Ziua Nationala a României – 1 Decembrie

 

Astazi sarbatorim Ziua Nationala a României, ziua Marii Uniri, cel mai important eveniment al istoriei românesti. Este marea noastra sarbatoare, care a marcat momentul cel mai semnificativ al istoriei nationale – implinirea visului de veacuri al romanilor de a se reuni intr-un stat national unitar.

Maretia acestui act istoric consta în faptul ca Marea Unire nu este meritul nici unui om politic, guvern sau partid, ci a întregii natiuni române, datorita constiintei unitatii neamului.

Nutresc speranta ca alegerile nu vor umbri sarbatorirea Zilei Nationale, pe 1 Decembrie, avand in vedere ca, acestea reprezinta tot un fel de referendum, la fel ca si cel din 1918, de la Alba Iulia. 

Adunarea de la Alba Iulia a fost un referendum popular, pentru unirea Transilvaniei cu restul provinciilor romanesti. Alegerile reprezinta, deci, tot un referendum national pentru a imbunatati guvernarea tarii. Asa ca se imbina fericit.

 

Spiritul civic manifestat de înaintasii nostri sa ne fie si de-acum înainte un model de solidaritate nationala.

 

Cu ocazia Zilei Nationale tin sa adresez tuturor

traditionala urare romaneasca :  “La multi ani !”

Advertisements

27 Responses to “Ziua Nationala a României – 1 Decembrie”

 1. emigrantul Says:

  Sunteti de acord cu afirmatia: “Mare parte din cetatenii care critica clasa politica o fac din pura invidie”?

  Sondaj: http://sondaje.php0h.com/criticidininvidie.php

 2. queeninutza Says:

  d-le iliescu,nu am votat decat o data de la revolutie, si probabil ca nu voi mai vota. insa sunt scarbita de ce se intampla in aceasta tzara. am o sugestie pt dvs, ca partid, pt ca stim ca de fapt dvs sunteti seful acolo: daca tot ati castigat alegerile . sau , ma rog, sunteti intre castigatori, nu faceti alianta cu pnl. nu uitati ca pnl au dus in groapa si pe pnt-cd si i-a tras spre groapa si pe pd-l. daca vreti sa mai aveti sustinatori , evitati alianta cu ei . nu sunt decat niste tate din piata numita romania.
  sanatate!

 3. emigrantul Says:

  Democratia burgheziei, democratia bogatilor

  1) Democratie sclavagista = sistem de organizare sociala care asigura egalitatea relativa in drepturi a stapinilor de sclavi.
  2) Democratie feudala = orinduire ce proteja interesele mosierilor, asigurind egalitatea relativa in drepturi a acestora.
  3) Democratie burgheza (capitalista) = sistem de organizare sociala care asigura egalitatea in drepturi a celor cu bani.
  4) Democratie populara (comunista) = sistem social care nu permite acumularea de averi si in consecinta asigura egalitatea aproximativa in drepturi a tuturor cetatenilor.

  In perioada comunista, incheiata temporar pe 22. Dec 1989, locuitorii Romaniei au beneficiat de cea mai avansata forma a democratiei cunoscuta pina la ora actuala: “Democratia Populara Comunista”. Dupa acea zi nenorocita, am coborit pe treapta Democratiei Burgheze, sistem ce protejeaza doar interesele bogatilor adica a unei minoritati.
  Oamenii sunt scosi la vot atit de frecvent doar pentru ca reprezentantii acestei clase de paraziti lacomi sa se roteasca la putere asigurindu-se astfel democratia in rindurile celor avuti.

  Mai precis: Locuitorii unui stat capitalist se impart in doua categorii:

  A – Cetateni Obisnuiti (majoritatea)
  B – Bogati (o minoritate)

  La alegeri, Cetatenilor Obisnuiti (A) li se da un zar cu reprezentanti ai clasei Bogatilor (B) pe fetele sale. Dupa aruncarile de rigoare, (A) alege din multimea (B) un subset P (parlamentari) care este trimis astfel la conducerea tarii unde bineinteles ca va reprezenta interesele multimii B.

  Singurul rol a lui A este in realitate acela de zar aruncat de B iar singurul profit a lui A este acela al unui zar, care dupa cum se stie, el insusi, nu cistiga niciodata nimic.

  ===============================================
  Citat Ion Iliescu:
  /”Nutresc speranta ca alegerile nu vor umbri sarbatorirea Zilei Nationale, pe 1 Decembrie, avand in vedere ca acestea reprezinta tot un fel de referendum, la fel ca cel din 1918, de la Alba Iulia.
  Adunarea de la Alba Iulia a fost un referendum popular, pentru unirea Transilvaniei cu restul provinciilor romanesti. Alegerile reprezinta, deci, tot un referendum national pentru a imbunatati guvernarea tarii. Asa ca se imbina fericit.”/

  Domnule Presedinte,

  Nu puneti alaturi Marea Unire din 1918, eveniment de importanta extrema pentru absolut toti romanii, fie ei bogati sau saraci, cu alegrile parlamentare din 30 Noi. 2008.

  La scrutinul din 30 Noiembrie ni s-a pus in fata o lista de candidati, majoritatea cu CV-uri dubioase, ca sa nu ii numesc direct infractori. Pe cine sa votezi dintr-o adunatura de paraziti? Stii dinainte ca nu vor face nimic bun pentru tine (si nici nu au cum) iar in parlament se vor reprezenta doar pe ei si grupurile de interese din care fac parte.

 4. ciprian blidaru Says:

  Toata lumea a urmarit azi numaratoarea voturilor. Ziua Nationala a cazut pe locul doi, asa cum era de asteptat. Sa le fie rusine celor de la PNL si UDMR ca au stricat sarbatoarea romanilor.

 5. Gabriela Savitsky Says:

  Să ne dea Dumnezeu lumină şi înţelepciune. Nouă şi conducătorilor.

 6. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Da, azi a fost Ziua Sfântă a noastră, a românilor, vorba Gabrielei, să ne dea Cerul Lumină, înţelepciune şi răbdare şi mulţi ani cu sănătate să ne fiţi călăuză , avem încredere, avem mare nevoie, avem şansa să vă avem !
  Ce ne-au oferit ei, cameleonii, de ziua noastră, a românilor de pretutindeni, nu vom uita şi nu vom ierta, căci continuă cu hoţiile, cu minciunile, cu mascaradele, cu a adâncii nesiguranţa zilei de mâine … biet popor, merită o soartă mai bună şi nu vom renunţa, vom lupta şi vom rezista până ce vom găsi o Cale, nu există nu se poate, ei nu-s nemuritori, iar noi suntem încă aici, de mii de ani şi vom mai fi.
  Sufletul meu zbuciumat de corcitură sârbo-olteancă nu acceptă resemnarea, aripa putredă trebuie ruptă, aripa stâncă se va reînnoi, din răni vor creşte muguri, de noi depinde, să ne păstrăm credinţa. Trădătorii şi fariseii ce au distrus stânga, vor pieri pe limba lor, îşi vor merita soarta.
  Nu avem voie să renunţăm la speranţă, dacă dorinţa noastră a românilor va fi suficient de puternică, nevoia de Echilibru, e motivaţia care ne va mobiliza la timpul potrivit să ne bucurăm de instalarea Echilibrului !
  Românii au fost uniţi cumva inclusiv la aceste alegeri, poporul a dat o temă de casă şi-o palmă dură peste bot multora, că ei nu recunosc, e altceva, priorităţile continuă să le fie interesele personale şi orgoliile, va veni însă timpul când poporul va taxa altfel, să ferească Dumnezeu să se dezlănţuie masele înfometate şi sătule de nemernicii …
  stimă şi deosebită consideraţie, cele mai calde urări,
  Sibilla

 7. instalatorul Says:

  Domule Iliescu, va transmit propunerea Instalatorul – Leo, pe care am facut-o pe blogul dlui Adrian Nastase, spre lectura si eventual analiza.
  “Stimate domnule Nastase, in urma discutiilor de pe blog cu Leo, suntem onorati sa va inaintam propunerea Instalatorul – Leo privind desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidentiale si a presedintelui PSD dupa modelul alegerilor din PS francez, prin alegerea candidatului la prezidentiale si a presedintelui PSD de catre 60000 de electori membri ai PSD, intr-o norma de reprezentare de 1 elector la 10 fiecare 10 membri ai PSD. In opinia noastra, propunerea intruneste urmatoarele avantaje fata de actualul sistem: 1. confera atit presedintelui PSD cit si candidatului la prezidentiale o baza solida si democratica de sustinere in partid; in particular pentru candidatul la prezidentiale, acesta are certitudinea sprijinului electoral majoritar al membrilor partidului. 2. permite ridicarea nivelului de democratie in PSD; in situatia in care PSD adopta acest sistem, atunci toate celelalte partide mari din Romania vor apare fata de PSD ca insuficient de democratice si nereformate. 3. Permite mai buna concentrare a congresului PSD pe dezbaterea problemelor politice. 4. Permite intrinsec depunerea candidaturilor la sefia partidului numai in cazul acelor fruntasi ori mambri ai partidului care cunosc ca au o buna distributie geografica a sustinatorilor in teritoriu. 5. Asigura fiecarei organizatii de cartier ori echivalente (satesti, comunale) dreptul de a se pronunta in privinta sefului partidului si a candidatului partidului la prezidentiale cu cel putin 1 vot. 6. In privinta desemnarii candidatului partidului la prezidentiale, este asigurata obiectivitatea procesului, fiind exclusa posibilitatea ca numele persoanei desemnate sa devina obiect de negocieri cu alte partide. 7. Asigura un exercitiu electoral necesar si util in interiorul PSD. Intrucit atit Leo cit si eu nu suntem membri ai PSD, va rugam analizati propunerea precum si necesitatea ei de a fi propusa PSD.”

 8. leo Says:

  @ instalatorul
  Mulţumesc de aşa cadou de Ziua Naţională.
  Doamne Ajută!
  Indiferent de cursul pe care îl vor lua evenimentele la acest test major pe care democraţia românească îl dă acum, funcţie de care se va putea împlini proorocirea Oracolului din Dămăroaia, România intrând în fine în democraţie după cei 20 de ani brucanieni, ori vom putea asista la întoarcerea stafiei unui arhetip – stăpânul unic; şi tare mi-e că vom cizmarul va fi fost ăla mai potrivit rolului decât cacealmistul de-i este bicisnic epigon…
  Clasa politică românească are nevoie de un partid care să dea semnalul re-democratizării politicii, prin construcţia partidului aşa cum este firesc, de jos în sus, iară nu invers, de la un carierist care să se înconjoare de aplaudaci şi clientelari. Sper să fie pesedeul acela, pentru că, vorba cântecului, are cu ce…

 9. queeninutza Says:

  Sibilla tu zici ca…”va veni însă timpul când poporul va taxa altfel, să ferească Dumnezeu să se dezlănţuie masele înfometate şi sătule de nemernicii …”
  Ma faci sa rad , draga mea!Ai impresia ca romanul se va mai ridica impotriva conducatorilor vreodata in asa fel incat sa ii faca sa le tzatzaie fundul de frica ? No way! Noi am fost uniti , intr-adevar , 2000 de ani aproape . Insa, la un moment dat , am vrut sa fim liberi ( asa cum nu am fost niciodata) .Si? Ce am stiut noi sa facem cu libertatea? Dar te intreb:suntem liberi cu adevarat?Asta e o alta treaba…Asadar , ce am stiut noi face cu “libertatea”?Dupa revolutie au aparut o puzderie de partide, asociatii,”comitzii si comitete” care ne-au impartit . A nu se intelege de aici ca as fi de acord cu un singur partid si cu ceea ce se intampla inainte de ’89! Din contra, urasc acea perioada. Eu am 45 de ani , deci inchipuieste-ti ca am apucat sa prind destul de mult din ea. Am fost si am strigat si m-am agitat la revolutie pentru ceva mai bun si ce am castigat?Am castigat ceva , s-a schimbat cate ceva intr-adevar: am castigat dreptul de a striga la luna , am castigat libertatea de a ma uita la televizor, am castigat dreptul de a saliva pe langa magazine, etc. Nu stiu la ce am visat cand am iesit in strada in dec.’89. Dar e o vorba: “ai grija ce iti doresti , ca s-ar putea sa ti se dea”. Stii cum e , Sibilla draga?Urasc perioada aia , dar nici pe asta nu o iubesc.. Asteptam altceva si sper ca macar copii copilului meu sa gaseasca altceva. Spuneam mai sus ca ne-au impartit, ca nu mai suntem uniti.Probabil ca e o tactica invatzata din istorie si care a dat roade mereu , si anume: ” Divide et impera” – dezbina si stapaneste…

 10. queeninutza Says:

  imi cer scuze, am scris “copii” in loc de “copiii”(in acel context).mea culpa..

 11. instalatorul Says:

  Leo, cu scuze ca nu v-am anuntat intentia, era azi noapte tirziu cind m-am gindit ca ar fi buna si o inspectie a dlui Iliescu in ceea ce priveste productia noastra.

 12. Victor Says:

  Instalatorul, esti cam confuz. Ma tem ca nu inteleg legatura pe care o faci intre seful partidului si candidatul la prezidentiale. In comentariul tau le cam amesteci sau poate nu am reusit eu sa inteleg. Ce legatura exista intre propunerea asta si legitimitatea sefului partidului?

  Apoi chestia cu democratizarea pesedeului imi suna cunoscut si neplacut. Mai erau unii care tipau ca pesedeul trebuie “reformat” si a ajuns pe mana unor nepriceputi.

  Cat despre sforari astia se vor adapta la orice sistem asa ca personal nu vad rostul unei astfel de propuneri.

  Nu stiu foarte sigur ce urmaresti cu propunerea asta pentru ca in mod evident bati undeva dar ca idee, daca te gandesti la binele pesedeului si legi acest bine de Ion Iliescu lasa-l pe Domnia Sa sa gandeasca pentru ca in mod sigur o face bine. Nu as vrea sa te supar si sa scriu ca o face mult mai bine .

  In pesede situatia este foarte complicata. Nu are importanta pe cine propune pesedeul candidat la prezidentiale atata timp cat Geoana este seful partidului sau ca sa fiu mai clar, atata timp cat Ion Iliescu nu este executivul partidului. Oricum va pierde in fata lui Basescu. Pe cine poate propune? pe Nastase? pe Geoana? Pe Corlatean? Unul necunoscut, inventat peste noapte? oricare ar fi va pierde. Si inca rau de tot. Ca il propune Dracu sau Lacu chiar nu are importanta.

  Ce folos daca Nastase va fi legitimat de electori, de Congres sau de Geoana daca tot nu ajunge presedinte intr-o competitie cu Basescu?

  Asta nu inseamna ca Ion Iliescu s-a bazat pe mintea celor care se invart la putere acum in partid pe lipsa lor de viziune politica. Adica Basescu al vostru are de ce sa se teama. Iar negocierile care se fac acum, daca se fac fara acordul lui Ion Iliescu sunt vax, nu au nici o valoare.

  Cat despre democratia in partid pe oamenii simpli nu-i intereseaza de treburile lor interne, ei vor sa fie reprezentati cumva, sa primeasca ceva la schimb contra votului lor.

  Nu este buna nici prea multa democratie in partid. Un bun exemplu este chiar Geoana care in dorinta de a-si conserva puterea castigata in mod josnic in 2004 a dat puteri exagerat de mari organizatiilor. Un partid trebuie sa functioneze ca un intreg nu sa existe un milion de grupuri grupulete pe care nu-i poti convinge nicicum sa accepte linia.

  Tot pe ideea de democratie in partid s-a bazat si prostia cu Congresul care l-a validat pe Geoana ca si unica propunere a pesedeului pentru functia de premier daca si cu parca. Si acum toate negocierile vor decurge mai greu din cauza Prostanacului si a grupului sau de lingai penibili care se vor prevala pana in panzele albe de aceasta decizie. Care era democratica nimic de zis dar tampita. Poti sa extinzi.

 13. Victor Says:

  PS. Fac si eu o propunere mai simpla decat a ta : Ion Iliescu presedintele executiv al PSD. Si restul decurge de la sine. Sa auzim de bine.

 14. Victor Says:

  Este inadmisibil ca dupa 4 ani de opozitie PSD sa piarda alegerile. Geoana trebuie sa-si puna mandatul pe masa. Acum se vede raul pe care l-a facut acest individ partidului. Daca nu exista CN-ul si readucerea in prim plan a tandemului Iliescu-Nastase pesedeul ar fi avut mai putine mandate decat PNL-ul care s-a aflat la guvernare. Cred ca nu mai trebuie sa spun ca guvernarea erodeaza partidele in cauza. Dupa ce era in prag sa distruga partidul impreuna cu pretenarul lui, presedintele Basescu, nu a fost in stare prin politica lui paguboasa, duplicitara sa obtina nici macar un numar egal de mandate precum cel din 2004 cand pesedeul se prezenta dupa 4 ani de guvernare. Sa mai spun ce am spus deja ca mandatele PSD sunt de fapt mandate PSD-PC si ca in fapt PSD-ul este privat de o pozitie de forta din cauza lui Geoana si a celor care il inconjoara? Cine voteaza PSD voteaza Ion Iliescu si politica sa. Chiar si la Dabuleni, bietii tarani au votat cu Geoana datorita lui Ion Iliescu. Este singurul care a insistat pana le-a intrat tuturor in cap ca pesedeul este partidul oamenilor necajiti. Acum se impauneaza Geoana pe munca de 19 ani a Presedintelui Iliescu.

  Stiu bietii tarani de la Dabuleni cine este Geoana? Stiu ei despre scrisoarea pe care i-a trimis-o presedintelui Constantinescu in calitate de ambasador numit de presedintele Iliescu si in care se dezicea ca un las, marsav, libidinos etc. ce este de acesta din urma doar pentru a-si pastra postul? Este o scrisoare a carei existenta presedintele Constantinescu o recunoaste desi nu a facut-o publica din decenta. Oricum asa cum a afirmat chiar Domnia Sa, adica presedintele Constantinescu, scrisoarea l-a dezgustat.

  Mai cred bietii tarani ca Geoana este social-democrat. Pai ce social-democrat are socrii milionari in Euro, mari proprietari si o fundatie pe numele sotiei care primeste milioane de euro anual prin ordonante guvernamentale? Ce social-democrat care a venit de nicaieri are astfel de averi? Treaba cu socrii, cumnati s.a.m.d. o cunoastem ca doar este pe tipicul matusei Tamara.

  A facut mega combinatii si scapa chiar si in fata celor informati cu prostanacia lui ca asta este prima care se vede, care sare in ochi. Am ajuns toti sa-l categorisim drept prostanac. Prostanac, prostanac, dar uite ca se imbogateste de la zi la alta , are ranch in State, copilul studiaza acolo si el sta cu chirie la RAPPS… Iar acum face pe liderul unui partid i care nu are nici un drept.

  Ar fi cazul ca pesedeul sa se scuture de gunoaie altminteri se pot pregati pentru o cadere faa precedent si defintiva. Ca doar nu o sa le mearga la nesfarsit cu duplicitatea asta. Cat o sa mai dureze inertia asta, confuzia asta. Acum au avut noroc cu Presedintele Iliescu ca daca era mai nervos putin ii distrugea de mult ii lasa pe drumuri ajungeau mai rau decat Vadim ca si asta are sanse sa intre in Parlament dupa criza asta.

  Premierul Nastase ar putea sa fie mai categoric in declaratii acum cu ocazia ultimelor evenimente asa cum a fost presedintele Iliescu. Altfel o sa intelegem ca vrea sa il sclavageasca pe presedintele Basescu pe care oricum pare ca il idolatrizeaza scriind in permanenta pe blogul sau despre el. O fi facut o pasiune pentru presedintele Basescu. Ar fi culmea sa il vad pe Nastase supusul lui Basescu intr-un guvern pastorit de acesta din urma. Asa a facut si in 2004 la alegerile pentru presedintia PSD. A jucat duplicitar si tot nu a invatat nimic. Toti astia care ar fi normal sa-l sustina pe Iliescu se ascund in permanenta in spatele acestuia.

  Inca ceva si am terminat. Se spune ca doamna Cati Andronescu nu a procedat ok acceptand sa apara pe afise “garantat Vanghelie”. Adica ce ar fi trebuit sa faca doamna Andronescu? Sa renunte la social-democratie pentru ca niste unii din pesede au decis ca asta este o forma de a o ajuta sa castige? Sunt chestiuni care tin de strategiile electorale si nu are doamna Andronescu nici in clin nici in maneca cu chestiunile astea. Cand faci parte dintr-un partid mai respecti si disciplina de partid, mai asculti si de strategi, consilieri. Altminteri toti astia care judeca in altfel inseamna ca nu inteleg nimic din politica. Oricum faptul ca alde Vanghelie zburda prin pesede nu este din vina doamnei Andronescu si daca este sa cautam cauza mai in spate o gasim tot la Congresul din 2004.

 15. instalatorul Says:

  Victor: eu si cu Leo am facut o propunere pe care nu dorim sa o impunem nimanui, ci o oferim ca atare spre lectura. Dumneavoastra ne-ati expus propria judecata si va multumim pentru ea. Noi am urmarit indeaproape congresul PS francez si scrutinul pentru alegerea presedintelui (de fapt, presedintei) acelui partid si credem in utilitatea unui sistem asemanator. Punctul care va stirneste banuieli vine din ideea ca PSD a fost criticat pentru lipsa de reforma, mergindu-se pina acolo incit adversari politici s-au oferit sa indice ei cum ar trebui organizat partidul si poate ca e momentul ca PSD sa le traga una pentru ce au zis nu cu multi ani in urma. Noi o propunem dlui Iliescu spre lectura si dumnealui va gasi un minut sa o citeasca si va judeca atit propunerea in sine cit si necesitatea si oportunitatea ei.

 16. Victor Says:

  Evident ca nu vrei sa impui nimanui “propunerea”. De asta este propunere.

  Dar tu ce ai facut, ai trecut de la PD-L la PSD? Scuza-ma dar nu mai sunt la curent. Te intreb pentru ca vad ca esti foarte interesat de binele pesedeului. Sper sa nu mi-o iei in nume de rau.

 17. Paul Octavian Grigoraş Says:

  Astăzi PSD-ul ar trebui să realizeze că a pierdut. A pierdut faţă de rezultatul pe care un partid aflat în opoziţie ar fi trebuit să-l obţină la aceste alegeri, aşa cum bine a-ţi observat de mai demult! De ce a pierdut? Cu o conducere dominată de un om cu o personalitate maleabilă, care face un gest cu totul iresponsabil: propune candidaţi pentru Parlament nişte oameni fără absolut nici o calificare pentru acest domeniu, cântăreţi şi oameni din sport, doar nişte figuri cu priză la public, şi asta în inima României, în Bucureşti, ca să fie un “exemplu” pentru toţi! Un om care are anumite valori, care are respect pentru poporul său şi dragoste pentru el, care îi caută binele, poate să facă aşa ceva? Chiar dacă ar fi să piardă tot, un astfel de om nu ar renunţa la valorile sale, nu ar face compromisuri în ceea ce priveşte astfel de lucruri, fiindcă ar însemna SĂ LE TRĂDEZE ! Ar însemna să le uite cu scopul de a obţine nişte avantaje ieftine, de moment. Dar acel om nu este preşedintele PSD-ului! Un preşedinte ales într-o conjunctură ciudată, care se agaţă de ceea ce a obţinut, îmi pare mie, pe nedrept! PSD-ul are oameni mai buni de atât! Nici alte partide importante nu s-au lăsat mai prejos şi au făcut aceleaşi iresponsabilităţi: PNL, PD-L. Asta fac politicienii români: se vând, şi vând interesul ţării, în schimbul obţinerii puterii! Şi mai afirmă că îi preocupă interesul naţional înainte de toate: NIŞTE FĂŢARNICI ! Faptele acestor oameni îmi provoacă repulsie!

 18. Sibilla Says:

  @Instalatorul,
  CORECT !
  respecte,
  Sibilla
  @queeninutza,
  Ba da !
  Poporul va ştii să taxeze la timpul potrivit !
  Da, se va ridica, nimic nu e pentru totdeauna, nici băselu , nici clica lui de nemernici şi hoţi, absolut nimic ! Nu suntem ăl mai prăpădit popor, am spus şi repet, ferească Tatăl …
  Nici eu nu-s foarte cinără, mulţam de compliment … Mă interesează viitorul copiilor noştri, numai că eu nu şed, nu mă limitez a mă văicării, mă implic, şi da, am învăţat să am răbdare .. răbdarea aceea ce-mi va da resurse la un moment dat să mut munţii din loc şi ca mine foarte mulţi alţii . Rău face cine subestimează poporul român !
  Să nu pozăm nici noi în porumbei, noi am acceptat multe, noi toţi, nu acum, de la început, oare după revoluţie trebuiau să ţâşnească râuri de lapte şi miere şi noi, nimic .. am denunţat public ceva, am fost noi foarte interesaţi de tot ce se-ntâmplă-n lume, sau am avut şi greşeli, greşeli de pe urma cărora,da cameleonii au profitat …
  ” Aşteptam altceva ” … păi aci am greşit, am tot aşteptat, implicare şi insistenţă, constanţă, renunţarea la renunţare asta ne trebuie … dacă ne resemnăm să aşteptăm … vorba lui Leo, carieristul mariner băse, aplaudacii şi javrele din jurul său vor sta liniştiţi, iar noi, arătăm cu dejtul, dar nu facem nimic !
  Va trebui să facem, dar nu pornind de la ideea că nu se poate, ba da, se poate !
  Cât despre ” mă faci să râd , draga mea ” , aş fi zis de regulă, o replică bine cunoscută şi care nu mă îndoaie, dar vă spun încă ceva, sunt o luptătoare şi-o supravieţuitoare, voi fi şi învingătoare, când voi merita. În ochii copilului meu vreau a mă uita cu fruntea sus, deci mă implic ! ” Dragă ” nu am ” abilitatea ” a fi, sunt floare de stâncă, deasupra prafului de nouri !
  ” Duşmanul ţi-ar bea mai bucuros lacrimile decât sângele, fiindcă în cele dintâi vede topită fericirea ta, care îl ucide. ” ( Nicolae Iorga )
  ” Mulţi au avut aptitudini extraordinare; însă fiindcă n-au avut curaj, ei au trăit ca nişte morţi si au sfârşit prin a fi îngropaţi în inactivitatea lor. ”
  ” Ce eşti te priveşte la urma urmei numai pe tine; ce vrei, priveşte şi pe alţii; ce faci, aceea poate privi pe toţi. ”
  ” Nu zi niciodată “nu se poate”, ci începe cu “să vedem”. ”
  ” O înfrângere e numai mijlocul pe care ni-l dă soarta ca să vedem ce ne lipseşte pentru a învinge. ” ( Nicolae Iorga )
  Nu am ales nimic întâmplător …. e doar o temă de casă, am eu un har aparte şi-un simţ în plus tare ascuţit ! Aviz şi altor amatori !
  Concluzionând :
  ” Cel mai nedrept lucru de pe lume e să-i ceri cuiva să fie umilit pentru că tu eşti obraznic. ”
  ” Sunt succese care te înjosesc şi înfrângeri care te înalţă. ”
  ( Nicolae Iorga )
  Apropo de ” divide et impera ” … tot din istorie reiese limpede că ” dacă dacii ar fi fost uniţi … ”, nu-i aşa ? Noi pierdem timpul cu patimi ţi încrâncenări … şi timpul curge, în defavoarea noastră … pentru că unii pun botul, alţii capac, şi cei mai mulţi se resemnează, ceva ne va trezi, vrem nu vrem …
  Nu există nu se poate !
  Sibilla

 19. De ce mă tem « Mihnea Georgescu Says:

  […] publice, PSD trece prin cea mai mare criză ab Urbe Conditia – de la formarea sa de către Ion Iliescu. Un partid care îşi neglijează Învăţătorul şi personalităţile mesianice nu poate prospera […]

 20. adrian57 Says:

  Domnule Presedinte,

  Boborul buimac care se plange de somaj, lipsa locurilor de munca, saracie, salari mici, samd. voteaza in proportie de 65% cu partide de dreapta. Cum si cine a reusit sa prosteasca poporul asta in asa hal? Cred ca nu mai exista o alta tara ai carei cetateni saraci sa-si doreasca cu disperare cota unica de 16%, care aduce si mai multi bani in buzunarul …celor putini! Va intreb din nou, de ce nu ati curaj sa infintati, in 2006, un partid la stanga PSD? Poate ar fi venit la vot si cei 62% care nu se simt reprezentati de actuala “oferta”. De ce nu ati facut-o, domnule presedinte?

 21. Gabriela Savitsky Says:

  Nu publicaţi.

  Domnule Preşedinte,
  Vă scriu aici pentru că e-mailul meu nu e securizat.
  Am trecut printr-un mare pericol; am trecut.
  De la conducerea de-aici a partidului, este mai mult decât sigură o guvernare cu PD-ul. Negocierile au început înainte de ziua votului şi s-au derulat inclusiv in timpul votării. Diferenţele dintre rezultatele exit pollurilor şi rezultatul efectiv vin din împărţirea buletinelor albe cu care am fost îndemnaţi să penalizăm clasa politică, în campanie, prin mesaje primite pe e-mail. Buletinele albe au fost împărţite în secţiile de vot, frăţeşte, după închiderea secţiilor.
  Nu ştiu ce să zic. După 4 ani de opoziţie (a celor simpli, din teritoriu) toţi suntem obosiţi. Obosiţi de hărţuiala la care ne-au supus guvernanţii. Evident că toată lumea vrea să guverneze, dar această coabitare cu un partid sperjur şi nedemn mi se pare o ticăloşie. O ticăloşie din partea celor care conduc acum partidul (evident, nu vorbesc de dumneavoastră) şi, văzându-se cu sacii în căruţă, ignoră votul pe care l-au primit, folosindu-se doar de uzufruct.
  Nu ştiu dacă veţi reuşi să contracaraţi acest început al distrugerii PSD-ului, pentru că asta se va întâmpla. A face mezalianţă cu PD-ul este echivalent cu a te sinucide politic. Şi asta, de dragul unor funcţii vremelnice…
  Vă doresc toate cele bune şi vă asigur de cele mai limpezi sentimente.

 22. Victor Says:

  “Spargerea alianţei de la guvernare a creat o situaţie nouă, fără precedent. Avem în faţă doi adversari care la rândul lor se află în competiţie şi aici trebuie să discernem între cei doi adversari: care este adversarul principal şi cel mai periculos pentru ţară în general, pentru democraţie şi cum anume să ne adaptăm tactica politică astfel încât să folosim această sciziune a dreptei politice din România.  Asta înseamnă să gândeşti strategic ca partid, ca partid de opoziţie şi cum anume să orientezi în mod clar întreaga activitate politică, practică, a partidului din acest punct de vedere. Şi asta trebuie să o clarificăm acum. “


  “Avem în faţă doi adversari: 

    a) PNL (respectiv Guvernul)

  – constituie adversarul nostru ideologic, cu poziţii diametral opuse în anumite probleme (rolul statului şi al pieţei în economie; problemele sociale – componentă a politicii economice etc.). 

  – Ştim bine ce ne desparte, care sunt incompatibilităţile, dar şi posibile compatibilităţi şi, deci, elemente de posibil parteneriat. 

    b) Adversarul principal, care s-a conturat în ultimii trei ani – Băsescu şi susţinătorii săi! 

 

  – Este vorba de un adversar fără contur ideologic; fără vreun crez politic: a sărit, fără jenă, de la stânga la dreapta eşichierului politic; 

  – nu are scrupule 

  – este principalul factor perturbator al funcţionării instituţiilor statului şi al vieţii politice. 

  Concluzia principală care se desprinde: nevoia izolării politice a lui Băsescu şi a susţinătorilor săi. Cum se poate realiza acest lucru? Trebuie elaborată o tactică asumată în comun – Parlament-Guvern (care, în esenţă, se poate asigura printr-o relaţie coerentă PSD-PNL, în condiţii clare, cu delimitări precise şi cu obiective explicit definite). “

 23. mirelateodorescu Says:

  Sunt una dintre persoanele care au facut campanie electorala PSD-ului in judetul Dolj, in mediu urban, mai bine zis in Craiova. Sunt una dintre sutele de membre care de fiecare data ca un membru , de fiecare data am pornit la drum cu noi forte si cu incredere. La sfarsitul campaniei, cam de fiecare data in ultimii ani am simtim o umbra de tristete, dar acum ca niciodata am simtit-o mult mai puternic. De ce? Pentru ca a lipsit cineva foarte important si drag multora dintre noi, D-l ION ILIESCU.
  Am spus-o multora ca am intrat in partit in momente de criza inainte de 2000 si am ramas cu acelasi respect si recunoastere a calitatilor a presedintelui nostru adevarat. Probabil este si unul dintre motivele pentru care sunt incomoda.

  Ca un punct de vedere al concluziilor campaniei de curand incheiate, cred ca metoda de abordare a campaniei nu a fost potrivita. Foarte putini oameni au inteles ce este votul uninominal, ca sa nu mai vorbim de algoritmul atribuirii portofoliilor!
  Putini au fost si aceia care au cunoscut delimitarea colegiilor, ce inseamna si care sunt avantajele/dezavantajele acestei proceduri.
  Cred ca societatea civila trebuie sa-si ia in serios rolul in societate, sa lupte pentru populatie si sa ne preocupe mai mult binele comun si nu cel personal.
  Pentru absenteismul acesta masiv poate ca n-ar fi rau sa ne gandim la o norma de reprezentare, probabil atunci romanii vor dori sa vina la vot si sa nu se creada atotstiutori de politica. Cand aud astfel de persoane, le invit sa se implice serios daca le pasa, dar atunci dau bir cu fugitii.
  Am auzit o reclama de genul : “voi ati facut trecutul, este randul nostru sa facem viitorul!” Fraza era spusa de un copil! Eu ma cutremur sa fac acest lucru! Trebuie totusi sa ne unim si sa facem ceea ce trebuie!

 24. emigrantul Says:

  Este total eronata concluzia potrivit careia electoratul ar fi votat preponderent pentru o coalitie anti Traian Basescu

  Din simplul fapt ca PNL+PSD(+PC) au obtinut laolalta semnificativ mai multe procente ca PDL, un partid ce nu se intelege bine nici cu PSD nici cu PNL, nu rezulta in mod logic vreo coalizare a populatiei impotriva PDL deoarece nici relatiile dintre PNL si PSD nu sunt asa amicale iar doctrinar ar trebui sa fie extrem de reci avind in vedere ca PNL este o formatiune a dreptei iar PSD se pretinde la stinga.
  Egalitatea aproape perfecta in mandate dintre PSD(+PC) si PDL arata ca intre cele doua formatiuni politice este foarte greu sa alegi, ambele fiind in fapt aceeasi marfa ambalata in pachete cu eticheta diferita.

  In mod evident, din urmatorul sondaj (a se vedea mai jos), rezulta o sustinere categorica pentru Traian Basescu din partea celor care se vor prezenta la prezidentialele din 2009.
  Ce sens ar avea ca cetatenii sa-i fi dat un vot indirect de blam actualului presedinte la parlamentarele din 30 Noi. 2008 iar in anul 2009 sa-l voteze indiscutabil drept sef al statului?!

  Alegeri Prezidentiale 2009
  Pe cine veti vota la urmatoarele alegeri prezidentiale?

  Pe nici unul din cei de mai jos – 21.94 %
  Adrian Nastase – 17.09 %
  Mircea Geoana – 2.35 %
  Sorin Oprescu – 11.73 %
  Gigi Becali – 2.51 %
  Miron Cozma – 1.68 %
  Traian Basescu – 36.18 %
  Corneliu Vadim Tudor – 6.53 %

  Numar voturi: 597
  Sursa: http://www.sondaje.php0h.com/prezidentiale3.php

  ================================================
  Citat din Ziarul Gandul:
  În timp ce Geoană aşteaptă un telefon de la Cotroceni să fie chemat la guvernare

  Iliescu nu-i închină partidul lui Băsescu: „Mai bine-n opoziţie“
  de Florin NEGRUŢIU, Marian SULTĂNOIU | 04 DECEMBRIE 2008 | Gandul
  …..
  „Eu susţin, însă, ca, în primul rând, să se poarte o discuţie cu PNL, o astfel de combinaţie fiind foarte posibilă. Altminteri, o combinaţie cu PD-L înseamnă subordonarea voinţei lui Traian Băsescu”, a susţinut, ferm pe poziţie, preşedintele de onoare al PSD. „Eu cred că acest vot are şi o altă semnificaţie – electoratul a dat încredere formaţiunilor care au avut o poziţie critică faţă de comportamentul preşedintelui Băsescu. Au votat deci pentru o posibilă coaliţie anti-Băsescu”, a adăugat liderul PSD.

  Sursa: http://www.gandul.info/politica/iliescu-nu-i-inchina-partidul-lui-basescu-mai-bine-n-opozitie.html?3928;3602498

 25. emigrantul Says:

  Procentul mic de participare la alegerile parlamentare din 30 Noi. 2008 arata ca majoritatea romanilor sunt oameni relativ cinstiti

  Avind in vedere proportia foarte mare a candidatilor ce au savirsit diverse infractiuni si care totusi au obtinut voturile celor prezenti la urne, unii din ei ajungind chiar in parlament, se pune o intrebare logica: “Cit de cinstit este acela care pune, cu buna stiinta, stampila pe numele unui infractor?”.
  Daca sustii in cunostiinta de cauza un om necinstit inseamna ca tu insuti esti necinstit.

  Datorita proportiei alarmant de mare a candidatilor cu CV-uri dubioase, singura modalitate de a fi sigur ca nu ai contribuit la trimiterea vreunui bandit in parlament este neprezentarea la scrutin.

  Romanii absenteaza masiv si asta demonstreaza ca refuza sa sustina infractorii.

 26. Victor Says:

  In seara asta Mircea Badea, intr-un comentariu pozitiv legat de Ion Iliescu a afirmat printre altele ca spre deosebire de ceilalti politicieni Domnia Sa nu este animat de setea de bani, ca nu il intereseaza deloc acest aspect ceea ce este foarte corect. Dar a spus si ceva neadevarat si anume ca are o sete de putere foarte mare.

  Nu scriu aici ca sa dau bine la Ion Iliescu contrar a ceea ce crede Emigrantul nu am nimic de castigat iar placerea de a fi citat i-o cedez lui, deci nu scriu ca sa dau bine la Ion Iliescu ci pentru ca ma gandesc ca poate citeste Mircea :

  neadevarat ca Iliescu are o sete de putere iesita din comun. Mircea face confuzie ca multi altii intre usurinta si stiinta as spune innascuta a Presedintelui de a ajunge la putere si setea de putere. Este o diferenta si multi carora le este greu sa ajunga si sefi de bloc daca isi propun nu pot intelege cum de domina Ion Iliescu scena politica de 19 ani incoace si atunci din neputinta lor de a intelege odata li se intuneca privirea si afirma ca Iliescu are sete de putere. Asta este o tampenie care a prins la unii exact din motivul descris de mine. Ca Iliescu nu are sete de putere am explicat clar in articolul “Cine este bolnav de putere?” pe care il gasiti pe blogul meu la rubrica “Ion Iliescu”.

  Mircea Badea nu face parte dintre cei limitati care nu pot intelege chestiile astea dar si-a insusit si el fara sa gandeasca prea mult chestia cu setea de putere a Presedintelui. Apoi isi face meseria. Este om politic. Ce astepti de la un om politic? Putem spune in aceeasi logica ca Mircea Badea care de altfel este foarte simpatic si uneori chiar le vede in analizele sale deci putem spune ca Mircea Badea este obsedat sa apara pe sticla si sa vorbeasca singur? Ca si el are o chemare spre meseria lui asa cum are si Presedintele Iliescu spre meseria sa. Despre asta e vorba in final.

 27. Sibilla Says:

  Oameni buni, poporul NU a votat cu dreapta, 30% din 30% alegători prezenţi la vot asta înseamnă… ce aveţi domnilor ?
  Poporul a dat dreptei o palmă ! Vocea poporului e tunătoare , nu-i mai vor, că sunt nesiguri, neîncrezători românii, că au ales să-şi manifeste nemulţumirea poate nu în cel mai potrivit fel e altceva ! Ei bine, şi cel mai amărât român, tremură de frig, foame şi silă în casă şi speră undeva în adîncul inimii sale într-o social-democraţie autentică, în reînvierea celor ce se gândesc şi la el, ei cei mulţi … priveşte ochişorii copilaşilor şi speră …
  Eu una nu voi uita niciodată, dar niciodată, pentru că nu pot şi nu vreau :
  ” AVEŢI GRIJĂ PE MÂNA CUI DAŢI PARTIDUL ! ” … e vremea să fie cârmuit de mâinile pe care cu toţii le sperăm, puinct.
  respecte tuturor,
  Sibilla

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: