PARLAMENTUL EUROPEAN SI ROMANII DIN ITALIA

Ma bucura faptul ca atat pe acest blog, cat si pe cel al Corinei Cretu, a avut un mare ecou interventia Corinei, ca si a altor reprezentanti ai Grupului de Parlamentari Europeni ai PSD in Parlamentul European, in legatura cu documentul initiat de Grupul Socialist din Parlament privind manifestarile cu caracter xenofob din Italia care i-au afectat si pe romani si cu unele masuri discriminatorii luate de Guvernul Berlusconi.

In contrast, este semnificativa pozitia adoptata de parlamentarii reprezentanti ai PD-L de eschivare de a adopta vreo pozitie in aceasta problema si explicatiile penibile ale unora dintre ei cum ca “ lipseau din sala”!

Acest fapt vorbeste despre degenerarea produsa in randurile membrilor acestui partid, fara contur si fizionomie politica si ideologica, care a fost capabil, fara remuscari, sa-si schimbe orientarea peste noapte – din partid de stanga, social-democrat, in partid de dreapta!

In schimb, agresivitatea verbala, plina de demagogie si fatarnicie a crescut, imitandu-l pe cel care i-a condus pe aceasta cale si ii inspira in continuare.

Advertisements

5 Responses to “PARLAMENTUL EUROPEAN SI ROMANII DIN ITALIA”

 1. Ghici cine este populistul « Victor Reloaded Says:

  […] pericolului extinderii demagogiei si agresivitatii caracteristice populistului in ultimul sau articol […]

 2. sfinx667 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,
  Trist este ca nu observam nici o reactie din partea lor, aceea de a se incerca un minim efort de a se stradui a lucra in echipa pentru interesele cetatenilor romani, nu manifesta deschidere pentru dezbateri cu colegii europarlamentari nici pentru dezbateri, nici in vederea gasirii unor posibile solutii….celelalte tari sunt echipa, noi nu, ceea ce este foarte grav. Recent, am avut, spre exemplificare, o convorbire telefonica, o ruda din Roma ma intreba ” ai nostrii ce zic, ce fac, suntem scuipati pe strada, mai trist e ca la periferiile Romei, de-ai nostrii, dar nu numai chiar comit nelegiuiri…” , i-am raspuns ” ai nostrii TAC ” apoi i-am povestit cum decurg lucrurile… Ma uimit, din discutiile telefonice, faptul ca romanii din Italia cunosc cine tace si cine face !
  PD-L este foarte preocupata, are alte prioritati, circuri de doi lei, sa fie Caragiale de actualitate, si, ca o paranteza, in timpul asta tot ei, ca sa vedeti ce confuzi sunt, au scos un Caragiale din materia de BAC dar au introdus cu de la ei putere alte materiale ” din grija de a-i familiariza pe elevi cu activitatea UE “, de ce ghiveciul asta, de ce nu au gasit solutii…numai Tatal din Cer mai intelege degringolada si mascaradele lor…
  Bine ati subliniat dumneavoastra domnule Presedinte, ” demagogie si fatarnicie ” de coerenta nu poate fi vorba in nici un caz !
  Daca-mi permiteti, consider ca trebuie gasita acea punte de legatura pentru dialog si formarea unei ECHIPE, europarlamentarii nostrii trebuie sa inteleaga ca numai astfel se poate lucra , altfel… Situatia rromilor a romanilor din Italia nu e de loc roz, la randul lor italieni in adevar se confrunta cu probleme grave, trebuie sa fim realisti, insa numai la masa dialogului si prin implicarea si deschiderea tuturor partilor implicate se pot gasi solutii si institui masuri eficiente in interesul tuturor. Ma intristeaza tacerea si lipsa de interes a PD-L – ului, nu se poate continua in maniera aceasta, din vocabularul lor lipsesc : colaborare, conlucrare, cooperare, dialog, implicare… Ca sa fiu obiectiva pana la capat, nici nu ma mir, atat timp cat presedintele in exercitiu inca, se adreseaza unui cetatean roman improscandu-l cu invective specifice mahalalei ” tiganca imputita ” ma intreb oare de ce ne asteptam la grija din partea statului roman…
  Pentru stoparea actelor de infractionalitate, iata ca trebuie gasite solutii in ograda noastra proprie, in primul rand, si apoi in afara, caci, modelul de comportament al sefului de stat Traian Basescu, este de toata jena, limbaj de infractor.
  Va multumim atat dumneavoastra, domnule Presedinte Ion Iliescu, doamnei Corina Cretu, care a devenit prietena noastra, datorita abilitatilor in comunicare si deschiderii spre tot ceea ce tine de social, recunostinta pentru interes si implicare, si iata generozitatea de a ne tine la curent cu cursul demersurilor. PD-L-ul va fi sanctinat la vot, insa solutiile trebuie gasite, si nu in maniera propusa de PD-L, prin tacere, indolenta si dezinteres total.
  respecte si deosebita consideratie domnule Presedinte Ion Iliescu,
  Sibilla

 3. SorinPLATON Says:

  Concluzii FlashMob-ului PES A. Cluj 26.05.08

  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/05/26/concluzii-ale-flash-mob-ului-pes-activists-din-cluj/

  Cu stima!

  1=

 4. radualexandrupsd3 Says:

  Probabil suntem singura natiune ai caror reprezentanti in Parlamentul European nu depasesc disputele interne pentru a reprezenta in mod unitar si coerent interesele statului intr-un for in care tocmai pentru acest lucru au fot trimisi .
  Firesc ar fi ca toti reprezentantii Romaniei sa se coalizeze asa cum fac si reprezentantii celorlalte tari.
  Aceasta dezbinare de peste hotare nu numai ca nu ne face cinste dar devine critica atunci cand este imperativ necesara luarea unei pozitii .
  Ma intreb daca in situatia romanilor discriminati din Italia ar fi fost o alta natiune cum s-ar fi comportat alesii lor in Parlamentul European ?

 5. SorinPLATON Says:

  REVISTA PRESEI aferenta FlashMob-ului PES A. Cluj din 26.05.08
  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/05/27/revista-presei-aferenta-flashmob-ului-pes-activists-cluj-din-260508/

  Cu stima,

  SorinP.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: