RASPUNS UNOR COMENTARII

 

DUMINICA 2 NOIEMBRIE

 

Ma bucura reactiile si comentariile din ultima vreme de pe blogul meu. Ma opresc asupra catorva.

 

emigrantul, deobicei foarte activ pe blog, constata ca occidentul (Gordon Brown) face apel la China si Rusia in legatura cu criza financiara.

 

Este adevarat ca cele doua tari au acumulat resurse financiare importante (Rusia, din cresterea pretului la petrol si gaze; China, ca urmare a cresterii economice spectaculoase si a expansiunii sale comerciale cu produse de larg consum. SUA are datorii fata de China, spre exemplu, egale ca valoare cu PIB-ul Romaniei). Nu cred insa ca ele pot rezolva problemele cu care se confrunta economia mondiala; insa, mai ales China, poate juca un rol pozitiv. A si facut-o cu prilejul crizei financiare din Asia, cu cativa ani in urma.

 

In legatura cu situatia noastra economica – nu cred ca estimarea dvs. ca noi ne-am fi apropiat de nivelul tarilor occidentale este corecta. Nici nivelul de dezvoltare economica exprimat prin valoarea PIB-ului pe locuitor, nici mai ales puterea de cumparare a cetatenilor nostri nu confirma o asemenea apreciere.

 

In ce priveste agricultura, noi am pierdut in confruntarea cu fortele de dreapta. Desfintarea CAP-urilor si faramitarea exploatatiilor a insemnat nu numai reducerea dramatica a suprafetelor cultivate si a productiei agricole, ci si saracirea taranilor si a satului romanesc. Ceea ce nu s-a produs in Cehia, Slovacia, Ungaria si  Germania, unde s-au pastrat cooperativele agricole care au devenit unitati economice puternice, competitive chiar la nivelul Uniunii Europene. Acum, in tara noastra, agricultura eficienta se practica doar partial de catre unii mari proprietari de terenuri si de unitati de prelucrare si partial unele unitati mai mici, legumicole, viticole sau unitati de genul complexului de la Curtici. Nu au prins cheag, din pacate, formele asociative care sa-i ajute pe micii proprietari de terenuri agricole sa le foloseasca eficient. Numarul celor existente este insuficient si..nu foarte eficient.

 

Aprecierea ca salariile la stat ar fi mai mari decat in sectorul privat ar putea fi comentata. La stat sunt unitatile de invatamant, sanatate, functionarii din administratie iar in economie doar unele regii din domeniul transportului, energiei, gospodariei comunale, etc. Unde sunt salarii mari? Cele mai mari salarii sunt in sistemul bancar (aproape toate bancile comerciale au fost privatizate cu capital strain) si in magistratura. Deci nu stiu ce comparati !!! Iar in sistemul privat este o discrepanta uriasa intre salariile personalului de executie si contul managerial. Din pacate si unele agentii de stat s-au contaminat de aceeasi practica (care a fost relevata critic chiar si in tarile occidentale).

 

Mihnea Georgescu  tranzitia este o definitie “nu tocmai precisa” a perioadei de transformari prin care am trecut si trecem – de la o realitate a statului totalitar si a unei economii de stat, spre democratie, stat de drept si economie de piata functionala. In privinta domeniului politic si al constructiei statale acest proces de trecere se poate spune ca s-a infaptuit, in ciuda multor imperfectiuni existente. Si in plan economic s-au produs schimbari radicale. Ceea ce va preocupa pe dvs. si pe toata lumea  este faptul ca aceste schimbari nu au adus imbunatatiri in viata marii majoritati ; chiar din contra, pentru foarte multi a insemnat o deteriorare a conditiilor de trai. Dar aceasta nu mai este datorata tranzitiei, ci datorita faptului ca am intrat intr-o societate dominata de inechitati : polarizarea sociala, stridenta pentru cei mai multi dintre noi,  este consecinta fireasca a economiei capitaliste a pietii si constituie, nu intamplator, tema dominanta a dezbaterii din lumea de azi mai ales in contextul globalizarii, care evidentiaza si mai puternic decalajele dintre  bogatii si saracii lumii. De aceea, in conceptul de dezvoltare durabila, o componenta o constituie diminuarea acestor discrepante. Nu intamplator, un analist american, comentand prabusirea Uniunii Sovietice si a sistemului socialismului de stat, constata ca in intrecerea istorica dintre capitalism si socialism a invins capitalismul, dar ca racilele fundamentale ale acestui sistem, relevate de criticii sai, inca din secolul XIX, au ramas fara solutii. De aceea multi privesc actuala criza financiara mondiala ca pe un semnal ca sistemul capitalist trebuie sa cunoasca schimbari radicale ! Daca pana si un om de dreapta ca Presedintele Frantei – Sarkozy, afirma acest lucru, este intr-adevar semnificativ. O carte aparuta recent la Paris, scrisa de Thierry Jeantet – presedinte al unui Forum international de lideri in domeniul “economiei sociale” este intitulata “economia sociala – o alternativa la capitalism”.

 

Krudus –  aveti dreptate in legatura cu afacerile necinstite care s-au desfasurat si se desfasoara in spatele actiunilor de revendicare de proprietati, bazate pe multe documente contrafacute, din care unii (avocati si notari) s-au imbogatit. Instantele nu au mijloacele si uneori, nici vointa de a verifica veridicitatea tuturor documentelor; primariile, de regula nu s-au implicat in apararea interesului public; chiriasii sau noii proprietari, care le cumparasera de buna credinta, sunt ocoliti si de cele mai multe ori devin victime nevinovate. Multi oameni in varsta sunt evacuati fara mila din case in care locuiesc de zeci de ani !  Deci se intampla ceea ce semnalam inca de la inceputul anilor 1990 :unii vor sa indrepte nedreptatile trecutului prin provocarea de nedreptati la adresa unor oameni nevinovati si fara aparare ! Si o fac in numele “Dreptatii” si “Adevarului”.

Iar praduirea terenurilor fostelor statiuni de cercetare agricola si a unor ferme didactice, in favoarea unor afaceri imobiliare – este un act iresponsabil, cu repercusiuni negative, de lunga durata.

 

Leo –  va inteleg sentimentele de descurajare si chiar “disperare”.  Dar, nu trebuie sa cedam !

 

geomarz –  constatarea dvs. privind Spitalul de Oncologie din Cluj  este graitoare. Nu privatizarea este singura cale pentru o conducere eficienta, indiferent de domeniu. Si calitatea oamenilor, a managementului !

 

mgabim – aveti dreptate in constatarea dvs. Dar daca asteptati din partea lui Traian Basescu reflectii cu privire la carte si la cultura – va inselati !

 

Aveti dreptate si in replica pe care i-o dati lui  aviaxis  privind PD-L, partid fara fizionomie, profil politic si platforma ideologica – simpla remorca a lui Basescu. Este cu adevarat fara precedent ca un partid intreg, fara vreo remuscare, sa treaca intr-o noapte de la stanga la dreapta esicherului politic.

 

Opinia lui aviaxis ca in Romania ar trebui sa existe numai doua partide, si ambele de dreapta – este de-a dreptul caraghioasa – imbinare de naivitate, mai putina cultura si lipsa de intelegere elementara a mersului societatii

 

Si eu imi doresc ca PSD sa devina un partid solid, bine consolidat, sa depaseasca momentele dificile prin care a trecut dupa 2004, sa fie deschis, receptiv si solidar, in care sa aiba loc confruntarea libera de idei care da forta unei grupari de militanti, o unitate bazata pe respect fata de oameni, pe respectul reciproc si al diversitatii, nu pe principii cazone ! Sper ca aceste alegeri sa contribuie la afirmarea unor militanti reali si ca dupa aceea sa se poata afirma  cu autoritate.

 

Constatarea ca Obama nu ar fi bine receptat in Romania – nu este exacta. Eu am vazut sondaje care vorbeau, din contra despre o opinie predominant pozitiva la adresa lui Obama.     

 

sfinx667  – ca intotdeauna cu tonus si temperament ! Eu nu cred ca oamenii cinstiti  si de buna credinta sunt mai putini in aceasta tara . Ceea ce nu au ei este tupeul parvenitilor si al fripturistilor.

 

Datoria militantilor de stanga este sa-i incurajeze pe oamenii cinstiti sa dea tonul in comunitate.

Advertisements

13 Responses to “RASPUNS UNOR COMENTARII”

 1. emigrantul Says:

  Despre alegerile prezidentiale din America – Noiembrie 2008

  Cine ati dori sa fie viitorul presedinte al Statelor Unite?

  Sondaj: http://sondaje.php0h.com/alegerius.php

  Citat Ion Iliescu:
  /”Constatarea ca Obama nu ar fi bine receptat in Romania – nu este exacta. Eu am vazut sondaje care vorbeau, din contra despre o opinie predominant pozitiva la adresa lui Obama.”/

 2. emigrantul Says:

  Mai jos este dat un sondaj de opinie lansat de mine pe situri americane diverse.
  ===============================================
  Next US President: McCain or Obama

  Who would you like to be the next US president?

  John McCain – 21.43 %
  Barack Obama – 38.10 %
  Someone else – 22.22 %
  John McCain (but I am not a US citizen) – 3.17 %
  Barack Obama (but I am not a US citizen) – 9.52 %
  Someone else (but I am not a US citizen) – 5.56 %

  Total votes: 126

  Sursa: http://polls.php0h.com/nextuspresident.php?result=true
  ===============================================
  Conform rezultatelor chestionarului, este greu de crezut ca Barack Obama nu va cistiga functia de presedinte al Statelor Unite in Noiembrie 2008.

 3. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Mulţumesc pentru explicaţiile înţelepte şi echilibrate. Aveţi cu siguranţă dreptate, eu sunt, dealtfel, un optimist şi cred în progresul dialecticii istorice.

 4. leo Says:

  Domnule Preşedinte,
  De felul meu sunt un om în care şi-au aflat loc doze suficiente de ancorare în realitatea meandrelor concretului, fiind destul de la curent cu evoluţii din varii domenii, şi asta prin conectare la varii surse de informare, de optimism dat de încrederea că, da, aveţi dreptate când spuneţi că oamenii cinstiţi şi de bună credinţă sunt majoritari în ţara asta, de pesimism dat de conştiinţa că tupeul cântăreşte mai mult decât înzestrarea genetică, de scepticism dat de percepţia pe care, da, din nou v-o împărtăşesc, că anionii difuzează incomparabil mai uşor în mediul în care evoluăm decât cationii.
  Astfel că nu de sentimente, ci de constatări observabile cu ochiul conştiinţei, cui o are, este vorba atunci când spun că:
  – după ani şi ani de prostocraţie, nici măcar cu un fir de păr clintită din drumul implacabil de schimbarea de regim, nu şi de mentalităţi din ’89, după atâta promovare a unor proşti şi mai mari decât prostul ajuns pe funcţie, care prost, nu-i aşa, din spirit de autoconservare se va fi înconjurat de proşti mai mari ca el, prin comparaţie cu care să pară de-a dreptul genial, am ajuns într-o societate căzută în cap, în care locul unui Iosif-Constantin Drăgan e luat de un cioban meltean în topul miliardarilor unei ţări de săraci, locul lui Ion Iliescu, unitatea de măsură a echilibrului într-o ţară a exaltaţilor, e luat de duhul dihoniei şi al diletantismului în capul ţării, locul unui cărturar adevărat aspirator de ştiinţă a istoriei şi religiilor ca Vadim e luat în fruntea mişcării naţionaliste româneşti de o emanaţie a subculturii de saivan pentru care drajeurile de oaie sunt tot ceea ce a reţinut şi înţeles din mitul Mioriţei, locul unui om de spirit şi acţiune precum Năstase e luat de un buratino descleiat care nu ratează nicio şansă de a se mai da în stambă, locul de ferment cultural naţional al unui Adrian Păunescu e luat de o drojdie urât mirositoare a antiromânism al clicii scatopieviciene, locul unui jalon de referinţă al dreptului românesc, Părintele Constituţiei – şi nici măcar nu mai e nevoie să-i rostim numele, căci numai copii de grădiniţă să nu fi auzit de Antonie Iorgovan, e luat de blonda de la drept, doctorandul în andrele şi mopuri, şi aş putea continua zile şi nopţi şirul exemplelor ce, nu ştiu de ce, simt că musai trebuie încheiat cu locul unui Nicuşor, ce cu siguranţă cântăreşte mult mai mult în amintirea sibienilor, şi nu numai, decât o fac succesurili fetei lu’ tata în amintirea consumatorilor de cancanuri cu personulităţi… ca să nu vă spun ce durere de migrenă mă ia citind elucubraţiile diversioniştilor „frizeri nord-americani” de au preluat rolul de postatori fervenţi de la acei oameni cu sinapse şi idei care, ca tot românul de bun simţ, au preferat retragerea în carapacea proprie neplăcerii de a se scălda în troaca unor mizerii cu care structuri de maculare extrem de bine puse la punct, ascunse în spatele mai multor avataruri, dar în realitate cu destul de puţine minţi perverse în spate, subminează de ceva vreme încoace cele două-trei bloguri pe care am venit atras de gazdele lor şi de acei deţinători de idei ce evoluau acum câteva luni pe acestea…
  – pentru că acest fenomen de selecţie naturală a Prostănacilor nu era suficient pentru echilibrarea şanselor între cei săraci cu duhul şi cei… cu vârtuţi înzestraţi de la natură, a mai trebuit să existe şi fenomenul trist al năravului şefilor cu greutate (măsurată în sinapse, nu în kilograme) de a promova drept şef de cabinet pe bursucul Pupincu şi secretară pe vrăbiuţa Linguşeală, pentru a se asigura că nimeni şi nimic nu le tulbură liniştea palatului de cleştar al adevărului propriu şi personal; şi cum să nu te apuce disperarea când vezi că oameni capabili să pătrundă ansamblul unor varii big-picture-uri nu-s în stare să pătrundă dincolo de pixeli nici măcar cât să înveţe din propriile greşeli, degrabă revenind pe culmile Aroganţei proprii imediat ce vor fi ieşit din valea plângerii în care „prietenii” de ieri i-au abandonat;
  – şi, pentru că tot nu era destul, a trebuit ca un om cu o incredibilă priză la mase ca dvs să aibă o aşa mână proastă la cules, din pleiada de valori cu care şi-a intersectat paşii, tocmai acele flori ale răului care au intoxicat mediul politic românesc, aruncându-l într-un haos mai profund ca Groapa Marianelor, în care orice noţiune de stânga sau dreapta se topesc în creuzetul POLITICIANISMULUI PERFECT APOLITIC constituit de corpusculii fară sarcină electrică şi masă utilă numiţi romani, stolojani, gioneli, meleşcani, talpeşi, guşei şi, deasupra tutulor cameleonilor politicianişti, ca orice zeuşi, băseştii, în vreme ce florile alea rare, mult prea rare pentru a putea anunţa vreo primăvară, după ce că-s numărabile pe degete, mai vădesc şi slăbiciune în a rezista tentaţiilor despre care vorbirăm…
  Ş-atunci, ca tot cetăţeanul turmentat, vin şi vă întreb, eu, care bine, ori mai adesea prost, am tot votat în speranţa de mai bine, acum, în faţa trilemei Prostănacul – Moliceanu – Dragă Stolo, am altă variantă din două una:
  – să am grijă să fiu cât mai departe de domiciliu în ziua votului, ca să fiu sigur că nu pot cădea tentaţiei;
  – sau să îmi anulez singur buletinul de vot ştampilându-l multiplu, în speranţa ca peste 51 % din cei prezenţi la vot o vor face la fel, pentru a se anula astfel votul, într-un cartonaş roşu absolut acordat unei clase care numai politice nu mai e la ora asta?
  Că orice alt vot la ora asta ar însemna să-i votez în fapt pe tustrei cam în egală măsură, iar a-l vota pe vreunul e un fel de ruletă rusească pe tema „ghici ce jocuri de culise vor decide iar majoritatea?”…
  PS
  O rugăminte personală: din cel puţin două motive – o dată că aş putea să vă fiu nepot, a doua oară că, în vreme ce dvs aţi fost vlădică în ţara asta, eu n-am să părăsesc vreodată talpa ţării – vă invit să adoptaţi în ceea ce mă priveşte modul uzual al adresării în lumea virtuală, persoana a II-a singular; lucru pe care dealtfel şi eu îl fac, la adăpostul unui „tălică” de compromis, cu interlocutorii, cu două singure excepţii în care diferenţa de statut şi valoare o resimt prea pregnant pentru a mă putea prevala de obiceiul locului în lumea internaută: Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Faţă de care, dincolo că nu mi-aş permite să mă adresez altfel decât o fac, mă chiar simt… stânjenit să mi se adreseze cu pronume de politeţe…

 5. geomarz Says:

  Domnule Presedinte
  Ca si nationalizarea, privatizarea NU poate rezolva TOTUL. Dimpotriva, privatizarea tuturor spitalelor NU se va intimpla nicodata. Vor apare niste spitale private, asa cum si exista de altfel, dar acestea vor face (asa cum fac si acum) asistenta selectiva pentru unii cu fite, si atat. Niciodata, cel putin in aceasta tara, privatii in sanatate n-au facut decat sa trateze niste NIMICURI. Problemele serioase se rezolva la spitalele de stat, sau cum vreti sa le spuneti. Si asa va ramane. Si asta nu pentru ca vreau eu.

  Eu m-am cam saturat de asta cu privatizarea….
  Sa privatizam ca sa ce ?
  S-au privatizat : IMGB, Aversa, Semanatoarea, IPRS-ul, Fabrica de mobila Pipera, Tractorul Brasov, Cidex Galati, Aluminiu Slatina, Dcia Mioveni, agricultura, comertul….

  Ce s-a realizat ?????!!!!
  NIMIC….
  Romanii sunt servitori si muritori de foame in tara lor….
  Si nu-i apara NIMENI…

 6. radualexandrupsd3 Says:

  Legat de rolul bancilor si al sistemului financiar in ansamblu in contextul actualei crize as dori sa fac cateva comentarii.
  In primul rand bancile manifesta cel mai pregnant fenomenul de virtualizare al relatiilor economice si al masei monetare . Daca o banca se implica in tranzactii cu optiuni de cumparare-vanzare la un anumit pret intr-un moment din viitor , la momentul respactiv are de ale intre a-si exercita dreptul de cumparare /vanzare sau a plati diferenta . In mod concret bancile implicate in astfel de operatiuni aleg de fiecare data sa plateasca diferenta daca inregistreaza o pierdere sau sa in caseze profitul realizat .
  Aceasta este un exemplu de operatie economica virtuala care realiza un profit sau o pierdere care la randul sau poate fi realizata cu bani virtuali fara o acoperire in bunuri . Mai mult pentru asemenea tip de operatiuni virtuale bancile se crediteaza contribuind la formarea PIB-ului . Mai departe bugetul de stat isi fundamenteaza cheltuielile si veniturile luand in calcul un anumit PIB si mai mult chiar pe baza acestuia se angajeaza in alte relatii de creditare fara a mai vorbi de marja unui anumit deficit bugetar .
  Intorcandu-ne la acest tip de relatii economice virtuale care genereaza bani cat se poate reali cu care poti cumpara bunuri concrete , care la randul lor sunt rezultatul un relatii economice reale , ale unor oameni care au depus un anumit volum de munca si au consumat anumite resurse , se pune problema cate anume astfel de relatii economice virtuale suporta economia .
  Parerea mea este ca intotdeauna exista o anumita limita in acest tip de relatii iar economia reala nu poate suporta decat un anumit grad de virtualizare .
  In ceea ce priveste relatiile de creditare imobiliare cred ca banca combina vanzarea unei valori reale , cea a bunui respectiv , cu o valoare fictiva pe care o adauga la valoarea reala . Atata vreme cat exista un anumit echilibru intre cele doua , sistemul merge dar cand diferenta dintre valoarea reala si cea fictiva este prea mare sistemul sufera un regres .
  In ceea ce priveste relatiile de creditare la nivel international , trebuie distins intre a tempera o criza financiara prin relatii de creditare si a gasi o solutie economica acestei crize .
  Imi este greu sa cred ca economia statelor vestice ar deveni brusc mai eficienta daca ar beneficia de imprumuturi masive din est .
  Privind lucrurile si sub o alta perspectiva trebuie mentionat ca desi pe termen lung economia mondiala este in crestere , totusi procesul implica si un anumit grad de ciclicitate care alterneaza cresterile cu descresterile economice .

 7. anca Says:

  (cu permisiunea proprietarului blogului!)

  pentru Leo – despre ce a scris un pic mai sus – parca m-ai cita pe mine! si nu glumesc – te sustin total in cele spuse, pana la intrebarea cetateanului turmentat…pentru ca de aici incolo eu mi-am mai “limpezit” optiunea: mai bine ai nostri, decat ai lor! mai bine altii, decat tot astia de pana acum – sa mai incercam o data “schimbarea” – si de data asta pe bune, sa aplicam in practica, schimbarea schimbarii!

  Si mai recunosc ceva: o conversatie de 10-20 minute cu dl. Presedinte este mai convingatoare decat 100 de intalniri cu 100 de oameni si iti reda increderea ca se poate ca si oamenii cu bun simt, moralitate si simtul…ridicolului, totusi, sa reuseasca!
  (…increderea si …entuziasmul anilor de inceput de politica la noi (adica de dupa ’89) pe cand consideram lipitul afiselor ca o activitate politica de baza, indispensabila castigarii alegerilor, o “intrecere pe ramura” intre organizatiile de partid…)

  incearca sa fii optimist – nu stii niciodata, foarte sigur, cum va fi maine!

 8. geomarz Says:

  @ Emigrantul
  Intra, te rog, pe blogul dumitale…

 9. leo Says:

  @ Anca
  Aşa cum îi spuneam şi ANeului pe blogul dumnealui, tot la fel de redundant ca şi aici, pentru că, pentru cei care au sinapse pentru a gândi singuri, nu doar pentru a transmite slogane pe principiul „noi muncim, noi nu gândim”, este inevitabil să pătrundă adevărurile evidente şi să ajungă la aceleaşi evidente concluzii, aburii turmentării mi-ar putea fi clarificaţi foooarte simplu: dacă aş trăi ediţia revăzută a tragicomediei „Dragă Stolo” şi l-aş vedea pe ANeul în prime-time „plângând” retragerea drezinei care este, ştii tălică şi anume care, şi înlocuirea ei cu cea mai cea locomotivă marca Electroputere – cel mai bun singurul Prim-ministru bun de care a avut parte România în aceşti douăzeci de (bruc)ani! Eu nefiind în viaţa mea mai aproape de vreun pesedel decât sunt acum, când vorbesc cu simbolul acestora pe blogul pe care ne conversăm acum, pot, zic eu, privi cât se poate de obiectiv o evidenţă: dacă tot nu se găseşte nimeni să-i înfrângă Arogantului aroganţa şi să-l facă să priceapă ce eu n-am reuşit – CĂ E PREA DE TREBUINŢĂ CA PRIM-MINISTRU într-o ţară în care adevărata funcţie executivă asta este, Preşedinţia având un nu mai puţin important rol de reprezentare, dar cămaşă nu suficient de largă încât să-l încapă – măcar să nu le fi venit cu ideea asta cel puţin nefericită de a face purtător de drapel din personajul în care opinia publică, inclusiv cea particulară de la nivel pesedel, nu vede decât un remake după comedia aia din anii de liceu ai decreţeilor – Attention a la Gaffe! Şi încă unul care răstoarnă parabola Pinnochio, fiind prima păpuşă din carne şi oase căreia i se văd sforile cam de la aceeaşi distanţă ca… Marele Zid…
  Pe bune, în afară de aplaudacii de care s-a înconjurat, chiar mai vede cineva în mareşalul cu baston de soldat invalid în raniţă un potenţial urmaş al lui Năstase pe calea afirmării soluţiilor social-democrate de reparare a degringoladei produse de două rătăciri mioritice pe calea unei drepte care numai dreapta n-a fost?
  Sau, altfel, există mai sublimă pedeapsă divină decât să-l văd pe Paiaţă-vodă cu… sula-n coastă să desemneze de Prim-ministru fix pe ursul pe care dumnealui, iepuraşul, cu firman de la… Înalta Poartă, l-a păcălit acum patru ani? Păi nu realizaţi că Mircea Badea ar intra în nirvana anarhiştilor la perspectiva ciocnirilor tectonice între Palate, faţă de care scandalul steril din aceşti ani pierduţi ar fi hârjoană de copii în colbul uliţei, şi-ar vota el, Mirciulică anti-pesedistul, la patru mâini pesedeul?!
  PS
  Şi, ca să-mi fie şi mai sadică perpelirea, tocmai am aflat că pe bolentinul de vot am de cântărit între greutatea în aur a unui cărturar precum Răzvan Theodorescu şi faţa rânjită a unui premier (sorry, mi s-au terminat capsurile, nu poci scrie cum se cuvine titulatura cu pricina în aceeaşi frază cu nano-pico-personulitatea chemată să încalţe nişte pantofi care-i vin precum un fel de epave de Titanic… ) ce apare ca un spectru de groază în spatele omului de cultură… Ce mai, Prostocraţia dusă la rang de odisee… Clar: musai tre să plec în transhumanţă, cât mai departe de satul lui vodă în ziua aia de sfârşit de lună a marii ăleia de revoluţii care n-a avut loc în octombrie…
  Uff!!!

 10. geomarz Says:

  @ Emigrantul
  Din nou, aceeasi invitatie….

 11. aviaxis Says:

  “replica pe care i-o dati lui aviaxis privind PD-L, partid fara fizionomie, profil politic si platforma ideologica – simpla remorca a lui Basescu.”

  Aceasta este o simpla opinie politica ce nu se sustine dupa parerea mea.

  “Este cu adevarat fara precedent ca un partid intreg, fara vreo remuscare, sa treaca intr-o noapte de la stanga la dreapta esicherului politic.”

  Trecerea de la stanga la dreapta a fost un proces oarecum firesc, o etapa in evolutia societatii. Totusi, nu pot sa nu remarc faptul ca aceasta schimbare s-a facut doar la nivel de forma. Defapt in Romania nici dreapta nu e dreapta si nici stanga nu e stanga. E un fel de zarzavat politic iar ideile fundamentale de dreapta/stanga sunt scoase in fata de politicieni in functie de necesitatile de moment.

  “Opinia lui aviaxis ca in Romania ar trebui sa existe numai doua partide, si ambele de dreapta – este de-a dreptul caraghioasa –”

  Din nou este opinia dvs. In SUA lucrurile stau exact asa, si merg foarte bine.

  “imbinare de naivitate, mai putina cultura si lipsa de intelegere elementara a mersului societatii”

  Aici ati comis o eroare flagranta. Atacati persoana si nu ideea… probabil din lipsa de argumente.

  O Zi Buna,

 12. leo Says:

  @ aviaxis
  asta-i din puţul gândirii, în zilele în care inconştienţa politicii de dreapta americane a aruncat în aer toate bursele din lume, să vii să spui că lucrurile merg bine în SUA!!!
  dincolo de criza evidentă de „dai în mine, dai în fabrici şi uzine” ce te face să te simţi atacat la persoană, din moment ce nimeni nu a făcut absolut nicio referire la ilustrissima tălică persoană…

 13. aviaxis Says:

  @leo

  1. Nu m-ar deranja sa traiesc precum americanii in vreme de criza.
  2. Domnul Iliescu spunea acolo c-as fi naiv, lipsit de cultura si intelegere elementara. Asta inseamna sa ataci persoana si nu argumentul… o arma foarte folosita atunci cand nu mai ai argumente. Defapt una dintre regulile intelectualitatii spune sa nu faci asta :)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: