RASPUNSURI LA COMENTARII

 

 

 

1. – Mihnea Stoica intreaba care va fi influenta alegerilor locale asupra viitoarelor alegeri parlamentare?

 

Cred ca va fi importanta si ca orientare si ca dorinta de schimbare,  dar si ca modalitate de desfasurare a campaniilor, in conditiile alegerii in viitor a parlamentarilor in colegii uninominale.

 

Alianta PD-L cu PNG la Consiliul General al Capitalei va avea un dublu efect – pe de-o parte dificultati in functionarea Consiliului, si in conlucrarea cu Primarul General, dar si efecte politice nefavorabile, pe termen apropiat si mai indepartat, pentru initiatori.

PRM trece porintr-un moment dificil. Nu ma hazardez sa fac pronosticuri.

 

 

2.- Discutia deschisa de hombre2008 asupra aprecierilor lui Victor  privind Declaratia Europarlamentarilor social-democrati romani in Parlamentul European privind referendumul din Irlanda, comporta mai multe comentarii. Victor  insusi recunoaste ca a reactionat impulsiv. In acelasi timp, semnaleaza un lucru corect , ca este dreptul fiecarei tari sa procedeze conform prevederilor sale constitutionale si, nu sunt binevenite judecati asupra optiunilor exprimate de catre cetateni. In acelasi timp este de inteles reactia altor tari si a unor Parlamentari europeni preocupati de finalizarea actiunii privind Tratatul Constitutional  al UE si surpriza produsa de decizia cetatenilor irlandezi – tara care a beneficiat cel mai mult in urma integrarii sale in Uniunea Europeana.

 

3. bucur  ma intreaba despre comportamentul meu in ultimii 25 de ani.

 

Este suficient sa amintesc anul 1971, cand Ceausescu m-a indepartat din Secretariatul CC sub eticheta de „intelectualist”, si cota de simpatie care m-a insotit de-a lungul vremii, concretizata in decembrie 1989 prin ampla sustinere in conducerea CFSN si la alegerile din mai 1990, prin sufragiul popular.

 

In legatura cu „colindele de craciun” (cred ca din 1968, nu 1970) eu le-am luat apararea coristilor de la Universitate si celor de la Politehnica in fata unor „tovarasi” care vroiau sa ia masuri dure impotriva lor, inclusiv a dirijorilor celor doua coruri (Voicu Enachescu era unul din ei)

 

 

DESPRE ALEGERILE LOCALE

 

4.- Sunt de acord cu Sibilla (sfinx667 ) care apreciaza unele rezultate bune ale PSD dar considera ca “greul abia acum incepe” si ca se impun analize si masuri pentru dinamizarea activitatii PSD, pentru consolidarea unor rezultate bune dar si pentru depasirea unor situatii inacceptabile, din multe judete, inclusiv in Bucuresti.

 

Acest punct de vedere este impartasit si de alti blogeri.

 

5.-  Sunt de acord cu toti cei care apreciaza performanta lui Sorin Oprescu (georgescuradu, petrisorsocol, Gabriela Savitsky, claudia16, stef36, Maria Barbu, Victor, anca, Cezar Pesclevei, SorinPLATON  si altii) dar trebuie tinut cont de misiunea – nu usoara – care ii revine si de sprijinul de care va avea nevoie.

 

6.- Nu inteleg suspiciunile exprimate de  seagull18 in ce priveste “independenta” lui Sorin Oprescu si asa-zisa “naivitate a bucurestenilor care s-ar fi lasat inselati de aparente.

 

Eu cred ca bucurestenii au discernamantul si intelepciunea necesare unei decizii lucide.

 

7.-  stef36  are dreptate cand vorbeste despre nevoia strangerii randurilor PSD, dar e nevoie si de mai mult spirit militant la nivelul tuturor organizatiilor locale, de purtatori de mesaj credibili si de deschidere mai ampla catre toate categoriile de cetateni.

 

  

8.-  Am retinut remarcile lui indignatul si ale altor resiteni despre situatia din Caras-Severin precum si ale lui reformacj  privind situatia si rezultatele nepermis de slabe de la Cluj

 

 

9.-  cvasiloxodroma001 remarca pe buna dreptate necesitatea tratarii cu atentie a alegerilor parlamentare pe colegii uninominale.

 

 

10.- dejaniudici  are dreptate cand  critica unele atitudini euforice in legatura cu  unele succese si considera necesare abordari  mai pertinente in analiza unor pierderi si scaderi fata de 2004.

 

11.-  Nu pot exprima opinii in legatura cu aprecierile lui cbaltatescu privind situatia din Iasi, dar le retin.

 

– – –

 

12.-  Impartasesc dezamagirile exprimate in legatura cu contraperformanta echipei nationale de fotbal. Dar, sa nu uitam nici temerile initiale, in legatura cu gradul de dificultate al grupei C si forta adversarilor nostri. Eu cred ca au fost meritorii jocurile cu Franta si Italia. E pacat ca s-a ratat sansa de a obtine victoria cu Italia. Olanda pare echipa cea mai performanta pana acum.

Este de datoria componentilor echipei nationale sa traga concluziile din aceasta experienta si sa se pregateasca pentru a obtine rezultate bune in confruntarile ce urmeaza – preliminariile Campionatului Mondial.

Advertisements

22 Responses to “RASPUNSURI LA COMENTARII”

 1. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu ( 20 Iunie 2008 )
  /”In legatura cu „colindele de craciun” (cred ca din 1968, nu 1970) eu le-am luat apararea coristilor de la Universitate si celor de la Politehnica in fata unor „tovarasi” care vroiau sa ia masuri dure impotriva lor, inclusiv a dirijorilor celor doua coruri (Voicu Enachescu era unul din ei)”/

  DOUA CITATE DIN ION ILIESCU ( 26 DECEMBRIE 1968 )

  Ion Iliescu, citat 1: “Cultivam un spirit in care sa nu-si gaseasca loc asemenea chestiuni. Cu organizarea colindelor, este lipsa de intelegere, de formatie ideologica a studentilor. Cultivam traditii ale poporului, dar de ce in ajunul craciunului? Cit ar zice ca i-am dat conditie laica, cu urari studentesti, ea ramine totusi manifestare desfasurata in cadrul sarbatorilor religioase de catre niste oameni, intelectuali, cu anumite pretentii, formatie, instructie.”

  Ion Iliescu citat 2: “Si in legatura cu practicile fata de care s-a slabit incisivitatea, combaterea unor practici mistice; studentii merg si se casatoresc la biserica si organizatia nu ia atitudine, isi boteaza copilul la popa. Fata de asemenea fenomene am slabit combativitatea.”

 2. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Este o crimă să fii liber-cugetător?

  Ca să ştim ce Ev Mediu ne pregăteşte dreapta…

  Eşti un duşman al progresului!

 3. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  /”Nu inteleg suspiciunile exprimate de seagull18 in ce priveste “independenta” lui Sorin Oprescu si asa-zisa “naivitate a bucurestenilor care s-ar fi lasat inselati de aparente.”/

  Domnule Presedinte,

  Dumneavoastra ati pus cuvintul – independenta – intre ghilimele si nu altcineva. Ca urmare, ce sa inteleg decit independenta intre ghilimele.
  ==================================================
  Este Sorin Oprescu omul lui Ion Iliescu?

  Sondaj: http://www.sondaje.php0h.com/oprescuiliescu.php
  ================================================
  Considerati ca Sorin Oprescu va termina de construit, pina la sfirsitul actualului mandat, autostrada suspendata de traversare a Bucurestiului pe directia Nord Sud?

  Sondaj: http://www.sondaje.php0h.com/autostradaoprescu.php
  ================================================

 4. Mihnea Stoica Says:

  Domnule Presedinte,

  Va multumesc pentru raspunsuri.
  Sper, totusi, ca Sorin Oprescu -in calitate de Primar General- sa nu intampine dificultatile despre care ati amintit. Desi mi-e greu sa-mi imaginez ca cei care au “pus stapanire” asupra Consiliului General vor fi de buna credinta in a ajuta primarul sa-si duca la bun sfarsit planurile.

  Totodata, daca localele influentiaza intr-o oarecare masura parlamentarele, sa intelegem ca alianta PD-L+PNG s-ar putea “activa” si in Parlament?
  Oricum nu ar fi de mirare, caci “cei ce se-aseamana, se-aduna”!

 5. cvasiloxodroma001 Says:

  Cu privire la PRM, din pacate aveti dreptate. A ajuns atit de imprevizibil incit nimeni nu mai poate conta pe cuvintul dat de Vadim. Cum nu se intrevede vreo intentie de schimbare in comportamentul acestui om, nu va exista nici un politician de calitate si nici un specialist in campanii electorale alaturi de el. Prin urmare neavind candidati eligibili si strategie de campanie PRM-ul va disparea din Parlament.

 6. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  trebuie sa vedem in victoria lui Sorin Oprescu in primul rand victoria unui om de stanga ajuns primar general al Capitalei, ceea ce este extrem de semnificativ, mai ales ca asta se intampla dupa 18 ani de dominare , trista!, a dreptei in Bucuresti. Eu nu am nici un fel de dubii in legatura cu independenta politica a lui Sorin Oprescu, dar contez pe continutul sau politic si de atasamentul sau real si puternic fata de social-democratie, si asta tocmai pentru ca el este un om serios si nu poate sa aiba devieri politice conjuncturale, asa cum se intampla cu atatia altii!

  Va multumesc pentru rabdarea cu care analizati comentariile de pe blog si pentru generozitatea cu care raspundeti. Cred ca drumul dumneavoastra politic este acum la un nivel inalt si exemplar, de care PSD ar trebui sa poata profita la maximum, asa cum trebuie sa o faca intreaga politica romaneasca.

 7. sfinx667 Says:

  Domnule Presedinte, Ion Iliescu,
  Va multumesc in numele tuturor resitenilor si nu numai, buna dumneavoastra credinta si intelepciunea, ne-au invatat a lua atitudine si a ne implica, a spune lucrurilor pe nume si, am inteles a nu ne pierde nadejdea, a strange randurile si a ne mobiliza devenind activi, delimitandu-ne de practica ” a ne plange ” si atat. E foarte important pentru noi acum, sa punem in practica tot ceea ce ne-ati invatat, si sa nu ne abatem de la calea pe care am pornit.
  Simpla dumneavoastra prezenta pe scena politica romaneasca ne da aripi, motivatie si, implicit putere a ne mobiliza , obligatia noastra fiind aceea de a reusi si a ne responsabiliza cu multa seriozitate.
  Stima si consideratie, recunostinta pentru deschiderea deosebita spre dialog constructiv, inclusiv cu noi , va doresc succes in toate demersurile si promitem a ne stradui mai mult.
  Sibilla

 8. reformacj Says:

  Se mai pregateste un simulacru de solutie la cluj, prin inlocuirea conducerii de la filialele care au rezultate proaste scapand din vedere adevarata cauza.Taoata ecipa de conducere, cu “strategia” din campanie trebuie sa-si dea demisia si aici intra si STRATEGUL CU DIPLOMA Dancu, care si-a confirmat competenta si capabilitatile de trei ori.Nu rezolvam situatia in PSD cluj daca nu se rezolva cauza, ca de aceea avem aceste rezultate care-l caracterizeaza perfect pe Dancu=cauza. Nu trebuie sa ne prefacem ca eliminam cauza sacrificand cativa lideri de filiala{cluj-napoca).Cu o floare nu se face primavara.Va multumesc si asteptam actiunile promise care vor avea efectele scontate, cu siguranta, daca echipa care le va promova este compatibila cu cele din mesaj.Interimatul va solutiona situatia in judetele cu rezultate dezastruoase pentru psd si bune pentru prietenii lor,pdl.

 9. reformacj Says:

  Cu tot respectul, d-le presedinte este necesara ELIMINAREA CAUZEI pentru a putea incepe activitatea politica, FARA COMPROMISURI.Ea este MOTIVATIA rezultatelor dezastruase obtinute la cj, si lipsa de credibilitate a purtatorilor de mesaj,”strategi”, care nu au fost perceputi de electoratul nostru traditiona(rural), ca reprezentanti si reprezentativi pentru ei.Consider ca, cu o floare nu se face primavara si nu este productiv, durabil, sa mimam primenirea psd-ului cluj, prin demisii nesemnificative, fata de ceea ce s-a obtinut la alegerile locale. SCOPUL ESTE MULT PREA IMPORTANT pentru a face compromisuri care ne vor costa la parlamentare si nu numai.Doar asistam de cel putin 8 ani la acest teatru ieftin si electoratul si-a spus CLAR parerea.Sa aplecam urechea si sufletul la dorintele si dezideratele lui si sa lasam de la altii sa gestioneze acele interese de conjunctuta inferioara dar in alte sisteme. Sa va dea domnul gandul cel bun si sa fiti sigur ca credinta in divinitate, ca si in ideologie, nu poate sa ne-o ia nimeni, pe cand cele pamantesti…………………

 10. reformacj Says:

  D-le presedinte am auzit declaratia lui dancu de azi 14,30 de pe realitatea care afirma ca a rezolvat situatia la cluj prin demisia filialelor cluj, turda si huedin. Va intreb, in 2004 cine a facut strategia lui rus? Dar in 2008? Cum se poate exclude de la responsabilitati , acest las, dancu, fofilandu-se dupa demiterile celor care au dat dovada ca cel putin au coloana vertebrala, invocand faptul ca este presedinte de putin timp? Nu cumva el clameaza si-si atribuia paternitatea STRATEGIILOR IN PSD?(Proiectul cu caracter regional, esuat din fasa).Daca nu va fi demis si se vor accepta compromisuri, asa vom si continua si vom avea rezultate si mai slabe la parlamentare

 11. reformacj Says:

  Imi aduc aminte de acel personaj politic, trecator prin politica, sper, care si-a permis sa eticheteze injurios anumiti membrii marcanti si fondatori ai psd, cu sintagma”Eticheta expirata” si acum pe realitatea spun ca au rezolvat problema cj. Consider ca nu trebuie sa sprijinim ca sa nu creem precedente, astfel de indivizi, carora putin le pasa de ideologia psd, doar de ceea ce pot culege PRIN TRAFIC DE INFLUENTA.Doresc sa fim uniti in continuare in credinta.

 12. SorinPLATON Says:

  In legatura cu demisia “Grupului de la Cluj” in corpore, sau cel putin a principalilor sai protagonisti incumba doua aspecte:

  1. Daca au facut gestul ca un raspuns sincer vis a vis de rezultatele PSD Cluj nefavorabile din teren, daca vor ramane “pe tusha” cel putin un ciclu de 4-5 ani ca si simpli membri de partid, consider demisia lor ca venita din partea unor oameni de onoare si de reconsiderat intr-un ipotetic viitor.

  2. Daca au comis gestul demisiei doar ca un simplu calcul politicianist (“ne demitem, apoi convocam in scurt timp conferintele municipala si judeteana, iar acolo ne aducem oamenii nostri “de casa” siguri la votat precum si-n comisia de numarare a voturilor, vom fi reconfirmati pe functiile pierdute, toate deficientele din actul de management al PSD Cluj fiind sterse cu buretele instantaneu) au facut exact ceea ce intentionau dansii sa combata in cadrul asa zisei reforme din PSD…

  Ce parere aveti dvs. d-le pres. Iliescu vis a vis de conduitele ce le-am sugerat?!

  Cu stima,

  1=

 13. Victor Says:

  Dancu este o rusine pentru orice partid. Numarul de voturi pe care il atrage acest individ pe fata caruia se citeste viclenia ar face de rusine si partidele ne-parlamentare. PSD ar trebui sa rezolve odata problema asta a asa zisului grup de 4 insi de la Cluj care sunt extrem de vocali dar asa cum au dovedit in repetate randuri, legatura intre ei si politica este zero.

  Eu nu inteleg un partid care tine astfel de oameni in pozitii de conducere. Si stiu o grmada care gandesc ca mine. Doi, trei ametiti a caror ideologie politica este cel putin dubioasa isi permit sa faca ce vor intr-un partid care se pretinde de prima mana. Consider ca este cazul ca PSD sa nu mai astepte si alte insuccese si sa-i sanctioneze pe cei de la Cluj. Banuiesc ca este greu la cat de conectati sunt la mafia zonala dar conducerea centrala trebuie sa faca ceva pana cand actiunile celor de la Cluj nu vor influenta in sens negativ si votul la nivelul tarii.

 14. reformacj Says:

  @Victor
  Sunt in consens cu tine Platon si Victor si ar trebui urmat exemplul pnl.Ce spuneti d-le Iliescu?

 15. reformacj Says:

  Observ ca astazi la antena 3, la firea, boc a declarat dizolvarea unor filiale pdl si a afirmat ca s-au inregistrat demisii a conducerilor filialelor pierzatoare CU TOT CU PRESEDINTELE DE LA JUDET. Se pare ca mai exista la unii onoare politica, dar nu in psd cluj. Daca unii nu o au, trebuie ajutati sa-si dea demisia sprea binele primenirii clasei politice.

 16. SorinPLATON Says:

  Doamna sau domnule “reformacj”, revin si va rog sa luati legatura cu mine pe privat ( cafeneaua.politica@gmail.com ) deoarece as dori sa cunosc si fizic spiritul dvs. contestatar virtual. Nu aveti de ce va teme, maniera mea cavalereasca de a pune problema ferindu-va de “spaima” unei eventuale devoalari a identitatii dvs….desi fie vorba intre noi, curajul trebuie manifestat pana la capat si nu sa o tot dam pe dupa ciresh…
  “Ai de spus ceva in viata? Fa-o cu curaj pe fatza”.. spunea regretatul Toma Caragiu… Mizeria si tupeul majoritatii parvenitilor Romaniei persista tocmai pentru (si mizand pe faptul) ca unii dintre noi nu au suficienta barbatie, pe fond ajungand o natie de “babe” in voia vremurilor si …stomatologilor…
  Privind vitejii ce “lovesc crancen” la adapostul (in spatele) monitorului si anonimitatii stau si ma gandesc ca noi romanii nu avem gena faptelor mari si principiale in sange si brand-uri ca si Mihai Viteazul, Decebal, Vlad Tepes, etc au fost doar scorneli de marketing pentru a ne salva aparentele de posibil impotenti ratati.

  Deci revenind, daca esti si practic “barbat” (“barbata”) si nu doar teoretic doresc sa mi te relevi… nu de alta dar trebuie sa ne unim eforturile cei pe un cuget si simtiri, pentru ca avem muuulte de facut “in si cu” tara asta….

  1=

 17. aviaxis Says:

  Dintre toate prostiile pe care le puteau face bucurestenii au ales s-o faca pe cea mai mare… anume sa-l voteze pe Oprescu. Si o sa ve spun si de ce:
  – Oprescu nu este un om foarte destept. Pare-se ca raza si diametrul sunt doua notiuni in afara sferei lui de cunoastere
  – Oprescu nu are planuri concrete si notiuni de management elementar. El construieste autostrazi zburatoare paralele cu inelul principal. Gargara!
  – Oprescu obisnuieste sa se foloseasca de falsuri. Vezi cazul semnaturilor trucate descoperite de PIN.
  – Blaga e un om cu mult mai multa experienta. A reusit sa elimine steguletul rosu de pe Administratie cat a fost ministru spre deosebire de Oprescu care a condus un spital si ala destul de prost.

  Si pentru ca tot tacamul sa fie laolalta, bucurestenii au facut un alt lucru absolut inexplicabil. L-au pus pe Oprescu sa faca proiecte folosindu-se de consiliul lui Blaga. De-a dreptul …. incredibil (sa nu zic mai mult).

  De data asta… chiar si-au dat cu stangu-n dreptu’ cum s-ar spune!

 18. Victor Says:

  Este o parere subiectiva, partizana chiar cea conform careia Oprescu nu a performat din pozitia de manager al Spitalului Municipal. Din nefericire am cunoscut destul de bine acest spital si pot spune in cunostinta de cauza ca Oprescu a facut o treaba exceptionala acolo. Incepand cu look-ul spitalului, si terminand cu serviciile oferite, profesionalismul doctorilor, cel putin pe vremea cand actualul Primar era la conducere totul era la standard occidental.

  Din ce cunosc sunt de acord si cu faptul ca Blaga a facut treaba buna la Ministerul de Interne. De asemenea am remarcat din spusele parlamentarilor indiferent de culoarea lor politica, ca a avut o relatie foarte buna cu acestia si a stiut sa gaseasca intotdeauna modalitatea de a-si trece proiectele prin legislativ.

  Restul acuzatiilor care i se aduc lui Oprescu sunt speculatii. La fel de bine pot si eu remarca ca Blaga este prea supus Cotroceniului mergand uneori pana la a uita ce inseamna bunul simt. Imi amintesc ca in timpul campaniei, probabil la comanda presedintelui, a reluat povestea mineriadelor si chiar l-a acuzat pe Sorin Oprescu de legatura cu Ion Iliescu pretinzandu-i sa se dezica de acesta. Acest atac s-a dovedit ca a fost o greseala care nu numai ca nu i-a adus voturi dar i-a luat. Bucurestenii nu mai vor sa auda dupa 18 ani de povestea mineriadelor si mai ales asa cum este ea prezentata de rauvoitori de cei care au interese altele decat cele firesti. De asemenea nu mai vor sa auda prostii gen Ion Iliescu este comunist. Electoratul s-a emancipat, nicidecum nu si-a dat cu stangul in dreptul.

  S-a dovedit, cat se paote de clar ca bucurestenii cel putin, nu mai cred in vorbele goale ale politicienilor care incearca sa faca din Ion Iliescu vinovatul pentru tot ce merge rau in tara asta.

  De asemnea a trecut vremea in care un politician putea castiga pretinzand ca va lupta cu “sistemul ticalosit”.

  Acestea sunt motivele pentru care bucurestenii i-au acordat credit “omului lui Iliescu” si nu “omului lui Basescu”. Pentru ca Ion Iliescu si “omul lui” au stiut sa-si adapteze discursul politic la vremurile prezente sa nu mearga pe ideea de a ataca adversarul cu vorbe goale iar Traian Basescu si “omul lui” nu au stiut. Acestia din urma au vrut sa invinga folosindu-se de smecherii ieftine. Nu mai merge.

 19. reformacj Says:

  @sorin platon
  Doriti sa spuneti barbata?

 20. reformacj Says:

  D-le presedinte va postez un articol al unui ziarist locl din cluj care a sesizat CORECT ce se intampla la cluj cu psd-ul:
  “Dacă va continua războaiele dinaintea şi din timpul campaniei, victoriile sale imediate vor fi iluzorii şi nu-i vor aduce felicitări decât din partea acelui cor de lăudători care se înfiripează cu rapiditate în jurul oricărei persoane publice din România şi de oriunde altundeva. Chiar dacă are antipatii şi chiar duşmănii la nivel personal, acestea nu ar trebui să se vadă în exercitarea funcţiei pe care o deţine.

  Poate nu ar fi rău să privească mai atent spre Naşul său de la Primărie, care zâmbeşte şi întinde mâna chiar şi celor mai mari adversari şi duşmani ai săi.”
  Rareş BOGDAN
  raresbogdan@ziuadecj.ro
  Ei ce spuneti? Social democratie aci pe maluri Somesene, cu dancu impreuna?

 21. reformacj Says:

  “Dănuţ Canta în victime ale sistemului şi transformarea rapidă a celor doi în noii eroi de la Termopile ai luptei împotriva tăvălugului portocaliu.Din păcate, practicile şi greşelile sunt aceleaşi, se pare. Jenantă şi poziţia celorlalţi consilieri social-democraţi care au tăcut ca porcii în păpuşoi, deşi un coleg de-al lor era blocat în exprimarea unei poziţii. ”
  tot din acelasi ziar

 22. ginala Says:

  Domnule Presedinte,

  Sunteti de acord cu performanta domnului Sorin Oprescu….
  Este adevarat ca domnul Oprescu a fost ajutat in campania electorala de Presedintele Executiv al G.I.E.D.D., doamna Cristiana Sirbu?
  A fost sfatul dumneavoastra sau initiativa de a-l ajuta pe domnul Oprescu a fost a doamnei Cristiana Sirbu?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: