PE MARGINEA COMENTARIILOR

In legatura cu diversele opinii exprimate, referitor la alegerea lui Barack Obama, inclusiv aceea ca si-ar fi „construit” autobiografia cred ca este bine sa inregistram ceea ce constata cei mai interesati – alegatorii americani. Altminteri, toata lumea a apreciat calitatile intelectuale pe care le-a demonstrat candidatul democrat pe parcursul dezbaterilor!


Am retinut, deasemeni, o opinie promovata de unele cercuri de intelectuali americani, care isi exprima speranta ca Obama va contribui la ameliorarea opiniei despre SUA – puternic deteriorata in anii din urma.


emigrantul ca de regula, „tendentios” – crede ca Obama este un bun orator „dar si Ion Iliescu, desi excelent orator (nu demagog, sa nu fiu gresit inteles), a fost intotdeauna un manager slab al economiei Romaniei


Aceasta apreciere ignora un fapt : ca in ordinea noastra constitutionala, Presedintelui tarii nu-i revine misiunea de a fi « manager al economiei » ! Nici macar pentru Presedintele Statelor Unite – care este seful nemijlocit al executivului – aceasta sintagma nu este intru totul potrivita.Victor ma dezamageste prin aprecierile sale jignitoare la adresa romanilor, in general – necivilizati, rai, laudarosi, barfitori, etc!Mi se pare total nechibzuita o asemenea apreciere, la care Paul Octavian Grigoraş – mai adauga si «O şleahtă de hoţi şi de tâlhari » motivand asemenea aprecieri ca fiind « critici constructive » !!!


Eu nu cred ca sunt admisibile asemenea opinii despre propriul popor !Sunt de acord, in schimb, cu indemnul de a evita in campania electorala – care presupune confruntare de opinii, programe, proiecte – jigniri si manevre necivilizate.Trebuie sa ne straduim sa promovam fair-play-ul si in confruntarile electorale ! (Eu spuneam, dupa pierderea alegerilor prezidentiale din 1996, ca ar trebui sa fie valabila formula olimpica din sport si in politica : « Ai castigat – continua ! Ai pierdut – continua ! ».Faptul ca « reprezentantii PSD critica PNL-ul, dupa ce au sprijinit guvernul PNL ar fi exemplu de lipsa de fair-play », nu cred ca este intru totul corect.PSD si PNL se afla pe pozitii ideologice opuse in multe privinte ( raportul dintre stat si piata, raportul dintre economic si social) ; deaceea este fireasca abordarea diferita a diverselor teme.

Dar aceasta nu exclude cooperarea posibila, pe anumite probleme si in anumite situatii. Sprijinirea guvernului minoritar PNL din partea PSD – ca partid de opozitie – a fost necesara si fireasca in fata pericolului si mai mare al arbitrariului si tendintelor autoritariste ale sefului statului (ceea ce nu inseamna, deloc, identificarea cu guvernul si partidul de guvernamant).


Aceasta este dialectica pe care o impune realitatea vietii politice !


Ar fi hazardat ca, de acum, PSD sa anunte public o posibila alianta de guvernare. Aceasta va putea fi judecata abia dupa alegeri – functie de raportul de forte care se va crea atunci.


Viata a aratat ca e de preferat o guvernare monocolora (cum a fost guvernarea PSD, in perioada 2000 – 2004, cand PSD avea 46% din locurile din Parlament ) decat guvernele de coalitie (1997 – 2000 sau dupa 2004). Dar aceasta depinde de ponderea partidelor in Parlament ! Sondajele de opinie pot fi confirmate, sau nu LA ALEGERI, mai ales in conditiile noului sistem de vot.

Advertisements

24 Responses to “PE MARGINEA COMENTARIILOR”

 1. danielbuca Says:

  Tocmai aceste aprecieri negative la adresa noastra, aprecieri pe care le facem chiar noi, ne fac mai mult rau decat ne-am imagina. Fiecare dintre noi este o parte a Romaniei si daca niciunul din noi nu face decat sa emita aprecieri atunci doar la acest stadiu vom ramane, spectatori ai propriului spectacol.

  Am observat la foarte multe persoane din Romania greseala de a confunda pozitia unui presedinte cu cea a executivului. Asta denota cultura noastra politica.

  Este adevarat ca in perioada actuala este de preferat o guvernare de stanga – centru dar nu cred ca aceste alegeri vor aduce altceva decat mai mult haos. Indiferent ce guvern va fii, vor avea multe piedici pana la alegerile prezidentiale.

 2. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Scriam si pe blogul lui Nastase la ultimul articol mai detaliat despre lipsa asta de fair-play in disputa electorala manifestata de pesede la adresa penele. Si acolo explic clar ca se depaseste cu mult nivelul disputei ideologice si ca atare este nefiresc ca dupa alegeri sa va aliati cu un partid pe care acum il prezentati drept cel mai mare rau al Romaniei. De asemenea sunt mai multe greseli asa cum le percep eu in tactica pesedeului dar despre toate astea am scris acolo la Nastase si astept specialista in copy-paste sa-si faca datoria, nu are rost sa ma obosesc eu.

  Imi pare putin rau ca v-am dezamagit, mi-ar fi parut si mai rau daca duminica v-as fi simtit asa cum mi-am imaginat ca sunteti adica un om cald.

  Repet desi ati trecut peste remarca asta : nu ati stiut niciodata sa va alegeti apropiatii si nu stiti nici acum!

  PS. Eu oricum tin la dumneavoastra. Dar pana si fi-miu se mai razvrateste uneori impotriva mea.

 3. emigrantul Says:

  Daca presedintele nu gestioneaza economia tarii atunci cine? Evident, grupuri de interese.

  Domnule Ion Iliescu,

  Asa cum v-am mai zis, constitutia Romaniei, aceea care spune ca presedintelui nu-i revine misiunea de manager al economiei, este opera dvs. Stiindu-va nu foarte priceput in probleme economice, ati avut grije sa excludeti din atributiile sefului statului asemenea obligatii.
  De asemenea, tot dvs. ati fortat mina Poporului Roman in 2003, recurgind la un truc electoral – scrutin extins pe doua zile – deoarece sondajele va indicau un absenteism asa mare incit o singura zi, nu era suficienta pentru adoptarea legii fundamentale iar aceasta urma sa fie respinsa.

  Ne trebuie un presedinte puternic, sef al executivului, un om care sa-si asume responsabilitatea pentru mersul economiei. Este inadmisibil ca seful statului, ales prin vot popular, sa nu aiba practic nici o putere pierzindu-si timpul pe la conferinte inutile, externe si interne, in campanii electorale interminabile, promovari de candidati, etc., in timp ce diverse grupuri de interese, compuse din infractori gestioneaza, economia tarii in folosul lor personal ( a se vedea sondajul: http://www.sondaje.php0h.com/parlamentguv.php ).

  1) /”emigrantul ca de regula, „tendentios” – crede ca Obama este un bun orator „dar si Ion Iliescu, desi excelent orator (nu demagog, sa nu fiu gresit inteles), a fost intotdeauna un manager slab al economiei Romaniei„.

  Aceasta apreciere ignora un fapt : ca in ordinea noastra constitutionala, Presedintelui tarii nu-i revine misiunea de a fi « manager al economiei » ! Nici macar pentru Presedintele Statelor Unite – care este seful nemijlocit al executivului – aceasta sintagma nu este intrutotul potrivita.”/

  2) /”Viata a aratat ca e de preferat o guvernare monocolora (cum a fost guvernarea PSD, in perioada 2000 – 2004, cand PSD avea 46% din locurile din Parlament ) decat guvernele de coalitie (1997 – 2000 sau dupa 2004).”/

 4. Confucius Says:

  Nu am mai intrat de o vreme pe bloguri. Observ ca temperatura iar a crescut in prag de alegeri. Din pacate disputele sunt pe subiecte marginale, a caror importanta e invers proportionala cu inversunarea discutiilor.

 5. Paul Octavian Grigoraş Says:

  Da, eu vorbeam despre starea acestui popor când am spus ceea ce am spus, şi am spus bine ceea ce am spus! Eu am trăit până acum în această ţară şi nu mi se poate spune cum este această ţară!
  – Dumnezeu spune: „Să nu furi!” , iar în această ţară furatul este ceva absolut firesc, practicat de marea majoritate a oamenilor din acest popor! Şi ştim bine cu toţii că este aşa! Dacă va încerca cineva să nege acest fapt, acela dă dovadă de mare falsitate!
  – Dumnezeu spune: „Să nu curveşti!” , iar în ţara asta sunt femei care se prostituiază pe la orice ieşire din oraşele importante, nu mai vorbesc şi de cele ascunse prin case prin zone rău famate, sau de cele de lux!
  – Dumnezeu spune: „Să nu aduci acuzaţii false împotriva aproapelui tău!” , iar în ţara asta acuzaţiile false se aduc la nivel înalt: faţă de unul se spune că a furat nu ştiu ce termopane, iar despre un altul că este agent al altei ţări, deşi nici un fel de dovadă nu se aduc când se spun aceste lucruri. Nu mai vorbesc de cele faţă de cetăţenii obişnuiţi!
  – Dumnezeu spune: „Să nu faceţi nedreptate la judecată, să nu căutaţi la faţa celui sărac şi de faţa celui puternic să nu te sfieşti, ci cu dreptate să judeci pe aproapele tău!” , iar în ţara aceasta sunt nenumărate cazurile în care se ia mită de către judecători şi sunt eliberaţi cei care sunt vinovaţi, iar cei săraci nu primesc ceea ce ar fi drept să li se dea!
  Multe din aceste legi date de Dumnezeu se regăsesc şi în dreptul civil, care nu ţine neapărat de credinţa cuiva, ceea ce arată că sunt nişte lucruri general acceptate de oricine, fie că este un om credincios, fie că nu. Dar acest popor declară despre sine că este un popor credincios: peste 80% din ei!
  Pentru mine faptele prezentate mai sus sunt dezgustătoare!!!
  Numai cineva care se complace în mizerie poate să se simtă confortabil cunoscându-le!
  Pentru mine aceste fapte sunt grăitoare cu privire la cât de veritabilă este crediţa poporului român!

 6. sfinx667 Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Foarte limpede aţi punctat, îndemnul la adoptarea unui comportament civilizat e de fapt un îndemn la echilibru .
  Se va ” conforma ” fiecare după putinţă şi/sau interese şi iar zic, nu Ion Iliescu e răspunzător pentru frustrările şi neputinţele fiecăruia, nu va mulţumii pe toţi niciodată, cu atât mai puţin pe cei cu trebi prin zonă …
  Le urez SUCCES candidaţilor PSD, şi sper şi ştiu că veţi fi mereu acolo unde vă e locul, în inimile tuturor celor ce vă stimează, la loc de cinste binemeritată.
  Nădăjduiesc că toate sfaturile, îndemnurile domniei dumneavoastră,vor fi fost înţelese şi fi-vor puse-n practică de către candidaţii pe care-i dorim la putere.
  deosebită consideraţie, stimă şi respect ECHILIBRULUI,
  Sibilla

 7. cirlovacristian Says:

  Dle Ion Iliescu
  din pacate “neo” liberalul de @Victor(Babiciu) are dreptate in privinta constatarii “Repet desi ati trecut peste remarca asta : nu ati stiut niciodata sa va alegeti apropiatii si nu stiti nici acum!
  PS. Eu oricum tin la dumneavoastra. Dar pana si fi-miu se mai razvrateste uneori impotriva mea”…..

  in alta ordine de idei “travestitul” evreiesc a inceput sa-l “admire” pe actualul presedinte.Eu am inteles ca Romania si bazinul Marii Negre nu mai reprezinta prioritate pentru guvernul SUA dar nici sa-i reprezentam noi pe alde M.G. si sotia pe flancuri.Sa inteleg ca a “vazut”: luminita de la capatul tunelului?A,aaaaa a vazut “cantidatul” Luminita Anghel.
  Sa nu-l “trasneasca” pe actualul presedinte si sa-l “unga” prim ministru pe MG ca dracu-in persoana- ne ……..conduce.
  Scuzati mojicia “afisata”.
  Va multumesc

 8. Mihnea Georgescu Says:

  Cine eşti dumneata, domnule Paul Octavian Grigoraş, de îţi permiţi să judeci un Popor întreg?! Nu cumva te faci vinovat de păcatul mândriei, cel mai mare dintre toate şi rădăcina tuturor, care l-a făcut să cadă şi pe Lucifer?!

  Părinţii Bisericii spuneau că mândria este maica tuturor păcatelor, după cum smerenia este maica tuturor virtuţilor.

 9. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Felicitări pentru prezenţa dumneavoastră de ieri la Facultatea de Filosofie, penru susţinerea tezei de doctorat a colegului meu de Partid, dar şi de studii doctorale, IONUŢ VULPESCU.

  Cu permisiunea dumneavoastră, postez şi aici câteva gânduri ocazionate de marele eveniment academic. Articolul întreg, cu fotografii interesante, îl găsiţi pe blogul meu.

  IONUŢ VULPESCU – DOCTORAT LA FACULTATEA DE FILOSOFIE

  Pe IONUŢ VULPESCU îl ştiam de multă vreme… am fost colegi la doctorat de ceva ani buni de zile şi am fost mereu impresionat de modestia acestui tânăr… abia târziu, după ce m-am implicat în politică, adică de vreun an de zile, am aflat că suntem şi colegi… de Partid, Ionuţ lucrând o vreme în calitate de consilier al Preşedintelui ION ILIESCU, dar şi al Grupului Parlamentar PSD. Asta mă frapează la oameni ca Ionuţ – MODESTIA – vă daţi seama că, la temperamentul meu, m-aş fi lăudat cu asemenea realizări, ceea ce el nu a făcut-o, pentru că nu îi stă în fire.

  Mâna destinului a făcut ca acelaşi Profesor, Domnul VASILE MORAR, să ne coordoneze lucrările amândurora… În timp ce eu am fost şi sunt pasionat de problematica antisemitismului creştin, preocupările lui Ionuţ au mers înspre domeniul Eticii Muncii, pe care l-a abordat din perspectiva fenomenului religios trans-confesional.

  Ieri, 11 noiembrie 2008, dată cu o rezonanţă a Perfecţiunii – fiind reiterată cifra 11 de două ori, am asistat la susţinerea tezei de doctorat a colegului meu, în prezenţa de mare efect a Preşedintelui ION ILIESCU, un ascultător smerit pe o bancă a Facultăţii de Filosofie, asemenea unui student veşnic tânăr…

  Ion Iliescu… susţinător şi prieten al atâtor intelectuali de stânga, Om care face ca noţiunea de intelectual să incumbe în sine ideea de democraţie socială, de implicare activă în viaţa Polisului… Deoarece Ionuţ şi candidează pentru un mandat de deputat în Bucureşti, într-un colegiu greu, din zona centrală a Sectorului 2, având contracandidaţi redutabili precum TOADER PALEOLOGU, băiatul lui Conu’ Alecu, distins diplomat şi om de cultură, sau pe Ministra liberală a Muncii şi a Egalităţii de Şanse, MARIANA CÂMPEANU.

  Din Comisia Doctorală a făcut parte şi celebrul Academician RĂZVAN THEODORESCU, el însuşi candidat din partea PSD pentru un fotoliu de Senator în Sectorul 1 al Capitalei… Am remarcat stilul său academic desăvârşit, cult, cizelat până la estetism cu r-urile graseiate atât de caracteristice, care mă făceau să-mi aduc aminte de “sălbaticii ani ’90”, anii copilăriei şi ai adolescenţei mele, când Televiziunea era asediată de elemente fasciste…

  Reţin din lucrarea lui Ionuţ o idee fundamentală – Etica este locul de graţie al întâlnirii Filosofiei cu Teologia. Din Comisie au mai făcut parte, bineînţeles, coordonatorul lucrării, VASILE MORAR, dar şi ROMULUS BRÂNCOVEANU, decanul Facultăţii de Filosofie şi MIRCEA DUMITRU, fostul Decan al Facultăţii, precum şi profesorul SCHWARTZ… Fireşte, IONUŢ VULPESCU a primit, în aplauzele sălii pline, titlul de Doctor Magna cum Laudae al Universităţii Bucureşti.

  Am avut, bineînţeles, ocazia să dau mâna cu Preşedintele şi să schimb câteva vorbe cu Domnia Sa, depre ce altceva decât despre bloggerat, deşi el era, în mod evident, centrul atenţiei generale! Nu în fiecare zi vine un Preşedinte de Stat la Facultatea de Filosofie!

  Faptul că ION ILIESCU înţelege să sprijine tineri promiţători ca IONUŢ VULPESCU tineri intelectuali de stânga, este o mărturie despre perenitatea ideilor de stânga şi o garanţie a forţei doctrinar-ideologice a social-democraţiei româneşti.

 10. Paul Octavian Grigoraş Says:

  Când cineva îşi doreşte binele acestei ţări, acela arată stupoare faţă de lucrurile abominabile care se petrec în ea, fiindcă aceste lucruri reprezintă probleme clare în starea unui popor!
  Dacă un om nu manifestă nici o reacţie faţă de lucrurile prezentate anterior, înseamnă că nu-l deranjează, cel puţin nu-l deranjează destul cât să-l facă să ia vreo iniţiativă în acest sens, iar asta arată despre acel om, că manifestă nepăsare şi delăsare! Înseamnă că se complace în ele! Faptul că noi ne complacem în ele duce la agravarea acestor probleme! Se cunoaşte bine faptul că în ţara noastră s-a înregistrat o agravare a situaţiei o dată cu trecerea timpului: înainte de 1996 nici nu se pomenea de prostituţie generalizată, sau droguri, de exemplu, dar astăzi ele au devenit ceva arhicunoscut! Cum poţi să rămâi nepăsător la deteriorarea într-un asemenea ritm a stării unui popor?

  Când un om nu ia atitudine faţă de un lucru rău pe care îl vede că se produce înaintea sa, acel om nu doar ignoră răutatea, dar în acelaşi timp, prin lipsa de reacţie împotriva ei, o aprobă în mod tacit, şi deci o încurajează!!!

  Deci, a nu avea nici o reacţie împotriva acestor lucruri, este o dovadă de lipsă de dragoste faţă de poporul tău, de nepăsare faţă de starea lui! Nu am auzit ca vreun politician, sau ca reprezentanţii Bisericii Române, să organizeze o întâlnire pentru a analiza ritmul galopant de degradare a stării lucrurilor din această ţară, deşi era datoria lor să se intereseze de aceste lucruri, ceea ce arată că nu au interes pentru ele aşa cum ar trebui, iar pentru asta se fac vinovaţi! Tocmai în Legea Lui Dumnezeu este scris că trebuie: “Să nu duşmăneşti pe fratele tău în inima ta, dar să mustri pe aproapele tău, ca să nu porţi păcatul lui!” – Levitic 19:17. Ceea ce arată că Dumnezeu Însuşi este Cel care porunceşte ca omul să nu fie nepăsător la decăderea aproapelui său, ci să îi atragă atenţia la greşelile pe care le face pentru: „ca să nu porţi păcatul lui”!
  Mi se aduc acuze pentru faptul că am atras atenţia asupra deteriorării stării poporului meu! Din spusele Lui Dumnezeu acest lucru nu este “mândrie”, ci o datorie pentru un om care-şi iubeşte poporul! Toţi prooroci au certat poporul pentru decăderea lui, lucru în concordanţă cu porunca Lui Dumnezeu! Dumnezeu Însuşi a certat poporul pentru decăderea Lui! Cum pot fi acestea semne de „mândrie”, aşa cum a afirmat cineva?

 11. Victor Says:

  Paul, ultimul tau comentariu este mai nuantat si eu sunt de acord cu tot ce spui acolo. Insa este o deosebire intre primele noastre remarci la adresa romanilor si acest ultim comentariu. Una este sa invoci atitudinea oamenilor de buna credinta impotriva fenomenelor care contribuie la degradarea societatii si alta este modul in care am generalizat noi initial. Personal, recunosc ca a fost o reactie nechibzuita, in trecut Presedintele ma mai cenzura- pentru ca ma cunoaste, cand la nervi mai manifestam astfel de frustrari dar acum vad ca mi-a lasat comentariul si m-a si certat. Pe buna dreptate. Nu cred cu adevarat ca toti romanii sunt asa cum am scris. Cunosc o gramada de romani de buna factura si mai ales am observat ca in occident romanii se integreaza perfect in sistemele functionale. In fapt teoria mea este ca sistemul nostru este de vina pentru actuala stare de degradare a societatii.

  Problemele pe care le invoci tu si eu se pot rezolva de sus in jos prin intarirea institutiilor statului si prin implicarea celor care conduc. Cum asta nu se intampla, ba dimpotriva mica ciordeala, prostitutia etc. sunt incurajate este firesc ca astfel de fenomene sa se manifeste si chiar sa ia amploare. Noi, romanii suntem incurajati sa ne furam singuri unul altuia caciula. Avem senzatia ca ne descurcam dar aceasta este doar o senzatie. In realitate traim intr-un sistem dezorganizat si tot ce se intampla se datoreaza celor care nu au nici un interes ca legile sa fie aplicate. Este vina sistemului desigur a saraciei si a asteptarilor neimplinite de atata timp pentru escaladarea raului in societate.

  De altfel am remarcat ca si tu ai sesizat acest lucru : “Nu am auzit ca vreun politician, sau ca reprezentanţii Bisericii Române, să organizeze o întâlnire pentru a analiza ritmul galopant de degradare a stării lucrurilor din această ţară, deşi era datoria lor să se intereseze de aceste lucruri, ceea ce arată că nu au interes pentru ele aşa cum ar trebui, iar pentru asta se fac vinovaţi! “

 12. Paul Octavian Grigoraş Says:

  @ Victor

  Tocmai acest respect prost înţeles duce la acutizarea problemelor pe care le-am menţionat, fiindcă din cauza acestei atitudini puerile: “Dacă ascunzi răul, înseamnă că el nu există!” s-a ajuns la situaţia gravă în care ne aflăm! Atunci când cineva refuză să evidenţieze problemele grave pe care le are un popor nu reprezintă o dovadă de respect! Respectul nu se găseşte în aceeaşi categorie cu preocuparea şi grija pentru ceva anume, fiindcă respectul este doar O ETICHETĂ ce se aplică DOAR ACELOR LUCRURI BUNE pe care le poate constata cineva, a aplica respect la ceva ce este rău, este o dovadă de nepricepere şi imaturitate!

 13. emigrantul Says:

  Am citit articolul despre Ionut Vulpescu. Nu am auzit niciodata de el si nu ma pot pronunta asupra competentelor sale ca posibil viitor parlamentar.

  Totusi, in toata istoria aceasta a lui Vulpescu apare un lucru care nu-mi place deloc: “Sustinerea unei teze de doctorat a ajuns sa fie folosita ca element promovator pentru un candidat.” Imi pare rau ca oameni ca Ion Iliescu, Razvan Theodorescu, etc., se dedau la asemenea trucuri electorale, aparind fie ca spectatori fie in comisia de doctorat a unui preferat PSD la parlament, care isi sustine teza, ce coincidenta, tocmai cu citeva saptamini inaintea alegerilor.
  Dintr-o data, o persoana necunoscuta publicului, devine “Doctor Magna cum Laudae” in prezenta presedintelui Iliescu si academicianului Razvan Theodorescu.
  Ce geniu isi vor zice alegatorii. Hai sa-l votam! De oameni ca el are tara nevoie.
  In realitate totul a fost astfel planificat incit un cvasianonim sa apara intr-o aura foarte pozitiva exact la momentul potrivit.
  ================================================
  Pentru a vedea cit de nemaipomenit este sa ai un doctorat in Romania zilelor noastre, am lansat, de ceva vreme urmatorul sondaj, la care inca se poate raspunde:

  Aveti doctorat?

  Sondaj: http://www.sondaje.php0h.com/doctorate.php
  ================================================
  “Doctor în Filosofie, Ionuţ Vulpescu doreşte să revitalizeze politica
  11 Noiembrie 2008 | de A.G. |

  Ionuţ Vulpescu a urmat cursurile Facultăţii de Teologie din Bucureşti. S-a ocupat de revista Facultăţii, „Antiteze”. Are un master în Teologie, în Teologia Sistematică, iar ieri şi-a susţinut teza de doctorat la Facultatea de Filosofie, cu o teză despre „Etica muncii în ethosul creştin”. La eveniment a participat şi mentorul acestuia, Ion Iliescu, care a ţinut să nu piardă momentul când Ionuţ Vulpescu o să primească titlul de doctor în filosofie. Viitorul candidat este, cu siguranţă, unul dintre politicienii de viitor ai României pentru că a urmărit atent evoluţia fostului şef al statului şi dovedeşte că a învăţat că politica trebuie făcută în favoarea cetăţeanului. Dovadă a calităţilor sale, candidatura lui Ionuţ Vulpescu din Colegiul 9 Bucureşti este sprijinită în egală măsură de Ion Iliescu şi de primarul Neculai Onţanu, unul dintre cei care au reuşit să câştige simpatia populară ca urmare a realizărilor de la Primăria Sectorului 2. Printre invitaţi s-au numărat şi Simona Pătruleasa cu Sabin Ivanof, Tudor Chirilă şi Silviu Boerescu, directorul publicaţiei Playboy. Acesta este unul dintre tinerii atipici care ştiu ce vor de la viaţă, are un caracter care doreşte să clădească la rândul lui caractere. La cei 32 de ani ai săi, Ionuţ Vulpescu este unul dintre cei mai tineri candidaţi la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Adrian Năstase este de părere că „dacă ar fi să glumesc, domnul Ion Iliescu are mână bună la aroganţi. Serios vorbind, tânărul său consilier, Ionuţ Vulpescu, a intrat în luptă la o vârstă pe care, nu cu mulţi ani în urmă, o consideram un handicap. Acum este un avantaj, pentru că el se adresează unei noi generaţii de alegători, care constituie o nouă lume de câştigat pentru ideile, valorile şi politicile stângii moderne, europene. Îi urez success şi aş fi încântat să fim colegi pe băncile Camerei Deputaţilor“. Proaspătul Doctor în Filosofie ar trebui să dea un nou impuls politicii româneşti, greu încercată şi măcinată de meandrele tranziţiei.”

 14. globetrotter58 Says:

  Domnule Iliescu,
  Asa cum stiti exista destui oameni inteligenti care mint (sa ne aducem aminte de Bill Clinton si depozitia sa privitor la Monica), iar Obama a mintit in campanie, ceea ce ma face sa am mari dubii in privinta capacitatii lui de a solutiona problemele si mai ales de a indeplini promisiunile populiste (el este un socialist). pe de alta parte lucru pe care nu l-am mai vazut la alti candidati pana acum e ca e lipsit si de bun simt- de pomana e licentiat in drept la Harvard, nu are cei sapte ani de acasa – aratand degetul mijlociu adversarilor sai H.Clinton si J.McCain.
  Acum cat priveste votul sa nu uitam ca 97% din afro-americani (ei reprezinta 13% din populatia USA) au votat rasist (contra albilor – ei si astazi ii considera pe albi raspunzatori de incapacitatea lor de a-si face o viata mai buna – personal mi-a lasat un gust amar declaratiile Oprah-ei Winfrey care in seara victoriei lui Obama spunea ca e ziua cand se simte cu adevarat libera – ea cea mai bogata negresa a secolului 20 poza in victima a rasismului din USA! – copilaria nefericita fiind violata de unchiul ei tot afro-american nu e un motiv suficient in a poza pe victima, ba ia ar fi cel mai bun exemplu de cum un afro-american poate razbate spre succes) deci nu se poate vorbi de un vot pe considerente de program economico-politic in acest caz.

 15. Victor Says:

  Emigrante,

  Ma surprinde ca nu faci vesnicul comentariu Mihnea Georgescu=Ionut Vulpescu :)) . Oricum este bine ca ai bagat un sondaj asa cum ne-ai obisnuit si cateva copy-paste ca tot este la moda procedeul pe blogul Presedintelui.

  Lasand gluma, daca Presedintele este mentorul tanarului cum ai vrea sa procedeze? Sa nu se prezinte la un eveniment asa de important din viata lui? Esti aberant la faza asta. Nu ca la altele ai fi mai normal pentru ca tu esti un paradox, recunosc unul simpatic dar de data asta poti face un mic efort si sa te pui in locul Presedintelui. Nu te-ai fi dus la sustinerea tezei de doctorat a discipolului tau -admitand ca ai putea avea unul vreodata hahaha, pentru ca altfel zice Emigrantul de pe blogul Presedintelui ca este aranjament?

  Unul nou, necunoscut nu-ti place, aia vechi nu-ti plac, atunci ce iti place tie? De ce nu remarci partea pozitiva, adica faptul ca Ion Iliescu, spre deosebire de toti ceilalti politicieni sustine un tanar fara absolut nici un interes, nici financiar, nici de alta natura. Si il sustine simplu, prin prezenta sa, nu cu ajutorul banilor. Ce zici de asta?

 16. emigrantul Says:

  In actualul sistem capitalist, indiferent cine cistiga alegerile din tara noastra, Poporul Roman le va pierde.

  Trebuie ca imbogatirea sa fie trecuta in ilegalitate, adica este necesara reintoarcerea la socialism, pentru ca indiferent cine cistiga alegerile Poporul Roman sa le cistige de asemenea.

  Bogatul este nimic altceva decit un individ care face mai mult rau poporului decit bine, pe ansamblu rolul sau fiind evident negativ.

 17. Victor Says:

  Paul, avem probleme si o stim cu totii, vorbim intre noi, nu cred ca romanii ascund sub pres aceste aspecte negative din societate. Poate doar nationalistii extremisti dar acum vorbim de oameni normali nu de o minoritate.

 18. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Bogăţia este un rău necesar, social democraţia nu înseamnă sărăcie, ci doar redistribuirea bogăţiei pe criterii mai echitabile. Modelul social, susţinut de Ion Iliescu, reprezintă o variantă de Echilibru între capitalismul sălbatic şi socialismul stalinist care şi-a dovedit din plin caracterul neviabil economic.

 19. Paul Octavian Grigoraş Says:

  @ Victor

  Eu mă refeream la mascarea lor cu sub un fals respect. Toţi vorbim despre problemele care sunt în ţara noastră, dar nu facem nimic care să arate că ceea ce vorbim este veritabil, ceea ce făţărnicie, superficialitate!

  @ emigrantul

  Când spui că îmbogăţirea trebuie trecută în ilegalitate, arată că vorbeşti de fapt de sistemul comunist, nu de socialism,ceea ce arată că faci confuzii între termeni! Comunismul despre care vorbeşti este de fapt sistemul nedrept, fiindcă sub scuza că ar avea ca scop dreptatea, face nedreptate! În orice domeniu, între oameni, va exista o diferenţă dată de modurile diferite de gânire. De exemplu, în sport, un om are o condiţie genetică şi fizică care-i permite să alerge mai repede decât un alt om obişnuit, ceea ce îl face să ajungă campion, în ştiinţa fizicii unul are capacităţi de înţelegere extraordinare, pe când un om obişnuit cu greu le-ar egala, un pictor poate avea un talent ce depăşeşte cu mult pe cel al unui om obişnuit, şi exemplele pot continua. Ceea ce vreau să arat este că diferenţa dintre oameni este ceva absolut natural, iar ceva absolut natural este şi ca în domeniul priceperii la a face avere să se întâmple acelaşi lucru! Comunismul susţine nivelarea artificială a acestor diferenţe normale dintre oameni! Iar cei care sunt de acord cu acest sistem, nu sunt din categoria oamenilor care se simt mulţumiţi de ceea ce pot face cu mâinile lor, ci din acei oameni frustraţi pentru faptul că alţii dau dovadă că pot să muncească şi să trăiască mai bine (pe propria lor muncă) decât pot ei! Şi din această frustrare, care este evident nedreaptă, a apărut acest sistem! Acest sistem este deci nedrept de la rădăcină! Tot atât de adevărat este că, trebuie ca omul să se îngrijească de starea celui de lângă el, atunci când acela trece printr-o greutate, fiindcă acesta este avantajul trăirii în grup al fiinţelor! De aceea, acea teorie care susţine că societatea trebuie predominată doar de o competiţie sălbatică între membri săi, este o teorie la fel de greşită ca şi cea pe care se bazează comunismul! Ea provine dintr-o dorinţă furibundă de dominaţie, care se manifestă de cele mai multe ori, după cum arată specialiştii în psihologie, datorită unui dezechilibru la nivel psihic, a unui complex de inferioritate simţit în trecut, care cere să fie anulat printr-o demonstraţie de putere! Nici unul din aceste moduri de a vedea organizarea societăţii nu este echilibrat! Iar faptul că este aşa, cred că putem deduce cu toţii din propria experienţă.

 20. geomarz Says:

  Iata o adresa unde se pot confirma postarile Emigrantului despre viata reala din SUA, de data aceasta…
  http://sceptik.wordpress.com/2008/11/12/interviu-cu-un-american-intors-acasa/

 21. geomarz Says:

  @ Paul Octavian Grigoras
  Dumneat acuzi un popor pentru defectele unor indivizi.
  In aceasta tara traiesc concomitent doua Romanii.

  Romania din orase, mai ales cele mari si MAHALALELE lor. Aceasta Romanie este reprezentata de politicieni. Aceasta Romanie este cea cu prostituate (si nu ele sunt de vina ca sunt asa ci proxenetii din umbra lor), ca cu politicieni mincinosi, cea cu bogati (hoti imbogatiti), cea cu bogati fara scrupule…
  Romania cealalta se zbate in mizerie. O mizerie lucie… Daca privesti lucrurile din acest ultim punct de vedere, poate vei fi mai putin agrseiv la adresa Emigrantului.

  Spun iar o poveste.
  Ca si Sibilla, ma trag din Banat.

  Si cu aceasta ocazie, o salut pe Sibilla…

  Dupa un an intreg, am reusit sa ma intorc la casa copilariei mele pentru 3 zile. De fapt, una si ceva, pentru ca aproape doua le-am petrecut pe drum.
  Acolo, prietena mea Marioara lu’ Ilana, care are si grija de casa, era fericita ca reusise sa-i cumpere uneia dintre nepoate …. o masina… La mana doua, un Rover adus direct din Germania, an de fabricatie 2000 si ceva … Cum l-a cumparat, adica pretul ?
  Acea masina la mana a doua a costat-o 5 (cinci) hectare de pamant… si mai avea nevoie cam de 1 000 E si nu stiia de unde avea sa ii ia. Fiecare hectar de pamant i-a fost platit de un “prieten’ de-a fiicei ei cu 1 000 de Euro, cand pretul este de 800 euroi…
  Spuneti-mi, domnilor…. unde este dreptatea… cand ce are ma scump un popor este pretuit astfel ? In lumea civilizata un hectar de pamant de calitatea celui din Romania costa cel putin 25 000 euro, daca nu mai mult.
  Ce vina are acest popor ca “politicienii” lui il jefuiesc si asasineaza ? Si ii distrug sistemul de valori ?
  Cum ar fi putut prietena mea sa se apere sau sa ia atitudine ?
  Cand in Sfatul tarii dicteaza strainii !!
  Cand oamenii de rand isi pun numai problema supravietuirii ? Si isi consuma tot timpul numai in acest scop ?!!!!
  Singura atitudine pe care ar putea sa o ia ar fi sa iasa cu PARUL (furci si coase nu mai sunt) unde…
  La Guvern ?
  Astia pun imediat politia pe ei
  La Haga ?
  Cu ce sa se duca ?
  La Amnisty International ?
  De parca astora le-ar pasa de romani daca ar avea cu ce sa ajunga colo. Poate numai ca Badea Cartan pe jos, si in secolul urmator !!!

 22. geomarz Says:

  @ Emigrantul
  Salutare….

 23. sfinx667 Says:

  @geomarz,
  Respecte şi preţuire !
  Cu tot respectul, o completare, sper să nu fie din nou răstălmăcită de ” binevoitorii neobosiţi ” ci să se înţeleagă mesajul ce doresc a-l transmite .
  Eu cred cu tărie în oamenii cinstiţi, în românii destoinici, şi da, subliniez că există şi implicare, nu aşa cum e de dorit, nu încă mulţi se mobilizează, dar există şi vă spun cu mâna pe inimă că se poate, poate că şi noi ar trebui să fim mai implicaţi, mai organizaţi în toate, să informăm la rândul nostru şi pe cei care nu au suficient acces la informaţie, fiecare din noi după pricepere şi putinţă poate face ceva, poate urni ceva, oricâte piedici s-ar ivi, important e să dorim şi să facem, nu doar să ne limităm la a discuta şi analiza .
  Câţi din neobosiţii ” analişti ” sunt implicaţi concret, fiecare în domeniile lor ? Câţi se simt cu musca pe căciulă, privitori de pe tuşă şi vajnici sfătuitori în toate ?
  Recunoaştem cu toţii rolul statului, dar trebuie să existe şi implicarea comunităţii, a celorlalte instituţii, da, adevărat, a bisericii, a societăţii civile, a organizaţiilor nonguvernamentale, etc … mereu repet şi cred în aceasta, trebuie să renunţăm la renunţare, să fim model prin implicarea noastră şi pentru alţii, să arătăm că se poate, atât căt reuşim, şi e un început de drum, implică efort şi sacrificii da, dar merită şi da, rezultate nu vor fi peste noapte.
  Multe zic că depind şi de noi, ce-ar fi să nu-i slăbim pe politicieni şi să fim şi noi mai insistenţi, dar să şi muncim mai mult, să demonstrăm că merităm mai mult, să le cerem ce merită acest popor, fiind mereu ” pe redute ”, cum mi-e drag mie a zice şi se tot interpretează altceva, mă refer la a ne implica concret ! Cu riscul că voi fi din nou ironizată, nu importă, sunt o mână de om, mă străduiesc, mi-e teamă de multe ori, dar curajul din teamă-mi ţâşneşte, nu renunţ, învăţ din mers şi mobilizez şi pe alţii, simplu, informându-i, implicându-mă personal, oare nu e şi aceasta o modalitate din mulţimea ce ar mai fi ? Nu de la noi vor învăţa copiii noştri a lupta, a munci a supravieţui, a preţui valorile ? … vor culege ce semănăm noi , iar dacă ne vom limita la a le arăta doar teorii şi mai puţin fapte, asta vor învăţa …
  Nu mi-am pierdut optimismul, îmi păstrez credinţa că merităm altceva, dar mă implic în acest timp şi aceasta va trebui să facem cu toţii, faptele vorbesc, prin fapte dovedim că ne dorim altceva, pin fapte poate că mai şi greşim şi tot avem de câştigat, învăţăm a ne feri pe viitor şi a ne apăra interesele, prea a devenit mare parte din români ” sfatul atotştiutor ”, iar modele de implicare cam puţine …
  De pildă şi eu şi mulţi alţii ne lovim de … mizeriile ascunse sub preş, nu ne văicărim ci le denunţăm, nu suntem luaţi în seamă, continuăm, până când suntem auziţi şi încep să se limpezească, să se corecteze măcar ceea ce se mai poate îndrepta, dar nu vegetând şi fără implicare vom reuşi.
  Mulţi din comentatorii acestui blog afirmă că nu sunt implicaţi politic , că sunt de bună credinţă … câţi sunt implicaţi concret în ceva anume, în afară de cunoscutele analize la care iarăşi mă repet, pricepuţi mai suntem, mai ales când e vorba să ne ” duelăm ” … la vorbe stăm binişor, fapte ??
  Până când vom tot cere altora şi vom aştepta minuni din cer şi pe tavă de se poate, noi …. chiar nimic ? Cine are curajul şi demnitatea a recunoaşte că nu a făcut suficient, că se poate şi altfel, că în primul rând noi trebuie să ne respectăm şi să redevenim oameni, solidari, implicaţi …. ?
  Ion Iliescu să facă, Corina Creţu să dreagă, Adrian Năstase , etc … iar noi, noi ne-am cam învăţat a ne erija în spadasini virtuali ? Atât ?
  Am a-mi reproşa de pildă că mult timp mi-a trebuit a învăţa să tastez, la fel să mă implic a-i informa şi pe alţii, că nu am fost mai directă şi mai incisivă cu cei care sunt curioşi a ştii cum îmi drămuiesc timpul dar au concluzionat cu uşurinţă că ” boala ” mea ar fi bloggeritul … poate ar fi trebuit să-i antrenez, mobilizez şi mai câştigam ore de somn, nu , nu mă plâng, vreau să arăt doar că implicarea m-a învăţat multe, de asta nici nu vin cu pretenţii, fără să ofer nimic.
  Concluzionând, ” analişti ”, afacerişti …. dar altceva ? Suntem majoritatea la vîrsta la care trebuie să fim modele altora, nu doar să avem aşteptări , şi zic poate a mia oară, implicare concretă, au aşteptările scopul lor, dar şi vorbele fără fapte sunt chiar în van …
  Sibilla

 24. Victor Says:

  Pentru a nu dezamagi, o mica ironie:

  Poate sa-mi traduca si mie cineva urmatoarea idee? :

  “să informăm la rândul nostru şi pe cei care nu au suficient acces la informaţie, fiecare din noi după pricepere şi putinţă poate face ceva, poate urni ceva, oricâte piedici s-ar ivi, important e să dorim şi să facem, nu doar să ne limităm la a discuta şi analiza”

  Informarea considerata drept implicare la inceputul citatului nu presupune cumva discutii si analize infierate imediat in aceeasi fraza? Informarea se poate realiza si altfel decat prin discutii si analize ?

  Pe de alta parte in spatele tastaturii sau al monitorului ne putem lauda toti cu fapte de vitejie dar cand este vorba de pus botul la miere cati au coloana vertebrala? Cati spun, nu accept nimic de la nimeni? Multi spun multe, spun ca in viata lor nu ar face si nu ar drege dar prea putini am vazut pana acum care intr-adevar sa aiba coloana vertebrala , sa spuna tot aia cu ce fumeaza. Lectii accept. Dar de la oameni ca Ion Iliescu nu de la orice ipocrit(a).

  PS. Suntem de mult la varsta la care ar trebui in primul rand sa nu mai mintim.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: