SCURTE COMENTARII (3)


 • In legatura cu vizita si expunerea de la Munchen.

Petrisor Socol ma intreaba daca avem si noi o asociatie similara celei bavareze de politica externa.

Exista ADIRI (Asociatia de Drept International si Relatii Internationale), ca si Fundatia « Titulescu » prezidata de Adrian Nastase.

emigrantul considera ca la Munchen nu este praf pentru ca in Bavaria ploua des. Deci pentru ca ii favorizeaza clima.

Este si acesta un factor, dar eu cred ca este si contributia oamenilor; existenta si protectia padurilor, a vegetatiei, a parcurilor, ca si spiritul gospodaresc al cetatenilor –ceeace remarca si anca .

Este desigur adevarat ca nu toate orasele occidentale sunt curate. Precum tot adevarat este ca si in Romania sunt localitati si zone mai bine ingrijite. Insa, in general, avem foarte mult de facut pentru a promova spiritul gospodaresc si a ridica gradul de civilizatie al cetatenilor nostri.

Atat sfinx667 , cat si Victor au retinut ideea pe care am subliniat-o in discursul meu privind complementaritatea identitatii nationale si a celei europene. Cand nu se tine seama de acest lucru si se ignora sensibilitatile si traditiile nationale, aceasta provoaca reactii motivate ce se pot transforma in alimentarea euroscepticismului, a neincrederii in organismele UE, si in “birocratia de la Bruxelles”. Este, intr-adevar, un proces dificil – procesul integrarii europene si de aceea nu poate fi si nu trebuie tratat cu superficialitate sau cu formule simpliste.

eugennl considera ca “mediul academic este in general antisistem” si constata ca, in vest, stanga este privita cu simpatie, reprezentand o reactie la conventionalismul de dreapta; in timp ce, la noi, conventionalismul a fost de stanga.

Este o explicatie posibila. Mai ales confundarea ideii de stanga cu practicile sistemului totalitar inainte de 1989. Cred ca se impune, intradevar, sa reabilitam ideea de stanga in Romania. Faptul ca PSD este perceput ca fiind “plictisitor, conservator si postcomunist” – se datoreaza, fara indoiala, si PSD si reprezentantilor sai, dar inainte de toate, unei perceptii simpliste, plina de prejudecati, influentata de lupta politica si de  o campanie insinuanta sustinuta de cercuri interesate.

Aveti dreptate, ca acei ce platesc, spre exemplu “Societatea Academica Romana” (care foloseste in mod imoral si ilegal titulatura initiala a Academiei Romane) – nu sunt de stanga.

Sunt de luat in considerare si remarcile privind structura sociala a studentimii, reducerea dramatica a studentilor proveniti de la tara si din familii sarace.

 • In legatura cu expozitia cu lucrari ale sculptorului Ion Vlad

O prima precizare : domnul (cu barbita), care apare in fotografie alaturi de mine, este un fost coleg de clasa de la Liceul “Spiru Haret” – pictorul Radu Costinescu.

sfinx667 care l-a cunoscut pe Ion Vlad a retinut o definitie interesanta a artei, data de acesta – “o farama de suflet”.

anca confirma faptul (pe care il semnalam si eu) ca expozitia sculptorului Ion Vlad nu este un unicat la Primaria sectorului 2. Aceasta Primarie initiaza o multitudine de actiuni, chiar si in afara Primariei, ceeace este, intr-adevar, un fapt laudabil, apreciat de cetateni.

Bibliotecaru , Administrator apreciaza, la randul lor, acest fapt si subliniaza corect – nevoia ca PSD sa fie un factor stimulator in aceasta directie.

Cezar Pesclevei interpreteaza cu malitiozitate oferta electorala a aliantei PSD-PC, considerand-o demagogica (este o oferta electorala, care are la baza un material mai amplu, de fundamentare a unui program de guvernare). Iar aprecierea ca perioada guvernarii PSD ar fi reprezentat stagnarea Romaniei este si nedreapta si neconforma cu realitatea. Chiar si adversarii politici au apreciat faptul ca guvernarea PSD s-a remarcat prin profesionalism si eficienta; perioada 2001 – 2004 a insemnat relansarea cresterii economice a tarii, dupa o perioada de declin si mari dezechilibre macro-economice (mai ales in timpul guvernarii CDR).

Advertisements

15 Responses to “SCURTE COMENTARII (3)”

 1. Petrisor Socol Says:

  @Ion Iliescu

  Multumesc pentru raspuns.

 2. Petrisor Socol Says:

  @Ion Iliescu

  ati spus ceva ce-mi place: Societatea Academica Romana, titulatura este ilegala. Da, asa este.Si? Chiar nimeni nu poate contesta? Nu exista o reglementare legislativa in acest domeniu? Multumesc

 3. Petitie pentru desfiintarea titulaturii “Societatea Academica Romana” « Petrisor Socol Says:

  […] 18, 2008 · No Comments Domnul Ion Iliescu a spus ceva interesant pe blogul domniei sale si anume ca titulatura “Societate Academica Romana” este ilegala. Asa este, nu stiu […]

 4. luciancomunistu Says:

  Stimate tovarase fost presedinte,

  Ma bucur ca ai avut ideea geniala de a te retrage din cursa pentru alegeri pentru ca era o pierdere oricum.
  Mintea cea de pe urma vine la batrinete si se pare ca ar fi cazu sa te retragi acum cit mai esti putin in glorie.

  Sanatate ca e mai buna decit toate !!!

 5. Dreapta romaneasca vazuta din…concediu « Victor Reloaded Says:

  […] ai ultimilor 18 ani de dupa Revolutie. Dreapta retrogada, atat de vocala este cea care il acuza pe Ion Iliescu pentru mineriade uitand imbratisarile calde pe care taranistii in frunte cu presedintele lor le-au […]

 6. emigrantul Says:

  SI DACA SE DOVEDESTE CA PROTECTIA PADURILOR, A VEGETATIEI, A PARCURILOR CA SI SPIRITUL GOSPODARESC AL CETATENILOR AU PREA PUTIN DE-A FACE CU PRAFUL DE PE MASINI?

  Tractoarele care ara pamintul uscat produc evident mari cantitati de praf. Automobilele ce se deplaseaza pe drumuri secetoase de tara genereaza, tot asa, mult praf. Daca se nimereste ca vintul sa bata spre oras atunci bineinteles particulele fine care formeaza praful sunt transportate catre aglomeratia urbana unde se depun insa sunt stirnite iar si iar de vint sau autovehicule.

  O clima umeda nu numai ca ar impiedeca aparitia prafului ci ar duce la spalarea rapida a acestuia, daca cumva el s-ar depune pe orase, praful impreuna cu apa ploii ajungind la canal.

  Citat Ion Iliescu
  /”emigrantul considera ca la Munchen nu este praf pentru ca in Bavaria ploua des. Deci pentru ca ii favorizeaza clima.
  Este si acesta un factor, dar eu cred ca este si contributia oamenilor; existenta si protectia padurilor, a vegetatiei, a parcurilor, ca si spiritul gospodaresc al cetatenilor”/

 7. Petrisor Socol Says:

  @luciancomunistu

  ma bucur ca ai avut ocazia? mah baiatule, eu stiu ca ai frustrari. Te putem ajuta cu ceva

  In ceea ce priveste sanatatea ce i-o doresti lui Ion Iliescu, mai bine te-ai gandi la matale la acest capitol. Esti dus rau

 8. andreicluj Says:

  Domnule presedinte,
  nu stiu cum priviti alegerile de la Cluj. Postez si aici cateva linkuri si pasaje din presa locala clujeana, in legatura cu asta:
  http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=14668
  “…în ce priveşte “opoziţia” clujeanã, sarcinã revenitã în majoritatea timpului PSD-ului, aceasta a fost, practic, inexistentã.
  Atât de inexistentã, încât unii analişti au speculat cã ar fi existat o înţelegere între PD-L – Emil Boc şi PSD Cluj. Faptul cã ieri competiţia social-democraţilor clujeni a fost câştigatã de cãtre dl. Soporan – un politician lipsit de har şi de charismã – îi face pe o bunã parte a membrilor PSD, dar şi a unor simpli cetãţeni cu simţ civic sã atingã maximul dezamãgirii, fiind astfel anulatã orice opoziţie la primarul pedelist, fapt care ar duce la o atmosferã extrem de nesãnãtoasã, mai ales cã atât Primãria, cât şi Consiliul Judeţean au fost câştigate de acelaşi Emil Boc.
  Iar dacã este adevãrat cã oamenii politici care conduc urbea au reuşit sã-şi “împartã” la înţelegere cu cei care ar trebui sã fie opoziţia oraşul din punct de vedere “valoric”, trocul acesta nu va fi posibil de fãcut cu presa şi cu cetãţenii clujului. Or, asta nu este altceva decât începutul sfârşitului… Iar atunci vocea Provinciei va cânta poate aceeaşi “arie” cu cea a Bucureştiului. Sau poate nu.”
  http://www.ziarulfaclia.ro/Grupul-de-la-Cluj-a-fost-decapitat-traiasca-Grupul-de-la-Cluj+13253
  “A fost Cuibus luxat de Rus?
  Se pare ca Ioan Rus, fostul presedinte al PSD Cluj, a reusit, din umbra, sa-si impuna vointa in cadrul Conferintei Extraordinare pentru alegerea conducerii organizatiei judetene. Dupa ce, in urma cu sase luni – atunci cind si-a prezentat demisia din functia de lider al organizatiei clujene – contrar Statutului PSD care prevede ca interimatul este asigurat de presedintele executiv, functie detinuta de Valentin Cuibus, Rus l-a desemnat pe Soporan ca succesor al sau pina la organizarea alegerilor, iata ca ieri, dupa ce, primele alegeri (desfasurate in ianuarie 2008, dupa demisia lui Rus) au fost cistigate de Vasile Dincu, un alt membru al Grupului de la Cluj, se pare ca liderul acestuia a reusit sa-si impuna punctul de vedere in detrimentul lui Cuibus, pastrind astfel la conducerea filialei un apropiat al grupului.”
  http://www.ziarulfaclia.ro/Geoana-a-urmarit-de-la-foarte-mica-distanta-alegerile-de-la-Cluj+13310
  “In acest fel, erau intrunite toate conditiile ca, in cazul in care domnul Soporan nu cistiga presedintia organizatiei clujene, alegerile sa poata fi invalidate, asa cum s-a intimplat la Giurgiu”, considera sursele citate. Precizam ca o situatie similara s-a inregistrat cu ocazia Conferintei Extraordinare a PSD Giurgiu, a carei organizare nu a avut aprobarea scrisa a conducerii centrale si care s-a desfasurat tot fara participarea reprezentantului “de la centru”. In acest caz, Biroul Permanent National al PSD a luat luni decizia de invalidare a alegerilor de la Giurgiu, la nici o saptamina de la desfasurarea acestora.
  Mai mult, Conferinta Extraordinara a PSD Cluj putea fi condusa de insusi presedintele partidului, Mircea Geoana, prezent joi dupa-masa la Cluj-Napoca. Potrivit lui Vasile Soporan, noul presedinte al organizatiei clujene, Geoana nu a participat la lucrarile Conferintei deoarece “a avut un alt program”. Soporan precizeaza ca Mircea Geoana s-a aflat la Cluj pentru a participa la un simpozion international, organizat de Institutul Aspen. Presedintele PSD Cluj spune ca s-a intilnit cu Geoana, in cursul diminetii de ieri, ocazie cu care “am discutat generalitati”, sustine acesta.

  M-ar onora sa va cunosc parerea in legatura cu toate astea. Multumesc!

 9. sfinx667 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,
  Napoleon Bonaparte a zis ” Geniile sunt comete destinate sa lumineze secolele lor … ” , dumneavoastra sunteti o cometa, vai de cei care inca mai cred in ploi de stele cazatoare ( in credintele si traditiile populare prevestesc…moartea ) si de cei care au imbratisat benevol … moda meteorilor ….pentru ca moda e schimbatoae si zau nu-i vad bine, vor pieri pe limba lor sau, a celor carora le fac jocurile, dupa caz desigur !
  stima si deosebita consideratie,
  Sibilla

  @luciancomunistu,
  mi-e MILA de dumneata, sincer, doar atat !
  Posesorul unei gandiri sanatoase, nu ar fi scos porumbeii aia pe gura, fie si numai din respect pentru el insusi. Dumnezeu in mare mila Lui insa, iarta, asta fiind norocul dumitale, poate…
  Sibilla

 10. simona74 Says:

  Cineva de blog ul dumneavoastra va roaga sa-l ajutati sa candideze pentru Parlament pe unul dintre colegiile di Dolj ??
  Din respect pentru dumneavoastra ma abtin sa rad in hohote, cum oare sa reuseasca acel tanar sa vina la noi sa candideze cand aici la Dolj este un adevarat cuib de viespii care nici macar cu inlaturarea lui Ion Calin nu a putut fi distrus?
  Cum sa iesim la vot in iarna daca vor candida Florentin Gust, Ion Calin si multi altii care nu au facut altceva decat sa “munceasca pentru ingroparea” Organizatiei Dolj a P.S.D.?
  Cum sa mai creada oamenii in noi cand la alegerile locale conducerea Bucuresti PSD a hotarat (pe ce principiu?) ca cel care poate trage cele mai multe procente in municipiul Craiova este Gheorghe Nedelescu venit de la PRM?
  De ce timp de 2 ani Fostul Viceprimar, actualul Presedinte la Organizatia Municipala Craiova a PSD Sorin Iordache nu a fost sustinut pe plan politic local in vederea alegerilor locale ?
  De ce nimeni nu recunoate valoarea acestui om care a preluat Organizatia Municipala de la 15 % si a adus-o in 2008 la 30% si asta intr-un oras in care totul se vinde (inclusiv partidul) ca sa nu mai vorbim de credibilitatea partidului care stiti foarte bine cat a avut de suferit datorita greselilor facute la Bucuresti.
  Pe ce criterii vor fi desemnati viitorii candidati pentru Prlamentul Romaniei ?
  Domnule Presedinte cu tot respectul vreau sa va spun ca alegerea lui Gheorghe Nedelescu a fost o greseala fatala, nu sustin faptul ca Sorin Iordache castiga primaria dar cu siguranta tragea dupa el majoritatea in Consiliul Local.
  Si stiti de ce ?
  Pentru ca erea un membru PSD “curat, crescut” in Organizatia Municipala un om fara un trecut patat, un om cu o viziune noua, un om care putea deschide un drum nou pentru noi cei care credem in acest partid.
  Astept cu mare interes repartizarea colegiilor. Vreau sa vad daca s-a invatat ceva din greselile anterioare.

 11. Gabriela Savitsky Says:

  Într-o epocă a imposturii, hoţiei, demagogiei, ascensiunii non-valorilor , toate acestea ajunse la apogeu, la ce bun să susţii pe oricare dintrei cei care defilează pe scenă?
  La apariţia lor, în 1990, partidele politice româneşti includeau, în proporţii sensibil egale, visători, idealişti, inşi veroşi şi rapaci care porniseră după pradă “simţind” că se întrunesc condiţiile optime, oameni nemulţumiţi de epoca Ceauşescu care au suferit profesional şi moral din cauza ei, aflători în treabă şi oportunişti.
  La primele alegeri au funcţionat înţelegerile “pe picior”. Ascunşi, majoritatea, dupa carismaticul Ion Iliescu, s-au văzut in primul parlament liber dupa aproape 50 de ani de dictatura.
  Puteţi să spuneţi orice, dar guvernele şi conducerile locale s-au făcut pe principiul “cine pe cine cunoaşte” din cutare loc. Unii, foşti colegi de facultate, alţii, cunoscuţi, alţii pur şi simplu nimeriţi prin concursuri de împrejurări într-o demnitate sau alta.
  Dezordinea, amatorismul, răfuiala, răzbunarea, anarhia – pentru că nu se mai recunoştea nicio valoare “comunistă” – au conturat, încă de pe atunci, direcţia în care se ducea România.
  Paşaportele pe care serviciile le aveau pregătite – Ceuşescu intenţiona să deschidă graniţele, de aceea au existat paşapoarte deja tipărite în sediile Miliţiei – au deschis drumul produselor româneşti în ţările vecine. Aşa a început fărâmarea economiei româneşti (oamenii dădeau şpagă la maistru sau la şeful de secţie şi se duceau să vândă porţelanuri, păpuşi, cuie, burghie, te -miri-ce) în Turcia, în Ungaria, în Jugoslavia.
  Mi-a povestit, mai demult, un cetăţean care era frate cu un general de securitate cum s-a devalizat scurt bogăţia Bucureştiului; cum s-au vândut apartamentele construite de regim, cele de lângă Casa Poporului, cum cei care voiau să cumpere o anumită clădire dădeau şpagă o maşină de lux câte unui ministru… etcaetera. România devenise un leş, o halcă informă şi inertă din care, fiecare, după posibilităţi, în funcţie de ce cuţitoi avea, îşi tăia câte o felie sângerândă, iar furnicuţele mici luau şi ele cât puteau tăia cu cleştişorii lor şi cărau şi ele…

  Nu ştiu dacă a fost bine şi dacă se putea altfel. După mine, atunci ar fi fost momentul marelui inventar. Nenorocirea a făcut că am avut prim miniştri din mediul universitar, pricepuţi la industrie până-n pod. Distrugând industria, sub pretextul că e “comunistă”, s-a decimat scheletul economiei. O altă lovitură dată economiei a fost înstrăinarea flotei româneşti de pescuit oceanic. Şi tot aşa, lovitură după lovitură, ţara a rămas ca un bolnav slăbit, cu plăgi, incapabil să se apere, la îndemâna jefuitorilor de tot felul. Sigur, interesele celor din jur nu erau acelea ca noi să ne facem o evaluare, să renunţăm la ce e redundant în economie şi să ne vedem de treabă, construind, pe alte principii, ale economiei de piaţă, o societate sănătoasă, în care bunăstarea fiecăruia ar fi trebuit să crească. Domnul Ion Iliescu a propus “modelul suedez”, unde funcţionează un socialism cu faţă umană şi conceptul înaintat de dumnealui a fost persiflat de aceia care aveau interesul să se îmbogăţească, nu să întărească România, să-i redea forţa şi ritmul de dezvoltare.
  La asta s-au adăugat provocările diverselor forţe oculte de afară, care voiau să fabrice un război civil în România pentru a avea pretextul să intervină şi să ne nimicească, aşa cum s-a întâmplat cu Jugoslavia. Senatul american chiar a recunoscut că finanţa diverse organizaţii din România, pentru “consolidarea democraţiei”. Numai că aici, domnul Ion Iliescu a avut fler şi a fost mai priceput, chiar cu riscul de a-şi atrage o pată în biografia sa. Aşa se explică venirea minerilor în Capitală. Statul era atacat în instituţiile lui fundamentale, era paralizat (şi din inerţie şi interesat), erau ameninţate temeliile democraţiei şi intervenţia minerilor a fost salutară. Cei care susţin altceva, habar n-au de contextul istoric şi social de atunci, habar n-au ce era de fapt Piaţa Universităţii cum habar n-au cine îi finanţa pe aceşti “aparători ai Revoluţiei”.

  Al doilea moment delicat în destinul României post-Ceauşescu a fost cel de la Târgu Mureş, unde, dacă vă mai amintiţi, pe fluxurile de ştiri internaţionale era prezentat un cetăţean căzut, înconjurat de mai mulţi alţii care îl loveau iar textul ştirii spunea că un cetăţean ungur este bătut cu bestialitate de români.
  Când, de fapt, era taman invers.
  Acesta a fost al doilea moment de cumpănă în evoluţia României către democraţia aceasta originală de care avem parte astăzi. O democraţie a clanurilor mafiote, unde politicul interferează cu criminalitatea funcţionând sinergic – să folosesc o expresie a preşedintelui nostru.
  FSN-ul a fost lovit, o dată prin ruperea PD-ului lui Petre Roman, probabil controlat şi el de forţe oculte şi manipulat să distrugă acumulările materiale (totuşi) din dictatură, el fiind autorul celebrului concept că “industria românească este un mormam de fiare vechi”. Pentru un universitar, nimic nefiresc. A două lovitură a constituit-o dezertarea “intelectualilor” odată cu Boda şi Meleşcanu care au înfiinţat ApR-ul.
  Celălalt universitar, autorul “clasei politice” pe care o vede şi acum tot de la distanţa catedrei, pe lângă meritele lui incontestabile, a desărvârşit, sau a făcut fezabilă Piaţa România şi vasalitatea în interiorul PSD. Partidul s-a structurat în clanuri, fiecare supus unui “diriginte” care dădea (şi nu numai) raportul şi executa ordinele “decanului”.
  Un înalt demnitar povestea, la un pahar, că posturile în guvern s-au licitat.
  Sigur, un partid are nevoie şi de bani ca să poată funcţiona în parametri – în definitiv, nimeni nu se hrăneşte din entuziasm şi nu locuieşte în idealismul pur. Dar… Dar să faci din Ban raţiunea de a funcţiona, pretextul, mijlocul şi scopul politicii mi se pare cel puţin neruşinat.

  Am urmărit politică românească dinafară, cu un anumit interes, cu suferinţa că România se afundă tot mai mult în mlaştina mafiei, a sărăciei, a mizeriei morale, a codoşlâcurilor, a trădărilor, a sub-umanului. Şi cu un anumit dispreţ, indus datorită coteriilor de presă şi mediului, să-i zicem artistic, în care mă desfăşuram. Din presa timişoreană am urmărit evoluţii, căderi, trădari, negocieri, urcuşuri, oameni, destine. Cu încetineală de metronom, înregistram, pe scara ticăloşiei, diverse personalităţi publice. Am cunoscut şi oameni de onoare, dar puţini. PSD-ul mi se părea o haită de gonaci ieşiţi să scotocească prin toate tufişurile, să stârnească prada, iar în urmă, veneau seniorii vânători. Aşa arăta PSD-ul în 2002. Călare pe tot ce mişca. Controlând, sau încercând să controleze TOT. Într-un despotism care nu părea luminat.
  Printre ei, am întâlnit, dintr-o întâmplare, o rara avis. Bineînţeles că nu am crezut de la început că e un om onest, deşi informaţiile prime aşa arătau. Am zis în sinea mea, ca personajul lui Marin Preda când a văzut girafa la grădina zoologică: “Aşa ceva nu se egzistă!!!”
  Ba “se egzistă”. Un singur om am mai întâlnit atât de onest, dedicat oamenilor, un optimist şi un bonom, un înţelept: Ion Iliescu. Cunosc doi oameni de mare omenie şi ireproşabili în privinţa caracterului, deci sunt o fericită.
  Oameni care nu s-au amestecat în afaceri. Care n-au luat niciun sfanţ şpagă. Acest om, pentru care am făcut “pasul în gol” cu ochii închişi, intrând în administraţie, căruia i se reamintea, pe telefonul scurt, că “partidul are nevoie de bani, bărbate”, când a fost instalat prefect, în locul altcuiva, despre care se presupunea că “înjumătăţeşte” obolul mi-a dat posibilitatea să cunosc mediul politic din România, din interior. Am văzut serviete cu bani, despre care se presupunea că trebuie să ajungă la Centru. Am auzit cele mai incredibile zvonuri, colportate despre “şeful cel mare” de diverşi cărători de serviete. În această atmosferă – hai să-i zic interesantă – am intrat pentru a face ce trebuia făcut. Ce trebuia făcut demult în România. Dar, dacă nu iei şi nu dai mai departe, nefiind şantajabil, devii indigest. Sigur, banii oricum şi-au urmat cursul lor, dar n-au urmat “drumul prestabilit”. Aşa că primul ministru, presat de cei care îşi aduceau “contribuţia” la partid, a fost forţat să-l schimbe din funcţie. Sigur, dumnealui nu a avut nicio reacţie, eu am fost cea care a primit lovitura în plin. Ticăloşii câştigă mereu, binele învinge doar din când în când, atunci când răul devine insuportabil…
  O singură vorbă a rostit acest om, pentru care eu aş intra în foc, care reprezintă întruchiparea omeniei şi onestităţii: “Dacă au avut curajul să mă schimbe înseamnă că vor pierde tot”. Nu ştiu la ce s-a referit, unii au mai rupt drumurile cu tirurile cu buşteni încă trei luni, după care, partidul a pierdut tot.

  Deci asta sunt partidele din România. Bursa mărfurilor. Iar mărfurile le reprezintă voturile acelora în numele cărora vorbesc aceste partide. Nu mai avem nici un partid care reprezintă oamenii simpli, în România. Nici unul.
  Şi atunci, te întrebi, oare nu era mai bine pe vremea lui Ceauşescu? Deci atât de mare este mizeria morală încât “închisoarea” ţi se pare o variantă mai bună.

 12. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  am toata admiratia pentru demersul major pe care il pregatiti, acela de recoagulare a stangii politice romanesti, ca si pentru inalta dumneavoastra tinuta politica pe care am admirat-o mereu, dar temerea mea este ca adversarii dumneavoastra politici ar putea sa isi faca jocurile lor imunde mult mai usor daca veti fi oarecum detasat de politica luptatoare, combative, din trenseele functiilor de stat! Cel putin asa vad euacum lucrurile! Sigur ca va respect optiunile si cred ca este de fapt un mare sacrificiu acesta pe care va pregatiti sa il faceti!

 13. simona74 Says:

  Stimata doamna Gabriela nu stiu cine sunteti dumneavoastra dar stiu cine sunt eu : membra PSD din 2004 , m-am inscris dupa ce am pierdut alegerile. Spuneti ca-i purtati Domnului Presedinte Ion Iliescu un respect deosebit dar in acelasi timp PSD nu a reprezentat altceava pentru dumneavoastra decat o “haita de gonaci”.
  Stimata doamna nu contest faptul ca nu avem “uscaturile ” noastre dar de aici pana la acest luuuuuung text care l-ati postat pe blog si prin care ati acuzat direct sau indirect milioanele de membrii PSD din tara distanta este mult prea mare.
  Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca toate acuzele pe care le aduceti se rasfrang asupra Domnului Presedinte pe care dumneavoastra sunteti fericita ca ati ajuns sa-l cunoasteti ……… ???????????
  Eu nu mai inteleg nimic , dumneavoastra ?? ati citit ce ati postat ?? da ??

 14. Gabriela Savitsky Says:

  simona74,

  nu contest că s-ar putea să aveţi dreptate. PSD e plin de oameni cinstiţi, oneşti, care urmăresc doar binele cetăţeanului. Care nu dorm noaptea de grija soartei ţării. Care plâng pentru că nu pot ajunge la guvernare să salveze poporul. Dacă nu pricepeţi ce-am scris, nu-i nicio problemă, nu mă supăr. Venind de la un partizan al partidului, vă înţeleg subiectivitatea. Sigur, când stai lângă o hazna, poţi să te ţii de nas şi să te autoiluzionezi că nu pute. Partidul Social Democrat este în putrefacţie, dragă doamnă. Are cancer.
  Eu sunt scriitor, nu institut de statistică. Ştiu eu mai bine despre ce vorbesc. Credeţi-mă, chiar ştiu. Eu am făcut infarct din cauza mizeriilor şi malversaţiunilor întâmplate în acest partid. Din cauză că mi-a păsat şi am pus suflet. Dumneavoastră cu ce vă ocupaţi?
  E una să susţii ceva cu ochii închiş, orbeşte, şi cu totul altceva să iubeşti acceptând şi iubind inclusiv turpitudinile şi erorile, căutând să le îndrepţi, măcar cu vorba.

 15. Victor Says:

  Gabi stie ce spune. Este intr-adevar o mare admiratoare a Presedintelui Iliescu. Poti sa fii de stanga , dar de stanga aia adevarata cea pe care si-o doreste Ion Iliescu si Gabi Savitsky, nu stanga voastra aia a celor care intra in politica cu 1,000 de Euro si ajung in cativa ani in top 300 Capital. Nu vad ce este atat de greu de inteles ca spre exemplu, Presedintele Iliescu la fel ca si doamna Savitsky nu vad cu ochi buni banii ca mijloc si scop pentru membrii pesede.

  Membri pesede… Foarte frumos. Dar daca este sa vorbim despre jigniri ne jigniti voi pe noi atunci cand acele “milioane” de membri ati acceptat marginalizarea lui Ion Iliescu in partidul pe care l-a creat sau cand ati acceptat fara sa scoateti o vorba ca liderul vostru Mircea Geoana sa se dea in stamba la o petrecere de lux tinuta de ziua lui, o petrecere specifica infractorilor, o petrecere care inteleg ca a costat 40,000 de Eur, adica probabil cat castiga Geoana din salariul lui in circa 2-3 ani. Voi ne jigniti pe noi cetatenii acestei tari prin atitudinea voastra umila, supusa, specifica parvenitilor si ne jigniti si mai mult atunci cand nici macar nu acceptati un punct de vedere curajos si pertinent precum cel al lui Gabi.

  Cat despre logica conform careia acuzele aduse de Gabi s-ar rasfrange asupra Presedintelui Iliescu asta este o mica smecherie de-a dumneavoastra. Va asigur ca nimeni nu vede legatura intre “haita de gonaci” s Presedinte decat rauvoitorii. Tocmai ca Gabi stie foarte bine asa cum stiu si eu care nu sunt membru pesede pentru ca nu am ce sa caut printre uscaturile voastre, (mi-ar fi rusine sa ma prezint membru intr-un partid care isi imparte fotoliile ministeriale ca la gradinita cu luni de zile inaintea alegerilor), deci stim amandoi atat Gabi cat si eu ca Ion Iliescu a dorit foarte mult sa ii faca pe pesedisti sa se ghideze dupa principii. Ca ei se ghideaza dupa bani si nu dupa principii asta nu este vina Presedintelui Iliescu. Este mai degarba vina voastra a celora care inghititi. Baza piramidei care sustine varful. Presedintele ii critica. Dumneavoastra ce faceti in afara sa aveti grija ca nu cumva Gabi sa il “jigneasca” pe Presedintele Iliescu- ceea ce intre noi fie vorba, este exclus!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: