COMENTARII LA ATACURILE “T.B. » si »V.B » (1)

1.- Impartasesc, in totalitate, aprecierile unor colegi de blog cu privire la caracterul diversionist al iesirilor lui Traian Basescu si Vasile Blaga :

Mihnea Georgescu considera ca, prin aceasta, Traian Basescu incepe sa faca greseli.

victor considera “abjecte” aceste atacuri si mentionarea “mineriadelor”- o diversiune, pentru mutarea temei discutiilor din campanie.

Horia Blidaru considera ca “era de asteptat atacul lui Traian Basescu, insa, isi fac iluzii cei ce cred ca “spalarea creierelor” exercitata de dreapta agresiva pe aceasta tema, de-a lungul anilor, ar fi prostit, intr-atat populatia capitalei. Constata, pe buna dreptate, ca minerii au venit dupa violentele stradale provocate de radicalii de dreapta. Totodata el mentioneaza ca Traian Basescu, Vasile Blaga si Gheorghe Dobre au fost profitorii tranzitiei, iar “anticomunistul” Basescu de astazi a fost de fapt profitorul sistemului comunist de ieri !

Maria Barbu reia aceeasi idee, adaugand avantajele de care a profitat “Blaga-vamesul”.

sfinx667 crede ca Blaga confirma panica in care a intrat si temerile ca ar putea pierde sursele de afaceri de la Primaria Capitalei.

agnosticus – “Blaga latra la comanda ! ”.

diogenecainele crede ca agresiunea verbala a PD-L “prinde bine doar nucleului dur al dreptei”.

petrisorsocol arata ca nu ar trebui sa i se dea prea multa atentie lui Basescu. Nu merita!

De interes pentru cititori: Un nou clip electoral “Blaga – tupeu 2008”; regizor si actor Basescu

Krudus Crede ca Blaga e disperat ca pierde sursele de bani de la primarie. Are dovezi despre sistemul de spaga practicat de Negoita la sectorul 3.

El crede ca Oprescu a dovedit capacitatile sale manageriale la Spitalul Municipal.

Are dreptate!

Bibliotecaru crede ca tema mineriadelor ca subiect electoral este un neserioasa; constituie un gest disperat. In spatele intregii diversiuni se afla de fapt interesul pentru bani!

.

Ovidiu se intreaba : de ce minte Traian Basescu?

Baiamare – Tot ce am spus am demonstrat. Vă recomand cartea “Viaţa politică între violenţă şi dialog”. În ce priveşte media – Televiziunea Română a realizat, la vremea respectivă, un film complet cu desfăşurarea actiunilor violente din 13 iunie şi continuate cu cele de dupa venirea minerilor. De atunci, filmul nu a mai fost prezentat niciodată. În schimb, se reiau cu obstinaţie doar scenele cu unele grupuri de mineri care agreseaza civili. Este ceea ce menţionează Horia Blidaru: “ operatia de spalarea creierelor”!

cheinrich ma intreaba “daca devastarea unor sedii de partide de către mineri nu este la fel de condamnabilă?”

Fara indoiala ca DA ! Eu nu am ezitat niciodată să dezaprob toate violenţele. Am spus, însă, că din păcate, violenţele, de o parte, stimulează violenţa. de cealaltă parte. Se creează corelaţia: de la cauză – la efect! Unii, însă, condamnă doar efectele şi se fac că au uitat cauzele.

Vă relatez un detaliu. În legătură cu faptul că în sediul PNŢCD s-au confecţionat sticle incendiare, am avut o discuţie la vremea respectivă chiar cu domnul Coposu, care nega acest fapt. Minerii care au devastat clădirea PNŢCD au descoperit, însă, canistre cu benzină la subsol. Ulterior, domnul Coposu, după ce a cercetat faptele, a recunoscut că, intr-adevar aveam dreptate. Doar că domnia sa nu cunoştea acest lucru. De aceste lucruri se ocupa, afirma domnia sa, vicepreşedintele Puiu, care răspundea de organizaţia de tineret. Deci, adevărul este mai complex şi trebuie analizate faptele fără părtinire, dacă ne interesează adevărul şi nu menţinerea unei stări anormale, de încrâncenare perpetuă!

5 Responses to “COMENTARII LA ATACURILE “T.B. » si »V.B » (1)”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Mulţumesc pentru reluarea ideii mele şi pentru atenţia cu care ne urmăriţi modestele demersuri bloggeristice!

 2. anca Says:

  Domnule Presedinte,

  ma alatur si eu ideii ca Presedintele Basescu a obtinut ceea ce voia: din lipsa de argumente viabile pentru campania dl Blaga a pornit o dezbatere falsa, pe o tema “draga” bucurestenilor (sau in orice caz, intretinuta permanent vie!) despre mineriade, mineri, implicarea Dv, etc etc.
  De ce era necesara in acest moment, tocmai in campania electorala? Pentru ca in acest fel poate interveni public, sa poata vorbi in campanie (de altfel nu se implica in campanie, nu?) si mai ales, in acest fel, el este primul care lanseaza tema de dezbatere, atragandu-va, in acest fel, pe “teritoriul” lui de lupta.
  La fel a procedat si in campania pt prezidentiale cand a iscat o adevarata isterie anti-coruptie, folosind elemente simbolistice foarte reale: tepe, ardei iuti… Si acum procedeaza la fel, pentru a va atrage in spatiul public, numai pentru a dezmiti si pentru a va apara. El se afla din nou in atac, lanseaza tema si se retrage, dispare pentru cateva zile, lasand presa sa “stoarca” si ultima picatura de “analiza”. “Musca si fugi!” cam asa procedeaza.
  “Un nebun arunca o piatra si alti 100 de intelepti se chinuie sa o scoata!” parca asa spunea si intelepciunea populara chineza.
  Interesanta tehnica si mai ales folositoare: contracandidatul sau, mereu, trebuie sa se apere, si astfel nu isi mai poate lansa nici o alta tema proprie, pentru ca interesul mass-media si al populatiei este atras de acuzatiile initiale.

  Nu va lasati atras de acuzatiile astea puerile, dar nici nu le minimalizati importanta, pentru ca repetarea, cu obstinatie, a unor idei absolut imposibile si incoerente, ii face pe unii, intr-adevar, sa nu mai vina la vot! Raspunsul la aceste acuzatii ar trebui sa vina, in schimb, de la personalitati ale PSD, fosti membrii FSN, deputati sau senatori FSN de atunci, ziaristi, analisti politici independenti – echilibrati, neimplicati politic (oare or mai fi existand?) pentru ca atunci ar fi, realmente, credibil.
  Din pacate, la aceasta strategie a PDL&T.B. se adauga si mesajele neunitare ale PSD pentru acest turul 2 care s-ar putea sa produca mai mult deruta in randul alegatorilor si care sa aleaga….sa nu se mai prezinte deloc la alegeri, dezgustati de atacurile reciproce si de duplicitatea indemnurile. Din pacate…

 3. Ion Iliescu si mineriada online | Sorin Tudor Says:

  […] ca Ion Iliescu sa-si aduca aminte ca blogul sau se numeste Echilibru. Si sa nu permita pornirea unei “avalanse de aprecieri” de care blogosfera autohtona […]

 4. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  asa cum am mai spus, cred ca tipul de manipulare mentala care se produce acum tine de profesionalismul securistilor. Nu e nici o indoiala ca Basescu lanseaza temele iar armata de securisti le detaliaza. Este evidenta tehnica iar specialistii se simt mai ales prin textele subliminale pe care vor sa le bage in capul oamenilor. Temele aruncate acum de Traian basescu sunt : mineriade-iliescu, Iliescu-Oprescu, deci un silogism, mineriade-Oprescu.
  Sustinerea lui Blaga nu ar justifica aceste teme, dar Traian Basescu se pregateste pt prezidentiale, sau, mai bine spus a inceput deja sa distruga viata politica romaneasca pentru propriul sau folos. Nu ii pasa in nici un fel decat de afacerile sale din primarie si de reteaua mafiotica pe care el insusi a creat-o acolo. Blaga e directionat spre primarie pt a pastra sursele de finantare din banii furati copios din bugetul primariei Capitalei. Si Basescu va avea o nevoie vitala de acesti bani pt propria sa campanie!
  BUCURESTIUL VA FI SPOLIAT CU SI MAI MULTA INVERSUNARE DACA IESE BLAGA PRIMAR, PT CA BASESCU VREA SI BANII SI VIATA ACESTOR INCONSTIENTI BUCURESTENI!

 5. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Am observat ca ati primit un ping back de la un anumit Sorin Tudor. De dreapta inteleg din ce am citit pe blogul lui. Ma rog nu are importanta. Important este ca el scrie un articol in care va acuza ca permiteti pe blogul dumneavoastra astfel de aprecieri ca cele facute de mai multi bloggeri legate de iesirile lui Blaga si ale lui Traian Basescu. Individul se arata extrem de ingrijorat de faptul ca pe internet navigheaza tineri de 19 ani care citind aprecierile noastre ar fi influentati negativ de epitetele si modul in care unii dintre noi s-au adresat celor doi adica lui Blaga si lui Basescu.

  Las la o parte ca include afirmatia mea “atac abject” ca si cand asta ar fi o jignire, o exprimare vulgara neavand bunul simt sa citeasca articolul de pe blogul meu “Scrisoare Deschisa” de unde ati desprins aceasta apreciere. Cred ca tonul articolului este mai mult decat decent.

  Dar nu vreau sa ma apar pe mine. Vreau sa raspund in locul tuturor care am scris aici si care v-am sustinut, v-am aparat de invectivele prezidentiale asa cum am putut. Scriind.

  Las la o parte ipocrizia ingrijorarii manifestate de individ fata de faptul ca niste tineri ar putea sa vada aceste scrieri. Aici l-as intreba doar daca a scris si posturilor de televiziune sa isi manifeste ingrijoararea atunci cand zeci de mii de tineri il vad pe presedintele tarii facandu-va in fel si chip, adresandu-se unei ziariste “hai sa te intind pe masa”,aceleasi televiziuni aratandu-l pe acelasi presedinte iesind de la Golden Blitz dupa o discutie cu Becali si uracandu-se la volan dupa ce a baut, etc etc. Atunci nu mai era ingrijorat pentru tineri?

  Blogurile care contin numai vulgaritati, unele cu caracter strict sexual si care sunt in topul celor mai citite nu il mai ingrijoreaza pe respectivul ipocrit?

  Ceea ce m-a facut sa ii dau o replica aici la dumneavoastra este faptul ca desi pretinde ca citez:

  “Vreau sa fiu clar inteles: nu iau in discutie motivatiile pe care le are Ion Iliescu in a replica lui Traian Basescu si Vasile Blaga. Nici modul in care sustinatorii sai inteleg sa-si manifeste empatia. Iau in discutie doar modul in care girul dat de Ion Iliescu unor “aprecieri” ii poate influenta pe tinerii care ii citesc blogul.”

  se contrazice afirmand:

  “girand de pe propriul blog “aprecieri” de genul “atac abject”, “Blaga vamesul”, “Blaga latra la comanda”, Ion Iliescu ii incurajeaza pe cei care, cu ani in urma, si-ar fi dorit sa fie in locul minerilor.”

  Deci logica individului care se poate intrezari si din poza postata pe blogul sau este zero. Pe de o parte pretinde ca nu ia in discutie modul in care noi ne manifestam empatia dar pe de alta parte ne categoriseste drept “cei care si-ar fi dorit sa fie in locul minerilor”. Iar pe dumneavoastra ca doriti sa iscati “o mineriada online”.

  Este inadmisibil ca un individ care nu stie daca noi am fost sau nu luptatori in Revolutie, care nu stie ca va datoreaza si dumneavoastra faptul ca acum poate sa bata campii pe bloguri si nu numai, care nu stie daca noi nu am fost cumva printre manifestantii din Piata Universitatii -atunci cand a fost manifestatia, pentru ca ea s-a terminat cu mult inainte sa vina minerii-, care nu stie daca noi nu am fost cumva studenti atunci cand au venit minerii, care nu stie practic nimic despre noi sa pretinda ca noi am dori sa fim in locul minerilor si sa lege limbajul nostru legitim spun eu, pentru ca unui om violent, pus tot timpul pe scandal cum este Basescu la un moment dat te lasa nervii si ii raspunzi in limba pe care o intelege, deci sa lege limbajul nostru de actele reprobabile ale minerilor.

  Individul asta cu fata, discurs si logica de looser nu merita aceasta replica dar faptul ca i-ati acceptat pingul m-a facut sa scriu…

  Ah si inca ceva: va acuza pe dumneavoastra ca ati dezvaluit o discutie cu regretatul Senior Coposu. El crede ca dumneavoastra ati facut acea afirmatie fara ca nimeni sa o poata confirma. Baiatul dovedeste ca nu are nici in clin nici in maneca cu politica desi asa pretinde in prezentare. Chiar trebuie toti nepriceputii sa scrie despre politica? Ar trebui sa stie ca dumneavoastra nu faceti niciodata dar niciodata o afirmatie fara acoperire, o afirmatie care sa nu poata fi verficata.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


<span>%d</span> bloggers like this: