DIALOGURI

Vreau sa multumesc colegilor de blog Mihnea Georgescu, Victor , emigrantul, sfinx667 , Maria Barbu , Horia Blidaru , grigoraspo, instalatorul, stef36, care si-au exprimat solidaritatea si au dezavuat modul descalificant in care s-au “repezit” unii jurnalisti, nedrepti, sa reactioneze la stirea ca eu as fi omis cu bunastiinta unele capitole din declaratia mea de avere din iunie 2008. Reactia mea a fost fireasca. M-am obisnuit cu asemenea practici si le tratez ca atare.

radualexandrupsd3 isi exprima surprinderea fata de incisivitatea adversarilor politici, dar mai ales a reprezentantilor PD-L, preocupati sa castige, cu orice pret, capital electoral.Eu cred ca ei procedeaza in stil propriu, in ceeace ii priveste. Ar fi de asteptat ca reprezentantii PSD sa invete sa fie mai incisivi si mai perseverenti.

Cezar Pesclevei prezinta cu mult talent atmosfera de seara postelectorala din capitala. Constata, cu acest prilej, absenta mea, de cateva zile, de pe blog. Este adevarat. Va asigur, absenta este motivata. Am folosit prilejul pentru a parcurge, in graba, o carte foarte interesanta, pe care o voi studia mai atent. Voi publica un text de prezentare si pe blog. Ma gandesc sa fac demersuri pentru a asigura traducerea lucrarii. Este vorba despre cartea unuia dintre cei mai interesanti economisti contemporani – Joseph Stiglitz – “Making globalization work”. Prezinta o analiza serioasa a problemelor economiei mondiale contemporane. Intr-un fel, Stiglitz este continuatorul, in lumea economistilor al lui John Kenneth Galbraight.

nraducanu apreciez prezentarea pe care ai facut-o pe blogul personal a Raportului comisiei condusa de Jacques Attali “300 de decizii pentru schimbarea Frantei”. Cred ca am si amintit-o pe blogul meu, cand am facut prezentarea lui Jacques Attali cu ocazia lansarii editiei in limba romana a cartii sale despre Francois Mitterand. Cu prilejul ultimei vizite pe care am efectuat-o la Paris am procurat-o si am parcurs-o cu interes.

Ai dreptate si in ce priveste aprecierea faptului ca presedintele Sarkozy a apelat la un om ca Jacques Attali pentru a prezida Comisia de 42 de membri care a elaborat acest Raport cu privire la caile de a promova o noua crestere a Frantei, cat si cu privire la continutul celor 300 de decizii de luat in acest sens.

Este bine ca ai prezentat, in rezumat, cele 20 de decizii fundamentale, subsumate la “Ambitii“- care exprima esenta masurilor preconizate si este, intr-adevar o lucrare de referinta si un exemplu de elaborare a unor strategii de perspectiva necesare in aceasta etapa. Era ceeace urmarisem si noi, in 2003, 2004, prin constituirea Comisiei Nationale de Elaborare a Strategiei de Dezvoltare Durabila a tarii, care ar fi trebuit continuata dupa aceea. Din pacate, “s-a rupt firul” si problemele dezvoltarii durabile au ramas doar obiect de dezbateri si a unor elaborari la nivelul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile!

Advertisements

7 Responses to “DIALOGURI”

 1. Victor Says:

  Si eu am remarcat talentul deosebit al lui Cezar Pesclevei. Foarte, foarte frumos.

 2. sfinx667 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,
  ” Cel care este insotit de ganduri nobile nu este niciodata singur . ” ( Fletcher )
  ” Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre . ” ( Albert Einstein )
  Dumneavoastra sunteti un suflet mare care aveti mereu intelepciunea de a depasi prin echilibru, zidul opozant al mediocritatii, noi, avem numai a invata si, sansa de a va fi alaturi .
  Sibilla

 3. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Mulţumesc pentru apreciere, vă asigur că a fost o indignare spontană şi dezinteresată!

 4. Mulţumesc, Ion Iliescu! « Mihnea Georgescu Says:

  […] Mulţumesc, Ion Iliescu! Posted by Mihnea Georgescu under Uncategorized   Mulţumesc Preşedintelui Iliescu pentru solidaritatea de care a dat dovadă menţionându-mă la loc de cinste pe blogul domniei […]

 5. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu
  /”Vreau sa multumesc colegilor de blog Mihnea Georgescu, Victor , emigrantul, sfinx667 , Maria Barbu , Horia Blidaru , grigoraspo, instalatorul, stef36, care si-au exprimat solidaritatea si au dezavuat modul descalificant in care s-au “repezit” unii jurnalisti, nedrepti, sa reactioneze la stirea ca eu as fi omis cu bunastiinta unele capitole din declaratia mea de avere din iunie 2008.”/

  EU NU AM LUAT NICI UN FEL DE ATITUDINE FATA DE NIMENI!

  Domnule Presedinte,

  Imi pare rau ca imi amestecati numele de user printre cele ale unor persoane care si-au facut un obicei maniacal de a va cinta in struna cu orice ocazie. Nu am luat nici un fel de pozitie privitor la jurnalistii aceia care v-au atacat. Nu am scris absolut nimic nici pentru nici contra relativ la subiectul respectiv.

  Stim cu totii ca dvs. nu sunteti omul care sa insele, sa ascunda bani, sa stringa averi pentru ca pina la urma nici nu aveti ce face cu ea atita vreme cit nu dispuneti de mostenitori, insa tot asa bine toti romanii cunosc ca Ion Iliescu a avut intotdeauna ambitii politice foarte mari, mai precis sa ajunga presedintele tarii cu orice pret, chiar acela al reintroducerii capitalismului si aruncarii in saracie si lipsa de perspective a milioane de oameni. Indiferent ce ati zice, intervalul 22 Dec.1989 si pina in ziua reinstaurarii comunismului, si stirpirii acestei mase de lipitori parazite care conduc(e) tara, exploatind-o in folosul lor personal si numai al lor, va ramine in istoria Romaniei ca o pata neagra, o perioada a regresului total.

 6. stef36 Says:

  Domnule Presedinte Iliescu !

  Va multumim pentru raspunsurile Dvs., am apreciat denumirea bloggului ECHILIBRU, acest lucru demonstreaza mereu faptul ca sunteti un om cu adevarat echilibrat, onest, cu discernamint in tot comportamenul Dvs. este un lucru deosebit in acest timp marcat de comportamente jignitoare
  gratuite, numai sa faca rau ! Eu asa cum mai sunt multi, dar nu au curajul sa recunoasca, am fost crescuta si educata, in spiritul respectului fata de toti cei din jurul nostru ! Am invatat ceva din corespondenta pe bloggul Dvs. si anume: sa poti ierta unele jigniri, sau mai bine spus ,, sa nu te gindesti cu rautate la toti cei care fac rau! Pur si simplu sa nu intri in jocul lor murdar! Este o mare calitate, dar uneori ne zdruncina sanatatea!
  Domnule Presedinte, Va dorim sa aveti sanatate si sa ne ajutati prin pilda Dvs. sa trecem prin aceste momente grele pentru unii dintre noi!
  SANATATE DVS. SI FAMILIEI stefi36

 7. Cezar Pesclevei Says:

  Vă mulţumesc pentru apreciere dle Ion Iliescu!
  Pentru deliciul pe care sper să îl gustaţi din plin, vă redau ultimul meu articol care apare şi pe blog:

  Lichidarea portocalie sau Despre eşecul PD-L
  iunie 26, 2008

  Atunci când se cheltuieşte în zadar, când o investiţie nu-şi atinge profitul scontat, ajungând chiar la faliment, se spune că investiţia aceea s-a pierdut pe Apa Sâmbetei.

  Rezervorul cu substanţă politică portocalie din campania electorală a PD-L s-a răsturnat în Capitală, substanţa deversându-se pe Apa Dâmboviţei. Aceasta constituie startul vizibil al involuţiei acestui partid, premiza eşecului său politic. Moleculele de apă dâmboviţene sunt împriegnate continuu cu cele portocalii ale lichidului electoral iar drama în trei acte intitulată Lichidarea portocalie va culmina şi totodată va avea the end la terminarea ultimului act – cel corespunzător alegerilor prezidenţiale din 2009, care va coincide cu ultima rezervă de substanţă portocalie valabilă ce nu a apucat să se scurgă pe Dâmboviţa.

  Dacă nu PD-L, atunci cine? Ar putea fi întrebarea ce ar frământa mintea cititorilor.

  Probabil PSD. De ce PSD? Fiindcă alegerile locale din iunie a.c. s-au concretizat, cum bine spunea şi Adrian Năstase, prin câştigul PSD, cel puţin simbolic, ceea ce demonstrează că PSD a revenit în forţă.

  PD-L şi-a epuizat artificiile de manevră: „fântâna înţelepciunii” a secat în persoana lui Traian Băsescu, aceasta coincidând cu dispariţia „fanteziei salvatorului”, un mit ce umplea odinioară aura aceluiaşi Băsescu. Mitul acesta a rămas doar într-o carte acum prăfuită de Mitologie nescrisă a zbuciumatului popor român (nu căutaţi cartea, fiindcă ea nu există).

  Acum, când scriu aceste rânduri, mă găsesc pe o alee din Parcul Herăstrău şi sunt nevoit să mă opresc din mers din cauza unui câine comunitar negru imitând privirea lui Traian Băsescu care mă priveşte lung, fără grai, stându-mi în cale (…). Gata, a plecat!

  Îmi continui plimbarea în soarele încă fierbinte al serii. Revin la analiza mea privind Lichidarea portocalie.

  După cum spuneam în recentul meu articol Atmosferă de seară în Capitală, Preşedintele Traian Băsescu se (re)dă cu poporul prin invitarea liderilor partidelor parlamentare la Palatul Cotroceni pentru data de 1 iulie a.c. în sensul unor dezbateri pe marginea creşterii preţurilor la alimente şi la combustibil, alimentând astfel rezervorul maşinăriei populiste în prezent uzate, pregătind-o pentru următoarele ieşiri la rampa de la Universitate sau pentru băile de mulţime. Din nefericire pentru figuraţia prezidenţială, prostimea este mai puţin extaziată acum de legendarul Traian Băsescu.

  Stau şi îmi adresez câteva întrebări:

  Cât va mai continua Băsescu să fie un Preşedinte- Jucător?

  Când va ajunge Preşedintele „Să trăiţi bine” să recunoască că Titanic-ul portocaliu s-a izbit implacabil de iceberg-ul realităţii?

  Căpitanul Traian Băsescu va părăsi onorabil Titanic-ul, sau a aranjat o barcă de salvare care să-l ducă, după naufragiu, la ţărm?

  Portocaliul a fost la modă, atât ca şi culoare vestimentară cât şi una a barelor sau scaunelor din mijloacele de transport în comun bucureştene. Prezentul e marcat de un portocaliu dezgustător şi demodat, banal şi neinteresant, de factura minorităţii de culoare, specifică clasei needucate, inculte.

  M-aţi putea ataca privitor la cele scrise, invocându-mi apartenenţa politică contrară culorii politice portocalii, ca motivaţie fundamentală ce a stat la rădăcina scrierii acestui articol.

  Eroare!

  Am fost şi sunt apolitic. Nu mi-am vopsit gândirea cu nici o culoare şi nu pot reprezenta un potenţial subiect al aderenţei mele la filosofia, ideologia sau registrul vreunui partid politic. Sunt incolor. Asta nu îmi împiedică analiza şi secretarea ideilor concretizate în scris pe paginile mele virtuale.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: