NOTA

 

IN LEGATURA CU UNELE COMENTARII DE PE BLOG

 

 

@ Miclaus Cred ca decizia de excludere a domnului Ion Raducanu (presedintele organizatiei municipale PSD – Timisoara si candidatul sau la ultimele alegeri pentru Primarie, membru al Consiliului National PSD) este abuziva si nestatutara. Sper ca aceasta sa fie anulata.

 

 

@ pentagrammaton –  Eu nu m-am eschivat niciodata de la asumarea raspunderilor pentru faptele mele. Insa mi se pare exagerata punerea in seama mea a raspunderii pentru actualul haos din conducerea tarii, generat de cei ce au venit la putere dupa 2004 – presedintele Basescu si Alianta D.A.

 

 

Guvernul minoritar liberal al domnului Tariceanu a supravietuit numai datorita sprijinului politic acordat de PSD. Dar aceasta nu inseamna asumarea raspunderii guvernarii de catre PSD. Demiterea guvernului Tariceanu, dorinta a lui Traian Basescu, ar fi agravat instabilitatea politica din tara !

 

 

In ce ma priveste, am trecut prin perioade incomparabil mai dificile din punct de vedere politic, in calitatea mea de Sef al Statului, cu presiuni de tot felul – pe plan intern si international. Cred ca principala mea realizare  in fruntea Statului, a fost tocmai apararea stabilitatii, prin promovarea activa a dialogului cu toate fortele politice ale vremii si cu societatea civila si prin sustinerea unei conlucrari active intre institutiile statului, ceiace lipseste aproape cu desavarsire in ultimii patru ani ! Acesta este rolul constitutional  al Presedintelui tarii – si nu acela de a incita si a provoca stari conflictuale.

 

 

Precum vedeti, criticat sunt nu numai dinspre dreapta esicherului politic, ci si dinspre ”stanga nostalgica”, cum o face si  @ emigrantul  care contesta procesul de transformare care s-a produs in Romania dupa decembrie 1989 si care constituie esenta Revolutiei Romane. Imi pare rau. Acesta a fost un proces istoric, inevitabil si independent de perceptia subiectiva a  emigrantului  sau a altor concetateni ai nostri. Este o realitate obiectiva care nu putea fi impiedicata de nicio forta. Dansul nu este de acord cu Programul Revolutiei, exprimat in Comunicatul CFSN. Se poate constata concordanta pozitiei sale cu aceea a ”dreptei agresive” asa-zisa ”anticomunista” – exprimata in Raportul Comisiei Tismaneanu – care, la fel, contesta  Revolutia Romana si documentul sau programatic, dorind sa-l substituie cu asa-zisa  Proclamatie de la Timisoara, din martie 1990 – document eminamente electoral !

 

 

Mai mult, imi atribuie mie un proces istoric care a avut loc nu doar in Romania ci si in toate celelalte ”foste tari socialiste”. In lipsa sa de realism, crede ca ar mai fi putut fi tinut in viata partidul comunist si rolul sau conducator !

Este neavenita si comparatia schimbarilor de la noi cu cele din Rusia. Comparabila este situatia noastra cu a celorlalte tari din centrul Europei, dar nu cu Rusia. In Rusia s-a produs un proces oarecum diferit : toate monopolurile de stat existente in trecut ( in domeniul resurselor energetice, de materii prime si unele industrii de baza) au devenit monopoluri private, controlate de puterea politica, ceiace nu se mai intalneste in niciuna din ”fostele tari socialiste”.

 

 

Saracia nu este rezultatul formelor initiate de Iliescu  cum afirma emigrantul . Ea are pe de-o parte radacini mai adanci in istoria noastra mai indepartata si mai apropiata. Dar, se datoreaza, intr-adevar si unor batalii pe care le-a pierdut cu dreapta politica. Am in vedere, in primul rand, confruntarea in jurul CAP-urilor – tratate de fortele de dreapta ca ”structuri comuniste”. Cooperatia ca idee si miscare a precedat ideea de ”comunism”. Colhozurile lui Stalin au aparut in anii 1930, in timp ce presedintele Partidului Taranesc din Romania, Ion Mihalache, pleda in anii 1920, dupa primul razboi mondial, pentru constituirea de cooperative, ca forme de salvare a taranilor romani improprietariti prin reforma agrara din 1923. Programul sau electoral cu care a castigat alegerile din 1927, se intitula ”Frati tarani intovarasiti-va in cooperative agricole de productie”. Desfiintarea CAP-urilor si faramitarea proprietatii asupra pamanturilor a fost un proces cu consecinte deosebit de grave care a dus la saracirea taranilor si a satului romanesc. Aceasta nu s-a intamplat in Ungaria, Cehoslovacia si nici in fosta R.D.Germania – ale caror cooperative au devenit entitati puternice, competitive pe piata interna si europeana.

 

 

Deasemenea, toata batalia in jurul restituirii proprietatilor, pe langa latura rationala a necesitatii indreptarii unor abuzuri savarsite dupa 1945, a fost  impinsa dupa venirea la putere a aliantei D.A. prin pachetul de legi privind proprietatea si justitia, spre absurd – dupa principiul  restitutio in integrum”, facand sa reapara proprietari de mii si zeci de mii de hectare de pamant si paduri si evacuarea, in special din localitati ardelene, a zeci de institutii scolare, spitalicesti si de cultura.

 

 

Ar mai fi multe de comentat. Trebuie oare sa reamintesc ca in Ungaria, spre exemplu, toate fortele politice au ajuns la un consens in 1993 : tinand seama de dificultatea repararii unor abuzuri din trecut  in materie de proprietate, fara a genera altele noi si a prejudicia economia tarii, au decis, de comun acord, sa nu se restituie nimic in natura iar despagubirile individuale sa nu depaseasca o limita de maximum 75 de mii de dolari. Ei nu au avut nicio actiune de protest si nicio reclamatie la CEDO. Lucrurile s-au solutionat intr-o maniera fireasca. In timp ce la noi se produc si astazi lucruri inadmisibile, cu evacuarea unor oameni nevinovati din case, din partea unor mostenitori dubiosi, sustinuti de anumiti ”avocati” care s-au imbogatit in urma unor astfel de procese !

 

 

In timp ce emigrantul  imi atribuie responsabilitatea unor astfel de evolutii, altii, dinspre dreapta, ma acuza ca am franat retrocedarea imediata in anii 1990 a tuturor proprietatilor. Iata cum se intalnesc extremele, de stanga si de dreapta, pe platforme comune.

 

 

Asta inseamna orbirea gandirii oamenilor ca efect al unor reprezentari unilaterale.

 

 

sfinx667  are dreptate in legatura cu faptul ca alegerile care urmeaza ar trebui sa fie un prilej pentru stanga romaneasca, pentru Partidul Social Democrat in abordarea de o maniera mai directa cu categoriile  de baza ale cetatenilor tarii pentru a vota in cunostinta de cauza si a pune stavila prezentei in viata politica a unor oameni si a unor forte iresponsabile care au agravat, intr-adevar, inclusiv situatia economica si sociala din tara, adancirea polarizarii sociale. 

19 Responses to “NOTA”

 1. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Daca ar fi ca oamenii sa voteze in cunostinta de cauza inseamna sa voteze cu PSD-ul lui Geoana care isi bate joc cu promisiunile lui desantate? Cu un partid in care opulenta si suspiciunile de coruptie sunt poate mai mari decat la orice alt partid?

  Ma scuzati dar credeam ca aici se poate discuta realist nu cu lozinci stupide.

  Discutand concret, prilejul de a demonstra ca psd este un partid capabil l-au tot avut in ultimii 4 ani. In afara unui santaj ordinar asupra guvernului nu am vazut nimic decat poate ultimele prostii la care daca nu ma insel au fost vioara intai, respectiv majorarile salariilor profesorilor cu 50% si ale pensiilor parlamentarilor. Ba nu . Am mai vazut ceva. Am vazut un pesede care timp de 4 ani ba a vrut sa se alieze cu pedeleul ba a vrut sa se alieze cu peneleul. Ba a introdus motiunea, ba a amenintat cu motiunea. Ca era ca nu era cazul pesedeul avea o motiune de bagat. A avut pesedeul o linie politica in ultimii 4 ani? Dati , dati pensii ca nu dati de la noi, dati tot de la fraierii aia care muncesc. Si mariti-le mai repede. Mai repede decat mai repede. Pai asta este un partid responsabil?

  Am apreciat pozitiile luate de pesede in anii 96-2000, atunci da, au dovedit ca sunt un partid responsabil, cu o linie politica clara, insa nu ma aburiti pe mine acum cu pesedeul lui Geoana. Pe asta sa-l voteze iresponsabilii astia care-si doresc un astfel de om la guvernare.

  Si o intrebare directa pentru dumneavoastra : ce legatura are actuala conducere a PSD cu tot cu sefii organizatiilor judetene cu stanga? Nababii aia imbogatiti pe cai suspecte sunt de stanga? Eu cred ca toti astia au legatura cu ipocrizia cand este vorba de politica.

 2. globetrotter58 Says:

  @Victor
  De ce te enervezi iti creste tensiunea doar nu vrei sa cred ca si tu speri ca-n Romania sa existe politicieni profesionisti si doctrine politice clare implicit programe de guvernare viabile etc. Cand te “aud” (citesc) am senzatia ca-i aud pe cei care au cumparat iluzii pe Wall Steet … NU mai paria pe cai morti …

 3. Gabriela Savitsky Says:

  Domnule Preşedinte,

  judecând reducţionist, masele au nevoie să identifice repede un “autor” pentru nesiguranţa lor, un “paratrăsnet”. Rolul intelectualului, aici, este acela de a da un nume “ţintei”. E foarte simplu pentru cine are minte să priceapă, să judece, să analizeze. Cine vrea idei gata mestecate le găseşte prin peisaj.
  Ar fi o idioţenie să credem că un singur om, oricare ar fi puterea lui la un moment dat, este responsabil pentru TOT.
  Există paliere ale deciziei. Dumneavoastră aţi căutat să ne “trageţi” spre drum asfaltat, către autostradă, nouă ne plac, însă, drumurile de ţară, cu hârtoape şi bălţi…
  Suntem în NATO şi în UE. Toţi cei care judecă istoria recentă legaţi cu cârpa portocalie la ochi (Unde eşti Chimiţă?) uită acest “amănunt”. Avem o “economie de piaţă funcţională”. Avem descentralizare. Avem democraţie şi, încă, pluripartidism. Voila că onor capitalismul şi-a dat în bot din dorinţa unora de a câştiga imens fără niciun efort, speculând. Nu mă bucur, deşi n-am iubit niciodată orânduirea capitalistă care ne-a umplut de droguri, cerşetori, copii nefericiţi, oameni fără şansă, rataţi şi, la celălalt pol, de beizadele legate cu lanţul de aur la pripoanele cazinourilor. Lumea e diversă, da, fiecare e unic în felul lui şi toţi avem, individual, dreptul de a există aşa cum considerăm. Dar de aici, la o nefericită lege a junglei… e cale lungă.

 4. Gabriela Savitsky Says:

  Îmi permit să vă propun să reveniţi asupra unui subiect pe care a fost centrat discursul dumneavoastră de la Congresul extraordinar PSD. Rolul Statului în societatea modernă. Este de mare interes şi de actualitate, după părerea mea. Cum putem să construim un sistem eficient şi flexibil în locul încrengăturilor politice de tot felul, o suprastructură administrativă operativă şi instruită.

  Drept pildă, vă povestesc o situaţie recentă. Într-o instituţie de ocrotire a cuplului mamă-copil, instituţie ce depinde, juridic şi decizional de Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială, a venit o femeie obosită, nemîncată, cu un copilaş de 2 ani şi ceva în braţe. Cum instituţia nu are personalitate juridică şi nici nu are regim de urgenţă, asistenţii sociali, psihologii, personalul, s-au învârtit în loc, pentru că nimeni nu putea lua decizia de a admite imediat – cum s-ar fi impus – mama şi copilul în Centru. Centrul este construit pe un program al Băncii Mondiale, exact în acest scop. De a oferi ocrotire, consiliere, siguranţă, mamelor aflate în situaţie de risc. Femeia a umblat o săptămână pe drumuri, a tot venit la centru şi a depus cerere, i s-a făcut evaluarea iniţială, dar înfară de un blid de mâncare, nimeni nu i-a zis/oferit nimic. A dormit cu bebeluşul pe la câte o cunoştinţă, deşi era întristată şi nefericită cum nimeni nu poate înţelege, nu ar vrea cu niciun chip să-şi abandoneze copilaşul.
  Pentru a admite cazul respectiv, pentru a lua decizia de a-l accepta în centru, unde ar avea siguranţă şi unde ar fi îndrăptăţită să fie, trebuie să se întrunească Comisia pentru Protecţia Copilului, care să ia o decizie. Comisia se poate întruni abia joi. Femeia a fost săptămâna trecută, pentru prima dată. Copilul era flămând. A dormit ieri, în braţele mamei care stătea pe treptele instituţiei. A venit cineva din Direcţie să vorbească cu ea. Printre alte chestiuni a întrebat-o dacă vrea să ţină copilul sau vrea să-l dea. Femeia a început brusc să tremure, s-a făcut lividă la chip şi nu a mai vrut să comunice. Ca o soluţie temporară, şeful centrului a încercat să o interneze cu copilul în spital, ca să nu doarmă în stradă. A refuzat să se interneze, pentru că n-a acceptat să i se ia copilului analizele, îi mai fuseseră luate acum 3 zile. Este un caz real. Real.
  Dumneavoastră ce ziceţi? Vi se pare că avem stat şi instituţii de ocrotire? Credeţi că se respectă drepturile cuiva? Credeţi că oamenii sunt importanţi pentru instituţiile statului? Credeţi că vă plăti cineva pentru această nedreptate strigătoare la cer care i se face acestei mame şi acestui copil? Nu. Nu va plăti nimeni. Statul este imuabil, el şi funcţionarii lui. Oamenii n-au decât să se ducă la dracu dacă au probleme. Să se sinucidă. Să nu mai facă copii. Astea sunt problemele adevărate ale lumii noastre. Drepturile cetăţeanului. Obligaţiile statului. Ori, statul şi-a constituit o reţea a elitelor. Statul este o organizaţie în sine. Nu are adresabilitate şi nici reacţie.

 5. geomarz Says:

  @ Victor
  //Cu un partid in care opulenta si suspiciunile de coruptie sunt poate mai mari decat la orice alt partid?//

  Care suspiciune, nene… Certitudinea….
  Un post eligibil pe listele PSD costa cateva sute de mii de euro virati catre organizatia la care te vroiai candidat….
  Ma indoiesc ca acu’ sa fie altfel….
  Un absolvent de Automatica a fost recent numit Dierctor CET SUD, daca nu ma insel, ca rasplata pentru cele cateva sute de mii virate catre organizatia sector… habar n-am, dar vorbea ceva de prietenul Marean…. Ce mama ma-si va face asta ca director cand a ‘sponsorizt’ partdul cu 500 000 si el are sa stea acolo vreo 5 ani ?
  Vrea, nu vrea 100 mii pe an trebuie sa-i iasa… daca nu mai mult, ca sa castige si el ceva…. Asta face cam 10 mii pe luna…. Mie mi se pare mult, la cei 5-600 maximum lunari ai mei…. Si daca nu l-as sti ca e un tampit cu acte…

 6. emigrantul Says:

  Domnule Presedinte,

  Am apreciat mentionarea repetata a numelui meu de user in raspunsurile pe care le-ati dat unor cititori ai sitului dvs.. Totusi, este un lucru incorect sa asociati mereu pozitia mea cu aceea a dreptei agresive cind singura asemanare este ca atit eu cit si aceasta va aducem unele acuzatii insa fiecare din cu totul alte motive.

  Dreapta anului 1990 a fost o miscare destabilizatoare incurajata de Statele Unite cu scopul implantarii in Romania a unui guvern marioneta pro American, obiectiv care, pina la urma, a fost total atins in 1996.

  Revenind la prezent, s-a ajuns azi (anul 2008) ca Revolutia Romana sa nu fie contestata numai de unele elemente extremiste, asa cum sugereaza Ion Iliescu, ci de majoritatea locuitorilor tarii noastre (a se revedea sondajul urmator:
  http://sondaje.php0h.com/revolsaulovitura.php?result=true ).

  Citat Ion Iliescu:
  /”Dansul (emigrantul) nu este de acord cu Programul Revolutiei, exprimat in Comunicatul CFSN. Se poate constata concordanta pozitiei sale cu aceea a ”dreptei agresive” asa-zisa ”anticomunista” – exprimata in Raportul Comisiei Tismaneanu – care, la fel, contesta Revolutia Romana si documentul sau programatic, dorind sa-l substituie cu asa-zisa Proclamatie de la Timisoara, din martie 1990 – document eminamente electoral!”/

 7. emigrantul Says:

  Citat Victor:
  /”Si o intrebare directa pentru dumneavoastra (Ion Iliescu) : ce legatura are actuala conducere a PSD cu tot cu sefii organizatiilor judetene cu stanga? Nababii aia imbogatiti pe cai suspecte sunt de stanga? Eu cred ca toti astia au legatura cu ipocrizia cand este vorba de politica.”/

  Imi permit o remarca: PSD + PNL + PDL = PNSDL ( Penesedele – Partidul National Social Democrat Liberal ).

  PNSDL este organizatia ce conduce Romania. Cu el votam de fapt indiferent pe care din cele trei sigle am pune stampila.

 8. Victor Says:

  Geomarz, am vrut sa fiu elegant. :)) Normal ca pentru mine, cel putin, sunt certitudini dar stii cum se spune, ca pana nu exista o sentinta judecatoreasca nu este bine sa ai certitudini.

  Legat de directorul in cauza iti dai seama ca ii va iesi mult mai mult daca a investit 500,000. Cel putin de 10 ori. Cel mai bine de Marean care fara bataie multa de cap aduna cate “putin” de la toti. Pai in concluzie sa votam PSD-ul , nu? Ca or sa aiba grija ca rolul statului in economia de piata sa fie mai important. Pana la rolul statului in economia de piata ar trebui ca institutiile statului sa functioneze si sa nu mai existe un blocaj la nivelul cooperarii intre acestea.

  Ineficienta si blocaj care exista in primul rand datorita unei legislatii la care toti politicienii sunt partasi pentru ca asta si-au dorit. Institutii ale statului slabe care sa nu-i poata controla.

 9. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  /”In ce ma priveste, am trecut prin perioade incomparabil mai dificile din punct de vedere politic, in calitatea mea de Sef al Statului, cu presiuni de tot felul – pe plan intern si international. Cred ca principala mea realizare in fruntea Statului, a fost tocmai apararea stabilitatii, prin promovarea activa a dialogului cu toate fortele politice ale vremii si cu societatea civila si prin sustinerea unei conlucrari active intre institutiile statului”/

  Trebuie facut ceva, modificata constitutia, pentru sporirea puterii presedintelui si responsabilizarea puternica a acestuia

  Seful statului este omul ales de popor pentru a conduce tara, indeosebi sa gestioneze economia. Este incorect si necinstit fata de oameni sa ajungi in fruntea tarii, cu citeva milioane voturi, dupa care spui: “Rolul meu consta in promovarea dialogului intre entitatile politice pentru asigurarea stabilitatii”. Ce sa intelegem, ca Romania este condamnata sa aiba la conducere niste forte centrifugale aflate intr-o permanenta cearta si trebuie sa existe obligatoriu un mediator care, cu vorba buna, impaca taberele rivale ori de cite ori izbucneste vreun scandal?

  Presedintele trebuie sa fie seful guvernului si in acelasi timp sa aiba posibilitatea alegerii ministrilor pe care ii doreste, fara a cere aprobari de la nimeni.

 10. sfinx667 Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  vă mulţumesc frumos!
  Opinia domniei dumneavoastră cu privire la decizia de excludere a domnului Ion Răducanu – PSD Timişoara, e corectă şi să sperăm că şi auzită acolo unde ar fi cazul.
  Îmi menţin părerea, haosul din ţară a fost propagat şi întreţinut prin incompetenţă şi lipsa abilităţilor, viziunii şi implicării, a actualei guvernări, care, s-a grăbit doar la ciolan , iar acum găseşte vinovaţi şi scuze , proliferând cu nesimţire propagande fără acoperire, zminteala oamenilor de rând cu promisiuni deşarte, mitomanie la cote alarmante, şi mai mult de atât, îşi continuă dansul cameleonic pe scena politică românească, prin dezinformare, diversiuni şi decizii de tot râsul … doar că poporului îi înteţeşte plânsul… ne e silă de ei !
  respecte şi deosebită consideraţie Echilibrului,
  Sibilla

 11. Victor Says:

  Emi,

  Exact asta este problema. Asta ii explicam si eu lui Globe, ca nu avem ce face. Sunt practic ei si noi iar parghiile prin care ne putem impune noi, la nivel teoretic, sunt practic controlate tot de ei. Se acopera unul pe altul si se ajuta intre ei. Un exemplu este fundatia doamnei Geoana care beneficiaza de fonduri, si ce fonduri, oferite cu marinimie prin ordonanta guvernamentala. Ce vrei mai mult? Fa-ti si tu o fundatie sa vedem ce-ti da guvernul.

  Partea proasta este ca toti sunt iresponsabili si PSD si PNL si PDL si au dovedit-o in repetate randuri. Legat de PSD, ce a fost a fost si nu mai e. Nu pot eu sa judec partidul dupa ce a facut Ion Iliescu si Adrian Nastase. Pentru simplul motiv ca nu ei conduc partidul acum. Sau daca vrei, nu numai ei. Acum partidul este condus de cu totul alti insi care se plictiseau groaznic la discursul Presedintelui Iliescu de la adunarea lui Geoana. Ion Iliescu a vorbit despre opulenta , despre promisiuni care nu pot fi onorate si despre multe altele dar cuvantul de final a fost “victorie”. Parerea mea este ca Presedintele Iliescu apara o cauza pierduta. Un partid care s-a abatut grav de la principiile social-democratiei. In primul rand prin exemplul personal al liderilor, apoi prin politica indoielnica dusa in ultimii 4 ani. Ba vroiau cu Basescu, ba vroiau cu Tariceanu, ba nu le mai place de nici unul. Asta este lipsa de onoare si lasa onoarea ca inteleg ca nu are ce cauta acest cuvant in politica dar este lipsa de viziune politica.

  Ba spun ca ala este dusmanul, ba spun ca celalalt, ba spun ca amandoi. Si ce-i mai grav este ca de fiecare data vin cu argumente si mai ales cu actiuni politice in consecinta. Si fraierii ii cred spunand ca ceilalti sunt schimbatori si ca astia pesedeii sunt stabili. Pai astia sunt mama instabililor. Habar nu au pe ce drum s-o apuce. Stai sa vezi cum o sa se dea Geoana pe langa Basescu si pe langa pedele in preajma alegerilor ca sa-l numeasca pe el premier. Sa vezi cum il pune iarasi in offside pe Nastase si nu numai. Geoana este gata de orice compromis pentru a capata puterea. Daca vrei sa afli caracterul celui care conduce pesedeul nu ai decat sa accesezi wikipedia. Acolo vei afla ca Geoana a trimis o scrisoare presedintelui Constantinescu pe vremea cand era ambasador in SUA si din care a scapat presei o anumita expresie atunci cand se referea la Ion Iliescu cel care il numise ambasador acolo : “cancerul democratiei romanesti” . Vezi Wikipedia :

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Mircea_Geoană

  Ce nu se spune in wikipedia este ca presedintele Constantinescu a confirmat existenta unei scrisori primita de la Geoana dar a refuzat sa o faca publica afirmand ca l-ar pune pe acesta intr-o lumina jenanta. Se mai spune chiar ca Geoana s-ar fi inscris in PNT-CD la acea vreme, rupand mai apoi carnetul de membru si “rezolvand” celelalte dovezi, chestiune care nu stiu daca este adevarata dar sunt convins ca ar fi fost capabil.

  Si Presedintele Iliescu ne vorbeste despre “forte iresponsabile” aflate desigur in celelalte partide. Pai presededintele PSD adica Geoana este om responsabil??? Ne aflam in plina criza mondiala si el ne vorbeste despre oameni pe care vrea sa-i trimita in Cosmos, despre zeci de mii de Euro pentru repatriati si finantari ale afacerilor acestora . Ei, pesedeul, promit ca vor face 1,000 de Km autostrada. Cu cine? Ca toti muncitorii sunt plecati afara. Poate au vrut sa spuna ca vor arde banii pentru 1,000 de km de autostrada. Promit nu stiu cate sute de mii de locuinte in 4 ani. Astia sunt oameni normali la cap?

  Responsabilitate: responsabilitate ar fi insemnat sa ii ajute pe penelisti nu sa lase tara sa se duca dracu. Asta ar fi insemnat responsabilitate. Au stiut sa-i santajeze sa mareasca pensiile mai mult si mai mult, mai repede si mai repede, sa ii puna sa mareasca salariile profesorilor. Acum si-au pus palma la spate si spun: daca nu pot ei sa rezolve sa se dea la o parte. Pai asta este atitudine politica responsabila? Responsabilitate ar fi insemnat sa spuna uite ii ajutam noi, le aratam cum sa procedeze, cerem o intalnire cu premierul Tariceanu , cu tot cabinetul sub patronajul presedintiei in care sa dezbatem sa le prezentam varianta noastra , cum se gasesc sursele. Si probabil ca surse exista, pentru ca daca s-ar opri furaciunile am avea bani si pentru mama salariilor. Dar cum toti vor sa fure, normal ca nu se gasesc surse. Bugetul trebuie sa merga prioritar spre anumite buzunare nu spre salarii. Iti dai seama cate nu stim, cate combinatii nu s-au facut, cati bani si-or fi tras pesedeii prin “firme prietene”.

 12. geomarz Says:

  @ Victor
  Mi-am dat eu seama cu eleganta asta…
  Numai ca nu intelege toata lumea si te mai face si capra raioasa…
  Pe cine sa votam ?
  Parerea mea este ca pe mine nu ma mai reprezinta nimeni… Concluzia este simpla….

 13. leo Says:

  Domnule Iliescu,
  Nu credeţi că ar fi nimerit să parafrazaţi motto-ul blogului dvs? Că cea mai ignobilă preocupare a… oamenilor ce au gravitat în jurul omului ce sunteţi pare-mi mie că a fost să-i asigure omului cu pricina toate condiţiile pentru a nu se preocupa de duşmani; că la ce „prieteni” v-au însoţit pe cărarea vieţii…

 14. globetrotter58 Says:

  @Victor
  “Exact asta este problema. Asta ii explicam si eu lui Globe, ca nu avem ce face.”
  VICTORE DACA TU ca individ iei o astfel de atitudine ESTI INVINS – NIMENI PE LUMEA ASTA NU SE INCURCA CU CEI CE AU O MENTALITATE DE LOOSERI .. sunt DUR?
  NU, SPUN ADEVARUL … nu eu sunt ACRU CU VOI ci insasi VIATA pentru ca voi urmati calea asta a celor fara speranta si lipsiti de initiativa … este exact pe ce au mizat si cei care va domina STIU ca NU AVETI VOINTA SI NU VETI RIPOSTA NICIODATA (COPILUL CARE NU PLANGE NU I SE DA LAPTE!) de ce sa va faca voua favoruri cineva daca sunteti o masa imobila ce nu stie sa-si exprime dorintele?
  Asta imi aminteste de anii in care comunistii erau la putere EXACT ACEIASI NEPUTINTA – ma uitam la oameni care pe la colturi se plangeau ca nu au cu ce-si hrani copiii dar daca era sa le spui de ce nu actioneaza … raspundeau in cor “VAI VREI SA MA OMOARE! CE VOR FACE COPIII MEI … lasa ca asa era mai bine le mureau cu zile datorita fricii si neputintei lor … ISTORIA ROMANIEI ESTE ISTORIA UNEI SOCIETATI A NEPUTINTEI … NU V-ATI SCHIMBAT NICI IN AL 13 CEAS ASTA E
  VA DOARE CA SPUN ASTA? VA ENERVEAZA? NU-MI PASA ASTA AM SPUS SI ATUNCI SI ACUM E TREABA VOASTRA CUM VA DESCURCATI!

 15. globetrotter58 Says:

  @Victor
  “despre zeci de mii de Euro pentru repatriati si finantari ale afacerilor acestora” … asta imi aminteste de alt fantezist fost prim ministru al Romaniei l-am numit pe Ciorbea care cand a inchis minele s-a trezit in el iresponsabilitatea populismului si le-a dat ortacilor zeci de salarii chipurile sa inceapa un business si unul mai istet a deschis o carciuma unde restul si-au baut banii HA!HA!HA! clasa muncitoare = afaceristul relansarii economice alta ILUZIE pentru plebe

 16. Victor Says:

  Globe,

  “ISTORIA ROMANIEI ESTE ISTORIA UNEI SOCIETATI A NEPUTINTEI … NU V-ATI SCHIMBAT NICI IN AL 13 CEAS ASTA E
  VA DOARE CA SPUN ASTA? VA ENERVEAZA? NU-MI PASA ASTA AM SPUS SI ATUNCI SI ACUM E TREABA VOASTRA CUM VA DESCURCATI!”

  Ai spus si ai plecat. O sa-ti urmez exemplul asa cum am mai spus. :))

 17. globetrotter58 Says:

  Victore e absolut decizia ta stiu ca intrebai retoric unde e un colt de lume unde sa nu ma intereseze politica … in orice tara DEZVOLTATA cu o DEMOCRATIE CONSOLIDATA in sute de ani …. acum e optiunea ta unde sa te duci ACOLO UNDE TE SIMTI MAI BINE … oferta e suficient de mare ca sa ai de unde alege … ITI TIN PUMNII SI MULT SUCCES!!!

 18. mariusmioc Says:

  Domnule Iliescu, prin Legea 10/2001 promulgată de dumneavoastră aţi deschis calea evacuării oamenilor din case, pe care acum o deplîngeţi. Legea a dat-o guvewrnul PSD a lui Năstase, dumneavoastră puteaţi s-o trimiteţi la reexaminare dar n-aţi făcut-o. Înainte de asta fuseseră 4 ani de guvernare CDR în care nimeni nu se atinsese de Legea 112/1995.

 19. geomarz Says:

  @Victor
  Inainte de a pleca, mai vorbeste si cu alti dezradacinati…
  Mai putin infatuati….

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: