CHINA (2)

 

Urmatoarele obiective ale vizitei in China :

Marele Zid cu o lungime de 6.700 kilometri. UNESCO a listat Marele Zid în rândul siturilor patrimoniului mondial în anul 1987. Constructia sa dateaza din perioada 475 -221 i.e.n. când au fost ridicate sectiuni separate în zonele strategice de aparare împotriva invaziilor triburilor nomade din nord. Strabate China dinspre Vest catre Nord-Est.

Am vizitat Badaling, zona Marelui Zid cea mai apropiata de Beijing.

Picture 063    YIHANG   – oras cu peste 4 mil locuitori (cu localitatile adiacente) , costruit si dezvoltat in jurul hidrocentralei. Am avut o scurta intalnire cu Primarul acestei localitati.

Picture 084

      Urmatorul obiectiv: hidrocentrala “celor trei defilee” de pe fluviulYangtze.Complexul de la Cele Trei Defilee este amplasat pe cursul mediu al râului Xilingxia, la rasarit de Cele Trei Defilee. Barajul a fost ridicat la Sandouping, în Yichang, provincia Hubei. Lacul de Acumulare, cu un nivel al apei de 175 metri, are un volum de 39,3 miliarde metri cubi, capacitatea de preluare a apei de inundatie fiind de 22,15 miliarde metri cubi.

Picture 151  Picture 135

      La umplerea Lacului de Acumulare de la Cele Trei Defilee a fost deschisa în mod oficial ecluza pentru trecerea navelor. În acest fel, navigatia pe Yangtze în amonte de baraj s-a îmbunatatit în mod considerabil.

Picture 242 Picture 300

Am purtat discutii cu directorul general al hidrocentralei, inginerul sef si colegi din sistemul de administrare.

 

Picture 142 

 

Picture 162

 

Scurte aprecieri in cartea de onoare

 

Picture 196 Picture 202

Advertisements

5 Responses to “CHINA (2)”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Felicitări pentru frumoasa limbă engleză pe care o stăpâniţi! Sunteţi un poliglot! Câte limbi stăpâniţi?

 2. aviaxis Says:

  Domnul Adrian Nastase zice pe blogul dansului ca in zilele trecute i-a scris un chinez care era suparat pe Traian Basescu pentru ca nu a incheiat primul parteneriat strategic din Asia cu China ci cu Corea de Sud.

  Spre deosebire de dumneavoastra Domnul Nastase nu accepta pe blog-ul dansului comentarii negative… le numeste puroi :) … desi unele sunt civilizate si la obiect dar nu sunt in acord cu “crezurile” domnului Nastase. Pot fi de acord cu exprimarea limitata pe bloguri in functe de dorintele proprietarului dar nu este acesta un semn de… lipsa de curaj (ca sa ma exprim asa)?

  Dumneavoastra ce parere aveti despre problema parteneriatelor strategice? Face parte din fixatia pe care o are domnul Nastase pentru presedintele Basescu? Este o problema reala?

  Multumesc,

 3. investitidinromania Says:

  Domnule Presedinte, va felicit pentru demersul dvs. Sunt sigur ca dupa incursiunea dvs in China veti veni in tara cu forte noi si pregatit pentru a ajuta PSD in castigarea alegerilor. Domnule presedinte am o rugaminte insa, as vrea sa citesc acea scrisoare de multumire pe care ati postat-o dar poza e neclara. Va multumesc, domnule presedinte

 4. sfinx667 Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu.
  vă mulţumim frumos, imaginile din care surâd munţii şi zâmbetul dumneavoastră cald sunt superbe , trebuie să recunosc, le-am copiat, sper să nu fie cu supărare .
  M-a impresionat numărul locuitorilor din oraşul Yihang … Reşiţa mea natală e o … floare la ureche pentru primărie, acolo muncă de administraţie locală …
  Mărturisesc că atât Marele Zid Chinezesc, cât şi ” Hidrocentrala celor trei defilee ” , sunt construcţii grandioase şi care presupun că au însemnat sacrificii, arderi, fărîme de suflet, cheltuieli mari, muncă şi foarte multă ambiţie şi dăruire . Sper să avem la rândul nostru motivaţia destul de puternică să ne mobilizam în a începe să construim autostrăzi, baraje, ziduri de îndiguire, şcoli şi neapărat locuinţe …. cred cu tărie că vom reuşi atunci când vom dori suficient de mult şi acea scânteie care să ne urnească să se facă simţită şi să ne lumineze , trebuie să ieşim din impas .
  Sănătate multă vă doresc şi incă ani mulţi să ne fiţi aproape, model şi Lumină.
  respecte şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 5. mariusbojor Says:

  @Mihnea Georgescu, @investitidinromania:

  “Deeplee impressed by the (…) of the big works done to built these complex hydrotehnical instalations for power generation, for water transport, and to prevent the big devastation by the water floods – I want to congratulate the chinese specialists and workers and to wish the best results in their exploitation and for the same developments of hydrotechnical works on Iangtze River.

  Ion Iliescu 11.09.2008”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: