DELICTUL DE….BLOGER

 

 

Ceea ce remarca sfinx667 (Sibilla) este revoltator si de neasteptat.

 

Este o noua expresie a mentalitatii nocive a “baronetului local”- nepotisme si cumetrii, atitudini abuzive si agresive – vorba lui Victor , politica “pumnului in gura”. Apreciez pozitiile de solidaritate ale colegilor de blog.

 

Ma voi adresa oficial Presedintelui Consiliului Judetean, domnul Sorin Frunzaverde (fost ministru al Apararii, dar si al Mediului), cerandu-i sa cerceteze cazul si daca se confirma cele semnalate, sa ia masuri impotriva arbitrarului director Ana Vasile.

 

Ii sfatuiesc pe colegii blogeri sa adreseze scrisori de protest pentru cele doua doamne tinere, Sibilla si Gabi.

14 Responses to “DELICTUL DE….BLOGER”

 1. leo Says:

  Haideţi, domnule Preşedinte, la câte aţi trecut printr-o viaţă de om, cu experienţa de vânat politic şi de pe poziţiile avute, chiar să fie neaşteptată această evoluţie din partea căţeilor unuia ce se vădeşte tot mai mult a fi epigon de dictator prin toate demersurile sale de aservire a serviciilor, partidelor, justiţiei, guvernului, mogulilor, „regilor” asfaltului ori din varii domenii?!
  Că de aici, de la nivelul numit generic talpa ţării, suntem departe de a ne mai surprinde cu ceva involuţia începută în seara acelui FURT nesimţit petrecut cu prilejul deposedării Preşedintelui DEMOCRATIC ALES al României, ADRIAN NĂSTASE, de ceea ce votanţii îi oferiseră!

 2. sfinx667 Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Vă mulţumesc din tot sufletul !
  Este pentru prima oară-n viaţa mea când nu mă mai simt singură, vă mărturisesc că solidaritatea colegilor din blogosferă e ceva minunat, iată că un licăr de speranţă există, aşa cum şi domnia dumneavoastră aţi subliniat în repetate rânduri, să ne păstrăm credinţa în oamenii cinstiţi, în românii adevăraţi în speranţă, în mai bine !
  Constituţia României garantează dreptul la exprimarea opiniei personale, lege nr 544/2001 ne permite accesul la informaţiile de interes public, mai mult, această lege subliniază limpede ce îndatoriri are o instituţie publică în ceea ce priveşte accesul cetăţenilor şi presei la informaţiile de interes public, ce drepturi avem noi , etc. Confidenţialitatea în instituţiile publice presupune nedivulgarea datelor personale ale copiilor/tinerilor – beneficiarilor serviciilor sociale, atât, restul, sunt interpretări ale unor personaje, interpretări care nu au nici o legătura nici cu legislaţia, nici cu democraţia !
  Am preluat articole din presa locală şi presa centrală, articole din care reies clar concluziile corpurilor de control, rapoartele subliniază aspecte negative, ca de exemplu, cuvintele subliniate de către doamna inspector de stat Maria Muga sunt edificatoare :
  http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-10-01&id=243430
  Nu inventez eu nimic, doar că la noi în judeţ dispar subit ziare de pe tarabele , când presa informează, rapoartele corpurilor de control sunt informaţii de interes public, în Caraş se practică legea tăcerii şi secretizare ce nici la Pentagon nu am auzit ..
  Să acceseze cineva acest link , DGASPC C-S , eu nu am reuşit ..
  http://dgaspc.stateart.ro/index.php
  Iată ce spune conducerea ANPDC , tot ca sprijin a celor afirmate de mine :
  http://www.gandul.info/societatea/directiile-pentru-protectia-copilului-folosesc-doar-16-din-bugetul-pentru-programe.html?3932;3234641
  încă o dovadă a ” competenţei ” din protecţia copilului, în ziarul Gândul, Caraşul, exempliu negativ, sunt afirmaţiile unui for superior !
  Inspecţia socială, la fel :
  http://www.cotidianul.ro/sutiene_bere_mici_din_banii_celor_mici-59715.html
  ( in Cotidianul, tot aspecte negative constatate în Caraş-Severin.)
  Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin este la curent, pentru că sunt un om responsabil şi nu l-am ocolit, dar, este informat greşit , şi nu de către mine e dezinformat . Mă miră însă că rapoartele corpurilor de control, nenumăratele articole din presă, nu-i spun nimic ..
  Nu este posibil ca urmare a unor evenimente petrecute acum 3 ani şi domnul preşedinte Frunzăverde ştie exact la ce mă refer, deşi şi atunci mi-am făcut exclusiv datoria şi mi-am îndeplinit doar sarcinile ce-mi reveneau, nu eu am acuzat pe nimeni,s-a derulat o anchetă, s-a dat un NUP din lipsă de probe, dovezi palpabile, ( Dumnezeu fiind singurul care ştie ce s-a întâmplat atunci şi, evident, vinovaţii, nu sunt eu în măsură să judec, ), spun urmare a acelor evenimente sunt mereu hărţuită, şicanată şi ameninţată, se ştie clar de către cine. Este inadmisibil ca după ce organele de poliţie amendează contravenţional o faptă recunoscută de către cel care m-a ameninţat cu bătaia şi m-a calomniat, să fiu eu victima anchetată în aşa zisa comisie, deşi nu sunt funcţionar public, totuşi, dovadă a bunei mele credinţe, nu m-am sustras citaţiilor repetate, mai mult, spre deosebire de ei, eu nu mă folosesc de mărturiile unor copii !! E inadmisibil să foloseşti copii ca masă de manevră, să-i manipulezi să-i antrenezi în rezolvarea unor conflicte între adulţi, oare aceasta demonstrează competenţa ??!! E inadmisibil ca abuzatorul să fie nepotul unui înalt funcţionar public şi martorii ” aduşi ” să fie parte din ei rude ale directoarei DGASPC C-S !
  Oricine citeşte acea aşa zisă sancţiune, scrisă posibil la nervi şi cu mare ranchiună, sesizează aberaţiile, cum să întocmeşti ” dosar de caz ”, tu instituţie publică pentru scrierile de pe un blog, cum adică sunt invinuită pentru că am stat de vorbă cu ultimul corp de control venit în judeţ, oare obligaţia instituţiilor publice, implicit a conducerii şi angajaţilor, nu e aceea de a fi transparenţi, de a permite acces la informaţii ? Trebuia să ascund mizeria sub preş, să mint, să nu încalc legea tăcerii ca să evit o sancţiune ?
  Se subliniază în sancţiune că sunt recalcitrantă, oare în 17 ani de ce nu am nici o sancţiune, de ce am primit de câteva ori salariu de merit, de ce activităţile mele au ca rod premii la nivel naţional şi sunt mediatizate în presa ?
  Ştie oare doamna director de câte ori am cerşit bani, motorină să pot duce copii la Concursul naţional ” Floare de Colţ ” în capitală, pentru că cei din conducere nu au fonduri … ştie că am încălţat aceşti copii, ştie că fac aceasta pentru copii exclusiv ?
  Securitatea şi siguranţa la locul de muncă e atribuţia conducerii instituţiei nu a mea. ştie doamna director de câte ori am fost troznită la propriu, încercând să despart copii ce se încăierau ? A luat cea mai mică măsură ? Nu.
  Din nefericire, în Caraş-Severin prioritare în protecţia copilului rămân orgoliile unor ” nemuritori ”, imaginea ce nu trebuie şifonată a unor clanuri şi rămân edificatoare în acest sens afirmaţiile şi declaraţiile fostului director economic al Consiliului Judeţean care a demonstrat în presa centrală cum stau lucrurile , ce salarii astronomice au rudele directe ale Secretarului Cons. Jud C-S şi al său desigur, citez ” cât bugetul unei comune ”, iar pentru plata salariilor pe luna decembie se dă din umeri şi se aduc acuzaţii capitalei, păi banii în judeţ s-au evaporat, de ce să-i căutăm în alte părţi ?? E simplu de verificat statele de plată ale Cons. Jud. C-S şi instituţiilor aflate în subordine, doar pe ultimele 6 luni şi cred va exploda o bombă în presă !
  Pentru că sunt datoare a fi sinceră până la capăt, din respect pentru toţi oamenii de bună credinţă, recunosc că am afirmat şi o fac şi public, am spus că nu e firesc şi nici legal ca doamna director Ana Vasile să nu publice în declaraţia de avere orarul şi cursurile ce le predă la universităţi din Reşiţa, respectiv Timişoara, orele sunt între 11-17, de ex, deci pleci din Reşiţa la ora 9 ca să ajungi în Timişoara la timp, dar eşti în timpul serviciului, deci încasezi bani din mai multe părţi şi mori de ” grija ” copiilor şi ” bunul mers ” al activităţii din sistem.
  Tot ce spun eu poate fi verificat de către instituţii abilitate în acest sens, până atunci, rămân iată valabile articolele din presă , declaraţiile fostului director economic şi ale Inspecţiei Sociale, ale ANPDC, menţionate mai sus, rămâne sancţiunea mea pentru că ” scriu pe blog şi vb cu corpuri de control ”, rămâne tot ceea ce se putea evita şi da, rămân destinele unor copii manipulaţi. Copiii instituţionalizaţi sunt cei mai uşor de manipulat de către oricine , oare nu e o josnicie de la care ar fi trebuit să se abţină ? Eu nu fac astfel de ticăloşii . Da, nu mă tem, nu am furat, nu am minţit, nu am ucis, am dreptul la opinie, am obligaţia morală să semnalez aspectele negative din sistem , alfel, sunt complice la ticăloşii. Nu am dosare la ” dospit ”, deci nu mă tem de … procuratură, conştiinţa şi dragostea faţă de meseria mea mă fac să-mi continui demersurile, ştiu de acum că de această directoare nu se va atinge nimeni din ţară, îmi pare sincer rău să spun aceasta, dar de mulţi ani ar fi trebuit şi …
  Gabriela Savitsky e tratată ca o paria, de către ginerele aceluiaşi înalt funcţonar public, biroul în care-şi desfăşoară activitatea e demn de filmat, este insultată şi calomniată de către cel care mă ameninţă pe mine cu bătaia, nu suntem singurele femei tratate astfel de către individ, există în instituţie înregistrate şi alte abateri ale sale, dar …
  Este trist, regretabil şi mai ales inadmisibil faptul că în judeţ taie şi spânzură fiecare după bunul plac, oare va auzi cândva cineva ?
  Mulţumesc tuturor colegilor din blogosferă !
  Vă mulţumesc din suflet pentru poziţie şi sufletul pe care-l puneţi în relaţiile interumane, întotdeauna aţi pus oamenii, românii ,mai presus decât orice !
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 3. SorinPLATON Says:

  Tabloidul umoral-umoristic “Academia Catavencu” nu mai promoveaza principii, spirit viu ci numai “o pura economie de piata”…

  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/11/23/academia-catavencu-din-ce-in-ce-mai-elitista/

  1=

 4. Gabriela Savitsky Says:

  Vă mulţumim, Domnule Preşedinte. Încă o dată faceţi dovada ataşamentului cauzelor nobile.
  Mi-am “revenit” şi eu, am avut oarecare dificultăţi.

 5. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Va multumesc in numele tuturor pentru pozitia adoptata in acest caz. Stiam ca sunteti un om bun pe care ne putem baza. Cand am scris comentariul in care va solicitam ajutorul tocmai ce citisem ce scrisese Sibilla la Corina si mi se urcase sangele la cap -stiti ca sunt mai temperamental, fapt ce explica greselile de exprimare dintre care imi mai amintesc ca am scris “semnalizez” in loc de “semnalez”.

 6. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte, este extraordinar ca luati apararea celor doua blogerite. Aceste atitudini totalitare ale potentatilor locali trebuie, TREBUIE, sa inceteze!

 7. sfinx667 Says:

  Mulţumesc din suflet, tuturor colegilor din blogosferă ce şi-au manifestat solidaritatea într-un număr nesperat de mare !
  Vă mulţumesc încă o dată, Domnule Preşedinte Ion Iliescu !
  Întăresc din nou, e o cauză nobilă, e datoria noastră a tuturor cetăţenilor a semnala nereguli existente oriunde le depistăm, avem dreptul la exprimarea opiniei personale, avem dreptul la acces la informaţiile de interes public, avem drepturi la locurile noastre de muncă : egalitate de şanse, şi tratament demnitate, siguranţă şi securitate în muncă . trâmbiţăm peste tot ” o mai mare implicare a societăţii civile ”, vin şi întreb, cum să se implice societatea în ceea ce nu cunoaşte, dacă totul e secretizat şi ascuns sub preş ?
  Nimeni nu ne poate îngrădi drepturile, nimeni nu are dreptul a acţiona şi a lua decizii arbitrare, a fi părtinitor ! Abuzul de autoritate trebuie să înceteze !
  Mărturisesc că sunt în continuare ţinta unor … nici nu ştiu cum să le numesc, vă spun cu toată sinceritatea …
  pe de o parte sunt acuzată că eu aş fi încălcat contractul de confidenţialitate ( nu am făcut acest lucru, nu am pomenit date ale copiilor instituţionalizaţi ), dar pe partea cealaltă, părţile implicate mă ponegresc şi umilesc pe unele site-uri şi iată dovada, :
  http://sfinx667.wordpress.com/2008/11/24/%E2%80%9D-umor-%E2%80%9D-pedelist/
  E limpede că nu interesul superior al copilului este grija sistemului de protecţie a copilului cărăşean, căci accesând linkul veţi constata în ce hal mi-e denigrat copilul, familia şi cum mi-e terfelită demnitatea ca om … intimidare, hărţuire, veţi observa până şi monitorizarea tuturor mişcărilor mele … regretabil, trist, dar vai, atât de adevărat ! Astfel se consideră a se face reformă în sistemul de protecţie … şi aceasta în anul de graţie 2008. Să ne mai mire raporturile negative ale Comisiei Europene … ???
  Faptul că am spus adevăruri şi am oferit date unui corp de control abilitat a fi prezent în instituţie e motiv de sancţiune … no coment !
  Sper şi cred cu tărie în izbânda binelui, pentru ca interesul superior al copilului, atât de des invocat , să primeze .
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 8. Victor Says:

  Dragi colegi, urmand sfatul Presedintelui Iliescu am conceput aceasta scrisoare de protest pe care o voi adresa presedintelui CJ Caras-Severin , domnul Sorin Frunzaverde. Am tinut sa o public aici ca model si ca indemn pentu toti cei care doriti sa o ajutati pe Sibilla pentru a proceda in mod similar. Datele de contact ale Consiliului Judetean Caras-Severin sunt :

  CARAS-SEVERIN RESITA PTA 1 DECEMBRIE 1918, Nr. 1
  Cod postal: 320084
  Contact:
  Telefon(e): 0255/213776
  0255/211421
  0255/211422
  0255/211420
  Fax: 0255/211127
  Internet:
  Mail: cjcs@cjcs.ro
  media.cj@cs.ro
  Web: http://www.cjcs.ro
  http://www.cs.ro

  Domnule Presedinte,

  Doresc sa imi manifest profunda indignare pentru modul in care este tratata de catre superiorii sai pe linie de serviciu colega noastra din blogosfera cunoscuta sub pseudonimul Sibilla, angajata la o institutie publica aflata in subordinea Consiliului Judetean Caras – Severin.

  Am aflat despre abuzurile la care este supusa Sibilla pentru indrazneala de a denunţa nepotisme şi favoritisme , nereguli si disfunctionalitati din sistemul de protectie a copilului .

  De asemenea, am aflat cu stupoare ca o Comisie de Disciplina a institutiei unde-si desfasoara activitatea a sanctionat-o pe colega noastra invocand in motivatie, printre altele, transparenta si cooperarea manifestata de Sibilla in relatiile cu corpul de control abilitat a fi prezent in institutiile publice precum si opiniile acesteia publicate pe blogul personal (http://sfinx667.wordpress.com ). Mentionez ca blogul respectiv este administrat sub pseudonimul Sibilla – Sfinx667 si ca atare numele doamnei nu a fost facut public pana acum si nici denumirea institutiei in care isi desfasoara activitatea. Am tinut sa fac aceste precizari pentru ca din fragmentele motivatiei Comisiei de Disciplina publicate de Sibilla pe blogul sau se intelege ca este acuzata si de incalcarea clauzei de confidentialitate. Sunt convins ca un contract de confidentialitate avand ca parte o institutie publica nu poate obliga cealalta parte semnatara la ascunderea neregulilor in cazul in care acestea exista. Din scrierile Sibillei se intelege ca o intreaga mafie aplica “politica pumnului in gura” asupra unei angajate in sistemul public si, mai grav, isi permite sa sanctioneze pe linie de serviciu prin diminuarea salariului o femeie care isi creste singura copilul invocand motive aberante cum ar fi articole publicate pe blogul personal si care in fapt reprezinta in mare parte un colaj de articole preluate din presa.

  Sunt stupefiat ca dupa aproape 19 ani de la Revolutia in care ne-am castigat dreptul la libera exprimare astfel de practici staliniste sunt inca posibile in tara noastra.

  Stiu chiar de la Sibilla ca sunteti un om deosebit si ca atare imi pun speranta in dumneavoastra convins fiind ca veti ordona o ancheta in acest caz care a indignat sute de colegi din blogosfera printre care si personalitati ale vietii publice cum ar fi Presedintele Ion Iliescu.

  Cu stima,

  Victor Babiciu – Bucuresti

  Domnului Presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde

 9. anca Says:

  Corect!
  orice demers este binevenit, asa ca voi face si eu, la fel ca si ceilalti colegi, incercand sa trimit aceasta informatie (pentru unii), demers administrativ(pt altii), situatie nefericita si grea de viata (pentru Sybilla) catre oricine poate lua o decizie, sau poate opri aceasta dementa paranoica si abuz de putere si de autoritate!

  “Poate ca nu aici este locul cel mai potrivit pentru acest demers, dar, cel putin ca informatie – ce se poate intampla unui cetean roman in tara sa, considerata libera si cum poate fi sanctionat pentru delictul de opinie si de exprimare libera – poate fi utila, oricui pe care il “incearca” dorinta de a scrie pe …blog, altceva decat gandesc sau fac …sefii ierarhici de la serviciu!
  Daca il cunoasteti cumva pe dl. Frunzaverde, presedintele cons.judetean Caras Severin, poate ii atrageti atentia ca pe mai toate blogurile se naste un protest generalizat, se scriu petitii on line, se strang semnaturi…toate ii vor fi adresate domniei sale referitoare la abuzurile pe care le comit subalternii sai din directiile descentralizate…
  Va trimit un text frumos, scris in cadrul acestei “campanii” de solidaritate cu eroina, fara voie, a acestui demers.
  Pt informari suplimentare puteti accesa adresele http://sfinx667.wordpress.com, http://bloggareala.wordpress.com, http://satmareanca.wordpress.com/2008/11/22/primul-blogher-sanctionat-se-poate-mai-rau-de-atat, http://blidaru.wordpress.com, http://realiatealuipetria.blogspot.com/2008/11/nu-trageti-in-bloggerita.html, http://gabrieladsavitsky.wordpress.com,

  iar pentru petita on-line la adresa http://www.gopetition.com/online/23575.html (autor Victor Babiciu)

  “Pentru ca e un om deosebit, pe care ma bucur ca am reusit recent sa-l cunosc,

  Pentru ca e o luptatoare ce demasca abuzurile din unele institutii din Caras-Severin,

  Pentru ca impotriva ei se comit abuzuri si este hartuita prin tribunale fiindca a indraznit sa vorbeasca,

  Pentru ca in multe institutii publice din Romania inca se cred atoatestapanitori oligofrenii imbuibati care intoxica pana si aerul cu simpla lor prezenta,

  Pentru ca nici un om nu trebuie sa sufere pentru opiniile sale,

  Pentru ca bloggerii au datoria sa fie uniti atunci cand unuia dintre ei incearca sa i se puna pumnul pe tastatura,

  Sunt solidar cu Sibilla, primul blogger din Romania sanctionat pentru blogul sau!

  Nu mor caii cand vor cainii”

  (autor Horia Blidaru)

  Sa fim solidari acum, pentru ca altfel, oricare dintre noi va putea pati acelasi lucru!
  Multumesc.”

 10. daniri Says:

  Ce pacat ca acum cativa ani nu existra b-loggul…Mama mea a fost prinsa intr-o conjunctura politica nefavorabila, ea nefiind in nici un partid politic. Sefa ei din pacate era in PD cand a venit PSD-ul la putere…Tatal meu s-a imbolnavit de o boala incurabila datorita grijilor si stresului si mai ales neputintei de a-si ajuta sotia nevinovata…Pacat ca oamenii prinsi la mijloc se numesc in orice conflict “victime colaterale”….Dupa procese si acuzatii s-au dovedit a fi un mare “fas”. URASC NEDREPTATILE SI PE CEI CARE LE PROVOACA…

 11. daniri Says:

  Ce usor e sa arunci cu noroi in oameni….citesc pe b-logul dl. Nastase ca se arunca cu noroi in dansul la Mizil….Poate nu e intamplator…Pe vremea cand era “no. 1” in Romania, multi oameni nevinovati cadeau in capcana specialistilor in dezinformari si minciuni. Poate proverbul ce tie nu-ti place altuia nu-i face se dovedeste a fi adevarat. Ii doresc multa bafta si ca lumea sa aiba inteligenta de a nu crede toate minciunile. Dar nu ma las pana nu se face dreptate. Nu vreau nimic, decat sa recunoasca cineva ca s-a gresit la un moment dat.

 12. daniri Says:

  Sunt solidar cu Sibilla…sunt functionar public, sa ma dea afara, nu ma intereseaza. In tara asta e garantat dreptul la munca chiar daca ma fac taximetrist. Desi am destule oferte in afara tarii ca administrator de retea….Nu ma laud dar profesia mea este foarte cautata. Mama mea a patit o nedrepteate asemanatoare si nimeni nu a ajutat-o….Spuneti-mi ce trebuie sa fac pentru a ajuta. URASC NEDREPTATILE!!!

 13. Recunoasteti personajul/ele?? « Sfinxul Says:

  […] https://ioniliescu.wordpress.com/2008/11/22/delictul-de%E2%80%A6bloger/ […]

 14. * Protecţia copilului * … dincolo de ziduri… « Sfinxul Says:

  […] https://ioniliescu.wordpress.com/2008/11/22/delictul-de%E2%80%A6bloger/ […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: