PRECIZARE LA O STIRE

         

Referitor la ştirea vehiculată în presa ultimelor doua zile sub titlul: “ Iliescu nu şi-a completat declaraţia de avere integral”, ţin să fac următoarele precizări :

 

 • Deşi informaţia iniţială, transmisă de o agenţie de ştiri cuprindea conţinutul menţiunii mele, adăugată pe formular, si anume: “În finalul declaraţiei de avere actualizată, Ion Iliescu precizează, cu titlu de observaţie, că “în cursul anului 2008, nu au survenit modificări faţă de cele declarate”, iar în paranteză adaugă “decât sporurile cunoscute la indemnizaţie şi pensie”, aceasta mentiune nu apare în textul materialelor de presă.

 

 • De la această preluare, cu rea-credinţă, s-a construit, in mod artificial, un caz, în care unii isi permit sa foloseasca, cu vadita tendentiozitate şi totala lipsă de decenţă, tot felul de expresii jignitoare.

 

 • În fond, câtă vreme declaraţia se actualiza doar după şase luni, inutil, după părerea mea, şi birocratic, am menţionat doar schimbările care au survenit în această scurtă perioadă. Restul averii se regăseşte în declaraţia de anul trecut, accesibilă tuturor celor interesaţi.

 

 • Dacă asta e problema de fond, in cel mai scurt timp voi actualiza declaraţia, completând (prin copiere) toate capitolele. Deşi sunt convins că, astfel, anumite „persoane” vor fi extrem de triste că le dispare un subiect „gras”pentru editoriale şi ediţii speciale. 
Advertisements

15 Responses to “PRECIZARE LA O STIRE”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Eu la duşmanii dvs. care nu vă lasă în pace nici acum, nu le doresc decât un singur lucru:

  SĂ AIBĂ EI PARTE DE AVEREA DVS.!

 2. Victor Says:

  Bine zis Mihnea. Astia nu mai stiu ce sa inventeze. Negasind nimic care sa mai prinda la populatie, nici un motiv sa dea in Presedintele Iliescu, acum frizeaza ridicolul. Am scris ieri, ce poate fi mai ridicol, ce poate dovedi mai multa nesimtire decat sa te legi de declaratia de avere a singurului om politic care nu are nici cea mai mica legatura cu banii, cu avantajele materiale?

  Am fost mai multi care am scris ca o sa vina vremurile in care Ion Iliescu o sa fie acuzat si pentru schimbarile climatice. Pentru ca unii nu pot accepta ca este cel mai mare strateg politic. Toti jurnalistii astia care muncesc, scriu de ani de zile la comanda impotriva lui Ion Iliescu au fost teribil de socati sa constate ca au facut-o degeaba.

  La Bucuresti Ion Iliescu l-a invins pe Traian Basescu. Despre asta este vorba. Si il va invinge oricand si oriunde.

 3. emigrantul Says:

  Mihnea Georgescu Says:
  June 20, 2008 at 3:21 pm
  Domnule Preşedinte,
  Eu la duşmanii dvs. care nu vă lasă în pace nici acum, nu le doresc decât un singur lucru:
  SĂ AIBĂ EI PARTE DE AVEREA DVS.!

  Victor Says:
  June 20, 2008 at 5:19 pm
  Bine zis Mihnea. Astia nu mai stiu ce sa inventeze. Negasind nimic care sa mai prinda la populatie…
  ================================================

  Dar tie Mihnea nu iti este rusine sa folosesti doua nume distincte pe acelasi forum! Esti penibil.

 4. sfinx667 Says:

  @Druje Mihnea, nu sunt de acord cu tine de data asta…. adica de ce sa aiba parte de-a moaca ei dusmanii de averea domnului Presedinte? Iti dai seama cat a gresit domnul Presedinte Ion Iliescu, sa nu completeze in delclaratia de avere tocmai capitolul cel mai semnificativ si de care ei recunosc de bunavoie si nesiliti de nima-n lume ca nu au parte dar in schimb tanjesc….
  Pai da, asa avere mai rar, are domnul Presedinte Ion Iliescu avere, sigur ca are, dar, modest cum il stim cu totii, nu spune….spun eu : intelepciune pentru ei toti la un loc, zambetul , energie pozitiva, are marea calitate de a fi mai inainte de toate OM si desigur, incrancenarea vie din piatra, va sa zica a reusit in ciuda a toate si prea multe sa ramana Stanca, Sfinxul acela care ne vegheaza si ne asculta, ne invata ….
  Nu ar fi corect oare, druje,ca ei stimabilii dusmani sa ia aminte si sa ia notite, sa se indrepte si sa aiba parte atunci cand vor merita?
  Eu am alta vorba pentru ei : ” Lumineaza-i, Doamne, ca nu stiu ce fac si da Tu , Doamne fiecaruia , dupa cum are sufletul, nici mai mult, nici mai putin ! ”
  Tot respectul druje Mihnea :)
  @ Domnule Presedinte, Ion Iliescu,
  Imi place mult pilda prin intermediul careia concluzionati : ” Dacă asta e problema de fond, in cel mai scurt timp voi actualiza declaraţia, completând (prin copiere) toate capitolele. Deşi sunt convins că, astfel, anumite „persoane” vor fi extrem de triste că le dispare un subiect „gras”pentru editoriale şi ediţii speciale. “…. pentru cine are urechi sa auda, si ochi sa vada, deschidere sa priceapa . Va pastrati zambetul si din nou ne demonstrati ce putere si forta are Echilibrul, in orice situatie . Cu adevarat sunteti un Invatator demn de urmat, noi, inca invataceii care avem atatea a invata, si suntembinecuvantati a va avea .
  Lectia dumneavoastra de moralitate sa speram a le fi invatatura de minte, macar in ultimul ceas si, sa speram, desi sincer nu cred, ca vor avea abilitatea de a deslusi o parabola. Si mie mi-e mila de ei !
  Felicitari domnule Presedinte, pentru ca aveti marele merit de a va pune averea la dispozitia noastra a tuturor, inclusiv a lor : INTELEPCIUNEA !
  Deosebita consideratie si stima,
  Sibilla

 5. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  constat cu tristete cum creste in media prostia agresiva, vulgaritatea strigatoare, obscenitatea si lipsa de moralitate, preferinta pentru injurii si invective. este semnul unei degradari morale grave si a adoptarii unor modele a caror deficienta de substanta se vede clar. Nu stiu de ce se promoveaza aceasta ura oarba impotriva dumneavoastra, de ce se perpetueaza aceasta tehnica stalinista, bolsevica, a blamaarii perpetue a adversarilor politici, si aceasta apelare la irationalitate si confruntare. Asta pentru ca Tov Basescu nu se poate dezbara de racilele comuniste pe care in aparenta le incrimineaza? Sau este o alta forta in spatele sau, care reprezinta papusarul acestei papusi dezarticulate pe care o aplauda doar spectatorii drogati ori ametiti de alcoolul tare pe care il consuma si deja il exhala idolul lor? Nici nu mai stiu ce sa cred. Pentru ca e limpede ca sunt interese mari implicate in aceasta lupta din moment ce au oameni platiti sa atace inclusiv pe cei care sunt solidari cu dumneavoastra aici, in bloggosfera. Ce urmeaza oare? Linsajul facut in realitate?

  http://mariabarbu.wordpress.com/2008/06/20/un-fenomen-negativ/

 6. Horia Blidaru Says:

  Ca sa supravietuiasca, viermii au nevoie mereu de mizeriile in care sa colcaie si din care sa-si traga seva lor scarboasa. Si ce alt mijloc mai la indemana au decat sa scormoneasca si, atunci cand nu gasesc nimic, in disperarea de a nu-si pierde obiectul muncii, sa inventeze?
  Din pacate, astfel de specimene intretin aerul toxic din spatiul public romanesc.
  Din fericire, astfel de atacuri au, de multa vreme incoace, efectul de bumerang. Eu cred ca lumea s-a lamurit cum stau lucrurile si realizeaza cat de trasa de par e lansarea de suspiciuni impotriva lui Ion Iliescu pe motiv de avere. Si de catre cine?…
  Tarasenia asta mi-a amintit finalul unui foarte recent articol al lui Adrian Paunescu: “Nichita Stănescu spunea memorabil că există nenorociţi atât de decăzuţi încât se pot găuri prin arătare cu degetul şi pot muri prin cădere în cur”. Cam asa si autorii unor astfel de acuzatii stupide…

 7. grigoraspo Says:

  Domnule Iliescu trebuie să admitem că se poate ca săracii jurnalişti să fi fost puţin neatenţi şi să nu fi observat precizarea făcută de dumneavoastră, că poate n-or fi ei nici chiar atât de diabolici încât să fi observat-o şi totuşi să fi scris acele lucruri… Dar prinde bine că le-aţi dat puţin peste mână, merită! Merită, fiindcă fac declaraţii jignitoare fără să verifice că ceea ce spun e adevărat! În presă este esenţială existenţa unei dovezi în sprijinul oricărei afirmaţii făcute! Aşa este normal! Să ne aducem aminte de zvonurile cum că aţi fi agent al Moscovei, etc. Aceasta este din păcate presa din România! O presă destul de imatură, care mai are multe de învăţat de la presa occidentală! Este bine să luăm atitudine faţă de astfel de abateri! Dacă nu facem acest lucru, devenim noi înşine susţinători ai săi printr-o aprobare tacită!
  Din fericire constat că se ridică în presa noastră şi nişte oameni de valoare… Aceştia merită toată aprecierea noastră! Deşi sunt tineri şi mai au ceva de învăţat, văd în ei viitorul!
  Cu bine,
  Paul Octavian Grigoraş .

 8. instalatorul Says:

  Prostii, timpenii. Ori niste cretini isi imagineaza ca astfel il rontaie pe dl Iliescu ( caz in care prostia m-ar deranja si in tabara proprie) , ori niste ziaristi disperati fabrica stiri in perioada mai seaca de inceput de vacanta. Totusi, domnule Iliescu, recunoasteti ca treburile astea va tin cit de cit activ pe perioada verii, pina isi termina porcii de politicienii de bronzat soriciul.

 9. stef36 Says:

  Domnule Presedinte ! Nu merita sa va necajiti pentru toate cele rele spuse
  de cei din anturajul d-lui Basescu! Ei cred ca daca va ataca zilnic, noi cei multi nu va mai stimam, dar se inseala amarnic, acest popor va apreciaza pentru tinuta demna, ireprosabila a Dvs., Astazi cind am citit aceste lucruri,
  am inteles cit sunt de disperati cei care spun prostiile respective Oare cred
  ei ca noi o sa fim de acord cu aceste murdarii? Nu se cade sa mai vorbim despre ei Sunt oameni care sunt facuti pentru ura si dusmanie! Seamana vrajba la tot pasul!`Cel mai bine ar fi daca membrii PSD ar fi mai receptivi la nevoile oamenilor, la viata aspra a celor multi! O mai atenta monitorizare a PUTERII la toate nivelurile, popularizarea in presa a acestor ticalosi care distrug tot ce mai poate fi distrus ar fi foarte necesar!Ma uit in jurul Dvs., sunt oameni capabili, pregatiti, care pot fi de folos dar au intrat intr-o anumita inertie asteapta sa fie invinsi zi de zi, de lingai din PD-L (Boureanu, Videanu, Udrea, Boc, Turcan s. a ) Nu inteleg dece d-nul Vanghele se comporta asa la postul TV REALITATEA?ce joc este acesta sa nu fi de acord cu politica partidului? sa fi de partea celor din PDL ? Oare este corect cum procedeaza? Eu l-am apreciat dar sunt foarte nemultumita de prestatia sa! Parerea celor multi nu trebuie trecuta cu vederea ! Va doresc D-le Presedinte, sanatate si multa putere in conducerea acestui partid pentru binele poporului Cu stima Stefi,

 10. emsal Says:

  ADEVARUL DESPRE MIHNEA GEORGESCU

  Desi se considera liber-cugetator, acest Mihnea Georgescu a absolvit in 2005 Institutul Teologic Baptist din capitala si chiar a fost hirotonisit (ordinat) pastor in Biserica Baptista “Betel” din Bucuresti. Probabil ca doreste sa ascunda aceste detalii, tocmai pentru a poza in mare filozof, om de stanga etc.. Este, de fapt, un mare oportunist care va parasi PSD-ul cu prima ocazie favorabila, asa cum a facut si cu biserica.

  Voi reveni cu detalii si documente!

 11. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  NU RĂSPUND LA PROVOCĂRI FASCISTE ŞI OBSCURANTISTE!

  Lăsaţi-i să latre cât vor vrea, eu sunt licenţiat în Filosofie al Universităţii Bucureşti, doctorand în Filosofie la aceeaşi Universitate, unde îmi susţin o teză de doctorat despre Antisemitismul Creştin. Mai nou sunt şi student la Drept!

  Sper ca în septembrie 2008 să obţin titlul de Doctor în Filosofie.

  Sunt de stânga, dintr-o familie cu vechi tradiţii de stânga…

  Despre indivizii de teapa lui Emsal, deocamdată numai tăcere… deşi ştiu destule amănunte compromiţătoare despre aceste iude… ;)

 12. radualexandrupsd3 Says:

  Ceea ce ma surprins mereu la actuala putere a fost permanenta preocupare de a castiga capital electoral . Inainte de alegeri se deruleaza diverse scenarii prin care castiga procente , in timpul alegerilor denatureaza diferite evenimente pentru a influenta rezultatul acestora , imediat dupa o iau de la capat.
  Aceasta perseverenta da roade de vreme ce este reeditata la infinit si face parte dintr-o strategie bine gandita de a fi tot timpul in atac .
  Nici nu mai conteaza care este tema cert este ca mereu exista ceva care trebuie negat si contraargumentat .
  Stau si ma intreb de ce nu exista si situatia inversa in care puterea sa fie nevoita sa dea replica unor interpelari din partea opozitiei ?

 13. Cezar Pesclevei Says:

  Atmosferă de seară în Capitală

  Atmosfera e caldă şi poluată. Am impresia că Bucureştiul a fost un cuptor imens în timpul zilei iar acum încă îşi păstrează nu puţinele grade Celsius în plus. E seară. Liniştea se îngână cu Agitaţia, cea din urmă pierzând hectare de teren în confruntarea cu Liniştea.

  Scârţâitul stresant al roţilor de tramvai se împletesc mai rar cu şinele obosite până se pierd în absenţă şi se confundă cu scârţâitul clipelor ce se pierd în cumpăna nopţii.

  Campania electorală s-a terminat. Până la următoarea campanie, străzile vor rămâne apolitice, fără ecoul distorsionat de sloganuri, promisiuni sau „Votaţi-l pe (…)!, Votaţi-l pe (…)! Votaţi-l pe (…)!. Doar ticăitul ceasului e singurul care distorsionează ecoul realităţii noastre postmoderne, el singur rămas fără promisiuni neândeplinite, el singurul care îşi duce la bun sfârşit promisiunea: Trece vremea! Şi trece.

  Pe măsură ce rândurile aleargă pe hârtia virtuală iar scrisul meu „Times New Roman 12” înegreşte progresiv pagina A4, vântul îşi îndeplineşte în sfârşit promisiunea tacită de a ne aduce nu numai ploaia ci şi aerul rece de la mama Rusia.

  Liniştea de pe străzi este deplină. Greierii, câteva voci ce se pierd în depărtare sau câteva maşini sunt singurele care o curmă.

  În cadrul neoficial dintre patru pereţi, la capitolul „Partide”, PD-L jeleşte cu lacrimi sintetice colorate în portocaliu, înfrângerea inadmisibilă.

  PNL continuă cu episodul şapte scandalul declanşat de eşecul lui Orban iar Premierul Călin Popescu Tăriceanu, în ipostaza călăului cu cagulă galbenă, îşi execută pionul de sacrificiu electoral – Ludovic Orban.

  PSD celebrează reuşita piesei „Lichidarea portocalie”, în regia lui Ion Iliescu, scenariul Adrian Năstase, piesă jucată pe scena Capitalei, avându-l ca personaj principal pe Sorin Oprescu.

  La capitolul „Personalităţi”, Traian Băsescu, îmbracă costumul de gală al unui histrion de odinioară şi se (re)dă cu poporu’ montând pe scenă interesul pentru viaţa de zi cu zi a românilor invitând la Cotroceni liderii partidelor parlamentare pentru a discuta cu aceştia, în data de 1 iulie a.c., pe tema creşterii preţurilor la alimente şi la combustibil. De altfel e o investiţie bună şi invitaţia aceasta. Nu-i aşa? Campanie electorală domnilor!

  Adrian Năstase desface şampania amară marca Am scăpat acum, vedem la toamnă (…) pentru suspendarea votului deputaţilor privind cererea DNA de a da startul urmăririi penale a onoratei sale persoane, vot ce se suspendă, se amână până-n toamnă, din lipsă de cvorum. Toamna se numără bobocii, nu-i aşa?

  Sorin Oprescu a prins rădăcini cu mulţumirile de pe site şi în fotoliul de Primar General, sperând să demareze ceea ce le-a promis bucureştenilor, iar Ion Iliescu e blocat în blogosferă şi nu a mai postat nimic de 3 zile. Necesită probabil un restart.

  Mihnea Georgescu iese la rampă ameninţător şi promite că nu va rămâne dator unor alte personalităţi.

  Câinii mai latră, unii mai muşcă! Noapte bună!

 14. Apel către Băsescu: Întoarce-te la Iliescu! « Mihnea Georgescu Says:

  […] mod evident, Ion Iliescu este pe val… am anticipat lucrul acesta încă de anul trecut, că Ion Iliescu şi Adrian Năstase se vor ridica decisiv în cele ce urmează… În ritmul acesta, Ion […]

 15. nraducanu Says:

  Stimate domnule Presedinte,
  Recent a aparut la Paris o carte intitulata “300 decisions pour changer la France”. Este prezentarea Raportului comisiei condusa de Jacques Attali si instituita de presedintele Sarkozy “pentru a elibera cresterea franceza”.
  Poate ca ati rasfoit deja aceasta carte, care mi s-a parut plina de idei ce ar putea, in parte, sa fie preluate intr-o eventuala oferta social-democrata pentru reformarea Romaniei. Daca insa nu cunoasteti aceasta carte, va informez ca am intocmit un rezumat comentat al ei (partea I si II) ce poate fi citit pe blogul meu : nraducanu.wordpress.com
  Cu stima, N. Raducanu

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: