REPLICA

Desi am explicat anumite lucruri, chiar cu detalii,unele publicatii..persevereaza. Asadar, postez si aici DREPTUL LA REPLICA transmis ziarului Gandul :

 

Domnule Redactor Sef,

 

Citesc cu interes materialele publicate in GANDUL, cotidian cu un colegiu editorial alcatuit din jurnalisti de elita.

In acest context, nu pot ramane indiferent atunci cand anumite informatii publicate sunt in totala discordanta cu realitatea.

Implicarea publicatiei GANDUL in campania electorala impune, totusi, anumite rigori – in primul rand aceea a corectitudinii informatiei. In ceeace priveste PSD si, personal, pe Ion Iliescu, acest principiu nu este respectat.

Tanarul jurnalist Florin Negrutiu, acreditat pe langa PSD, publica sub titluri absolut rauvoitoare si incorecte, in doua numere succesive, relatari electorale :” Iliescu a făcut blat la prima ieşire electorală alături de candidatul Cristi” (17 mai) si „Iliescu l-a abandonat pe Diaconescu încă înainte de a-l seduce” (19 mai), supratitrat la fel de incorect „Preşedintele de onoare l-a lăsat pe candidatul Cristi cu ochii în soare şi a plecat la Videle”.

Daca in primul articol atat ilustratia, cat si fraza finala  „Diaconescu a vorbit câteva minute, după care s-a scuzat că are o emisiune la televizor, s-a ridicat şi a plecat, lăsând sala pe mâna susţinătorului său, Ion Iliescu.”, contrazic titlul, cel de-al doilea articol contine numai neadevaruri :in campania electorala nu eu  „fac invitatii” pentru programul candidatilor. A fost o carenta organizatorica, pe care dealtfel am mentionat-o si pe blogul personal, iar autorul articolului a relatat-o corect, desi cu cateva fraze mai inainte sustinea cu totul altceva. Daca la acestea adaugam si finalul articolului, in care se induce ideea abandonului si cea „a cautarii alegatorilor” ma intreb, pe buna dreptate : in interesul cui face Florin Negrutiu asemenea speculatii?

 

In spiritul deontologiei jurnalistice va rog, Domnule redactor sef, a da publicitatii prezentul material cu titlu de DREPT LA REPLICA.

 

Cu stima,

 

Ion ILIESCU   

 

 20 mai 2008

 

Domnului Marius Nitu

Redactor Sef GANDUL

 

Advertisements

6 Responses to “REPLICA”

 1. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu
  /”cel de-al doilea articol contine numai neadevaruri :in campania electorala nu eu „fac invitatii” pentru programul candidatilor. A fost o carenta organizatorica, pe care dealtfel am mentionat-o si pe blogul personal”/

  Exprimarea din citat nu este tocmai buna deoarece se intelege la o prima vedere (pentru cineva care nu este la curent cu articolele din Gandul si replicile dvs.) ca a fost o carenta organizatorica legata de intilnirea cu C. Diaconescu care nu a mai avut loc deoarece ati plecat la Videle, cind in realitate dvs. va referiti la nesincronizarea ce se petrecuse cu citeva zile inainte la o alta intrunire, sau se poate deduce ca au existat doua carente de organizare la evenimente diferite desfasurate la citeva zile unul dupa altul.

 2. isabellelorelai Says:

  Domnule Preşedinte,
  Ziarul trebuie să se vândă, nu-i aşa? Şi cum să se vândă cu informaţii adevărate.
  Deontologia capătă valenţe noi.

 3. sfinx667 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,
  Chiar asa, ar fi interesant de stiut raspunsul domnului Marius Nitu, redactor sef al publicatiei ” Gandul “, iar verticalitatea, impartialitatea si luciditatea sa-si spuna cuvantul.
  Cat despre tanarul jurnalist Florin Negrutiu, e limpede ca nu calitatile pe care le-am mentionat mai sus , l-au inspirat in ale scrierii…..cui folosesc articolele sale bine tilcuite, in numele cui denatureaza adevarul, cine ii sunt stapanii….mai devreme sau mai tarziu, dar vom afla, sunt convinsa ! Daca are constiinta, bun simt si coloana vertebrala, atunci, e de dorit sa recunoasca public ca a gresit, sa speram ca din exces de zel, si tot public sa va ceara scuze, dumneavoastra in primul rand, si apoi noua, oamenilor de buna credinta . Asa este corect.
  Replica domniei dumneavoastra e binevenita, pentru limpezirea apelor, pe care, iata neobositii ostasi ai dihaniei numita dusmanul democratiei si al neamului romanesc, nu inceteaza a le tulbura cu buna stiinta.
  stima si respect,
  Sibilla

 4. petrisorsocol Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  Asta este presa? sa fim seriosi. Numai fituici

 5. agnosticus Says:

  Noroi, mizerie, lături… Credeam că aţi devenit imun la minciunile presei şi nu numai ale presei. A propos, mi-a plăcut analogia dumneavoastră cu Don Quijote – Piratul şi mîrţoaga Rosinanta – PeDe minus Le.

 6. SorinPLATON Says:

  Atentie!
  Primul FlashMob organizat in Cluj-Napoca ca raspuns la ororile ce le pregateste Italia la adresa romanilor. Aveti detalii organizatorice in link-ul de mai jos; veniti in numar mare sa demonstram ca ne pasa si sa nu uitati niciun moment ca “maine” ati putea fi dvs. tinta safariului…
  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/05/21/va-invitam-la-primul-flashmob-in-cluj-napoca/

  1=

  p.s.Cititi si dati mai departe!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: