INTALNIRE CU STUDENTII

Astazi, vineri, 25 iulie am participat la intalnirea cu reprezentantii studentilor din mai multe centre universitare, reuniti la Bucuresti, invitat fiind de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, organizatoare a scolii de vara cu tema “Invatamantul incotro ?”

IMG_0011

Am avut o discutie libera, moderata de presedintelui UNSR, Gabriel Petrea. Dupa o scurta introducere, discutiile s-au desfasurat in sistem interactiv : intrebari – raspunsuri, timp de peste doua ore.

IMG_0015

Am fost intrebat despre experienta mea in miscarea studenteasca. Am evocat contactele din anii 1956 – 57 cu reprezentanti ai organizatiilor studentesti din Europa, participarea la unele congrese ale organizatiilor studentesti (UNEF – Franta, UGET – Asociatia Studentilor Tunisieni, Asociatia Algeriana a Studentilor, Organizatia Studentilor din Africa Franceza) la reuniuni ale reprezentantilor studentilor din vestul si estul Europei la Strassbourg si la Dubrovnik (Jugoslavia).

IMG_0017

Am vorbit despre principiile structurarii organizatiilor studentesti, ca organizatii profesionale de tip sindical si relatiile lor cu autoritatile universitare si cu cele administrative – principii pe care le-am adoptat si noi in 1957 la constituirea UASR

.

IMG_0019

In continuare, dialogul s-a referit mai ales la problemele actuale ale invatamantului universitar, ale calitatii sale, problemele cu care se confrunta studentii de astazi si caile de acordare – atat in plan administrativ, guvernamental a problemelor invatamantului universitar, locul si rolul organizatiilor studentesti.

Advertisements

4 Responses to “INTALNIRE CU STUDENTII”

 1. Bibliotecaru Says:

  Aceşti studenţi trebuie să fie viitorul intelectual al României, dintre ei trebuie să crească şi clasa politică. Pentru aceasta, cineva trebuie să-i înveţe ce înseamnă politica cu adevărat, nu gâlceava care ne otrăveşte astăzi zilele.

 2. dejaniudici Says:

  Probabil ca in cadrul acestei reuniuni s-a discutat si despre procesul Bologna.

  Eu sunt student in cadrul Facultatii de Electronica iar dupa 4 ani de studiu, diploma mea va fi de sub-inginer. Asta in conditiile in care cei 5 ani care erau necesari pentru a deveni inginer diplomat au fost comprimati in 4. Nu se poate spune ca materia este mai putina. Singura diferenta este ca avem mai putin timp pentru a “absorbi” cantitatea de informatie.

  Acum, pentru a deveni inginer trebuie sa facem si un masterat care dureaza 3 semestre. Aici intervine o alta problema: lipsa cadrelor didactice care nici macar nu sunt motivate sa faca acest lucru.

  Dumneavoastra ce credeti despre procesul Bologna? Considerati ca este un lucru benefic pentru viitorul invatamantului romanesc sau il va afecta pe termen lung, ducand la o scadere a calitatii invatamantului universitar?

  Eu nu vad cu ochi buni acest proces, pentru ca momentan nu suntem pregatiti pentru asa ceva si pana sa ne acomodam cu el, vor exista cateva generatii de sacrificiu..

  Si mai am inca o intrebare pentru dumneavoastra.
  Stiu ca in ultimii ani si sper sa nu gresesc,cu ocazia deschiderii anului universitar , ati fost invitat la Universitatea Politehnica Bucuresti. Cum vedeti invatamantul tehnic azi?

 3. horiap Says:

  Felicitari domnule Iliescu pentru apropierea de studenti, chiar sunteti apreciat de multi dintre ei! Am fost si eu acolo si am ascultat atent discutia! Trebuie sa va dezamagesc! Ati fost la o intalnire a UNSR (uniunii repetentilor, pseudoliderilor si oportunistilor din romania), ati nimerit gresit intrucat cei de la UNSR inclusiv liderul lor nu sunt pe aceasi lungime de unda si nici principii cu ale dvs. Acest UNSR nu este decat un fost USR cu aceasi mana de vesnic studenti oportunisti si parveniti dornici de functii si inavutire pe nemunca! Si eu fac parte dintr-o organizatie studenteasca dar care nu este afiliata la nicio uniune nationala si asa vrem sa ramanem! Fara sa stiti, la acea intalnire, ati stat langa cel mai proscris student din politehnica care este sustinut de doamna Andronescu pe motiv de linguseala si minciuna! Este studentul care manipuleaza toate cazarile din complexul regie si care se ocupa cu orice altceva mai putin de stiinta, studentie si sindicalism studentesc! Prin santaj incearca de 3 ani sa transforme regia in masa de manevra pentru negocierea politica personala la fel ca si cel de dinaintea lui, Banicioiu si pe care il aveti in partid. Acest Petrea a vandut voturi la PNL lui Orban si Antonel Tanase in turul 1 la locale iar in turul 2 lui Blaga si Poteras iar acum vrea o apropiere si de PSD pentru ca simte ca vor ajunge la putere! Isi merita soarta PSD-ul! Asa cum a facut in 2004 cu Banicioiu asa va face si cu Petrea in 2008 insa nu ia in calcul ca studentii urasc PSD-ul din cauza liderilor care au intrat in PSD! La generale regia va da un vot puternic anti-PSD…de ce? pentru ca baiatul asta mic si ambitios care a bagat teroarea in studenti, folosindu-se de numele rectorei si incurajat de aceasta, a reusit performanta sa isi faca dusmani toti studentii din complex! Cu multi cu care am mai discutat sunt dezamagiti de rectora Andronescu pentru dezinteresul fata de problemele studentilor si de faptul ca lasa mana libera unui mic infractor care este implicat in traficul de fetite din regie cu niste mafioti moldoveni de la clubul Bavaria din regie. Toate povestile astea vor exploda in toamna cand…Elena Udrea va veni sa candideze unde credeti/ in colegiul regie-Crangasi! Si cum Nutsy e foarte “apreciata” de studenti, o vor vota cu 2 maini ca oricum nu au alternativa! Dupa parerea mea doamna Andronescu daca va candida pe acelasi colegiu va primi o mare lovitura! si asta din cauza micului infractor mercenar! In incheiere domnule Iliescu va urez succes insa va rog sa tineti cont de realitatea cruda!

 4. inginer Says:

  O intalnire cu Dl Iliescu probabil este una foarte interesanta pt ca nu auzi doar povesti din cartile de istorie, ba chiar realitatea traita de dumnealui. Interlocutorii ar trebui sa fie norocosi, dar in nici un caz nu cred ca trebuie blamati acei studenti pt toate lucrurile scrise in presa sau citite pe internet ! Succese !

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: