DESCHIDEREA OLIMPIADEI

 

 

Spectacolul oferit de ceremonia de deschidere a celei de a XXIX-a editie a Jocurilor Olimpice de vara de la Beijing a fost, asa cum era de asteptat, EXTRAORDINAR – si din punct de vedere artistic, si tehnic, demonstrand, in acelasi timp o mare capacitate organizatorica din partea gazdelor ca si potentialul sau economic de mare putere.

 

Constructiile moderne realizate cu acest prilej  reprezinta expresia dezvoltarii dinamice din ultimii 25 de ani a Chinei.

 

Sa uram succes sportivilor romani care vor intra in competitiile programate in zilele urmatoare !

Advertisements

7 Responses to “DESCHIDEREA OLIMPIADEI”

 1. Maria Barbu Says:

  Domnule presedinte,

  cred ca acest spectacol grandios, splendid si aproape neverosimil dpdv tehnic, va marca pentru multa vreme de acum incolo nu numai istoria jocurilor olimpice, ci si istoria politica a lumii. Eu cred ca astazi, 08.08.08, s-a produs lansarea Chinei ca megaputere politica. In perioada care urmeaza se va lua act de aceasta realitate, dar evenimentul s-a produs deja. Rusia a atacat astazi Georgia tocmai pt a eclipsa lansarea politica a Chinei ca megaputere, rivalitatea dintre ele pentru acest loc pe scena politica a lumii fiind arhicunoscuta.
  Nu am nici o indoiala ca China va depasi America si Rusia la un loc. Acum vreo doi ani, am cunoscut un general chinez care a prezentat, in cadrul unui eveniment oficial, o analiza a tarilor asiatice, dpdv politic si economic, in prezent si in perspectiva. Abia din analiza facuta de acel general chinez, de altfel de o brilianta intelecuala de exceptie, m-a facut sa inteleg forta halucinanta de care dispune China, de potentialul sau economic si politic inegalabil. SUA pare mai degraba o putere care apune, in timp ce China rasare cu adevarat!

 2. Mihnea Georgescu Says:

  Maria are dreptate şi viziune mondială… China este noua superputere. Cred că vom reveni la un model bi-polar în politica internaţională – Occident – Extremul Orient.

 3. sfinx667 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,
  Alaturam urarilor domniei dumneavoastra, iata, un roman de mare isprava, asa cum bine stim deja, urarile noastre, ce se vor indemn, mandrie si optimism, sportivilor nostri, adevarati mesageri ai Romaniei peste hotare.
  Hai Romania !
  Succes tuturor sportivilor nostri !
  Sibilla

 4. nraducanu Says:

  @O mica gresala in postarea d-nei Maria Barbu : Nu Rusia a atacat Georgia, ci Georgia a atacat Osetia de sud, care isi declarase independenta cu 10 ani in urma. Nu trupe osetine sau rusesti au intrat in capitala Georgiei, ci trupe georgiene – in capitala Osetiei de sud. Pentru detalii va recomand blogul : constantingheorghe.blogspot.com , unde e publicat articolul “Dementa la Marea Neagra”.

 5. Mihnea Georgescu Says:

  Dle Răducanu,

  Nu e nici o greşeală, sunteţi ironic dar în mod gratuit. Maria Barbu a subliniat foarte bine aspiraţiile imperiale ale Maicii Rusia. Dvs. faceţi apologia imperialismului rusesc?

 6. emigrantul Says:

  STATELE UNITE AU DECLANSAT IERI, 8 AUGUST 2008, UN ATAC CONTRA RUSIEI

  1) Georgia este condusa de un presedinte marioneta pro american, Mikhail Saakashvili.
  2) Mikhail Saakashvili lanseaza pe 8 August 2008 un atac major impotriva unui teritoriu disputat, stiind ca ofensiva va duce la starea de razboi cu Rusia.

  Evident, fara aprobare americana si fara sprijinul SUA asemenea operatiune nu putea avea loc, sansele Georgiei in a face fata singura unui contraatac rusesc fiind minime.

  In mod evident, America doreste ocuparea Rusiei cu un conflict militar semnificativ pentru a o impiedeca sa intervina cumva intr-o actiune militara pe care SUA doreste sa o lanseze curind (foarte posibil atacarea Iranului).

 7. lightingisgreat Says:

  Domnule presedinte, sinteti prea “apropiat de China”, hai sa ne rezumam la spectacolul sportiv

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: