REFERITOR LA ULTIMELE „ATACURI”

 

 

 

In legatura cu diversele „atacuri” lansate in ultimele zile si cu campania de dezinformare si promovare a unor neadevaruri despre evenimentele  petrecute acum 18 ani – pot constata doar incrancenarea unor oameni inraiti si orbiti de ura.

 

Filozofia lor este de a repeta la infinit invective si neadevaruri  dupa tactica „picaturii chinezesti” – pentru a inocula in constiinta celor neinformati „tezele” lor!

Altminteri, asistam la o incercare obsesiva de deformare a adevarului istoric.

 

Se vorbeste despre „mineriada” din 13-15 iunie, care ar fi urmarit „ reprimarea protestatarilor din Piata Universitatii” – ceeace este un mare fals istoric!

 

Ceeace nu se stie – manifestarea din Piata Universitatii  (si ea un act reprobabil si ilegal – de ocupare a unui spatiu public, pentru o actiune cu caracter electoral) – a incetat odata cu alegerile din 20 mai. In ziua urmatoare alegerilor, atat Liga Studentilor cat si PNTcd au anuntat retragerea din Piata. A ramas totusi un grup restrans, de asa-zisi „grevisti ai foamei” – cazati in corturi, sprijiniti de doua asociatii – „Asociatia 21 Decembrie” si „Alianta Poporului”.

 

Pe 11 iunie, o delegatie a „grevistilor” a fost primita de viceprimministrul Anton Vatasescu. Singura lor revendicare se concretiza in  cererea de a se crea „un post liber” de televiziune. Dupa explicatiile de rigoare, s-au angajat sa se retraga din Piata. Pe aceasta baza, Ministerul de Interne a prezentat un Plan, aprobat de Primul Ministru, Petre Roman, pentru degajarea pietei si reluarea circulatiei  in acest loc central al Capitalei ; mai ales ca in 14 iunie urma sa se reuneasca parlamentarii alesi si sa constituie cele doua Camere ale Parlamentului.

 

Se invoca faptul ca Politia ar fi procedat cu brutalitate pentru evacuarea celor din corturi ( in realitate, cei mai multi dintre ei parasisera corturile) dar, oricum – aceasta nu putea constitui o motivare pentru atacurile dure savarsite de grupuri violente, organizate, care au atacat si devastat institutii publice ale statului (Politia Capitalei, MAI, SRI, Televiziunea).

 

Despre aceste acte de vandalism, in conditiile in care Politia a cedat in fata atacurilor salbatice ale grupurilor incitate de turbulenti, cei ce „comemoreaza „ aceste evenimente, nu sufla o vorba! Nu numai ca nu pronunta vreo condamnare, dar nici macar nu dezaproba aceste actiuni. Le considera chiar „acte motivate de protest” ! Aceasta vorbeste clar despre cine sunt „cei ce agita spiritele” in legatura cu evenimentele mentionate ( ei insisi – participanti sau incitatori) .

 

Venirea minerilor nu a fost rezultatul „chemarii lor de catre cineva anume” , „pentru a-i reprima pe protestatari” ci rezultatul scenelor de cosmar la care asistau ingroziti cetatenii Capitalei si ai tarii, care nu intelegeau cum  de este posibil asa-ceva, dupa alegerile libere  din 20 mai si mai ales cum de nu riposteaza in apararea institutiilor statului organele de ordine si armata (care a intervenit, cu intarziere si cu mari retineri – tarziu, in noapte ).

 

Desigur ca si actele violente savarsite de unii mineri au fost la fel de nemotivate si ne-au creat o imagine negativa si in exterior. Dar ele erau efectul si nu cauza debandadei provocate in mod voit de forte interesate.

 

Apelul meu, din seara zilei de 13 iunie, se adresa cetatenilor, in general, ca sa sprijine fortele de ordine – pentru a pune capat starii de anarhie si actiunilor rebele ale grupurilor de iresponsabili. Iar multumirile adresate minerilor in 15 iunie, erau motivate, in conditiile date! (nu intamplator, si cetateni ai Capitalei le-au multumit, atat la venire cat si la plecare).

 

Unii, nu fara intentii perfide, au prezentat si prezinta si acum in mod unilateral, partizan evenimentele de acum 18 ani. „Asociatia victimelor mineriadelor” vehiculeaza o informatie falsa, neconfirmata de nici o dovada,  despre pretinse victime ale minerilor (peste 100 de morti).

Singurii morti in evenimentele de atunci au fost inregistrati in seara de 13 iunie (2 persoane impuscate in zona Ministerului de Interne asediat, alte 2 persoane, in apropierea Cercului Militar, un tanar ploiestean – injunghiat de atacatori, in curtea Televiziunii si un cardiac, decedat  in Piata Universitatii).

 

Despre toate aceste evenimente am scris si am vorbit in repetate randuri, atat in cartea „Viata politica intre violenta si dialog” – in care este inclusa si Stenograma discutiei mele cu Comisia Parlamentara care a analizat evenimentele din 13 iunie 1990  cat si cea privind analiza evenimentelor din septembrie 1991- cand cei stigmatizati de mineri in 1990, ii aplaudau de aceasta data si ii incitau impotriva Guvernului si a Presedintelui Iliescu,  inclusiv in cadrul congresului PNTcd.

 

Am vorbit deasemeni despre toate acestea in numeroase interviuri – inclusiv in cel postat pe acest blog – INTERVIU CORINA DRAGOTESCU *2003publicat in ziarul Adevarul                      

21 Responses to “REFERITOR LA ULTIMELE „ATACURI””

 1. Victor Says:

  In ultimele zile am observat ca tema mineriadei din 13-15 iunie 1990 este iarasi reluata.

  Am mai scris despre aceasta parte a istoriei traite, dar vreau sa mai reiau cateva idei.

  Si eu am fost in Piata Universitatii atat cat a durat manifestatia studentilor. Nu in fiecare zi, nu eram fan inrait dar ma duceam. Nu trebuie ca cineva anume sa confiste dreptul exclusiv de a se exprima legat de evenimentele de atunci. Am fost in Piata asa cum am fost si la Inter in noaptea de 21 asa cum am fost si sub gloante la facultate ducandu-ma acolo pentru a o apara :)) desi nu puteam sa port arma pentru ca nu facusem armata. Daca dreptul la o parere consta in participarea la evenimentele respective am si eu acest drept. Nu?

  Poate nu mi-am riscat viata pentru ca acum sa tac si sa accept numai un punct de vedere. Asadar eu zic ca Ion Iliescu nu a gresit atunci. Mi se pare exagerat sa facem o legatura intre manifestatia din Piata si ceea ce mai ramasese in momentul in care Politia a incercat sa evacueze Piata. Incercarea de evacuare a corturilor din Piata s-a realizat doar in urma unei intelegeri scrise si semnate intre reprezentantii asa zisilor grevisti ai foamei si autoritati.

  Minerii au venit ca urmare a apelului facut de Iliescu catre toti cetatenii nu catre un grup anume, dar mai ales sub imperiul impulsului emotional vazand la televizor imagini cu un Bucuresti sub asediu. Fum, foc, masini si cladiri incediate. Iliescu a fost cat se poate de clar si de corect in mesajul sau catre cetatenii tarii : fratilor vreti sa aparati democratia sau ii lasati pe astia sa distruga tot, sa invinga institutiile statului? Democratie inseamna si ordine sau mai ales ordine. Nu? Ce era gresit in evaluarea si apelul lui Iliescu? Politia fusese depasita iar Armata nu intervenea. Motive? In cazul Politiei proasta pregatire si dotare de la acea vreme, in cazul Armatei faptul ca ofiteri care detineau functii cheie erau in ancheta prvind reprimarea revolutionarilor din Decembrie 1989.

  Toti analizam parte din faptele minerilor, cele care au fost intr-adevar extrem, extrem de reprobabile. Atunci am fost socat sa vad ce fac unii dintre ei. Dar pentru respectarea ADEVARULUI ISTORIC cred ca trecem prea usor peste cauze venirii minerilor la Bucuresti. Uitam prea usor ca institutille statului erau incendiate de catre grupuri organizate paramilitar care foloseau sticle Molotov si arme luate din sediul Politiei. Uitam ca Ion Iliescu nu avea nici un motiv sa isi dea singur cu stangul peste dreptul si sa provoace atacurile respective la adresa sa pentru ca apoi sa se foloseasca de mineri intru restabilirea ordinii. Cine trebuia sa pastreze ordinea atunci si de ce nu s-a intamplat asa? De ce Politia a fost invinsa si de ce Armata nu a intervenit? De ce au venit minerii? Care a fost cauza?

  Ni se serveste asa brusc: Ion Iliescu a chemat minerii si acestia au facut numai rau. Este corect? Ce motiv a avut Ion Iliescu sa faca apel la cetateni sa sprijine autoritatile? Cine evalueaza raul, cine il masoara? Aia care atacau institutiile statului care dadeau foc masinilor faceau bine? Era democratia in pericol sau nu? Aia puneau viata unor oameni in pericol? Da sau nu? Au atentat la democratie? Da sau nu? Ce legatura este intre venirea minerilor si Piata Universitatii? De ce se incearca aceasta manipulare? Piata Universitatii nu mai exista ca si manifestatie. Ea incetase dupa alegerile din 20 Mai 1990 cand principalele organizatii care au sustinut manifestatia s-au retras oficial din Piata.

  Ce treaba are manifestatia din Piata Universitatii cu mineriada??? Pai daca manifestatia din Piata are treaba cu mineriada, inseamna ca are legatura si cu faza intermediara, adica cu cea care a provocat venirea minerilor si anume cu atacul grupurilor paramilitare asupra sediului Politiei,al SRI, al Televiziunii, al Ministerului de Interne. Cei care acuza minerii si leaga mineriada de Piata Universitatii inseamna ca leaga manifestantii din Piata si organizatorii de atacurile asupra institutiilor democratice care aveau ca scop inlaturarea prin forta a unei puteri alese in mod democratic.

  Pai atunci sa raspunda frate. Daca organizatorii manifestatiei Piata Universitatii au legatura cu grupurile paramilitare care au atacat insitutiile statului si care au provocat venirea minerilor atunci sa raspunda in fata legii. Sa spuna clar. Au sau nu au legatura. Pentru ca atunci cand se victimizeaza si vor sa dea in Iliescu spun ca minerii au venit sa inabuse manifestatia din Piata Universitatii. Daca sunt intrebati de legatura cu grupurile paramilitare evident, spun ca habar nu au, ca ei se retrasesera de mult. Pai hai sa ne hotaram. Ce au “reprimat” minerii? Manifestatia din Piata sau grupurile paramilitare care atacau democratia? Ori se terminsase ori nu se terminase manifestatia din Piata? Sa stim si noi cum stam. Lasati-o naiba de ipocrizie. Toata lumea o intoarce cum ii place.

  Ion Iliescu a chemat asa din senin minerii ca sa ii reprime pe bietii studenti care manifestau pasnic si apoi le-a multumit. Fratilor astia care prezinta lucrurile in acest fel sunt normali la cap? Au vreun dram de logica?

  Ion Iliescu care fusese ales cu un procent de 85% nu avea altceva mai bun de facut decat sa isi puna singur bete in roate. Toti organizatorii manifestatiei Piata Universitatii afirma ca ei s-au retras imediat dupa alegerile din 20 Mai. Deci mineriada nu are legatura cu Piata.

  Mergem mai departe pe firul logic. De ce au venit minerii? I-a chemat Ion Iliescu asa la misto? Pai daca manifestantii, asa cum spun ei insisi nu mai erau in Piata, de ce au venit minerii? Ah, ne-am amintit. Erau unii care tocmai atacau Politia, SRI, Televiziunea, Ministerul de Interne. Si minerii au venit apoi s-au dedat si la vendete de grup, la fapte reprobabile. Si Iliescu a ales sa le multumeasca. Pai cum naiba sa ii trimita inapoi in liniste? Aia, minerii pareau o masa usor sau greu de manipulat? Daca erau usor de manipulat asa cum afirma toti acum si ii prezinta nevinovati chiar si prin prisma acestui aspect, nu este clar pentru toata lumea ca ei reprezentau un pericol pentru oricine daca mai ramaneau? Cumva trebuia sa ii iei cu binisorul si sa-i faci sa plece.

  In plus, Ion Iliescu a multumit spiritului civic de care au dat dovada o parte a minerilor, cei care nu s-au dedat la faptele reprobabile pe care le-am condamnat cu totii. Inclusiv Ion Iliescu. Dupa mintea unora era normal sa ii certe atunci. Astia care vorbesc, sunt exact curajosii aia care daca unul isi bate sotia in public intorc capul. Sa ii vad in fata catorva mii de mineri cum ii gaseste pe ei curajul si prostia si se apuca sa ii certe.

  Fratilor care scrieti despre mineriade, fiti corecti daca prezentati faptele. Sau macar fiti logici ca nu am cu cine sa ma contrazic.

  Nota:

  Sa ne intelegem bine. Condamn cu tarie faptele reprobabile ale minerilor. Nu sunt de acord ca ordinea sa fie restabilita prin forta altora decat a insitutiilor abilitate. Dar exista un dar. 1990 nu era 2008. Si atunci a existat un grup mic care a vrut sa inlature prin forta puterea aleasa. Politia a fost depasita, Armata nu a dorit sa intervina. Iliescu a facut un apel public la cetateni sa sprijine autoritatile. Unii or sa spuna : haide ba ca a chemat minerii pe sestache, lasa-ma cu apelul public. Dar astia care spun asa, care sunt atat de grijulii cand intreaba de ce au venit minerii, care ii gasesc o vina lui Ion Iliescu in asta, de ce nu sunt grijulii si sa intrebe cine era in spatele atacatorilor, acelora care s-au batut cu politistii, a celor care au devastat institutiile statului, de ce nu sunt grijulii sa intrebe de ce Armata nu a intervenit? Si sa se intrebe: era normal, era util pentru democratie ca o putere aleasa prin alegeri libere sa fie fortata sa plece pentru ca asa dorea o minoritate? Comunisti , criptocomunisti, asa cum era etichetata puterea de atunci, vad ca dupa 18 ani il avem la conducere pe omul de la Anvers membru PCR si nimeni nu vrea sa il oblige sa plece cu forta. Nu mai vorbesc de toti ceilalti. Nu vreau sa imi amintesc de Mona Musca si altii si altii. Ion Iliescu a fost adevarat. Nu si-a ascuns trecutul. In plus, este de notorietate ca Ceausescu l-a marginalizat pana la a-l scoate din politica. In timpul asta, anticomunisti precum Mona Musca ciripea la Secu, anticomunisti precum Monica Macovei era procuror al regimului si stim cu totii cum erau procurorii atunci si ce regim sustineau prin actele lor si exemplele pot continua.

 2. fanitza Says:

  ce nu înţeleg eu, e de ce ies exact acum la iveală aceste atacuri şi contestări? de ce după 18 ani? de ce nu ai ieşti în perioada constantinescu? sistemul era prea corup? ei bine, de ce nu au ieşit la începutul perioadei băsescu, atunci?

  eu sunt convins că băsescu va păţi la fel şi el, după mandatul viitor! poate va mai trece un timp, dar setea lui de putere va fi taxată drastic!

  mereu am ştiut să ne denigrăm şi să ne lovim foştii conducători! şi asta e o mare prostie, în opinia mea!

  eu sunt curios care dintre cei care îl atacă acum pe domnul iliescu ar fi condus ţara mai bine în situaţia de atunci, dacă s-ar fi aflat în locul lui iliescu?

 3. krudus Says:

  Domnule Presedinte, sunt mirat de faptul ca nu sunteti facut vinovat si de infractiunile grave de coruptie petrecute la Politia Arges, unde se elibereaza permise pe spaga.

  Sunt uimit, ca nu vi s-a pus pe umeri si povara “praduirii” parcurilor, padurilor si terenurilor din Romania.De flota noastra comerciala nu mai spun nimic, sau de vila din Stefan Mihaileanu.

  Se intampla totusi ca de 18 ani, sunteti cel mai bine vazut si primit politician in mijlocul propriului popor.Cand sustin acest lucru, nu fac altceva decat sa privesc toate stirile televizate si vad bucuria din ochii oamenilor simpli, nu sunt deloc inventiile unui fan Ion Iliescu.

  Aici este marea problema a acestor micimani care scriu contra cost articole abjecte, pline de interpretari marsave.

  In sfarsit, e bine ca raspundeti celor care inca nu stiu cum sau petrecut lucrurile atunci. Sper sa se lamureasca odata pentru totdeauna ca “democratia” nu insemna libertatea unor huligani de-a face ce vor, cand doresc si la orice ora.Avem legi care trebuiesc respectate !

  Regret victimele colaterale din iunie 1990, inclusiv pe militarul din Afganistan plecat acolo doar pt. un banutz in plus ….

  Astazi am fost la vot la ora 8,10 si am votat Sorin Oprescu.Nu mai cred demult in partide dar imi pun speranta in oamenii adevarati de care este plina Romania si cred ca acum este momentul sa fie promovati.

  Bafta, SORIN OPRESCU !

  ps- traznet articolul de pe blog al domnului Constantin Gheorghe, legat de alegerile din 15 iunie, cititi fratilor pt. ca merita !

 4. sfinx667 Says:

  Domnule Presedinte, Ion Iliescu,
  Nu au motive si nici interes sa vorbeasca despre ce nu le convine, Dumnezeu nu va ingadui insa la nesfarsit, vor pieri unul cate unul pe limba lor, poate ca altceva nu au la indemana, decat micimea in care-si scalda nemerniciile, se clatina insa de ceva timp si au cam inceput sa se manance intre ei, una din probele zmintelii si ” solidaritatii lor ” o vom vedea la prezidentiale, vom asista la inceputul sfarsitului acestor dihanii …
  Rusalii senine si implinite va doresc, alaturi de toti cei dragi si fie ca Duhul Sfant sa va fie mangaiere mereu !
  Sa speram ca se va iesi la vot astazi in capitala si Binele va invinge. Succes doctorului Sorin Oprescu !
  stima si consideratie,
  Sibilla

 5. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  dar este evident pentru orice roman ca dumneavoastra nu aveati cum sa fiti implicat in mineriade, pentru ca erati in 1990 presedinte legitim al Romaniei, ales cu o larga majoritate. Nu aveati de ce sa destabilizati tara.

  Singurul om politic care venea direct din ceausism cu cele mai puternice sustineri era Traian Basescu, iar in ultimii ani a dovedit ce mare maestru este in regizarea unor crize, a dovedit cat de mult mizeaza pe destabilizare si confruntare, iar aceasta maiestrie si-a verificat-o in acesti ani prin mineriadele din 1990, 1991, 1999, prin destabilizarea unor guverne, prin ruperea unor coalitii, cum a fost Conventia democratica si Alianta DA, prin distrugerea unor partide politice, prin regizarea rapirii ziaristilor, prin fuga lui Haissam, etc! Acesta este autorul cel putin moral al mineriadelor si al tuturor crizelor din Romania, desigur sustinut de structuri care doreau si doresc o Romanie vulnerabila si usor de ingenunchiat.

  Dumneavoastra ati fost si ati ramas un lider politic pentru care stabilitatea tarii si echilibrul politic sunt scopuri supreme.

  Cei care se lasa manipulati de agentii portocalii devin, fara sa stie, agenti ai destabilizarii si crizelor, adica niste virusi periculosi pentru societate si e mare pacat pentru ei si pentru Romania!

 6. ancaf Says:

  domnule presedinte, daca deseara rezultatele vor fi cum se anunta la ora asta in exit.p se va dovedi ca aceste “repetate rememeberuri” nu au efectul scontat…ba as zice ca dimpotriva…

 7. teatrulmasca Says:

  domnule presedinte, ati declarat la tv ca astazi stati acasa. noi avem spectacol in herastrau , la intrarea dinspre charles de gaulle, de la 18.30. va asteptam cu drag impreuna cu doamna.
  serviciul pr – teatrul masca.

 8. mirelateodorescu Says:

  Efectiv se doreste sa se aduca in prim plan sistematic si periodic acest subiect ca nu cumvalumea sa uite sausa se gandeasca la altceva. Adica ni se abate atentia in od voit de la problemele reale ale tarii.

 9. Mihnea Georgescu Says:

  Am votat cu Sorin OPRESCU şi cu Dan DARABONT. Cred că ar fi un semn de normalitate ca stânga să recupereze terenul politic pierdut în Bucureşti şi un semn de reconciliere simbolică, la 18 ani de la Mineriade. Sorin Oprescu este o alegere matură şi responsabilă pentru un Bucureşti autentic şi împăcat cu sine, care are şanse să redevină Micul Paris.

 10. petrisorsocol Says:

  Bravo Sorin Oprescu :lol:

 11. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  L-ati invins. Sa vedeti acum cum vor incepe sa-si aminteasca toti ca v-au sustinut. In tacere evident…

 12. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Imi cer scuze ca va scriu de atatea ori succesiv dar sunt fericit pentru dumneavoastra. Vroiam sa va spun asta. Cu riscul sa fiu considerat lingau.

 13. ancaf Says:

  Va felicit, domnule presedinte!

 14. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  a castigat Sorin!

  Sunt foarte fericita ca s-a rupt filmul portocaliu!

  Fecitari, felicitari, felicitari!

 15. Iliescu l-a învins pe Băsescu la Bucureşti! « Mihnea Georgescu Says:

  […] Ion Iliescu împotriva “sistemului ticăloşit” din lumea politică. Este victoria lui Ion Iliescu împotriva lui Traian Băsescu. Acum o spun cu deplină încredinţare, Traian Băsescu nu va mai […]

 16. krudus Says:

  Si eu va felicit domnule, Presedinte !

  Este meritul dumneavoastra si al lui Oprescu.

  ps-Victore,nu esti lingau frate !…o faci moka ca si mine, crezi atunci cand spui ceva.Noi nu facem politica de partid, noi doar credem in oameni adevarati, asta este tot.Omul sfinteste locul.

  Oprescu este deja la locul potrivit, urmeaza Corina Cretu, singurul politician roman care s-a luptat pentru romanii nedreptatiti din U.E.

 17. sfinx667 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,
  Felicitari !!!
  Rusaliile au fost , sunt si mereu vor fi, simbolul innoirii, azi, mai mult ca niciodata imi doresc sa fie Ziua Sfanta a Pogorarii Duhului Sfant peste Romania, suntem pe Calea buna, cea luminoasa ! Iata ca se poate, iata ca astfel trebuie continuat, iata ca zambetul dumneavoastra poarta noroc :)
  Felicitari doctorului Sorin Oprescu !
  Felicitari dumneavoastra, pentru ca ati crezut in el, pentru ca ati crezut in reusita, pentru ca vi-ati pastrat zambetul si echilibrul cand netrebnicii portocalii au iesit la rampa pentru a va reprosa multe, plictisitoare deja si marunte… dumneavoastra ati intuit si ati dorit cu toata fiinta progresul, schimbarea, innoirea… primul pas este facut, in aceasta seara, e timpul devenirii, al marilor schimbari, vom continua, impreuna !
  Doamne Ajuta !
  Nu vreau sa ma abtin domnule Presedinte, cu tot respectul , ma duce gandul poznas ca, pe base l-au zmintit azi Ielele, l-au pedepsit…. urmeaza si altii …
  Se zice ca Rusaliile pedepsesc doar pe cei rai, ele nu sunt malefice, doar rele, cu cine e netrebnic . Ma bucur mult pentru Sorin Oprescu si pentru dumneavoastra , pentru ca eu Cred !
  Sibilla

 18. instalatorul Says:

  DL ILIESCU PRIMAR GENERAL.
  Dl Oprescu a invins in alegerile pentru Capitala. Un independent: de aceea si-l asuma pesedistii, de aceea l-au felicitat penelistii, de aceea in spatele sau se itea capul unui fruntas taranist – taranistii au trecut deci in stinga, acolo unde le-a fost locul traditional. Nu, nu dl Oprescu, ci dl Iliescu, prietenul si probabil inspiratorul sau, care va fi in fapt noul nostru primar general. Unui primar atit de dual va trebui sa-i contrapun si eu un cetatean la fel de dual: va trebui sa fiu un cetatean dual al Capitalei.

  Fara indoiala ca am avut de-a face cu un vot emotional: dl Oprescu a devenit primar general cu un program fantezist si fara nici un angajament fata de bucuresteni. Ce mi-as putea propune mai fantezist decit dl Oprescu in ipoteza in care voi dori sa il contracandidez tot ca independent la viitoarele alegeri pentru primaria generala? Poate ca ideea unei autostrazi suspendate Bucuresti-Luna ii va tenta pe bucuresteni, ori poate ca dl Oprescu va veni cu ceva si mai si. La fel si cu persiflarile, va trebui sa le pregatesc de acum.

  Infringerea de la Bucuresti este o infringere a dlui Traian Basescu.

  Am trait un alt moment in care trei partide isi proclamau victoriile. Voi citi si comentarii in care simpatizatii unora vor clama infringerea celorlalti.

  Faptul ca am i-am dat sanse predictate dlui Oprescu atunci cind altii nu i le dadeau in aceeasi masura nu ma incalzeste cu nimic. Un moment trist pentru mine: ambii finalisti la Capitala au avut programe mai proaste decit cel propus de mine pe blog. O finala intre doi incompetenti. In calitate de cetatean, ma voi simti penibil in si urmatorii patru ani stiind ca si noul primar al Bucurestilor si finalistul sau imi sunt inferiori in conceptie. Tot asa cum ma simt penibil constatind ca am in tara mea un parlament alcatuit in majoritate din oameni care nu au ce cauta acolo si avind in frunte urmasul unei staliniste.

  Ii voi supara pe acei simpatizanti pesedisti care au militat pe bloguri pentru dl Oprescu si pe care intr-un fel, in anonimatul internetului, ii consider prieteni, dar ii voi intreba zilnic cind va incepe constructia autostrazii suspendate prin centrul Capitalei, pina cind aceasta constructie va incepe. Apoi ii voi intreba zilnic cind aceasta autostrada va fi terminata. Deci, cind va incepe constructia autostrazii suspendate promisa de dl Oprescu?

 19. Cezar Pesclevei Says:

  Dle Iliescu, fiindcă sunt persoane care îmi suferează că aveţi legături cu ONG-ul Mişcarea Europeană, m-am gândit să cunoaşteţi ceva despre realitatea acestui respectat ONG:

  MIŞCAREA EUROPEANĂ – UN ONG AL NESIMŢIRII INFATUATE

  Mişcarea Europeană cu sediul în str. Chitarei, nr. 19, sect. 3, reprezintă unul din ONG-urile care a selectat observatori pentru scrutinul al doilea al alegerilor locale din Capitală din data de azi, 15 iunie 2008.
  Eu sunt unul din observatorii căruia i s-au promis 200 roni pentru prestaţia de observator. Am fost observator asemeni altor tineri în sect. 3 la o secţie de votare.
  Una din obligaţiile pe care s-au angajat să le respecte a fost aceea de a plăti cei 200 RONI seara, la sfârşitul închiderii secţiilor de votare, pe baza Procesului verbal eliberat de Preşedintele secţiei de votare, Proces verbal prezentat la sediul organizaţiei.
  Împreună cu alţi colegi ne-am deplasat la sediul Mişcării Europene pentru a preda Procesele verbale şi a încasa cei 200 RONI promişi. Dar cei de aici ne-au spus că abia mâine vom primi banii. A urmat un schimb de replici condus de partea vătămată, specific de mine şi încă câţiva. Am ajuns la un moment dat ca cineva din partea lor să mă agreseze fizic.
  Din păcate cred că art. 12, cap. III din cadrul Statutului acestei organizaţii referitor la Scopuri şi obiective reprezintă un imens praf aruncat în ochii noştrii:

  ”Art.12 – Miscarea Europeana – Sectiunea Romana are ca principal obiectiv contributia la realizarea unei Europe unite, fondate pe respectul drepturilor fundamentale ale omului, pe principiile de pace, respectului libertatilor democratice, de solidaritate, pentru participarea cetatenilor la actul de decizie, pentru dreptul cetatenilor de a se informa si a fi informati, pentru actiunea actelor guvernamentale in favoarea cetatenilor, pentru promovarea valorilor civice, ale democratiei si statului de drept.” (Preluat de pe site-ul Mişcării Europene – http://www.miscareaeuropeana.ro)

  Aceast ONG care promovează valorile europene şi respectarea „drepturilor fundamentale ale omului” şi-a dinamitat o porţiune fundamentală din Statut!!! E vacs albina, stimaţi cititori!

  Ar trebui să-şi ceară măcar scuze pentru nesimţirea infatuată de care au dat dovadă!!!!

  DACĂ VEŢI FI SOLICITAŢI SĂ FIŢI SAU SĂ MAI FIŢI OBSERVATORI DESEMNAŢI DE ACEST ONG, ÎN SEMN DE RESPECT ŞI SOLIDARITATE REALĂ FAŢĂ DE CEI CARE AU LUAT ŢEAPA PROMISIUNII NEÎNDEPLINITE, REFUZAŢI INCLUDEREA DVS. ÎN CIUDA BANILOR PE CARE VI-I PROMIT.

 20. reformacj Says:

  Cei portocali sunt pe topogan ca si Base.Este clara ‘performanta” lor, in contextul analizei cu 2004.sa nu uitam si de noi, psd-ul care avem un – de aprox. 1 mil . de voturi fata de 2004.Este aceasta o performanta, asa cum spune prostanacul? Cu siguranta nu pentru psd, daca comparam cu localele nu cu europarlamentarele cum se incearca aceasta slaba manipulare. Auzi! sa compari mere cu pere, ca si cum se voteaza aceleasi lucruri. Neobrazare din partea trecatorului presedinte psd, Geona care mi-a jignit intelectul.RUSINICA!Rezolvarea este analiza rezultatelor electorale si destituirea echipelor neperformante, apoi instituirea interimatelor.Cat mai repede cu putinta, chiar si la Cluj unde s-a confirmat strategul psd, DANCU

 21. Cezar Pesclevei Says:

  Eram sigur ca va supara adevarul

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: