INTERVENTII DE SEARA

1.- In primul rand, imi cer scuze tuturor pentru ca nu am avut timp, in ultima vreme, sa raspund, sau sa reactionez, in vreun fel, la diferitele comentarii de pe blog. Probabil ca in urmatoarele doua saptamani se va prelungi aceasta situatie, pentru ca urmeaza sa efectuez o vizita in China, despre care voi relata.

Va informez ca in perioada 7 – 15 septembrie 2008 ma voi afla in China.

Am primit o invitatie personala, din partea conducerii R.P.Chineze, prilejuita de implinirea a 50 de ani de la prima mea vizita in China.

In septembrie 1958, a avut loc la Beijing un Congres Mondial Studentesc, organizat de Uniunea Internationala a Studentilor. Au participat delegatii ale Organizatiilor Nationale Studentesti de pe toate continentele. Eu am participat in calitate de Presedinte al UASR (Uniunea Asociatiilor Studentesti din Romania, creata cu un an inainte) insotit de o delegatie. Congresul a durat cca.10 zile. Conducatorii delegatiilor nationale au fost primiti de conducerea Chinei, in frunte cu presedintele Mao Tze Dun. Dupa aceasta a urmat o vizita de doua saptamani prin China (orasele Tsien-Tsin, Shanghai – 15,1 milioane locuitori, Nanjing – 2,1 milioane locuitori, Wuhan – 3,3 milioane locuitori, Kanton) .

Ulterior am mai vizitat China in 1971 si apoi, dupa 1990, de trei ori.

In programul vizitei, din acest an, pe langa Beijing – unde ma voi intalni cu mai multe personalitati din conducerea Chinei, inclusiv cu fostul premier Li Peng (care mi-a fost coleg de facultate, in aceeasi grupa de studii, amandoi fiind ingineri hidroenergeticieni) vom vizita printre altele principalele constructii sportive unde s-au desfasurat competitii olimpice. Urmeaza vizita la Shanghai si, ceia ce ma intereseaza cel mai mult – hidrocentrala “celor trei defilee” de pe fluviul Yangtze – cea mai mare hidrocentrala din lume, cu o putere instalata de 18.000 MW, terminata in ultimii ani.

Ma voi stradui sa relatez, inclusiv cu imagini, momentele esentiale ale vizitei.

2.- Doresc, insa, sa va asigur pe toti si in particular pe Victor ca suspiciunea in legatura cu aparitia unui „jandarm” este total neavenita. Cred ca v-ati putut convinge, pana acum, ca am o atitudine absolut deschisa, fata de orice opinie; nu am evitat sa intru in dialog cu oricine, chiar si cu cei situati pe pozitii opuse.

Victore te-ai convins, cred, ca nu sunt lipsit de simtul umorului. Dar gluma cu „jandarmul” ar fi putut lipsi. Dealtfel, ceeace am dorit prin remarca mea era doar pentru revenirea la un ton calm, de respect reciproc, fara invective – care a caracterizat, in general, dialogurile noastre de pe blog.

Mi-ar face placere sa ne putem intalni. Sper sa realizam acest lucru in curand.

Advertisements

34 Responses to “INTERVENTII DE SEARA”

 1. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  din punct de vedere simbolic, aceasta vizita pe care o faceti in China, dupa 50 de ani – alt numat simbolic!!! – inseamna inchiderea unui cerc existential, care in viata dumneavoastra s-a intamplat in planul politic. Ma emotioneaza sa vad, sa intuiesc mai bine zis, acest cerc al implinirii, pentru ca este fara indoiala o simbolistica pozitiva si chiar trimitand la un apogeu existential. Un senior al politicii romanesti desavarseste un cerc simbolico-politic, in China, care este acum cea mai noua megaputere a lumii. Se intampla si acest drum in acelasi pattern in care se desfasoara totul in viata dumneavoastra, un fel de irumpere a viitorului dintr-un trunchi al trecutului.
  Va aduceti aminte ca v-am spus la un moment dat, acum cativa ani, ca data dumneavoastra de nastere este christica? 3.3.1930! Si Revolutia a fost tot in acest pattern de imbinare a trecutului cu viitorul si nu ma mir ca tocmai dv ati fost predestinat sa conduceti atunci Romania.
  Cand erati la Cotroceni, ma uitam la sirul enorm de oameni veniti sa va sarbatoreasca si ii vedeam emotionati ca va atingeau, cu un fior aproape mistic, si ma gandeam cat de misterioase sunt caile Destinului, ale predestinarii unui mare om!
  Va doresc un drum frumos, o calatorie plina de semnificatii luminoase si bune, asa cum meritati!

 2. Victor Says:

  Ca sa ne facem o idee cat de cat despre ceea ce inseamna spiritul si forta Chinei am sa dau un citat din interviul pe care ambasadorul Chinei in Romania Liu Zengwen l-a acordat publicatiei “The Marketer” legat de ultima Olimpiada :

  “Construirea stadionului principal, numit de noi „Cuibul de pasăre”, a fost foarte greu de îndeplinit. Având o structura de tip păianjen, pentru construcţia acestui stadion trebuia folosit un oţel special, care nu se producea în China, dar nici nu aveam de unde să-l importăm. Am alocat o mare sumă pentru studierea acestui material şi în cele din urmă, am reuşit să-l producem la un combinat siderurgic din ţară. Totodată, în construirea „Cuibului de pasăre”, am integrat principii ecologice, tehnico-ştiinţifice şi culturale. Pentru sistemul de aer condiţionat al acestui stadion am folosit tehnologiile cele mai avansate, o tehnologie nouă. Sistemul subteran de colectare a apei este unul foarte nou, cu o suprafaţă de aproape 6 terenuri de fotbal – în fiecare an, poate colecta cam 67.000 m3 de apă pe care o putem purifica şi întrebuinţa ulterior. Alte sisteme inovatoare: cel de iluminat, utilizând energie solară, cel de alimentare cu apă potabilă pentru spectatori (stadionul are o capacitate de 91.000 de spectatori).”

  Interviul integral in gasiti aici :

  http://www.chinaembassy.org.ro/rom/xw/t511221.htm

  Merita citit fie numai si ca o lectie de fair-play si diplomatie.

  Am citit de asemenea despre cele doua megaproiecte in spatele carora a stat Li Peng : ” Three Gorges Dam” si “Shenzhou spacecraft”. Impresionant. O sa ne spuna Presedintele mai mult cand se intoarce.

  Domnule Presedinte,

  Va multumesc pentru intelegerea de care dati dovada- uneori prea multa in ceea ce ma priveste, si sigur ca da, am apreciat intotdeauna si simtul umorului la dumneavoastra. Va astept sa reveniti din China. Va doresc calatorie placuta.

 3. emigrantul Says:

  APROPO DE VIZITA LA SHANGHAI SI SISTEMATIZAREA SUBTERANULUI care exista in acel mare oras asiatic dar nu in Bucuresti

  Domnule Presedinte,

  Poate ar fi bine sa le cereti chinezilor niste date mai precise despre sistemul lor de galerii uriase unde sunt amplasate toate reţelele subterane (apă, energie, telecomunicaţii,canalizare etc.) pe care le-ati vazut intr-o vizita anterioara iar intr-un comentariu din 10 Ian. 2008 chiar le dadeati ca posibil model pentru sistematizarea subteranului Capitalei.

  M-ar interesa (poate si pe altii) sa analizez aceste tunele centralizatoare pentru a vedea ce probleme rezolva si ce costuri implica construirea lor.

  CITAT ION ILIESCU (10 Ian. 2008)
  “Acum, chinezii, în procesul de modernizare a oraşelor, desfăşoară lucrări de mare anvergură, începând cu sistematizarea subteranului. Am văzut asemenea lucrări la Shanghai, unde se merge sistematic cu reconstrucţia oraşului, trasarea noilor magistrale, începând cu subteranul – prin construirea unor asemenea galerii uriaşe, în care sunt amplasate toate reţelele subterane (apă, energie, telecomunicaţii,canalizare etc.), cu măsurile adecvate de izolare şi protecţie şi asigurarea accesului pentru întreţinerea şi supravegherea lor.”

 4. Mihnea Georgescu Says:

  BĂSESCU SE SCHIMBĂ

  Traian Băsescu dă semne de evoluţie, de înnobilare. Am aflat că în Italia se va întâlni cu Marele Maestru al Ordinului de Malta, Alteţa sa Fra Matthew Festing. Se schimbă roata Istoriei? Ce rost are această vizită în Italia în acest moment istoric? Nu este ea oare profund semnificativă pentru evoluţia relaţiilor internaţionale, în care suntem doar o mică parte, pe marea tablă de şah a politicii mondiale? Cert este că Traian Băsescu pare să fi învăţat din greşelile trecutului, pare dispus să înţeleagă marele joc al politicii. S-a înnobilat. Nu sunt de acord cu Lord Acton – Puterea nu corupe, Puterea înnobilează. Deşi de origine modestă, Traian Băsescu pare să fi învăţat să joace demn în ultima perioadă şi să se comporte ca un adevărat Preşedinte de Stat.

  În ultimul timp, Traian Băsescu nu a mai făcut gafele care l-au consacrat, pare să fi evoluat înspre profilul unui adevărat Om de Stat. Povestea constănţeanului care a reuşit în Bucureşti să îi pună la punct pe aroganţii, nesimţiţii şi ţiganii (nu în sens etnic, ci în sens comportamental, fireşte!) de Bucureşti îmi este profund simpatică şi mă regăsesc în ea. Traian Băsescu este un om de succes. Pe Adrian Năstase îl va pierde aroganţa şi faptul că nu se pricepe la oameni, ca Ion Iliescu care rămâne un model pentru mine.

  În acelaşi timp, constat cu amărăciune că blogul Preşedintelui Ion Iliescu, în care am încredere ca într-un Tată al Naţiunii, este monopolizat de tot soiul de golani şi revanşişti comunişti, care nu înţeleg Devenirea Istorică, mersul firesc al lucrurilor şi care nu pot depăşi nivelul invectivei. Sper totuşi că fac acest lucru spre pierzarea lor, pe care o aştept.

 5. sfinx667 Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  drum bun vă dorim, călătorie încununată de succes şi aşteptăm impresii la întoarcere … aici suntem, aproape şi mereu lângă dumneavoastră !
  O fărâmă de toamnă mioritică, menită să vă mângâie sufletul de OM minunat şi model de Echilibru în toate, cu mult drag, stimă şi admiraţie :

  ”Toamna este o a doua primăvară, când fiecare frunză e o floare.” ( Camus )
  deosebită consideraţie Zâmbetului Luminos ,
  Sibilla

 6. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  “Victore … Mi-ar face placere sa ne putem intalni. Sper sa realizam acest lucru in curand.”

  Domnule Ion Iliescu,

  Dorinta dvs. de a-l intilni pe Victor (Babiciu) este cumva o gluma sau vorbiti serios? Daca sincer vreti sa-l cunoasteti personal atunci va spun inca de pe acum ca nu il veti vedea niciodata deoarece, simplu, nu exista iar omul care se ascunde in spatele sau va este deja arhicunoscut si l-ati intilnit personal in mod repetat. Adica Mihnea Georgescu si Victor sunt una si aceeasi persoana, de cite ori sa o mai spun.

 7. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Cu greu poţi gândi jignire mai mare decât că eu aş fi una şi aceeaşi persoană cu Victor Babiciu.

 8. Victor Says:

  Emigrantule,

  Pai si care este problema? Apare Georgescu senin, vesel ca a reusit sa insele vigilenta Presedintelui. Lasand gluma la o parte vad ca tu omiti ca discuti cu un fost sef de stat, ai impresia ca la nivelul asta se fac astfel de erori.

 9. anca Says:

  Drum bun spre China, intalniri interesante si placute si va asteptam sa va intoarceti, pe 16 septembrie, cu noutati si imagini din noua China a secolului 21.

  Am apreciat intotdeauna disponibilitatea Dv catre dialog, chiar si electronic, si cu siguranta, simtul umorului!

  Mi-as permite sa completez propunerea Dv, adresata unui coleg desigur, dar numai si numai din dorinta de echilibru (!), (de unde nu as exclude si un procent, mic dar foarte darz, de invidie bloggeristica si personala!) si v-as sugera, daca timpul si disponibilitatea v-ar putea permite….sa va intalniti cu noi, cu toti…cei care dorim, desigur, acest lucru…

  (P.S.: pe mine stiti unde ma gasiti – la 1100/1204 – mai tot timpul!)

 10. geomarz Says:

  @ Anca
  Cu toti cei care scriem pe acest site !?
  Poate nu are cum…

  Drum bun Domnule Presedinte spre una dintre lumile fantastice ale acestui pamant.
  Astept si eu, alturi de restul spectatorilor, impresiile de calatorie….

 11. Mihnea Georgescu Says:

  MÂNTUIREA LUI BĂSESCU

  Ca Traian Băsescu să se “mântuie” din dilema în care se află şi din furtuna politică viitoare, este necesar să realizeze următoarele lucruri. Eu vreau să fiu un mediator între Ion Iliescu şi Traian Băsescu. De primul mă leagă un nobil discipolat, iar de cel de-al doilea originea şi dorinţa de a mă ridica dpdv social.

  Traian Băsescu trebuie să procedeze la dizolvarea PDL. Da, aţi auzit bine, dizolvarea cât mai urgentă a PDL. Dacă PDL, cu tot cu PRM şi PNG nu ia mai mult de 35 %, şi nu ia, Băsescu va avea din iarnă atât Parlamentul, cât şi Guvernul, împotriva lui. Deci, este necesar ca Traian Băsescu, dacă mai vrea să mai fie Preşedinte, şi Preşedinte cu P mare, ca Iliescu, trebuie să revină la PSD.

  Refacerea FSN-ului din anii ’90-’91 nu este o utopie. Ţara trece printr-o perioadă de criză, de recesiune. Este deci necesară solidarizarea naţională în jurul ideilor social-democrate. În adâncul sufletului, Traian a rămas un social-democrat, un “comunist”, cum se auto-definea ironic în campania electorală, în discuţia cu Adrian Năstase.

  A-ţi schimba orientarea peste noapte – nu este străin de această manevră! Să ne amintim de celebra transformare la comandă a PD dintr-un partid de stânga într-unul de dreapta.

  Călin Popescu-Tăriceanu avea dreptate – nu există la ora actuală decât două partide: unul de stânga – PSD – şi unul de dreapta – PNL. Tertium non datur. PDL este o gaşcă de interese care se va sparge în momentul în care se va trage cu pistolul din Dealul Cotrocenilor. Atunci “platformiştii” vor reveni la obedienţa faţă de Tăriceanu, sătui de şicanele foştilor PD-işti, iar foştii FSN-işti vor reveni la Ion Iliescu, într-un PSD condus cu o mână de fier de Adrian Năstase, renăscut din propria cenuşă şi viitorul Preşedinte al României.

  Iar Băsescu va fi Prim-Ministru a la Putin, sub Adrian Năstase.

 12. emigrantul Says:

  Scriu un mesaj in care, pentru a cita oara, fac o remarca asupra persoanei unice ce posteaza, pe blogul lui Ion Iliescu, sub numele de Victor (Babiciu) si Mihnea Georgescu iar cel vizat, parca in bataie de joc si/sau la o clipa de neatentie, imi raspunde de doua ori pe parcursul a doua minute (a se vedea citatele). Cum sa crezi ca doua persoane diferite erau la calculator, chiar pe situl presedintelui, postind unul dupa altul o replica catre acelasi user (emigrantul)?! Cum sa cred ca Victor, care ii multumeste adesea, pina la saturatie, lui Ion Iliescu, similar cu Mihnea, in stil identic, are drept raspuns la invitatia presedintelui (comentata de mine): “Pai si care este problema? Apare Georgescu senin, vesel ca a reusit sa insele vigilenta Presedintelui.”? Fraza asta suna mai mult a :”Da, Mihnea si Victor sunt una si aceeasi persoana. Care este supararea?”
  ==========================================================
  1) /”emigrantul Says:
  September 5, 2008 at 6:25 am
  Citat Ion Iliescu:
  “Victore … Mi-ar face placere sa ne putem intalni. Sper sa realizam acest lucru in curand.”
  Domnule Ion Iliescu,

  Mihnea Georgescu si Victor sunt una si aceeasi persoana, de cite ori sa o mai spun.”/

  2) /”Mihnea Georgescu Says:
  September 5, 2008 at 7:25 am
  Dragă Emigrantul,
  Cu greu poţi gândi jignire mai mare decât că eu aş fi una şi aceeaşi persoană cu Victor Babiciu.”/

  3) /”Victor Says:
  September 5, 2008 at 7:27 am
  Emigrantule,
  Pai si care este problema? Apare Georgescu senin, vesel ca a reusit sa insele vigilenta Presedintelui. Lasand gluma la o parte vad ca tu omiti ca discuti cu un fost sef de stat, ai impresia ca la nivelul asta se fac astfel de erori.”/

 13. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Da, sunt cu Victoraş într-o unitate de nedespărţit, mai ales sufletească!

 14. emigrantul Says:

  China trece, in momentul actual, printr-o perioada de progres similara cu cea existenta in Romania prin anii 70

  Fie si daca ne uitam la un singur element, Hidrocentrala Celor Trei Defilee, care va ajunge prin 2011 la 22500 MW putere instalata, putem face un calcul simplu ce arata ca surplusul de wati/locuitor datorat ei este comparabil cu puterea suplementara, raportata la numarul de romani, creata prin inaugurarea barajului Portile de Fier I in anul 1972.

  Asadar:
  China: 1.35 miliarde locuitori, anul 2011, un plus de 22500 MW:
  22.5 GW/1.35 GLocuitori=+16.66 W/Locuitor
  Romania:22 milioane locuitori, anul 1972, +1000 MW;
  1000 MW/22 MLocuitori=+45.45 W/Locuitor

  Cu cei 16 W fiecare chinez poate sa tina aprins un bec ecologic florescent care produce tot atita lumina cit unul normal de 45 W folosit de romani in 1972.

  Citat Ion Iliescu:
  /”ceiace ma intereseaza cel mai mult – hidrocentrala “celor trei defilee” de pe fluviul Yangtze (Galben) – cea mai mare hidrocentrala din lume, cu o putere instalata de 18.000 MW, terminata in ultimii ani.”/

 15. curent01 Says:

  Draga Mihnea

  Dincolo de cearta ta virtuala cu cativa useri activi in acest forum eu cred ca in cateva din afirmatiile tale mergi prea departe.
  Cuvinte ca:
  CITAT
  “Sper totuşi că fac acest lucru spre pierzarea lor, pe care o aştept.” dincolo de bunavointa pe care o am nu o pot interpreta altfel decat ca un atac sub centura. stiu ca iti doresti
  CITAT
  “dorinţa de a mă ridica dpdv social.” precum discipolul Basescu. suntem mai multi cei care am simtit ca asta iti doresti chiar fara sa o afirmi.
  Ma tem de oameni ca tine care ajung sa faca politica pentru noi ceilalti. Propuneri precum cea de refacerea FSN, incapacitatea ta de a reactiona cu echilibru la critica unor useri nu este de bun augur in ceea ce priveste viitorul tau politic. Aici nu ma refer la faptul ca nu vei ajunge departe… Asa cum sunt politicienii romani actuali sunt sigur ca te potrivesti tablului general. Ma gandesc insa cu tristete la noi cei multi care ne dorim cu ardoare politicieni echilibrati capabili sa propuna proiecte si sa faca ceva altfel decat a da din gura si a-si tavali adversarul politic in noroi. Nici macar nu esti capabil sa faci un pas inainte asa cum te-a rugat printre altele dn. iliescu si sa incerci a reveni la echilibru in relatia cu alti useri. ca acum gasesti ca basescu “s-a inobilat” nu este de mirare…. sunt cativa in psd care gandesc la fel… si ai simtit de unde bate vantul….
  am votat si cred in stanga romaneasca fara sa fi facut parte dintr-un partid politic. insa simt ca tu si altii din conducerea actuala a psd… nu ma reprezinta.

 16. Victor Says:

  Emi,

  Cand i-am multumit eu ma pana la saturatie Presedintelui? Tu nu citesti ce-mi scrie Domnia Sa in text? Tocmai ca eu nu-i multumesc pana la saturatie dimpotriva. Foarte rar i-am multumit si numai atunci cand a manifestat intelegere pentru mine personal. Desi ai dreptate ar trebui sa o fac mai des!

  Legat de Mihnea=Victor. Bine, asa e cum zici tu. Acum ne lasi?

 17. globetrotter58 Says:

  Intr-un mesaj anterior Septembrie 2, 2008 at 6:22 pm, cand faceam referire la constructiile hidrotehnice paguboase aveam in vedere in primul rand acest baraj de pe fluviul Galben o constructie megalomana a carui initiatori au fost cum altfel niste paranoici Sun-Yat-sen (considerat parintele Chinei moderne) si Mao Zedong(dictatorul emblema a Chinei). Acest proiect puternic combatut de numerosi specialisti din diverse domenii va avea un efect de bumerang dezastruos pentru China. Li Peng este cel mai inversunat sustinator al acestei monstruozitati (proiectul vietii sale) si care nu da nicio importanta problemelor ecologice si sociale generate de ambitiile lui. Sa mai amintesc ca Li Peng este prim-ministrul care a sustinut si impus alaturi de alti tovarasi precum Deng Xiaoping, Yang Shangkun reprimarea armata a manifestatiei studentesti din Piata Tiananmen in 1989 .
  Domnule Iliescu poate-l intrebati ca intre fosti colegi de facultate la cat estimeaza castigurile ilicite de pe urma acestei monstruozitati (barajul de pe fluviul Galben) a carei valoare se ridica la circa 30 miliarde USD (cine lucreaza in constructii stie cum se “incarca” un deviz!)
  Foarte posibil daca Dumnezeu il tine in viata (e octogenar) sa asistam peste cativa ani la o transmisie TV – de ce nu de pe noul Stadion National (alta megalomanie de “doar” 1/2 miliarde USD) – la exeecutia acestui criminal.
  P.S. Hidrocentrala nu e inca terminata complet. Chinezii spera s-o termine anul viitor desi planificarea este pentru 2013 – heirupisme comuniste – dar nu este exclus sa avem SURPRIZE! SURPRIZE!

 18. emanueldeleanu Says:

  Domnule Iliescu,
  Doresc sa va semnalez un lucru nu tocmai potrivit cu spiritul tuturor interventiilor care se fac pe acest blog : la finalul interventieii Mariei Barbu lipseste paranteza ce trebuia sa contina ¨¨aplauze prelungite ¨¨ !!
  P.S.
  Doar pustii nascuti dupa ’90 nu ar observa asemanarea izbitoare cu osanalele pentru Ceusesti. Chiar nu va incomodeaza ? Daca nu, atunci am dreptate in ceea ce va priveste. Si va asigur ca nu as fi vrut asta pentru nimic in lume.

 19. Presedintele Iliescu va vizita China « Victor Reloaded Says:

  […] In perioada 7-15 septembrie la invitatia conducerii Chinei, Presedintele Iliescu se va afla in vizita in aceasta tara. Invitatia este prilejuita de aniversarea a 50 de ani de cand tanarul pe atunci […]

 20. SorinPLATON Says:

  De prin urbea lu’ Bucur…

  In timp ce unii “turisteaza batand mingea” prin Hanul lui Manuc sau Carul cu Bere, eu ce credeti ca “facui” joi la doi prin Bucuresti? Ei bine …am dialogat national!… :)

  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/09/05/dialoguri-nationale/

  Cu stima,

  1=

 21. emigrantul Says:

  Bine te-ai intors “Curent01”. Iti mai amintesti ca tu ai fost clona care l-a dat de gol pe Mihnea Georgescu.
  Iata ce scriam pe 30 Dec. 2007 ca urmare a doua postari similare avindu-i ca semnatari pe userii Mihnea si Curent01:

  /”emigrantul Says:
  December 30, 2007 at 5:52 pm
  Mihnea Georgescu si Curent01 sunt una si aceeasi persoana!
  Demonstratie:
  Pe 28 Dec. 2007 la 9:47 pm, Mihnea Georgescu face un comentariu despre un anume Tom Gallanger. Dupa numai 9 minute Curent01 scrie un text identic ca stil cu Mihnea in care trateaza acelasi subiect “Tom Gallanger” si are aceeasi viziune despre personajul in cauza. Trebuie spus ca in momentul cind a postat Curent 01 textul lui Mihnea nu aparuse (nu era inca aprobat) deci Curent01 nu putea sa se inspire din el!
  Este imposibil statistic ca doua persoane pe acelasi forum sa scrie texte atit de asemanatoare ca stil si idei, despre acelasi subiect, intr-un interval de timp atit de scurt fara sa stie unul de altul!”/
  Sursa:
  https://ioniliescu.wordpress.com/2007/12/28/raspunsuri-la-sfarsit-de-an/#comments
  ===============================================
  Citat:
  /”curent01 Says:
  September 5, 2008 at 4:57 pm
  Draga Mihnea
  Dincolo de cearta ta virtuala cu cativa useri activi in acest forum eu cred ca in cateva din afirmatiile tale mergi prea departe.”/
  ===============================================
  Degeaba te autoataci cu clone pentru a face confuzie si a induce lumea in eroare cu privire la identitatile tale multiple. Faci greseli de care nu iti dai seama si care te dau de gol repede.

 22. sfinx667 Says:

  Dar de ce şi de când este Mihnea Georgescu atât de important şi mai ales pentru cine ?
  E un suflet şi el acolo … ca noi toţi, e loc pentru toţi sub soare.
  Adevărat şi că : ” Toţi trăim sub acelaşi cer, dar nu toţi avem acelaşi orizont . ” ( Konrad Adenauer )
  Sibilla

 23. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă curent01,

  Mulţumesc pentru sfaturile echilibrate. Sunt un om modest, simplu membru PSD, nu îmi recunosc altă vrednicie politică decât aceea de a crede în Ion Iliescu şi în Adrian Năstase.

 24. curent01 Says:

  draga emigrantul

  nu ma mai obosesc sa demonstrez contrariul a ceea ce afirmi pentru ca absurdul este greu a fi demonstrat. teoria “clonelor” iti apartine si se vede ca pentru tine este o obsesie. “demascarea” clonelor spune mult despre psihologia umana in general.
  dar sa stii draga emigrantul ca dincolo de faptul ca nu imi acorzi dreptul la identitate iti apreciez unele opinii si cred ca dai “sare si piper” multora din interventiile pe acest blog. “provoci” de multe ori, in sensul bun al cuvantului la dezbaterea unor teme.

 25. sfinx667 Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  ” Senatorul Ioan Talpes vrea sa se intoarca in sanul social democratilor si sa candideze pentru un nou mandat la Caras Severin din partea Aliantei PSD + PC. ”
  Talpeş ” el îl lăuda la acea vreme pe Băsescu că “se află în fruntea celor care au dat semnalul trecerii la un program de curăţire morală şi că şi-a asumat riscul confruntării cu grupuri politico-oligarhice”, iar cînd PSD a demarat procedurile de suspendare a preşedintelui, i-a făcut pe social-democraţi “papugii” şi a catalogat demersul drept o încercare de lovitură de stat. După triumful în referendum, senatorul şi-a primit răsplata, Băsescu mulţumindu-i pentru susţinerea declarată. ”
  “PSD face tot acest scandal pentru a încerca să intre în dispută. Este un demers de papugii care nu înţeleg sensul confruntării politice actuale din România”
  1 februarie 2007
  Ioan Talpeş, senator independent ( sursa-Jurnalul Naţional )

  Noi, prostimea, la ce să ne mai aşteptăm ? Este posibil ca Mircea Geoană, pe care-l cred în stare de orice, să ” cedeze ” farmecelor cameleonice încheind un pact de genul acesta ? Spre ce ne îndreptăm până la urmă ?
  Recunosc, mi-e teamă să trăiesc pe viu ” răspunsurile ” … teamă …
  Sibilla

 26. Alexandru Dumitraşcu Says:

  A se lua în seamă:

  Diferite posibile forme de taxare în România
  http://razboiul.wordpress.com/2008/09/07/diferite-posibile-forme-de-taxare-in-romania/

 27. sfinx667 Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Astăzi, la ceas de Mare Sărbătoare, cinstim pe Maica Sfântă, Maica Vieţii, ocrotitoarea nostră a tuturor, prilej de bucurie, ocazie de a alătura urări de bine şi un sincer şi călduros : La Mulţi Ani, tuturor celor ce poartă numele Sfintei !
  Fie ca Maica Vieţii să nu înceteze a se ruga pentru Mântuirea neamului românesc, să ne fie scut şi pavăză, să ne dăruie cu înţelepciune , tărie şi Lumină !
  Măicuţa Domnului să vă ocrotească şi însoţească mereu !
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 28. sorini Says:

  @Ion Iliescu, Ref: carti

  Domnule Presedinte,

  Am trecut vinerea trecuta pe la birou la dvs. si am primit cartile. Vreau sa va multumesc pentru amabilitatea si promptitudinea dvs. si a colegilor dvs. ‘Momente de istorie’ este o mina de aur in materie de documente, stenograme, etc.

  Va multumesc de asemenea pentru autograf, a fost un gest foarte dulce, o surpriza placuta.

  Dupa cum am spus si colegei dvs., in cazul in care mi se va parea ca sunt lucruri unde ar fi utila o discutie directa, o sa-mi permit sa va cer un interviu. Am lasat si o carte de vizita.

  Toate cele bune, enjoy China!

  Sorin

 29. Petrisor Socol Says:

  Mai oameni buni, calmati-va fratilor, ce tot va plac diversiunile astea? In loc sa vb de postarea autorului acestui blog, vorbim de nu stiu ce conspiratii la adresa altora.
  Domnule Ion Iliescu, mai aveti rabdare? :)
  O zi buna la toata lumea

 30. mariusmanea Says:

  O calatorie placuta. China devine marea putere mondiala pe care chinezii in perseverenta lor si aplicand filozofia taoista si confucianista sunt pe cale a-l realiza in acest secol. Dumneavoastra veti intregi personal un cerc existential la fel ca una dintre celebrele filozofii budiste.
  Si nu vreau sa spun lucruri mari dar in uramtorii 20 -30 de ani China va monopoliza scena geopolitica si ca o amenintare la adresa SUA. Noi ar trebui sa luam seama de evolutia aceasta fiindca uriasa umbrela a NATO nu va putea acoperi toate zonele geopolitice mai ales ca in conceptia anglo saxona primeaza instinctul de fosta putere imperialista iar SUA paradoxul anglo saxon al istoriei isi pastreaza suprematia ca unica putere invingatoare din Razboiul Rece.
  Iar amenintarile globale nu inseamna doar terorism ci suprematie energetica, piete de desfacere complexe si un sistem economic capabil sa se ajusteze pe strategiile globale si multinationale din secolul 21.
  Adica mai simplu: daca Romania are un Chinese Town ar fi perfect, Triadele trimit bani in China afaceristii chinezi vor spala banii si vor investi fie in capital uman de tip dumping -adica trimit in Romania una bucata chinezoaica sau chinezoi care lucreaza pentru 5 centi pe ora, fie vor trmite afaceri sau conglomerate de afaceri chinezesti.
  Se stie ca au un talent in furtul tehnologic si in afaceri care sa practice preturi de dumping ( confectiile, lohnul, lanturile de retail, firmele de varf tehnologic, etc.).
  Cu alte cuvinte chinezii nici nu vor trebui sa se preocupe sa traga cu vreo focoasa nucleara sau sa trimita armata lor de peste 1 miliard de oameni nu vor trebui decat sa astepte ca sistemul economic , tehnologic si militar sa dea semne de vulnerabilitate- vezi episodul Georgia.
  Un alt aspect este dezvoltarea relatiilor dintre SUA si India care se anunta a fi o alianta strategica interesanta la nivelul valorilor militare si economice ale acestor tari. Va fi interesant de urmarit si rezolvarea conflictului SUA-Iran-Pakistan si securizarea zonei persice si a bazinului caspic pentru resursele energetice.
  Foarte probabil ca China se va alia cu Rusia si este de vazut noi in ce fel de angrenaj putem sa ne pozitionam pentru a ne atinge interesele noastre . Suntem intr-adevar o tara mica din toate punctele de vedere pentru a reprezenta o forta.

 31. exasperat Says:

  http://exasperat.wordpress.com/

  Sper sa va placa. Exista, desigur, si exceptii de la imensitatea de mitocanie din randul clasei politice autohtone, insa ele nu fac altceva decat sa confirme o regula gretoasa.

  Respectuos,
  Petrut Dumitru

 32. Madam Dorneanu, Vadim Băsescu şi socialismul cu faţă inumană « Mihnea Georgescu Says:

  […] sinistră cu ochelari îmbrăcată ca o precupeaţă – am văzut-o şi eu la Realitatea ironizând un comentariu kabbalistic al Divinei Poete Maria Barbu, în care se spune că Ion Iliescu marchează un ciclu existenţial prin întoarcerea în China […]

 33. Presedintele Iliescu va vizita China « Bloggereala Politica Says:

  […] In perioada 7-15 septembrie la invitatia conducerii Chinei, Presedintele Iliescu se va afla in vizita in aceasta tara. Invitatia este prilejuita de aniversarea a 50 de ani de cand tanarul pe atunci […]

 34. Nea Nelu si patafizica « Geminschi’s Blog Says:

  […] Nelu si patafizica Deci da. Ion Iliescu, omul, viața si opera. Ba chiar mai mult de atât. El e în fapt din tagma noilor […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: