CAMPIOANA OLIMPICA

 

 

Dupa impresia puternica produsa de spectacolul de deschidere a Olimpiadei de vara de la Beijing iata ca o tanara de numai 48 de kilograme ne-a adus o mare satisfactie : a castigat de o maniera categorica titlul de campioana la judo, sport de origine japoneza.

 

ALINA DUMITRU a devenit prima noastra campioana olimpica la acest sport, intrecand reprezentantele Japoniei, Coreii, si pe cea a Cubei.

 

Bravo Alina ! Sa fie de bun augur !

 

 

COMENTARII

 

 

1.- Satisfactia oferita de deschiderea Olimpiadei de vara a fost umbrita de declansarea ostilitatilor militare in Osetia de Sud, o adevarata tragedie umana pentru populatia afectata de conflict.

 

Comentariile abunda. Rusii ii acuza pe gruzini, gruzinii pe rusi. Altii fac apel la solutii pasnice, la incetarea ostilitatilor.

 

emigrantul, in stilul sau, ii acuza pe americani, care ar fi in spatele acestei diversiuni – in timp ce ei se pregatesc sa atace Iranul.

 

Cert este ca, atat Osetia de Sud, cat si Abhazia sunt teritorii care apartin Gruziei (Georgiei) – fosta republica sovietica, care si-a proclamat independenta, dupa destramarea URSS. Aparitia structurilor separatiste in ambele regiuni si actiunea lor de desprindere de sub suveranitatea statului georgian s-a bucurat de sprijinul fatis al Rusiei, inclusiv militar. Daca actiunile centrifuge ale unor forte separatiste din Cecenia au fost nu numai condamnate, ci si reprimate brutal, in Abhazia si  Osetia, Rusia s-a pronuntat in sprijinul separatistilor.

 

Tinand seama de problemele grele, de natura economica si de instabilitatea politica cu care s-a confruntat permanent Gruzia, dupa proclamarea independentei, aceste actiuni din cele doua regiuni agraveaza situatia cu care se confrunta tara.

 

Nu stiu cine a provocat acest ultim conflict. Insa, Gruzia (Georgia) are drepturi suverane, in conformitate cu Dreptul International, asupra celor doua regiuni. Desigur ca pe fondul proceselor care s-au declansat prin destramarea URSS, apar si asemenea tendinte de separatism – in virtutea “dreptului la autodeterminare”.

 

E greu sa se discearna calea dreapta de solutionare a unor asemenea conflicte.

 

In orice caz, precedentul creat de incurajarea miscarii separatiste din Kosovo de catre comunitatea internationala are si astfel de consecinte !

 

Romania ar trebui sa adopte o pozitie prudenta si sa sprijine eforturile comunitatii internationale in doua directii :

 

          in primul rand pentru stoparea conflictului militar ;

          in al doilea rand, sa sprijine masuri de promovare a dialogului intre partile interesate, pentru gasirea de solutii pasnice

 

 

Subminarea autoritatii statului georgian pentru solutionarea acestor stari conflictuale, in spiritul dreptului sau de suveranitate si integritate teritoriala, poate fi, la randul sau, un precedent periculos – mai ales pentru state cu structuri etnice, nationale complexe (cum e si Rusia).  

 

    

2.- Victor  a surprins unele aspecte de fond in atitudinea exprimata de “presedintele boborului” si eperdos.

 

3.- emigrantul, in fond se  asociazapresedintelui boborului”  in aprecierile sale privind revolutia romana, care ar fi fost pregatita in exterior. Este o confirmare a unui adevar, ca adesea extremele se apropie (dreapta si pseudo-stanga).

 

Asa-zisul sondaj este nereprezentativ, fara sens (ca 70% din romani sa creada ca revolutia romana a fost “pregatita de KGB la ordinul lui Gorbaciov”) este nu numai o aberatie ci o curata blasfemie la adresa poporului roman.

 

4.-  Pentru lamurirea d-lui eperdos il informez ca, daca e interesat de evenimentele din martie 1990 de la Targu Mures, acestea sunt evocate pe larg in mai multe lucrari ale mele atat in “Viata politica intre violenta si dialog” ca si in volumele “despre Revolutia Romana”si “Momente de istorie” vol.I.   

Advertisements

37 Responses to “CAMPIOANA OLIMPICA”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Admirabil răspuns aţi dat în chestiunea războiului din Georgia. Se simte la dvs. înţelepciunea omului politic cu experienţă, un om al dialogului care a ştiut să păstreze ECHILIBRUL naţional în mijlocul conflictelor care au măcinat Balcanii în anii ’90 şi exista chiar riscul dezagregării României. Aceleaşi forţe oculte sunt la lucru şi azi. Ne-ar trebui un Preşedinte care să fie versat în politica internaţională şi să fie călăuzit de înţelepciunea şi experienţa dvs.

 2. hydrotechnicus Says:

  Era firesc sa urmariti Olimpiada, atata timp cat citati din spiritul olimpic:”Ai castigat-continua! Daca prima zi ne-a adus primul “aur” sa avem incredere in ..urmatoarele”.Felicitari Alina-fetita de aur!
  Citind comentariile de ieri am apreciat rabdarea cu care mentionati “istoria traita”.Dispute, dar si controverse, detalieri si evenimente mai putin cunoscute stabilesc punti intre virtual si real.In acest context nu inteleg inversunarea celui cu “avatar de pres..al bobor..” sau a lui “e..pe dos”Ma bucura victoria lui VICTOR si condeiul maestru al Mariei Barbu.Bunatatea, intelepciunea si Echilibrul innobileaza, modeleaza chipuri frumoase. Pe cei impovarati de ura, multa,multa…ii sfatuiesc sa-si priveasca fata in oglinda.Vor gasi multe, multe riduri! Ganditi pozitiv si..ele vor dispare.Multumiri pentru lectiile de viata pe care ni le dati, domnule Iliescu.

 3. emigrantul Says:

  Domnule Presedinte,

  In primul rind va multumesc pentru raspunsurile la unele din comentariile mele foarte recente. Ma asteptam sa nu fiti de acord cu sondajul acela despre Gorbaciov, KGB si Revolutia Romana:
  ( http://sondaje.php0h.com/revolsaulovitura.php )
  insa asta este adevarul, asa cred romanii iar voturile de acolo reprezinta intr-adevar o realitate. Consultarea in cauza nu este singulara, ea face parte dintr-o familie de intrebari pe probleme politice, economice, chiar tehnice (http://www.geocities.com/sondajeopinie ). Puteti consulta mai cu atentie modul cum voteaza lumea, parcurgind intrebari variate (a se vedea exemplele de mai jos). Este evident ca cetatenii voteaza logic si pe problema autonomiei maghiare si in cazul Kosovo, al lui Gigi Becali sau presedintelui Traian Basescu.

  Ca urmare, nu vad motivul pentru care la intrebarea mea: “Considerati ca Revolutia Romana a fost pregatita de KGB la ordinul lui Mihail Gorbaciov?” oamenii ar fi raspuns intr-o maniera aberanta iar la alte subiecte foarte rational.

  Sondajele nu sunt trucate, asa gindesc cei care navigheaza pe internet. Pentru a va convinge, puneti pe cineva sa posteze prin forumurile ziarelor, bloguri, alte situri, un chestionar similar despre Revolutia Romana, adica opera cui este, a Poporului Roman sau nu. Veti vedea ca obtineti aceleasi rezultate.
  ================================================
  1) Doriti infiintarea pe teritoriul Romaniei a unor regiuni maghiare autonome?
  http://sondaje.php0h.com/maghiari.php

  2) Doriti ca Romania sa recunoasca regiunea Kosovo ca stat independent?
  http://www.sondaje.php0h.com/kosovo.php

  3) Considerati ca notarii romani sunt niste paraziti?
  http://sondaje.php0h.com/notari.php

  4) Aveti incredere in Pensiile Private?
  http://www.sondaje.php0h.com/pensii.php

  5) Considerati ca Gigi Becali este un infractor?
  http://www.sondaje.php0h.com/becali.php

  6) Dumneavoastra personal, ati dat sau luat vreodata Mita?
  http://www.sondaje.php0h.com/mita.php

  7) Este Traian Basescu un om sincer?
  http://www.sondaje.php0h.com/basescu.php
  ================================================
  Citat Ion Iliescu:
  /”Asa-zisul sondaj este nereprezentativ, fara sens (ca 70% din romani sa creada ca revolutia romana a fost “pregatita de KGB la ordinul lui Gorbaciov”) este nu numai o aberatie ci o curata blasfemie la adresa poporului roman.”/

 4. sfinx667 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,
  Alătur felicitările mele campioanei noastre , olimpicei Alina, o romînca de toata isprava cu care firesc, ne mîndrim ! Bravo Alina !!!
  Am pornit cu incredere, urăm succes sportivilor noştri !
  Aş dori să adaug , viz a viz de inţeleapta domniei dumneavoastră remarcă, părerea mea, căci, nu am reţineri in a afirma clar şi limpede :
  personaje precum avatarul ” preşedintele boborului ” , ” eperdos ” cu siguranţă nu sunt interesaţi a citi, a cunoaşte… ar fi reuşit pană acum, altele sunt îndeletnicirile lor, iar veninul şi aberaţiile, remarcile lor gratuite, fondate pe… nimic ( eu nu observai nici măcar un singur argument ), sunt plictisitoare şi le conturează caracterul urît , precum şi neştiinţa, ceea ce ar trebui să le dea niţel de gîndit…
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 5. sfinx667 Says:

  @emigrantul,
  sondajele de pe internet sunt nereprezentative, conform celor mai elementare conditii de realizare a unui sondaj statistic reprezentativ … tine de ” abecedarul ” statisticii, cu tot respectul;
  doara nu se invata in Canada altfel :))
  Concluzionand, da, este o blasfemie la adresa inteligentei native a acestui popor domnule !
  Cum ar fi de exemplu sa aplicam niscaiva teste de personalitate, nevalidate pe populatie romana, apoi sa le ridicam la rang de … cercetare stiintifica , si sa ne permitem sa trambitam recultatele ca fiind, nici mai mult, nici mai putin decat… veridice… chiar asa ignoranti ne catalogati?
  Sigur ca nu intamplator am dat exemplu psihodiagnoza , exista o legatura cu varii alte discipline, evident si cu …statistica …
  Desigur ca se incearca ceea ce numim influnetarea sociala prin asa zise sonadaje de opinie, pe…internet … in fond, influentarea dinamicii socio-politice, in scopul manipularii. Sub masca bunelor intentii, daca tot exista teren fertil ( blogosfera, etc ), cu ceva constanta si perseverenta, se urmaresc obiectivele avand ca scop final, manipularea, necum altceva, sa fim seriosi !
  Sibilla

 6. emigrantul Says:

  SONDAJELE DE PE INTERNET NU SUNT NEREPREZENTATIVE!
  Uneori exista erori mari ce merg pina la 10%. Totusi, ele au mult mai multa obiectivitate decit ideile si parerile unui singur om.

  Da, am asistat la chestionare online date prin Romania Libera de ex., unde se incerca clar influentarea populatiei prin prezentarea unor rezultate false, trucate insa asta tine de domeniul inselatoriei.

  Sondajele prezentate de mine nu sunt manevrate. Pun o intrebare si las oamenii sa raspunda. Cei care ma acuza de lucruri murdare trebuie sa o si dovedeasca, de exemplu rulind un chestionar cu intrebare identica pentru care obtin rezultate radical diferite.
  ================================================
  Citat:
  /”sondajele de pe internet sunt nereprezentative, conform celor mai elementare conditii de realizare a unui sondaj statistic reprezentativ … tine de ” abecedarul ” statisticii, cu tot respectul”/

  Citat:
  /”Sub masca bunelor intentii, daca tot exista teren fertil ( blogosfera, etc ), cu ceva constanta si perseverenta, se urmaresc obiectivele avand ca scop final, manipularea, necum altceva, sa fim seriosi !”/

 7. floggerul Says:

  Domnule Presedinte, sunt un cetatean disperat al acestei tari care va cere ajutorul. Locuiesc in comuna Cazasu, din judetul Braila. Am ales varianta de a locui la tara tocmai pentru a avea liniste, lucru care nu s-a intamplat deoarece vecinul meu si-a deschis o afacere constand intr-un complex de distractii in aer liber, deci are doua terase descoperite si un helesteu, si periodic da drumul la muzica foarte tare, pentru ca organizeaza petreceri pe timpul noptii. Distanta intre geamul dormitorului meu si aceste doua terase este de maxim 30 de metri. vreau sa mai mentionez faptul ca mie nu mi-a cerut acordul deschiderii acestui complex, numit “La Cascade”. E ca si cand as dormi cu patul pe o terasa din “Satul de vacanta” (Mamaia, Constanta). Am doi copii minori, dintre care unul este in clasa a 8-a si nu vreau sa-mi bat joc de sanatatea lor. Am facut reclamatii in nenumarate
  randuri la serviciul de urgenta 112. Se pare ca nu-l impresioneaza si afacerea dumnealui este pe primul plan.
  Va rog din suflet sa ma invatati calea legala pentru rezolvarea acestei situatii astfel incat sa pot trai in liniste, fara a fi deranjat. Nu mi se pare legal, normal, sa poata functiona o terasa descoperita cu muzica, boxe, bass, intr-un cartier de locuinte. Disperarea mea este cu atat mai mare cu cat aceasta persoana isi extinde afacerea cu o pizzerie si o berarie, avand o suprafata de teren foarte mare, de 5000 de metri patrati.
  Va multumesc din suflet pentru timpul acordat si astept raspunsul dumneavoastra.

 8. leo Says:

  @ emigrantul
  Nu cred că este cazul să ne insulţi inteligenţa!
  Orice student de la o facultate în a cărei programă intră statistica învaţă, cel puţin în România – poate că prin americi, unde îndobitocirea electoratului e mult mai temeinică decât au reuşit să o facă la noi în douăzeci de ani de tentative de manipulare – ce e aia un sondaj de opinie, ce e aia o eşantionare şamd.
  Evident că nu poate fi reprezentativ pentru România un sondaj pe internet, cât timp acces la internet are un segment extrem de restrâns de populaţie! Cu atât mai mult, evident că nu poate fi reprezentativ un sondaj făcut pe un bloguleţ obscur, al unui no name! Nici măcar dacă ar fi făcut pe forumul unui ziar de mare tiraj nu ar fi reprezentativ, intervenind, în afara factorului menţionat anterior, şi segmentarea realizată de orientările ziarului cu pricina, implicit a cititorilor săi!
  În condiţiile în care nici măcar aşa-zisele sondaje făcute de varii institute profesioniste doar între manipuilării oferă rezultate despărţite prin prăpăstii de meandrele concretului – a se vedea manipulările din campanii electorale, în care se lansează date flagrant contrazise de realitate, cel mai celebru exemplu fiind al mega-APR-ul de acum câţiva ani, cum vroiau sondajele a ne face să credem că ar fi, care la urne a realizat un nivel „genunchiul broaştei” al performanţei în faţa electoratului.
  Dacă mai ai dubii în materie, îţi recomand să-i soliciţi lui diogenecâinele să te lumineze ce şi cum în materie de tehnici de marketing, că e evident pentru oricine că nu le-a deprins prin vreo casă conspirativă ca alţii!
  Aşa că, încearcă tălică să-ţi cauţi proştii şi credulii în altă parte – la poporul ăsta predicile profeţilor falşi nu prea prind!
  Şi, în loc să te dai rănit cum că ai fi acuzat de ceva, pricepe un lucru: a contesta o tentativă de manipulare nu e atac, e legitimă apărare a bunului simţ!

 9. Presedinte al Boborului Says:

  In primul rând doresc sa multumesc dlui Ion Iliescu ptr raspuns interpelarilor facute de mine. Nu voi raspunde celor care cer cu mânie proletara decapitarea mea, care ma pun la zid in specificul perioadei stalinist-ceausite. Cred ca nu am abuzat de anonimat, nu am jignit pe nimeni, incerc sa fiu decent fara a-mi schimonosi convingerile, desigur, le resepct si pe a dvs, insa rog aparatorii dlui Iliescu sa renunte la stalinismo-ceusisme ptr ca dlui Iliescu îi face rau ci nu mie, s-au celor care avem alte opini.

  In al doilea rând vreau sa salut deschiderea dlui Ion Iliescu spre dialog via blog, ptr acest lucru dl Iliescu a câstigat respectele mele.

  Nu-mi este teama de dl Iliescu, nici de SRI a-mi da identitatea reala, nu am ce ascunde (cel putin oficialitatilor române), imi este sila de navigatori care nu respecta partenerul de discutie, nu stiu dialoga, nu doresc avea contact cu asemenea elemente fie dreapta, fie stânga.

  NU de perioada Septembrie 1989 -28 Ianuarie vorbesc eu, in aceea perioada dl Iliescu mai de voie mai de nevoie s-a incardat cadru intelgerilor. Proclamatia citita de Maziliu in 22 Dec 89 declanseaza multe rele, inclusiv “terorismul” si acel 12 Ianuarie 90, proclamatia nu a fost redactata de Maziliu ci s-a inmânat , autorii proclamatiei sunt altii, ceei care au dat scânteia. Dl IOn Iliescu impreuna cu grupul dânsului nu aveau proclamatie, incropesc una foarte proasta, care daca era citita (data publicitati, document al revolutiei) România putea alatura fara probleme URSS-ului, CSI, aspect pe care dl Iliescu nu cred ca il va contesta, exista documente. Sa nu se înteleaga gresit, dl Iliescu a actionat politic in raport cu procesul est european din aceea vreme (conjuctura), totii lideri est europeni (tranzitorii), au actionat cu precautie, nu acuz pe dl Iliescu de acest aspect,il inteleg foarte bine. In acest punct sunt multe de discutat, nu am sa insist.

  Sa punem la punct “lovitura de stat”. NU cred ca dl Iliescu poate fi acuzat de acest aspect, vreaus a reamintesc (dl Iliescu poate ma complecteaza), aparatul de partid românesc era imobil, complect imbecilizat asta s-a dovedit in Agust 89, ce il va uimi pâna si pe Krenz (datorita accidentului subit suferit de Honeker, la Bucuresti), moment in care se concluzioneaza ca trebuite actionat special in cazul românesc. Cu exceptia dl Ion Iliescu in acel moment nu exista o alta personalitate marcanta a partidului capabila. Va pot pune la dispozitie documente, dar nu online si… De orce poate fi condamnat dl Iliescu dar nu de lovitura de stat, a fost si este bine ca asa a fost, OK, va fi fost si o revolutie draga dlui Iliescu si celor care dorm cu certifcatul de “erou” sub cap. Acest aspect este nesemnicativ, ma mir ca se pune atât de mult acent pe acest proces impus de realitatile din România, care nu prea face cinste multor viteji ce il injura si azi pe dl Iliescu.

  Nu am sa o lungesc, dar vreau sa-i atrag dlui Iliescu atentia asupra unui asepct, din raspunsul dânsului mi-am dat seama ca a fost intoxicat (informativ), identic cum a fost si Ceausescu in ultimi 10-15 ani. Este motivul ptr care si azi dl Iliescu sutine prorpile teze care nu stau in picioare, eu vorbesc istoric-documentat, ma refer la ceea ce a urmat dupa 1989 pâna in Iunie 90. Dl Iliescu a fost altul dupa 12 Ianuarie 90, va fi altul dupa 2000, iar azi pe blog il regasim pe Ion Iliescu pe care îl stiam si respectam. Fac o paranteza

  Doresc sa-i aduc felicitarile mele dlui Ion Iliescu ptr mandatul 2000-2004, daca dl Iliescu era de la bun inceput (90), asa presedinte, toata suflarea il respecta.

  Revin la intoxicarea de care aminteam si care mie azi imi pare foarte probabila, ceea care a condus la gafele politice, este motivul ptr care dl Iliescu se pare nu intelge spiritul intelgerilor Budh-Groby la care fac eu referire. Incepând cu 20 mai 90, dl Iliescu nu mai este “vânat”, nu se mai baga sula in coaste. Ce s-a petrecut in P-ta Univ dpa 20 Mai 90, este alta poveste, cu exceptia mineriadei din Iunie 90 (de celelate nu vorbesc acum) dl Iliescu nu poate fi tras la raspundere , repet, strict istoric.

  Sa inceteze tâmpenia asta de vânare juridica a dl Iliescu, a fost presedintele Ro, votat si poate ca si azi ar optine lejer un al mandat.

  Acum am sa il confirm si pe dl Iliescu (partial), in adevar, fenomenul P-ta Univ a fost confiscat de alte forte externe, dar acolo nu au fost legionari, nici platiti, iar ceei platiti sunt azi bine mersi la vârf, ne slutesc sufletul, nu nominalizeze, aici si-a bagat altii coada, pe care nici dl Iliescu cu tot SRI-ul nu ia identificat la timp ptr a se opune acestor scursori, astfel ca întelg mai bine si de ce a fost intoxicat dl Iliescu, dus pe o pista gresita in saptele careia s-au consolidat aceste forte pe care USA nu le agreea(sutinea).

  In privinta diasporei românesti, este prea slaba pentru a discuta de ea, nu are absolut nici o putere influenta deciziile guvernelor occidentale, depinde si de contextul politic, unde perioada dupa 20 Mai 90 guvernele occidentale nu au mai acordat diasporei nici o importanta, cu greu i-a acordat pe vremea lui Ceausescu. Am mai vazut (citit), o tâmpenie (mai multe), in cartile lui Alex Stoenescu, acolo este vorba de intoxicarea lui Ceausescu de ceei interesati, dar si mai grav de inccapacitatea ofiterilor de informati strânge informati , confectionând dupa Scânteia si urechile ceausestilor, identic observam si la dl Iliescu, la aceste intoxicari am facut trimitere la inceput, din raspunsul dlui Iliescu deduc acest aspect.

  Mineriadele, gafele politice pe care noii dreapta le punem in capul dlui Iliescu, este posibil sa aibe alt autor (culise), care a exploatat primitivismul liderilor români, dl Iliescu a cazut la mijloc, dealtfel este singurul fost comunsit care a dovedit ca nu este (fie iertat), un imbecil, se detaseaza de absolut totii fosti comunisti români.Dintre generalii eu il vad pe Stanculescu, pacat ca nu au colaborat mai strâns (Iliescu -Stacnuclescu), cred ca ieseam mai bine din aceea perioada incâlcita.

  Ma tem ca va veni vremea constata ca atât noii antiliescieni cât si dl Iliescu am fost victimele aceileiasi mâini diabolice.

  Scuze ptr lunigema mesajului, mai adaug, ce rau putem vedea in faptul ca dl Iliescu ar fi fost in relati cu Gorby? Nici una, eu zic ca ar fi o mândrie ptr dl Iliescu care a fost reprezentantul sovieticilor, cu si fara Gorby, politica dânsului (90-96), este documetn palababil, semanrea tratatului cu muribunda URSS, ratarea momentului 91 unifica tara. Nu a fost rau deloc ca a tinut cont de sovietici, si Bush ii proteja (pe Gorby), nu trebuiau fortate lucruile,insa, ce acuz eu dlui Iliescu este lipsa de abilitate gen Dej,una calda douo reci, s-au in acel moment putea fi si 1-1, daca nu chair 2-1 ptr noii.

  Este posibil când se vor deschide arhivele sa descoperim ca dl Iliescu a fost mult mai abil si sa fim nevoiti a retrage acuzele de moment, dar , atunici va fi târziu si ptr dl Iliescu si ptr noii. Dealtfel, in Ro se tin multe aspecte la secret iar in occident ele sunt deja puse pe liber, au fost publicate memoriile unor corifei ai vremi, chair si dl Iliescu face trimitere la unul, pai, ma mir cum de il citeaza insa refuza (intern), da si dânsul pe piata adevarul dânsului, astept sa se întâmple in memorii, dl Iliescu are si alte elemente, doar a fost sef de stat, nu tractorist.

  Coposu si alte detali, poate altadata, daca nu voi fi din nou linsat de neostalinisti. Poate le voi discuta cu dl Iliescu fizic, ptr ca dl Iliescu adesea face trimitere la unele documente dar parca cu jumatati de masura.

  Nu trebuie sa va fie frica dle Iliescu a spune lucruillor pe nume, ar fi un dus rece ptr fff multi, acest dus rece doar dvs il puteti da. Sa fim seriosi cu mitizarea excesiva, cu halucinatiile unor ofiteri tembeli care vedeau legionari in 90, documentele contrazic azi acesta teza.

  Cu stima ptr dl Iliescu

  un “presedinte de bobor”

  si chiar sunt un fel de boss,ba pot spune ca mai ceva decât un real presedinte, când ne vom vedea imi declin acest nick-name

 10. Conflictul din Caucaz « Victor Reloaded Says:

  […] internationale pentru gasirea unor solutii politice a crizei din Georgia.” Este evident ca sfatul Presedintelui Iliescu a cantarit greu in adoptarea acestei pozitii prudente […]

 11. nenea cosmos Says:

  in primul rind nu le este clar chiar georgienilor ce drepturi au asupra teritoriilor din osetia si abhazia. In nici un caz cel de a da cu tunul. daca nu sint capabili sa procedeze chirurgical in propria tara sa nu se mai mire de nimic.

  eu tin minte ca niste “comunisti” conduceau romania prin anii 90 dar nu s-a iesit cu tancul la tirgul mures, nici macar cu pistoalele. bataie de strada, citeva victime, multa presa proasta si de atunci discutii interminabile si cel mai important, toata lumea sanatoasa.

  in aceeasi perioada milosevici calca in senile teritoriul iugoslaviei. acum nu mai exista iugoslavia.

  saakasvili a inteles gresit tot ce a auzit in ultimii ani. acum suporta consecintele. nu exista sprijin international cind folosesti artileria in propria tara si ii enervezi tocmai pe rusi. doar vorbarie internationala si desene noi pe harta petrolului si a gazelor.

 12. emigrantul Says:

  Mihnea Georgescu=Victor=sfinx667=leo

  Mihnea, nu suntem prosti. Scriind folosind clone si repetind mereu aceeasi idee sub nume diferite nu faci decit sa te autoridiculizezi.

  Sondajele alea au fost postate fiecare nu intr-unul ci pe siturile mai multor cotidiene de mare tiraj ca si pe forumuri sau bloguri.

  Tu de ce crezi ca institutele specializate nu pun o asemenea intrebare sau cel putin nu publica un asa chestionar. Pentru ca rezultatele ar fi asemanatoare cu ale mele +/- 10%.

 13. emigrantul Says:

  Pentru Presedintele Bo…

  Te rog sa-ti pui mesajele sub o forma mai scurta pentru ca altfel risti sa scrii doar pentru tine. Ideile trebuie concentrate ca cititorii blogului sa vada exact ce doresti sau macar ce vrei sa ne comunici. Deci reformuleaza si revino.

 14. emigrantul Says:

  Pentru cei care insista in idea ca nu ar exista sprijin extern pentru Georgia

  Urmatorul citat, luat de pe Yahoo News este edificator. Statele Unite au inceput deja, pe fata, sa ajute poporul georgian si presedintele lui.
  A transporta din Irak, pe calea aerului, spre Georgia trupe gruzine nu inseamna altceva decit aliere cu acestia impotriva Rusilor.

  /”MOSCOW – Russia’s Prime Minister Vladimir Putin is criticizing the United States for airlifting Georgian troops from Iraq.

  Putin said Monday that the U.S. move will hamper efforts to solve Russia’s conflict with Georgia over the breakaway province of South Ossetia. The U.S. military has begun flying 2,000 Georgian troops home from Iraq after Georgia recalled them.”/
  http://news.yahoo.com/s/ap/20080811/ap_on_re_eu/georgia_south_ossetia

 15. Victor Says:

  Iarasi vine unul care contesta faptul ca in 21 Decembrie am iesit in strada pe baricada de la Intercontinental animat de propria dorinta de a lupta pentru libertatea mea si a altora intr-un final- pentru ca eram constient ca pot muri, si imi spune in fata ca de fapt nu am participat la o Revolutie ca nu s-a tras asupra mea si a altora, ca nu mi-am riscat viata atunci, ci ca am fost martor al unei “lovituri de stat”. Ca Ceausescu nu a fugit cu elicopterul la presiunea maselor revoltate-muncitorii de pe platformele industriale de la marginea Capitalei, iesite in strada, ci ca a fost inlaturat printr-o asa zisa “lovitura de stat”.

  Cum se poate comenta jignirea tuturor celor care au participat la revolta din Timisoara a celor care si-au pierdut viata pentru libertate acolo?

  Cum se poate comenta jignirea tuturor celor care si-au pierdut viata la Inter in noaptea de 21 Decembrie si in zilele urmatoare cand fortele fidele dictatorului nu au cedat si au continuat sa traga in populatie?

  Dovada curajului si a bunei credinte a celui care isi permite sa jigneasca o tara intreaga : “Nu-mi este teama a-mi da idenatitatea reala” dar nu o face… Recunoasteti curajul? Se vede ca omul a luptat in acele zile ….

  “Comunicatul catre tara din 22 Decembrie 1989 declanseaza multe rele”. Sa enumeram macar o parte din punctele Comunicatului despre care vorbeste avatarul cu pricina :

  -sistem democratic pluralist de guvernamant
  -alegeri libere
  -separarea puterilor in stat si alegerea conducatorilor pentru unu sau, cel mult, doua mandate.
  -redactarea unei noi Constitutii
  -denumirea tarii :Romania
  -restructurarea economiei pe criteriile rentabilitatii
  -restructurarea agriculturii si oprirea distrugerii satelor
  -reorganizarea invatamantului romanesc
  -respectarea drepturilor si libertatilor minoritatilor nationale si asigurarea deplinei egalitati a in drepturi cu romanii
  -organizarea comertului tarii pornind de la satisfacerea cu prioritatea tuturor nevoilor pamantene
  -politica externa sa serveasca promovarea bunei vecinatati, prieteniei si pacii in lume , integrandu-se in procesul de construire a Europei Unite. Respectarea angajamentelor internationale.
  -respectarea drepturilor si libertatilor omului inclusiv dreptul de deplasare libera.

  Indiferent cine a contribuit la conceperea acestei proclamatii, Ion Iliescu a legitimat-o. Domnia Sa a fost cel in care tara a avut incredere. Faptul ca un grup de oameni s-au exprimat atunci pe aceasta tema, pe linia pe care urma sa mergem, a fost ceva firesc. Ce se astepta? Un nou dictator? Apoi toate punctele din Comunicatul catre tara al CFSN din 22 Decembrie 1989 erau necesare. Mai mult, Ion Iliescu a asigurat respectarea acestora punct cu punct.

  Faptul ca s-a incercat o formula de larg consens national in acele zile pentru asigurarea bunei functionari a statului a fost un aspect cat se poate de firesc. Acelasi lucru s-a intamplat si in alte tari care scapasera de comunism.

  Avatarul “presedintele Boborului” pretinde ca vorbeste “istoric documentat” dar asa cum am aratat nici macar una din afirmatiile sale nu sunt argumentate. Documentat sau nu el nu argumneteaza nimic. Lanseaza una calda una rece incercand in acest fel sa prosteasca cititorul si sa castige credibilitate in ochii acestuia. Nu contesta tot ce a facut Ion Iliescu pentru ca nu ar capta atentia. Dar precum a procedat dreapta reactioanara in toti acesti ultimi 18 ani arunca tot felul de acuze nefondate la adresa Presedintelui Iliescu.

  Ii da iarasi cu intelegerea Bush-Gorby desi Presedintele i-a raspuns foarte clar pe aceasta tema. In plus, puteau Bush-Gorby sa aiba mama intelegerii. Ce legatura avea intelegerea lor cu Revolutia noastra, cea la care eu si prietenii mei am participat ???? Mi-a spus mie Bush-Gorby sa ies in strada si sa-mi risc viata pentru intelegerea lor?

  In final va rog sa-mi permiteti sa ma adresez personal curajosului care nu se teme a-si da identitatea reala :

  Mai derbedeule, tu sa nu ma faci pe mine “stalinist” sau “neostalinist” pentru ca eu nu mi-am riscat viata in ’89 , nu am luptat atunci pentru libertate si pentru toate idealurile Revolutiei ca sa vina acum un nesimtit ca tine si sa ma faca stalinist! Am luptat inclusiv ca sa ai tu acum acest drept de a scrie liber fie si pe blogul Presedintelui.

  Tot ii dai cu documentele faci referire la documente dar habar nu ai despre ce vorbesti. Ce documente? Fa trimitere, da citate, argumneteaza cumva aberatiile in afara de faza cu Revolutia ca acolo nu ai ce-mi argumenta mie pentru ca eu stiu exact de ce am luptat.

 16. nenea cosmos Says:

  emigrantule, cite trupe ale georgiei poate transporta sua din irak in georgia? pe toate. cite trupe poate transporta rusia din rusia? cite? ca ajutor pentru georgia poti sa pui si schemele navale ale ucrainei, si multe alte gesturi. Nimeni insa nu va ataca direct rusia. nimeni. care este volumul schimburilor comerciale dintre rusia si sua? citi bani americani sint investiti in rusia? citi bani rusesti sint investiti in sua? nu se joaca nimeni cu chestiile mari de dragul georgiei. va fi mult bla bla…

 17. Presedinte al Boborului Says:

  Victore, tu nu ai fost in strada in 21 Dec 89 si, chiar dacai ai fost, nu ai dreptul monopoliza evenimentul la care ai luat parte,nu ai fost singurul, nici Dan Iosif nu si-a permis asa ceva… Cu 21 Dec, lasa-o mai moale, esti penibil…

 18. geomarz Says:

  @emigrantule
  Sondajele pe care le-ai facut matale mi-au placut.
  La Asta cu Gorbaciov nu ai dat, insa, prea multe variante. Pa langa dansul ar fi trebuit sa mai apara si altii.
  Destula lume crede, acum in posibilitatea unei lovituri de stat.
  Am auzit formularea urmatoare: A fost o lovitura de stat. NU AR FI TREBUIT SA MOARA NICI O PISICA !

 19. leo Says:

  @ emigrantul
  Fu-se un clasic pe la Ploieşti, unul Caragiale, care ţi-ar fi putut explica de ce specie ţii, c-avea el o vorbă ce-ncepea cu „Amice, eşti un…”, dar educaţia mea de oxford al ciobanilor nu-mi permite să mă scobor pe scara evoluţiei la nivelul ochilor tăi albaştri…
  Dacă, tot ai ales să răspunzi la argumente cu lipsă de argumente, măcar documentează-te înainte să arăţi la toţi orbii cât de mari şanse ai să ajungi în împărăţia cerurilor, sărac fiind cu duhul!
  Să mai consum inutil câteva minute să-ţi explic nişte cestii pe care, oricum, n-ai cum să le pricepi:
  1.vezi că pe un alt blog, leo a mai fost „dăruit” cu trei clone, altele decât cele menţionate de tălică; deci ajungem la cifra şapte; nu că nu s-ar da dumnealui, baciu leo, drept leo007 pe trilu…
  2.vezi că acelaşi leo şi-a permis să scuture bine de tot miţoasa dumnealui machidonul Mihnea, şi asta nu doar pe un blog; trust me, e o imposibilitate a naturii să te baţi singur cu şapca după ceafă!
  3.vezi că acelaşi leo a tot făcut demersuri prin varii bloguri să domolească telegarii încinşi prin turniruri între Victor şi Sibilla; chiar dacă l-ai bănui de dedublare de personalitate, ar trebui să ştii, dar ca-n alte materii, vădeşti crasă ignoranţă şi în ăsta, că personalităţile multiple nu prea au habar de existenţa celorlaltor personalităţi cu care împart acelaşi cortex, fiind cam greu un… şah în trei de genul ăsta…
  4.vezi că acelaşi leo nu a făcut deloc un secret din faptul că a aflat în Sibilla acel lucru rar la care fac referire poeţi de geniu – sufletul geamăn; ai să găseşti nu puţine situaţii în care, jucându-se cu nervii preopinenţilor, cele două suflete gemene au comis ghiduşii ce presupuneau postarea simultană de şopârliţe în fix acelaşi moment; nu ştiu despre ceilalţi, dar leo ar fi mândru dacă ar avea capacitatea de a scrie simultan, la două mâini şi texte diferite pe tastaturi diferite ale unor calculatoare diferite… din oraşe diferite…
  5.culmea dedublării de personalitate, tocmai zilele astea, pe blogul lui Victor, cele patru…clone au încins o horă… desigur, măgăruşul fiind la mijloc…
  Şi acum, revenind la argumentele tălică alea sublime, dar care lipsesc cu desăvârşire:
  – în condiţiile în care, ţi-o garantez, cel puţin o treime dintre români habar n-ar avea să răspundă la întrebarea „cine este Gorbaciov”, a spune că două treimi îl cred implicat în scenarii legate de România echivalează cu a spune că toţi cei care ştiu cine e Gorby îl cred implicat; ei bine, eu şi cel puţin încă trei persoane – Victor Babiciu din Bucureşti, Mihnea Georgescu din Constanţa, deocamdată trăitor pe Dâmboviţa, şi Nicoleta alias Sibilla din Reşiţa – nu credem asta, deci…
  – repet încă o dată, dacă vrei îţi desenez cu cretă pe asfalt, că aşa poate pricepi: o mare majoritate a populaţiei crede că internetul e un fel de boală la vezică; a spune despre un sondaj care nu ia în calcul peste jumătate din masa statistică atunci când se aplică eşantionarea – dacă s-ar putea vorbi de eşantionare în materie de întrebări puse pe internet, acolo unde intră doar cei interesaţi de acel sondaj (par egzamplă, dacă intri pe situl sport.ro, pe ideea tălică ai trage concluzia, citind un sondaj „ce echipă e mai bună, steaua, sau building vânju mare?”, că 99% din români sunt stelişti; convinge-l pe Borcea de asta; s-ar putea să ai mai multe şanse decât să convingi pe cei care îl susţin pe Ion Iliescu de stupizenia pe care încerci tălică să o vinzi aici; n-ai reuşit cu mine, care nu-i sunt susţinător, ar fi chiar tare s-o faci cu cei care au făcut din dumnealui un simbol – a spune, spuneam despre un astfel de „sondaj” că e reprezentativ, e mai infantil decât să afirmi că… preşedintele Norvegiei stă mai des de vorbă cu Teachers împreună cu Blonda de la Drept decât… Profesorul…
  În concluzie: dacă tălică eşti de părere că toţi cei care cred un adevăr devin, graţie acelui adevăr general valabil, demonstrat matematic şi statistic, fiinţe unite-n cuget şi-n simţiri, se cheamă că da, în tot universul nu există decât un singur om de altă părere decât tălică. Şi uite-aşa, cu un singur cartuş, ai deveni specie pe cale de dispariţie, ultimul mohican al planetei Pământ. Eu zic să te împăiem, să te expunem la Antipa, că eşti preţios taaaare….
  PS
  Ca o lemă a teoremei de mai sus, ar rezulta că Victor e de fapt Ion Iliescu. Felicitări Victore, iată cum un fan poate ajunge în tricoul idolului mai rapid decât ar fi visat în cele mai frumoase vise…
  PPS
  Machidoane, acu, dacă ai aflat că, nu doar că ai suferit transplant de neuron baciu leo, riscând a te şterge prin restaurante… naşpa cu mâneca de la frac de zama scursă în colţul aristocraticelor tălică buze, ba chiar mai mult, eşti chiar în cea mai intimă celulă a fiinţei tălică un urmaş de opincar, nu tre să te sinucizi… Lasă, gândeşte-te că se putea şi mai rău: ai fi putut fi… emigrant(ul)…
  PPPS
  Sibillino, noi suntem cel mai câştigaţi: iacă-tă cum ajunserăm trup şi suflet numai una! Volim te, duşo!

 20. geomarz Says:

  @ Victor
  “Cum se poate comenta jignirea tuturor celor care si-au pierdut viata la Inter in noaptea de 21 Decembrie si in zilele urmatoare cand fortele fidele dictatorului nu au cedat si au continuat sa traga in populatie?”

  Sa stii ca am fost si la Inter, dar nu noaptea, si la telviziune, si prin Piata Victoriei. La Inter, noaptea, a fost un frate de-al meu la unica baricada de pe langa CC UTC.

  Descrierea de mai sus a domniei tale nu mi se pare foarte fidela.

 21. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Cum ţi-a explicat cu lux de argumente baroce şi Baciu Leo (bogdaproste!) nu sunt decât… Mihnea Georgescu, unicul şi irepetabilul Mihnea Georgescu.

  Îmi pare rău să te dezamăgesc.

  Sondaje nu prea citesc, mi se par manipulări ieftine.

  Ah, şi eu cu cele trei clone m-am aflat nu o dată în conflict…

  Dragă Baciu Leo,

  Ştiu că inima tălică aparţine Sybillei, dar ai şi nişte sentimente tandre faţă de alealalte două clone ale matale – eu şi druje Victor…

 22. Victor Says:

  Ba am fost. Exact asta vorbeam cu un prieten in seara asta ca prost cum sunt nu m-am dus sa imi iau Certificat de Revolutionar. Nu am vrut sa am drepturi in plus pe ceva ce am facut dezinteresat din propria-mi convingere. Am martori ca am fost si am inteles ca exista inregistrari din ziua de 21 care pot atesta acest fapt. La fel ca mine nici prietenii alaturi de care am iesit in strada in zilele acelea nu au cerut Certificat desi unul dintre ei a fost prins in noaptea de 21 si a stat la Jilava unde a fost anuntat ca undeva la ora 10 in dimineata – daca tin bine minte, va fi executat alaturi de toti ceilalti prinsi. In plus cunosc amanunte din noaptea de 21 pe care ma indoiesc ca cineva care nu a fost acolo are de unde sa le stie. Cine nu a fost, intr-o discutie se deconspira chiar daca i se relateaza de altcineva filmul evenimentelor. Indiferent de vorbele mele, asa cum am spus, eu am posibilitatea de a dovedi prin marturia prietenilor alaturi de care am iesit atunci. La fel si in zilele urmatoare. Retine ca eu imi dau numele real public si nu mi-as permite sa afirm asa ceva daca nu ar fi real.

  Chiar asa Domnule Presedinte poate ma invatati si pe mine cum sa procedez ca sa imi iau Certificatul de Revolutionar. Ca “sa dorm si eu cu el sub perna” asa cum isi permite Pres al Boborului sa ii ironizeze pe cei care au luptat.

  Penibil esti tu Pres al Boborului, facandu-ma tocmai pe mine stalinist si pe toti care scriu aici si au aceeasi parere cu mine.

 23. geomarz Says:

  @leo
  Stii dumneata ce-i aia a fi emigrant ?
  Eu am aflat cand am stramutat in B contrar vointei mele.

 24. emigrantul Says:

  Citat Leo:
  /” ţi-o garantez, cel puţin o treime dintre români habar n-ar avea să răspundă la întrebarea „cine este Gorbaciov” “/

  Raspuns:
  Uite vezi, de aia este bine sa lansezi cite un chestionar, pentru a nu face afirmatii ridicole cum este cea mai sus citata.

  Te sfatuiesc sa realizezi urmatoarea investigatie:
  ================================================
  Cine este Mihail Gorbaciov?
  1) Un disident rus foarte cunoscut
  2) Ultimul Presedinte al Uniunii Sovietice
  3) Fost presedinte al Republicii Sovietice Georgia si fost prim ministru al URSS
  4) Omul care a proiectat prima arma termonucleara ruseasca, laureat al premiului nobel pentru fizica, devenit mai tirziu militant anticomunist
  ================================================
  Dupa ce minim 100 clienti binevoiesc sa raspunda, te infatisezi cu rezultatele pe blogul prezent si iti ceri scuze pentru insultarea gratuita a romanilor, in opinia ta niste prosti care habar nu au pe ce lume traiesc.

 25. Victor Says:

  geomarzule,

  Daca nu ai fost taci. Ce nu ti se pare fidel, ca nu am facut nici o descriere. Daca fratele tau a fost la Inter in noaptea de 21 probabil stie cum exact s-a format baricada, din ce de unde anume au fost aduse obiectele care au format baricada, ce s-a intamplat cand au trecut primele masini de pompieri, unde s-a urcat tipul care a agitat steagul gaurit, cand s-au tras primele rafale de la sold etc. Hai lasa nu te mai baga, si eu nu cunosc cladirile CC al UTC si altele de genul asta si nici nu am auzit de vreo baricada in alta parte. Stiu ca eram acasa cu un grup de prieteni si un altul a venit la mine el locuind in zona Piata Romana si ne-a spus ca acolo se manifesta. Am plecat pe jos spre zona respectiva , acolo nu am gasit decat taburi si trupe si am luat metroul catre Universitate unde am gasit manifestantii.

  Continuarea in numarul viitor.

 26. Victor Says:

  geomarzule,

  esti total lipsit de logica. Scuza-ma ca mi-am pierdut timpul raspunzandu-ti la comentariul stupid in care mi te adresai, nu te-am urmarit pana acum cand vad ca te-ai pus sa ne scoti din ritm pe cei care credem in Ion Iliescu cu aberatii.

  Spun asta pentru ca observ ca te bagi ca marul in ciorba si in comentariul extrem de argumentat al lui Leo cu o intrebare care are legatura cu ce a scris acesta precum nuca in perete.

 27. sfinx667 Says:

  Domnilor,
  cu tot respectul cuvenit domnului Presedinte Ion Iliescu, nu am de gand sa ma explic, justific in fata nimanui, nu ma cobor, mai degraba prefer a ma innalta la nivelul unui copil, aceasta ar fi in adevar o provocare, si inca una placuta, stimulativa :)
  Nu voi da lectii gratis , statistica se studiaza pe indelete si nu in salturi, trecand peste etape, ignorand anumiti factori, criterii, etc…. daca nici macar ce inseamna o marja de eroare de +/- 10% nu se cunoaste, nu merita sa ma obosesc, iarasi zic, prefer sa cant o doina batraneasca si motivanta in tot acest timp, sincer . Nici consiliere, terapie nu se face decat cu programare , si pe euro, ne convine au ba, fara sa ignoram observatia, experimentul, analiza si studiul de caz, precum observam pana la aplicarea unor Domnilor,
  cu tot respectul cuvenit domnului Presedinte Ion Iliescu, nu am de gand sa ma explic, justific in fata nimanui, nu ma cobor, mai degraba prefer a ma innalta la nivelul unui copil, aceasta ar fi in adevar o provocare, si inca una placuta, stimulativa :)
  Nu voi da lectii gratis , statistica se studiaza pe indelete si nu in salturi, trecand peste etape, ignorand anumiti factori, criterii, etc…. daca nici macar ce inseamna o marja de eroare de +/- 10% nu se cunoaste, nu merita sa ma obosesc, iarasi zic, prefer sa cant o doina batraneasca si motivanta in tot acest timp, sincer . Nici consiliere, terapie nu se face decat cu programare , si pe euro, ne convine au ba, fara sa ignoram observatia, experimentul, analiza si studiul de caz, precum observam pana la aplicarea unor chestionare e ceva cale lunga … ele trebuie in orice caz a fi aplicate de catre specialisti si profesionisti, nu batandu-se campii si miristile cu gratie, altfel, riscam ca tocmai interpretarea rezultatelor sa fie ghiveci , serios.
  Alfabetizare nu se face cu forta, la o anumita varsta intervenind, vrem nu vrem anumite … variabile, ops, ca ma tradeaza termenii statistici de Sfinx zbuciumat si mangupa sibilina, iertare celor care se incapatanau in vremuri, multam Domnului, apuse, a ma considera ” pioasa Sibilla ” ( druje Mihnea , o zic cu drag, nu cu ranchiuna te asigur ! )…
  Concluzionand, de ce sa ma amarasc eu si voi deopotriva cu mine cu astfel de scenarii ce ma duc cu gandul la….Emir Kusturica ? Pana la urma emigrantul constatam ca poseda o bogata imaginatie creatoare, deajuns a ma motiva sa ma las iubita de cavalerii mei traci . Asadar : duso Leo, Victor, Mihnea, si subsemnata Sibilla, avand noi deja experienta atacurilor nu tocmai ortodoxe, gen etichetarea noastra ( si a altora ) drept ” gherila activa ” , no hai sa ne incumetam a-l asculta pe inteleptul nostru MARE OM, domnul Ion Iliescu, si sa-i urmam indemnul la … ECHILIBRU !
  stima si respect tuturor,
  Sibilla
  P.S. Pot, insa nu doresc a ma abtine : Mihnea sa recunoasca impacarea cu peripetii, Victor sa afirme limpede ca-i sunt farama de suflet , un stimul benefic, duso Leo aripa mea cealalta, a zis deja ce era de zis, mai sus … va impartasesc si voua, ca zambetul domnului Presedinte Ion Iliescu are efect de Echilibru, dovada calmul meu actual, care calm la o corcitura sarbo-olteneasca e ceva !
  P.P.S . Domnul Presedinte Ion Iliescu e singurul posesor al unei aure curate si Luminoase ! Har Domnului ca Sfinxul din Bucegi vegheaza si suntem binecuvantati a fi contemporani cu un Ion Iliescu, de la care multe avem a invata, si mai multe a cumpani, singur
  P.S. Pot, insa nu doresc a ma abtine : Mihnea sa recunoasca impacarea cu peripetii, Victor sa afirme limpede ca-i sunt farama de suflet , un stimul benefic, duso Leo aripa mea cealalta, a zis deja ce era de zis, mai sus … va impartasesc si voua, ca zambetul domnului Presedinte Ion Iliescu are efect de Echilibru, dovada calmul meu actual, care calm la o corcitura sarbo-olteneasca e ceva !
  P.P.S . Domnul Presedinte Ion Iliescu e singurul posesor al unei aure curate si Luminoase ! Har Domnului ca Sfinxul din Bucegi vegheaza si suntem binecuvantati a fi contemporani cu un Ion Iliescu, de la care multe avem a invata, si mai multe a cumpani, singurul politician demn de urmat !

 28. Cezar Pesclevei Says:

  Paradoxală, nu, dle Iliescu situaţia cu prima olimpică română?

 29. Cezar Pesclevei Says:

  Un alt paradox e faptul că dvs. sunteţi un AS în politică, vă place politica la nebunie iar soţiei dvs. NU.

 30. leo Says:

  @ geomârz
  nu ştiu cărui fapt îi datorez insistenţa tălică de a te insinua drept interlocutor al ilustrissimei mele personulităţi, în loc să îţi conservi energiile pentru schimbul de idei cu dintr-aceia care au aşa ceva şi, mai ales, pe tematica propusă de gazdă, preferând să te iei aşa, ca boala de omul sănătos, de cineva care a trecut pe lângă tălică pe stradă, văzându-şi de-ale lui. dar, cum nu am obiceiul a ignora nici măcar nebunii care-mi trec pe dinainte, desigur că n-o fac nici cu aceia care-mi dau impresia, desigur, susceptibilă la a fi eronată, ca orice primă impresie, de oameni perfect onorabili, şi am să clarific unele dileme existenţiale ale tălică:
  1.câte ştiu eu despre emigraţie/ imigraţie mă priveşte; pe tălică ar trebui să te preocupe altceva: pătrunderea tălică într-ale pamfletului; pentru că eu n-am făcut absolut nicio referire la emigraţie în cele scrise de mine…
  2.nu ţin minte să se fi lansat vreun sondaj de opinie pe tema „cui îi place ce scrie baciu leo?” ca să te simţi obligat să iei o poziţie în materie; când o să scriu pe blogul tălică, adicătelea niciodată, tot atunci să te grăbeşti să-mi dai note; până una alta, vezi că s-ar putea să te pricepi tot atât cât la citit printre rânduri la un alt „sport” bloggeristic – identificarea celor aflaţi „cu treabă”, a acelor care joacă – deloc întâmplător şi deloc gratuit – un fel de tupilata printre bloguri şi avataruri; dacă, în loc să porţi grija altora, te-ai fi preocupat să studiezi, aşa cum fac eu, un personaj înainte de a-l interpela (să ne înţelegem, pe tălică nu te-am interpelat, doar îţi răspund dilemelor existenţiale), ai fi aflat despre ăsta leo, zis şi Ochi de Şoim, că a disperat niscai specimene dintr-astea pe varii bloguri cu nasul lui fin de… Cyrano; trust me (desigur, pornind de la prezumţia de nevinovăţie, din moment ce nu mi-ai atras atenţia cât să-mi pornesc „radarul”, voi considera că tălică păcătuieşti doar prin naivitate, nu prin altceva, deci explic): am văzut atâtea „biografii” false, cu lux de amănunte şi „amintiri”, cu nume şi prenume fără legătură, decât din pură coincidenţă, cu oficiul de evidenţă a populaţiei, avataruri asortate textului interpelărilor meteorice, dar şi avataruri păstrate temeinic, uneori în paralel cu altele, încingându-se adevărate discuţii interioare… exteriorizate; s-ar putea scrie cursuri pe teme de manipulare care să concureze lejer manipularea realizată prin cutia aia numită tembelizor pe marginea jocurilor ce infestează lumea bloggeriei, ce, s-ar presupune a fi altfel, mai ales prin gratuitatea gestului celor mulţi care doar îşi exersează vocaţia de fiinţă descartiană ori doar încrederea în teoria lui „vox populi, vox dei”, ca mine, poate ca tălică (repet, eu nu dau primul cu piatra, şi nici n-o fac înainte să studiez pricina); dar uite că nu e…
  3.iniţiativele altora şi măsura în care „cine s-asamănă, s-adună” nu fac obiectul interesului meu; ca lup singuratic, nu am crezut niciodată în noţiuni precum „asociaţie”, „partid”, şamd; aşa că-s afon într-ale speţei; dar mi se cam pare negarea negaţiei să faci un partid… antipartide, şi tare-s curios care ar fi deviza partidului cu pricina?! „JOS CU… NOI” cumva? Cât despre potenţialul tălică viitor partizan, da, faţă de alţii chiar are talent; şi l-ai aprecia şi mai abitir dacă i-ai citi şi alte opere, scrise în cu totul alt stil… literal, că stilul personal e ceea ce te defineşte, adicătelea inconfundabil pentru un ochi avizat! dar asta nu înseamnă a confunda argumentarea pe marginea ideilor discutate, ceea ce nu face, cu argumentarea imaginii sale de victimă a neo-cripto-para-ş-alte cele etichete la care tare-s pricepuţi stăpânii etichetelor la a le aplicam cu argumentarea contextului intrării şi ieşirii dintr-o dispută de idei sublimă dar care… ai ghicit, lipseşte cu desăvârşire…
  În concluzie, după ce studiezi niţeluş tema codurilor şi a jocurilor de cuvinte transmise în şi printre rândurile unui pamflet, dacă ai o interpelare de făcut pe fond, nu pe formă, OK, mă voi strădui să mă ridic la înălţimea aşteptărilor cuiva care m-a găsit demn a fi interpelat de două ori într-o oră. Altfel, după ce am strâns luni şi ani de vacanţă şcolară şi universitară cât n-au strâns alţii de carte, s-ar putea să-mi fi pierdut apetitul pentru note primite de la alţii. Păstrează-le pentru alţii interesaţi. OK?

 31. Presedinte al Boborului Says:

  Victore, las-o dle moarta, nu ai fost la nici un Inter in 21-22 Dec 89, vb din ce ai citit, auzit de la altii si îti repet, chiar daca ai fost nu te lauda ptr ca a trecut vremea când trecutul rivuluionar avansa, desigur toate scursorile

  Eu am fost acolo cu Iosfi si Dinca din primele clipe… , asa ca ai grija ce palavragesti ca sunt unul din grei revoltei, este adevarat, la rivulutia dlui Iliescu nu am mai luat parte, resepctiv incepând cu 22 Dec orele 21 m-am retras definitiv, am pus-o cu Coposu, primul partid reânfintat dp 89, ptr ca stiam ce trebuie facut si incotro sa ne indreptam. Si inca ceva,

  Cu exceptia lui Dan Iosif, majoritatea celor de la Inter din 21, au manifestat in P-ta Univ, s-au opus dlui Iliescu, cel putin 99% .. asa ca ..

  tot penibil ramâi

 32. Victor Says:

  Pres Bobor,

  Dar de ce esti tu dintre “greii revoltei”? Ai fost mai la stanga sau mai la dreapta, mai sus sau mai jos acolo la Inter fata de mine? Au fost “grei” si “subtiri” printre cei care s-au expus in noaptea de 21? Ai avut vreun aparat special asupra ta care atragea gloantele, masinile de pompieri si TAB urile doar spre tine si asta iti da dreptul sa te consideri mai greu decat altii? Iti spun eu ce consider ca esti cu Dinca al tau cu tot. Un utzupan. Nu esti tu apropiat de-al lui Coposu ca nu te injura Roxana cu atata spor daca erai vreun greu din zona aia. Esti un nimeni.

  “Grija” cu derbedei nu am. Afirmatia ta cum ca 99% din cei care au manifestat la Inter au fost in Piata nu stiu ce valoare statistica are. Ai vreun studiu in acest sens, sau la fel ca in cazul altor “documente” la care faci referire ramane asa ca in gara?

 33. Victor Says:

  PS. Eu daca spun ca am facut ceva inseamna ca asa este. Nu sunt un ecscroc ca tine care se ascunde sub anonimat. Nu mai ma tot contrazice ca un intarziat: ba minti, ba minti.

 34. Presedinte al Boborului Says:

  Dinca si cu Iosif au jucat un rol fff important atunci, indiferent de optinile lor, greselile comise , iar Dinca ca si Iosif a comis dp 89 fff multe gafe, insa, nimeni nu poate contesta meritele.

  Diferenta dintre mine si tine (Victore), este ca de mine se mentioneaza prin tratatele ce s-au facut despre evenimente, de tine inca nu am auzit, desigur, pe atunci nu ajunsesem atât de “mare” presedinte de bobor, noroc cu virtualul asta ca ma facu si presedinte…

  Nu ai înteles nimic, este o rusine sa ne laudam cu eroisme ptr ca absolut totii au avut un rol mai mult s-au mai putin important, da, dl Iliescu nu poate fi exclus, am mai spus si o repet, a fost omul momentului, optim. Adesea ma intreb ce iesea daca ajungea Nica Leon… Trebuie recunoscut; cien a scos masele de oameni in 22 Dec 89 a jucat un rol si mai improtant, altfel nu dadeau jos banda ceausista. Altfel si as putea lauda cu martori de calibru.., insa imi este rusine. Nu am cerut certificat de rivulutionar, asa ca poti sta linistit, nu sunt profitor…

  Dealtfel, tu joci un rol de baston stalinisto-bolsevic , asa ca… ar fi bine sa nu strici ce construieste dl Iliescu prin deschiderea dânsului.

 35. Presedinte al Boborului Says:

  Sa dau si eu un P.S

  In privinta Roxanei Iordache, dai in bara, Roxana era cu UTC-ul in Dec 89, nu cu PNT-ul…

  azi Roxana este antibase, coalitia celor 322, eu pro-base… totusi, chiar daca ne mai paruim dialogam civilizat

 36. Victor Says:

  Pres Bobor,

  Eu te cred pe cuvant ca ceea ce spui in privinta ta este adevarat. Nu pot sa cred ca cineva are vreun interes sa minta in aceste chestiuni-poate doar tu poti crede asa ceva in ce ma priveste. Pun la indoiala doar curajul tau. Este clar ca l-ai avut in ’89 de aceea ma mira foarte tare ca acum te ascunzi in spatele anonimatului. Nu sunt mentionat in tratate, bineinteles ca nu sunt, eram doar un pusti atunci. Decretel.

  Deschiderea Presedintelui Iliescu nu presupune ca voi puteti sa ii aduceti acestuia acuze mincinoase iar eu sa tac pentru ca altfel sunt acuzat de stalinism sau neostalinism. Intr-un final prefer sa fiu catalogat eu oricum, decat sa va las sa va faceti jocurile. Este clar ca alde tine aveti interes in a-l denigra pe Ion Iliescu altfel nu vad cum sa vii pe blogul sau si sa debitezi aceleasi vesnice acuze stupide si nefondate pe care dreapta reactionara i le aduce din ’90 incoace. Nu crezi ca suntem mai multi care ne-am saturat de voi?

  Ati profitat suficient de decenta si toleranta Presedintelui Iliescu precum si de faptul ca majoritatea stangistilor sai au fost cum au fost si sunt cum sunt si nu v-au dat replica meritata. Inteleg ca profilul meu va incurca dar asta este. Trebuie sa va obisnuiti cu ideea ca un tip ca mine crede in Iliescu. Banuiesc ca sunt mai tanar decat tine daca zici ca in ’89 tu deja stiai sa umbli dupa fusta lui Coposu si ca ai stat langa Dan Iosif. Oricum ar fi, te asigur ca am sa il apar si in continuare pe Iliescu ori de cate ori il atacati fara motiv. Si numai fara motiv o faceti. Presedintelui nu i se poate “reprosa” decat un singur lucru : prea bun, prea tolerant. In rest bati campii atat tu cat si ceilalti care il acuzati inventand si sucind evenimentele de asa maniera revoltatoare.

  Voua nu va trebuie oameni deschisi spre dialog asa cum tu insuti recunosti ca este Presedintele Iliescu. Voua va trebuie ticalosi care sa va biciuiasca cu o mana si cu cealalta sa va bage milioane de Euro in buzunare. Daca stiti ca alaturi de Ion Iliescu nu castigati cascaval normal ca nu va place de Domnia Sa, ca va incurca. Asa cum s-a intamplat si in trecut.

  Hai ca m-am lungit cu tine si consider ca incepem sa avem un dialog iar eu ca “baston stalinisto-bolsevic” nu imi pot permite sa adopt astfel de atitudini.

 37. geomarz Says:

  @ Victor, leo & Company

  “Noi vrem egalitate, dar nu pentru catei …!” a spus pe vremuri un fabulist….
  Iertati-mi naivitatea de a ma considera egalul domniilor voastre !

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: