La  “Comentarii” am primit un link, catre adresa :

 

http://bloggareala.wordpress.com/2008/05/13/o-intrebare-pentru-robert-turcescu/

 

cu voia lui Victor, cred ca merita publicat si aici:

 

O intrebare pentru Robert Turcescu

May 13, 2008

In aceasta seara la Realitatea TV, in cadrul emisiunii Fetele Cotidianului ,Robert Turcescu l-a atacat dur pe Ion Iliescu. I s-a alaturat cum era de asteptat Emil Hurezeanu. Nu stiu de ce, dar de fiecare cand ii vad figura acestui om, o asociez cu un sarpe. Nici ceilalti participanti la emisiune, cu exceptia lui Mircea Dinescu, nu au vrut sa fie mai prejos. Fiecare interpreteaza faptele si evenimentele prin prisma propriei gandiri si a propriilor interese.

Totusi, sa te departezi atat de mult de realitatea istorica cum au facut-o cei doi in aceasta seara, gasesc ca este mai mult decat deplasat. Turcescu si Hurezeanu ne-au vorbit despre atacurile minerilor asupra sediilor partidelor istorice si despre umilinta la care au fost supusii liderii acestora. Despre Fenomenul Piata Universitatii si despre cum a “innabusit” Presedintele Iliescu aceasta manifestare. Despre raspunderea lui Ion Iliescu pentru tot ce este rau in tara asta. Unul dintre participantii al frumoasa emisiune, ne-a vorbit chiar despre oamenii politici din ziua de astazi, despre comportamentul lor imoral si evident a gasit vinovatul : Ion Iliescu.

Cei doi, Turcescu si Hurezeanu au debitat atat de multe tampenii incat ma vad nevoit sa incalc temporar decizia de a sta departe de bloguri si am sa scriu cate ceva.

Ca martor activ al evenimentelor din anii ‘90 pot avea si eu ceva de spus. Pot spune spre exemplu ca fenomenul Piata Universitatii a fost initial o manifestare sociala si culturala necesara in Romania dupa atatia ani de dictatura. Toata lumea s-a manifestat asa cum si-a dorit dupa anii de privatiuni. Totusi nu pot sa nu constat ca “Fenomenul” s-a declansat absolut intamplator si perfect legal odata cu inceperea campaniei electorale din acel an. Prima campanie electorala dupa Revolutie.

Unii s-au bucurat ca pot canta in gura mare in centrul Bucurestiului, altii ca pot striga “Jos Iliescu” fara ca nimic sa li se intample altii pentru ca se puteau intalni si comenta cu ceilalti, ceea ce era inedit la acea vreme. Cu alte cuvinte, aveai nu aveai ce face dadeai o fuga si prin Piata. Asa cum facem noi astazi pe bloguri.

Practic asta a fost Fenomenul Piata Universitatii. Regasirea acelor libertati atat de mult dorite. Unul dintre cei care au facut posibla aceasta manifestare a fost Presedintele Iliescu prin faptul ca nu a deranjat cu nimic manifestantii pe toata perioada desfasurarii. Desi indreptatite sa intervina sub acoperirea legii, autoritatile au fost tinute departe de manifestanti.

Dupa un timp ,unii dintre cei care faceau jocurile la vremea aceea in occident si care isi doreau puterea, aceiasi care au creat fenomenul Piata Universitatii, au realizat ca autoritatile nu cad in capcana intinsa si nu trimit fortele politienesti pentru a opri manifestarile.

Incercarea de a influenta primele alegeri libere prin organizarea unei manifestari de acel tip a dat gres pentru ca la 20 Mai in plina desfasurare a “fenomenului”, Ion Iliescu este votat Presedinte al Romaniei cu un scor electoral de 85% din voturile exprimate!!!

“Manifestatia Golanilor” cum a fost ea denumita ironizand o remarca a Presedintelui Iliescu la adresa participantilor , ramasese fara obiect. Principalele organizatii care provocasera fenomenul au decis sa se retraga.

Rand pe rand, oamenii de calitate au parasit piata in primul rand pentru ca nu mai era nimic de aflat, nimic de spus. Apoi incepusera sa se adune scursorile. Adusi sau nu de cineva nu stiu dar este clar ca la un moment dat, “fenomenul” mirosea a urina. Adica daca te apropiai de Piata Universitatii mirosea a urina. Rau de tot. Oamenii isi instalasera corturi. Pe fiecare dintre ele scria ‘Greva Foamei” .Tot felul de figuri din ce in ce mai dubioase.

In ziua de 11 iunie vicepremierul Vatasescu se intalneste cu o delegatie a asa zisilor grevisti ai foamei. Acestia ramasesera cu o singura revendicare si anume asigurarea unui post de televiziune independent. In urma negocierilor, grevistii il asigura pe Vatasescu ca vor parasi zona Piata Universitatii si semneaza o intelegere de incetare a grevei foamei.

Doua dintre organizatiile care au provocat manifestatiile din Piata Universitatii au fost “Asociatia 21 decembrie” si ” Alianta Poporului”. Acestia NU s-au retras odata cu restul organizatiilor imediat dupa rezultatele alegerilor ci au ramas in piata motivandu-si alegerea prin faptul ca sunt solidari cu grevistii foamei.

Odata ce grevistii foamei au semnat o intelegere cu Guvernul si au declarat ca parasesc piata, primul ministru Petre Roman a aprobat propunerea ministrului de interne de evacuare a pietei.

In dimineata de 13 Iunie autoritatile au decis sa intervina pentru a-i dispersa pe cei care mai erau in piata. Surprinzator sau nu incepe o adevarata lupta de gherila pe strazile Bucurestiului. Institutii fundamentale ale statului de drept sunt atacate din senin. Sediul Politiei, al Ministerului de Interne, al SRI dar si Televiziunea erau punctele atacate de grupuri organizate aparute de nicaieri. Acestia nu erau in piata in momentul interventiei Politiei.

Situatia scapase de sub control. Autoritatile nu faceau fata. Politia era “out of business”. Interventia armatei nu era posibila. Reprimarea cu gloante a unei manifestatii fie ea chiar si violenta era ceva de neconceput la acea vreme.

A urmat venirea minerilor care ramasesera ultima solutie pentru restabilirea ordinii. Ori se ducea dracu autoritatea si puterea aleasa in mod democratic in primele alegeri libere de dupa Revolutie, ori ar fi urmat sa ne supunem cu totii unei minoritati care dorea sa se instaleze la putere cu forta. O minoritate care era sponsorizata din exteriorul Romaniei.

Cine a concertat acele miscari, acele lovituri spre institutiile fundamentale ale statului de drept? Acum nu se intreaba decat cine i-a chemat pe mineri. Dar cine a stat in spatele celor care au atacat si au dat foc Ministerului de Interne, Sediului Politiei etc nu ne mai intrebam? Chestiunea asta nu o mai anchetam?

As avea niste raspunsuri aici dar ma abtin. Sunt foarte hazlii articolele precum si pozitiile unora care il acuza pe Ion Iliescu de mineriada din iunie ‘90 care trec asa foarte natural peste faptul ca niste baieti tocmai atacau intamplator institutiile statului…

In final, cum necum, Presedintele Iliescu a asigurat STABILITATEA si continuitatea fragedei democratii din acei ani. O fi mult , o fi putin. Eu unul nu stiu ce sa zic dar cu siguranta Turcescu si Hurezeanu au raspuns la intrebarea asta. Pentru ca fiind in slujba Cotroceniului via Vantu FNI este firesc sa le stie pe toate.

Ca niste oameni mari….

Totusi as avea o intrebare pentru Turcescu – retorica evident : mai baiete, nu este o ticalosie fara margini sa nu ai habar despre istoria evenimentelor si pentru simplul motiv ca te plateste ecscrocul ala de Vantu sa faci afirmatii ca si cum tu ai intelege ce s-a intamplat atunci?

Advertisements

12 Responses to “”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Dar mare putere mai are şi “Iliescu” ăsta dacă a reuşit să “înnăbuşe” ditamai manifestaţia populară şi până şi acum, când este în opoziţie, conduce cu o mână de fier clasa politică românească şi o corupe mai abitir ca oligarhii!

  Eu în locul lui Turcilă aş fi fascinat de figura unui asemenea “Iliescu” şi aş căuta să învăţ de la el… Dar, fiecare cu gusturile lui! Poate preferă să fie slugă la Vântu toată viaţa…

 2. drtm Says:

  Faptul că înainte de alegerile din 2008, chiar şi locale, trompetele puterii vă atacă atât de violent şi incorect ar trebui să vă flateze. Demonstrează doar că puterea actuală se teme de inteligenţa şi experienţa politică a domniei voastre, de forţa politică Ion Ilescu cât de toată opoziţia la un loc.

  Felicitări!

 3. mirelateodorescu Says:

  Eu imi aduc aminte foarte bine ca printre minerii cu fete obosite si salopete murdare de carbune au aparut si mineri cu salopete curate, parca scoase din punga , unul mai bine facut ca altul si care atacasera sediile partidelor istorice.
  Acest indiciu imi aduce aminte de incidentele de la 19 octombtrie 1981, Revolta minierilor din Motru. Sunt putini aceia care stiu ce s-a intamplat acolo, dar cei 9 condamnati povestesc faptul ca si atunci au aparut grupuri de mineri in salopete curate si niciun miner din acel grup nu a fost recunoscut de adevaratii mineri care se revoltasera pentru paine. Acei “mineri” nu erau mineri ci orice altceva, este clar ca si in iunie ’90 s-a folosit aceasta metoda.
  Turcescu se cam avanta in multe declaratii uimitoare pentru a atrage electorat pe partea dreapta si este foarte deranjat daca vreun ascultator il contrazice profitand de stangacia si emotiile acestuia.

 4. emigrantul Says:

  CINE A ORGANIZAT FENOMENUL PIATA UNIVERSITATII SI CU CE SCOP?

  Raspuns:
  Manifestatiile anului 1990 din Piata Universitatii au fost organizate de Statele Unite cu scopul clar de a implanta in Romania un guvern marioneta pro american. Multa lume nu si-a dat seama atunci, deoarece nu aveam cunostiinta despre miscari asemanatoare desfasurate in alte tari. Totusi, odata cu trecerea anilor, toti romanii au putut vedea ca fenomenul Piata Universitatii s-a repetat identic in Iugoslavia, Georgia si Ucraina, tari unde US a fortat clar in fruntea statelor respective o conducere aservita intereselor americane.

  Cei care spun ca “fenomenul Piata Universitatii a fost initial o manifestare sociala si culturala necesara in Romania dupa atatia ani de dictatura” nu isi dau seama ce zic sau nu traiesc cu picioarele pe pamint. Nu era nimic cultural acolo, poate subcultural.

  Pentru a face o comparatie intre Piata Universitatii din Romania si evenimente asemanatoare dintr-o tara vecina, va rog sa cititi urmatoarele explicatii:
  In Noiembrie 2004 au loc alegeri prezidentiale in Ucraina. Candidatul pro american, Yushchenko, pierde in fata lui Yanukovych care obtine cu 3% mai mult. Se organizeaza imediat o actiune gen Piata Universitatii care conduce la anularea alegerilor din Noiembrie 2004, motivul principal fiind un sondaj de opinie care il dadea pe Yushchenko cistigator cu 11% in fata oponentului sau. Alegerile sunt invalidate. In Decembrie este lansat un nou scrutin si pro americanul Yushchenko cistiga cu 2% mai multe voturi decit Yanukovych lucru care demonstreaza clar ca Yanukovych cistigase pe merit in Noiembrie si alegerile nu se trucasera. Manifestatiile nu au facut altceva decit sa deruteze un numar mic de persoane si astfel sa incline balanta catre candidatul pro american Yushchenko ce are o nevasta americana (de origine ucrainiana) nascuta in US si care a lucrat pentru Guvernul American, chiar si la Casa Alba in timpul lui Ronald Reagan. Pe Yushchenko l-a cunoscut dupa 1993. A fost acuzata in repetate rinduri ca este agent CIA.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Kateryna_Yushchenko

 5. emigrantul Says:

  Un citat care impreuna cu un comentariu al meu de mai sus demonstreaza exact ce spuneam adica: Victor=Victor Babiciu=Mihnea Georgescu

  Citat:
  /”Victor Babiciu redivivus!
  Posted by Mihnea Georgescu
  http://mihneageorgescu.wordpress.com

  Ziceam eu de Năstase că are atribute mesianice, dar nici cu Victor Babiciu nu mi-e ruşine! Uite ce a făcut nebunul de Victor: şi-a şters blogul, ne-a ţinut cu sufletul la gură că nu ştiam ce s-a întâmplat şi acum revine în forţă atacându-i pe slugoii lui Vântu. Bravos, nene, să ne trăieşti că ne trebuieşti! Ai înviat a treia zi după Scripturi, mai ceva ca ANul!”/

 6. radualexandrupsd3 Says:

  Personal m-am obisnuit cu astfel de emisiuni . De fiecare data cand ar trebui sa aiba loc o discutie pe baza de proiecte si argumente se reia vechea tema a demonizarii lui Ion Iliescu .
  Este foarte simplu ca la fiecare campanie electorala , in fiecare disputa politica sa ne intoarcem mereu la Ion Iliescu si la evenimente demult intamplate si pe larg lamurite .
  Candideaza Blaga la primarie perfect , trebuie sa discutam despre Ion Iliescu si mineriade , are Basescu o iesire de maidan la usa unui restaurant discutia se leaga de Piata Universitatii.
  Oricum este surprinzator cum acest scenariu functioneaza la nesfarsit aceeasi si aceeasi placa de fiecare data cand puterea este in dificultate.
  Am remarcat prima emisiune electorala de la Realitatea . Comentariul redactorului: ,,mult calm si apatie in acest debut de campanie electorala insa puternice conflicte interne in PSD care eclipseaza orice disputa politica,, .
  Totusi aceasta strategie este una de succes de vreme ce de atata timp cu aceleasi discutii si aceasi placa sunt castigate alegeri si se acopera campanii electorale.
  Poate acest fenomen tine si de specificul electoratului roman poate inca insuficient de maturizat .
  Oricum dupa un dezastru evident la Primaria Capitalei ca si alegator sa fii pasionat de mineriade , Piata Universitatii , greva foamei a unor protestatari din anii 90 spune mult despre constientizare mizei directe dintre alegerile locale si rezolvarea unor probleme care influenteaza direct nivelul de trai ca si bucurestean .
  Insa repet aceastra strategiei electorala trebuie cumva contracarata .
  In privinta domnilor Turcescu si Hurezeanu in emisiuni fara miza politica par rezonabili insa la cea mai mica schimbare de registru par teleghidati si partinitori in cel mai penibil mod .
  Oricum banuiesc ca este o meserie foarte banoasa sa-l ataci mereu pe Ion Iliescu .
  Subiectul emisiunii era legat de iesirea lui Basescu in care i-a atacat pe toti candidatii la primarie in afara de Blaga si Orban.
  Maniera in care au fost facute aceste atacuri este descalificanta insa de aici si pana a ajunge la un atac la Ion Iliescu este o distanta pe care doar cei mai extremisti partinitori o pot parcurge.

 7. Gabriela Savitsky Says:

  Incrancenarea disperata cu care “portocalii” va ataca, va denigreaza si va atribuie vini imaginare nu mai surprinde pe nimeni dintre cei care stiu adevarul.
  Probabil ca sunteti departe de toata aceasta colcaiala imunda a babornitelor travestite in comentatori si analisti politici si nu va afecteaza in nici un fel.
  Daca nu au reusit atunci, cand democratia noastra era atat de frageda incat putea sa piara la o rasuflare otravita, cum ar putea acum sa mai convinga pe cineva, atata vreme cat presa – o parte a ei, asa cum este ea – a spus adevaruri peste adevaruri.
  Realitatea tv a devenit un post de neurmarit. Este scabros de partizan. Dupa insailatura vorbelor, rarita de atata molfiat, se intrevede frica si interesul. La fel cum extrema dreapta, probabil hranita de-afara, si-a facut partie si la RRA, in emisiuni preponderent cu caracter religios.
  Nu avem o democratie consolidata, nici pe departe. Suntem intr-un intermezzo mafioto-securist cu insertii externe.
  Avem posibilitatea sa observam, sa le traim pe pielea noastra, si neajunsurile democratiei foarte tinere. S-au strecurat, si in spatele dumneavoastra, si in spatiile altor partide, indivizi care nu au nimic de aface cu tara. Au deaface doar cu interesul lor sau al celor pe care- slujesc.
  Fenomenul Piata Universitatii, cu toate “aderentele” lui finale, cand s-a transformat intr-o colcaiala imunda si infecta, poate parea paradoxal dar a intarit democratia noastra. Ne-a deschis ochii ca, in spatele vorbelor mestesugite si frumoase, se pot ascunde tradatorii si vanzatorii.
  Eram foarte tanara atunci si am “evaluat” cu ochiul acela de veghe, de scriitor, Tot ce se intamplase. Sigur ca scriitorii care animau Piata Universitatii, poetii, artistii imi erau dragi, reprezentau repere ale “rezistentei prin cultura”. Ii respectam si in acelasi timp nu-i intelegeam ce cauta in gloata aceea murdara. Astazi, cred ca au fost manipulati. Pentru ca, cu orgoliul unui artist se pot face multe. Au fost folositi de o forta obscura care cauta si astazi sa-si recruteze mercenarii oferidu-le burse, stipendii, publicarea cartilor. Si constiintele artistilor pot fi cumparate, din nefericire. Chiar daca ei nu sunt de vanzare.

  Sunt convinsa ca vedeti dincolo de aceste manevre de discreditare.
  La toata ticalosia ce ei au instaurat-o in lume, in spatele unei spoieli de ideologie, cauta sa-i dea acum o justificare.
  Nu dumneavoastra i-ati indemnat sa fure si nici nu-i puteati opri. Ce sa le fi facut? Sa le fi dat cu bata peste labele lor apucatoare? Peste botul lor ranjit si hraparet?
  Si vin ei acuma, tradatorul de Hurezeanu, cucuveaua portocalie, si alti parliti care au stat la adapostul numelor lor proaste, sa ne spuna noua cum a fost si ce a fost!!!?
  Poporul nu-i asa de prost cum il cred ei, intelectualii circumstantelor, niste NIMENI care n-au facut altceva in viata lor decat sa-si alunece ochii spre cate un fund bun de pupat…

  Cred ca de fapt, in esenta, injuraturile lor au un profund sens freudian. Trebuie interpretate pe dos; sunt semnul unei iubiri nemarginite, neimpartasite…
  Cine i

 8. isabellelorelai Says:

  Domnule Preşedinte,
  Dacă greşesc cu ce spun acum vă rog să ştergeţi comentariul: eu îmi aduc aminte că atunci a venit la Dumneavoastră un domn respectabil, reprezentant al unui partid istoric, care v-a rugat să îi ajutaţi, că – citez: “GOLANII ne devastează sediul, vă rog să ne ajutaţi”. Dumneavoastră aţi preluat acel termen de “Golan” de la altcineva.
  Cu ocazia asta aş vrea să vă întreb: Dumneavoastră până când vă veţi mai asuma greşelile altora?
  Vă rog să mă iertaţi, dar nu mai suport să văd cum toate nulităţile vă lovesc din toate direcţiile.

 9. sfinx667 Says:

  Domnul Ion Iliescu reprezinta calm, echilibru, stabilitate, verticalitate si, unica speranta in acest moment !
  Ceilalti, enumerati cu blandete de catre Victor Babiciu, saracii de ei, ca mi-e si mila cum se straduie si se tarasc ei prin fata puterii si a celor in slujba puterii, fac saracii ce pot si ce stiu ei mai bine, isi fac treaba pentru care sunt platiti , nici macar nu realizeaza ca-si prelungesc agonia, cum nu realizeaza nici portocalii !
  Ideea de baza e urmatoarea, dupa umila mea parere, incrancenarea lor impotriva domnului Ion Iliescu vine din teama, frica, groaza, si, cel mai tare ii ingrozeste ca nu e singur, ca sunt oameni de calitate, oameni deosebiti care cred in el si care il vor sustine… pai da, nu este singur, caci ” cel care este insotit de ganduri nobile nu este singur niciodata ” !
  Felicitari Victor Babiciu, cred ca asta este calea, sa spunem lucrurilor pe nume, sa fim solidari, obiectivi si verticali, felicitari tuturor celor care cred in domnul Ion Iliescu, cel care este o forta si demn de respectul tuturor!
  Nulitatile de care vorbeste isabellelorelai, vor pieri pe limba lor, si unii chiar trebuie sa se simta in plus, caci numai greseli si gafe au facut, sau, au tradat, sau sunt ei insusi avizi si foarte grabiti sa ” ii ia locul lui Ion Iliescu “, stiu ei care sunt aceia, in PSD trebuie sa ramana oamenii de incredere, loiali, cu ei impreuna domnul Ion Iliescu va salva tara asta de la dezastru !
  Inca o data felicitari lui Victor, un om de calitate si onoare, si SUCCES domnului Ion Iliescu, pe care-l sustinem din ce in ce mai multi romani !
  stima si respecte deosebite,
  Sibilla

 10. Petrisor Socol Says:

  mai jos puteti citi interviul lui Victor babiciu pe care mi l-a dat. Multumesc

  http://petrisorsokol.wordpress.com/2008/05/13/interviu-cu-victor-babiciu/

 11. bucur Says:

  Asa cum era de asteptat nu am putut sa stau deoparte dupa o asemenea interventie a domnului Iliescu. Asadar sa purcedem dragii mei prieteni intr-o noua aventura a exprimarii de opinii.

  Am avut marea sansa sa ma aflu in Bucuresti in perioada ,,Mineriadelor”, ca sa fiu sincer m-am aflam in capitala numai la cea din iunie si intr-adevar, am fost martor ocular ,daca asta nu inseamna prea mult la acel eveniment.

  Au fost acuzati minerii de ,,partea adversa ” (pun ghilimele pentru ca nici acum la atatia ani distanta ,asa cum bine a specificat si Dl. Iliescu nu stiu cine era aceasta ,,parte adversa”) spuneam ca au fost acuzati minerii ca au desfigurat in plina strada fara nici un motiv orice tanar cu parul lung si geaca de blugi (pt. blogeri ca ,,emigrantul ” care numai cu dovezi iau in consideratie ce scri ii rog sa rasfoiasca o ,,anumita ” parte a presei din acea perioada pentru mai multe informatii).

  Eu ma aflam in Gara de Nord pentru a lua trenul spre orasul meu natal Targoviste in plina descidere a trenurilor pline cu mineri si pe deasupra aveam cel mai evident par lung, negru eram imbracat intr-o geaca de blugi si aveam si o mapa in mana si nu mi-a dat nimeni nimic ,ma refer la palme si pumni ,bate si alte lucruri cu care mai erau dotati minerii. Tota lumea se grabea sa ajunga in Piata Universitatii. Pare socant acum dupa atatia ani sa spui asa ceva insa va rog frumos sa ma credeti este adevarul ,,gol golut ” daca imi este permisa o astfel de catalogare a unor intamplari reale.

  Apoi am aflat ca transportul feroviar era suspendat din cauza evenimentelor respective . Acest lucru m-a impins sa ma mai plimb in jurul Garii de Nord pret de o ora pana am ajuns la un prieten acasa . In tot acest timp grupuri masive de mineri au trecut pe langa mine ,de ordinul sutelor de oameni si nu m-a intrebat nimeni nimic. Mai erau si alti oameni pe strada care mergeau sau cascau gura pur si simplu si nu am vazut pe nimeni ,repet in acea zona a Garii de Nord sa fie lovit sau bruscat .

  Ulterior cand am ajuns acasa si am vazut stirile ,am vazut intr-adevar imagini cu tineri in geci de blue jeans batuti de mineri ,apoi am aflat chiar ca in Gara de Nord a existat si o victima (un decedat). Insa pentru mine acele imagini erau dintr-o alta lume .

  Ma opresc aici …nu inainte de a spune ca as putea continua cu supozitii de genul ca securitatea sau oameni ai partidelor istorice infiltrati au creat si au facut …insa prefer sa expun doar o realitate si atat. Ma surprinde ca domnul Iliescu divulga anumite informatii care nu au tocmai un caracter public. Si anume ca demonstratia din Piata Universitatii ( ma refer la cea care a degenerat in miscari antisociale si nicidecum la baietii care cantau la chitara si aveau patrat alb cu ,,Golan” in piept) a fost finantata si sustinuta logistic din afara statului(Romaniei). E o mare informatie pentru cine stie sa citeasca printre randuri.

  Intr-o alta ordine de idei se stie foarte bine ca un presedinte al oricarui stat are un jurnalist care ii este la suflet mai cu mot decat ceilalti. Si dumneavoastra domnule Iliescu imi aduc aminte ca aveati discutii preferentiale cu jurnalisti ca Marius Tuca de exemplu. Ca domnul Hurezeanu este jurnalistul de casa al domnului presedinte Basescu nu mai este un secret pentru nimeni ,dar de ce aveti dumneavoastra pretentia ca si ei (Dl Hurezeanu si Dl.Basescu) sa se comporte asa cum o faceati dvs cu dl Tuca . Intervin atatia si atatia factori care schimba radical problema (cultura,educatie,grad de civilizatie, 7 ani de acasa) si aici ma refer atat la presedinte cat si la jurnalist.

  Un alt motiv … se stie ca este in plina desfasurare campania electorala la ,,locale”. Cine este piesa de rezistenta in PSD ? Dumneavoastra nu ? Si atunci daca ideologic sunteti inatacabil, ca sa fiti Dvs. acuzat de coruptie sau imbogatire subita nici macar nu se poate pune problema , atunci ce le mai ramane ,, lor “ca arme de atac …sa va tarasca in propria ,,lor” mocirla . Nu cadeti in capcana intinsa de ,,ei”. Ar fi pacat !

  Se lucreaza fara scrupule Domnule Iliescu . Inainte de aceasta mica interventie, pe blogul Dvs., am citit un articol din Evenimentul Zilei cu niste tampenii de neimaginat. De data asta mai mult de ordin fnanciaro-managerial daca ma pot exprima asa .Iata link-ul aici daca imi permiteti:

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/803432/Strategii-englezi-au-lasat-PSD-cu-ochiin-soare/

  Asadar PSD-ul este supus oricarui fel de atac ,mai curat sau mai murdar, tintit individual sau in grup .Cine este de stanga nu se lasa pacalit atat de usor . Insa asteptam si reactia PSD-ului. El …marele PSD unde este ?

  Ultimul lucru pe care vreau sa-l spun este ca NIMENI nu va poate invinui de Mineriade si de tot ce s-a intamplat in acele evenimente.
  Presupunand prin absurd ca la matematica, este ca si cum l-am acuza pe presedintele Statelor Unite George W. Bush jr. de terorism , pentru ca in timpul mandatului lui a avut loc un astfel de eveniment pe teritoriul S.U.A. care a schimbat total america si intreaga lume odata cu ea.

  Asa cum nu putem sustine logic o imbecilitate ca asta ,tot la fel nici pe dumneavoastra nu va poate acuza NiMENI de Mineriade.

  In timpul unui mandat prezidential se poate intampla orice iar un presedinte trebuie sa gaseasca solutii pasnice sau nu .Rezultatul si-l poate doar asuma si atat .

  Cu deosebit respect ,

  Tiberiu Bucur!

 12. anca Says:

  Sincer, cred ca daca am analiza momentele alese pentru reluarea acestor “acuzatii”, de 18 ani incoacem si le vom organiza ca un grafic, vom avea o mare surpriza (sau nu): inregistreaza un maxim in preajma alegerilor sau in apropierea unor alte evenimente politice, declaratii sau intalniri politice care trebuie mascate, ascunse cumva interesului public sau al mass media.

  Asa cum, nu de mult, la sosirea pe aeroport, de la o importanta reuniune europeana referitoare la protectia mediului in care au fost discutate si propuse diferite masuri, sarcini pentru statele UE, presedinte T. B, in loc sa se refere la acea intalnire la care patricipase ca presedinte al tarii (deci sarcina lui, cea mai importanta din tara asta!) nu si-a informat conationalii despre ce s-a discutat acolo, ceea ce era de interes pentru tara, ci a inceput sa se lamenteze ca “onoarea” sa de familist a fost grav afectata, ca fata lu’ tata, vai ce nenorociti astia din presa ce ii fac (ce ii fac la urma urmei? daca fata e agramata? E chiar vina lui, de tata, ca nu i-a asigurat nivelul de educatie minim, de a se exprima corect in limba romana – daca e sa privim numai partea “familista” pt ca nu vreau deloc, deloc sa vorbesc de lansarea sa in “politica” – ups, dansa “face politica”? deja mi-e frica!)

  Mass media a preluat si s-a distrat, comentatorii la fel…toata lumea vorbea pro sau contra familistul presedinte (sa comparam cu aberatiile spuse de aceeasi presa libera despre doamna Iliescu? ce ar fi trebuit sa faca Presedintele Iliescu? sa ii ia la bataie pe multi, nu? e, acum, sincer…nu cred ca era chiar asa de rau…glumesc!)

  Summitul european? cine mai stie de el?

  In ce priveste textul propriu zis al acestor “acuzatiile” – au fost urlate, strigate, s-au facut sesizari la tribunale…s-au facut filme, artistice, documentare…toate, privite numai dintr-o singura perspectiva.
  Si sunt reluate mereu si mereu si mereu. Ceva, ceva s-o prinde.

  Sigur, “dansul” acesta este condus de cativa. Multi participa voluntar, ei chiar cred ca asa e bine.
  Intai apare un articolas intr-un ziar sau se foloseste pretextul unei postari pe un blog, sau o declaratie a unei persaane care a “avut de suferit” -“Foc de voie”

  Apoi se face un reportaj “pe teren”. Apare o poza “inedita” sau se redeschid niste “dosare secrete”. Se face e emisiune “retrospectiva” urmata de analize din studio, cu interviuru pe strada “cine credeti ca a fost de vine…” – “Foc cu foc” – concentrat. “focusat”

  Marii ‘analisti” vin la urma -ei sunt “artileria grea” – ei aduna toate aceste articole si reportaje disparate, le reiau (nu cumva sa se fi uitat ceva de catre cititorul/telespectatorul grabit sa aprinda vreun canal de sport sau vreo telenovela!) deci aceste acuzatii au si o repetitie fireasca pt a se intipari in memorie!

  Se pare ca acestei “caravane ” i s-a intepenit butonul pe comanda “urlati” sau “stapanii” au uitat sa schimbe “banda”.

  Mai baieti, mai rasfirati, ca se vede lantul! Si… incercati sa fiti mai originali!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: