PANICA DOMNULUI BĂSESCU

 

 

  

1. Apariţia domnului Traian Băsescu la postul “Realitatea TV” din ziua de 3 iunie a.c. a fost lamentabilă – expresie a amestecului grosolan al preşedintelui ţării în procesul electoral, la începutul turului doi al alegerilor locale.

 

·         Pe de o parte, preşedintele ţării s-a prezentat în faţa telespectatorilor ca un banal agent electoral al PD-L.

           

·         Pe de altă parte, şi-a permis, din nou, o încălcare flagrantă a locului şi rolului său constituţional.

 

·         Iar patima cu care s-a ambalat preşedintele Băsescu în pledoariile sale este nedemnă pentru ţinuta unui şef de stat.

 

 

2. Domnul preşedinte şi-a propus, printre altele, să comenteze perspectiva competiţiei pentru Primăria Generală a Capitalei, în care se confruntă domnii Sorin Oprescu şi Vasile Blaga. Încălcând orice reguli deontologice şi fără vreo legătură cu tema competiţiei – domnul Băsescu s-a lansat în atacuri inadmisibile la adresa lui Ion Iliescu!

 

3. Eu, îi replicasem, în cursul zilei, domnului Vasile Blaga, deoarece, fără vreo legătură cu campania sa electorală, acesta s-a lansat într-un atac furibund la adresa mea, pe tema mineriadelor ! Domnul Băsescu a preluat ştafeta şi a reiterat aprecieri mincinoase făcute anterior în legătură cu mineriadele („Iliescu i-a chemat pe mineri”, care i-au molestat pe bucureşteni!).

 

Domnul Băsescu, ca şi domnul Blaga, de altfel, trebuie să ştie că pe 13 iunie 1990 – la numai trei săptămâni după alegerile din 20 mai, bande de elemente declasate, anarhice, înfierbântate şi stimulate de forţe interesate, din interior şi din afară, au atacat şi devastat clădiri ale unor instituţii publice – Poliţia Capitalei, Ministerul de Interne, SRI şi Televiziunea publică, creând o stare de haos şi panică, în condiţiile anihilării acţiunii forţelor de ordine (a se face că uită aceste împrejurări este impardonabil pentru oameni care atunci aveau şi îndatoriri publice)!

 

Deci – un prim lucru – omis cu bună ştiinţă de cei interesaţi – nu minerii au provocat, atunci, actele de violenţă, ci alte forţe (nemulţumite de rezultatele alegerilor din 20 mai). Iar sosirea lor la Bucureşti, ca şi a altor grupuri de cetăţeni din judeţe vecine, a fost provocată tocmai de actele de vandalism săvârşite de elemente iresponsabile (care vehiculau şi lozinca demagogică – “Singura soluţie – înc-o revoluţie”). Nu i-a “chemat” cineva anume, cum se insinuează, “pentru a înăbuşi opoziţia” sau “manifestanţii din Piaţa Universităţii” – formulă aberantă (manifestaţia din Piaţa Universităţii încetase imediat după alegerile din 20 mai!).

 

Desigur, şi violenţele săvârşite de mineri în zilele de 14-15 iunie, au provocat, la rândul lor, reacţii motivate de dezaprobare şi au afectat imaginea noastră internaţională!

 

Dar, să pui toate aceste acte rebele, provocate cu intenţii clare de destabilizare a unei structuri fragile de stat, care abia trebuia să se reconstituie, în urma alegerilor din 20 mai – tocmai pe seama celor ce se străduiau să apere stabilitatea ţării şi să construiască noile instituţii ale statului de drept – este o mârşăvie!

 

Domnul Traian Băsescu era ministrul transporturilor la venirea în Bucureşti a minerilor, în septembrie 1991, de astă dată pentru a cere demiterea guvernului Petre Roman şi a preşedintelui Iliescu şi  cunoaşte bine împrejurările de atunci (inclusiv faptul că cei ce-i dezavuaseră în iunie 1990 i-au primit cu aclamaţii şi cu îndemnuri de încurajare, inclusiv în sala Congresului PNŢ-CD, din sediul Teatrului Naţional). De aceea este impardonabil pentru domnul Băsescu să redea, fără jenă, unele fabulaţii mincinoase vehiculate după aceea „cum că Iliescu i-ar fi manipulat pe mineri, pentru a-l demite pe Petre Roman” (domnul Băsescu a uitat propriile declaraţii făcute în faţa Comisiei Parlamentare, în care afirma că el, Traian Băsescu, făcuse propunerea de prezentare a demisiei guvernului! ).

 

4. Este clar că domnul Băsescu a rămas cu o traumă, în urma acţiunii de suspendare iniţiată de Parlament, în conformitate cu Constituţia ţării şi continuă să-şi manifeste ranchiuna, plină de ură, la adresa celor 322 de parlamentari (continuând, de fapt, războiul său declarat cu Parlamentul ţării).

 

El îmi atribuie, în mod demagogic şi total aberant, mie (Ion Iliescu) rolul de iniţiator şi principal promotor al acestei acţiuni! El continuă un atac suburban, plin de ură, la adresa mea, cutezând să mă acuze pe mine că aş fi “bolnav de putere“. Este exact ceea ce-l caracterizează pe domnul Băsescu, care suferă de o veritabilă obsesie maladivă în această privinţă!

 

Eu cred că, de fapt, ieşirea intempestivă şi brutală, grosolană, în plină campanie electorală, este mai degrabă expresia unei stări de panică prin care trece domnul Băsescu, în faţa unui real eşec electoral al partidului pe care-l patronează!

Advertisements

22 Responses to “PANICA DOMNULUI BĂSESCU”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Este foarte bine! Pierde teren! A început să facă greşeli!

 2. aviaxis Says:

  “frati mineri: ma adresez dumneavoastra de asta data, multumindu-va pentru raspunsul de solidaritate muncitoreasca pe care si de asta data l-ati dat, LA CHEMAREA NOASTRA” – citati Ion Iliescu cuvantare din dimineata zilei de 14 iunie 90.

  Va rog sa ne spuneti daca citatul este corect.

  Multumesc,

 3. petrisorsocol Says:

  Cred ca ii acordam prea multa acestui individ – Traian Basescu. Este un nimeni.

  http://petrisorsocol.com

 4. cirlovacristian Says:

  @dle Ion Iliescu
  Daca va aduceti aminte eu v-am semnalat “viitorul” cu “ceva” asemanator deoarece era prea simplu de intuit ce “politica” vor face PD-L isti.Dv nu ati raspuns,ba din contra ati tacut(din punctul meu de vedere bine ca le raspundeti si in ultimul ceas).Acum va intreb de ce acum ati simtit nevoia sa specificati inca o data?Sa inteleg ca eu nu eram destul de sus sa va prezint asemenea mirsavii?Alegerea a fost si este a dv. personal dar fair nu a fost.

 5. Un nou clip electoral “Blaga – tupeu 2008”; regizor si actor Basescu Says:

  […] Basescu l-a acuzat pe Sorin Oprescu ca ar fi sustinut de Ion Iliescu, adica de Satana, Scaramush, Uciga-l Toaca, Dracul… ce mai incolo si-ncoace. Nu conteaza ca […]

 6. Scrisoare deschisa « Victor Reloaded Says:

  […] ce m-a suprins insa este ca ati declansat un atac abject la adresa Presedintelui Iliescu. Dumneavoastra ca si presedinte aveti datoria sa va faceti respectata institutia pe care o […]

 7. emigrantul Says:

  Considerati ca miscarea “Piata Universitatii” din 1990 a fost instigata de Statele Unite cu scopul implantarii in Romania a unui guvern marioneta Pro American?

  SONDAJ: http://www.sondaje.php0h.com/piatauniversitatii.php

 8. Iliescu loveşte din nou! « Mihnea Georgescu Says:

  […] din nou! Posted by Mihnea Georgescu under Uncategorized   Iliescu loveşte din nou! Aşa cum ştie domnia sa mai bine, îi dă peste nas “domnului” Traian Băsescu, numit “banal agent electoral al […]

 9. Confucius Says:

  Deocamdata Basescu şi-a atins scopul: a obţinut o reacţie puternică şi domina din nou spaţiul public.

  Nimic nu il distruge mai eficient pe un actor decât să joace cu sala goală…

 10. Victor Says:

  Faptul ca pesedistii au sarit in sfarsit in apararea Presedintelui Iliescu este mai important decat ca Basescu domina sau nu spatiul public. Conteaza si cum il domini. Cum esti perceput de public. Nu cel care urla cel mai tare are neparat castig de cauza. Sper.

 11. Gabriela Savitsky Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  n-am ştiut ce să fac aseară, privindu-l pe preşedintele sau aşa-zisul preşedinte: să închid televizorul, să râd, să mă întristez…
  Vag cherchelit, fluturând o carte de muncă de pe care nu se poate citi nimic; cu semnul acela alb în colţul gurii şi cu privirea lui piezişă, hoţească.
  Mi-a fost greaţă şi mi-a fost milă.
  Bucureştiul este un oraş cu un regim aparte, şi ca nivel al democraţiei şi ca informaţie şi ca reacţie.
  Bucureştiul, orice s-ar spune, a înfăptuit Revoluţia română începută la Timişoara. Fără reacţia Bucureştiului, fără solidaritatea lui pe care am aşteptat-o în fiecare ore începând din 17 decembrie 1989, nu am fi fost astăzi liberi. Măcar liberi. E singura cucerire.
  Mi-am amintit aseară că Băsescu a spus că a urmărit Revoluţia la televizor.
  Un profitor sinistru al evenimentelor sângeroase de atunci, un profitor al regimului Ceauşescu, care n-a scos un sunet şi n-a mişcat în front, păcălindu-i pe liberali şi şantajându-l pe Stolojan, trâdându-l pe Petre Roman pe care îl plânge acum, atârnând în toate guvernele din 1991 încoace ca o căpuşă pândind momentul prielnic… acest mare farseur fără nimic sfânt ne dă lecţii de civilitate.
  E de râs sau de plâns?

  Când un om îţi spune că el a fost curajos când noi ştim că a fost un laş şi o lichea, cum se numeşte asta?

  Am ieşit în faţa necunoscutului atunci, în ’89, pentru că nu ştiam ce ne aşteaptă, ne-am riscat viaţa şi am ajuns astăzi să luăm lecţii de la um marţafoi şmecher. Frumos popor, ce să zic! Frumos ne şade! Şi nu zicem nimic când sunt batjocorite istoria noastră recentă, aşa cum a fost ea, când sunt batjocorite speranţele noastre de a trăi mai bine. Interesant. Ne-am ticăloşit iarăşi, a înainte de 1989 şi răbdăm orice?
  Nu vreau să-i dau nici o atenţie acestui individ care îmi provoacă o imensă repulsie; nu neapărat fizică. Pentru că nu merită. Dar cine îi permite lui să ne insulte?
  Blestemat să fii, Băsescule!

 12. Victor Says:

  Bolnav de putere

  Ion Iliescu, cel care a fost si a ramas toata viata un om modest, este bolnav de putere?

  Ion Iliescu, cel care in 1996 s-a dat la o parte cand tara a zis ca nu mai vrea stanga ci vrea dreapta, este bolnav de putere?

  Ion Iliescu, cel care a girat Constitutia de dupa ’89 in care pentru un Presedinte se prevedeau doar doua mandate a cate 4 ani, este bolnav de putere?

  Ion Iliescu, cel care s-a dat la o parte in 2004 lasand tara sa isi vada de treaba pe mai departe, Domnia Sa nemaiputand fii presedinte vreodata, este bolnav de putere?

  Ion Iliescu, cel care a fost inlaturat prin masinatiuni abjecte de la conducerea PSD si a preferat sa ramana in partid un simplu membru cand putea foarte bine sa rupa partidul si sa fie sef in alt partid, este bolnav de putere?

  Sau Traian Basescu, cel care este suspectat ca si-a insusit o parte din pretul ridicol cu care s-a vandut Flota Romaniei, este bolnav de putere?

  Sau Traian Basescu, cel care l-a lucrat pe Petre Roman indepartandu-l de la conducerea PD , este bolnav de putere?

  Sau Traian Basescu, cel care fiind Primar al Bucurestilor, in loc sa vada de problemele administratiei locale, aparea zilnic cu cate o declaratie impotriva guvernului Nastase, este bolnav de putere?

  Sau Traian Basescu, cel care a lasat balta bucurestenii carora le promisese o viata mai buna, o administratie performanta, cerand atat functia de Primar cat si votul politic in Consiliul General al Capitalei pentru a se duce spre o functie mai mare, este bolnav de putere?

  Sau Traian Basescu, cel care a facut tot posibilul sa distruga PNL, mergand pana la provocarea unei schisme in partidul aliat, pentru simpul motiv ca nu reusise sa ii supuna pe liberali in uniunea dorita cu partidul prezidential, este bolnav de putere?

  Sau Traian Basescu, cel care indeamna populatia la nesupunere in fata forului legislativ din simplul motiv ca nu controleaza acest for, este bolnav de putere.

  Sau Traian Basescu, cel care nu mai tine cont de nimic si iese fatis in sprijinul partidului prezidential in actualele alegeri, este bolnav de putere?

 13. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Ştiu că nu e momentul să fiu glumeţ, dar citind în fugă titlul articolului dvs. PANICA DOMNULUI BĂSESCU, am citit PALINCA DOMNULUI BĂSESCU. Eu cred că era mai bine aşa!

 14. Maria Barbu Says:

  @Domnule Presedinte,

  nu gasesc nici o logica in aceasta neasteptata vehementa cu care va ataca Traian Basescu acum, in legatura cu evenimentele din 1990. Eu mi-am facut deja o parere si va marturisesc ca imi este teama ca ar putea sa fie adevarata. Dati-mi voie sa reproduc aici un raspuns pe care l-am scris pe blogul meu unui comentator agresiv pro-Basescu:

  “ma tem, sincer, ca Basescu este omul Securitatii, pus sa distruga partidele istorice si in general politica romaneasca. A fost ajutat de Dobre sa aduca minerii, de Silvian Ionescu sa ii organizeze in lupta impotriva bucurestenilor, a distrus Conventia Democratica si PNT-CD-ul care a ajuns acum in ograda lui Becali, a fost la originea dezmembrarii PNL-ului, iar acum, impreuna cu maestrul Stolojan, marele sef comunisto-securist, vrea sa puna mana pe toata Romania! Cand era ministru al transporturilor, Basescu a refuzat sa faca autostrazi, condamnand Romania la inapoiere, ca primar a distrus Bucurestiul, dandu-l pe mana mafiei securistice, iar acum, ca presedinte, a izolat Romania pentru ca liderii europeni il percep ca securist. Am auzit asta de la mai multi oficiali europeni si tare imi pare rau daca este adevarat! Foarte, foarte rau!”

 15. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,, un interviu cu Sorin Oprescu si un video – il recomandat tare !

  Doctoru’, despre Buldog: “Nu este în stare să lupte singur”

 16. Ovidiu Says:

  INTERVIU CU CRIN ANTONESCU

  Cel mai direct sustinator al lui Oprescu din rândul liderilor liberali, Crin Antonescu, a explicat, intr-un interviu acordat „Gardianului”, de ce si-a asumat acest sprijin, dar si felul in care vede directia viitoare a PNL.

  R: Cum va pozitionati fata de alegerile din turul II?

  Crin Antonescu: Optiunea mea e ferma si se indreapta spre Sorin Oprescu, din motive strict administrative, dar si politice. Tot ce s-a intâmplat din 2000 incoace nu mai poate continua, ci trebuie scos la lumina. Nu cred nici in pretentiile PD-L de a reprezenta dreapta, Piata Universitatii si traditia antifesenista. Toti colegii cu care am discutat au aceeasi optiune, dar nu e ceva oficial, iar conducerea partidului a avut o pozitie neutra.

  R: Credeti in Oprescu?

  C.A.: Pentru noi solutia pe deplin convenabila era Orban. Nu am convingerea ca Oprescu e primarul ideal, nu stiu daca va face fata, mai ales ca e independent. Dar preferam un candidat care e oficial independent, in ciuda agitatiei propagandistice a lui Basescu, care vrea sa-i lege imaginea de a lui Iliescu. Iliescu e doar un om politic de domeniul trecutului. Si nu vrem sa dam iarasi Bucurestiul pe mâna aceleiasi gasti numai pentru ca Basescu spune ca Oprescu e omul lui Iliescu.

  R: E mai rea coruptia PD-L decât cea a PSD sau a echipei lui Oprescu?

  C.A.: Stim foarte bine ca nu-l putem crede pe Blaga, chiar daca promite sincer ca renunta la ce a fost, pentru ca nu e dupa el. Nici Oprescu nu ne ofera nici o garantie despre ce va face. Dar alegerea e intre raul cunoscut si o necunoscuta, sau intre ceva cunoscut si o speranta.

  R: Cum explicati rezultatul slab al PNL Bucuresti?

  C.A.: Suntem foarte dezamagiti. Dar rezultatul nu e al lui Orban, nici al organizatiei Bucuresti, ci al PNL-ului in Bucuresti. Aici principalele publicatii de dreapta au facut un partizanat maximal cu Traian Basescu si au atacat puternic PNL. Si noi am gresit multe lucruri, chiar si organizatoric. Iar campania noastra, desi cea mai buna pe solutii tehnice, a fost prea pasnica, si fara nici un conflict.

  R: Aveti in vedere vreo alianta pentru parlamentare?

  C.A.: Scena politica s-a configurat in jurul a trei forte mari, plus UDMR, care pot sta pe picioarele proprii. Pot fi aliante abia dupa alegeri. Dar Traian Basescu e o mare problema in calea unei refaceri a aliantei cu PD-ul, pentru ca ar presupune sustinerea lui la prezidentiale, lucru de neacceptat dupa ceea ce s-a intâmplat in ultimii ani. Iar cât timp in PSD exista oameni atât de diversi ca tipologie, ca optiuni, de la Iliescu pâna la Diaconescu, de la Geoana pâna la Vanghelie, e greu de facut o alianta. N-am uitat niciodata ca este un partid al oamenilor trecutului, ma refer la 1990.

  R: Veti candida la presedintie?

  C.A.: Ideea pe care o sustin e ca PNL trebuie sa prezinte un candidat propriu pentru presedintie, sa nu sustinem nici candidatul altui partid, nici un independent, oricât de important.

  Daca ar fi posibila, monarhia ar fi oricând o solutie superioara, mai ales fata de aceasta republica a scandalului. Dar in cadrul actual avem nevoie de un prezidentiabil din interiorul partidului si reprezentativ pentru partid. Daca PNL va lua decizia sa ma aleaga pe mine, eu sunt interesat de aceasta functie. Va fi insa o dezbatere in partid pe aceasta tema.
  (Calin Popescu)

 17. Victor Says:

  In general imi place de Crin Antonescu. Are prezenta, are verb, curaj politic si o multime de alte calitati. Nici interviul pe care l-am citi prin amabilitatea lui Ovidiu nu este rau. Totusi ceva m-a facut sa comentez. De ce trebuie ca discursul unui om politic, mai ales unul de talia lui Crin Antonescu, de ce trebuie sa contina remarci rautacioase de tipul PSD “este un partid al oamenilor trecutului”. Imi amintesc ca de fiecare data cand Presedintele Iliescu vorbeste despre PNL nu face remarci legate de membrii marcanti ai PNL. Domnia Sa se refera strict la diferentele de ideologie dintre cele doua partide. Nu spune spre exemplu, asa cum face Basescu, ca PNL este un partid al grupurilor de interese, ca este controlat de grupul petrolistilor in frunte cu Patriciu. Nu am dreptate?

 18. Piaţa Universităţii - mit sau manipulare? « Mihnea Georgescu Says:

  […] unui fenomen gen Piaţa Universităţii, demonstrează cât de democratic şi de Domn a fost Ion Iliescu, pentru că i-a lăsat pe derbedei să se manifeste atâta amar de vreme. Aşa cum a făcut şi cu […]

 19. sfinx667 Says:

  Domnule Presedinte ION ILIESCU,
  Gabi Savitsky a zis azi cam asa ” Basescu este un termen neglijabil “, tare bine le zice … eu, continui : e irecuperabil si se zbate intre agonie si extaz… sunt zbaterile de pe urma, atat ca e greu de inghitit pentru el , pe undeva … mi-e mila de el… doar mila …
  Respecte si pretuire, deosebita consideratie Domnule Presedinte,
  Sibilla

 20. stef36 Says:

  DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU!

  Oare toti cei care sunt multi si necajiti, pot suporta un om ca Dlul Basescu
  Acesta este lipsit de cele mai elementare notiuni de bun simt!
  Nu am crezut ca voi trai sa vad o ipocrizie asa de mare!
  Vesnic pus pe harta, pe scandal, nu are decit o dorinta, sa dezbine si sa fie
  aplaudat de cei pentru care lupta cu disperare, (cei care incaseaza multe
  milioane de EURO DE LA STAT IN AFACERILE LOR)
  Sa ne fereasca cel de sus de el! Cred ca in fanteziile Domniei sale se vede Presedinte pe viata, singur sa conduca toate institutiile demacratice cucerite cu greu in 1989. Este mai periculos decit cel din 1989 Are dorinta
  de a conduce singur totul, el si banda lui de smecheri. Am mai avut un
  conducator cu nevasta lui cu tot

  AVETI PRESTIGIU, VA BUCURATI DE STIMA OAMENILOR ,FACETI CEVA!

  DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU, PRIN OAMENII DE MARE DISCERNAMINT
  DIN PSD, incercati sa faceti ceva, ca aceste alegeri din 15 iunie sa nu fie furate de o gasca de nemernici! Asa au procedat si in trecut! NU AU CISTIGAT EI DAR AU SRTIUT SA MANIPULEZE IN FOLOSUL LOR!

  Sa aveti sanatate!
  stef

 21. reformacj Says:

  Clar.Oprescu este varianta la Bucuresti. Dar va intreb d-le presedinte Iliescu, nu credeti ca in urma alegerilor locale si a analizelor performantelor filialelor locale, ar fi necesara o analiza profunda a rezultatelor si unde se impune(Cluj), suspendarea din functie a celor vinovati si instituirea unui INTERIMAT pana la alegerile la termen.Asta asa ca prima masura.Ce spuneti?Doar statutul ne permite si ar fi o dovada de vointa politica, si asta in cazul in care nu cumva cei de la Cluj isi vor da demisia.Ha, Ha, Ha!Doar ne-au tot amenintat cu asta, dar dulce e ciolanu’ descentralizarii clujene!

 22. bogdan25 Says:

  vreu sa v-a aduc in atentie un fapt legat de alegerile locale din turul 2 din mun.hunedoara.stiu ca de la centrul partidului s-a dat dispozitia ca PD-L sa fie izolat in toata tara si sa se blocheze accederea lui si reprezentantilor lui la primari si diverse functii,dar in hunedoara nu se respecta aceasta directiva de partid,psd o sa sustina candidatul nicolae schiau,candidatul pd-l in turul 2.ce sa mai intelegem noi alegatorii?!?!actualul primar,nicolae schiau e principalul motiv pt subdezvolatarea hunedoarei de azi,nu cred ca ar fi intelept ca psd sa contribuie la realegerea unui primar incompetent.cu stima si respect mi-as dori sa luati masuri in legatura cu situatia de mai sus….si daca cumva va permite timpul,sa imi trimiteti un raspuns in legatura cu cele relatate la adresa de mail radu_bog2003@yahoo.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: