5 Iunie – ZIUA MONDIALA A MEDIULUI

  

Ziua Mondiala a Mediului, celebrata in fiecare an la 5 iunie, reprezinta prilejul  de a constientiza asupra necesitatii protejarii si conservarii mediului.  

  Tema retinuta de Organizatia Natiunilor Unite pentru anul 2008 este :

 ” Pentru o economie cu emisii scazute de carbon”.

Recunoscand ca schimbarile climatice reprezinta o prioritate a preocuparilor timpurilor noastre, Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (PNUE) cere statelor si comunitatilor sa modifice comportamentele si stilul de viata  in vederea reducerii emisiilor de carbon. Masurile includ o crestere a rationalului in utilizarea energiei in cladiri si la aparatura electrica, precum si folosirea energiilor curate.

Va trebui accentuat rolul padurilor si zonelor verzi ca factor de contracarare a cresterii  emisiilor de gaze cu efect de sera..

Ziua Mondiala a Mediului este astazi, mai mult decat oricand, prilejul de a indemna populatia pentru a deveni agenti activi ai dezvoltarii durabile si echilibrate, de a stabili parteneriate pentru protejarea mediului, asigurand prin aceasta un viitor mai sigur si mai prosper.

 

Advertisements

6 Responses to “5 Iunie – ZIUA MONDIALA A MEDIULUI”

 1. teatrulmasca Says:

  Teatrul Masca organizeaza duminica de la ora 15.00 la 17.30 in Parcul Herastrau, (intrarea Piata Charles de Gaulle) a IX-a editie a ZILEI MONDIALE A MEDIULUI, cu sprijinul JTI. Concerte, distribuire materiale de informare+ ziarul – “EDITIE SPECIALA”. Va asteptam.

 2. Ziua mediului « Victor Reloaded Says:

  […] acest sens va recomand blogul Presedintelui Iliescu unde veti putea citi despre implicarea sa in acest challenge al vremurilor noastre, precum si unele […]

 3. Victor Says:

  Teatrul Masca se implica:

  Teatrul Masca organizeaza duminica de la ora 15.00 la 17.30 in Parcul Herastrau, (intrarea Piata Charles de Gaulle) a IX-a editie a ZILEI MONDIALE A MEDIULUI, cu sprijinul JTI. Concerte, distribuire materiale de informare+ ziarul – “EDITIE SPECIALA”. Va asteptam

 4. sfinx667 Says:

  Domnule Presedinte ION ILIESCU,
  Avem cu totii datoria morala de a salva patrimoniul natural, pentru ca generatiile viitoare sa se bucure de senin si zambet . Felicitari, un MESAJ demn de lauda, de urmat ! In adevar sunteti un izvor nesecat de intelepciune, un model pentru noi toti, inca mult timp de aci inainte, si va asiguram de respectul si pretuirea noastra !
  Deosebita stima si consideratie Domnule Presedinte ,
  Sibilla

 5. grigoraspo Says:

  Domnule Iliescu vă apreciez interesul pentru mediu, insă nu pot să nu constat că în majoritatea discursurilor pe această temă , oriunde în lume, se uită de cel mai GRAV dar în acelaşi timp şi cel mai ocolit subiect ,fiindcă este inconfortabil pentru majoritatea oamenilor, a domnilor Alegători , faţă de care politicianul de azi depinde şi în faţa căruia se pleacă josnic, ne dorind să-l supere! Acest subiect este suprapopularea ! Problema majoră cu care Omenirea se confruntă în acest moment ! Ce ar fi să devenim cu toţii mai responsabili! Nevoile energetice cresc fără încetare , nevoile faţă de celelalte resurse cresc fără încetare, lururile astea nu pot merge aşa la nesfârşit! Aceste lucruri grave trebuie luate odată şi odată în discuţie! Nu se poate ocoli acest subiect inconfortabil ! Cu cât acest lucru se va face mai târziu cu atât va fi mai greu să ieşim din problemele în care ne adâncim. Cred că şi politicienii români au o responsabilitate în acest domeniu şi cred că trebuie să vedem de la dânşii că iau poziţie faţă de această problemă. Suntem îndreptăţiţi să vă facem responsabili în aceste probleme grave, iar dumneavoastră trebuie să faceţi dovada că vă implicaţi în contracararea lor! Problema suprapopulării nu este după cum ştiţi in Europa , ci in statele sărace faţă de care ONU şi alte organizaţii mondiale (adică statele bogate) au manifestat o atitudine cu totul iresponsabilă : le-au aruncat în gura infometată niste frimituri , atât cât să le închidă gura şi pentru ei asta a fost pentru ei rezolvarea problemei! ASTA a fost AGRAVAREA problemei !!! Pentru că in aceste regiuni populaţia s-a înmulţit şi mai mult, pe baza acestor ajutoare iar nevoile de ajutoare sub formă de hrană au crescut! Aici este cazul ţărilor din Africa! Nu aşa se rezolvă o problemă la scară mondială în mod responsabil ! Nu mai spun de ţări precum India a căror populaţie cresc nestăvilit şi faţă de care nu se ia nici o măsură din partea acestor organizaţii ! O mare ruşine ! Aceşti oameni de la conducere marilor puteri economice nu mai trebuie să trateze astfel de probleme atât de uşor! Deja s-ar putea să fie prea târziu, având în vedere şi problemele de schimbare climatică!

 6. grigoraspo Says:

  …Dacă o schimbare climatică rapidă s-ar produce, după cum specialiştii susţin, bazată pe schimbarea curentelor oceanice , s-ar produce, marile ţări producătoare de alimente ,adică ţările dezvoltate şi cele foarte dezvoltate , care deţin o pondere foarte mare în producţia mondială( după cum spun diferite predicţii asupra cărora oamenii de ştiinţă au căzut deja de acord, date fiind evidenţele despre evoluţia încălzirii globale înregistrate în trecut în evoluţia climatică a planetei noastre ), s-ar produce un adevărat dezasru ,faţă de care în momentul de faţă se pare că nu se dă nici pe departe atenţia necesară ! Nu pot să rămân indiferent la asemenea lucruri şi nu înţeleg cum pot alţii să o facă ! Poate ar fi cazul să devenim în sfârşit responsabili ! Cu toţii !
  Apreciez contribuţiile şi interesul dumneavoastră pentru mediu , lucru greu vizibil la ceilalţi domni politicieni , care se implică cu mult mai mult în subiecte ce pot fi interpretate ca fiind DOAR implicări cu “interes”, şi atât. Un interes grosolan pentru funcţii înalte , şi nu pentru rezolvarea unor probleme grave , un interes pentru acele domenii din care ies bani şi mai puţin pentru acelea care presupun responsabilitate , un oarecare grad de voluntariat şi de sacrificiu al timpului propriu penru nişte cauze care nu aduc neapărat un beneficiu imediat , dar care cu siguranţă pe termen lung contează foarte mult pentru noi toţi ! De ce oare nu-i văd eu pe aceşti politicieni că se implică şi în astfel de probleme ?!
  Cu stimă,
  Grigoraş Paul Octavian

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: