COMENTARII RESTANTE

DESPRE RELAŢIILE CU CASA REGALĂ

În timp ce anca şi Victor subliniază cu pertinenţă că prezenţa mea la concertul şi masa consacrate nunţii de diamant a familiei regale a reprezentat un act firesc, de normalitate, bucur şi penuulmeni îmi reproşează întâmplarea legata de refuzul intrării în ţară a regelui. Nu vreau să las fără răspuns aceste remarci si, pentru acest motiv, fac cateva precizari.

La începutul lunii aprilie 1990, la CPUN, am primit o scrisoare de la Versoix în care mi se solicita acordul pentru o vizită în ţară a regelui, cu prilejul Paştilor. Am supus discuţiei textul scrisorii în Biroul CPUN, din care făceau parte domnii Radu Câmpeanu, Ion Caramitru, Ion Mânzatu, Karol Kiraly şi Cazimir Ionescu – vicepreşedinţi, precum şi domnii Ion Diaconescu, Radu Ciuceanu, Mircea Dinescu, Corneliu Mănescu, Toma George Maiorescu, Dan Hăulică şi alţii, ca membri.

Cu toţii, fără excepţie, au considerat nepotrivită prezenţa regelui, în plină campanie electorală. Victor semnala, în comentariul său, că în ţară exista o atmosferă nefavorabilă – „antipatie” (o numeste el), faţă de rege, care – în ciuda primirii calde, din 1992, s-a menţinut mult timp. De aceea, constata Victor, preşedintele Emil Constantinescu nu a întreprins măsuri pentru a-l invita în ţară în perioada mandatului său.

În ciuda episodului de la sfarsitul anului1990 – marcat de stângăcii si prejudecati de ambele părţi, in perioada urmatoare am căutat să depăşim acest moment.

În anii 1993 – 1996 au avut loc mai multe contacte prin intermediul unui consilier prezidenţial şi al unor reprezentanţi ai Casei Regale (dna Simina Mezincescu, dnii Antoniade, Brâncoveanu,). Cu unii din ei m-am întâlnit şi eu.

În 1994, la Patriarhie, prin bunele oficii ale Patriarhului Teoctist, a avut loc o întâlnire a reginei Ana cu acelaşi consilier prezidenţial.

În 1995, cu prilejul Festivalului Enescu, in prezenta celebrului violonist şi dirijor Yehudi Menuhin am avut o convorbire cu prinţesa Margareta.

In acelasi an, consilierul meu s-a intalnit de mai multe ori cu regretatul scriitor Mircea Ciobanu, in calitate de reprezentant al regelui,la cererea acestuia. Ulterior, l-am primit la Palatul Cotroceni de doua ori. Decesul scriitorului Ciobanu, campania electorală din toamna anului1996, precum si rezultatul alegerilor au intrerupt contactul si dialogul meu cu Casa Regala.

.

Imediat după alegerile din decembrie 2000 am reluat contactul cu Casa Regală. În martie 2001, am trimis doi consilieri prezidentiali la Versoix, cu o scrisoare de invitaţie adresata regelui si reginei pentru a participa la redeschiderea Muzeului National de Arta, fostul Palat regal.

În iunie 2001, a avut loc vizita regelui, prilej cu care am luat masa împreună la Cotroceni., iar in 8 noiembrie (acelasi an) l-am sărbătorit, la Cotroceni, de ziua numelui şi cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani. Au urmat alte intalniri comune. As mentiona „Apelul comun catre romani” semnat de rege, patriarh si presedinte

Aflându-mă la Forumul Crans Montana, în vara lui 2002, i-am făcut o vizită la Versoix. Numeroase alte întâlniri au avut loc cu diferite ocazii si dupa incheierea ultimului meu mandat de Presedinte.

Precum vedeţi, istoria relaţiilor noastre este mai lungă şi mai complexă, iar prezenţa la concert şi la masa din 10 iunie nu au fost întâmplătoare şi nici unicat.

Advertisements

13 Responses to “COMENTARII RESTANTE”

 1. ancaf Says:

  foarte interesante precizari!

 2. Victor Says:

  23.08.2004 Invitatia Presedintelui Iliescu adresata Majestatii Sale Regele Mihai :

  “Actul de la 23 august 1944, care a conferit Majestatii Voastre un rol proeminent in evolutia generala a evenimentelor si un loc de seama in istoria nationala, face parte dintre momentele cruciale ale istoriei celui de-al doilea razboi mondial.

  Sunt bucuros sa va adresez, Majestate, invitatia de a participa la ceremoniile din ziua de 23 august si de a primi, in felul acesta, omagiul pe care natiunea romana tine sa-l aduca tuturor celor carora le datoreaza acest act istoric”

 3. emigrantul Says:

  1) O intrebare: CE A CISTIGAT POPORUL ROMAN DE PE URMA RECUPERARII DE CATRE REGE A POSESIUNILOR SALE DIN ROMANIA care, sincer vorbind, nici nu este sigur ca ii apartineau de drept?

  2) Repostez un sondaj privitor la Regele Mihai. Poate mai sunt blogheri care nu au votat:
  http://www.sondaje.php0h.com/regelemihai.php

 4. emigrantul Says:

  Traian Basescu si Sorin Oprescu in turul doi al prezidentialelor din 2009

  Odata cu victoria lui Sorin Oprescu, si accederea acestuia la functia de primar general al Bucurestiului, a devenit evident pentru multi ca acesta nu va rata cursa prezidentiala de la anul. Ca urmare, initiind un sondaj in rindul cititorilor ziarelor, mi-a rezultat in mod sigur concluzia pe care am scris-o in titlul comentariului. Nu mai exista nici un dubiu asupra celor doi candidati care vor concura in finala din 2009.

  Sondaj Alegeri Prezidentiale 2009:
  http://www.sondaje.php0h.com/prezidentiale3.php

 5. Mihnea Stoica Says:

  Domnule Presedinte,

  Intrucat saptamanile care tocmai au trecut s-au caracterizat printr-o considerabila incarcatura politica, cred ca ar fi util sa fie trase cateva concluzii.
  Din acest punct de vedere, opinia si raspunsurile Dvs. la anumite intrebari ar fi, cred eu, mai mult decat importante, mai ales datorita indelungatei Dvs. experiente in ceea ce priveste campaniile electorale.
  1. In ce masura credeti ca alegerile locale care tocmai s-au incheiat vor influenta rezultatele alegerilor parlamentare?
  2. Credeti ca proaspatul primar al Bucurestiului, Sorin Oprescu, va fi blocat in realizarea planurilor sale ca edil-sef de catre alianta PD-L+PNG pe care presa o da ca sigura in Consiliul General?
  3. Scorul slab obtinut de PRM la localele din acest an l-a facut pe liderul UDMR sa declare ca este fericit ca partidul lui CV Tudor a scazut drastic. Credeti ca PRM isi traieste “ultimele clipe politice”?

 6. hombre2008 Says:

  D-le Presedinte,
  Apreciez deschiderea aratata de dumneavoastra fata de fosta Casa Regala. A fost si ramane un semn al normalitatii si al dialogului in viata noastra publica, un exemplu care ar trebui preluat in defavoarea inversunarii si a impartirii in baricade ostile – climat pe care Basescu incearca sa-l perpetueze in folos propriu.
  Dincolo de acest subiect, doresc sa supun atentiei dumneavoastra un text aparut pe blogul unui om pe care-l mentionati de trei ori in aceasta postare.
  Iata ce scrie acest Victor Babiciu despre luarea de pozitie a Grupului Europarlamentarilor PSD fata de rezultatele referendumului din Irlanda. Cred ca este intolerabil un astfel de vocabular de mahala la adresa reprezentantilor social-democrati in Parlamentul European. Putem sa fim sau nu de acord cu o idee, cu o iesire publica a cuiva. Dar e extrem de grav cand cineva isi permite sa improaste cu mizerii intr-un asemenea hal. Nu-mi amintesc sa mai fi vazut vreodata o asemenea insiruire de calificative jignitoare si ma revolta mai ales faptul ca ele sunt urmate de invocarea lasa a numelui dumneavoastra, drept paravan pentru excesele acestui Babiciu, personaj care s-a remarcat mai ales in ultimul timp printr-o labilitate si un talibanism care i-au indepartat de el pe multi din cei ce l-au creditat cu increderea lor.
  E cu atat mai grav faptul cu cat impresia generala transmisa de presa si de bloguri este ca europarlamentarii socialisti sunt cei mai activi dintre cei romani, fapt confirmat si de luarile lor de atitudine impotriva atacurile la adresa romanilor din Italia si de aceasta pozitie care apara interesele Romaniei si ale Uniunii Europene in intregul ei. Europarlamentarii PSD sunt singurii dintre reprezentantii nostri in Parlamentu European care s-au exprimat raspicat, iar cei de la PNL si PD-L au tacut depasiti de subiect. De asemenea, Ministerul de Externe a reactionat palid, intr-un spirit diplomatic prost inteles intr-un asemenea caz. Culmea e ca a fost una din primele reactii politice la nivel european si ca ulterior acest punct de vedere s-a regasit in pozitiile adoptate de cateva state membre ale UE.
  Iata ca se gaseste acest Babiciu sa-i injure ca la usa cortului pe toti, prevalandu-se de sustinerea dumneavoastra.
  Cred ca ar fi bine sa ne spuneti si noua pozitia dumneavoastra fata de aceasta iesire suburbana.

  Iata ce scrie Babiciu:

  Fratilor, “europarlamentarii social-democrati romani” sunt nesimtiti
  iunie 17, 2008 · 3 Comments

  Astazi prin bunavointa colegului Cristian Carlova am citit o declaratie a asa zisilor “europarlamentari social-democrati romani” legata de rezultatul referendumului din Irlanda. Dupa cum stiti, irlandezii au respins Tratatul de la Lisabona.

  Comunicatul este incredibil. Este de o aroganta si o prostie de nedescris. Nu am sa-l reiau aici il gasiti si singuri.

  In primul rand le-as sugera social-democratilor sa mai faca o clasificare. Spre exemplu : “europarlamentari social-democrati romani din zona Moldovei” sau de ce nu : “europarlamentari social-democrati romani vorbitori de limba engleza” .

  Fratilor, la dracu, v-ati dus acolo ca sa reprezentati interesele Romaniei si nu sa va certati si sa va impartiti dupa criteriile voastre tampe. Sunteti europarlamentari romani mai presus de apartenenta voastra la diverse grupuri in Parlamentul Europei. In plus, daca nu va duce capul si sunteti out of business in materie de diplomatie faceti fratilor apel la experti sa va invete. Veniti voi coate goale, matze fripte cu declaratii belicoase de zici ca sunteti miezul uniunii.

  Astia si-au simtit amenintate scaunele, si le-a fugit pamantul de sub picioare. Mai aveau putin si ii faceau cretini pe irlandezi ca au avut indraznala sa voteze “nu”. Si au venit si cu solutia geniala : prostimea sa nu mai aiba dreptul sa se exprime. Adica, citez :

  “Referendumul din Irlanda a demonstrat ca democratia directa (referendara) nu poate asigura progresul procesului european. Securitatea, libertatea si prosperitatea a sute de milioane de cetateni europeni cer acte de conducere complexe, care nu pot fi apreciate de populatii eterogene, din punctul de vedere al gradului de informare si educatiei. Integrarea europeana este un proces care trebuie condus politic de reprezentantii alesi ai cetatenilor europeni”

  Astia si-au pierdut complet simtul ratiunii. Nu ca ar fi avut prea mult vreodata dar asa ceva mie unul mi se pare incredibil. Cum ar veni, voi neghiobilor stati acolo si munciti ca sa ne platiti salariile uriase si avantajele ca de smecherie ne ocupam noi.

  Bai “europarlamentarilor social-democrati romani”, datoria voastra este sa-i responzabilizati pe cetateni, sa le explicati. Indiferent din ce tara provin cetatenii respectivi voi le sunteti prieteni nu dusmani. Le respectati deciziile. Chiar daca sunt putini. Esecul referendumului este esecul vostru de incompetenti nu al poporului irlandez. Mai bine v-ati fi oferit sa faceti o campanie de informare in Irlanda pentru ca peste o perioada sa se poata relua procesul de ratificare. Dar ce sa faceti voi, romani puturosi, decat sa va luati de poporul irlandez. Sa-i faceti idioti pe fata pentru ca nu inteleg ca voi trebuie sa va pastrati scaunele si salariile uriase.

  Voi sunteti urmasii lui Ion Iliescu? Voi cu aroganta, prostia, incompetenta si agresivitatea asta? Vreunul dintre voi l-a intrebat pe Ion Iliescu? Domnule Presedinte, uitati cam ce am vrea noi sa declaram. Ce ziceti e bine?

  Fratilor, va zic cu mana pe inima : “europarlamentarii social-democrati romani” sunt nesimtiti.

 7. bucur Says:

  Va multumesc ca-mi raspundeti din nou. Oficial poate asa a fost cum descrieti dumneavoastra , insa eu stiu ca regele a fost intors din drum de ,,o sleahta de vagabonti” asa cum avea sa se exprime chiar Majestatea Sa dupa incident. Si stirile internationale au preluat acest eveniment la vremea respectiva . Pana la urma poate eu sunt doar dezinformat si nu voi mai continua pe subiect . Dar sa stiti ca Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei nu a fost fortat sa abdice de comunisti , adica sa nu cumva sa-i acuze pe comunisti cineva . A abdicat Majestatea Sa asa ca sa ne arate noua romanilor cat de mareti si inaltatori sunt vreo 45 de ani de comunism CRUNT . Chiar dumneavoastra cu ce v-ati ocupat in ultimii 25 ani din acesti 45 de comunism CRUNT ca doar nu-i scriati Regelui la Versoix sau luptati pentru instalarea Capitalismului =Democratiei ?

  Ce gandeati desre Majestatea Sa atunci …ca e un ,,chiabur care suge sangele poporului…” ?

  Aceste lucruri nu va apasa acum ?

  Cu grupul de studenti care si-au permis sa colinde intr-o noapte de Craciun prin ’70 ce-ati avut ?

  Sunt multe lucruri de spus. Adanci , care dor foarte tare, insa stiu ca dumneavoatrsa aveti un raspuns pentru fiecare dintre acestea .

 8. petrisorsocol Says:

  ar trebui vorbit si de abuzul lui adrian videanu convocand consiliul general pentru cateva comisioane. in ce hal a ajuns tara asta.

 9. stef36 Says:

  Domnule Presedinte!

  Pentru mine si cei din generatia mea, este foarte greu de suportat unele
  aprecieri de prost gust, facute la adresa Dvs. (precum cele referitor Regele
  Mihai) de catre acest comentator infocat si care a descoperit ca poate scrie
  si spune orice dupa anul de gratie ”89 ! Daca ar fi de buna credinta, poate
  ar avea curajul sa-si reaminteasca vremea inainte de”89 si dupa. Atunci in
  zilele ”89 -90 au fost miscari de strada grele, cu consecinte grave pentru
  oamenii nevinovati care asistau neputinciosi la aceste greve si batai intre
  diferitele clanuri !
  Nu cred ca un alt presedinte, la acea vreme, ar fi reusit cu atita calm si diplomatie sa faca pace intre oameni! Da, pace, liniste, cred ca D-nul Base, ar fi scormonit zilnic sa gaseasca un simbure de zinzanie, vesnic pus pe harta ! Eu imi spun zilnic ca nu merita sa mai pomenesc numele sau, dar ma supara rautatile celor din spatele sau!
  Domnule Presedinte, regret astazi ca am stat departe de politica pina
  acum, dar nu pot suporta mojiciile acestor cuvintatori ai dreptatii!
  Va dorim sanatate, putere si intelegere pentru cei rebeli, spuneti-le la
  ceas de taina, ca avem destui dusmani inafara (eu ma consider cu inima alaturi de DVS si de toti cei care tin cu oamenii necajiti, cu tinerii care au nevoie de indrumare si ajutor, cu batrinii necajiti, cu copiii care pornesc un
  business si nu se descurca de birocratie si mafie in general!
  Mereu doresc sa spun numai vorbe frumoase si ma trezesc cu amintiri
  care nu pot fi uitate!
  Eu cred ca vor veni vremuri mai bune pentru copiii si nepoti nostrii!
  Cu stima SI RESPECT PENTRU CEI CU GINDURI BUNE !
  DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU, SANATATE ! DVS. SI FAMILIEI !

  Am ramas impresionata de imaginile frumoase alaturi de matusa Dvs.
  de frumusetea si simplitatea acelor locuri, Felicitari postului TV care a transmis acele secvente de o duiosie rara ! stefi,

 10. Victor Says:

  Eu nu inteleg ce legatura are sau ar trebui sa aiba Presedintele Iliescu cu iesirea mea suburbana. Este pozitia mea si cu asta basta. Nu raspunde Presedintele Iliescu pentru ce scriu toti blogger-ii. Este un articol public pe care il poate citi toata lumea. In mod sigur am exagerat, am scris articolul cu pricina sub imperiul unei reactii de moment , cred ca se intampla oricui dar cu mici exceptii de limbaj pozitia mea ramane ferma : comunicatul europarlamentarilor social-democrati este unul arogant si jignitor nu numai la adresa poporului irlandez dar la adresa oricarui cetatean al uniunii.

  Cei care s-au “indepartat” de mine sunt cei carora nu le-am mai permis sa scrie la mine pe blog pentru ca m-au contactat in private si au incercat sa ma faca sa scriu ceea ce doreau ei.

  In rest vad ca pe unii ii deranjeaza faptul ca Ion Iliescu ma citeaza in raspunsurile sale. Ma citeaza acolo unde Domnia Sa considera ca am pozitii pertinente ca doar nu o sa ma citeze in pozitia mea din articolul cu pricina.

  Bineinteles ca Presedintele Iliescu nu va fi de acord cu limbajul folosit in articol. Ce fac unii stau si imi pandesc mie limbajul pentru a il pune pe tapet mai apoi in speranta ca voi fi discreditat in acest fel? Pai va anunt ca in comentarii am facut-o deseori. Adica am folosit un limbaj mai colorat asa ca europarlamentarii cu pricina ar trebui sa fie mai vigilenti si sa imi urmareasca si comentariile nu numai articolele.

  Acum inteleg ca unii ar prefera ca Ion Iliescu sa nu mai puncteze pozitiile mele indiferent daca sunt pertinente sau nu si imi amintesc de un nick care scrie doar cand unui anumit europarlamentar social-democrat nu ii convine o pozitie de-a mea dar ar fi de preferat ca insusi europarlamentarul cu pricina sa o faca daca are ceva sa imi transmita.

  Si ca sa fie foarte clar, nu imi plac politicienii cu exceptia lui Ion Iliescu indiferent din ce partid provin. Nu imi plac social-democratii si nici macar europarlamentarii mai ales ca acest partid la un moment dat l-a tradat pe Ion Iliescu si prea putini sunt cei care au luat pozitii publice pentru a-l apara. Cand Ion Iliescu era atacat din toate partile adica si din interiorul partidului si de la Cotroceni, nu am vazut nici un europarlamentar social-democrat care sa il apere. Mai mult, se fereau sa ii scrie si numele pe blogul lor.

  De asemenea nu am vazut grija celora care imi critica mie acum limbajul pentru Ion Iliescu atunci cand era atacat cu un limbaj de santier de Vanghelie sau alti oameni din PSD.

  Poate eu sunt mai taliban dar talibanismul asta ma face sa il sustin pe Ion Iliescu sub numele meu adevarat, pe fata, fara rezerve. Iar daca un Vanghelie sau mai stiu eu cine isi permite un limbaj talibanic cu Ion Iliescu poate ar trebui si unul ca mine care sa stie si sa aiba curajul sa ii puna la punct.

  Daca cineva vrea sa arate in continuare cu degetul spre mine, eu ii multumesc pentru reclama nemeritata dar pozitia mea cel putin circumspecta fata de PSD este binecunoscuta, asa ca este evident, Ion Iliescu nu va fi de acord cu anumite scrieri ale mele.

 11. Comentarii legate de pozitia europarlamentarilor PSD cu privire la rezultatul referendumului din Irlanda « Victor Reloaded Says:

  […] iunie 18, 2008 · No Comments Am gasit pe un blog unele comentarii facute de blogger-i cu privire la Comunicatul Europarlamentarilor PSD pe care le semnalez criticilor mei: […]

 12. Victor Says:

  Un post scriptum:

  Presedintele Iliescu citise ce am scris eu, pentru ca este un articol public. Cei care doresc sa ii forteze mana sa ia o atitudine la scrierea mea nu fac decat sa reia metodele securiste din anii ’50.

  Consider ca Presedintele Iliescu nu se poate cobora la nivelul la care sa raspunda unor somatii de acest gen venite din partea unor anonimi cu atat mai mult cu cat este evident pentru oricine ca Ion Iliescu dezaproba orice tip de limbaj precum cel folosit de mine in articolul cu pricina.

  Se doreste un raspuns din partea Presedintelui Iliescu de dragul de a fi eu pus la colt. Raspund eu, pentru ce scriu si nu Presedintele Iliescu. De asemenea este jenanta para intre blogerii. Ia uitati doamna profesoara ce scrie celalat blogger. Pedepsiti-l, deziceti-va de el! Tipic romanesc. Nu sunt membru PSD nu sunt om politic , nu sunt consilier politic, nu am nici o legatura cu politica pentru ca in vreun fel sau altul scrierile mele sa aiba vreo legatura cu Ion Iliescu.

  Dupa mintea unora, noi blogger-ii inainte de a fi citati de Ion Iliescu ar trebui sa fim verificati ca la cadre pe vremuri si daca se descopera cumva ca in viata reala am injurat vreodata sau am avut un comportament inadecvat sa nu mai avem dreptul la a fi bagati in seama.

  Aici este blogging nu este dictatura securista. Blogging-ul presupune diversitate de idei de opinii.

  Presedintele Iliescu are grija sa ne invete pe fiecare cum trebuie sa ne comportam si cum trebuie sa gandim ce limbaj trebuie sa avem, nu este cazul sa il invete anonimii cum sa procedeze.

  Cand Domnia Sa a considerat ca am gresit a stiut sa ma faca sa inteleg. Acum am inteles inca inainte de a-mi transmite. Asta este rolul lui Ion Iliescu in lumea asta a blogging-ului. Sa ne invete. Si atunci cand gresim sa ne arate iar atunci cand spunem chestii pertinente sa ne incurajeze.

  Este normal sa ma incurajeze atunci cand gandesc bine si sa nu o faca atunci cand gresesc. Este rolul unui mentor. Eu il consider pe Ion Iliescu mentorul meu. Si cred ca asa ar trebui sa il consideram toti. Nu sa ii impunem noi pozitii.

 13. cirlovacristian Says:

  @hombre2008
  Dle/Dna @vbabiciu a fost “domn” in exprimare,eu imi permit mult mai multe iar daca dv aveti bunavointa sa “rasfoiti” si comentariile mele atunci probabil o sa observati ca este adevarat-si remarcile mele si cele spuse de mine.Ca va convine sau nu dv cit altora este strict treaba dv cum nu-i nici treaba mea daca dv plecati sau nu prin “strainataturi”-pe banii dv,bineinteles.Iar daca dv sunteti sau nu “din grup” ce sa va spun…….sa va fie rusine,va batem obrazu’……….din punctul meu de vedere ideile dv lasa de dorit deoarece acolo in Europa nu se pune accent doar pe 99% din populatie ci pe intregul de 100% si tot acolo in Europa Europarlamentarii din diferite tari partenere-nu stiu daca retineti:PARTENERE- la UE sunt in acele functii nu sa-si exprime votul lor de membrii de partid ci reprezinta interesele,opiniile si votul cetatenilor.cit de intolerabil este acest limbaj de mahala-este parerea dv si trebuie respectata-la fel de intolerabil este comportamentul dv,cel al europarlamentarilor si “asociatilor” acestor europarlamentari sociali-democrati.Lasind “culmea” la o parte dv stiti/cunoasteti ce reprezinta un parteneriat?Daca asemenea idiotenii-din punctul meu de vedere-sunt gindite,redactate si trimise si “culmea” ajung si pe la cine trebuie sa ajunga atunci probabil ca ne trebuie si un purtator de cuvint la fiecare europarlamentar si grup de europarlamentari.Stiti ceva?Lasati-ne ca de “ienervat” ne putem enerva si actualul presedinte-nu respecta legile,PM-chiar cine este?,pe echipa de fotbal-incapabili,Felix zbirlitu-cere alianta,Becali-ajuta Athos,eu cel putin nu mai am nevoie si de alte “scuze”penibile-dealtfel ca si numele ales,un nume romanesc,dealtfel.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: