ELECTORALE

 

Sambata 8 noiembrie a.c. am participat, in sediul elegant al Primariei sectorului 2, la lansarea unei carti interesante – RAPORTUL 2008 al Institutului World Watch  din Washington “Starea Lumii – 2008. Inovatii pentru o economie durabila” tradusa in limba romana de Editura Tehnica (editura care a publicat, incepand din 1987 – aproape toate Rapoartele anuale ale World Watch Institut). Eu am scris un text de prezentare a principalelor idei din volum (consideratii preliminare – text pe care l-am prezentat pe blog in Pagini – RAPORT WWI-Cuvant inainte.

 

A participat un public numeros – universitari, oameni de arta, consilieri ai Primariei, un numar mare de tineri – chiar si studenti.

 

187184

 

Au fost prezenti candidatii PSD la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 (Serban NICOLAE si Cristian DIACONESCU – pentru Senat ; Rodica Nassar, Ionut Vulpescu, prof.Florian Popa-rectorul UMF, Claudia Petcu si Georgian Pop – pentru Camera Deputatilor.

 

Ca deobicei, Primaria sectorului 2 este o gazda primitoare pentru asemenea actiuni si si-a creat si un public relativ constant . In holul in care a avut loc manifestarea erau prezente lucrari de pictura si mozaic apartinand unei expozitii vernisate cu o zi inainte.

 

1931 

X   x   x  x

 

In dimineata zilei de duminica 9 noiembrie am facut o plimbare prin Parcul Herastrau si Parcul Bordei cu candidatii PSD in Colegiile sectorului 1 al Capitalei (acad.Razvan Theodorescu si Sergiu Nicolaescu pentru Senat , Marius Marinescu, Adriana Antipa, prof. Ion Nicolae (rectorul Universitatii “BIOTERA”) si medic Mihaela Anton – pentru Camera Deputatilor). Timpul fiind cam racoros nu a fost multa lume in parc, dar ne-am intretinut cu o serie de cetateni care iesisera la plimbare – oameni de varste diferite.

 

Parcul Bordei a fost reamenajat si arata foarte frumos. Este bine ca s-a intervenit la timp – multi copaci fusesera taiati si altii fusesera insemnati in vederea doborarii. S-a reamenajat spatiul verde, s-au plantat puieti (vor trece ani pana sa ajunga la maturitate) s-au amenajat alei si spatii de joaca pentru copii. In orice caz – este o actiune care va trebui continuata pentru protejarea tuturor parcurilor si spatiilor verzi de rapacitatea unor afaceristi verosi  – care nu respecta regulile elementare de sistematizare si urbanism !                          

 

 

5 Responses to “ELECTORALE”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Duminică am fost şi eu cu fiica mea Miriam în Parcul Herăstrău, dar mai târziu, pe la orele 12. Dacă aş fi avut şansa să vă întâlnesc, nu aş fi ezitat să vă strâng mâna, pentru că ştiu că sunteţi alături de oameni, indiferent de starea lor socială, aşa cum aţi demonstrat-o de atâtea ori. De aceea vă iubesc oamenii simpli şi vă respectă!

 2. Paul Octavian Grigoraş Says:

  Am citit de curând un articol despre monumentul ridicat in Piata Revolutiei în cinstea eroilor care au luptat în ‘89. Se vorbeşte foarte mult despre acest monument şi despre cât de urât este. Mulţi fac însă o judecată greşită în legătură cu acest monument: el nu este greşit la nivel estetic aşa cum s-ar crede, ci la nivel de simbolistică, şi de aceea este el atât de nepotrivit! Dacă ar fi fost vorba doar de o estetică mai puţin reuşită, atunci nu ar fi fost chiar atât de important, dar greşeala este una de esenţă, şi de aceea nu poate fi trecută cu vederea! Cele două componente ale monumentului sunt aranjate în mod necorespunzător: coroana, care este simbolul cinstei pe care o arătăm eroilor revoluţiei, stă ca şi aruncată în dispreţ în jurul obeliscului care trebuia să o susţină. Ori, era firesc ca ea să inspire prin aşezare, respectul şi grija faţă de un astfel de simbol!
  Am înţeles că în comisia care a ales proiectul acesta se aflau personalităţi din domeniul culturii şi al artelor. Este păcat cum aceşti oameni au făcut o alegere atât de greşită, mai ales că era de datoria dumnealor, ca şi cunoscători în domeniu, să poată cântări cât de potrivit este sau nu acest proiect.

 3. k-pital Says:

  In colegiul 25 zau ca nu stiu pe cine sa votez. Pe Udrea? Merci nu! Sa o voteze Basescu. Pe Luminita Anghel? Pt ce, pt muzica ei? Nu! O cumpar daca vreau sa o ascult, dar nu o trimit in parlament. Pe Munteanu? Nu il cunosc suficient. Si are un minus: votul meu inseamna un vot pt Tariceanu.
  Deci eu cu cine votez?
  M-am gandit sa fac un sondaj si in functie de voturi sa votez si eu pe 30 nov.

  Ajuta-ma! Votul tau conteaza!
  http://kpital.wordpress.com/2008/11/11/eu-cu-cine-votez/

 4. doina45 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu, sunt o pensionara din cartierul Pajura care va simpatizeaza si va voteaza din 1990 si niciodata nu am avut vre-o retinere de a sustine prin toate misloacele democratice partidul condus de Dumneavoastra si mai tarziu de Domnul Adrian Nastase. Indoieli asupra sinceritatii liderilor acestui partid am inceput sa am din clipa in care conducerea a fost preluata de domnul Geoana si domnul Vanghelie la Bucuresti, banuieli ce se confirma astazi observand situatia din Colegiul 1 ( Bucuresti ).
  O asemenea nepasare si o lipsa totala de activitate pentru promovarea candidatului nostru la camera deputatilor Doamna Anton Mihaela nu am vazut niciodata in acesti 18 ani .
  La sedintele de partid se interzice cu desavarsire sa o ajutam pe doamna Anton Mihaela , sugerandu-se sa il favorizam pe Bogdan Olteanu, ca asa sunt intelegerile intre partidul nostrum si PNL, ca oricum in acest colegiu PSD-ul nu ar avea nici o sansa. Va dati seama ca la aceste indicatii activistii si agitatorii nostril sunt bulversati , paralizandu-se astfel orice activitate si propaganda PSD in colegiul Nr.1.
  Va spun cu mana pe inima ca in acest colegiu , PSD-ul este in crestere si avem toate sansele sa il invingem pe Bogdan Olteanu. Nu avem nevoie decat de 6000 de voturi pentru a obtine victoria in acest colegiu pe care le putem avea numai cu implicarea directa a dumneavoastra sau a domnului Adrian Nastase. Va rog din suflet sa va implicati personal in aceasta campanie din colegiul Nr.1 Bucuresti.
  Va multumesc si sper ca Dumneavoastra si Domnul Adrian Nastase sa intelegeti situatia din aceste cartiere. Va cer ingaduinta de a-i trimite aceasta scrisoare si domnului Adrian Nastase. Indiferent de, decizile pe care le veti lua ,va raman vesnic recunoscatoare pentru binele pe care Dumneavoastra si Domnul Nastase le-ati facut acestei tari .Nu lasati ca acest partid sa ajunga pe mana profitorilor.

  Cu stima si respect Doina Avram

 5. SorinPLATON Says:

  Un subiect demn de categoria sloganelor de pe manifestele antebelice, gen “CITESTE SI DA MAI DEPARTE”…

  Prin meschinaria si duplicitatea obedienta a unei parti (consistente) a presei a fost trecuta prea usor cu vederea o initiativa puternic sustinuta de cei ce doresc cu adevarat sa se schimbe ceva de fond (in bine) la noi in tara;
  Mircea GEOANA a avut inspiratia (si curajul) sa porneasca o initiativa in directia filtrarii legale a averilor ilicite. Consider ca astfel de oameni si gesturi trebuiesc sustinute la unison de intreaga societatea si nu doar sa ne vaietam steril la nesfarsit ca posmagii sunt uscati sau ca drobul de sare ne cade ca maine pe aparatoarea de gat (cap)…neuitand insa sa gasim responsabilitati in stanga si dreapta si mai putin in noi, de precaritatea cotidianului.

  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/11/19/sensul-amnistie-fiscale-promovate-de-mircea-geoana/

  Se impune sa sustinem “cu mic cu mare” initiativa acestui om..

  1=

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: