Miercuri, 3 decembrie, a fost o zi plina. Am prezidat sedinta Grupului senatorial PSD, inca in functie.
Am participat la sedinta Biroului PSD organizata la Palatul Parlamentului si.. am dat declaratii presei.
Pentru informarea celor interesati prezint continutul corect al declaratiilor :
Referitor la politica de aliante post-electorale:
– doresc, ca social-democraţii să intre la guvernare cu PNL sau să rămână în opoziţie. Eu susţin, în primul rând, o discuţie cu PNL-ul şi o combinaţie posibilă, pentru că altminteri, o combinaţie cu PD-L înseamnă subordonarea partidelor voinţei lui Băsescu.
– Acest vot are şi o altă semnificaţie. Votantii nostri au oferit încredere formaţiunilor care au avut o poziţie critică faţă de comportamentul preşedintelui Băsescu, urmand, însă, ca liderii social-democraţi să poarte discuţii exploratorii şi cu PNL şi cu PD-L.
Vor fi două partide la guvernare… Cum va fi, o să vedem! S-a decis, şi aşa e bine, ca în stadiul actual să se poarte discutii exploratorii şi cu unii, şi cu alţii. Şi se va trage concluzia privind formula pe care se va merge, inclusiv posibilitatea de a rămâne în opoziţie, dacă ei se înţeleg. Când Boc a zis că în alegeri a învins dreapta, asta era o ofertă directă pentru refacerea coaliţiei de dreapta, PNL cu PD-L. Şi, atunci, evident că PSD ar rămâne în opoziţie. O asemenea variantă e pe deplin posibilă.
Negocierile sunt negocieri, care pot duce la concluzii diferite. Şi negocierea preşedinţiei celor două Camere intra in aceasta ecuatie.
Sunt de acord cu afirmaţiile făcute, astazi, de deputatul social-democrat Miron Mitrea, care a spus că este necesară convocarea unui Congres .
În mod firesc, după alegeri, va fi un congres al partidului, care va trebui să decidă şi în legătură cu candidatul la alegerile prezidenţiale, pentru că intrăm în perioada următoare în alegerile europarlamentare. Aceasta este misiunea congresului: analizează activitatea partidului de până atunci, inclusiv ultimele alegeri, concluziile care se impun, îşi depune mandatul actuala conducere şi se alege o nouă conducere: poate fi aceeaşi, sau unii reconfirmaţi – alţii nu
Este un lucru firesc, statutar, nu o chestiune extraordinară. Tot facem congres pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale.
Există două momente esenţiale în 2009, care trebuie pregătite: alegerea preşedintelui şi a europarlamentarilor. La viitorul Congres al PSD trebuie să se facă o analiză a evenimentului major din 2008 – alegerile parlamentare, o apreciere a funcţionării partidului, a echipei, a disfuncţionalităţilor.
03/12/2008 at 10:41 pm |
Apreciati ca alesii in parlament, din colegiile uninominale de care apartineti, va reprezinta interesele?
SONDAJ: http://www.sondaje.php0h.com/vareprezinta.php
03/12/2008 at 11:13 pm |
Domnule Preşedinte ION ILIESCU,
Eu la ora aceasta , citesc, recitesc şi plâng …. de bucurie, tot ce pot să spun acum, voi reveni cu siguranţă mai târziu, e că am deplină încredere în APA VIE, în dacii mei liberi şi bravi : Echilibru-Năstase, VĂ MULŢUMIM !!!
Toate ” florile de stâncă ” vă sunt alături şi vă susţin, alegând DEMNITATEA şi ONESTITATEA, mulţi alţii se vor alătura, a reînviat licărul de speranţă !
Da, Domnule Preşedinte, mai bine o opoziţie puternică dar care rămâne fidelă principiilor şi valorilor social-democraţiei autentice, decât la braţ cu diavolii … la timpul potrivit, se vor câştiga şi oameni, simpatizanţi,susţinători, voturi, ÎNCREDERE, luptători, elite veritabile, şi victoria va fi pe mâinile potrivite şi în interesul tuturor, a celor mulţi.
Să vă dea bunul Dumnezeu sănătate şi ani mulţi, că mulţi am fost azi la un pas de infarct şi ne-aţi resuscitat, această declaraţie o speram şi-o aşteptam !
stimă şi deosebită consideraţie Domnule Preşedinte,
Sibilla
03/12/2008 at 11:14 pm |
Ce partide credeţi că vor forma noul guvern?
1. PD-L + PNL – 52,74%
2. PSD + PNL – 25,15%
3. PSD + PD-L – 22,11%
Total voturi: 5802
Sursa: Ziarul Gandul, http://www.gandul.info
Se pare ca romanii dau cele mai mari sanse doar unei coalitii PDL – PNL in timp ce combinatiile dintre PSD si PDL sau PNL par a nu avea sanse la guvernare.
Ramine de vazut daca politicienii vor respecta opinia majoritatii cetatenilor sau se vor apuca de facut aliante contrare intuitiei populare.
Ca o ultima remarca, propun un referendum Duminica 14 Dec. 2008 (pe post de al doilea tur de scrutin) in care alegatorii sa decida ce coalitie din cele trei va intra la guvernare si cine sta in opozitie
04/12/2008 at 12:16 am |
Ce coalitie de partide ati dori sa fie la guvernare?
SONDAJ: http://www.sondaje.php0h.com/coalitie30nov08.php
Atentie! Nu este vorba de uniunea de formatiuni politice despre care credeti ca va ajunge la conducerea tarii ci despre coalitia pe care dvs. personal ati dori-o la guvernare.
04/12/2008 at 6:39 am |
[…] li se arate pisica pe la DNA. Acum însă e nevoie, mai mult ca oricând de unitate în jurul lui Ion Iliescu, singurul care poate să salveze Partidul din situaţia grea în care se află. […]
04/12/2008 at 6:42 am |
ION ILIESCU ARE DREPTATE
Încă o dată, Ion Iliescu nu încetează să mă surprindă prin modernitatea şi caracterul progresist al gândirii domniei sale. Cu înţelepciunea specifică vârstei şi îndelungatei sale experienţe politice, domnia sa este gata să ţină PSD-ul în opoziţie încă o vreme, decât să alieze Partidul cu Băsescu, cum ar dori unii lideri mai tineri şi mai dornici de Putere. Domnia sa are dreptate şi de data aceasta – o alianţă cu PDL ar fi dezastruoasă din punct de vedere al imaginii şi al coerenţei doctrinare a mesajului public al PSD. Ce credibilitate am mai avea ca Partid, când, după ce l-am criticat pe Băsescu 4 ani de zile, acum să ne dăm mâna, pentru câteva ministere?!
Domnia Sa judecă atât de bine, pentru că nu este şantajat şi şantajabil. Unora a început să li se arate pisica pe la DNA. Acum însă e nevoie, mai mult ca oricând de unitate în jurul lui Ion Iliescu, singurul care poate să salveze Partidul din situaţia grea în care se află.
04/12/2008 at 8:18 am |
D-le presedinte,
In urma analizei in cadrul unui colectiv de specialisti (PR, Sociologie, Politica, etc) ce evita prin definitie “prime time-ul” si “lumina reflectoarelor”, pentru PSD, pentru tara in definitiv, cea mai indicata varianta ar fi cea sintetizata in postarea urmatoare:
http://sorinplaton.wordpress.com/2008/12/04/cu-hangerele-pe-masa/
Cu stima,
SorinPLATON
1=
04/12/2008 at 8:29 am |
Domnule Presedinte,
Sper din tot sufletul sa reusiti sa creati o schimbare la varful conducerii PSD. Prestatia echipei actuale, coagulata in jurul lui Mircea Geoana este jalnica…Sunt aproape sigur ca in aceasta formula, peste 4 ani, PSD va ajunge la 18%, poate chiar mai jos decat atat. In privinta contracandidatului lui Basescu la prezidentiale cred cu tarie ca numai Adrian Nastase poate avea o sansa. As fi onorat sa sa aflu opinia Dvs.
Cu stima,
Dumitru D.
04/12/2008 at 8:37 am |
Se pare, domnule Presedinte, ca sunteti printre putinii care stiu sa-si respecte electoratul, ma refer la faptul ca NOI AM VOTAT IMPOTRIVA LUI BASESCU!
04/12/2008 at 8:53 am |
“doresc, ca social-democraţii să intre la guvernare cu PNL sau să rămână în opoziţie. Eu susţin, în primul rând, o discuţie cu PNL-ul şi o combinaţie posibilă, pentru că altminteri, o combinaţie cu PD-L înseamnă subordonarea partidelor voinţei lui Băsescu.” citatul din declaratia dvs.
Nu pot intelege cum pot fi subordonate partidele si guvernul vointei lui Basescu, cand atributiile constitutionale nu pot facilita acest lucru ?
04/12/2008 at 9:00 am |
Pentru PNL un guvern alaturi de PSD ar fi sinucidere. Cred ca si-ar pierde brusc jumatate din votanti. In plus PSD nu le poate oferi primul-ministru pentru ca Basescu nu ar fi de acord. In schimb PDL le poate oferi primul ministru dar sa nu fie Tariceanu.
Oricum ar fi PDL le poate oferi mai mult, deci nu ar avea sens sa se alieze cu PSD…
04/12/2008 at 9:13 am |
[…] DUPA ALEGERI […]
04/12/2008 at 9:34 am |
Sa va spun eu cum se vede de aici de departe. Singura varianta ca Basescu sa mai optina un mandat este sa accepte un guvern PD-L-PSD, si probabil il va forta. Din nefericire sint multi “flalminzi” “dobitoci” in PSD sa accepte acest lucru.
Singura varianta pe care 100% Basescu sa piarda in 2009 ( si eu zic ca asta trebuie sa fie priotitatea # 1! a PSD) este sa se faca un guvern PD-L & PNL sau un guvern PD-L minoritar “sprijinit” timp de un an (adica pina trec prezidentialele!) Eu personal cred ca PNL nu trebue sa dispara, este unpartid conturat ideologic. Dar PD-L este o facatura si trebue suntati!
Un guvern PSD – PNL nu o sa accepte Basescu nici cum, deci dupa parerea mea PSD in opozitie inca un an (pentru ca atit va sta!) este ideal. PD-L & PNL sau PD-L singur “sustinut” un an este singura varianta care ASIGURA ca Basescu sa piearda alegerile din 2009. Si asta va trebui sa fie obiectivul principal al PSD-ului daca se doreste un adevarat partid de stinga!
04/12/2008 at 9:48 am |
Domnule Preşedinte,
Ca un tactician desăvârşit al marilor lupte… Aşa aţi procedat.
Domnii parlamentari proaspăt scoşi din urnă au uitat imediat, la uşa partidelor şi cârciumilor, mandatul cu care i-am investit NOI, cei mulţi, neştiuţi de nimeni. Noi am votat pentru pace politică, pentru că ne-am săturat de scandaluri, pentru echilibru economic şi bunăstarea pe care ştim că doar social-democraţia o înţelege ca fiind un dat şi pentru cei mulţi, pentru soliditatea Partidului Social Democrat, deşi unii candidaţi arătau mai degrabă a şoareci opăriţi ţinuţi de coadă de potentaţii financiari locali. Am votat ca să ne conservăm speranţa ca această ţară se va face bine. Că, ieşind dincolo de graniţele ei, nu ne va mai fi ruşine să vorbim româneşte. Că, întărindu-se partidul, va ivi pentru prezidenţialele de la anul un om respectabil şi stabil din punct de vedere psihic. Că ne vor recâştiga demnitatea şi prestanţa în corul vocilor europene.
V-am auzit aseară la RRA, în tandem cu domnul preşedinte Constantinescu. V-am urmărit şi în declaraţiile de presă, extrăgând fireştile concluzii logice.
Prea repede au uitat domnii parlamentari că noi nu i-am votat ca să negocieze cu PD-L-ul care a vânat orice suflare de pesedist, pe unde o mai fi fiind, şi i-a amărât zilele. Mult prea repede au uitat jignirile actualului preşedinte, demonizarea sistematică la care a fost supus PSD-ul în toţi aceşti ani. Ca să le fie lor călduţ şi să-şi poată derula în linişte afacerile, sunt în stare să-şi vândă şi sufletul. VOTUL NOSTRU NU ESTE OBIECT DE NEGOŢ.
Dacă noi, cei mulţi, am rezistat aceşti patru ani la toate presiunile şi şicanele slugilor pedeliste, pot să reziste şi ei un an în opoziţie că au cu ce! Noi trăim se azi pe mâine şi nu ne-am vândut inima şi conştiinţa. Ei cum pot fi atât de cinici?
Dumnezeu să vă aibă în pază!
04/12/2008 at 9:58 am |
In preajma alegerilor si in momentele premergatoare, cand are loc jocul de-a negocierea, se bate multa moneda pe ideea de “dreapta” si “stanga”, “ideologia partidului cutare e asta si aia…”. Nu cred ca sunt prea multi membri de partid care sa aiba vreo idee despre ce inseamna stanga sau dreapta, dar se leaga de acesti termeni in discursurile lor ca sa se spuna ca “uite ce le stie asta”.
Eu cred ca in zilele noastre (adica in epoca moderna), fixatiile de tip “stanga” “dreapta” sunt supraestimate, si nu reprezinta decat un mod simplist si artificial de a delimita un grup de oameni, care se ocupa cu politica, de altul.
Nici in zilele noastre si nici in viitor nu se va mai putea guverna nicaieri ori pe “dreapta” ori pe “stanga”. NU POATE EXISTA GUVERNARE DE DREAPTA CARE SA NU APLICE SI MASURI DE STANGA (SOCIALISTE), SI NU POATE EXISTA GUVERNARE DE STANGA CARE SA NU SE BAZEZE SI PE REFORME SAU ALTE MASURI “ASAZISE DE DREAPTA”.
Oricare ar fi rezultatul negocierilor, totul se reduce la oameni, si daca nu sunt din toate partile(partidele) macar cativa oameni care sa stie ce inseamna sa “ai coloana vertebrala”, macar cativa oameni care sa fie cu picioarele pe pamant, nu se va ajunge la o solutie care sa fie intr-adevar folositoare oamenilor (atat bogati cat si saraci cat si clasei de mijloc).
Si daca mi se permite o mica parere, intr-adevar mai bine in opozitie 4 ani decat o coalitie, fara viitor, cu PDL. Si daca ar fi o solutie de genul PSD+PC alaturi de PNL la guvernare, tare m-as bucura sa NU intre si UDMR in aceasta coalitie, pentru ca 12 ani numai si-au urmarit interesele lor (personale sau de grup) si nu prea au facut nimic (in afara de cateva voturi acolo sau in partea cealalta, dupa cum le era interesul).
04/12/2008 at 10:21 am |
Sibillo, aici este un blog politic nu Cenaclul Flacara : flori de stanca, apa vie, diavoli, daci liberi si bravi. Plangi in tacere. Imi place cum scrie Maria Barbu si mixul de metafore si logica care se desprinde din scrierile sale. Insa in ce te priveste mi se face rusine cand citesc si mai ales cand stiu precis ascultand parerile celor care citesc blogul lui Iliescu cat de mult rau faci cu exaltarea asta mai mult decat nefireasca.
Ah, si inca ceva : de ce te adresezi tot timpul ca si cum ai reprezenta o mare masa de oameni? Ba uneori am vazut ca vorbesti in numele poporului. Dar intrebarea este retorica. Raspunsul il stiu : pentru ca ti s-a urcat la cap ai devenit o exaltata si intre tine si fanii din anii ’90 ai lui Vadim, extremistii, nu mai este nicio diferenta. Doar ca esti anacronica. Pana si aia si-au revenit.
Domnule Presedinte, ma scuzati dar la fiecare scriere sunt eu luat la misto de apropiatii care stiu ca va simpatizez. Ma asimileaza genului asta libidinoso-exaltat pe care il incurajati aici pe blog. Mai temperati-o!
04/12/2008 at 10:53 am |
Domnul presedinte, am evitat sa mai “vorbesc” pe acest blog despre situatia de la Cluj, sperand ca lucrurile vor merge spre bine. Revin acum, cand lucrurile sunt atat de tulburi pretutindeni, iar la noi mai jalnice ca niciodata – sau cel putin asa ni se par unora dintre noi, acum, cand perspectiva unei aliante cu PDL e tot mai discutata. Desi, incep sa inteleg, aproape cu disperare, ca la Cluj asta a fost jocul dintru inceput: distrugerea PSD Cluj in favoarea PDL!!!
Nu voi mai povesti ce s-a intamplat la locale, cand candidatul de atunci la presedintia CJ – acum presedinte al PSD Cluj – “certa” organizatiile din teritoriu pe motiv ca il atacau pe contracandidatul sau de la PDL…
A inceput campania pentru parlamentare, sub conducerea aparenta a presedintelui Soporan – marioneta manuita abil de unul dintre cei care l-au sprijinit in alegeri si in fata caruia domnia sa nu indrazneste sa spuna decat “da”: Stefan Dimitriu.
Mai „simpatic” e ca ambii pozeaza in victime ale fostei conduceri (e drept, postura de victima aduce beneficii, daca te cobori pana acolo). Ciudat, pentru ca Soporan nu ar fi existat politic fara sa fie impins in fata de Rus si tinut in brate tot de acesta, iar la alegerile din partid jocurile au fost facute in favoarea lui de acelasi (iar presa clujeana a „indraznit” uneori sa arate asta)… Iar afacerile lui Dimitriu tot dintr-acolo vin.. Sa nu mai vorbim de sfaturile de taina periodice, ca, deh, si noi avem licuricii nostri…
Sa revenim la campanie: numit director de campanie, Dimitriu a anuntat strategia PSD Cluj intr-o conferinta de presa. Punctul zero: A NU FI ATACAT PDL si BOC!?!?!?!?! Iata: http://cotidianul.ro/strategia_psd_cluj_nu_trageti_in_emil_boc-59254.html
Apoi a mai urmat o miscare grozava: invitarea lui Gusa pe listele PSD Cluj, in baza nemaipomenitei prietenii a acestuia cu Soporan. Practic s-a milogit:
http://www.informatiacluj.ro/Soporan-trage-nadejde-la-Gusa~187
Gusa a refuzat, comentand ca negocierile au esuat din cauza Dvs., domnule presedinte!!!
http://www.mediafax.ro/politic/gusa-nu-va-candida-la-alegerile-generale.html?1687;3196041
Oricum, Gusa a iesit public sa isi sustina „prietenul” : http://www.cetateanulclujean.ro/stire.php?id=1172
In rest, campania a decurs previzibil, in sensul neatacarii PDL si a lui Boc, dar recurgandu-se la atacuri, injurii (!) si amenintari (!) la adresa propriilor oameni, cu rezultate, de altfel, care, insa, erau cunoscuti pentru orientarea „dura” anti PDL (sunt afirmatii pe care lideri din teritoriu pot sa le confirme); iar clamata „echipa” a fost tandemul Dimitriu – Soporan, acesta din urma o portavoce slaba a primului si atat. (Un mic exemplu: mici altercatii la afisaj intre cativa tineri PSD si PDL; concluzia: Dimitriu ia apararea PDL si condamna propriii oameni, pe motiv ca a fost sunat de la PDL!!! Fara comentarii…)
Rezultate: aproximativ 1,5% in plus fata de locale – in conditiile in care din Cluj au lipsit studentii (votanti in proportie de 80% ai PDL), unii dintre candidati au chiar muncit enorm, fara vreo sustinere a partidului, si pe trendul de crestere la nivel national al PSD. Oare e crestere sau scadere?!?! Antepenultimul loc la nivel national ca vot pentru PSD (dupa Mures si Bihor, care au un procent mai mare de populatie maghiara)…
Final asteptat: mentinerea cu orice pret la conducerea filialei pana la impartirea eventualelor „fotolii”. Poate, poate, macar acum Boc si PDL le va fi recunoscator…
Aici am ajuns, domnule presedinte? Orice pentru propriile interese??? Nu mai conteaza principii si nici propriii oameni?! Aservim fara jena si chiar „pe fata” PDL-ului si partid, si oameni, doar de dragul unor functii si interese personale?
Pacat, domnule presedinte, cand o filiala de partid intra in astfel de jocuri prin chiar vocea acelora care, momentan, o conduc. La Cluj mergem din rau in mai rau si nu mai ramane decat sa asteptam cuminti sa ne inscriem in PDL….
04/12/2008 at 10:54 am |
Observ ca tot se circula ideea ca “hai in opzitie un an pana poate nu mai iese Basescu si apoi facem noi una si alta”. 1. Dar cat sa mai fim noi cu totii cobai? ca de la revolutie incoace cam asta am fost… 2. Decalajul asta de un an intre prezidentiale si parlamentare, din cate imi dau eu seama (daca gresesc imi cer scuze), se va pastra si pe viitor, si daca se intampla ca peste un an sa nu mai fie ales Basescu si atunci facem alte schimbari si in ceea ce priveste guvernarea, asta nu e decat premiza pentru ca de fiecare data sa se intample acest lucru, si se pare ca o guvernare de 4 ani nu prea mai este posibila pentru nimeni.
Si presupunand ca peste un an iese un presedinte al PSD, atunci ce? Ne apucam sa facem schimbari? Sau poate mai bine lasam respectiva persoana sa se comporte ca un presedinte al romanilor, sa colaboreze asa cum trebuie sa colaboreze un presedinte cu guvernul (ca are sau nu aceeasi culoare), si poate astfel se va da o lectie mai educativa si mai importanta pentru toti despre cum se conduce fara a te uita prea mult la interesul “de pe o raza de doar 50 metri” in jurul tau.
04/12/2008 at 11:00 am |
DOMNULE PRESEDINTE,
SI EU CA SI ALTI COMENTATORI DE PE BLOG DORESC SA VA REAMINTESC FAPTUL CA VOTUL PRIMIT DE PARTIDUL DUMNEAVOASTRA DE LA NOI A FOST POATE MAI DEGRABA UN VOT ANTI-BASESCU DECAT UN VOT PRO-PSD.SUNTEM OBOSITI DE DOCTRINE CLAMATE DAR NERESPECTATE DAR MAI OBOSITI SUNTEM DE PRESTATIILE D-LUI BASESCU.
VA ROG FACETI IN ASA FEL INCAT SA-I FACETI SA INTELEAGA PE LIDERII LOCALI PSD CA NU LE-AM DAT VOTUL PENTRU A-I ADUCE PE EI IN FRUNTEA BUCATELOR,NE INTERESEAZA PREA PUTIN GRADUL LOR DE BOGATIE SAU “SARACIE”,NE INTERESEAZA SA TRAIM INTR-O TARA IN CARE SA NU NE FIE FRICA SA SPUNEM CE GANDIM.AM 47 DE ANI SI NU MI-AM PIERDUT MEMORIA ANILOR DE PANA IN 1989 IAR CE INCEARCA DL.BASESCU SA FACA SEAMANA FOARTE MULT CU ACEI ANI.
DINCOLO DE BUNASTAREA LIDERILOR PSD CRED CA TREBUIE SA VA GANDITI SA NE ASIGURATI TUTUROR LIBERTATEA.PERSONAL TRAIESC DE PATRU ANI CU O INGROZITOARE SENZATIE DE SUFOCARE IN PROPRIA MEA TARA.
DE ACEEA CRED CA ALIANTA PSD+PC AR TREBUI SA RAMANA IN OPOZITIE,SA SUSTINA IN PARLAMENT GUVERNUL MINORITAR PD-L+UDMR+MINORITATI NATIONALE SI LASATI-I SA GUVERNEZE SINGURI SA-I VEDEM CUM TREC DE PASTE.
VA DORESC SANATATE SI PUTEREA DE A LE DESCHIDE MINTILE DOMNILOR GEN MARIAN OPRISAN SAU MIRON MITREA CARE TOTUSI NU VOR MURI DE FOAME EI SI COPILASII LOR DACA NU AJUNG LA GUVERNARE.
CU STIMA ,
LAURENTIA P.
04/12/2008 at 11:05 am |
Planul PSD de a forma o coaliţie cu PDL nu va aduce nimic bun, comentarii pe :
http://radupress.wordpress.com/2008/12/04/plan-diabolic-la-cotroceni/
04/12/2008 at 12:09 pm |
[…] cu PSD, altfel ar fi bine ca partidul sau sa se retraga in opozitie. La fel de categoric este si Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD si blogger, care refuza orice intelegere cu PD-L si prefera […]
04/12/2008 at 12:24 pm |
@Victor,
Nu ţi-a cerut nimeni părerea !
Cam mult timp ai tu la dispoziţie pentru analize pe text şi nu numai, era de aşteptat să-ncepi din nou, nimic nou sub soare …
Ai dreptate, acest blog nu e locul potrivit ca să-ţi desfăşori frustrările, pentru genul acesta de replici avem amândoi blogurile personale. Încetează cu acest soi de manifestări, ai devenit plictisitor de previzibil, sincer !
Modul în care ne exprimăm ne descrie personalitatea, caracterul, sufletul fiecăruia din noi, vezi tu, eu spun flori de colţ, matale pregerei ” exaltată ”, ” libidinos ”, da … ai dreptate, e o foarte mare diferenţă !
O zi bună !
Sibilla
04/12/2008 at 1:39 pm |
Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
Da, un an în opoziţie nu e decât respectul datorat alegătorilor şi zic eu prilej pentru PSD a-şi întări fortăreţele, beneficiile obţinerii încrederii populaţiei care iată, la aceste alegeri nu s-a prezentat la vot, dar pedelacheii au profitat cu nemernicie …
Poporul e nemulţumit, sătul de promisiunile deşarte şi dictatura băsesciană, da, aşteaptă altceva, PSD trebuie să demonstreze că poate oferi acel altceva .
” La viitorul Congres al PSD trebuie să se facă o analiză a evenimentului major din 2008 – alegerile parlamentare, o apreciere a funcţionării partidului, a echipei, a disfuncţionalităţilor. ” ( Ion Iliescu )
O analiză de bun simţ, un adevărat strateg , repet, aşteptam cu toţii această declaraţie, o speranţă şi un argument solid pentru ca toţi să punem umărul la reînvierea/reclădirea unei social-democraţii autentice, pentru că resurse există şi avem încă modele de urmat.
PSD şi-a redobândit ” poziţia de partid dominant pe scena politicii româneşti ”, vorba unui clasic în viaţă, e limpede că această poziţie trebuie consolidată .
stimă şi deosebită consideraţie,
Sibilla
04/12/2008 at 2:56 pm |
Domnule Iliescu,
O singura rugaminte. Nu intrati la guvernare alaturi de PD-L, nu de alta, dar PSD va ajunge un pion politic in subordinea Presedintelui Basescu.
Poate alaturi de PNL ar fi o solutie mai agreabila. Chiar daca PSD este un partid cu doctrina de stanga, iar PNL partid de dreapta, cred ca ati colaborat destul de bine in Parlament, asa ca puteti face acest lucru si la Guvernare.
Altceva, avand in vedere ca nu aveti un candidat destul de puternic pentru a-i face fata Presedintelui Basescu in 2009 la prezidentiale, cred ca ar trebui sa-l reinregimentati pentru Sorin Oprescu in PSD.
Si va rog mult, nu uitati de ce au fost alesi candidatii PSD, pentru a fi in slujba cetatenilor, nu pentru a li se dubla-tripla conturile bancare sau pentru a le prospera afacerile.
Multumesc pentru atentia acordata.
04/12/2008 at 7:37 pm |
Domnule Presedinte,
Nu uitati : temperati-o! Ne facem de ras. Sa reluam discutiile care caracterizeaza acest blog nu sa chemam la lupta romanii. Mai citesc si oameni seriosi.
05/12/2008 at 10:28 pm |
Domnule Presedinde,
In mana Dumneavoastra sta viitorul Romaniei, sunte-ti singurul care puteti opri Partidul Social Democrat de la o graseala fatala, greseala care nu va avea urmari doar asupra partidului, ci si asupra Romaniei, si anume alianta politica cu Partidul Democrat Liberal, aceasta alianta va duce la o scadere a credibilitatii partidului si la un nou mandat pentru D-l Traian Basescu in anul 2009. Astfel Romania devenind DaciaTraiana!
Va multumesc!
07/12/2008 at 5:52 pm |
Din punct de vedere politic nu tin cu nimeni,insa in situatia actuala tare mult as vrea sa ajungeti la o intelegere cu PDL-ul. Pentru mine ceea ce conteaza este OMENIA si RESPONSABILITATEA.Nu am vazut asa ceva la PNL in ultimii 19 ani.Nu va temeti de d-nul presedinte Traian Basescu, nu este nemuritor.
07/12/2008 at 7:56 pm |
cred ca s-a trecut mult prea usor peste evenimentul cel important petrecut in Romania: invalidarea unei metode Stiintifice si deci a unei intregi Teorii a Matematicii- Statistica!
2 operatori Independenti realizeaza 2 Exit-pool-uri si obtin ACELASI REZULTAT eronat in raport cu realitatea voturilor numarate (adica in afara “marjei de eroare” pe care o stabilesc Legile Statistice!) desi esantionul a fost stabilit corect, dupa cum au afirmat Realizatorii lor.
Atentie: NICIODATA un esantion stabilit corect NU a condus la estimari gresite! (sau atat de “vagi” precum cele intamplate la alegerile din 30nov.)
iar sansa ca “erorile de raspuns” sa conduca la aceeasi “eroare de sondaj” pt.2 Statistici Independente este poate mai mica decat “Probabilitatea ca Romania sa devina putere mondiala in urmatorii 3 ani!”
Explicatia “ABATERII” invocata de catre cei 2 operatori (: declaratiile incorecte ale repondentilor) tradeaza ori IGNORANTA lor in materie ori DISPRETUL acestora pt. public.
1. Ori “Esantionul a fost corect determinat” si atunci declaratiile incorecte ar fi trebuit sa fie “repartizate” uniform intre cele 4 optiuni de vot (si NU pt.2 “in minus” iar pt.al 3-lea “in plus”).
2. Ori a fost o FRAUDA de numarare a voturilor!
Interesant e ca acest lucru se poate stabili usor pe baza Proceselor-Verbale si a analizei repartitiei lor pe circumscriptii.
Pt.ca Sondajul e un “diagnostic” si oricand ai posibilitatea sa verifici exactitatea lui prin “autopsie” (prin analiza corelatiei intre ipoteza statistica si rezultatul masuratorii).
iar cei 2 Operatori (institute) sunt obligati sa produca aceste analize pt.ca publicul sa decida ori asupra COMPETENTEI acestora ori asupra CORECTITUDINII scrutinului.
3. Ori “Statistica NU mai e valabila si ar trebui urgent ABANDONATA”.
iar asta ar fi o mare pierdere!
pt.ca statistica NU este doar un instrument al stiintelor economice, ci si al democratiei. NU doar pt.ca “masoara perceptiile publicului fata de problemele societatii”, dar mai ales pt.ca ofera Controlul alegatorului asupra celor ce sunt adeptii principiului: NU conteza cine castiga voturile, ci cine le NUMARA!
cat despre invalidarea Legilor Sondajului:
Mi-e greu sa cred ca tocmai in Romania s-a descoperit RELATIVITATEA STATISTICII!