REUNIUNE – “ACADÉMIE DE LA PAIX”

 

 

In perioada 20 – 23 Octombrie 2008 voi lua parte la “Adunarea Anuala Deschisa” organizata de  “Académie de la Paix”,  la invitatia Presedintelui de Onoare al acestei organizatii – domnul Federico Mayor, fost director general UNESCO  si a Presedintelui activ – Jean-Paul Carteron, presedinte al Fundatiei “Forumul Universal” si al “Forumului Crans Montana”.

 

La adunare sunt invitati fosti si actuali sefi de state si de guverne si alte personalitati politice – in numar de cca.120 persoane.

 

In centrul dezbaterilor se vor afla problemele crizei financiare mondiale ca si cele ale crizei alimentare mondiale si ale securitatii alimentare.

 

Lucrarile se vor desfasura la Centrul de Conferinte al Hotelului “Palazzo della Fonte”, din localitatea  Fiuggi (Italia), la cca. o ora distanta de Roma, in apropiere de Parcul National Abruzzi.

 

Padfoview1[2]

 

In zilele urmatoare voi relata despre desfasurarea Reuniunii si problemele abordate.

10 Responses to “REUNIUNE – “ACADÉMIE DE LA PAIX””

 1. leo Says:

  Unui om căruia îi este cunoscut rolul de reprezentare în lume al celui chemat să ocupe jilţul de Preşedinte al României, dar care nu va fi urmărit fenomenul electoral în „ultimii cinci ani”, i-ar veni lesne, urmărindu-vă agenda, să creadă că sediul Preşedinţiei s-a mutat din dealul Cotrocenilor!
  Părerea mea…

 2. Gabriela Savitsky Says:

  Vă dorim toate cele bune. Ne bucurăm că ne reprezentaţi în exteriorul ţării cum numai dumneavoastră ştiţi. Ar trebui s-o luaţi şi pe doamna Dragotescu cu dumneavoastră, poate va înţelege ce-nseamnă să te joci cu cuvintele. Totuşi, nu trebuia să-i faceţi onoarea de a o suna.

 3. emigrantul Says:

  Asemenea adunari nu aduc beneficii decit proprietarilor hotelurilor si salilor de conferinte unde fostii presedinti, prim ministrii, etc., sunt cazati, respectiv tin discursuri.
  Criza financiara le-a redus profiturile patronilor in cauza si acum, prin organizarea de diverse reuniuni, incearca abil sa traga ceva bani lichizi pentru a se redresa.

  Citat Ion Iliescu:
  /”In perioada 20 – 23 Octombrie 2008 voi lua parte la “Adunarea Anuala Deschisa” organizata de “Académie de la Paix”, la invitatia Presedintelui de Onoare al acestei organizatii – domnul Federico Mayor…
  Lucrarile se vor desfasura la Centrul de Conferinte al Hotelului “Palazzo della Fonte”, din localitatea Fiuggi (Italia), la cca. o ora distanta de Roma, in apropiere de Parcul National Abruzzi.”/

 4. Ovidiu Says:

  Stimate Presedinte Ion Iliescu si stimati Bloggeri.

  La Realitatea NET, s-a publicat un articol de pe blogul lui Ion Iliescu.

  Ovidiu şi Preşedinte al Boborului – repetă întrebări privind Revoluţia Română la care am răspuns nu o dată ! (confuzia intenţionat alimentată despre REVOLUŢIE şi nu “revoluţie” şi “lovitură de stat”; despre terorişti, despre rolul Generalui Stănculescu, etc). Vă recomand să citiţi mai atent textele pe care le-am prezentat pe blog. Printre altele, interviul pe această tema : INTERVIU CORINA DRĂGOTESCU 2003

  După cum am promis, în curând voi publica “Stenograma discuţiei cu Comisia Senatorială” (publicată cu ani în urmă sub titlul: “Revoluţia trăită”)- care cred că va da deasemenea răspuns la multe din întrebările formulate. ”

  http://www.realitatea.net/ion-iliescu–comentarii–21-august-2008_335851.html

 5. beheader69 Says:

  superb….dar ce ne facem cu restul?
  http://www.glob.pretutindeni.ro/

 6. sfinx667 Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Suntem mândri să ne reprezentaţi la această Reuniune, dorindu-vă toate cele bune şi evident, aşteptând cu interes relatările cu care domnia dumneavoastră ne-aţi obişnuit deja.
  Prezenţa dumneavoastră şi a domnului Adrian Năstase e un prilej de a arăta românilor cine sunt cei care ne onorează şi fac în adevăr eforturi pentru recâştigarea respectului nostru ca neam , precum şi în ceea ce priveşte promovarea imaginii României, aşa cum ne dorim ! Felicitări şi mult succes !
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 7. sfinx667 Says:

  @Ovidiu,
  nu faci decât să aduci argumente şi să demonstrezi faptul că personajul în cauză e un mic cameleon, la cheremul actualei aşa zis conduceri, fie vorba ăntre noi, cea mai jalnică de care a avut parte România …
  Cine e ticălos e, nu-l face nimeni, doar e … există leac şi pentru şerpi, a se citi Cultul Cerbului, , să crezi ;)
  Sincer, eu nici măcar unealtă n-o pot numi pe individă, mai degrabă marioneta unor disperaţi incompetenţi … nu dau nume căci, nu poţi cere nesimţitului bun simţ,de unde nu-i … ” succesurile ” a 4 ani de lălăială şi îmbuibat pe spinarea poporului sunt edificatoare .
  Generalul Stănculescu nu a greşit cu nimic, oricare din voi aţi fi fost total depăşiţi de toate, şi fără să pozez în lup moralist, mă repet, până când veţi scormoni după cai verzi pe pereţi şi cui oare foloseşte încrâncenarea aceasta fără noimă … au epuizat ” stimabilii ” din umbră ce orchestrează mascarada aceasta chiar toate muniţiile … ?
  Jalnic şi, să mă ierţi, plictisitor .
  Bucură-te de fiecare zi senină şi prezenţa Echilibrului în mijlocul nostru şi nu te lasă influenţat şi folosit, deciziile îţi aparţin, trecutul constă şi în zâmbete, legende, balade, frumuseţi ale naturii … zău nu văd rostul amuzamentului tău, absolut gratuit … eşti tânăr, mergi înainte, nu intra în jocuri ce nu fac cinste nimănui şi ieşi din culisele altora, păşeşte cu încredere tinere, poţi şi meriţi .
  cu prietenie ,
  Sibilla

 8. Mihnea Georgescu Says:

  Mult succes, Domnule Preşedinte, la conferinţă şi vă aşteptăm din nou acasă, pentru că Ţara are nevoie de dumneavoastră, acum, mai mult ca oricând!

 9. Mark Says:

  Foarte stearsa aceasta Dragotescu…

 10. radualexandrupsd3 Says:

  Imi este greu sa inteleg cum aceasta criza financiara afecteaza statele dezvoltate din vest iar economiile emergente din est sunt protejate .
  Cel mai firesc scenariu ar fi ca o parte din costurile acestei crize financiare sa fie transferate printr-o abila politica monetara tocmai in statele subdezvoltate sau in curs de dezvoltare .
  La fel in cazul crizei alimentare, nu isi vor reduce consumul natiunile dezvoltate si nici nu vor accepta preturi mai mari pentru alimentele de baza . Cel mai firesc ar fi sa creasca preturile pentru natiunile mai sarace si sa reduca in acelasi timp cantitatea livrata .
  Acesta a fost comportamentul tipic al natiunilor bogate de fiecare data cand s-au confruntat cu o criza reala asupra propriilor economii.
  Sunt curios cum au fost evidentiate aceste probleme in cadrul acestui forum .

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: