ACEST BLOG IMPLINESTE 1 AN

fng0rh3g  DUPA UN AN

Iata ca a trecut un an de la lansarea BLOGULUI si am satisfactia sa constat ca am reusit sa mentin interesul unui numar important de “vizitatori” (475.000) – interes, cred, alimentat si de seriozitatea temelor dezbatute.

 

Multumesc tuturor celor ce s-au implicat in acest dialog permanent – un exercitiu intelectual interesant pentru toti.

 

E firesc sa apara diferente de opinii si de abordari ! Aceasta este cailtatea comunitatii umane, in general. Suntem, in mod firesc, diferiti unii de altii – si ca fizionomie si, mai ales, ca mod de gandire. Aceasta face viata interesanta ! Daca toti am gandi la fel – viata ar fi monotona.

 

Desigur, exista limite ale bunei convietuiri – exprimarea diferentelor de opinii se poate face in mod civilizat, respectand opinia celuilalt, se poate face si prin manevre necivilizate, prin lipsa de respect fata de alte opinii, prin jigniri sau calomnii la adresa interlocutorilor. Aceste lucruri sunt valabile si in lupta politica, cand adversarii politici sunt tratati ca dusmani !

 

Acum, cand ne aflam in plina campanie electorala se pot constata mai pregnant asemenea diferente de comportament.

 

Inchei aceste remarci, multumind colegilor din blogosfera, urandu-le tuturor un sfarsit de an plin  de satisfactii, impliniri, sanatate si « MULTI ANI FERICITI »

 

 

Advertisements

15 Responses to “ACEST BLOG IMPLINESTE 1 AN”

 1. leo Says:

  Felicitări şi sănătate multă pentru a duce mai departe proiectele pe care vi le-aţi propus. Între altele să creşteţi cât mai mare şi mai frumos acest… copil virtual al dumneavoastră.

 2. SorinPLATON Says:

  Societatea civila nu este un moft ci un experiment practic de zi cu zi, IN FIECARE ZI….

  Felicitari si “la mai multi ani”!

  Cu stima,

  1=

 3. ciprian blidaru Says:

  La multi ani! Cifra de aproape 500.000 de vizite e de-a dreptul impresionanta si vorbeste de la sine, despre succesul pe care ati reusit sa-l repurtati si-n blogosfera.

 4. Victor Says:

  La multi ani domnule Presedinte. Daca ma intrebati pe mine sunteti cel mai adevarat blogger. Am mai spus-o, este fantastic ca la peste 78 de ani sa ai aceasta capacitate de a dialoga cu internautii care, se stie, sunt cu precadere tineri.

 5. emigrantul Says:

  Cit de interesante vi se par subiectele abordate de Ion Iliescu pe situl sau?

  Sondaj: http://www.sondaje.php0h.com/blogiliescu.php

  Citat Ion Iliescu:
  /”Iata ca a trecut un an de la lansarea BLOGULUI si am satisfactia sa constat ca am reusit sa mentin interesul unui numar important de “vizitatori” (475.000) – interes, cred, alimentat si de seriozitatea temelor dezbatute.“/

 6. geomarz Says:

  Felicitari, Domnule Presedinte …
  Si, in acelsi timp, multumesc…
  Multumesc pentru ca am afalt ce-i cu lumea blogerilor cautandu-va pe dumneavostra….

 7. emigrantul Says:

  Comunismul romanesc nega posibilitatea de afirmare a indivizilor priceputi in acumularea de averi, nicidecum a talentelor din diverse domenii de activitate

  Dupa ce ne informeaza ca Poporul Roman a ajuns o sleahta de hoti si de tilhari, probabil din cauza capitalismului reinstaurat in tara, ca alta explicatie nu gasesc, userul Grigoras ne tine lectii despre sistemul nedrept, dinaintea lui 1989, in care oamenii valorosi ar fi fost impiedecati sa se afirme. Realitatea il contrazice deoarece au existat multi actori, scriitori, sportivi, oameni de arta dar si personalitati din lumea matematicii, tehnicii, etc. care au avut mare succes in timpul perioadei socialiste.
  Deci nu este adevarat ca sistemul comunist din Romania sustinea nivelarea diferentelor naturale dintre oameni, ba dimpotriva, incuraja afirmarea personalitatilor de mare valoare.

  Ceea ce interzicea comunismul (socialismul) era stringerea de averi. Daca esti un mare talent, intr-un anumit domeniu de activitate, nu este problema pentru popor pe total, nu ii afectezi nivelul de trai. Totusi, atunci cind te imbogatesti, saracesti automat pe altii, bunastarea ta construindu-se pe pauperizarea unei multimi de oameni.

  Paul Octavian Grigoraş spune:
  6 Nov. 2008 la 11:06 pm
  Daaa… poporul român! O şleahtă de hoţi şi de tâlhari a ajuns poporul meu!

  Paul Octavian Grigoraş spune:
  13 Nov. 2008 at 9:29 am
  Comunismul despre care vorbeşti este de fapt sistemul nedrept, fiindcă sub scuza că ar avea ca scop dreptatea, face nedreptate! În orice domeniu, între oameni, va exista o diferenţă dată de modurile diferite de gânire. De exemplu, în sport, un om are o condiţie genetică şi fizică care-i permite să alerge mai repede decât un alt om obişnuit, ceea ce îl face să ajungă campion, în ştiinţa fizicii unul are capacităţi de înţelegere extraordinare, pe când un om obişnuit cu greu le-ar egala, un pictor poate avea un talent ce depăşeşte cu mult pe cel al unui om obişnuit, şi exemplele pot continua. Ceea ce vreau să arat este că diferenţa dintre oameni este ceva absolut natural, iar ceva absolut natural este şi ca în domeniul priceperii la a face avere să se întâmple acelaşi lucru! Comunismul susţine nivelarea artificială a acestor diferenţe normale dintre oameni!

 8. roxenna Says:

  buna ziua, sunt studenta la jurnalism si as dori sa va iau un interviu. daca sunteti de acord va rog sa ma anuntati. va multumesc

 9. Maria Barbu Says:

  La multi ani pentru blog, domnule presedinte!
  A fost si ramane blogul cu cel mai deplin fair-play, cu cea mai onesta expunere personala si am convingerea ca nici un alt om politic de o asemenea carura nu ar avea curajul pe care il aveti dumneavoastra de a va expune cu sinceritate atat comunicarii corecte cat si atacurilor.
  In virtual se misca multe persoane, si, mai ales, multi mercenari platiti sa atace sub scutul anonimatului. Va admir enorm ca nu va este teama de nimeni si de nimic.
  Tineti-o tot asa, si sunt convinsa ca detractorii se vor imputina iar admiratorii dumneavoastra vor fi din ce in ce mai multi!
  La multi ani, cu mult drag si cu o imensa pretuire!
  Maria.

 10. Mihnea Georgescu Says:

  La Mulţi Ani de bloggerat şi La mai mare! Lehaim!

  Să ne trăiţi, că ne trebuiţi!

 11. krudus Says:

  Felicitari, si nu doar pentru blog !

  Va multumesc pentru tot ce ati facut si faceti pentru Romania .

  De un Presedinte cinstit si generos asa cum sunteti dumneavoastra, are nevoie tarisoara noastra.Sper ca pentru alegerile din 2009, sa ne rezervati o surpriza placuta !

  p.s.- stim ca puteti influenta partidul, pentru a avea un candidat credibil,care sa fie ales din primul tur.Corina Cretu, este preferata mea si sunt convins ca are sanse mari sa invinga.

 12. Paul Octavian Grigoraş Says:

  @ emigrantul
  Este evident că eu mă refeream la nivelarea diferenţelor de avere şi nu a altor diferenţe.

 13. geomarz Says:

  @ Paul
  Si ce-i rau in nivelarea diferntelor de avere ?
  Eu as spune limitarea lor la un anumit interval ?
  Stiti dumneavoastra cati copii nu mai invata acum, pentru ca familiile nu-si permit sa-i tina la scola ?
  Stiti ca la Arhitectura NU se intra decat daca ai bani, ca la Medicina este nevoie sa fii sustinut de familie pana la frageda varsta de vreo 35 de ani ?!

 14. globetrotter58 Says:

  Felicitari pentru initiativa acestui blog si succes mai departe.
  Acum nu vreau sa stric petrecerea dar as spune (parere personala) acest blogg sufera din punct de vedere a comunicarii – majoritatea postarilor n-au nimic in comun cu subiectul propus! mai degraba discutiile se poarta intre cei ce posteaza aici si fiecare cu ideile lui de multe ori total pe linga subiectul temei … pe de alta parte daca as fi in locul domnului Iliescu as raspunde direct mesajelor legate de tema propusa (e drept asta ia timp dar ar canaliza discutia, iar celor care vorbesc despre altceva le-as putea raspunde separat asa cum e acum) Cum e conceput, raspunsuri la gramada pe un alt treat, nu imi suna a DIALOG ci mai degraba un mod de sondare a opiniei publice dupa care cel ce lanseaza sondajul trage unele concluzii.
  Multumesc.

 15. sfinx667 Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  La căt mai multe aniversări, sănătate şi felicitări pentru întreaga activitate !
  Vă mulţumim pentru deschidere, răbdare, bogăţia de informaţii atât de utile nouă tuturor, ocazia de a relaţiona şi a învăţa unii de la ceilalţi, Echilibrul cu care reuşiţi de fiecare dată a ne ţine conectaţi şi împreună, chiar dacă noi uneori ne mai aprindem, avem iată şansa de a vă avea călăuză , model !
  stimă şi deosebită consideraţie,
  La Mulţi Ani, blog Echilibru ! Preţuire şi respecte bloggerului, OMULUI, domnului Preşedinte Ion Iliescu !
  Sibilla

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: