

 10. Sibilla Says:

  Păi da, sigur că cei cărora le stă mintea doar la … ciolan, au oareşce temeri, pact cu diavolul ar face numai să le fie lor cald şi bine, păcatele lor de neputincioşi , au prins gustul ticăloşiei, au învăţat dansul cameleonic … dar, social-democraţia autentică au uitat-o, dacă au cunoscut-o vreodată..
  Foamea după putere, asta să fi ajuns PSD ? Au curajul să iasă-n faţă să spună că acesta e motivul disperării lor ? Sunt tare curioasă ce motivaţie ar gânguri Geonelu, Mitrea, Ilie Sârbu, etc. … îi nominalizează presa, nu eu, nu alţii, aşa dezinvolţi au fost în ultima perioadă, că nu şi-au ascuns intenţiile, şi, nici ” intenţiile ”. Opoziţia nu e dorită exact de cei cu … musca pe căciulă !
  Curăţenie generală şi aceasta curând, căci au minţile întunecate, rătăcite , dar asta nu trebuie să determine pierzania partidului, a PSD .
  respecte ,
  Sibilla

 11. reformacj Says:

  Interesant ca pdl-ul a scos scorul pe care l-a scos alianta , anul trecut electoral. Sa fie oare din cauza masurii de dizolvare a filialelor neperformante? Eu consider ca DA. Simplua Conferinta nu va putea sa faca curatenie in filialele codase, nici chiar destituirea unui presedinte, doar delegatii de drept vor ramane. Concluzia? DIZOLVAREA, ca si masura corect Manageriala
  In alta ordine de idei, decat sa fim apanajul lui Base, sa nu putem avea candidat la prezidentiale, mai bine OPOZITIA, in speranta ca cozile de topor de la cluj vor emigra spre cel pe care il iubesc. Apropo, de cand Dancu este avocatul marinarului? Vezi realitatea , emisiunea cu Corina Dragotescu la care a participat aceasta cartita si Borbely.

 12. cirlovacristian Says:

  ….”Puterea majoritara va fi cea mai buna forma de guvernare doar atunci cind ea nu va mai fi compusa din saraci ci din clasa mijlocie cumpatati in naravurile si pretentiile oamenilor catre stat”…..
  So:
  Are Romania o clasa de mijloc preponderent majoritara?
  NU,deci ciolanul puterii trebuie impartit.
  De pomana “pozeaza” PSD-un in partid social si democrat atita timp cit cei mai multi membrii(peste 95%)fac parte din “extrema ” bogatasilor fie ei si neparveti.
  Fosti si actuali facatori(chiar si manipulatori) de legi care de fapt sunt niste profitori si parveniti vor sa lase impresia ca actiunile lor sunt indreptate catre majoritatea cetatenilor.FALS.
  Majoritatea cetatenilor Romaniei este saraca,probabil peste 65%,restul fiind impartit intre bogatasi si clasa de mijloc.Cum este posibil ca PSD-ul sa-si piarda “votantii”?Simplu:multi s-au “dus” in lumea celor drepti(dumnezeu sa-i ierte)iar cei ramasi au “inteles” ca membrii din conducerea si organizarea PSD-ului nu sunt cu nimic mai breji ca ceilalti din alte partide.Domnii geoana,mitrea,corlatean,sirbu,nastase,etc…..sunt saraci?NU.”Iei” lupta pentru o idee?NU.”Iei” lupta doar pentru “iei” insasi iar ca sa-si atinga acest scop mai “da” si la populatie cite “ceva” nu-i bai,treaca de la “iei”.
  Astazi,in Romania,participarea cetatenilor la viata socio-politica a tarii este LIMITATA in schimb la viata economica cetateanul are obligatia sa-si achite impozitele si taxele caci altfel nu “merge” statul.
  Din punctul meu de vedere PSD-ul ar trebui sa-si schimbe numele in partidul social-liberal deoarece ei au adoptat “a treia cale” deci au renuntat de buna voie “popularitate” si merite si s-au indreptat catre plutocratie si aristrocatie,adica nepotisme,coruptie,smecherii,etc….
  Daca dl.Ion Iliescu este “omul”-si singurul- cu virtutile restul membrilor au pretentii ca sunt de “singe”.
  PSD-ul a devenit o utopie.Membrii PSD sunt niste laudorosi si mincinosi de mare notorietate.

 13. horia1963 Says:

  Pina cind nu veti desparti adevarul de minciuna dl Iliescu nu veti reusi sa atrageti oamenii activi si valorosi ai aceste tari in proiectele partidului. Vedeti ca la ultimile alegeri nici macar votantii vostri statornici ( taranii epuizati de munca minati de primari si pensionarii inpovarati de boli si saracie) NU V-AU MAI VOTAT. Toate au un inceput si un sfirsit , DAR DESI MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE LA VOI ( FSN, PDSR, PSD……..) A TINUT EXAGERAT DE MULT.Istoria suporta multe , dar si ingropa toate MINCIUNILE SI IFOSELE fara sa tina cont de nimic.
  PT CA INTRADEVAR ISTORIA SA NE POMENEASCA ( LUCRU PE CARE CRED CA DVS DORITI SA SE INDEPLINEASCA) TREBUIE SA FACEM FAPTE SI ACTIVITATI DE CARE SOCIETATEA ARE ABSOLUT NEVOIE , NU SA MINTIM SI SA INSELAM ASA CUM MULTI POLOTICIENI FACET CONSTRUITI SPITALE ,SCOLI, INSTITUITI BURSE PENTRU ELEVI DOTATI INTELECTUAL DAR FARA POSIBILITATI MATERIALE IAR ISTORIA SI POPORUL VOR POMENI DE VOI , ALTFEL VETI FI ACOPERITI DE PATURA GROSA A ISTORIEI SI IGNORANTEI .
  AVETI DL ILIESCU TOATA INFLUENTA SI POSIBILITATILE SA FACETI REALIZABILE ACESTE DEZIDERATE , RAMINE DOAR SA VRETI.

 14. SorinPLATON Says:

  Nagy es szep actio, fijuk…

  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/12/08/romania-udmr-dialog-dezintesinficat/

  Cu stima,
  1=

 15. stef36 Says:

  Domnule Presedinte Iliescu ! Regret foarte mult faptul ca PSD nu a reusit sa fie un partid de stinga, al celor multi, sa realizeze ce au promis tuturor oamenilor, sau poate au si uitat ce au promis ! NU CRED CA ESTE BINE CA
  AU ACCEPTAT SA FIE ALATURI DE PD-L, mai bine zis sa treaca sub conducerea D-lui Basescu ! Cred ca nu a procedat bine D-NUL GEOANA, cind a acceptat sa fie la ordinul marelui Domn Basescu ! Acum nu stiu, dar cred ca o mare amaraciune a pus stapinire pe toti cei ce sperau ceva mai bun de la acest eveniment! Vor fi desbinati si risipiti asa cum au fost toti pina acum ! Imi pare sincer rau, pentru toti cei ce am sperat in acest partid Avem oameni de inalta tinuta profesionala in PSD, cu pregatire si capacitate de a descurca treburile multor ministere! Regret nespus aceasta colaborare ! stef 36

 16. reformacj Says:

  @platon
  Ti se potriveste limba UDMR, dar ce mai face dancu? Te-ai intalnit cu el?In alta ordine de idei, dupa ce se vor fi terminat pseudonegocierile cu pdl, cred ca normal se va face o conferinta si se va informa conferinta despre rezultatul “negocierilor” cu pdl, si se va lua o hotarare desteapta de aceasta data. Opozitia, ca mai avem putin pana la prezidentiale si timpul este dusmanul nostru si aliatul partidului STAT, ce va duce la republica prezidentiala in cele din urma.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: