BILANT SAPTAMANAL

In saptamana care a trecut am avut un program dens. Pentru argumentare, voi prezenta activitatile desfasurate zilnic, pe parcursul saptamanii :

Luni 27 octombrie, a fost o zi prelungita de audiente.

Marti dimineata am participat la o adunare in aula Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, organizata de conducerea Academiei in colaborare cu Grupul de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila (GIEDD), consacrata temei patrimoniului silvic al tarii.

La reuniune a participat si prof.Emil Constantinescu, fostul presedinte al tarii, un numar de ambasadori, membri ai ASAS, personalitati din domeniu. A fost o dezbatere sustinuta de cateva prezentari foarte documentate privind situatia patrimoniului silvic, efectele negative ale unor procese ce au avut loc dupa 1990, prin privatizarea unor suprafete de paduri si slabirea ocoalelor silvice – reteaua de baza care a asigurat pe parcursul timpului protectia padurilor, ceea ce a si dus la defrisarea unor mari suprafete forestiere.

Deosebit de periculoase sunt defrisarile din zonele montane, unde padurea este un factor de sustinere a solului fertil si constituie un element atenuator al scurgerii apelor pe versanti, al formarii torentilor si a viiturilor care genereaza inundatii in aval. Din pacate, suprafata impadurita, care si asa era diminuata la cca.26% din suprafata tarii (amintesc ca in prima jumatate a sec.XIX suprafata impadurita a actualului teritoriu al tarii reprezenta 2/3 din ansamblu), in anii 1990 a coborat la cca.22%. In zonele colinare si de ses, diminuarea suprafetelor impadurite a inceput mai devreme, iar acum in unele zone, disparitia padurilor sau perdelelor de protectie accentueaza fenomenele erozionale, alunecarile de teren sau desertificarile (in sudul Dobrogei, al Olteniei si chiar in Teleorman). S-au prezentat propuneri pentru un Program National de reimpaduriri si extinderea suprafetelor spre un optim de 40% din suprafata tarii. Aceasta actiune este esentiala in conditiile fenomenelor de incalzire globala si de schimbari climatice, padurea (si spatiile verzi in general) fiind un mare consumator de bioxide de carbon (CO2) si producator de oxigen.

Marti dupaamiaza a fost Casa Titulescu, imaginile vorbesc!


Miercuri dimineata s-au desfasurat lucrarile in plen ale Senatului, in care am pledat printre altele si pentru aprobarea Legii privind functionarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, fara modificarea ceruta de presedintele Basescu care a returnat-o de la promulgare si care vroia sa fie eliminata prevederea privind interdictia instrainarii suprafetelor Statiunilor de Cercetari Agricole, sub pretextul ca aceasta ar ingreuna procesul restituirii proprietatilor – ceea ce este o aberatie. Aceste terenuri au fost mostenite de la ICAR (Institutul de Cercetari Agricole al Romaniei) creat de Gheorghe Ionescu-Sisesti in anii 1930.

Miercuri dupaamiaza am asistat la Conferinta prezentata de Florin Vasilescu la Uniunea Nationala a Juristilor, desopre actiunile de reformare a Constitutiei Frantei, activitate depusa de o comisie constituita in acest scop, la recomandarea Presedintelui Sarkozy, si condusa de fostul Premier, Édouard Balladur. Problemele supuse discutiilor suscitate de aceasta actiune, prezentate de conferentiar au fost interesante , tinand seama si de discutiile si propunerile lansate, nu totdeauna in cunostinta de cauza, si cu profesionalism de catre unii politicieni sa comentatori de la noi.

Profesorul Vasilescu a fost, dupa Revolutia din Decembrie, unul din membri Comisiei Juridice care a functionat pe langa CFSN si apoi CPUN, care a depus o ampla activitate pentru adaptarea legislatiei la noile conditiuni, elaborarea Legii privind alegerile din mai si mai ales pentru functionarea Adunarii Constituante alese atunci, cu misiunea de a elabora noua Constitutie a tarii, a colaborat apoi strans cu Comisia de specialisti creata de Adunarea Constituanta si a devenit consilier prezidential pentru probleme juridice si constitutionale. Am sugerat, dupa prezentare, ca asemenea analize privind experienta in acest domeniu si dezbaterile dintre specialistii din alte tari asupra problematicii dreptului constitutional sa fie organizate cu o participare tot mai larga a specialistilor nostri pentru a fundamenta, de o maniera profesionala, posibilele masuri de amendare a Constitutiei tarii.

Miercuri seara am participat la Receptia organizata de Ambasada Turciei cu ocazia Zilei Nationale. Am cunoscut-o cu acest prilej pe noua ambasadoare a acestei tari, tara cu care am dezvoltat dupa 1990 relatii amicale foarte active si benefice ambelor state. Astazi Turcia se situeaza pe locul 4 (dupa Germania, Italia si Franta) printre principalii nostri parteneri comerciali. Este pentru prima data cand Turcia este reprezentata de un ambasador – femeie.

Joi dimineata am avut placerea sa ma intalnesc cu o veche prietena din Franta.- profesoara Francoise Conac, pe care am cunoscut-o inca din 1990. Dansa a scris o carte despre gestiunea raurilor din Romania , bazata pe o documentare impresionanta, in primul rand istorica, incluzand referiri la organizarea studiilor de hidrologie si la elaborarea de planuri ingineresti de amenajari in domeniu inca din sec.XIX, precum si evolutia domeniului dupa al II-lea razboi mondial si situatia actuala. Am fost impresionat de efortul facut, de ampla activitate de documentare si am raspuns solicitarii autoarei de a citi lucrarea si a face observatiile cuvenite, ceea ce am si facut, cu prilejul reantalnirii de Sambata dimineata.

Familia Conac este prietena fidela a tarii noastre. Sotul, profesorul Conac este specialist in drept constitutional la Sorbona. Timp de cinci ani a predat in Statele Unite. A fost de mai multe ori in tara noastra. La inceputul anilor 1990 a organizat la Facultatea de Drept din Bucuresti o sectie de drept comercial cu predare in limba franceza.

Joi la amiaza am asistat la ceremonia religioasa de la Teatrul National, consacrata eminentei noastre actrite, Dina Cocea, care s-a stins din viata la varsta de 96 de ani. Am cunoscut-o, nu doar ca spectator, pretuind calitatile sale deosebite de actrita de prim rang a tarii noastre, dar am avut prilejul sa o intalnesc in diferite imprejurari apreciind calitatile sale de om de cultura, cu un orizont larg, cu o mentalitate democratica, implicata in viata sociala. Printre vorbitori, regizorul Dinu Cocea a facut referiri si la familie – Dina Cocea fiind fica cunoscutului ziarist si pamfletar N.D.Cocea si nepoata lui Constantin Mille, ambii – oameni de stanga ( Mille fiind chiar unul dintre fondatorii vechiului Partid Socialist). El s-a referit si la matusa Dinei Cocea – Alice Cocea. Care a trait in Franta, fiind o personalitate remarcabila, considerata de francezi ca una din marile actrite ale Frantei. Este interesant ca, in cursul diminetii, in timpul convorbirii cu profesoara Francoise Conac spunandu-i de Dina Cocea, dansa m-a intrebat imediat daca era ruda cu Alice Cocea – ceea ce confirma afirmatiile regizorului Dinu Cocea privind recunoasterea de catre francezii din generatia mai veche a notorietatii marii noastre compatrioate.

Ca o paranteza, cu prilejul ultimei mele deplasari la Paris, am vizitat cimitirul Montmartre unde se odihnesc unii din compatriotii nostri, printre care Emil Cioran si Eugen Ionesco. Am constatat cu respect ca mormintele poarta simbolul memoriei pioase a vizitatorilor – buchete proaspete de flori.

Joi seara am participat la o intalnire, la sectorul 2 al Capitalei, cu o parte a candidatilor nostri pentru Parlament (senatorul Serban Nicolae pentru Senat, profesorul Florin Popa, rectorul Universitatii de Medicina din Bucuresti, fost director al Spitalului Pantelimon, unde a lucrat de la absolvire ca medic chirurg, Ionut Vulpescu, un tanar de 32 de ani, care urmeaza sa-si sustina doctoratul in filozofie (Etica muncii) peste o saptamana si care mi-a fost consilier pe probleme de cultura si culte (fiind si absolvent de teologie) si, din 2005 consilier la Grupul Senatorial PSD si doamna Claudia Petcu, asistent medical, militanta sindicala in sistemul sanitar – cei trei pentru Camera Deputatilor ). La intalnire au participat militanti ai PSD din sector , in frunte cu Presedinta Organizatiei PSD sector 2, doamna Rodica Nassar, candidata la Camera Deputatilor, precum si consilieri ai Primariei sect.2, presedinti de orgaizatii locale din zona colegiului respectiv si un numar de tineri reprezentanti ai asa-numitului Parlament al Tinerilor din sector.

A participa inclusiv colega noastra de blog, Anca Chiser care va serba peste cateva zile 15 ani de casnicie. I-am urat cu totii „LA MULTI ANI !”

Mi-a facut placere discutia degajata pe care am avut-o cu acest prilej si spiritul care a animat-o. Toti cei prezenti reprezinta o mostra de militanti adevarati ai PSD, unii inca din 1990 de la FSN, altii mai tineri, de diferite profesiuni – muncitori, pensionari, medici, profesori de liceu, functionari – oameni decenti, motivati, totodata cizelati, fara aere si tendinte de parvenitism. Exemplul lor este incurajator. Mai avem deci oameni in care ne putem pune nadejdea ca PSD sa devina ceea ce asteapta cetatenii – un veritabil PARTID SOCIAL – DEMOCRAT.

Vineri dupaamiaza am participat, in comuna Voluntari, la lansarea, in incinta Teatrului de Vara, a candidatilor PSD pentru Parlament, in colegiile din judetul Ilfov. Sunt doua colegii pentru Senat si patru pentru Camera Deputatilor. Intre cei 6 candidati ai PSD, sunt trei generali – Puiu Iordanescu si Mircea Muresan pentru Senat si Gabriel Oprea pentru Camera.

Dar si doi candidati tineri foarte activi – Ninel Peia, jurist, lucrand in probleme de mediu si Ioana Mates – lector universitar, directoare in Primarie pentru probleme de asistenta sociala, care este dealtfel contracandidata premierului Tariceanu. O incercare temerara, dar fata este plina de energie si vointa. Cine stie ?

Cu acest prilej a fost lansat un cantec compus de Victor Socaciu pe versurile poetului Adrian Paunescu, interpretat de Marcel Pavel – „Sa fie mai bine pentru toti” .

A fost o premiera apreciata, cantecul avand o linie melodica placuta, cantabila cu un tex adecvat, adaptat tematicii electorale a Partidului Social Democrat.

Dupa adunare, am constatat cu placere ca, intr-o sala alaturata, un grup de copii si tineri se antrenau pentru un concurs de dans sportiv care era programat a doua zi in sala de sport construita de Primarie in 2004, ultima din cele 400 de Sali programate si realizate cu sprijinul Guvernului Nastase. Instructoarea era o tanara, aproape adolescenta.

Laudabila, in sine, aceasta preocupare a Primariei din Voluntari pentru copii si tineri. Dealtfel, este evident efortul Primarului Pandele, aflat la al doilea mandat, de a da un aspect urban acestei localitati (suburbie a Bucurestiului), care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. De mentionat ca domnul Pandele este si el fost comandant de nava, dar UN OM CIZELAT SI CIVILIZAT !

Vineri seara am fost la Atheneul Roman, la concertul Filarmonicii, consacrat lui Beethoven (in program : Uvertura „Leonora” nr. 3, Concertul nr. 4 în Sol major pentru pian şi orchestră si Simfonia a III-a în Mi bemol major, „Eroica”. Dirijor – britanicul Russell Keable, solist – pianistul, organistul si pedagogul originar din Bordeaux, Dominique Merlet. Un concert superb cu o sala arhiplina. Este remarcabila prezenta constanta la concertele Filarmonicii Bucuresti a unui numeros public meloman. Insa ceea ce era de remarcat, deasemeni, erau banderolele albe ale membrilor orchestrei. De mai bine de doua saptamani Filarmonica din Bucuresti se afla in greva japoneza, ca semn de protest la o masura luata de Guvern de a le reduce salariile. In general, salariatii din institutiile artistice de spectacole au salarii modeste. In anul 2003, Guvernul Nastase a aprobat o masura pentru ameliorarea salariilor Primei Orchestre Simfonice din tara. Nu stiu prin ce imprejurare, guvernul Tariceanu, al carui ministru al Culturii este un compozitor – Adrian Iorgulescu, a decis sa elimine sporul de salariu obtinut cu cinci ani in urma si sa le alinieze cu salariile altor formatiuni. O masura aberanta, contrara oricaror principii de drept ( respectarea unui drept obtinut ) si ignorand un interes evident pentru mentinerea unei institutii prestigioase de cultura.

De aceea membrii orchestrei au declarat greva japoneza si se prezinta la concerte cu banderole albe.

20 Responses to “BILANT SAPTAMANAL”

 1. emigrantul Says:

  Randamentul presedintelui Ion Iliescu

  Bilantul saptaminal prezentat de Ion Iliescu da posibilitatea aprecierii aproximative a randamentului sau de om politic, definit ca numarul de activitati cu grad mare de utilitate pentru Poporul Roman, desfasurat intr-un interval de timp dat (de ex. o saptamina), supra numarul total al actiunilor la care a luat parte in aceeasi perioada.

  Astfel, se poate spune ca:

  (1) = UN eveniment cu grad incert (necunoscut) de utilitate

  (2), (4) = DOUA evenimente cu grad mare de utilitate

  (3), (5), (6), (7), (8), (9), (10), (11) = OPT evenimente cu nivel redus de utilitate

  Deci: Eficienta lui Ion Iliescu variaza de la 2/11 la 3/11 adica intre 18% si 27%

  Citat Ion Iliescu:
  /”BILANT SAPTAMANAL

  In saptamana care a trecut am avut un program dens. Pentru argumentare, voi prezenta activitatile desfasurate zilnic, pe parcursul saptamanii :

  1) Luni 27 octombrie, a fost o zi prelungita de audiente.

  2) Marti dimineata am participat la o adunare in aula Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, … consacrata temei patrimoniului silvic al tarii.

  3) Marti dupaamiaza a fost Casa Titulescu, imaginile vorbesc!

  4) Miercuri dimineata s-au desfasurat lucrarile in plen ale Senatului, in care am pledat printre altele si pentru aprobarea Legii privind functionarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice.

  5) Miercuri dupaamiaza am asistat la Conferinta prezentata de Florin Vasilescu la Uniunea Nationala a Juristilor, despre actiunile de reformare a Constitutiei Frantei

  6) Miercuri seara am participat la Receptia organizata de Ambasada Turciei cu ocazia Zilei Nationale. Am cunoscut-o cu acest prilej pe noua ambasadoare a acestei tari

  7) Joi dimineata am avut placerea sa ma intalnesc cu o veche prietena din Franta.- profesoara Francoise Conac, pe care am cunoscut-o inca din 1990. Dansa a scris o carte despre gestiunea raurilor din Romania , bazata pe o documentare impresionanta

  8) Joi la amiaza am asistat la ceremonia religioasa de la Teatrul National, consacrata eminentei noastre actrite, Dina Cocea, care s-a stins din viata la varsta de 96 de ani.

  9) Joi seara am participat la o intalnire, la sectorul 2 al Capitalei, cu o parte a candidatilor nostri pentru Parlament

  10) Vineri dupaamiaza am participat, in comuna Voluntari, la lansarea, in incinta Teatrului de Vara, a candidatilor PSD pentru Parlament

  11) Vineri seara am fost la Atheneul Roman, la concertul Filarmonicii, consacrat lui Beethoven”/

 2. anca Says:

  Domnule Presedinte,

  participarea Dv a fost, pentru mine cel putin, surpriza cea mai placuta a saptamanii!
  Prin prezenta Dv si mesajul transmis – puteti readuce, in orice intalnire, intr-un mod firesc si simplu, increderea si mai ales entuziasmul absolut necesar in intrecerea electorala…Sigur, la sectorul 2 exista oameni deosebiti, care nu vin acum, pentru prima data in fata cetatenilor sa le ceara votul, avand in tolba numai promisiuni – ci vin cu fapte concrete, cu realizari – au o “carte de vizita” politica de pus pe masa! – si aici, ma gandesc ca unul dintre principalele atuuri ale “noastre” ar putea fi seriozitatea, responsabilitatea actiunilor si nu in ultimul rand – loialitatea! din 90, pana acum…
  (aprecierea acestei calitati fiind dovedita si de realegeerea ca primar a dlui Ontanu din primul tur de scrutin anul acesta! no comment, da?)

  PS: va multumim frumos pentru mentionarea …detaliului personal (care se confunda cu insasi existenta FSN/FDSN/PDSR/PSD…)

 3. SorinPLATON Says:

  Durerile noastre sunt altele…
  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/11/03/capitalismul-o-oranduire-stramba/

  Cu stima,
  1=

 4. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Este fenomenal că un om de, totuşi, 78 de ani şi jumătate, poate să aibă un asemenea program! Cum reuşiţi?

 5. Ovidiu Says:

  Vedeti de ce Traian Basescu nu-i antisemit.

  http://stirea.wordpress.com/2008/11/04/traian-basescu-3/

 6. Mihnea Georgescu Says:

  ESTE BĂSESCU ANTISEMIT?

  Eu înclin să cred că da… el este moldovean la origine, din Bacău, combinat cu o origine maramureşeană. Se ştie că Moldova este una dintre cele mai antisemite regiuni din lume, una dintre cele mai conservatoare… Pogromurile de la Chişinău, Iaşi etc. Iar Maramureşul a fost gazda celei mai mari epurări a evreilor, mărturisită şi de Elie Wiesel.

  E adevărat că domnia sa a condamnat Holocaustul, cum a condamnat şi comunismul, adică lipsit de sinceritate… L-a condamnat cu gura, dar cu inima a rămas un rasist şi un antisemit. Cellu Rozenberg are dreptate – puteţi citi aici articolul domniei sale, din Haaretz. A mai avut puseuri de rasism şi când cu “armeanul incompetent”. Un astfel de om nu este bun nici de Preşedinte, nici nu este vrednic de numele de constănţean – eu unul mă recunosc, cu modestie, vrednic de acest nume, deoarce sunt constănţean de cel puţin 4 generaţii şi adept al toleranţei interetnice. Faptul că a făcut acea gafă cu “Palestina” nu este întâmplător. Omul este un vrăşmaş al Israelului, Poporul Ales. Sunt curios ce părere au susţinătorii americani ai domniei sale despre această problemă. Iar acum, antisemitul Băsescu îşi dă arama pe faţă – bate palma cu liderii musulmani antisemiţi!

  Am fost determinat să scriu acest articol de o luare de poziţie a colegului Ovidiu.

  Oare ce poziţie ar adopta specialistul în politică externă şi drept internaţional Adrian Năstase, vizavi de comportamentul băsescian?

  Sau Ion Iliescu care, după cum se ştie, este un adept al toleranţei, în timpul mandatului său realizându-se frumosul Raport Final al Comisiei Wiesel?

 7. Ovidiu Says:

  Stimate Presedinte Ion Iliescu, daca nu va deranjez as vrea sa va pun o intrebare, dumneavoastra la mijlocul lui 2003 ati declarat ca in Romania nu a existat holocaust, iar Presedintele Traian Basescu pe 9 octombrie 2005 a declarat ca in Romania (IN ROMANIA) a existat holocaust. si chiar – European Jewish Congress, l-a laudat pe website-ul lor pe dumneavoastra v-au reamintit nu v-au laudat. Vedeti pe blogul meu. Intrebarea mea este de ce acest paradox?

  Doi presedinti cu pareri diferite – declaratii diferite ?

  http://stirea.wordpress.com/

 8. Victor Says:

  Basescu este in primul rand antiroman. Este anti orice. Se iubeste numai pe sine. Este un politician care nu are mama, nu are tata. Asta este Basescu!

  PS. Si pe mine m-a pacalit de cateva ori asa cum m-au pacalit si alti indivizi de teapa lui in particular. I-am crezut cand mi-au spus ca s-au schimbat.

 9. Victor Says:

  Emi,

  Metoda ta de a calcula eficienta Presedintelui Iliescu este subiectiva evident. Dar este dreptul tau sa ai o parere asa cum este si dreptul meu sa apreciez ca la peste 78 de ani este fantastic sa ai o asemenea capacitate de munca, de concentrare si de conectare la problemele actuale ale societatii.

 10. Victor Says:

  Spunea cineva ca Presedintele Iliescu este o pasare rara in politica romaneasca. Sunt de acord. In acel comentariu se faceau si niste comparatii cu alti politicieni social-democrati. Gresit din punctul meu de vedere. Nu mai exista nimeni ca Ion Iliescu. Oricat v-ati dori, oricat ne-am dori, totul se termina aici, la Ion Iliescu. In acelasi timp stiti la fel de bine ca si mine ca PSD, actualul PSD, nu il reprezinta pe Ion Iliescu. Dar sunt unii fani ca sa nu le zic lingai care in dorinta de a ii face placere Presedintelui Iliescu militeaza pentru acest partid chiar daca nu cred in el. Eu nu sunt asa si ca atare ii spun pe fata Presedintelui ca actualul PSD nu il reprezinta. Domnia Sa a militat toata viata pentru principii si a crezut in acestea. Astia care sunt acum, asa zisii sai urmasi, alde Geoana, Corlatean, Diaconescu etc. sunt niste mincinosi interesati. Nu exista termeni de comparatie intre Ion Iliescu si oricine altcineva din PSD. Ion Iliescu nu a mintit niciodata , nu a facut promisiuni desarte, doar a militat pentru principiile sale. Nu a fost fals niciodata. Este un OM cu coloana vertebrala. In rest, ce am vazut` in PSD, numai escroci. Se stie deja ca singura slabiciune a Presedintelui Iliescu a fost aceea ca nu a stiut sa-si aleaga prietenii. Acest lucru se dovedeste si acum pe bloguri cand incurajeaza speciile, escrocii de meserie. Presedintele nu se pricepe nici macar cat mine la caracterul oamenilor. Sper doar ca nu acest lucru il face sa ramana presedintele de onoare al unui partid de doi lei, un partid in care eu nu cred si se vede de la o posta ca nici lingaii nu cred dar pentru a-i face placere Presedintelui afirma contrariul.

  Presedintele este convins ca poate sa-si impuna din interior punctul de vedere, principiile. Nu mai cred in chestia asta. Nu mai cred ca PSD poate avea vreo legatura cu Ion Iliescu si principiile sale. Din pacate…

 11. leo Says:

  Domnule Preşedinte,
  probabil aceia care urmăresc mai îndeaproape „opera” cârcotaşului leo, mai degrabă priceput la prins în piuneze pe partea lui „Aşa NU” a gazetei de perete moliile alea bezmetice ce ne infestează viaţa tot subminând la ştofa aia a hainei ăleia de ne face oameni – conştiinţa, decât într-ale lustruitului cu peria limbii de catifea dintr-aceia care chiar au, într-un moment sau altul al vieţii lor şi a noastre, vreun aport de culoare la corola de minuni a… lumii noastre interioare, vor fi surprinşi să-l vadă pe ăsta leo făcând o interpelare la modul cel mai serios.
  dar întâmplarea-ntâmplătoare ce a făcut să vină acest… mic jurnal de bord al fostei locomotive ce-aţi fost, actuala aeronavă de survol ce-aţi devenit a unei flote de corăbii ce amarnic mai dă semne, şi mă tem că nu doar pentru observatori, superficiali ca majoritatea publicului elector, a fi în derivă, la foarte scurt timp de la momentul în care, într-un program ce altora, fie şi mai tineri, dar mai lipsiţi de… vârtuţi de la natură, le-ar da mari bătăi de pitpalac la bioritm, la foarte scurt timp de la momentul în care aţi găsit şi răgazul pentru a vă opri asupra SOS-ului lansat la apă de… cetăţeanul turmentat ce am ajuns, într-o ţară a vinurilor de colecţie înecată în valuri-valuri de poşirci contrafăcute, în care „soiurile” politice s-au topit în amalgamuri de… interese…
  rândurile dvs, unele reacţii surprinse de mine pe varii bloguri, dar mai ales percepţiile mele asupra fenomenului politic de la acest moment, mă fac să vă solicit câteva păreri personale cu privire la esenţa următoarelor observaţii:
  – se remarcă în varii medii dispersia candidaţilor cu nume (şi nu am deloc în vedere inflaţia de catindaţi cu „nume”, dar fără nicio treabă cu fenomenul politic, valenţele prost înţelese ale uninominalului ducând la o infestare a mediului politic cu tot felul de „celebrităţi”… îndoielnice în general, şi în particular sub aspectul încadrării lor în vorba „omul potrivit la locul potrivit” în legislativ) în teritoriu, astfel încât nu prea ştiu exemple în care candidaţi cu nume sonore să se înfrunte direct în acelaşi colegiu; oare nu este păgubos acest mod de a privi lucrurile, potenţându-se nemeritat şansele concurenţilor politici, pentru că acolo unde un candidat real se înfruntă numai cu no-name-uri, partidul ce-l propune va acumula evidente plusuri, fără legătură cu prezenţa partidului respectiv în viaţa comunităţii respective?
  – remarca cineva pe blogul ANeului, în continuarea ideii de mai sus şi ca trend destul de pronunţat la nivelul ţării, a foarte mulţi candidaţi pesedei fără notorietate nici măcar, ori mai ales, locală; ca să nu aduc vorba despre părerea… împărtăşită de Gavrosh şi Sibilla despre catindaţii marca „mai bine-mi tai mâna social democrată şi mă bat cu ea peste ochi, decât să ştampilez astfel de contraperformanţe ale naturii” (ghiulemelele nu indică vreun citat, evident, dar tre s-o precizez pentru miopi telectual… ); este incompetenţă, inconştienţă sau… ce incapacitatea unui partid care, totuşi, se bucură de simpatiile a destui membri marcanţi ai comunităţilor locale şi chiar la nivel naţional, fiind probabil partidul cel mai bine răspândit în teritoriu, de a afla candidaţi REALI în foarte multe colegii în care parcă se face TOTU pentru a se deschide pârtie largă… concurenţei?
  – la Corina pe blog remarca cineva morga de… întâlnire comemorativă, nicidecum energizantă, ce se degaja din fotografiile făcute la o lansare la care aceasta a participat, fiind cam singurul personaj de acolo ce degaja încredere; la ce bun să mai participi la cursă, într-un soi de băgat autobaza în poartă ca cel practicat de echipele româneşte de fotbal în cupele europene, dacă nici măcar tu nu crezi în şansele tale? totuşi, campania electorală a început de niscai zile, şi eu în afară de un calendar şi un pix primit de copil în parc, pe calendar fiind un obscur a cărui principală realizare pe CV era că-i consilier personal al drezinei pesede, de prezenţele la buletinele electorale ale televiziunilor şi de niscai iniţiative marca „cu o floare nu se face primăvară” (a se vedea prezenţa ieşită din tipare a tinerei Niculescu-Mizil, despre care, fără a ştii mare lucru la capitolul trecut, măcar nu pot s-o trec cu vederea la capitolul acţiune, prezenţa sa în piaţă, în bloggerie şi sau pe sticlă fiind tonică, adecvată cuiva care vrea să spună „şi totuşi, e campanie electorală, şi totuşi, eu exist”), alte impresii nu prea mai mi-au lăsat aceste zile; în timp ce la portocaliu am devenit de-a dreptul alergic, nici oranjada n-o mai suport, de câte banere portocalii au invadat drumurile patriei, de câtă maculatură arunc de prin cutia poştală, de câtă agresiune pe toate canalele ne invadează, dinspre o maree de interese de culoare căcăniu de învecinată cu oranjul, sistematic şi cu mult înainte de declanşarea oficială a campaniei electorale; adică, totuşi, să chiar conteze mai mult maşinăria infernală pe care o ai în spate decât zestrea umană cu care pleci la drum?
  Aş continua, dar n-aş vrea să abuzez de timpul dvs. (Asta ca să nu recunosc că, aşa cum nu foarte frecvent mi s-a întâmplat, una din… panseurile lui Mihnea m-au lăst căzut pe gânduri, şi mă întreb dacă nu cumva m-a epuizat mai abitir pe mine „editarea” acestor gânduri decât vă va solicita pe dvs decriptarea ideilor rătăcite de mine printre paranteze şi aflarea unor păreri personale ale dvs pe marginea acestora… )

 12. Admin Says:

  Domnule Presedinte, numele candidatului PSD IF pentru camera deputatilor din colegiul 2 nu este “Dinel Peiu” ci Ninel Peia , jurist pe probleme de mediu, consilier local Voluntari si om de afaceri. V-am scris alaturi site-ul personal al candidatului Ninel Peia – http://www.peia.ro/, cu respect si deosebita stima Marius G – TSD IF

 13. Admin Says:

  Domnule presedinte, domnul Pandele se afla la al 3-lea mandat
  2000-2004, 2004-2008, 2008-2012.

 14. sfinx667 Says:

  @leo,
  Dobro, duşo Leo !
  Meriţi un Zâmbet Echilibru, eu merit mai multe , sunt cea mai paşnică şi-l iubesc mai mult ca voi toţi :)
  Completare, domnul Preşedinte Ion Iliescu este un Sfinx, mereu fi-va înconjurat de flori de stâncă şi rara avis, adicătelea flori de colţ şi vulturi, şoimi sacri, iar Zâmbetul Echilibrului ne va arăta mereu Calea, celor ce nu ne-om abate nicicum !
  SE IMPUNE să nu ne îndoim, dacă Echilibrul a zis clar şi limpede că :
  ” TRAIM CU TOTII INTR-UN SPATIU DE INFLUENTE NOCIVE. NU MULTI REUSESC SA REZISTE TENTATIILOR. DAR, NU TREBUIE SA “DEPUNEM ARMELE”. EU CRED IN OAMENII CINSTITI DIN ACEASTA TARA. ”, apoi aşa este, eu cred şi tu crezi şi suntem deja mulţi care ne-am păstrat credinţa !
  respecte duşo Leo,
  Sibilla

 15. adevarulabsolut Says:

  Buna seara domnule Iliescu. Sper ca sunteti bine.
  In curand unii vor sarbatori iar altii vor comemora, atatia ani de zile de la 22 decembrie.
  Vrem nu vrem, an de an, ciclicitatea timpului ne obliga sa discutam din nou despre 22 decembrie, sa analizam din nou evenimentele, sa ne amintim din nou clipele…
  Personal sper ca va veni un moment cand veti face publice secretele pe care cu atata pricepere le-ati pastrat pentru dumneavoastra si cercul restrans.
  Domnule Iliescu, dumneavoastra sunteti un om prea curajos pentru a va gasi la infinit motive sa nu ne spuneti intregul adevar.
  Offf, vedeti ca timpul trece…si noi trecem odata cu el…si parca e pacat ca la un moment dat sa aflam din documentare gen Zeitgeist lucruri pe care Dumneavostra le stiti cel mai bine.
  Va urez sanatate.

 16. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Adevărul Absolut,

  Cred că Preşedintele nu are nimic de ascuns cu privire la Decembrie 1989, şi chiar a scris foarte mult despre acest subiect.

  În ce priveşte Zeitgeist, este – nu ştiu ce cuvinte să aleg, că nu vreau să fiu cenzurat! – un film neadevărat, o speculaţie antisemită, antimasonică, anticreştină… Dacă ne luăm după teoriile conspiraţiilor…

 17. Bibliotecaru Says:

  @ Ion Iliescu

  Domnule Iliescu,
  Nu credeţi că ar fi benefic pentru România ca foştii preşedinţi şi foştii premieri ai României să constituie un grup non-guvernamental şi apolitic prin care să se ocrotească iniţiativa legislativă cetăţenească şi, în general, replica societăţii civile vis-a-vis de presiunea pe care clasa politică o exercită, prin comportament şi reacţii provenite prin sistemul legislativ şi sistemul executiv, asupra poporului român? Situaţia la vot este în cădere liberă, absenteismul a ajuns majoritar, clasa politică nu mai reprezintă naţiunea română, există o luptă consumatoare de energii care se transmite, prin simpatizanţi, şi populaţiei neimplicate, fără carnet de partid. Undeva totul trebuie să se oprească şi eu nu cred că se va opri decât la distrugerea totală a acestei ţări. Avem voie să ne uităm răbdători la excesele unei clase politice aflate in degringoladă?
  Poate că un cerc al fostelor vârfuri oficiale ale acestei ţări, dar care rămân vârfuri prin experienţa acumulată prin zeci de ani de activitate, să ajute această ţară să supravieţuiască, ridicându-se superior intereselor de partid. Ce spuneţi? Ar putea fi o idee viabilă sau este doar un vis frumos?

 18. Ovidiu Says:

  Sunt de-acord cu Mihnea Georgescu si cu Victor !

  http://stirea.wordpress.com/

 19. adevarulabsolut Says:

  Stimate Domn Mihnea Georgescu, e dreptul dumneavoastra sa considerati ca Domnul Iliescu a spus tot, asa cum e dreptul meu sa sper ca la un moment dat vom afla lucruri noi despre evenimente vechi…cat despre teoria conspiratiei, din pacate functioneaza si sunt situatii in care si oamenii si partidele si popoarele fac apel la ea, atunci cand, slabite sau in lipsa de inspiratie, nu reusesc sa depaseasca etape sau sa rezolve situatii concrete. Cu stima.

 20. SorinPLATON Says:

  Si totusi alianta DA-daista (PDL & PNL) au fost prin excelenta submediocra…

  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/11/06/promisiuni-si-minciuni-da-daiste-cu-toptanul/

  …Sunt curios cu ce povesti vor veni acum (cu caciula in mana) pe la casele noastre…inainte sa-i trimitem la plimbat ursu’…

  1=

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: