ALEGERI – Noiembrie 2008

 

 

“ Sper ca, în primul rând, la aceste alegeri oamenii sa gândeasca foarte serios, pe baza experientei acumulate de-a lungul timpului, si sa acorde votul unor oameni care sa prezinte garantiile necesare ca vom avea un Parlament constituit din oameni responsabili, care sa slujeasca interesele tarii si care sa constituie si temelia viitorului Guvern, un Guvern coerent, care sa raspunda asteptarilor cetatenilor.

 

Ion Iliescu alaturi de Nina sotia sa Romanii vor vota si partidul si persoana

 

Acum, dupa alegerile din acest an si dupa alegerile viitoare, e nevoie sa intram în normalitate, sa fim capabili sa discernem ce înseamna democratie, care presupune confruntare de opinii, de optiuni, existenta de partide politice cu mesaje diferite si cu interese diferite. Dar, în acelasi timp, trebuie sa gasim aceasta platforma care sa ne uneasca în fata unor comandamente si interese majore ale tarii si acesta este primul mesaj pe care tin sa-l transmit.”

 

EXTRAS DIN INTERVIUL ACORDAT AGERPRES/(Catalina Matei)

 

IMG0115A 

 

Advertisements

39 Responses to “ALEGERI – Noiembrie 2008”

 1. aviaxis Says:

  – Daca ar fi dupa cum spuneti oamenii ar vota in majoritate PD-L. Din pacate lipsa de informare si saracia ii impinge sa voteze coalitia lui Felix, coalitie care nu are nici o logetura cu idealurile pe care le exprimati dumneavoastra mai sus.

  – Tinerii romani care au murit la rovolutie au fost calcati in picioare aceste doua decenii de securisti si fosti activisti care acum ocupa cele mai inalte functii din stat sau, si mai rau, acum sunt mari afaceristi si capuseaza statul.

  – Aceste lucruri ar trebui sa fie cele mai importante si pe aceste considerente ar trebui votat acum, cand putem gandi la rece. Este clar ca politicienii romani nu mai au o influenta prea mare in economia romaneasca, economie care odata scapata din menghina PSD-Nastase a decolat catre UE. Tot ce pot face ei acum este sa ne lase in pace sa ne construim tara asa cum stim… pentru ca stim mai bine decat ei.

  – Iar ca un sfat personal, ivit romanii sa vada putin dincolo de vorbe si sa cantareasca realitati. FSN a fost FSN indiferent de acronimele pe care le-a purtat de-a lungul vremii. Iar salvarea nationala pe care ne-o propunea s-a transformat defapt in salvarea securistilor, tortionarilor, turnatorilor si restul Felicsilor.

  – Si o ultima consideratie despre viitorul apropiat: este evident ca solutiile de stanga nu ne vor ajuta sa depasim criza deoarece nu stimuleaza valoarea adaugata a muncii ci, in cel mai bun caz, o productivitate ineficienta.

 2. Mihnea Georgescu Says:

  Felicitări pentru prezenţa de mare demnitate umană a Doamnei Nina, o Adevărată Doamnă şi soţie de autentic Om Politic!

 3. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  cu tot respectul şi stima pe care vi-o port, am să şi mor dacă nu spun : am o presimţire, sumbră rău pentru ei, pentru pedelachei şi simt eu că victoria e aproape … mă rog de azi dimineaţă, mă rog şi sper şi ţin pumnişorii strânşi … Doamne Ajută !
  http://sfinx777.wordpress.com/2008/11/30/alegerile-in-caras-severin-iii/
  http://sfinx777.wordpress.com/2008/11/30/alegerile-in-caras-severin-ii/
  http://sfinx777.wordpress.com/2008/11/30/alegerile-in-caras-severin/
  Am emoţii mari şi am să continui a vă ţine la curent cu tot ce se întâmplă, urmează totuşi numărarea voturilor şi … de nu i-am cunoaşte, trebuie să fim cu ochii pe ei, trebuie. Oamenii voteză schimbarea, vor altceva, simt românii că se poate şi altfel că merită mai mult ! Ziveli PSD !
  Votăm pentru noi, ei ne-au uitat, e rândul nostru să le dăm ce merită, canci vot pedelacheilor şi să dăm o şansă, încredere şi-o mână de ajotor candidaţilor ce se gândesc la noi, noi cei mulţi !
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 4. SorinPLATON Says:

  Am efectuat activitatea de watch dog-ing la sedioul central de campanie PSD (Kiselef).Va prezint acum raportul nr. 3…

  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/11/30/corespondenta-de-front-electoral-3/

  Cu stima,

  1=

 5. mirelateodorescu Says:

  Buna seara Domnule Presedinte,

  De fiecare data speram ca vom avea normalitate si tot de fiecare data nu stiu cum se face ca tot nu avem normalitate. Insa este foarte important sa nu ne pierdem increderea si speranta in noi, in fortele noastre si mai ales ca binele va invinge raul! Avem alegeri grele in toata tara!
  Doamne ajuta!

 6. emigrantul Says:

  Citat Byrev:
  November 28, 2008 at 9:49 pm
  “emigrantul …
  Daca pierderile ar fi asa de mari cum incerci tu sa induci lumea in eroare , turbina ar fi rosie, generatorul ar emite mai multa lumina decat un oras firele de ‘natla tensiune ar ilumina tara in lung si’n lat la cat ar fi de incandescente iar transformatoarele ar putea fi vazute de pe luna din cauza radiatiei IR emise …”

  Sa facem un calcul:

  Un fir electric parcurs de curent este un cilindru metalic foarte lung unde energia electrica se transforma in caldura conform relatiei:

  Pd=R*I^2, unde Pd=puterea pierduta, disipata; R=rezistenta liniei iar I= intensitatea curentului prin aceasta.

  In acord cu formula Stefan-Blotzmann:
  Pd=Sigma*S*(Tf^4-Tm^4) – unde Sigma=5.670400*10^(-8)=ct. Stefan-Boltzmann; Tf=temperatura firului; Tm=temperatura mediului (ambele in grade Kelvin); S=2*pi*r*L fiind suprafata exterioara a firului, cea prin care acesta isi radiaza caldura.

  Sa presupunem ca avem un generator cu Pg=10 MW conectat la o linie avind L=100 km si diametru d=8 mm (r=4mm). De asemenea, pierderile pe linie vor fi considerate 10% din Pg adica Pd=0.1*Pg=1 MW (randament de transmisie 90%)

  Recapitulind avem:

  Pg=10 MW
  Pd=0.1*Pg=1 MW
  Sigma=5.670400*10^(-8)
  r=4 mm
  L=100 km
  Tm=300 K = 27 C

  Rezolvind ecuatia : Pd=10%*Pg=Sigma*S*(Tf^4-Tm^4) – adica, caldura disipata in fir pe unitatea de timp = caldura radiata de acesta in acelasi interval temporal,

  rezulta: Tfir=77.6 C la niste pierderi, repet, de 10%

  Deci iata ca nu se inroseste nici un cablu desi linia disipa 1 MW.. Cu alte cuvinte, pierderi considerabile de 10% nu duc, pe exemplul considerat, decit la o crestere a temperaturii firului de la 27 C la 77.6 C adica cu aproximativ 50 C.

 7. emigrantul Says:

  Tot PDL-ul va iesi pe primul loc, urmat de PSD-PC si PNL!
  A se vedea: http://sondaje.php0h.com/parlamentare30Nov08.php?result=true

 8. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Imi insusesc si eu comentariul realizat de Mihnea si ii transmit toate cele bune Doamnei Nina.

 9. emigrantul Says:

  Exista vreun site de internet unde pot gasi lista candidatilor de la senat si camera deputatilor? Vreau sa stiu cine sunt de fapt pretendentii din colegiul uninominal de care apartin, adica ce CV-uri sau platforme electorale au indivizii respectivi. Imi este foarte greu sa decid in poarta sectiei intrebind lumea daca il cunoaste pe unul si altul si care din ei ar fi mai bine de ales.

 10. daniri Says:

  Domnule Presedinte, fac abstractie ca sunteti pro sau contra vre-unui partid politic…M-am saturat de expresii de gen neo, pro, securisto’, comunisto’….etc. Din Ploiesti ca simplu “republican” cum ar spune Caragiale, intre Alin Teodorescu, Emil Calota si restul lumii, nu vad ce ar fi putut lumea sa aleaga….Sau poate suntem un “popor de manelisti si telenovelisti?”….Excelente alegeri pentru colegiile de aici. Multa bafta si domnui Nastase la Mizil. Sa speram ca Dumnezeu va deschide mintea romanilor. Nu pot sa ma abtin sa nu spun ca nu-l sufar pe Mircea Geoana. Ar fi pentr mine ca simplu cetatean o mare onoare sa-mi raspundeti intr-un fel sau altul.
  Cu deosebit respect,
  Irinel

 11. Ovidiu Says:

  EXIT POLL

  UPDATE: 12:00 – 40 PSD+PC, 29 PDL, 18 PNL

  11:00 – 41 PSD+PC, 28 PD-L, 19 PNL

  Sunt datele furnizate de INSOMAR. Avansul luat de PSD e perfect explicabil, dacă ţinem cont de faptul că în acest “fus orar electoral”, cei mai activi votanţi sunt cei de vârsta a treia.

 12. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte ION ILIESCU,
  I-AM ÎNVINS !!! ZIVELI !!!
  EXISTĂ DUMNEZEU !
  SFÂNTUL ANDREI E CU ADEVĂRAT OCROTITORUL NOSTRU AL CELOR MULŢI !
  Ochii pe ei, ochii pe băse, ochii pe pedelachei, acum, mai mult ca niciodată, băselu e turbat, la fel lacheii săi !
  FELICITĂRI ŞI MULŢUMIRI DOMNULE PREŞEDINTE ION ILIESCU, EFORTURILE ŞI SUSŢINEREA DOMNIEI DUMNEAVOASTRĂ AU ADUS VOTURI, AU READUS ROMÂNILOR SPERANŢE, NE-AU SCĂPAT DE EI, DE CAMELEONI !
  Multă sănătate vă doresc, sunteţi unicul politician autentic, cel mai inteligent şi înţelept, mintea ascuţită care a reuşit să străpungă negura pedelachee , împliniri de suflet domniei dumneavoastră şi Doamnei Nina Iliescu, o Doamnă distinsă, un model de eleganţă, inteligenţă şi modestie !
  Doamne Ajută !
  Plâng , plâng şi mulţumesc Cerului, pentru prima oară după mulţi ani, plâng de bucurie.
  respecte şi deosebită consideraţie,
  Sibilla
  P.S. Atenţie la mânăriile şi zmintelile băselului , coace ceva, îl simţim …

 13. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Va rog sa aveti grija de dumneavoastra si sa nu va enervati zilele astea. Nu merita.

 14. Mihnea Georgescu Says:

  VICTORIA STÂNGII ÎN ROMÂNIA!

  Ca om de stânga şi încă membru PSD (nu am fost încă dat afară pentru “păcat doctrinar” LOL :) ) salut VICTORIA STÂNGII LA ACESTE ALEGERI. Sunt bucuros pentru că mă bucur la milioanele de pensionari care vor avea pensii mai mari. La toţi amărâţii care vor primi o bucată de pâine de la stat… Credeţi că dreptei îi pasă de prostime?! Nicidecum…

  Acum însă ne pasc două pericole majore.

  1. Stânga să pice într-un triumfalism ieftin şi să marginalizeze adevăratele valori ale PSD – Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Nu cred în tendinţele reformiste, de reînnoire a PSD… nu mă atrag şi nu mă încălzesc! Ion Iliescu este geniul doctrinar al Partidului iar Adrian Năstase Succesorul Său Legitim. Am observat cu tristeţe că ADRIAN NĂSTASE nu a fost prezent la celebrarea victoriei, iar Ion Iliescu avea o poziţie marginală… E trist şi îngrijorător! PSD a câştigat, dar ce fel de PSD?! Care PSD?!

  2. Al doilea pericol este o alianţă PNL şi PDL. Cum îi spuneam şi unui prieten pe Mess, acum PNL, al treilea clasat are Pâinea şi Cuţitul. Tăriceanu va juca… “tare” cum îi este şi numele. El va merge la cacialma, ştiind că o alianţă dintre PSD şi PNL se va face mult mai greu, şi doctrinar vorbind, decât una între PNL şi PDL… Deci Băsescu a ajuns la mâna lui Tăriceanu… :) :) :) Există o răzbunare a Istoriei, am mai spus-o…

  Aş fi vrut ca PSD să poate guverna singur, sau hai, cu ungurii, deşi nu îi suport, să mă ierte Dumnezeu…

  Dar aşa, lupii de dreapta îşi vor da mâna – PNL se va alia cu PDL cum a spus curva politică Boc – şi atunci… va fi vai şi amar de biata ţărişoară, dacă ne mai conduce dreapta încă patru ani…

  E o mare dilemă… PSD a câştigat în sensul că este primul partid politic ca număr de mandate, dar nu poate guverna singur… un guvern minoritar este un blestem pentru ţară şi o sursă de instabilitate…

  Concluzia?! PSD are nevoie acum de unitate în jurul idealurilor de stânga, de înţelepciune, de Echilibru, de diplomaţie, în speţă – de Ion Iliescu şi de Adrian Năstase… Altminteri va ajunge la remorca lui Băsescu, o epavă politică peste 4 ani şi eu voi ieşi din acest partid…

 15. aviaxis Says:

  Dreapta romaneasca are peste 50%. Basescu a gresit cand a vrut sa unifice pnl cu pd… acum n-ar fi scos atat de mult.

  Intr-un fel greseala lui a fost spre bine. Sper sa nu se faca un troc psd+pdl… o strutocamila mai mare decat in 2004

 16. bucur Says:

  Dreapta a invins in Romania. Bucurati-va Romania va fi condusa de alianta PD-L + PNL. Tariceanu tot premier cu Base presedinte. Geoana poate are noroc si-l numesc astia ambasador la Washington ca Romania tot nu mai are unul. Ca de nu degeaba i-a spus Domnul Iliescu mai demult ca e cam ….

 17. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte, felicitari pentru castigarea alegerilor!
  Sigur ca toti shmekerii vor incerca sa deturneze alegerile asa cum au mai facut si acum 4 ani, dar cel care va plati cu functia si poate chiar cu mai mult decat atat va fi Traian Basescu, insa nu de el ma doare, ci de poporul roman, care tot incearca sa spuna ce vrea sa fie in politica, si primeste doar pumni in gura. Dramatic, lamentabil si teribil de trist. Va rog nu ii mai lasati sa faca asta!

 18. anca Says:

  Observ cu mare uimire cum dintr-o data, a aparut cuvantul “dreapta”si faptul ca “dreapta’ asta a ..castigat.
  Poate nu stiu eu exact dar: unde a candidat “dreapta” asta? a apaut acum brusc numai si numai pt a masca esecul si PIERDEREA ALEGERILOR DE CATRE PDL SI PNL?????

  Le este atat de greu sa accepte, darmite sa si recunoasca ca au pierdut….este incredibil cum se poate intoarce si rastalmaci o situatie clara (PSD a castigat la diferenta clara, ca sa mai ne ascundem atat!)numai pentru a se “legitima” numirea de catre T.B.a unui premier din partea “lor”….

  Parerea mea (e adevarat ca nefiind direct implicata, poate judec mai..rece) este ca ar fi bine, daca s-ar putea, sa fie lasati sa faca ei guvernul! DIN NOU! incalcand DIN NOU, vointa electoratului! nu va da firul ierbii, la anu’, cand vor fi scosi, in suturi, de poporul nemultumit!

  oricum la europene ii batem de-i ascultam cu urechea, pentru ca apogeul sa fie in toamna, la prezidentiale. si chiar daca ar reusi sa mentina guvernul, peste inca 4 ani nu mai ramane piatra de cladire pe care sa scrie PDL – va avea exact soarta PNTCD al carui distrugere a fost oricum, artizan…pentru ca isi vor pierde atat sustinatorii, cat si membrii si va decade prin …uitare!

  Felicitari doamnei, pentru ca a reusit sa se tine departe de lumea asta, dezlantuita si agitata a politicii – dar si pentru atentia, dragostea si grija pe care v-o purtati unul altuia – a fost realmente o placere sa va urmarim astazi, la vot.

 19. Sibilla Says:

  @Victor,
  Da, nu merită !
  Iar cei care nu-l merită pe Domnul Preşedinte, dând periodic cu … dreapta-n stânga, să se ferească de răbdarea STÂNCII, încrâncenarea vie din stâncă loveşte direct, la timpul potrivit, fără …. avertismente !
  Eu am deplină încredere în … ECHILIBRU !
  Sibilla
  P.S. completare : dintotdeauna !
  Numai că io-s de ăia , durii cum ne numesc ceva cameleoni, care va să zică nu aştept nimic pe tavă, nu joc la două capete, şi sunt optimistă, ştiu eu ce ştiu, toate la timpul lor …
  @Mihnea,
  cam multe ” nelămuriri ai ”, te cam mănâncă sub limbă, geaba-ţi tot repetă omul, răbdare, răbdare, tu … cu ale tale şi zbang,trosc, vezi că-ncepi să scoţi porumbeii precum Geonelu pe guriţă …
  Şi domnia ta aşteaptă pe tavă, ia ieşi la înaintare şi transpiră, că nu-ţi pică fulgii, asta că tot zici că eşti în stare, nu io zâsăi, te citai numa, prieteneşte.
  Zău te scot din afaceri, nu eşti bun negociator … hm …
  Sibilla
  P.S. Gândiţi pozitiv domnilor, va fi bine, nu ce s-ar fi putut, dacă punea fiecare umărul la temelii, dar e un mic pas . E uşor să cerem curăţenie altora, ce-am păzit noi 4 ani de exemplu ? Să vină din Ceruri demiurgii să ne aştearnă tuturor cale lină, funcţii prin PSD, că vezi Doamne, noi existăm, iar Domnul Preşedinte să tot fie Ariciul Civilizator … noi porumbei, gângărim de pe margini, concret, nimic. Aşa că mucles, până dovedim prin fapte, că de vorbe …
  Să fie clar, rezultatul de azi se datorează-n cea mai mare parte Politicianului Ion Iliescu şi eforturilor sale, ce şi cine a oprit pesedeii sau/şi pe noi să fi adus încă pe atâtea voturi, hm ?

 20. instalatorul Says:

  Domnule Iliescu, uneori – dar destul de rar – am fost eu exagerat cu dumneavoastra; alteori ati fost dumneavoastra suspicios cu mine si nu ati dorit sa imi dati nici un raspuns la mai multe intrebari pe care nu vi le-am pus cu rea intentie. Permiteti sa va arat ca nu sunt chiar in disonanta cu dumneavoastra: iata ce am scris eu cu 6 zile in urma pe blogul doamnei Corina Cretu;

  Instalatorul spune:
  noiembrie 25, 2008 la 9:43 am

  35-36 la suta nu e suficient pentru a vorbi de cistigarea alegerilor. Mai trebuie procente si sunt rezerve.

  Cum suna declaratia dumneavoastra de aseara? Cam la fel: difera procentele, care la mine erau fara redistribuire, la dumneavoastra cu redistribuire.
  Uitati, mai fac o afirmatie pe blogul dumneavoastra la care cred ca din nou nu suntem in divergenta: presedintele, trimitind PDL la negocieri cu PNL, pare a nu fi priceput ca o combinatie PDL-PNL este mai toxica pentru el personal decit una PSD-PDL. Daca se face guvern PDL-PNL, atunci cu o probabilitate de 2/3 presedintele isi poate face bagajele de pe acum spre a pleca acasa fiindca, cu o aceeasi probabilitate, penelistii i-o vor plati pentru cum au fost tocati patru ani.

  Cu stima.

 21. leo Says:

  Domnule Preşedinte,
  Privesc delirul „analiştilor” pe sticla tembelizorului şi nu numai, şi fac ce ştiu eu mai bine: mi-aduc aminte de ce-au spus alţii mai deştepţi ca mine:
  Românul a zis: „Cine n-are bătrâni, să şi-i cumpere.”
  Alţii au zis, prin Zweig: „Trădarea s-a sprijinit întotdeauna pe ruda ei umilă, făţărnicia.”
  Şi-am înţeles, dacă mai era nevoie, de ce sunteţi Bunicuţa; şi-am înţeles, dacă mai era nevoie, cine-i Prostănacul. Şi mă bucur că Arogantul a fost suficient de… arogant încât să nu fie acolo, în poza de grup a acelora care, pentru că nu ştiu că au bătrâni pe care nu mai trebuie să-i cumpere, se bucurau înainte de vreme, surzi la ce spunea cine ştie şi cunoaşte doi paşi mai la… stânga lor…

 22. emigrantul Says:

  <REZULTATELE “EXIT-POLL” AU FOST FACUTE CUNOSCUTE PE SITURI IMPORTANTE CU ORE INTREGI INAINTEA INCHEIERII VOTULUI!

  SOFTPEDIA PUBLICA ESTIMARILE INSOMAR SI CCSB LA ORA 15:15!!! LUCRU ILEGAL

  Rezultate alegeri – postare pe Softpedia la ora 15:15; 30. Noi. 2008
  http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=470444

  EXIT-POLL – ORA 12.00

  INSOMAR-RTV
  Alianta PSD+PC – 40%
  PDL – 29%
  PNL – 18%
  UDMR – 6%

  CCSB-Antena 3
  Alianta PSD+PC – 39%
  PDL – 29%
  PNL – 18,9%
  UDMR – 5,6%

  Interesanta este discutia dintre doi useri de pe forumul respectiv:

  Unde ai văzut tu exit polluri făcute publice până la ora 9 seara? ora 15:16

  Raspuns dat de cel care postase sondajele:

  Încep să iasă – “pe surse”, evident – primele rezultate ale exit poll-urilor. La ora 10.30, când prezenţa la vot era în jur de 4,8 la sută, PSD era cotat cu 41 la sută de către unul dintre institutele de sondare şi cu 40 la sută de către celălalt. ora 15:17

 23. emigrantul Says:

  Citat Mediafax:
  INSOMAR: PSD+PC a câştigat alegerile parlamentare

  Alianţa PSD+PC a obţinut 36,00% din voturile pentru Camera Deputaţilor şi 35,7% pentru Senat, conform estimărilor realizate de INSOMAR până la ora 21.00, pe locul doi situându-se PDL – 30,8% la Camera Deputaţilor şi 31,7% la Senat, iar pe locul trei PNL – 20,4% la Cameră şi 19,8% la Senat.

  Nu cred ca Alianta PSD-PC a obtinut 36% din voturi si nici ca PNL are 20%. In ambele situatii procentajele trebuie sa fie mai mici.

 24. Sibilla Says:

  O speranţă pentru România ! ( Sibilla&Leo ) :
  http://sfinx777.wordpress.com/2008/12/01/o-speranta-pentru-romania/
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 25. emigrantul Says:

  Viitorul Prim-Ministru (cu referire la alegerile parlamentare 2008)

  Cine doriti sa fie viitorul prim-ministru al Romaniei?

  Nici unul din cei de mai jos – 24.53 %
  Mircea Geoana – 8.00 %
  Calin Popescu Tariceanu – 23.20 %
  Adrian Nastase – 12.53 %
  Theodor Stolojan – 31.73 %
  Numar voturi: 375
  Sursa: http://www.sondaje.php0h.com/primministru08.php?result=true

 26. ancaf Says:

  Domnule presedinte va felicit pentru interviul dat aseara dupa exit poll-uri.

  si pentru ca este 1 Decembrie va spun “LA MULTI ANI!”

 27. cirlovacristian Says:

  Cu parere de rau,pentru unii,dl.Emil Boc-poc ,care dupa o “analiza laborioasa” a reusit sa “descopere” si domnia sa adevarul,adica doctrinele de dreapta au triumfat in Romania,cel putin teoretic:
  PDL s-a dat la dreapta
  PNL era la dreapta
  PC era centru dreapta
  Iar daca se insumeaza procentele din alegeri se observa foarte clar ca dreapta este cistigatoare iar PSD-ul marele invins cu UDMR in asteptare.
  PSD-ul care a propulsat si promovat PC-ul se afla in pozitia de raspunzator pentru triumful dreptei.In general dreapta are orientari individuale iar stinga se mindreste cu colectivitatea.Dupa parerea mea-personala-eu cred ca PSD-ul a pierdut procente semnificative prin neprezentarea(chiar si prin prezentarea ) la vot a cetatenilor deoarece aceasta alianta cu PC a mai existat in trecut iar prin dezertarea PC-ului „iei” au incercat sa mimeze ca ar avea ceva de spus.Nu este adevarat.Este cea mai mare minciuna.PC-ul nu are de spus nimic important iar grupul lor de sustinatori este comparabil cu PNG-ul,adica foarte mic.
  Se observa ca PNG-ul,PRM-ul si PC-ul au adeptii si sustinatorii lor dar nici chiar asa cum se prezinta prin antene.Ba mai mult importanta acestor partide ar fi fost benefica daca ar fi avut si oameni/candidati de vaza,in speciali liderii,adica ………dar cum nu e nici Dumnezeu nu cere caci nu are cui sa-i ceara.
  Daca la PSD,PDL,PNL mai gasesti unul/doi oameni care ar putea fi ministri pai la UDMR,PNG,PC si PRM nici daca-i modifici genetic nu poti sa obtii maxim 1 candidat.
  Prin prisma faptului ca PSD-ul nu reuseste sub nici o forma sa treaca de pragul 40% eu cred ca ar trebui totusi reformat acest partid.Va reamintesc ca dl.Oprescu a cistigat postul de primar pe barba sa ,iar daca ar fi fost promovat candidat din partea PSD-ului cu siguranta nu ar fi fost acum primar.In alta ordine de idei, dl Oprescu este singurul care ar fi in stare sa poarte un „razboi” cu actualul presedinte,la urmatoarele alegeri prezidentiale,in rest nici un partid politic nu are pe cine sa desemneze,au numai si numai papitoi cistigati la belciuge.
  Sa reformezi acest partid(PSD) iti trebuie cap si curaj,iar acum este prea tirziu in plus acum la PSD sunt numai si numai laudarosi si guralivi-cel putin la prima vedere,colac peste pupaza nu mai au nici “locomotiva”(au citeva drezine obosite.

 28. Victor Says:

  Nu aveti rabdare deloc. Am scris eu ceva despre ultrasi pe blogul meu, fara nici o referire la cei care scriu aici, ma gandeam mai mult la unii care scriu pe blogul lui Nastase dar daca imi poate spune si mie cineva dintre cei care scrieti aici voi vedeti pe vreunul premier dintre cei propusi? V-ati gandit si la treaba asta? Apoi, cunoasteti programul, masurile viitorului guvern atata timp cat ei insisi politicienii nu il cunosc la aceasta ora, acesta fiind un element de negociere intre partide?

  Ideea este ca nu avem nici un element dar unii sariti ca fata la maritat. Aveti fratilor rabdare sa vedem ce iese daca o iesi ceva ca mai este si Basescu in ecuatie si apoi ne dam cu parerea. Zic eu.

  Echilibru in stanga, echilibru in dreapta dar doar asa din gura. Va mai amintiti de Presedintele Iliescu la Revolutie? A fost singurul cu mintea limpede si acum se intreaba toti cum a reusit sa ajunga la putere. Este neputinta unora de a intelege ca oamenii cu adevarat puternici se disting atunci cand creste adrenalina si cand exaltati tip Geoana sar sa faca tot felul de aprecieri caraghioase.

  Nu intamplator am amintit de Revolutie si de Ion Iliescu. Si nu ca sa mai fiu citat cum ar spune Emigrantul. Dar atunci toti eram exaltati ne gandeam ca gata am castigat si un singur om gandea : acum incepe greul. Asa si cu alegerile astea. Eu ziz sa va ganditi mai bine si o sa-mi dati dreptate.

 29. aviaxis Says:

  PSD a castigat un scor atat de mare pentru ca:

  – A pus alegerile in minivacanta. E clar ca lumea educata a mers mai degraba la iarba verde.
  – A “legat” votantul de colegiu uninominal. E clar ca foarte multi oameni educati lucreaza in alte orase, multi in Bucuresti.
  – Pe la tara a umblat cu saltele relaxa, caciuli, fulare, porci vii si taiati… camioane intregi.

  S-au bazat pe un studiu sociologic simplu… 60% din votantii lor au sub 10 clase. PSD nu e interesat sa educe populatia pentru ca isi pierd din votanti. Iata de ce prioritatea numita educatie ar fi sinucidere curata pentru PSD.

  In rest… ar trebui sa le fie putin rusine celor care beneficiaza de cota unica dar au preferat muntele si aerul curat in locul inghesuielii de la urne…

 30. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  La Mulţi Ani, românului Ion Iliescu ! La Mulţi Ani, nouă tuturor !
  Opinia mea, viz -a -viz de megalomania pedistă din Caraşul meu natal … :
  http://sfinx777.wordpress.com/2008/12/01/alegerile-in-caras-severin-v/
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 31. aviaxis Says:

  hehe… vad ca faceti comentarii dure la adresa pdl. As vrea sa va vad fetele acum, cand la numararea a 99% din voturi PSD are doar 0.75% avans. Victorie clara ce sa zic.

  Cat despre vointa electoratului… da, s-a votat pe baza catorva sute de mii vechi la Vanghelie sau a unor animalute domestice date de pomana. Halal vointa, halal partid care se preteaza la asa ceva.

  Si mai e ceva, n-as vrea sa ma pronunt, dar e posibil ca pdl sa aiba mai multi parlamentari. Mi se pare ca desi este aproape la egalitate cu PSD pe tara totusi au castigat colegiile la scoruri mai mici…. ceea ce inseamna ca au castigat mai multe. Daca lucrurile stau asa atunci psd a facut o eroare tactica grava trimitand liderii la fiefuri, acolo unde oricum ar fi castigat orice candidat psd.

  Cred ca in felul in care sunt alegerile acum liderii trebuie trimisi acolo unde pot ajuta in mod real partidul, adica unde-l pot ridica de la 40 la 50% si nu unde il ridica de la 60 la 70%… pentru ca tot ce e peste 50 nu mai conteaza la nimic.

 32. Victor Says:

  Aviaxis,

  Scuza-ma dar ai gresit : nu PSD are 0.75% avans sau cat are ci alianta PSD-PC. Este o mare diferenta. Mai ales ca a fost si votul asta tip struto-camila si oamenii ar fi putut sa nu voteze oamenii PC-ului daca ar fi considerat. Adica PC-istii si-au castigat in buna masura locul nu mai poti spune ca au intrat exclusiv pe spatele pesedeului. Ei au putut fi localizati cu precizie, nu au intrat la gramada. Asadar partidul cu cele mai multe mandate este PD-L . Pentru corectitudine.

 33. instalatorul Says:

  Domnule Aviaxis, doar ca sa nu fiti in eroare: este intr-adevar posibil ca procentajul in mandate sa fie usor diferit de procentajul global, insa nu foarte mult diferit deoarece insusi sistemul de votare trage catre proportionalitatea reprezentarii. Diferentele nu apar din faptul ca unii candidati realizeaza scoruri mari – dimpotriva, aceste scoruri se adauga la celelalte din circumscriptia electorala contribuind la aducerea de noi mandate partidului respectiv (rog cititi sau recititi articolele despre atribuirea mandatelor, din legea electorala). Daca se va crea o mica diferenta in favoarea PDL aceasta va fi in principal din doua cauze: o dispersie mai mica in numarul de voturi din colegii, lucru destul de aleator si – mult mai aleator – faptul ca avind un numar de voturi la nivel national, cel de-al treilea partid are si el dreptul la un numar de mandate – tot prin sistemul de vot – pe care le va lua in cele mai multe cazuri pentru candidati situati pe locul trei (in mod firesc, cel de-al treilea partid are cele mai multe locuri trei); cedarea prin sistemul de vot a unor mandate catre partidul de pe locul trei vaduveste fiecare dintre primele doua partide de un numar de mandate si s-ar putea ca unul dintre primele doua prime partide sa aiba pur si simplu nesansa de a pierde mai multe mandate in favoarea celui de-al treilea partid decit celalalt. Urmarea este ca, intr-o astfel de situatie, este foarte greu sa atribui o atare situatie unor chestiuni de strategie, deoarece nu poti pronostica impartirea voturilor in peste 450 de zone ale tarii, fiindca aceasta impartire depinde de prea multe variabile: nu doar de simpatiile locale ale electorilor ci si, de exemplu, de absenteismul la vot care poate fi mai mare ori mai mic in diferite colegii, iar absenteismul la vot nu poate fi atribuit in totalitate lipsei de atractivitate a candidatilor, deoarece cei care nu voteaza arata ca nu sunt atrasi de nici un candidat si de nici un partid: absentaismul la vot intr-un colegiu este de fapt esecul tuturor candidatilor din colegiul respectiv. Sunt probleme care tin de sistemul electoral adoptat si nu are sens sa le speculam ca fiind rezultatul unor strategii sau tactici politice ori electorale. Dealtfel, dumneavoastra presupuneti acest lucru in urma unui calcul al PDL, si fara un calcul similar al PSD+PC, care ar putea aduce o afirmatie contrara si oricum in lipsa redistribuirii oficiale a mandatelor; sa asteptam deci citeva zile si vom vedea exact carui competitor electoral i-a facut hazardul un mic favor.

 34. instalatorul Says:

  Tot pentru Aviaxis: dealtfel sa stiti ca nici un partid nu si-a trimis fruntasii in zone defavorabile electoral: de exemplu, vedeti ce nume a trimis PDL in sectorul 3, acolo unde dl Negoita are o zestre electorala personala de 65%; faptul ca toti acesti candidati au obtinut acolo scoruri mult sub aceasta zestre arata chiar ca au fost mai rau perceputi de electorat intr-un fief al PDL in care ar fi trebui sa obtina chiar scoruri mai mari. Tot din cauza sistemului de vot nici nu s-au constituit perechi ori triplete de candidati care sa genereze mari confruntari electorale. Sa zicem ca intr-un colegiu ar fi candidat marele X de la PSD+PC cu marele Y de la PDL: la o astfel de confruntare, scorurile electorale ar fi avut mari sanse sa fie apropiate, sa zicem un 37-35, iar candidatul PNL de pe locul al treilea ar fi obtinut 25%; ei bine, in functie de distributia nationala a voturilor si de micul hazard de la redistribuire, marele X si marele Y ar fi putut sa nu obtina nici unul mandatul, acesta putind fi obtinut de candidatul PNL de pe locul al treilea. Acesta este sistemul de vot adoptat prin lege, cu bunele si cu relele lui.

 35. SorinPLATON Says:

  Cam asta ar fi schepsisul negocierilor din spatele usilor inchise…

  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/12/02/negocieri-negocieri-negocieri/

  Cu stima,
  SorinPLATON

 36. aviaxis Says:

  a iesit asa cum credeam… PDL a castigat pe sistemul uninominal PSD. Ironic nu?

  http://www.pixme.org/social/de-ce-are-pdl-mai-multi-parlamentari/1070#content

 37. Ovidiu Says:

  Offtopic

  Votati blogul

  http://answers.polldaddy.com/poll/1160315/

 38. Ovidiu Says:

  Offtopic.

  Rog votati

  http://answers.polldaddy.com/poll/1160315/

 39. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu, am impresia ca sunt blocat. Am postat 3 mesaje. Nu le vad.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: