OBSERVATOR

 

Pentru cei interesati :… “Beijing, Yichang şi Shanghai, Orasul Interzis, Stadionul Olimpic, Cubul de Apa, Marele Zid, Teatrul din Beijing. Barajul Celor Trei Defileuri, dar si cea mai înaltă clădire din lume, Noul Shanghai si vechiul Shanghai, calatorind cu cel mai rapid tren dintre toate câte există, Intalniri cu oficiali, cu vechi colegi din facultate, dar si multe imagini inedite”.

 

 

In aceasta saptamana puteti vedea, zi de zi, în exclusivitate, la Observator- Antena 1 (ora 19,00 si reluare ora 22,30), cum arată China.

 

(sursa : http://sorinamatei.blogspot.com)

Advertisements

23 Responses to “OBSERVATOR”

 1. emigrantul Says:

  V-a crescut sau scazut nivelul de trai dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana?

  Sondaj Online: http://www.sondaje.php0h.com/niveltraidupaue.php

 2. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Nivelul meu personal de trai a crescut mult din ian. 2007, ca urmare a creşterii preţului imobiliarelor. Nu pot generaliza, dar cred că mediul actual concurenţial îi încurajează pe oamenii cu iniţiativă.

 3. Presedintele Iliescu la Antena 1 « Bloggareala Politica Says:

  […] 24, 2008 at 8:17 pm Nu-mi place cum l-au prezentat cei de la Antena 1 pe Presedintele Iliescu in reportajul legat de recenta vizita in China. Muzica de pe fundal si tonalitatea comentatoarei sugerau o usoara […]

 4. Viski Says:

  articol despre putere pe http://www.trezirea2007.wordpress.com

 5. emigrantul Says:

  DE CE MAJORITATEA POLITICIENILOR CUNOSCUTI AI ROMANIEI NU DORESC VOT UNINOMINAL?

  Raspuns:
  Pentru ca risca sa piarda locurile de parlamentari pe care, in sistemul cu liste, le au aproape asigurate.

  Din 1990, politicienii cunoscuti ai Romaniei erau invatati sa se aseze in capul listei formatiunii politice din care faceau parte si astfel pozitia la senat sau camera deputatilor le era asigurat cu o probabilitate foarte ridicata. Atita vreme cit partidul lua destule voturi pentru a se mentine in parlament acesti capi de lista aveau fotoliul asigurat.

  Odata cu introducerea scrutinului uninominal, dintr-o data, personaje politice arhicunoscute s-au trezit ca soarta lor depinde de preferintele alegatorilor dintr-o circumscriptie electorala oarecare unde, foarte posibil, au de infruntat alti candidati la fel de cunoscuti si, ca urmare, sansele de obtinere a locului in parlament se reduc puternic.

 6. emigrantul Says:

  Parlamentarul este reprezentantul unui partid sau al oamenilor dintr-o regiune a tarii?

  Daca prin definitie senatorul sau deputatul roman este reprezentantul strict al grupului de interese numit Partidul A, B sau C, atunci votul pe liste este cel indicat, alegatorii decizind doar cit de populata in parlament sa fie o anumita formatiune politica si nu care persoane anume sa-i fie parlamentarii.

  Daca parlamentarul este definit ca reprezentantul oamenilor dintr-o anumita zona a tarii, atunci, votul uninominal este cel mai nimerit.

 7. sfinx667 Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  vă mulţumim pentru informaţie, cu siguranţă vom urmării .
  Bine aţi revenit !
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 8. emigrantul Says:

  VOT PUR UNINOMINAL CU ACOPERIRE NATIONALA

  Pentru a se da posibilitatea tuturor alegatorilor romani sa-si voteze candidatul preferat din mii de participanti si pentru a da posibilitatea tuturor pretendentilor la fotoliile parlamentare de a candida la nivel national, s-ar putea aplica urmatorul procedeu:

  1) Se creaza o baza de date cu toti candidatii la parlament din intreaga tara.
  2) Baza este distribuita catre toate centrele electorale care vor fi dotate cu un calculator si o imprimanta pentru fiecare cabina de vot.

  PROCEDEU DE VOTARE:
  1) Dupa ce ii este verificata identitatea si primeste o stampila, alegatorul intra in cabina de vot unde gaseste un calculator cu imprimanta.
  2) Scrie numele candidatului preferat intr-o caseta de pe ecran si computerul ii afiseaza un fluturas cu poza alesului, numele, organizatia politica din care face parte, data nasterii etc., pentru ca votantul sa fie sigur pe cine va pune stampila, eliminindu-se astfel posibilitatea alegerii eronate a unui alt politician cu nume asemanator.
  3) Electorul apasa butonul VOTAT si imprimanta tipareste fluturasul cu poza si datele identificatoare ale candidatului ales.
  4) In final, alegatorul pune stampila VOTAT pe fluturasul proaspat tiparit, pentru a se elimina posibilitatea fraudarii acestuia, dupa care il introduce in urna.

  Primii N clasati unde N este numarul locurilor disponibile, vor merge la parlament.

  Remarca:
  Singura problema ar fi faptul ca unii alegatori nu sunt familiarizati cu calculatorul.

 9. anca Says:

  Mie mi-a placut filmul despre vizita (sau prezentarea lui, de aseara..)
  mai ales finalul – partea cu golful si cele 4 generatii de lideri…

  Chinezii sunt prietenosi si niste parteneri de dialog seriosi si de incredere – in special atunci cand te cunosc si au primit dovezi, in timp, ca esti serios, ca ii respecti iar interesele nu sunt de conjuctura.

  Timpul are alta dimensiune la ei, se masoara in decade, in secole….nu se grabesc, dar atunci cand se decid sa construiasca ceva, o fac pentru secolul urmator. Dovada este cladirea Operei – absolut incredibila pentru o constructie..umana! Alta dovada – stadioanele construite, in timp record, pentru Olimpiada- ale caror planuri au fost incepute acum 10-15 ani, sau chiar mai mult, atunci cand si-au facut propus sa candideze ca tara organizatoare…

  Intr-adevar, exista discrepante enorme intre saracia extrema din unele zone ale Chinei si dezvoltarea uluitoare a oraselor bogate, dar, harnici si tenace, cred ca este un “risc” asumat de conducererea chineza, pentru care au deja, un termen de …rezolvare.
  Din pacate, aceasta “dezvolatare” a nivelului de trai a intregii populatii chineze (alaturi de continentul Aafrican si alte zone asemanatoare…)devine o problema mondiala, pentru ca un popor chinez (sa ramanem numai la acestia), cu obieciuri alimenatre sau de consum “occidentale” devine impovarator pentru economia globala – din punct de vedere al gradului de poluare, al surselor de aprovizionare, consum de resurse….

  Este o reala “provocare” pentru toti, in special pastrarea echilibrului intre corectitudine – “bine” global – “bine” national – eficienta – sau “politically corect” (dupa cum spun americanii!)…

 10. radualexandrupsd3 Says:

  Legat de performantele Chinei cel mai surprinzator mi se pare a fi faptul ca au reusit sa si remodeleze total tara in mai putin de 30 de ani bazandu-se pe un sistem de conducere bazat pe un singur partid de tip comunist.
  In optica momentului democratia si bunastarea economica par a fi indisolubil legate si din acest motiv in general nu ne putem astepta la un nivel de trai ridicat intr-un stat nedemocratic .
  Pornind de la aceasta logica este de dorit ca si prim pas democratizarea unei tari si abia apoi un sistem reformist bazat pe legile economiei de piata .
  Totusi aceast model occidental pare a fi contrazis in acest caz .
  Se pare ca aici mai intai au existat reformele economice de tip capitalist urmate de o crestere a bunastarii si abia apoi relaxare a regimului in sensul acordarii mai multor libertati individului .
  Este foarte posibil ca acest model occidental pe care noi il preluam pe nemestecate sa nu se aplice oricarei culturi si oricarui tip de civilizatie .
  O civilizatie veche de 2.000 de ani cu mai mult de 1mld de oameni necesita o reteta mai complexa .

 11. aviaxis Says:

  ce-ati avut cu saracul Gusa… parea cam suparat la Nasu’ in emisiune pentru ca nu l-ati vrut in partid :) … oricum e slab ca politician.

 12. emigrantul Says:

  Care sa fie cauza pentru care pe blogul lui Ion Iliescu scriu in mod curent 2-3 persoane distincte, mereu aceleasi, si rar numarul comentatorilor depaseste pragul de 6-7?

  Pentru un presedinte ce a condus 10 ani Romania iar pe parcursul perioadei postrevolutionare s-a mentinut drept cel mai important politicial al tarii, este de mirare, cel putin pentru mine, ca asa putini oameni doresc sa-i comunice vreun mesaj lui Ion Iliescu.

 13. Ovidiu Says:

  Traian Basescu a dat in judecata un jurnalist de la Cotidianul

  http://stirea.wordpress.com/

 14. anca Says:

  chiar daca nu imi este adresata direct intrebarea, as incerca un raspuns: sunt multi cei care citesc, care vin pe blogul Presedintelui Iliescu pentru a vedea ce spune domnia sa, cum se exprima, cum scrie (!) – mi-aduc aminte ca nu de mult era cineva care ii atragea atentia ca are greseli de ortografiere (!) deci – fiecare vine aici dupa ce il intereseaza…
  Personal, cred ca seriozitatea Presedintelui si abordarea unor teme importante, ii fac pe multi sa nu aiba CE comenta, cu atat mai putin in scris…la teme “usurele” se “arunca” multi comentatori – cate persoane, atatea pareri – iar atunci cand problemele devin serioase…se ascund repejor.

  Deci….de ce NU scriu/comenteaza toti cei care citesc blogul ci numai 6-7 persoane?
  1. poate ii intereseaza numai…”cititul” dar nu “scrierea”;
  2. sunt mai emotivi;
  3. n-au ce sa spuna…;
  4. se uita numai la poze…;
  5.sunt “profesionisti” si isi fac numai meseria…
  6. ei scriu dar ii cenzureaza Presedintele care publica numai comentariile care ii sunt favorabile, ca de obicei…
  7.un “virus” trimis de inamicii politici, sterge toate mesajele;
  8. sunt prea multe mesaje primite si se blocheaza serverul;
  9. poate ca persoana care a sesizat lipsa celor care comenteaza pe acest blog are o problema la calculatorul de pe care deschide acest blog….;
  10…. sau serverul de Canada are o problema cu blogul Presedintelui…

  o seara cat mai placuta, linistita si… mult succes maine la…Congres sau adunare populara sau…cum se va numi …

 15. sfinx667 Says:

  @Anca,
  touche !
  Scopul unora era izolarea domnului Preşedinte, îşi fac doar treburile murdare pentru care sunt plătiţi, khmerii portocalii dedându-se la orice când simt pe cineva puternic !
  Serverul de Canada va ataca în curând, dar… noi suntem români ;)
  De dorit, am mai spus, ar fi să ia ” domniile lor ” khmerii, nişte notiţe, dar ordinele primite e clar sunt altele.
  toată stima Anca,
  Sibilla
  @Ovidiu,
  gestul aparent de neînţeles al zeusului băse, e clar, e limpede că e un avertisment dat presei, un fel de ” aviz amatorilor ”, cam aşa, doar nu crezi că a început să cujete … lol …
  numai bine,
  Sibilla

 16. sfinx667 Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Iată că ne lipsiţi, dovadă că fiecare o spune într-un fel sau altul …
  Cum khmerii portocalii sunt ca de obicei la pâmdă pe la colţuri, cum pe noi nu reuşesc a ne intimida, aşteptăm ca Echilibrul să ne zâmbească şi aici, noi fiind de veghe .
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla
  P.S. recunoaştem, guerilei îi e milă uneori de khmeri, dar suntem nemiloşi cu cameleonii, numai din respect pentru dumneavoastră am fost aparent blânzi, suntem mai activi ca oricând !

 17. emigrantul Says:

  1) Gabriela Savitsky Says:
  September 2, 2008 at 5:42 am
  /”Domnul Preşedinte scrie în aşa fel încât nu ai ce să comentezi. Textele dumnealui sunt concluzive.”/

  2) anca Says:
  September 26, 2008 at 7:11 pm
  /”Personal, cred ca seriozitatea Presedintelui si abordarea unor teme importante, ii fac pe multi sa nu aiba CE comenta, cu atat mai putin in scris.”/

  Anca, cred ca se impunea sa o citezi pe “Gabriela Savitsky” deoarece ea a fost prima cu idea, tu doar ai subscris la ea.
  ===============================================

  Citat Anca:
  /”la teme “usurele” se “arunca” multi comentatori – cate persoane, atatea pareri – iar atunci cand problemele devin serioase…se ascund repejor.”/

  Si care ar fi temele usurele, deschise de Ion Iliescu, la care s-au aruncat multi comentatori in contrast cu cele serioase unde aproape nimeni nu a scos o vorba, userii preferind sa stea ascunsi prin boscheti pina ce presedintele Iliescu propunea un alt text, mai pe masura puterilor comentatorilor.

 18. emigrantul Says:

  Citate Anca, cu unele comentarii:

  “Deci….de ce NU scriu/comenteaza toti cei care citesc blogul ci numai 6-7 persoane?
  1. poate ii intereseaza numai…”cititul” dar nu “scrierea”;”
  2. sunt mai emotivi;
  3. n-au ce sa spuna…;
  4. se uita numai la poze…;
  5.sunt “profesionisti” si isi fac numai meseria…”
  Raspuns
  Sa inteleg ca din cei citeva sute de mii de romani, ce au accesat si citit cel putin unele mesaje ale lui Ion Iliescu (dupa cum o arata indicatorul sitului), nu se gasesc decit vreo 6-7 care sa aiba ceva comentarii, restul sunt: “emotivi”, “nu au ce sa spuna”, “se uita doar la poze”?! Atunci cind presedintele Iliescu si-a deschis blogul au existat numerosi comentatori insa toti au disparut dupa citeva saptamini. In nici un caz nu poate fi vorba de timiditate.

  “6. ei scriu dar ii cenzureaza Presedintele care publica numai comentariile care ii sunt favorabile, ca de obicei…”
  Raspuns
  Deci, cu exceptia a 6-7, ceilalti fac doar comentarii negative si ca urmare nu sunt publicati. Statistic asa ceva este imposibil. Ar trebui sa apara des, cel putin mesaje pozitive, din partea unor oameni noi.

  7.un “virus” trimis de inamicii politici, sterge toate mesajele;
  Raspuns
  Daca sterge toate mesajele atunci de ce totusi exista ceva comentarii?

  8. sunt prea multe mesaje primite si se blocheaza serverul;
  Raspuns
  Daca sunt prea multe mesaje atunci serverul s-ar bloca in momentele cu trafic de virf care sunt aleatoare si drept urmare probabilitatea ca textele, unuia din cel 6-7 clienti permanenti ai blogului lui Ion Iliescu, sa treaca ar fi egala cu posibilitatea publicarii mesajelor altora. Deci, ar trebui sa vedem repetat fenomene de genul “nu mi-a aparut mesajul” si, de asemenea, am remarca useri noi carora comentariile le-au fost publicate.

  “9. poate ca persoana care a sesizat lipsa celor care comenteaza pe acest blog are o problema la calculatorul de pe care deschide acest blog….;
  10…. sau serverul de Canada are o problema cu blogul Presedintelui…”
  Raspuns
  Hai sa verificam prin sondaj. Primele trei mesaje de la topicul prezent, pe care le vad afisate sunt datate:
  September 24, 2008 at 2:57 pm
  September 24, 2008 at 4:25 pm
  September 24, 2008 at 5:17 pm
  Calculatorul tau arata altceva? Evident nu. Deci nu poate fi vorba de problemele la care referi. Te astept cu alte explicatii mai bine elaborate.

 19. Mihnea Georgescu Says:

  Vă salut cu deosebit respect, domnule Preşedinte!

  Impresionantă prestaţia dumneavoastră de la Congres! Vă mulţumesc pentru calda strângere de mână şi… urmează relatarea cu imagini pe blogul meu!

 20. CONGRESUL EXTRAORDINAR REUNIT AL ALIANŢEI PSD+PC « Mihnea Georgescu Says:

  […] ECHILIBRU   […]

 21. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  a fost extraordinar de binevenit discursul dv de la Congres, a fost vocea ratiunii si a echilibrului in acea euforie generala!
  Ma bucur enorm ca aveti taria de a pastra acest echilibru superior intre ratiune si sentiment, intrre realitate si ideal.
  Va felicit din toata inima si le urez si eu candidatilor PSD, ca simpatizant, mult succes in alegerile parlamentare!

 22. anca Says:

  E.!

  bine ca mi-ai adus aminte!

  Multumesc, Gabi, ai avut dreptate – si recunosc public ca tu ai spus prima! (asta ca sa fie dl E multumit pt exactitatea scrierii noastre!)

  Dl.E –
  avand in vedere exactitatea deosebita si claritatea expunerii, dobandita prin citatele exacte din spusele de azi, de ieri sau ..alaltaieri – care dovedesc, cu o mare probabilitate existenta unei arhive, sau de ce nu a unor …dosare! – orice replica este de prisos, pentru ca (mi-)ati dovedit, dl E. ca aveti dreptate! ca intotdeauna. mi-ati aratat unde gresesc, asa ca nu ar avea rost sa mai “elaborez” si altceva….

  PS
  cela 10 motive erau o gluma, cu posibilitati posibile(da, e voita aceasta apropiere – daca cumva ati lua in serios si asta!)
  asa ca, dupa cum spunea si Caragiale…”amice…ai inteles gresit!”

  si inca o data, mii de scuze – se pare ca am “indraznit” sa incalcam teritoriul dv, pe care postati singur cate 3-4-5 comentarii! sau sa va rasapundem –
  e mult mai bine sa vorbiti singur, desigur!

 23. octavianbnp Says:

  Buna ziua, Domnule Ion Iliescu .
  Sunt nou venit in spatiul dvs. de dialog . Sper ca vom putea sa discutam destule , in urmatoarea perioada.
  Deasemenea sper ca rezultatul discutiilor , sau cel putin a ideilor generate de discutii vor putea fi transmise pe caile specifice catre cei ce conduc aceasta tara.
  Dar pana atunci va doeresc multa sanatata si putere de munca.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: