STIREA ZILEI

In aceasta seara, incepand cu ora 20,10 sunt invitatul Gabrielei-Vranceanu Firea la Antena 3- Stirea Zilei

9 Responses to “STIREA ZILEI”

 1. Miclaus Says:

  PSD Timiş l-a dat afară pe Ion Raducanu presedintele PSD Timisoara. Hotărârea pesediştilor de a-l da afară din partid vine în urma şedinţei Consiliului Local Timişoara de marţi, când alesul local Ion Răducanu s-a opus mai multor proiecte de hotărâre ajungându-se la un conflict cu partenerii de alianţă locală, în speţă primarul Gheorghe Ciuhandu care serveste intereselor unor “baieti destepti” din Timisoara.

 2. pentagrammaton Says:

  Domnule Iliescu, va respect foarte mult si va consider cel mai mare om politic dupa 25 decembrie 1989 pana in prezent. Observ din stop-cadrul postal pe blog ca tema emisiunii la care ati participat la Antena 1 era “Iliescu despre haosul politic”. Chiar daca acest haos nu va reprezinta deloc (calitatile dumnevoastra: curaj, determinare, inteligenta, intelepciune politica nu se regasesc la “promotorii” acestui haos politic), totusi ati fost Presedintele Tarii in 10 din cei 18 ani scursi de la “revolutia” din 1989. Nu puteti spune ca dumneavoastra nu aveti nici un rol in generarea si accentuarea acestui haos. Nu ar corespunde cu logica lucrurilor. Domnule Iliescu, vindecarea incepe cu identificarea cu obiectivitate a bolii ! Nu luati aceasta critica dura ca o incercare de demonizare a dumneavoastra sau ca o muscatura de dulau de presa. Nu sunt ziarist si ii dispretuiesc puternic pe ziaristi, in general. Va lansez doar o provocare de logica politica.

 3. Victor Says:

  Dar de ce nu poate spune ca nu are nici un rol in generarea si accentuarea acestui haos? Dupa unii are un rol si in schimbarile climatice. A avut un rol in echilibrul care a caracterizat viata politica a anilor 2000-2004 de exmplu. Ce ai vrea sa faca, sa stea la usa politicii si pe unii sa-i lase iar pe altii sa nu-i lase? Presedintele Iliescu este responsabil pentru actiunile sale nu pentru ale altora. Domnia Sa raspunde pentru saracia sa nu pentru bogatia lui Geoana sau a altor lideri pesedisti. Altfel imi amintesc ca pe cand era presedinte multi tipau sa nu se bage in nimic. Acum vad ca unii il acuza ca de nu s-a bagat mai mult. Pana la urma este o chestiune de optiune personala, de responsabilitate si desigur de chemare. Incerci sa faci ceva din interior, te bagi la greu sau stai pe margine si chibitezi?

  Pentru haos raspund cei care il provoaca, altfel, daca cautam raspunzatori in trecut putem desigur sa dam vina si pe Stefan Cel Mare.

 4. sfinx667 Says:

  @pentagrammaton,
  cu tot respectul, cu toţii, prin atitudinea adoptată, desigur în timp, de-a lungul acestor 10-18 ani scurşi de la revoluţie ”, am consimţiti într-un fel sau altul la tot haosul care domneşte acum, în prezent …
  Ne-am limitat să ne bucurăm de puzderie de zile libere, să devenim analişti în toate aproape toţi, să ne implicăm cât mai puţin şi să nu ne asumăm responsabilităţi, etc …. de exemplu, manelizarea culturii se datorează nouă în primul rând, ca părinţi, ca dascăli, ca membrii ai societăţii, am înlocuit timpul alocat comunicării cu copilul, cu … banii de buzunar, scuze sigur că se găsesc, pentru toată lumea. Voturile au fost şi sunt cumpărate pentru că parte din români consimt, mafia şi corupţia e la nivelul la care e pentru că noi nu denunţăm, ne temem şi prin tăcerea noastră suntem complici, mai mult, lenea e cea care domneşte, nu haosul, cei care au ales să trădeze PSD de exemplu, sau cameleonii din umbră, sau cei care îşi trădează ţara şi neamul ce buba de legătură au cu domnul Preşedinte Ion Iliescu ?
  Cu haosul din PSD de exemplu, se confruntă ân prezent, exact cei care au trădat şi au săpat groapa altuia, efectul bumerangului, ce să-i faci … Că suntem victimele unei guvernări de-a-ndoaselea, că PD-ul ne-a inţit, cine e de vină, cine i-a votat ? Ăla ” eu nu ”, ” eu nu ”, ” eu nu ” … Ion Iliescu cu siguranţă că nu … Constantinescu ce poale-n brâu a făcut ? Eu una nu-mi amintesc decât lovitura dată sârbilor, dând drept de survol, punând pe tavă spaţiul nostru aerian, până şi Ungaria a tăcut, el nu !
  E cumva Băsescu porumbel neprihănit, el, părintele ” succesurilor ”, care a acordat o şansă într-o viaţă mai bună, cui altcuiva decăt Elencuţului tati şi, atât … na, că era să uit de experta în tricotat. Tăriceanu, în afară de saloanele auto, moto , pare preocupat sau îngijorat de destinul plebei ?
  Noi suntem cei care am adoptat numirile pe criterii politice in sistemul social de ex, , nu facem politică socială ci politică de partid, puţinele voci mai ” altfel ”, plătesc sau sunt eliminate, căi se găsesc, nu Ion Iliescu, noi şi numai noi, consimţind . Votul nostru ar trebui să spună ceva la momentul votării, ne opreşte cineva ?
  Adevărul e că vinovaţii fără vină sunt generaţiile de mâine, iar dintre oamenii politici vi-aţi găsit, pe singurul în stare chiar şi acum, să aşeze cât de cât lucrurile . Să avem ” ânţelepciunea de-a face distincţie între ceea ce se poate şi trebuie schimbat şi ceea ce nu … ” şi când căutăm ţapi ispăşitori, să ne uităm fiecare în oglindă, aia, a conştiinţei.
  Sibilla

 5. emigrantul Says:

  Citat Victor:
  /”Ce ai vrea sa faca, sa stea la usa politicii si pe unii sa-i lase iar pe altii sa nu-i lase?”/

  DA! insa acum este prea tirziu deoarece Ion Iliescu nu mai detine nici autoritatea nici sustinerea populara pe care a avut-o in anii imediat urmatori revolutiei. La alegerile din 1990 peste 80% din romani erau bucurosi daca presedintele Iliescu ar fi desfiintat opozitia si taiat orice mijloc de propaganda al acesteia. Primul punct al comunicatului CFSN din 22 Dec. 89 este principalul responsabil de haosul politic din Romania. Nu trebuia renuntat la rolul conducator al partidului comunist.

 6. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantule,

  Eşti depăşit de Istorie… un nostalgic al ceauşismului… Trecutul nu se mai poate întoarce… Cred că trebuie să privim spre viitor.

 7. emigrantul Says:

  O CHESTIUNE DE CREDIBILITATE A UNORA DIN CEI CARE SCRIU PE BLOGUL LUI ION ILIESCU

  Am intilnit un user care posteaza adesea pe situl presedintelui Iliescu si ale carui mesaje, repetat, se bat cap in cap, de multe ori contradictia atingind ridicolul, asa cum este ilustrat in citatele de mai jos.
  Dupa ce in urma cu citeva luni se declara un admirator a lui Nicolae Ceausescu (citatul 2) si realizarilor semnificative pe care tara le-a inregistrat in timpul sau, azi, acelasi individ ma considera depasit de istorie pentru ca as fi un nostalgic al comunismului.

  Lecturind unele texte apartinind respectivului autor, ceea ce inteleg, vrind sa dau totusi o interpretare logica mesajelor sale, se prezinta astfel: Mihnea este un nostalgic al comunismului si in acelasi timp se considera depasit de istorie, lucru intarit in citatul 3 unde Georgescu sustine ca ar fi Nobil facind chiar si o comparatie intre el si cizmarul cu patru clase, pentru a-si pune mai bine in evidenta factura superioara.

  1) Citat Mihnea Georgescu:
  /”Dragă Emigrantule,
  Eşti depăşit de Istorie… un nostalgic al ceauşismului… Trecutul nu se mai poate întoarce… Cred că trebuie să privim spre viitor.”/

  2) Citat Mihnea Georgescu:
  /”Şi cum vreţi să înjur comunismul când uite ce s-a construit în perioada comunistă?!
  Şi cum să nu fiu un admirator al lui Ceauşescu? Tot ce vedeţi în Ţara asta, sub Ceauşescu s-a construit! Uitaţi ce grandios! Ce s-a făcut în 20 de ani de “democraţie originală”? Nimic! Vacs albina! Pe Ceauşescu aţi ştiut să îl omorâţi în Sfânta Zi de Crăciun, la margine de Târgovişte, ca pe un câine, după ce v-a făcut oameni!”/
  Sursa:
  http://mihneageorgescu.wordpress.com/2008/07/23/o-copilarie-regala/

  3) Citat Mihnea Georgescu:
  /”Nu sunt un nostalgic al ceauşismului, sunt un Nobil! Ce Dumnezeu, am ajuns să regretăm un cizmar cu patru clase?“/
  http://mihneageorgescu.wordpress.com/2008/07/23/este-mihnea-georgescu-un-nostalgic-comunist/

 8. instalatorul Says:

  Domnule Iliescu, nu ar fi rau daca gazdele dumneavoastra de la televiziuni v-ar ajuta cu inregistrarile emisiunilor in care sunteti invitat, astfel incit sa putem macar sa citim transripturile, daca nu reusim sa fim prezenti la data, ora si canalul specificat. Ah, era sa uit, a reaparut salamul cu soia: cum sa reactionam?

 9. aviaxis Says:

  Televiziunea casei, am incetat de mult timp sa mai privesc la Antene. Pe fata contra PD-L, Basescu, deci impartialitatea obligatorie jurnalistilor profesionisti lipseste cu desavarsire.

  Asadar trag concluzia ca nu Antenele nu sunt surse credibile de informare ci doar biroul de presa al unui partid respectiv al unei coalitii. Deci… eu nu le fac audienta!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: