SCURTE APRECIERI

 

 

1.      Krudus  – Apreciez afirmatia d-tale.

 

In interventia mea de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice, unde participam la o dezbatere privind patrimoniul forestier al tarii, m-am referit si la solicitarea Presedintelui Academiei, profesorul Cristian Hera, privind necesitatea promovarii “Legii referitoare la activitatea  Academiei de Stiinte Agricole si Silvice”. Dupa aprobarea de catre Parlament a Legii si trimiterea ei spre promulgare Presedintelui, acesta a retrimis-o la Parlament pentru reexaminare. Motivul returnarii il constituie prevederea din Lege privind protejarea suprafetelor pe care le au in folosinta statiunile de cercetari agricole subordonate Academiei, si care au format in ultimii ani obiectul unor actiuni de preluare de catre diversi investitori interesati, fiind vorba de terenuri bune si situate in pozitii avantajoase. Cert este ca suprafata de care dispuneau statiunile de cercetari ale ASAS de 180.000 ha. S-a redus in ultimii ani la cca.60.000 ha.

In motivatia presedintelui se afirma ca “aceasta prevedere a Legii ar impiedica procesul de restituire a proprietatilor”.

In sedinta Senatului, am facut apel la senatori sa returnam Legea cu aceasta prevedere, pentru ca motivatia presedintelui (respectiv a consilierilor sai), este fara temei. Suprafetele respective au apartinut, inca din anii 1930 Institutului de Cercetari Agricole al Romaniei (ICAR), creat de savantul Gheorghe Ionescu-Sisesti, al carui continuator este ASAS. Deci, aceste suprafete nu pot forma obiectul vreunor restituiri. Au fost senatori care au votat insa in spiritul solicitarii lui Traian Basescu: dar majoritatea au votat in favoarea legii, urmand sa fie trecuta si prin Camera Deputatilor.

 

Spiritul obtuz al unora si mentalitatea retrograda este reflectata si in relatarea dezbaterii din Senat, publicata in cotidianul Ziua, din 29.oct.a.c. care, nici mai mult, nici mai putin, poarta titlul “ Iliescu uraste proprietatea! “.

 

Iata unde duce intoxicarea desfasurata in toti acesti ani, de prezentare a mea ca un adversar incrancenat al proprietatii private ! Eu, tocmai, aparam proprietatea unor statiuni de cercetare – vitale pentru redresarea si relansarea agriculturii romanesti, care se afla intr-un declin grav, ca urmare a actiunii demolatoare, promovate de dreapta politica si de cei interesati in destramarea cooperativelor agricole, prezentate, in mod stupid, drept “structuri comuniste” , ceea ce a dus la faramitarea exploatatiilor, saracirea taranimii si a satului romanesc, milioane de hectare ramanand astazi nelucrate. Or, pentru noi, agricultura va fi si in viitor un sector strategic, esential, dar care nu va putea fi relansat fara o activitate de cercetare corespunzatoare si cu o traditie atat de valoroasa.

 

Iata cum, politizarea si ideologizarea excesiva a unor probleme (pornite din interese meschine evidente) duce la “intunecarea mintilor” unor oameni. Pentru ca, ziarista care semneaza relatarea din ziarul Ziua, banuiesc foarte tanara, este probabil complet in afara problemelor, dar “isi slujeste stapanii”.  

 

2.      Ma bucur ca am reusit sa raspund “cerintelor” emigrantului  prin comentariile mele.

 

3.      cirlovacristian  va impartasesc preocuparile si raman angajat in lupta necesara, impotriva tuturor deformarilor care ne insotesc in mersul nostru dificil prin tranzitie.

 

4.      leo  – eu nu i-as identifica pe toti membrii PSD cu fripturistii, oportunistii si  parvenitii din partid si din preajma sa, dar TRAIM CU TOTII INTR-UN SPATIU DE INFLUENTE NOCIVE. NU MULTI REUSESC SA REZISTE TENTATIILOR. DAR, NU TREBUIE SA “DEPUNEM ARMELE”. EU CRED IN OAMENII CINSTITI DIN ACEASTA TARA.

 

5.      geomarz  – Va cred ! Asta as fi dorit si eu, dar realitatea e mai cruda ! Spre deosebire de dvs. eu nu cred ca era  “perfectibil” regimul care sa prabusit in 1989. Nu- mi inchipuiam insa nici eu ca procesul de schimbare prin care am trecut si trecem sa fie atat de dificil si sa aduca atatea “aluviuni”, ceea ce este mai rau in structura si mentalitatea umana.

Advertisements

27 Responses to “SCURTE APRECIERI”

 1. emigrantul Says:

  Occidentul în criză cere ajutor Chinei şi Rusiei
  de Eliza FRÂNCU | 30 OCTOMBRIE 2008 | Ziarul Gandul

  Explicaţia – Rusia, China şi statele arabe s-au îmbogăţit şi ele cândva datorită comerţului cu statele vestice.

  Pentru prima dată de la declanşarea crizei financiare şi economice, un important lider european – premierul britanic Gordon Brown – a cerut explicit ajutor financiar Estului. China, Rusia şi ţările bogate din zona Golfului Persic ar trebui să ofere bani statelor (inclusiv europene) ale căror economii sunt pe cale să intre în colaps. Iată care a fost mesajul transmis public de Gordon Brown, după discuţii cu ceilalţi lideri europeni, relatează The Times. „Estul” este astfel rugat să pompeze sute de miliarde de dolari în ajutorul ţărilor cu economii şubrede.

  Nu ar fi decât un gest de corectitudine, consideră Brown, de vreme ce China a acumulat o rezervă valutară de 1,3 trilioane de dolari (comparativ cu o rezervă de doar 213 miliarde de dolari pentru Zona Euro) datorită comerţului făcut cu Occidentul, iar statele petroliere arabe (Arabia Saudită, Qatar şi Emiratele Arabe Unite) au acumulat şi ele rezerve mari datorită tranzacţiilor cu petrol către economiile dezvoltate ale Europei. Gordon Brown a indicat că va discuta personal cu fiecare dintre liderii monarhiilor petroliere în timpul vizitei sale de patru zile în zona Golfului.

  FMI nu poate scoate de la ananghie toate statele

  Gestul oficialului britanic survine în contextul în care există tot mai multe temeri că sacul de împrumuturi acordat de Fondul Monetar Internaţional (FMI) s-ar putea termina curând. Suma maximă de care dispune FMI este de 250 de miliarde de dolari, dar ea s-ar putea dovedi insuficientă în situaţia în care tot mai multe state solicită împrumuturi masive.

  Astfel, Ucraina a primit până acum aproape 13 miliarde de dolari, Ungaria – 20 de miliarde de dolari (sumă adunată de la trei instituţii: FMI, Uniunea Europeană şi Banca Mondială), în timp ce Islanda a primit doar 2 miliarde de dolari (şi în ziua imediat următoare, s-a adresat vecinilor săi nordici pentru a-i împrumuta cel puţin tot atât). „Am văzut recent că această criză financiară se extinde şi către alte ţări – în special cele est-europene.

  Plecarea capitalului străin din aceste ţări le transformă în potenţiale victime ale crizei”, a explicat Gordon Brown. El a indicat că va discuta personal şi cu premierul chinez, Wen Jiabao. Cât despre banii care ar trebui să fie ceruţi Rusiei, premierul britanic nu a fost foarte explicit, însă sarcina de a negocia cu Moscova îi va reveni fie cancelarului german Angela Merkel, fie liderului francez, Nicolas Sarkozy, a cărui ţară deţine preşedinţia UE. Probabilitatea ca Rusia să fie de acord este una destul de mică, având în vedere că economia rusească are şi ea probleme uriaşe. Rubla se devalorizează de la o zi la alta, capitalul străin este scos din ţară, statul a fost nevoit să intervină pentru a salva băncile şi chiar unele companii de stat precum Gazprom.

  Oricum ar fi, avertizează The Times, va exista un cost, în cazul în care aceste state sunt de acord să ofere un colac de salvare financiar. Ele nu fac parte din conducerea instituţiilor financiare mondiale precum IMF sau BM şi ar putea solicita exact implicarea la cel mai înalt nivel în aceste structuri.

  Primul om arestat că a pierdut bani publici – un francez

  Un trader al băncii franceze Caisse d’Epargne (Casa de Economii) a fost arestat, ieri, de către brigada financiară. El este suspectat că s-ar afla la originea pierderii de 751 milioane de euro suferită de această instituţie în septembrie-octombrie. Parchetul din Paris a deschis o anchetă preliminară pe numele său pentru abuz de încredere, în scopul de a „determina mecanismul care a condus la această pierdere şi a căuta eventuale responsabilităţi penale”.”
  http://www.gandul.info/lumea/occidentul-in-criza-cere-ajutor-chinei-si-rusiei.html?3929;3392424

 2. emigrantul Says:

  /”eu nu cred ca era “perfectibil” regimul care s-a prabusit in 1989. Nu-mi inchipuiam insa nici eu ca procesul de schimbare prin care am trecut si trecem sa fie atat de dificil si sa aduca atatea “aluviuni”, ceea ce este mai rau in structura si mentalitatea umana.”/

  Domnule Presedinte,

  Nu ati avut toate datele, v-a lipsit o experianta de emigrant in Canada. Ati pornit de la premiza gresita ca nivelul de trai al occidentalilor era mai ridicat ca al romanilor, inaintea lui 1989.

  Schimbarile prin care am trecut si trecem sunt atit de dificile deoarece oamenii isi dau seama ca acestea actioneaza in detrimentul lor si ca urmare se opun.

  Insa cu toata aceasta impotrivire a populatiei, mie imi este clar ca Romania a ajuns in stadiul de capitalism pur si mai mult decit atit nu se poate progresa. Suntem deja aliniati la nivelul de trai occidental doar ca nu ne dam seama. Vestul vazut de aproape arata total diferit de imaginea pe care cei din Romania o au despre el. Occidentul este mult mai sarac decit pare.

 3. emigrantul Says:

  Relansarea agriculturii Romaniei nu se poate face fara revenirea la socialism

  Este suficient sa ne uitam la urmatoarea adresa de internet:

  http://maps.google.de/?ie=UTF8&hl=en
  (Instructiuni: Se da click pe Romania, apoi pe o zona oarecare din sudul tarii, de ex., dupa care se apasa butonul “Satellite” si se continua cu clicurile (zoom) pina se ajunge la nivelul de detaliere parcela individuala)

  pentru a constata cit de petecita si zdrentuita este suprafata agricola a tarii.

  Cine sa relanseze agricultura? Din 1989 si pina azi tara a fost condusa tocmai de cei care intr-un fel sau altul au contribuit la demolarea ei. Este evident ca actualul regim capitalist din Romania (1989-prezent) nu va redresa agricultura si nici macar nu are cum sa o repuna pe picioare, chiar sa vrea. Simplul concept al exploatatiilor private este absolut gresit si total pagubos.

  /”Eu, tocmai, aparam proprietatea unor statiuni de cercetare – vitale pentru redresarea si relansarea agriculturii romanesti, care se afla intr-un declin grav, ca urmare a actiunii demolatoare, promovate de dreapta politica si de cei interesati in destramarea cooperativelor agricole, prezentate, in mod stupid, drept “structuri comuniste” , ceea ce a dus la faramitarea exploatatiilor, saracirea taranimii si a satului romanesc, milioane de hectare ramanand astazi nelucrate. Or, pentru noi, agricultura va fi si in viitor un sector strategic, esential, dar care nu va putea fi relansat fara o activitate de cercetare corespunzatoare si cu o traditie atat de valoroasa.”/

 4. Mihnea Georgescu Says:

  “… mersul nostru dificil prin tranziţie…”

  Citat Ion ILIESCU, vorba Emigrantului…

  Domnule Preşedinte,

  Mai durează mult tranziţia asta? Că mi se pare că e cam ca mersul spre comunism, se tot lungeşte la infinit…

  Acum serios, se pare că după cei 20 de ani-brucani, a cam venit momentul să se încheie TRANZIŢIA… Aş zice eu blestemata tranziţie, care mi-a marcat copilăria şi tinereţea cu lipsuri şi instabilitate…

 5. krudus Says:

  Multumesc frumos, pentru tot ce faceti pentru Romania !

  Lupta continua a dumneavoastra pentru binele tuturor romanilor deranjeaza din pacate pe unii ceva mai dornici de capitalizare rapida, ma refer si la acesti mercenari de la Ziua.Sunt deja renumiti pentru articolele executate doar la comanda, asa ca nu mai au credibilitate de multi ani.

  Nu ati urat niciodata proprietatea, dimpotriva, ati dorit ca romanii sa fie proprietari in tarisoara lor.Cine nu cunoaste istoria anilor “90 nu intelege poate, ce vreau sa spun.Generalul Stanculescu insa, a scapat cateva fraze inainte de-a fi arestat….

  Eu recunosc deschis ca sunt dusmanul declarat al celor care doresc ca in baza unor acte false sa devina proprietari.Nu sunt de acord ca sa fie folosite acte din 1940 si apoi si acte din 1960,pentru revendicari duble.Cunosc cazuri concrete si nu fac afirmatii nefondate.Intre anii 1940 si 1960 oamenii au tot facut acte de vanzare-cumparare, proprietatile si-au schimbat proprietarii dupa razboiul din 1944, ori legea a permis in mod injust ca sa revendici cu doua randuri de acte.

  Chiar in aceste zile avem parte cazul recidivistului Gigi Boeru, care in complicitate cu functionari publici din PMB, au inselat din nou statul roman.Noi ne-am cam saturat de acesti Gigei care pacalesc statul si apoi sfideaza DNA-ul.

  Daca ne dorim ca foametea si criza economica sa nu se accentueze in viitor, chiar trebuie sa pastram acest patrimoniu al institutelor de cercetare.Daca la nivel de tara terenurile sunt lasate in paragina si se degradeaza, macar aici in interiorul acestor institute se produce ceva.A venit momentul sa pastram ce ne-a mai ramas bun.

  Ati salvat Parcul Bordei in urma cucateva luni, acum ati salvat si acest Institut de Cercetari Agricole, multumim din suflet.

  Multa sanatate , domnule Presedinte !

  p.s- precizez ca nu sunt membru de partid.

 6. Dani Says:

  Doamne, ce prostanac e MG…

 7. emigrantul Says:

  Cum sa fie oamenii entuziasmati de capitalism si beneficiile economiei de piata cind salariile de la stat sunt mai mari decit cele din sectorul particular iar locurile de munca mult mai sigure.

  Este evident ca cei lucrind la privat sunt defavorizati si asa va fi mereu deoarece in occident situatia se prezinta asemanator. Bataia este pentru posturile la stat, unde atit salariul cit si stabilitatea jobului sunt superioare. La particular lucreaza amaritii care nu au reusit sa prinda un loc la stat.

  Cita credibilitate au cei care zic: “Viitorul este economia de piata” daca cistigurile oamenilor care lucreaza deja in aceasta economie sunt mai mici decit ale angajatilor la stat? Zero!

  1) Citat Ion Iliescu:
  /”Nu-mi inchipuiam insa nici eu ca procesul de schimbare prin care am trecut si trecem sa fie atat de dificil”/

  2) “Vosganian: Salariile de la stat au ajuns să fie cu 30% mai mari decât la privat
  30 OCTOMBRIE 2008 | Ziarul Gandul

  Ministrul finanţelor spune că România este într-o “criză de încredere”, dar susţine că indicatorii macroeconomici sunt solizi.

  Salariile din sectorul bugetar au ajuns să fie cu 30% mai mari faţă de cele din sectorul privat, în condiţiile în care angajaţii companiilor private sunt cei care practic “plătesc” salariile bugetarilor, afirmă ministrul finanţelor, Varujan Vosganian.
  http://www.gandul.info/economia/vosganian-salariile-de-la-stat-au-ajuns-sa-fie-cu-30-mai-mari-decat-la-privat.html?3936;3395498

 8. leo Says:

  Domnule Preşedinte,
  vă mulţumesc, în numele celora cărora le-aţi răspuns, de fapt, dumneavoastră, unor rânduri care aşteptau, de fapt, o reacţie de la ei; ei, aceia care SINGURI SE IDENTIFICĂ…
  după ce-am văzut ce travestit a apărut în această seară pe toate posturile pentru a vă juca rolul OMULUI DE ECHILIBRU, singurul rol pe care nu vi-l furase până acum, lăsând într-un offside imens, vai, nu doar pe pedelacheii lui, dar mai ales pe învăţăceii dvs, care au uitat aşa lesne lecţia de le-o predaţi de vreo douăzeci de (bruc)ani – ECHILIBRUL, eu unul chiar renunţ la răgazul pe care îmi propusesem să li-l las pentru o reacţie care, totuşi, să vă confirme încrederea; în subsidiar, încrederea acelora care mai sperau să existe o alternativă la republica pedelachee spre care, din greşală în greşală a acelora pe care, luându-le locomotiva, i-aţi lăsat cu drezina, ne îndreptăm în marş voios de pionier spre „victoria” finală…
  cândva, din motive ce ţineau de o reţinere personală deja explicată în alte spaţii, urmăream doar ca lector schimbul dinamic de idei de aici, într-o vreme în care una dintre acele flori rare, atât de rare încât n-ar putea aduce primăvara, aţi oferit-o pesedeilor – Corina, se mai abătea pe aici, şi nu rar; recunosc, nu-mi amintesc ca cel aflat în poziţia mediană a ştafetei generaţiilor pesedele între dvs şi Corina – evident, Arogantul, să-l fi întâlnit pe aici; dinspre uzurpatorul cu pricina, pe care cu greu apuci să-l vezi pe „blogul” lui, m-aş aştepta cel mult să-l văd ca diversionist pe aici; resimt însă, deloc animat de înţelegerea unei… Bunicuţe, evadarea tuturor acelor oameni de valoare ce gravitau până mai ieri în jurul dvs. şi nici măcar nu ştiu care dintre plauzibilele explicaţii îmi displace mai mult…
  iar eu unul nici măcar nu mai am tăria de a mai crede în acel ultim prizonier al cutiei Pandorei… ORICÂT AM REZISTAT TENTAŢIILOR, INFLUENŢELE NOCIVE AU SFÂRŞIT PRIN A MĂ INTOXICA DE… DISPERARE!
  Rămâneţi aşa cum vă ştim: sănătos ţinând sănătos scutul în mână!

 9. geomarz Says:

  @ Domnule Presedinte
  Multumesc pentru raspuns.
  Dar fiecare ramane cu parerile proprii.
  Pe unul dintre blogurile pe care mai scriu, cineva lauda Spitalul de Oncologie din Cluj si se intreba in acelasi timp, daca este privat.
  I s-a rapuns ca NU este privat (de altfel, privatii nic nu trateaza cancer, nu ies bani) ci numai bine condus de o echipa reponsabila.
  Pentru mine, acesta este rsapunsul la dilema de mai sus.

 10. mgabim Says:

  Domnule Presedinte, am postat acest mesaj si pe blogul domnului Nastase. Astept cu nerebdare rsapunsul dumneavostra.

  Stiu ca sint in afara topicii, dar nu pot sa ma abtin. Pe site-ul Ziare.com este publicat un fragment dintr-un interviu cu Traian Basescu (numele interviului :”Daca vrei sa ma pedepsesti, ma izolezi “); in ideea de a lauda Radio Romania (ceea ce nu este rau) Traian Basescu spune printre altele: “Pe vremea cand nu existau ziare, aflam adevarul de la Radio Romania, cand nu erau carti, ne educam cu Radio Romania…” Ceea ce ma deranjeaza in aceasta fraza este ultima parte si intreb: CIND NU AU FOST CARTI IN ROMANIA? Chiar daca acum sint departe de tara, am trait inainte de ‘89 in Romania si pot afirma ca am citit mai multe carti de literatura universala decit multi din colegii mei de la universitatea unde lucrez. Am avut ocazia sa ma instruesc in facultate folosind carti aparute la Editura Tehnica in acelasi timp cu aparitia lor in occident. Cartile erau tiparite atit in limba engleza cit si limba Romana. Mai mult, am acele carti cu mine aici la Chicago si inca le mai folosesc. Nu mai vorbesc de literatura Romana, nu cred ca mi-a lipsit ceva in biblioteca de la clasici pina la literatura contemporana.
  Am trait atunci si intradevar au fost multe lucruri rele, dar a insinua ca in aceea vreme nu aveam acces la cultura, la carte in general mi se pare mai mult decit nepatriotic, mi se pare o tradare.
  Si acum o intrebare pentru dumneavoastra, cum schimbam o astefel de perceptie?

  PS. Provin dintr-o familie de intelectuali modesti.

 11. aviaxis Says:

  Intr-o Ramanie ideala PD-L ar castiga 51% la urmatoarele alegeri iar la urmatoarele alegeri PSD n-ar intra in parlament. incepand din 2012 am avea doar 2 partide in parlament, ambele de dreapta ca in SUA. Felix si gasca de turnatori ar sta pe bara, la fel si socialistii care au numai pretentii de la altii.

 12. sfinx667 Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Mă şi ” enervează ” duşo Leo câtă dreptate are … din nefericire, OAMENI , români, politicieni, precum ION ILIESCU şi CORINA CREŢU sunt rara avis şi, printre altele, nu doar cameleonii, slugile oculţilor , pedelacheii ne-au adus la disperare ci şi trădările şi nemernicia parveniţilor grăbiţi a se cocoţa oriunde, numai să se simtă ei … ” duru ”, să mă scuzaţi, cu mâhnire o spun …
  Dacă mâine aţi pune pe picioare bazele unui partid, aş fii prima ce v-ar urma, dar … gustul amar servit de unii ” apropiaţi ” ai stângii, ai chipurile Echilibrului, mă duce cu gândul, Dumnezeu să mă ierte, la o a doua revoluţie, aşa tristă şi supărată sunt pe poticniţii ce o dau din lac în puţ, întrebându-mă încă şi încă … nu merită poporul acesta amărât altceva decât ne oferă portocalii făţarnici şi mitomani sau prostănacii hai-hui sau …
  Fiecare va pieri în cele din urmă pe limba sa, adevărat, Ion Iliescu rămâne însă torţa încă vie , aprinsă în piepturile noastre, ale celor care am crezut şi credem în stânga-stâncă, Ion Iliescu chiar este nemuritor, zâmbetul Echilibrului ne va călăuzi … nu ştiu cum, dar simt şi cred !
  ”TRAIM CU TOTII INTR-UN SPATIU DE INFLUENTE NOCIVE. NU MULTI REUSESC SA REZISTE TENTATIILOR. DAR, NU TREBUIE SA “DEPUNEM ARMELE”. EU CRED IN OAMENII CINSTITI DIN ACEASTA TARA. ”
  Mulţumiri pentru aceste cuvinte, sunt ca roua munţilor, sunt surâsul speranţei …. să nu ne pierdem credinţa ! Rămâneţi mereu aproape de noi şi vom reuşi , împreună !
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 13. mgabim Says:

  Intr-o tara normala, cu un proces politic normal, PD-L nu ar exista! De patru ani incerc sa inteleg care este doctrina acestui partid. Un partid care in mai putin de 24 de ori se transforma dintr-un partid de stinga (cu o platforma de stinga cu care se lauda ca a cucerit alegerile din 2004!) intr-unul de dreapta nu stiu daca inseamna neseriozitate sau oportunism!
  Daca ar fi sa dau un nume platformei politice al PD-L-ului asi spune”placerea si bunul plac al presedintelui Basescu”.
  Lasind gluma, vreau sa vad un PSD victorios, solid, consolidat. Este bine ca PSD este capabil sa prezinte o diversitate de idei, dar acum cred ca a sosit momentul convergentei si unitatii.
  Mult succes!

  PS. Aici la Chicago cine ne reprezinta?

 14. geomarz Says:

  @ Mgabim
  Ce naiba cauti acolo.
  La Chicago, se pare, ca te va reprezenta Barakita… Obamel…
  Vreme buna… Si numai bine !

 15. krudus Says:

  Superba aceasta fraza lui @Sfinx 667 , ” Ion Iliescu si Corina Cretu sunt rara avis “.

  Ma bucur enorm cand vad ca adevarul si realitatea despre romanii adevarati incepe sa iasa la lumina.

  Sa stiti ca propunerea mea pentru postul de Presedinte al Romaniei este
  Corina Cretu.Sunt mai sigur ca niciodata ca ne trebuie o schimbare de imagine si totodata o continuare a dialogului cu poporul roman.Si cine ar fi mai indicat decat fetita unui renumit profesor de matematica, educata intr-un echilibru perfect de catre Presedinte in anii de dupa 1990.

  Sa stiti ca imi place si dl. Cristi Diaconescu dar prima optiune este tot Corina Cretu.

 16. Ovidiu Says:

  Ceva interesant ca sa zic asa..

  http://stirea.wordpress.com/

 17. sfinx667 Says:

  @krudus,
  Mulţumesc, eu cred ce spun, şi am nădejde şi speranţă în ceea ce atât de limpede şi frumos a subliniat Domnul Preşedinte Ion Iliescu în rândurile adresate colegului şi prietenului nostru Leo : ” … NU TREBUIE SA “DEPUNEM ARMELE”. EU CRED IN OAMENII CINSTITI DIN ACEASTA TARA. ” !
  Da, Corina Creţu e o floare de stâncă ! Şi da, cred în zâmbetul Echilibrului, mereu ne va călăuzi, ştiu ce spun şi sunt convinsă că sunteţi în asentimentul celor ce le-am afirmat cu toată responsabilitatea.
  respecte,
  Sibilla
  @Ovidiu,
  cu tot respectul, te voi ruga să te corectezi, ca să zic aşa, Piratul nu e interesant, e pericol social, pă sufletul meu că nu mint, recunoşti că se impune debarcarea sa ?
  Ne-am săturat de diversiunile, mascaradele, minciunile sale până peste poate …. ne-am săturat de ” succesuri ” şi hâhâituri, de aşa zişi miniştri gen Nicolaescu, acesta chiar e rău de tot pe arături, să mă scuze colegii de dialog, să sperăm că românii vor taxa la vot nemernicia PD-L…
  numai bine,
  Sibilla

 18. mgabim Says:

  @geomarz Si ce este rau cu Obama? Stiu ca este extrem de nepopular in Romania. Am ramas chiar surprinsa sa vad ca intr-un sondaj de opinie “mondial”, Obama este respins doar in doua tari din Europa: Romania si Moldova si 3-4 tari de pe teritoriul Africii!
  Domnule Presedinte, sint convinsa ca ati citit si sinteti la curent cu American Election 2008, si sint convinsa ca ati citit ce spune si ipropune Obama. Martin Luter King a avut “I had a dream”, Obama a oferit americii “ObamaRaceSpeech “(http://www.huffingtonpost.com/2008/03/18/obama-race-speech-read-t_n_92077.html). Tot ce spune el in acest discurs are valoare universala, indiferent de rasa sau religie.

  Poate ar trebui sa propuneti o discutie legata de temele abordate de Obama (idei pentru care este acuzat de “socialism’, chiar “comunism”).

  Cred ca opinia si experienta dumneavoastra ar fi binevenita.

 19. sfinx667 Says:

  Vă supun atenţiei , celor care nu cunoaşteţi câteva din ” succesurile ” pedelacheilor ( acuşi îmi cere Leo drepturile de autor ) , ” rezultate ” înregistrate în teritoriu de ” luptătorii cu corupţia ” ai Băsescului , ca de exemplu :
  http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/consiliul-judetean-fara-buda/cn/news-20081013-03271140
  http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/situatie-dramatica-la-consiliul-judetean/cn/news-20081015-05294926
  http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/judetul-luat-cu-asalt-de-controale/cn/news-20081030-02333512
  http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/bani-putini-lucrari-proaste/cn/news-20081029-09513139
  Insist să citiţi mai ales comentariile oamenilor ca răspuns la afirmaţiile aleşilor ….
  Oare, se vor autosesiza instituţiile abilitate , DNA, ANI, Curtea de Conturi ? Să verifice, de unde fum fără de … foc ?
  Bine că de imaginea domnului Preşedinte Ion Iliescu au timp, să împroşte cu noroi şi să umble cu diversiuni şi tot felul de chestii josnice, să-şi facă deratizarea în propriile ogrăzi nu au disponibilitate … halal partid PD-L-ul ăsta …
  @emigrantul,
  salariile unor înalt funcţionari publici, ale directorilor de DGASPC, etc, nici tatăl din cer nu le controlează, başca ore suplimentare şi alte venituri că-s toţi preşedinţi la zeci de comisii care mai de care …
  Ce treabă are Ion Iliescu cu nemernicia pedelacheilor numiţi pe criterii politice , nici vorbă de competenţă, dovadă articolele ce tot apar în presă, tragedii ce se petrec sub ochii noştrii … despre acestea nu aveţi timp şi dispoziţie să dialogăm, noi toţi ?
  Ce ziceţi, punem umărul, ne implicăm, poate reuşim şi trezim din Sfânta adormire şi vegetare vre-o autoritate, poate se opreşte hăhăitul acela grotesc … poate multe …
  Eu observ că matale pierzi timpul cu analiza textelor, ceva propuneri, soluţii, implicare … ? Iar îmi daţi ocazia să repet, analişti , pe toate gardurile, în linia I, o mână de oameni, de ce trageţi la răspundere dacă nu doriţi a vă implica ? Dacă vrem cu toţii să păşim înainte, de ce vă tot cramponaţi de trecut ? Discuţiile interminabile nu vor construi nimic în locul nostru, sigur că dialogul este util, dar insistenţa nejustificată pe anumite subiecte şi neimplicarea spun clar ce se ascunde dincolo de tăceri şi de … cuvinte.
  numai bine,
  Sibilla

 20. emigrantul Says:

  Citat sfinx667:
  /”Eu observ că matale (emigrantul) pierzi timpul cu analiza textelor, ceva propuneri, soluţii, implicare … ? Iar îmi daţi ocazia să repet, analişti , pe toate gardurile, în linia I, o mână de oameni, de ce trageţi la răspundere dacă nu doriţi a vă implica ?”/

  Eu te astept cu implicare. Apari pe forumul lui Ion Iliescu cu un program de propuneri si solutii, scrise pe puncte, iar la sfirsit nu uita sa ne comunici si cum vrei sa te implici efectiv pentru punerea in practica a ideilor ce le ai. Concepe o platforma program ca aceea a CFSN din 22 Dec. 1989 si discutam concret pe ea.

 21. geomarz Says:

  @ Magabim
  Eu, personal, n-am nimic cu domnul Obamma. Chiar m-ar distra sa iasa, asa cum spun ultimile sondaje pe care le-am auzit (ar avea 12 puncte mai mult ca McCain-Palin si ar mai fi numai 5% dintre votanti nehotarati).
  Numai ca ma indoiesc ca dasnul va face o politica complet diferita de cea anterioara lui. Chestia cu “dreem-ul” lui MLK, sa ma scutiti… Pe aiaci, nu prea are mare trecere…
  Cat il priveste pe BO, gurile rele spun ca n-ar fi decat un experiment. In curand albii de origine europeana vor fi MINORITARI in Tara Marelui Frate si, vrei nu vrei, va trebui sa se cauta o alta varinata….

  @ Sibilla
  Domnul Emigrant sustine o stanga mai de stanga, cu care, eu personal, sunt de acord.
  De asemnea, da niste informatii din “lumea capitalului”, la care, altfel, nu as avea acces. Pe pielea lui a constatat ca, nivelul de trai de Dincolo, era comparabil cu al nostru de pana in ’89. Cand ne permiteam cu UN salariu, de ex., un sejur la mare pentru noi si cei doi copii mici, de 14 zile. Cu unul dintre salariile noastre actuale, mai putem sta, cel mult doi dintre noi, vreo 3 zile mari si late….
  Din nefericire stanga romaneasca NU exista. Si nu va exista pana cand fiecare care se zice de stanga, nu va renunta la o catime din venitul lui si timpul lui (asta se traduce prin implicare) in acest scop.
  Dansul, Emigrantul, NU se poate implica pentru ca, practic, nu se mai poate INTOARCE. N-are cum, fizic vorbind.
  Stiti vorba aia “Cine pleaca la plimbare, pirede locul…”…. Dansul l-a pierdut…
  Singura implicare posibila, in context, este discutia….

  Va sarut si numai bine.
  Saptamana care vine ma intorc pentru doua zile, mai mult nu pot, la obarsiile mele de langa Lugoj…
  Sper sa fie vreme buna…
  Geo.Mar.

 22. emigrantul Says:

  Programul meu de redresare a economiei Romaniei si transformarea sa intr-o tara unde fiecare sa aiba un viitor

  1. Revenirea la rolul conducator al unui singur partid si desfiintarea multipartitismului.
  2. Revenirea la constitutia dinaintea lui 22 Dec. 1989 cu unele modificari pentru adaptarea sa la cerintele prezentului.
  3. Reintroducerea metodelor administrative de conducere centralizata a economiei.
  4. Comasarea suprafetelor de teren si reinfiintarea unitatilor agrricole cu suprafete de mari dimensiuni. Infiintarea unei directii de planificare, conducere centralizata a intregii agriculturi autohtone.
  5. Reorganizarea invatamintului, desfiintarea facultatilor particulare.
  6. Trecerea presei, radioului, televiziunii, mass mediei in general, din miinile unor grupuri de interese in miinile poporului.
  7. Respectarea drepturilor si libertatilor minoritatilor nationale si asigurarea deplinei lor egalitati in drepturi cu romanii.
  8. Intarirea fortelor militare ale statului prin producerea unor arme eficiente bazate pe fenomenele de fisiune si fuziune, capabile sa descurajeze orice agresor indiferent cit de mare ar fi.
  9. Inchiderea granitelor tarii si introducerea unui sistem de vize pentru toti cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in strainatate.
  10. Abandonarea politicii de aliante militare care obliga Romania sa participe la diverse agresiuni impotriva unor alte state fara a fi direct amenintata de acestea.
  11. Iesirea din Uniunea Europeana.

  Nota:
  Pe viitor mai pot aduce unele imbunatatiri, corectii, modificari, programului de mai sus insa in linii mari, 90%, asta este ceea ce trebuie facut pentru schimbarea in bine a vietii oamenilor. Orice alta platforma care pleaca de la premizele continuarii drumului inceput in 22 Dec. 1989, adica a caii capitaliste, este complet gresita si paguboasa pentru majoritatea cetatenilor Romaniei cu exceptia unei clase de profitori care in prezent se afla la conducerea tarii, exploatind-o in folosul lor personal si in dispret fata de omul obisnuit.

 23. geomarz Says:

  @ Emigrantul-e
  Nici macar eu n-as fi facut niste declaratii atat de radicale…
  Numai ca Romania NU se poate intoarce acum, la o asemenea politica. Numai intr-un context local sau mondial favorabil… si atunci, poate, cu sacrificii umane comparabile cu cele din ’45-’50.
  Oricum,
  Eu te sustin…

 24. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Mulţumesc, m-ai binedispus, programul tău este de un comic involuntar teribil! Cea mai tare fază e aia cu “trecerea în mâinile poporului”… Păi cine este poporul? Nu tot noi?!

 25. globetrotter58 Says:

  @emigrantul
  programul tau este unul extremist prin definitie
  pct.1-6 sunt o incalcare a libertatilor individului asa ca pct.7 e de facto nul din cauza primelor 6
  pct.8 alta prostie dar cu cat un astfel de regim va incerca sa o aplice cu atat mai repede Romania va fi ocupata si respectivul regim pus pe linie moarta ceea ce ar aduce alte necazuri taman poporului pe care pretinzi ca-l reprezinti
  pct.9 alta aberatie – vize se emit de statul pe teritoriul caruia vrei sa intri nu de statul de unde vrei sa pleci ceea ce un regim extremist poate sa faca este ceea ce a facut statul comunist, NU ELIBEREAZA PASAPOARTE cetatenilor sai.- iar o izolare de restul lumii e PROSTIE 100%, nici SUA nu-si pot permite sa reziste fara schimburi comerciale
  pct.10 si 11 odata cu instaurarea unui regim extremist (daca nu se va intampla ceea ce s-a intamplat in Austria recent – deci daca se marseaza pe un regim opresiv nedemocrratic extremist AUTOMAT – Romania va fi vazuta ca o tara problema si va fi eliminata din UE si NATO; pact militar putand face eventual cu CHINA (care in situatia actuala nu va marsa pe o asemenea alianta sa fii sigur de asta caci si-ar frange gatul economic), Coreea de Nord , Cuba (nici ele nu ar marsa caci au nevoie de bani de la occident ca de aer – iar Romania nu le poate oferi nimic in acest sens) dar asta nu o va ajuta, izolarea politico-economica va duce la un crah economic in maxim 1 an intrucat nu uita ca aberatiile economice ale regimului comunist s-au realizat cu bani occidentali – faimoasele imprumuturi FMI si BM, care in contextul de azi nu vor mai exista – si nu e deloc exclus sa te trezesti cu miscari de protest – caci in afara de cuvintari si lozinci nu o sa ai concret ce sa pui pe masa poporului – care se vor termina cu prabusirea sistemului visat de tine …
  Asa ca astfel de utopii nu tin de solutii – Voi extremistii intotdeauna aveti senzatia ca le stiti pe toate si aveti solutii viabile la orice dar in realitate aveti doar fantasmagonii si contruiti castele de nisip.
  daca te vei uita in istorie vei vedea ca mai toti initiatorii/liderii unor solutii-regimuri extremiste au fost persooane marcate psihic in copilaria sau frageda tinerete a lor (Marx, Lenin, Hitler, Goebbels, Stalin – sunt doar cativa dintre ei)

 26. emigrantul Says:

  Citat Geomarz
  /”Nici macar eu n-as fi facut niste declaratii atat de radicale…
  Numai ca Romania NU se poate intoarce acum, la o asemenea politica. Numai intr-un context local sau mondial favorabil… si atunci, poate, cu sacrificii umane comparabile cu cele din ‘45-’50.”/

  Da, asa este. Momentan ne lipseste contextul favorabil. Pina ce clasa de paraziti (parlament, guvern, patroni, etc.) nu este inlaturata de la putere si lichidata, prin forta, un asemenea program nu poate fi pus in practica.

 27. geomarz Says:

  @ Emigrant
  De unde va veni forta aceea ?!
  Tot stau si ma gandesc….
  Pe mine m-a costat viata unui frate… lipsa acelei forte.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: