NOI COMENTARII

 

Instalatorul  – referitor la afirmatia privind sarbatorirea la romani a Adormirii Maicii Domnului precum ca :” alterarea asta este mostenita de sub comunism”.

 

Dupa cat stiu eu, sarbatorirea Sfintei Marii Mari, pe 15 August, are o traditie indelungata. Inclusiv Ziua Marinei s-a sarbatorit  pe 15 August, cu aproximativ un secol in urma. Nu este vorba, deci, de nici o alterare mostenita de sub comunism”.

 

In legatura cu comentariile privind conflictul militar din Georgia este clar ca, prin actiunile sale armate in zona, Rusia vrea sa-si consolideze pozitia dominanta, de mare putere; pe termen lung, aceasta nu o favorizeaza – ii afecteaza iremediabil imaginea ! Insa, se pare ca aceasta nu ii deranjeaza pe liderii sai. “Sindromul de mare putere” actioneaza ca un “drog” si acesta nu este valabil doar pentru rusi.

 

Este momentul ca ONU si Consiliul de Securitate sa-si exercite rolul de aparatori ai principiilor de drept international si sa intervina pentru a stopa actele arbitrare si abuzul de putere.

 

Ovidiu  trage concluzia ca : intrucat am fost urmarit de Securitate (filat chiar in timpul revolutiei la TVR) pana la 11 dimineata, in ziua de 22 decembrie 1989, eu “nu am putut participa la revolutie!”.

Fuga lui Ceausescu, ca urmare a presiunii miscarii populare si mai ales, a revarsarii masive a coloanelor de muncitori de la periferia capitalei – a fost inceputul si nu sfarsitul Revolutiei Romane!

Momentele decisive pentru transformarea unei revolte populare in revolutie sunt:

 – aparitia unui Program al Revolutiei (acesta a fost continutul COMUNICATULUI  CATRE TARA AL CFSN – cu cele 10 puncte programatice – prezentat public la Televiziune, in noaptea de 22 decembrie1989 ) si

 – structurarea unei noi puteri (acesta a fost Consiliul Frontului Salvarii Nationale).

In comunicat se afirma clar : “Din acest moment se dizolva toate structurile de putere ale clanului Ceausescu. Guvernul se demite, Consiliul de Stat si institutiile sale isi inceteaza activitatea, intreaga putere in stat este preluata de Consiliul Frontului Salvarii Nationale”.  

 

Interlocutorul ma intreaba cum am reusit sa intru in cladirea CC care era pazit de armata. Daca am cerut pentru aceasta aprobarea generalului Victor Stanculescu ?!!

 

Sediul nu era pazit de armata. El fusese ocupat de demonstranti. Deoarece se crease o mare aglomeratie, portile de intrare erau protejate de grupuri de tineri constituite ad-hoc. Ei m-au si ajutat sa patrund in sediu si apoi sa ajung pe balcon, de unde m-am adresat celor adunati in Piata.

Generalul Victor Stanculescu nu era in masura sa dea aprobari sau dispozitii civililor participanti la Revolutie. Meritul sau este acela ca a inteles esenta evenimentelor si s-a pus in slujba Revolutiei.

Raporturile noilor structuri de putere cu armata sunt explicit exprimate in COMUNICATUL CFSN: Lui (CFSN) i se vor subordona Consiliul Militar Superior, care coordoneaza intreaga activitate a armatei si a unitatilor Ministerului de Interne”.

 

Dealtfel, Victor  subliniaza ca – victoria revolutiei poate fi considerata doar odata cu incetarea confruntarilor militare (disparitia actiunii diversioniste  a grupurilor teroriste, care aveau scopul sa impiedice constituirea si organizarea noilor structuri de putere); iar aceasta s-a produs imediat dupa executia cuplului Ceausescu.

 

Fazele urmatoare implinirii obiectivelor Revolutiei au fost :

 

          organizarea alegerilor libere din 20 mai 1990 si constituirea organelor de stat alese – Parlamentul si Presedintele tarii, organizarea noului Guvern;    si apoi

–    elaborarea si  adoptarea noii Constitutii democratice de catre Adunarea Constituanta si aprobarea ei prin Referendum National.

 

  

Presedinte al Boborului  precum si replicile postate de anca  imi dau posibilitatea sa apreciez nota de deschidere si o serie de informatii oferite, care nu fac decat sa confirme consideratiile mele privind sursa tensiunilor si conflictelor din anul 1990 si actiunea proiectata si sustinuta pentru subminarea structurilor provizorii ale statului si impiedicarea instalarii noilor institutii alese la 20 mai 1990 (obiectivul provocarii din 12 iunie 1990).

 

Presedinte al Boborului , va recomand, pentru informatiile pe care le detineti, sa va adresati Institutului Revolutiei Romane (domnului Claudiu Iordache) pentru a pune la dispozitia cercetatorilor toate datele care pot fi utile in activitatea Institutului pentru informarea cat mai completa si obiectiva.

 

Nu am auzit de Mark Sulivan. Deci nu stiu ce rol a jucat in evenimentele din ianuarie 1990.

 

Sunt convins ca oamenii responsabili din conducerea SUA nu erau, de principiu, impotriva mea. James Backer (secretar de stat al SUA) a fost printre primii inalti demnitari sositi la Bucuresti in ianuarie 1990 pentru a-si exprima sustinerea fata de noua putere de la Bucuresti (la fel si Ministrul de Externe francez – Roland Dumas, cel sovietic Eduard Shevardnaze si cel german Hans-Dietrich Genscher).

 

Cred ca, in contextul acestei discutii este utila prezentarea (in curand) pe blog a dialogului meu cu Comisia Senatoriala (prezidata de domnul Valentin Gabrielescu) cu privire la Revolutia Romana, pentru a reamprospata memoria celor interesati sau pentru corecta informare a celor mai tineri care nu au trait evenimentele si primesc informatii…disparate.

 

Mihnea Georgescu fara exagerari. Mai ponderat in folosirea unor etichete : “regim fascist” – are o conotatie bine definita: folosirea termenului este improprie pentru a caracteriza orice incalcare a legii sau a principiilor constitutionale. Este la fel de incorecta ca si folosirea de catre unii a injuriei “dictatura lui Iliescu” !

 

emigrantul   Nu este adevarat ca Gruzia “trebuia sa atace pe 8 august 2008, pentru ca rusii nu vor pleca din Osetia de Sud si Abhazia”. Mai degraba atacul respectiv a slujit rusilor, drept pretext pentru a-si motiva interventia militara si a-si consolida pozitia pe teritoriile ocupate ale Gruziei.  

 

Advertisements

26 Responses to “NOI COMENTARII”

 1. instalatorul Says:

  Domnule Iliescu, ati luat-o ca pe o chestiune personala. Nu e asa: trecerea, in cazul unor sarbatori religioase, de la o comemorare religioasa (praznuire) cu sfirsit de post – deci cu o masa bogata, la o chiolhaneala generala si felicitari de ziua decesului unor sfinti s-a facut, treptat, in perioada de care am scris si pe care am trait-o si eu, cu bunele ei si cu relele ei; asta nu inseamna ca s-a facut datorita vreunor directive, ci pur si simplu fiindca viata religioasa a romanilor s-a alterat in acele vremuri. Nu am dorit sa va aduc vreo acuzatie dumneavoastra ori valorilor in care credeti, ci am scris o opinie pe care un teolog ar putea-o contrazice: desi sunt om de dreapta, nu vin pe blogurile de stinga pentru a combate ideologic sau a contra persoane, desi uneori mi-e foarte greu si imi mai incalc principiile participarii pe bloguri. Asa incit nu are sens sa ma puneti la punct, cred in ceea ce scriu.

 2. emigrantul Says:

  Domnule Presedinte,

  S-au purta destule negocieri cu Moscova atit in timpul actualului presedinte pro american al Gruziei cit si inaintea sa. Toate tratativele au esuat. Este evident ca rusii nu vor pleca niciodata din Osetia Sudica pe baza pura a unor intelegeri amicale. Daca doresc sa-si reintregeasca tara, georgienii au o singura cale, lupta. Altfel, vor sta mereu cu trupe trimise de Moscova la doar 10-20 Km de principala cale ce leaga Tibilisi cu porturile gruzine, intreaga tara fiind astfel sub un permanent santaj. Chiar daca nu exista ofensiva din 08.08.08, oricind rusii puteau inventa un motiv oarecare de invazie (lupte in Abhazia si Osetia au existat mereu in perioada postrevolutionara) si pina la urma se ajungea tot la situatia din prezent sau chiar mai rau.

  Ramin la idea mea. Daca tot au o alianta cu americanii, gruzinii trebuie sa o utilizeze la maxim, in scopul reunificarii statului lor, pentru ca nu se stie cit va tine sprijinul US.

  Trebuie demonstrat rusilor ca au prea mult de pierdut daca isi mentin fortele in Osetia, adica ocupatia lor este nerentabila pentru Moscova. Asa ceva prin negocieri nu se poate realiza.

  Bineinteles, dupa eventuala preluare a controlului asupra regiunilor georgiene separatiste si consolidarea cit de cit a tarii, Gruzia trebuie sa se debaraseze de americani pentru a elimina un mare focar de tensiune cu Rusia.

  Citat Ion Iliescu
  /”emigrantul Nu este adevarat ca Gruzia “trebuia sa atace pe 8 august 2008, pentru ca rusii nu vor pleca din Osetia de Sud si Abhazia”. Mai degraba atacul respectiv a slujit rusilor, drept pretext pentru a-si motiva interventia militara si a-si consolida pozitia pe teritoriile ocupate ale Gruziei.”/

 3. instalatorul Says:

  Dar decit sa ne certam, mai bine un cintec vesel sa cintam; de aceea va voi scrie in continuare un banc din vremurile de aur ale bancurilor romanesti, adica din vremurile comuniste. Intr-o zi, este descoperita in Romania, in muntii Carpati, o foarte importanta pestera foarte bogata in marturii din comuna primitiva: obiecte, desene pe pereti si, undeva in fundul pesterii, niste semne ciudate. Este chemat un mare istoric de la Bucuresti care, privind, semnele de pe perete, zice: este un text. Va dati seama, un text scris din comuna primitiva! Asa incit marelui istoric i se da sarcina de partid sa descifreze textul. Lucreaza marele istoric vreo citeva luni si intr-o zi exclama: gata, l-am descifrat! Ei, il intreaba secretarul de partid, ce scrie? E o lozinca – zice marele istoric: “Traiasca sclavagismul, viitorul de aur al intregii omeniri!”

 4. emigrantul Says:

  Chiar Mihnea Georgescu este fascist numai ca nu isi da seama

  Din citatul mai jos pomenit, rezulta clar o gindire de tip fascist existenta in mintea lui Mihnea Georgescu. Evident, personajul nostru, vorbeste de un neam ales, un popor fundamental, daruit cu o suprematie intrinseca si menit sa conduca toate celelalte natii.
  Mentalitate de fascist curat!

  Citat Mihnea Georgescu:
  /”Rusia are măreţie şi chemare spre dominaţia mondială, la care va ajunge cu o singură condiţie: să sprijine Israelul în Reconstrucţia Templului şi zdrobirea hoardelor barbare de arabi! Din păcate, ruşii nu au conştientizat ÎNCĂ pe deplin supremaţia universală a Israelului şi chemerea acestui Neam de a conduce toate celelalte neamuri pe calea mântuirii… În timp ce americanii au o vagă dar persistentă intuiţie a acestui fenomen, de accea rămân ÎNCĂ naţiunea cea mai puternică, pentru că Israelul nu şi-a luat ÎNCĂ mâna de pe America.

  Fundamental, există doar un singur Popor, aşa cum există şi un singur Dumnezeu, iar acesta este ISRAELUL. Celelalte neamuri au valoare şi substanţă numai în măsura în care participă la iudaitate, în măsura în care se împărtăşesc în harurile fiinţiale ale tradiţiei iudaice.”/
  Sursa:
  http://mihneageorgescu.wordpress.com/2008/08/13/traiasca-sfanta-rusie/

  Citat Ion Iliescu:
  /”Mihnea Georgescu – fara exagerari. Mai ponderat in folosirea unor etichete : “regim fascist” – are o conotatie bine definita: folosirea termenului este improprie pentru a caracteriza orice incalcare a legii sau a principiilor constitutionale. Este la fel de incorecta ca si folosirea de catre unii a injuriei “dictatura lui Iliescu” !”/

 5. instalatorul Says:

  Dot din epoca de aur a bancurilor: O delegatie a PCR in vizita in China, are ca punct in program o vizita la mausoleul marilor eroi comunisti chinezi. “Acesta este mormintul marelui erou comunist chinez Liu Liu”, zice ghidul chinez amabil, in fata primului cavou.”Cum a murit marele erou?” intreaba seful delegatiei. “A mincat din greseala ciupercute otravite”, zice amabil ghidul. “Iar acesta este mormintul marelui erou comunist chinez Xie Xie”, zice amabil ghidul in fata urmatorului cavou. “Cum a murit marele erou?” intreaba seful delegatiei. “A mincat din greseala ciupercute otravite”, zice amabil ghidul. “Acum va aflati in fata mormintului marelui erou comunist chinez Hong Hong”, zice amabil ghidul. “Cum a murit marele erou?” intreaba seful delegatiei. “A fost impuscat”, zice amabil ghidul. “Dar cum de a fost impuscat?” intreaba, surprins, seful delegatiei. Iar ghidul zice amabil: “In ziua aceea nu am primit ciupercute otravite”.

 6. instalatorul Says:

  Tot de atunci: Primul secretar al unui judet (nici o aluzie) viziteaza inchisoarea judeteana si vede detinutii impartiti in trei grupuri mari si, undeva intr-un colt, un singur detinut. “Cei din primul grup, explica seful inchisorii, sunt condamnati la doi ani de puscarie fiindca au ascultat bancuri politice. Cei din al doilea grup sunt condamnati la trei ani de puscarie fiindca au spus bancuri politice, iar cei din al treilea grup sunt condamnati la cinci ani de puscarie fiindca au si spus si au si ascultat bancuri politice.”Dar cu detinutul acela singur ce este?” intreaba primul secretar. “Acela – explica seful inchisorii – este condamnat la zece ani de puscarie fiindca nici nu a spus si nici nu a ascultat bancuri politice”. “Aha – exclama primul secretar – asa ii trebuie daca refuza sa-si insuseasca politica partidului!”

 7. emigrantul Says:

  PROGRAMUL REVOLUTIEI ROMANE, COMUNICATUL CATRE TARA AL CFSN, A FOST STRAIN DE DORINTELE REALE ALE ROMANILOR

  Ceea ce doreau oamenii era: desfiintarea cartelelor de piine, abrogarea rationalizarii benzinei, eliminarea restrictiilor de circulatie (numere cu si fara sot Duminica), etc., si schimbarea lui Nicolae Ceausescu cu un alt presedinte comunist.

  Romanii nu au dorit revenirea la sistemul capitalist si desfiintarea rolului conducator al unui singur partid. Asta a fost inventia lui Ion Iliescu, acel comunicat catre tara citit in seara lui 22 Dec. 89 nu reprezenta altceva, ca idee principala, decit Perestroika lui Gorbaciov, un om fara de care comunismul s-ar fi mentinut la putere si azi in Romania iar populatia ar fi avut in medie un trai mai bun.

  Ce ne asigura comunismul? O locuinta si un loc de munca adica un viitor pentru fiecare.
  Ce ne-au adus reformele (insuficient gindite) ale lui Gorbaciov-Iliescu? Traiul de la o luna la alta, imposibilitatea cumpararii unui apartament, imposibilitatea practicarii meseriei pentru care te-ai pregatit, oameni care se pricopsesc peste noapte prin cistigarea unor contracte cu statul, parlament format din infractori, indivizi ce urmaresc doar interese personale si nu dau doi bani pe omul obisnuit, etc. S-a revenit la regimul burghezo mosieresc dinaintea lui 1945.

  O perioada neagra a istoriei noastre a inceput atunci in 22 Dec. 89. Traim vremuri ce vor ramine cu denumirea de “Perioada anilor pierduti”. Aceasta epoca a regresului se va incheia odata cu desfiintarea partidelor politice si revenirea la comunism.

  Citat Ion Iliescu:
  /”Momentele decisive pentru transformarea unei revolte populare in revolutie sunt – aparitia unui Program al Revolutiei (acesta a fost continutul COMUNICATULUI CATRE TARA AL CFSN – cu cele 10 puncte programatice – prezentat public la Televiziune, in noaptea de 22 decembrie1989 ) si – structurarea unei noi puteri (acesta a fost Consiliul Frontului Salvarii Nationale).”/

 8. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  Va multumesc frumos pentru raspuns!

  Va doresc multa sanatate!

  Foarte interesant am citit raspunsul de cateva ori, dar daca memoria nu ma inseala Generalul Victor Stanculescu zicea, citez :

  Ma intereseaza foarte mult prima intalnire cu Iliescu!

  Asta a fost in biroul dumneavoastra?

  Stanculescu :Da, in biroul meu!

  Deci a venit si cum l-ati tratat? Ca un posibil conducator al Revolutiei?
  Am considerat ca este posibil sa fie conducator ca e cel mai in masura, deoarece eu stiam ca in cladirea fostului CC se incercase de catre Dascalescu, Verdet si altii sa se organizeze noua conducere, tot de tip comunist.

  Cand a fost momentul, clipa, secunda cand ati decis sa alegeti pe cine sa invitati in minister si sa protejati in calitate de viitor “”as”” al unui joc politic crucial?

  E greu sa alegi intr-o rasturnare spectaculoasa a “”ordinii”” instaurate intr-un regim socialist, timp de 50 de ani. Mi-au reprosat unii, mult timp, ca nu am preluat cand eram la conducere, cu armata, pentru o anumita perioada, conducerea tarii. Si atunci, si acum, raman cu acelasi raspuns: “”Nu era bine pentru ca tara mea avea si are nevoie de un regim democratic, dupa ce a trait sub trei dictaturi: Carol al II-lea, Antonescu, comunista!””.

  Erati singurul om din tara care detineati atunci puterea si aveati puterea sa i-o dati lui Iliescu!
  Stanculescu: Asa a si fost. De-aia a ramas intai la minister .

  Si aici a inceput el sa stabileasca primele legaturi?

  Stanculescu: I-am acordat incredere, asta e adevarul, nu i-am spus concret: “”Ia comanda si apuca-te de treaba!””. Si in timpul asta Iliescu se interesa de soarta lui Ceausescu. Atunci m-a intrebat, catre seara, daca si ce stim despre Ceausescu. Nu, nu stim, i-am spus. Apoi i-am spus: “”Stiu unde e. Am luat masuri si va fi bine pazit!””. Nu i-am spus vezi ca e in locul cutare.

  Fragmente din cartea “”Generalul Revolutiei cu piciorul in ghips””

  http://nicolae-ceausescu.blogs.ro/

 9. emigrantul Says:

  CE VREA DE FAPT USERUL “PRESEDINTE AL BOBORULUI” (Octavian Mihăescu)?

  Inteleg ca acesta este unul din componentii grupului ilegalist “Mansarda” despre care s-a aflat prima oara in 2005, datorita cartii lui Alex Stoenescu “Istoria loviturilor de stat în România -vol. IV (II)”, Editura Rao.
  Octavian Mihăescu susţine că grupul ar fi alcătuit o proclamaţie care a dispărut dar care ar fi stat la baza unei proclamatii a lui Dumitru Mazilu.
  Sursa:
  http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewtopic.php?t=970&sid=9f48d8215fd27b98219505a88d54e345

  Spune pe puncte ce pretentii ai si ce doresti in mod concret. Am citit mai multe comentarii semnate Octavian Mihaescu si inteleg ca esti legionar. Altceva?

 10. Victor Says:

  Stanculescu a ales sa se alature fortelor revolutionare. El poate sa se prezinte cum vrea acum, numai ca atunci, in momentele acelea nu juca nicedecum un rol asa de important cum reiese din declaratia sa postata pe acest blog.

  Sigur, in calitatea lui de ministru adjunct al armatei daca nu gresesc, nu era chiar un neica nimeni, dar sa nu uitam ca armata, aflata intr-o situatie extrem de delicata dupa ce a fost fortata sa actioneze impotriva manifestantilor atat la Timisoara cat si la Bucuresti, nu mai avea nici un chef sa faca altfel decat sa sprijine Revolutia. Armata nu inseamna Victor Stanculescu ci mult mai mult.

  Ca acum vrea oricine sa se prezinte miez o poate face la nivel declarativ dar atunci in acele momente a existat un singur lider autentic si asta a fost Ion Iliescu. Un om de care au fost dispusi sa asculte toti. Atat CFSN un organism constituit ad-hoc cu oameni din diverse domenii multi dintre ei personalitati ale vremurilor respective, precum si Armata, Militia etc. Toti l-au ascultat pe Presedintele Iliescu nu pe “Victoras ai grija de copii”.

  Ca nu era “Victoras ai grija de copii” un om atat de important incat sa-i dea el puterea lui Ion Iliescu. Ion Iliescu a castigat aceasta putere prin el insusi. Prin ceea ce a reprezentat si reprezinta Domnia Sa. Ca i-a acordat incredere si “Victoras ai grija de copii” Presedintelui Iliescu a fost un fapt absolut normal. Nu se poate impauna cu faptul ca a sustinut si el un om pe care il sustinea o tara intreaga si care de altfel merita sa fie sustinut.

  Eu stiu ca oamenii habar nu aveau de Stanculescu atunci in schimb pe toti ii auzeam inca din primele zile ale Revolutiei: “Iliescu trebuie sa conduca. Este cel mai bun”.

  Ca sa fiu si mai clar era imposibil ca Armata sa asculte de Stanculescu in detrimentul Presedintelui Iliescu in conditiile in care cu totii erau furiosi pe dictator si pe oamenii lui atat pentru faptul ca fusesera fortati sa se implice in reprimarea manifestatiilor cat si datorita sinuciderii Ministrului Armatei Vasile Milea.

  Cat despre posibilitatea ca armata sa fi venit la putere acest fapt era de-a dreptul imposibl. Pana la urma Romania este unde este si se vede bine occidentul a fost interesat sa facem parte din lumea civilizata alaturi de tarile democratice. Nu mai zic ca nici populatia nu ar fi inghitit un regim militar la putere dupa anii de dictatura. Eram in plina Revolutie si multimea ar fi fost dispusa sa mearga pana la capat. Cine sa sustina un militar de cariera cand noi doream libertate? Pentru asta am luptat atunci. Libertatea tradusa exact in punctele din Comunicatul catre tara.

  Bazele acestei libertati au fost puse de Ion Iliescu si CFSN. Romanii doreau sa beneficieze de acelasi sistem ca cei din vest adica de un sistem democratic. Democratie spre care ne-a dus Ion Iliescu cu toate incercarile dreptei reactionare de stopa procesul prin inlaturarea nedemocratica prin forta a Presedintelui Iliescu. Dreptei reactionare ii datoram retardarea Romaniei si Presedintelui Iliescu ii datoram progresul.

  Victoria Revolutiei romane indeplinirea obiectivelor sale, trecerea de la un sistem economic neperformant la economia de piata si mai apoi, integrarea in NATO precum si incheierea capitolelor de negociere care permiteau aderarea la UE, dreptul la a calatori fara vize, toate acestea s-au realizat atunci cand Ion Iliescu a fost la putere.

  Ce s-a realizat cand dreapta a fost la putere? Nimic sau dimpotriva s-a distrus din realizarile stangii.

 11. Victor Says:

  Am retinut comentariul lui Geoana, Mircea Geoana, care bucuros ca si-a trasat colegiul ideal pentru care sa participe la alegerile din toamna-la Dabuleni, a declarat referindu-se la Romania : “o tara de doi lei”.

  Acum inteleg de ce vrea el Prim Ministru, de ce se considera bun pentru aceasta pozitie : avand aceasta parere despre Romania cum ca ar fi “o tara de doi lei” i se pare firesc sa fie condusa executiv de un om de doi lei.

  Ne ajung ultimii patru ani in care am ‘beneficiat” de o astfel de conducere a executivului.

 12. Presedinte al Boborului Says:

  @emigrantule

  vorbesti prosti, nu te-am bagat in seama pâna acum, dar acum am sa-ti trag una peste ochisori ca sa te trezesti.

  Acel Octavian Mihaescu stie ce spune a participat la multe actiuni inclusiv redactarea Proclamatiei, dar el nu detine documentul, nu poate dovedi. Octavian Mihaescu a fost pus de mine sa puna in discutie chestiunea ptr a sugera cercetatorilor o pista de analiza, nimic mai mult. Octavian Mhaescu nu afrima nicaieri pe situl P-ta Univ ca detine astfel de dovezi, el presupune, va rog cititi cu atentie. In privinta legionarismului de care il acuzati, nu ma mir, doar dvs sunteti un stângist ceausist care spumega impotriva pluripartidismului, impotriva capitalismului.

  În alta ordine de idei, tema dezbatuta nu este acel O.M. legionar s-au nu, pe noi ne intereseaza diversiunea a carei victima a fost si dl Iliescu. Pentru a va dovedica nu sunt eu acel O.M, va asigur, O.M. desi un important membru al grupari nu a participat in Decembrie 89 la fuzionarea CD cu PNT, eu am participat, am mentionat deja pe dl Liviu Petrina.

  Va-si sugera sa nu deviati tema prin tot felu de artifici. Va spuneti liber punctul de vedere asupra unei chestiuni, nimeni nu va taie capul, invatati sa dialogati, respectati o minima decenta a nu da verdicte asupra unor oameni pe care nu-i cunoasteti, iar in virtual fie si navigator cu nick-name nu folositi anonimatul pentru a va manifesta ura, frustrarile. Invatati sa cititi, analizati ideia expusa si inraspunsuri cu precadere un nick-name este obligat raspunde la obiect. Cu sigurnata dvs faceti o supozitie, nu este nici o crima, dar nu dati verdicte, fara a va mai aminti ca regula internetului (buna cuvinta), impune respecta dorinta interlocutorului daca doreste activa anonim si sa-l cunosti nu te apuci ai dezvalui identitatea. Dvs chiar credeti ca dl Iliescu nu m-a localizat fie si aproxiamtiv?

 13. geomarz Says:

  @Emigrantul spune
  “Ceea ce doreau oamenii era: desfiintarea cartelelor de piine, abrogarea rationalizarii benzinei, eliminarea restrictiilor de circulatie (numere cu si fara sot Duminica), etc., si schimbarea lui Nicolae Ceausescu cu un alt presedinte comunist.”

  Inclin sa cred ca, majoritatea populatiei gandea asa. Sau, aproximativ asa in zilele acelea de decembrie dar si mai tarziu.
  Prin ianuarie, insa, s-a vazut clar ca lucrurile vor lua o cu totul alta intorsatura.
  Sau cel putin eu am avut semn in acest sens, dar nu puteam sa-l “digerez”.
  ….

 14. Si revolutionarii sunt oameni. Nu-i asa? « Victor Reloaded Says:

  […] realitate, desi se incearca acreditarea ideii ca exista documente, va spun eu : exista draci! Nu exista nimic si nici nu ar avea ce. Se tot gasesc tot felul de […]

 15. Bibliotecaru Says:

  @ Ion Iliescu
  Domnule preşedinte,
  Anul trecut, înainte de alegerile pentru Parlamentul European, afirmaţi:
  “REFERENDUMUL PENTRU UNINOMINAL, O INTERVENTIE “BRUTALA” A SEFULUI STATULUI IN FUNCTIONAREA INSTITUTIILOR SI UN ELEMENT DE BRUIAJ AL ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE
  şi
  “Referendumul convocat de preşedintele Traian Băsescu este de natură să deturneze atenţia electoratului de la momentul esenţial al alegerilor europarlamentare şi probabil că va avea ca efect ABSENTEISMUL”

  Vă veţi opune proiectului domnului preşedinte Mircea Geoană de a pune referendumul pentru eliminarea completă a imunităţii din Constituţia României în aceiaşi zi cu alegerile candidaţilor pentru Parlamentul României, folosind aceleaşi argumente?

  Eu sunt unul dintre cei care am tot spus că imunitatea ar trebui scoasă din Constituţie, ar mai trebui scoase şi lungile vacanţe parlamentare şi tot ceea ce diferenţiază un român de un alt român, şi nu sunt puţine lucruri. Cred însă că o revizuire a Constituţiei şi apoi un referendum pentru fiecare dintre amendamente (nu aşa global cum s-a făcut în 2003), ar necesita o dezbatere publică îndelungată. Mă îndoiesc deci că dimensiunea uriaşă a implicaţiilor schimbării constituţionale se va putea face atât de repede, o seamă de legi vor deveni caduce şi neconstituţionale, iar până la alegerile din toamnă timpul este foarte scurt.

  În consecinţă… veţi susţine proiectul preşedintelui Geoană sau îl veţi sfătui să renunţe?

 16. CANICULA POLITICA « MariaBarbu Weblog - idee şi expresie Says:

  […] fie clar, o data pentru totdeauna, pentru toti romanii, ca nu Ion Iliescu este urmasul lui Ceausescu, cu care a fost adversar politic declarat, ci mult iubitul Traian […]

 17. emigrantul Says:

  “Octavian Mihaescu” si “Presedinte al Boborului” sunt una si aceeasi persoana

  Evident, acelasi om se afla in spatele celor doua nume. De unde stiu? Simplu, am remarcat citeva erori ortografice facute de Presedinte al Boborului si dind o cautare pe internet l-am gasit pe Octavian Mihaescu care face greseli identice. Ia efectuati un search cu google.ro, folosind cuvintele cheie “nouo” si “ceei”, spre exemplu (mai sunt si altele), imediat descoperiti situl:
  http://europacrestina.siteboard.de/europacrestina-about154.html
  unde Mihaescu isi exprima niste idei asemanatoare pina la identitate cu ale Presedintelui Boborului, cu aceeasi Limba Romana alterata.
  Deci, ce concluzie sa tragem? Doi useri scriu similar ca mesaj si fac erori de scriere si exprimare identice. Evident, cei doi sunt una si aceeasi persoana.

  Citat Octavian Mihaescu (Presedinte al Boborului)
  /”In alta ordine de idei, tema dezbatuta nu este acel O.M. legionar s-au nu, pe noi ne intereseaza diversiunea a carei victima a fost si dl Iliescu. Pentru a va dovedica nu sunt eu acel O.M, va asigur, O.M. desi un important membru al grupari nu a participat in Decembrie 89 la fuzionarea CD cu PNT”/
  ================================================
  Ce incredere poti avea in acest om “Presedinte al Boborului” (Octavian Mihaescu) care dupa ce iti trage o palma peste ochi te indeamna la decenta in dialog.

  Citat Octavian Mihaescu
  /”@emigrantule vorbesti prosti, nu te-am bagat in seama pâna acum, dar acum am sa-ti trag una peste ochisori ca sa te trezesti.”/

  Citat Octavian Mihaescu
  /”invatati sa dialogati, respectati o minima decenta”/
  ==================================================

 18. geomarz Says:

  Domnule @ Emigrant,
  Tot nu inteleg de ce nu raspuzi pe blogul domniei tale!

 19. Presedinte al Boborului Says:

  @emigrantule

  Nu dialoghez cu indivizi de teapa ta, esti un pericol major pentru democratie, va trebui sa fi verifcat , tinut sub control pentru ca se pare ai tendina adera la miscarile marxist.islamiste (terosim, pe care poate l-ai practicat si in dec 89), dp 11 sept 01, trebuie sa suflam si in iaurt, stai “linistit” ca esti reperat, consemnat, nu te afli in Nord-Corea s-au Iran, cel mult sa emigrezi acolo daca ai ceva pe constinta. Postarile tale impun o verifcare, de rutina.

  Indiferent cine sunt, nu-ti dau tie socoteala, trebuia sa observi ca insusi dl Ion Iliescu nu-a cerut sa-mi declin identitatea,sigurului caruia mi-o declin fara rezerve (privat) in cazul care mi-o cere. Nu sunt venit cu pluta pe internet sa nu stiu ca nu este chiar sat fara câini, cu precadere in cazul unor personalitati marcante cum este si cazul dl Iliescu, cât despre stil… o stiu si pe asta foarte bine.

  Nu am facut comentari pro sau contra pe marginea mesajelor tale, subtirele tare rau, specifice dezinformari via internet la care vad ca te limitezi. Nu am intervenit nici in cazul altor colegi care au cerut o informatie dlui Iliescu s-au spus pararea, m-am limitat la problema mea., cred ca mult mai importanta si pentru istorici decât aberatiile tale.

  Iti recomand sa-ti vezi de durerile tale, respectiv discuta ce doresti cu dl Iliescu dar lasa si pe altii sa sa o faca, nu incarca blogul cu tot felu de aiureli,aici dl Iliescu este centru atentiei,fiecare doreste de la dânsul o clarifcare,un sfat, de ce nu si un banal dialog. Acesta nu este un blog oarecare ci al unei personalitati marcante dispusa dialoga, cu dl Iliescu doresc foarte multi intra in dialog. Tu chiar crezi ca eu nu as fi avut ce sa raspund lui Ovidiu (pct meu de vedere), insa, nu parerile mele sunt importante in problemele ridicate de Ovidiu ci a dlui Iliescu.

  Din acest moment nu am sa mai raspund provocarilor specifice unor structuri odioase inc are observ ca esti profesionist.

 20. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Vă mulţumesc pentru corectură. Am exagerat, purtat de valul retoricii. Am fost plecat la Constanţa, de abia acum am văzut referinţa.

 21. emigrantul Says:

  Citat: Octavian Mihaescu
  “@emigrantule
  Nu dialoghez cu indivizi de teapa ta, esti un pericol major pentru democratie, va trebui sa fi verifcat , tinut sub control pentru ca se pare ai tendina adera la miscarile marxist.islamiste (terosim, pe care poate l-ai practicat si in dec 89), dp 11 sept 01, trebuie sa suflam si in iaurt, stai “linistit” ca esti reperat, consemnat, nu te afli in Nord-Corea s-au Iran, cel mult sa emigrezi acolo daca ai ceva pe constinta. Postarile tale impun o verifcare, de rutina.”

  Mentalitate de legionar amestecat cu derbedeu de Piata Universitatii. A avut perfecta dreptate Ion Iliescu cind v-a facut golani pe cei care faceati zgomot in 1990. Asta si erati, niste deseuri ce se erijau cu nesimtire in vocea Poporului Roman dar care in realitate nu reprezentau pe nimeni, niste mincinosi, diversionisti, o simpla lume interlopa.
  De altfel, chiar imnul, ce l-ati compus, va caracterizeaza perfect. Fara sa va dati seama, prin versurile cintecului, ati comunicat oamenilor adevarul despre voi. Minerii au fost cei care intelegind perfect mesajul imnului au decis sa actioneze concret prin curatirea Pietii de elemente antisociale. Rarele voastre mesaje sincere, exprimate foarte clar in Cintecul Golanilor v-au costat scump. Ce sa va fac?! Prostia se plateste. V-ati dat arama pe fata prea devreme.

  Imnul Golanilor, adevaratul responsabil pentru venirea minerilor
  Mai bine haimana, …
  Mai bine huligan, …
  Mai bine golan, …

 22. rhorvath Says:

  O ZI BUNA PENTRU ROMANIA
  Cu ocazia incheierii expozitiei antisemite, ICR da un comunicat in care niste mizgalituri oribile ale unor golani sunt declarate “un succes al artei de avangarda din Romania, care incepe sa fie luata in considerare de institutii de mare prestigiu din domeniul artei(precum Muzeul National de Arta Contemporana ) si a condus la stabilirea unor colaborari intre graffierii din Romania si institutii artistice de peste Ocean”. Autorii uita sa explice ca aceste institituti isi au sediul in South Bronx sau in alte cateva ghetouri unde nici politia nu are curajul sa patrunda. Mentionind grupul de la New York Magazin se spune “nici una din persoane nu este calificata sa emita pareri profesioniste despre arta,de vreme ce nu poseda nici educatia si asa cum rezulta din luarile de pozitie, de un primitivism estetic deprimant – nici informatia necesara pentru a emite opinii pertinente” Lasind pe Grigore Culian care a creiat cel mai bun ziar de opinie de limba romana si pe profesorul Marinescu sa se apere singuri, sunt nevoit sa ma prezint si sa fac corectile necesare.

  Ma numesc Robert Horvath si sunt de meserie cineast. Am absolvit facultatea de film IATC (fiind coleg de an cu Mircea Daneliuc cu care am facut un film de institut impreuna) Am lucrat la pricipalele studiouri in special la Televiziunea Romana. Mi-am facut educatia politica in anchetele securitatii. Am fost acuzat de spionaj, pentru trimitera in Occident a unor materiale filmate despre Ceausescu.Scapat cu viata am ajuns in America in 1977. Am pornit de la nimic. Fiind atras de lumea modelelor, am mai facut o facultate(Fashion Institute of Technology, New York) Aici am fost coleg cu Kiyoko, actuala mea sotie,renumit fotograf japonez, Actualmente imi continui profesia la studioul meu de film si televiziune cu sediul in Manhattan, New York si Tokio. Sunt cunoscut deasemenea ca ilustrator, designer, pictor. sub numele de Deva. Ultima expozitie personala DE LA DALI LA DEVA. care a avut in cartierul marilor galerii Chelsea, NY sa bucurat de succes. Am o galerie personala DEVA GALLERY unde arta mea poate fi vizionata de public. Semnind HORVATH sunt cunoscut in jurul lumii, ca unul din cei mai inportanti fotografi de moda.

  Aceasta lunga prezentare este un indiciu ca intregul comunicat ICR trebue citit invers. In primul rind expozitia nu afost un succes ci un un adevarat dezastru. In al doilea nici unul din persoanele inplicate Suteu, Patapievici, Neagoe nu au absollvit vrea scola de arte sau au vreun talent artistic. Faptul ca acesti activisti culturali nu au cunostinte esentiale de estetica sau judecata artistica, a creiat o situatie exploziva A lua niste derbedei de la gura canalului si ai prezenta ca niste artisti intro galelrie de arta, este o frauda fara precedent. Adevarul este ca traim in doua lumi diferite, una a marei arte (Zamfir, Andrei Serban, etc) si una a provinciei proaste si snoabe reprezentate de alde Patapievici, Suteu sau de lumpenul pisat pe el, Cristian Neagoe.Trebue facuta curatenie generala. Imediat dupa stingerea scandalului Patapievici, vom incepe scandalul Tismaneanu,intre timp comunitatea va avea grija de Traian Ungureanu care a scris la ordin de la Cotroceni, mizerabilul articol “Statuia mitocaniei, comunitatea romaneasca de la New York.” Ma adresez pe aceasta cale unui alt mizerabil Ion Morar care crezind ca este siret, a scris in Cotidianul “Cultura romana bruiata la New York de un papagal ungur” Il asigur cu toata seriozitatea ca papagalul Robert, este mai roman dechit ei toti la un loc In articolul “Golaneala de la New York si tinta Basescu” acelas Morar desvolta un scenariu interesant dar complect inpracticabil.”Bata lui Horvath” loveste si sparge capul lui Patapievieci.Intelectualii fug speriati, lasand pe Traian Basescu singur si sizolat. In final aceiasi bata va lovi capul prezidential. Scenariul nu poate avea o baza reala, caci in scandalul icr, presedintele a ales sa se loveasca la cap singur. Spre final in comunicat oficial, Institut Cultural Roman avind ca presedinte de onoare pe insusi presedintele tarii, urmarind sa ma denigreze in ochii tuturor, ma denunta ca fascist “fervent admirator al politicii extremiste al maresalului Antonescu. Daca apararea culturii nationale si a demnitatii tuturor,
  a atras atentia atentia atitor cozi de topor,este un semn bun.inseamna ca sunt disperatiI Cind ma pregateam sa gasesc un final acestor randuri, a sunat telefonul.Ionathan Vick de la Antidefamation League ma anuntat ca sa pornit actiune impotriva ICRt.Daca cea mai puternica asociatie din evreiasca din lume, care are ca scop” To stop the defamation of Jewiish people, to secure justice and fair treatment to all “se misca, inseamna ca partida este castigata. M-am grabit sa felicit pe Culian de la New York Magazin, care mi-a confirmat ca a primit un mesaj similar. Am indreptat un gand de multumire lui Badin, Alexandra, Raluca Petria si a mi de blogari care au facut ca aceasta minune sa se intimple. De si este vara de la New York a pornit un bulgare de zapada care creste si nu mai poate fi oprit.
  O zi buna pentru Romania.

  Friday 15 August 2008
  New York
  Robert Horvath

 23. rhorvath Says:

  EXPOZITIA ANTISEMITA A LUAT SFARSIT. CONSECINTELE URMEAZA. DESECRAREA UNOR MENORE LA NEW YORK ,NU VA FI UITATA USOR. NU VA FI UITAT PRESEDINTELE BASESCU CARE A SPRIJINIT SI INCURAJAT ACEASTA BLASTFEMIIE DACA EL A ALES SINUCIDERA POLITICA,ESTE PROBLEMA LUI PERSONALA,.( PENTRU DANSUL ESTE MAI INPORTANT CLANUL DECAT POPORUL).DAR NU ARE DREPTUL DE A PREJUDICIA ,IMAGINEA SI DEMNITATEA TUTUROR. ROBERT HORVATH NEW YORK

 24. rhorvath Says:

  Robert Horvath, New York: “Săptămâna trecută, în premieră mondială, membrii sectei lui Neagoe au atacat şi au vandalizat clădirea oficială a statului român cu steag şi stemă la intrare. Serviciul de pază a primit ordine să nu intervină. Grafitti şi termeni scatologici – 4-5 metri – au mânjit consulatul, misiunea permanentă şi ICR. Această acţiune a avut loc la New York, la lumina zilei, la cinci minute de sediul ONU. Nimeni nu a fost arestat sau trimis în tribunalul militar. Peste o zi, lumpenii sunt aplaudaţi la conferinţa de presă ICR Patapievici. Preşedintele are datoria constituţională de a apăra teritoriul şi demnitatea cetăţenilor. Băsescu trebuie chemat în faţa Parlamentului urgent”.

 25. rhorvath Says:

  TENTIUNE EXPOZITIA DE LA NY NU A FOST ROMANEASCA CI UNA ISLAM FASCISTA TOATE LUCRARILE ANTISEMITE SUNT FACUTE DE ACEIASI MANA DIABOLICA OMAR MARWAN ANBAKI. EL A DESECRAT PE UN PERETE INTREG DOUA MENORE UN LUCRU CARE NU VA FI IERTAT USOR. CU MULTE SAPTAMANI IN URMA AM FACUT UN MEMORIU AMBASADEI ANUTAND CONTACTAREA FBI SI CERAND VERBAL PRIN ILINCA ILIE CA SIE SA INTERVINA. NU SE POATE FACE NIMIC. DIPLOMATIA ESTE PARALIZATA IAR SERVICIILE NU SUNT LASATE SA SA ACTIONEZE. TOTUL SE FACE CA CLANUL ICR SA NU FIE DERANJAT. NU DEMULT GRUPUL DE EXPOZANTI A ATACAT SI VANDALIZAT CLADIREA OFICIALA A STATULUI ,CU DRAPEL SI STEMA ,LA INTRARE .FATADA PRICINCIPALA A FOST MANJITA CU GRAFITTI DE CATIVA METRI. ( DOCUMENT VIDEO http://WWW.BADIN.RO ) CONSULUL PAVONI A PRIMIT ORDIN DE SUS SA NU INTERVINA SI AFUGIT LA BUCURESTI. SEFUL STATULUI TREBUE SA RASPUNDA IN FATA PARLAMENTULUI PENTRU CELE INTAMPLATE. APARAREA TERITORIULUI ESTE O DATORIE CONSTITUTIANALA.LUCRURILE AU SCAPAT DE SUB ORICE CONTROL. AICI IN AMERICA ESTE MARE NERVOZITATE. ANTIDEFAMATION LEAGUE MA ANUNTAT PERSONAL PE MINE SI PE CULIANU REDACTOR LA NEW YORK MAGAZIN CA A INCEPUT ACTIUNE IMPOTRVA CELOR VINOVATI.VOR ACTIONA SI ALTII. TIN LEGATURA CU DEPARTAMENTUL DE STAT. SCANDALUL CEL MARE,CEL INTERNATIONAL,ABIA ACUM INCEPE.
  august 20,2008 new york ROBERT HORVATH

 26. rhorvath Says:

  ANTIDEFAMATION LEAGUE IMPOTRIVA ICR

  Autor: ROBERT HORVATH, NEW YORK
   

  IFOARTE URGENT. AM FOSTCONTACTAT DE ANTIDEFAMATION LEAGUE DIRECTOR JONATHAN VICK .SE INCEPE ACTIUNEA IMPOTRVA ICR NEW YORK.EU SUNT CINEASTUL CARE A INCEPUT SCANDALUL SI CU AJUTORUL VOSTRU IL TERMIN,ESTE O VESTE BUNA PENTRU ROMANIA,PENTRU NOI TOTI. 
  AM MULTE NOUTATI.SPER LE ANUNT LA ANTENA3                                               
    Robert Horvath
  NEW YORK
   

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: