PRIMELE IMPRESII DIN CHINA

Imi respect promisiunea de a publica imagini din primele etape ale vizitei la Beijing (8, 9, 10 septembrie a.c), urmand ca la intoarcere sa prezint in detaliu momentele importante.

Picture 056

 

Picture 064

 

Vizita a debutat cu primiri oficiale la presedintele Parlamentului

 

Picture 239

 

Picture 240 

 

 presedintele Institutului de relatii internationale din MAE chinez

 

 

 precum si cu intalnirea cu fostul premier Li Peng

 

 

 

 

Un element important al programului l-a constituit vizita la Teatrul National din Beijing, unde sub aceeasi cupola sunt reunite trei sali separate: teatru, opera si sala de concerte.

 

Picture 197

 

Un punct de atractie deosebita a fost Stadionul olimpic.

 

508 523

 

Urmeaza ca joi sa ne deplasam la hidrocentrala “celor trei defilee” de pe fluviul Yangtze.

Advertisements

10 Responses to “PRIMELE IMPRESII DIN CHINA”

 1. emigrantul Says:

  Am citit pe internet ca in anul 2009 chinezii vor scoate un microprocesor numit “Godson 3”, 100% proiectat si realizat la ei. Noul integrat este compatibil Intel si AMD putind rula setul de instructiuni x86, cu alte cuvinte sistemul de operare Windows.
  Daca intr-adevar reusesc sa-l puna la punct pina la anul, probabil prin 2012 companiile americane vor fi scoase de pe piata, ele neputind concura cu preturile chinezesti.

 2. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Superb! Măreţ! Ultima fotografie, în care sunteţi cu două chinezoaice simpatice cu ochelari, e foarte drăguţă!
  Felicitări şi vă aşteptăm cu impresii mai detaliate de călătorie în îndepărtata Chină…

 3. Petrisor Socol Says:

  Multumim pentru fotografii: China este cea mai complexa natiune de pe glob. Istorie de mii de ani, ganditi-va ca China este prima tara din lumea care a organizat concursuri pentru ocuparea posturilor din aparatul conducator.

 4. geomarz Says:

  @ Domnule Presedinte
  Frumoase fotografii. Discutiile au fost interesante ?! :-)

  @Emigrant
  Oare vor reusi ?
  Poate ca da !
  Asa cum aureusit in doi ani dupa ce si-au propus, sa trimita taiconautii la plimbare in jurul Terrei in nave construite loco. Li s-a reprosat ca au folosit acumularile anterioare de date.
  M-as distra sa vad reactia occidentala.

  Stau si ma intreb de ce n-au facut japonezii asa ceva…:-(

 5. instalatorul Says:

  Domnule Iliescu, tocmai ma intrebam, in timp ce va deschideam blogul, daca voi vedea si niste poze cu chinezoaice si hopa doua poze! Sper ca dna Iliescu este cu dumneavoastra, altfel cred ca isi pregateste reteveiul! Serios vorbind acum, preocuparea asiaticilor pentru detalii este uneori surprinzatoare: in cazul dumneavoastra este imbucuratoare si ma gindesc ca nu discutati doar amintiri.

 6. Victor Says:

  Dupa cum se stie, printre multe alte calitati, Basescu este si spaima propriilor consilieri. Demisiile s-au tinut lant la Cotroceni de cand printr-o greseala monumentala a unor cetateni cu drept de vot , Traian a ajuns presedinte. Astfel, printre cei care din diferite motive si-au dat demisia in perioada 2004-2008 sunt : Adriana Saftoiu (purtator de cuvant), Andrei Plesu (politica externa) , Stana Anghelescu, Viorel Barloiu (secretar CSAT), Dan Vuerich (consilier pe probleme de personal si organizare), Renate Weber(probleme juridice), Sergiu Medar (probleme de securitate), Elena Udrea si subiectul acestui comentariu Valeria Buric Dorneanu.

  Aflu astazi ca doamna Buric, fost consilier pe probleme de politica interna, citeste cu atentie blogul Presedintelui Iliescu, si mai mult, chiar si comentariile realizate aici. Referindu-se la unul dintre comentarii,- pe care precizez ca nu l-am conceput eu, doamna Buric se amuza.

  Ii transmit pe aceasta cale ca de fiecare data cand apare la Realitatea pentru a-si da cu parerea eu nu ma amuz deloc si simt un sentiment de jena vazand cum linge constant dar temeinic la seful de la Cotroceni, cand vad ca se pretinde analist politic dar fara sa poata masca pasiunea pe care a facut-o pentru presedinte.

  Revenind la doamna Buric-Dorneanu, am remarcat ca nici unul din comentariile sale nu este lipsit de remarci laudative la adresa lui Basescu si de infierarea pesedeilor dar mai ales a Presedintelui Iliescu. Intr-un acces de rautate doamna s-a dezlantuit si astazi impotriva Presedintelui Iliescu apreciind ca activitatea politica a Domniei Sale este sfarsita.

  Eu ii inteleg speranta dar in urmatorii 10-15 ani poate sa-si mute gandul de la problema asta care vad ca o macina. Mai mult, or sa vina din urma cativa tineri care vor face exact aceeasi politica precum Ion Iliescu. Stiu, doamna Buric o sa gandeasca citind aceasta ultima fraza ca nu conteaza cine vine din urma pentru ca Ion Iliescu este unic. In principiu are dreptate dar eu zic sa nu mizeze pe asta.

 7. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Ma bucur mult pentru dumneavoastra. Sincer.

 8. Mihnea Georgescu Says:

  MADAM DORNEANU, VADIM BĂSESCU ŞI SOCIALISMUL CU FAŢĂ INUMANĂ

  “Doamna” Dorneanu – acea babă sinistră cu ochelari îmbrăcată ca o precupeaţă – am văzut-o şi eu la Realitatea ironizând un comentariu kabbalistic al Divinei Poete Maria Barbu, în care se spune că Ion Iliescu marchează un ciclu existenţial prin întoarcerea în China după 50 de ani…
  Ironii gratuite ale unor impotenţi intelectuali şi politici! Păi se compară vreodată, în visele ei erotice, precupeaţa cu Divina Poetă??? LOL

  Ăştia sunt reprezentanţii dreptei reacţionare? Eu cred că sunt interese la mijloc împotriva Progresului reprezentat de stânga în România. Sunt oameni care vor să ne întoarcem pe vremea exploatării burgheze interbelice şi să vindem Ţara pe mâna occidentalilor.

  În acelaşi timp văd că Vadim a primit spaţiu de joc la Realitatea, în urma monstruoasei coaliţii neo-legionare PDL-PRM-PNG. L-am admirat pe Vadim ca Om de Cultură şi Om de Spirit – dar să te aliezi cu Marinarul? Ce înjosire mai mare pentru un politician poate exista?

  Mai poate fi Vadim considerat un om de stânga? De ce a mai condamnat “condamnarea comunismului”?

  Plus că, raţional vorbind, la noi nu a existat comunism. Comunismul, conform teoriei lui Marx, este stadiul ultim de dezvoltare al socialismului, când va dispărea proprietatea privată şi se va ajunge la egalitate socială deplină între diferitele tipuri de activităţi umane.

  La noi, vorba lui Ion Iliescu, nu a existat nici măcar “socialism”, deoarece Ceauşescu nu a fost de stânga. Ceauşismul a fost un fel de legionarism revificat, un regim de mână forte, de dreapta, a la Franco. Ceauşismul a abdicat de la filosofia marxistă şi a înlocuit-o cu o banală frondă anti-rusă pe placul occidentalilor.

 9. Madam Dorneanu, Vadim Băsescu şi socialismul cu faţă inumană « Mihnea Georgescu Says:

  […] Realitatea ironizând un comentariu kabbalistic al Divinei Poete Maria Barbu, în care se spune că Ion Iliescu marchează un ciclu existenţial prin întoarcerea în China după 50 de ani… Ironii gratuite ale […]

 10. O vizita in China « Says:

  […] Dl Presedinte Iliescu se afla la aceasta ora in China si m-am bucurat sa vad pe blogul sau cateva poze foarte frumoase […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: