JURNALUL NAŢIONAL – ANIVERSAREA A 15 ANI DE LA APARITIE

 

Sambata 24 mai a.c., am participat, la invitatia lui Marius Tuca, la Muzeul Satului, la manifestarile organizate de Jurnalul National cu prilejul aniversarii a 15 ani de activitate.

 

 

Am cunoscut inceputurile acestui cotidian, devenit cel mai popular si citit ziar central, mai ales datorita calitatilor de gazetar si de manager ale lui Marius Tuca. A fost inspirata si ideea cu care a inceput construirea ziarului : initial au aparut saptamanale locale, sub denumirea de „Jurnalul de…. . „ in diverse localitati (nu numai din centre de judet ci si  „Jurnalul de Caracal”, sau „…de Oltenita”, spre exemplu).

 

 

 

A fost de apreciat si organizarea manifestarii la Muzeul Satului, institutie foarte vie si vizitata de multa lume, atat din Capitala cat si din tara, precum si de numerosi turisti straini. Cu acest prilej s-au desfasurat spectacole de muzica cu instrumente traditionale si dansuri populare .

 

Este meritoriu ca Muzeul Satului incurajeaza creatorii populari-mestesugari care executa lucrari traditionale in lemn, ceramica, metal,etc. icoane pe lemn si pe sticla,  tesaturi, cusaturi, s.a. Este o activitate laudabila, pe care o impartasesc de la maestrii tehnicii populare si artistii tineri cu efecte benefice atat pentru cultivarea traditiilor atat de bogate din tezaurul artei noastre populare cat si pentru realizarea de venituri    in conditiile saracirii satului romanesc si parasirii lui de catre tineri.

 

In conditiile dezvoltarii turismului in tara, aceste activitati isi gasesc un loc benefic,  asa cum este experienta unor tari cu turism dezvoltat, Grecia, Italia sau Spania.

 

 

LA MULTI ANI, JURNALUL NATIONAL!  

 

 

Advertisements

7 Responses to “JURNALUL NAŢIONAL – ANIVERSAREA A 15 ANI DE LA APARITIE”

 1. emigrantul Says:

  Despre Sinceritatea Ziaristilor

  Care din urmatorii vi se pare cel mai sincer ziarist roman foarte cunoscut?

  1) ION CRISTOIU – 20.94 %
  2) CRISTIAN TUDOR POPESCU – 20.42 %
  3) MIRCEA BADEA – 16.75 %
  4) ROBERT TURCESCU – 15.18 %
  5) RADU MORARU – 14.66 %
  6) MIHAI TATULICI – 4.19 %
  7) MIHAELA RADULESCU – 2.09 %
  8) *MARIUS TUCA – 1.57 %
  9) ANDREEA ESCA – 1.57 %
  10) GABRIELA VRANCEANU-FIREA – 1.05 %
  11) DAN DIACONESCU – 1.05 %
  12) OCTAVIAN ANDRONIC – 0.52 %
  Numar voturi: 191

  http://www.sondaje.php0h.com/w_ziaristi.php

 2. Mihnea Georgescu Says:

  Există şi Jurnalul de Olteniţa!? Trebuie să fie interesant…

  Când merg în Constanţa natală şi cumpăr Telegraful, unde a lucrat şi colegul Radu Mazăre (mai ţineţi minte, domnule Preşedinte, incidentul din ’92? :) Până la urmă i-a venit mintea la cap)… mi se pare că mă întorc cu 20 de ani în urmă… dar sunt mai linştit. Presa locală este o realitate tristă, dar calmă…

 3. Ovidiu Says:

  Daca deja se vorbeste de sondaje cum se explica ca fiecare ziar are alt sondaj de opinie dar peste tot pe primul loc este Sorin Oprescu.

  http://stirea.wordpress.com/

  Felicitari Jurnalul National

 4. Mihnea Georgescu Says:

  Fotografia cu dvs. şi Mr. Ciutacu şi cu un domn chel care îmi este foarte cunoscut, dar al cărui nume nu îl reţin… este foarte reuşită! Aveţi ceva… să nu vorbesc cu păcat… revoluţionar…

  Am 29 de ani, pentru mine veţi rămâne REVOLUŢIONAR. Aşa v-am “cunoscut” în decembrie ’89 şi aşa veţi rămâne, probabil, în inconştientul colectiv al celor care eram copii atunci. Deci, dacă vine vorba despre Iliescu şi TV – asocierea psihologică este cu Decembrie şi cu Revoluţia…

  Să fie o reminiscenţă gen Petre Roman, pulovărul lui Mr. Ciutacu aruncat cu o neglijenţă elegantă peste umeri? Iar dvs. aveţi o jachetă foarte şic… ţinuta se pare că a fost casual.

  Îl admir pentru Adrian Năstase pentru eleganţă, dar mă văd nevoit să recunosc că şi dumneavoastră excelaţi prin aşa ceva. Nu uit nici acum ţinuta dvs. elegantă de la Întâlnirea Iliescu-bloggeri, cămaşa cu butoni… etc… nemaivorbind despre acele de cravată care sunt un accesoriu nelipsit al ţinutelor dvs. oficiale…. Imaginea unui Iliescu suburban este clar o făcătură a dreptei. Uitaţi-vă cum se îmbracă duşmanii dvs. şi va fi clar care este factura lor. Nu haina face pe om, dar OMUL ştie să se îmbrace potrivit şi cuviincios.

  Vă mulţumesc, Domnule Preşedinte, că ne sunteţi un reper de eleganţă şi de “normalitate” în sensul bun al termenului, nu doar morală şi politică, dar şi în lucrurile mici, aparent, cum ar fi vestimentaţia…

 5. emigrantul Says:

  ALEGERI 2008: PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI

  Ce candidat sustineti la functia de primar general al Bucurestiului?

  1) Vasile Blaga (PDL) – 34.65 %
  2) Sorin Oprescu (Independent) – 27.36 %
  3) Ludovic Orban (PNL) – 16.72 %
  4) Cristian Diaconescu (PSD) – 8.81 %
  …..
  Numar voturi: 329

  http://www.sondaje.php0h.com/primarie2008.php

 6. Călin Popescu-Tăriceanu - ANTIGONA politică a României « Mihnea Georgescu Says:

  […] plăcut expresia Preşedintelui Iliescu referitor la guvernul PNL: “nu ne-am luat mâna de pe el că se ducea naibii […]

 7. isabellelorelai Says:

  La mulţi ani Jurnalul Naţional!
  JN are o pagină anume, se numeşte “pagina de suflete”, cu care sunt ajutaţi copiii şi oamenii aflaţi în suferinţă.
  http://www.jurnalul.ro/rubrici/62/pagina-de-suflete
  .
  Domnule Preşedinte,
  Să aveţi o săptămână bună şi frumoasă.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: