EXCLUSIV PENTRU BLOGERI

A inceput campania electorala. Am primit invitatia de a participa la prezentarea programelor candidatilor PSD din aproape toate judetele. Incerc, in limita posibilitatilor, sa onorez cat mai multe invitatii. Dar, nu pot neglija activitatea senatoriala precum si obligatiile, asumate anterior, derivate din relatiile internationale.

Ma aflu in judetul Olt. Primele impresii de campanie si cateva concluzii le voi prezenta la intoarcere.

Pana atunci, tin sa public un material de interes (pentru lumea virtuala) publicat astazi in presa locala :

« Olt: Iliescu l-a convins pe candidatul PSD la şefia CJ să-şi facă blog »

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a convins miercuri pe candidatul PSD Olt la şefia Consiliului Judeţean să îşi facă blog, după ce i-a arătat, la Primăria din Redea, cât de uşor se poate comunica prin intermediul acestuia.

Ion Iliescu, aflat în judeţul Olt pentru susţinerea candidaţilor PSD la alegerile locale, s-a oprit la sediul Primăriei din Redea pentru a-şi verifica e-mailurile şi mesajele primite pe blog. El a ţinut să le arate celor din jurul său, persoane din conducerea PSD Olt, cât de uşor se poate comunica acum prin intermediul internetului şi cât de util este un blog pentru a afla părerile celorlalţi despre acţiunile tale şi a face schimb de opinii.

Iliescu a spus că citeşte toate mesajele primite pe blog şi încearcă să răspundă tuturor, în măsura în care acestea sunt pertinente şi civilizate.

În timpul discuţiei cu candidatul PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, Ion Iliescu l-a convins pe acesta să îşi facă un blog. Stănescu a spus că până la finele săptămânii va avea blog personal, pe care vor fi postate proiectele sale politice, dar şi opinii personale despre diferite evenimente.

Advertisements

24 Responses to “EXCLUSIV PENTRU BLOGERI”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Dar Traian Băsescu de ce nu are blog, că se dă “popular”?

 2. mirelateodorescu Says:

  Are dreptate domnul presedinte Ion Iliescu, odata inceputa incursiunea in lumea virtuala, nu mai este cale de intors. Drumul este intr-un singur sens.
  Va asteptam in toate judetele.

 3. radualexandrupsd3 Says:

  Prin intrarea mea in blogosfera am devenit mai racordat la evenimente si m-am tonifiat mental .
  Insa merg la sala mai rar si am devenit dependent de blogosfera .
  Dar mergand pe principiu ca toate isi au locul in cadrul unui echilibru cred ca blogosfera este o provocare si un salt in relatiile interumane .

 4. emigrantul Says:

  Daca PDL-ul este un partid fără fizionomie, cu o “amestecătură” de ideologii atunci PSD-ul cum este?

  Am testat, pe internet, parerea oamenilor despre PSD iar rezultatele sondajului (a se vedea mai jos) sunt clare. 36% din participanti califica PSD drept un conglomerat de hoti ascunsi sub lozinca Social Democratiei.

  Am mai spus-o si o repet: in Romania exista o singura entitate politica “Partidul Unic Capitalist” iar PSD, PDL, PNL, etc. sunt simple etichete diferite sub care se ascunde aceeasi marfa.

  Este adevarat, in primii ani dupa revolutie, lumea percepea diferente semnificative intre cele trei formatiuni politice insa acum s-a ajuns la starea echilibrului termic datorita miscarii Browniene a membrilor intre entitatile politice autohtone.

  Sa presupunem ca avem trei baloane de sticla continind gaze diferite la presiuni diferite si avind etichete corespunzatoare substantei din interior. Punem o teava de legatura intre ele si dam drumul la robinete. Ce se intimpla? Gazele se amesteca iar presiunile se egaleaza ajungindu-se repede la situatia cind toate cele trei recipiente contin acelasi lucru.
  ================================================
  Cum ati caracteriza cel mai bine Partidul Social Democrat?

  Un partid ca oricare altul – 5.49 %
  Un partid serios care se tine de cuvint – 5.91 %
  Un partid liberal mascat – 1.27 %
  O entitate politica cu program confuz – 4.64 %
  Un partid comunist mascat – 7.17 %
  Un partid aparent de stinga care se comporta in practica ca unul de dreapta – 2.95 %
  O entitate politica care si-a pierdut credibilitatea – 6.75 %
  Singurul partid in care am incredere – 10.13 %
  Un partid cu nivel de coruptie mult mai mare decit al altora – 8.02 %
  Un partid socialist – 3.80 %
  Un conglomerat de hoti ascunsi sub lozinca Social Democratiei – 36.29 %
  Un partid pe care il asociez automat cu numele de Ion Iliescu – 4.22 %
  Alte raspunsuri – 3.38 %

  Numar voturi: 237
  Sursa: http://www.sondaje.php0h.com/psd.php
  ================================================
  Citat Mediafax:
  /”Iliescu: PDL este un partid fără fizionomie, cu o “amestecătură” de ideologii

  CRAIOVA / 19:30, 8.05.2008

  Preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Craiova, că în alegerile locale de la 1 iunie vor conta trei partide, între care două, PNL şi PSD, cu un “contur ideologic bine precizat”, iar cel de-al treilea, PDL, un partid fără “fizionomie”, cu o “amestecătură de ideologii”.

  Fostul şef al statului apreciază că pentru alegerile locale vor conta doar trei partide politice, Ion Iliescu nominalizând PNL, PSD şi PDL.

  Liderul social-democrat apreciază că doar două partide din cele trei au un “contur” ideologic.

  “Liberalii pornesc de la câteva concepte privind raportul dintre stat şi piaţă, dintre sector public şi privat, dintre componenta economică şi cea socială a politicilor. Social-democraţia se află exact pe poziţia contrară liberalilor”, a declarat Iliescu.

  Fostul şef al statului apreciază că “PDL nu are nicio ideologie, fiind un partid fără fizionomie”.

  “Partidul Democrat liniuţă Liberal, PD laşii, cum spun unii de la Bucureşti, a fost de stânga, dar domnul Băsescu a trecut la dreapta. Nu au fizionomie, nu au crez politic, ceea ce ar trebui să definească un partid. Or o asemenea amestecătură de ideologii şi această fragilitate a transferului este fără precedent în Europa”, a declarat Iliescu.

  Liderul PSD susţine că formaţiunea democrat-liberală este mai periculoasă întrucât, din perspectiva unei lipse de ideologii politice, foloseşte demagogia şi populismul ca arme politice.

  “E mai greu cu renegaţii, decât cu cei care au o platformă bine definită. Dar ei sunt periculoşi prin această labilitate a lor, prin demagogia limbajului politic şi populism. Populismul, azi, este unul din marile pericole care şi în ani 30 a dezechilibrat viaţa politică în Europa şi a adus fascismul la putere. Şi în zilele noastre demagogia populistă este la fel de periculoasă. Iar în asta constă particularitatea şi dificultatea confruntărilor politice de astăzi”, a afirmat Iliescu.”/

 5. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  mi se pare extrem de interesanta, si de mare viitor, aceasta combinatie intre actiunea politica si reflectarea virtuala pe care dv o faceti cu o excelenta de invidiat!

 6. Bibliotecaru Says:

  Domnule Iliescu, jos pălăria. Să dea domnul să fie într-un ceas bun şi să lansaţi un exemplu pentru toţi membri de partid. Comunicarea membrilor de partid, mai ales cei care au o funcţie, cu cei care i-au votat sau care urmează să-i voteze, este deosebit de importantă.

 7. SorinPLATON Says:

  Ideea este foarte buna. trebuie convinsi cat mai multi lideri PSD sa-si abandoneze morga de superioritate nobiliara atotstiitoare si sa penetreze “concretul virtualului” (preambulul viitoarei forme de manifestare civic-societara) de pe pozitii autentic social-democrate de “unul dintre egali”…

  Reforma si modernizarea unui partid nu se rezuma la resurse umane (inlocuiri de persoane), iar in interiorul unui networking axat pe valorile stangii moderne promitem o terapie de grup cat se poate de eficienta…

  Ii asteptam cu bratele deschise… :)

  1=

 8. sfinx667 Says:

  Felicitari domnule Ion Iliescu, o idee stralucita, ca mai toate initiativele dumneavoastra de altfel !
  In sfarsit ceva care ma bucura si ma ajuta sa sper inca, mi-ati daruti un zambet, dupa atatea zile umbrite, va multumesc :)
  Respecte si pretuire din Caras-Severin , domnului Ion Iliescu, din partea banatenilor care rezista, va asteptam si aici, ar fi o mare onoare, mult succes va dorim in toate !
  stima,
  Sibilla

 9. Catalin Zorzini Says:

  Nu sunt sigur, dar cred ca “la convins” se scrie “l-a convins”. Ma mai interesez si revin.

 10. radualexandrupsd3 Says:

  Dupa ce a fost inventat calculatorul iceea de a le interconecta , a fost considerata revolutionara .
  Astazi consideram indispensabila aceasta interconectivitate si am facut un salt urias in prelucrarea informatiei.
  Nu e putin lucru ca print-un simplu search sa fii pus la curent cu orice subiect ca te intereseaza.
  Blogosfera vine ca o interconectivitate a opinilor si a schimbului de reactii la diverse teme de interes.
  Sansa de a fi moderat acest proces de o personalitate da prestanta si coerenta fenomenului.
  Parerea mea este ca a avea blog si a participa la alte bloguri va deveni in scurt timp la fel de fireasca ca si necesitatea de a avea mail.
  Nu ma pot rupe de faptul ca sunt membru PSD.
  Impresia mea ca si membru este ca nu este mare diferenta intre o luna obisnuita si o luna de campanie.
  Lupta pentru primaria capitalei mi se pare o figuratie de nota 9 .
  Oricum farmecul acestui blog este accentul pus pe dezbaterile teoretice si nu pe cele politice , un lucru cu adevarat inedit .
  Politicianul vazut de putere ca adversarul politic numarul poarta un dialog cu simpatizantii pe probleme teoretice lasand politica pe locul doi .
  Asta da stil si detasare valorica .

 11. anca Says:

  pentru domnul Presedinte, faptul ca isi citeste personal toate mesajele pe care le primeste, le raspunde, face notite, subliniaza pasajele interesanta – nu mai e, de mult, o noutate – asa a facut mereu!
  Domnia sa raspunde la scrisori, darmite la mesajele de pe blog, unde este cu mult mai rapid!

  daca intr-adevar, domnul Paul Stanescu, candidatul PSD la CJ Olt isi va face blog, prezentandu-si programul si chiar dialogand cu alegatorii (sau bloggerii) ar fi un urias pas inainte pentru candidatii politici in general, PSD in special, pentru deschiderea lor si pentru un mediu politic normal, as spune, transparent si de ce nu, mult mai relaxat – dar hai sa asteptam sfarsitul de saptamana, sa vedem si concret, blogul! (incep sa fiu Toma Necredinciosul – pana nu vad concret, nu mai cred!)

 12. instalatorul Says:

  JN de astazi, articolul lui Marius Tuca despre bloggeri:
  “Cei mai mulţi dintre ei şi-au făcut bloguri ca să facă şi ei ceva, neînţeleşi, dar mai ales frustraţi, s-au lăsat duşi de modă, de trend, ca nişte mici servitori ai globalizării, umili şi gata să sară de gîtul primului concept care să-i scoată din anonimat, arată ca nişte arătări scoase pentru întîia oară la lumină, cu poze care vor să-i înfăţişeze fie sexy, fie intelectuali, bloggerii din România nu sînt altceva decît nişte rîme care au ieşit la suprafaţă fără să aibă ceva de spus, gata să inunde spaţiul cu banalităţi şi originalităţi ştiute şi vehiculate de toată lumea, un fel de masturbare comună, dar vîndută pe afiş ca un mic secret care ne va schimba filozofia de viaţă, fără inspiraţie şi fără talent, cei mai mulţi dintre ei, ca să nu zic toţi, se cred victime ale sistemului, cînd, de fapt, nu sînt altceva decît nişte victime ale incompetenţei proprii, nişte onanişti ca toţi onaniştii care se ascund la adăpostul anonimatului şi îi comentează pe alţii doar că pe ei îi apără poza studiată, poza care ţine loc şi de cuvinte, şi de idei, şi de imaginaţie, bloggeri ca să fie bloggeri, bloggeri ca să fie şi ei ceva, bloggeri ca să nu fie nimic, bloggeri de dragul de a se întoarce şi ei de undeva şi de a pleca în altă parte, bloggeri ca să se ascundă de ei şi să-i vadă ceilalţi, bloggeri ca să nu li se vadă sufletul mic şi ego-ul mare, bloggeri de teama de a nu mai sta doar cu ei, ei cu ei, bloggeri ca să epateze, să impresioneze, bloggeri ca să blogheze, bloggeri doar ca să scape de rosul pe dinăuntru al meschinăriei, bloggeri. Cei mai mulţi dintre ei care n-au avut niciodată nimic de spus, bloggeri pentru nimeni, bloggeri între ei, bloggeri pentru ei, bloggeri ca să nu li se vadă caracterul, bloggeri plutind undeva între discreţia şi indiscreţia lumii, bloggeri la discreţia tuturor, bloggeri la discreţie, bloggeri la kilogram, bloggeri la borcan, bloggeri la cutie, bloggeri la legătură, bloggeri plutind în deriva propriilor conştiinţe, sperînd că într-o bună zi o să răsară soarele şi pe blogul lor fără să ştie că ce e blog ca blogul trece, iar soarele răsare doar să aducă lumină şi niciodată glorie…”
  Ca un om de caracter ce este – 2000 de caractere pe pagina – Marius Tuca nu lasa la vedere comentariile cititorilor.

 13. mirelateodorescu Says:

  Am fost la adunarea de la Craiova, pe scena chiar in spatele domnului Iliescu. A fost impresionant, sa nu ma credeti patimasa dar de acolo s-a vazut intreaga imagine.
  10.000 de oameni inseamna ceva pentru un cartier care numara peste 100.000 de locuitori. S-a mai spus ceva important, asocierea dezvoltarii economiei cu social-democratia si asta spune multe.
  Oamenii doresc social democratie, sunt aproape de PSD si cu siguranta vor “cumpani” cand vor vota.
  Va multumim domnule Iliescu!

 14. Maria Barbu Says:

  Mirela,

  ceea ce spui tu este foarte important si datator de speranta pentru tara asta, care se duce pe un tobogan al degradarii si numai social-democratia poate opri asta!

 15. isabellelorelai Says:

  Domnule Preşedinte,
  Blogerii reuşesc să ajute alţi oameni.
  Vă mulţumesc din suflet!
  http://isabellelorelai.wordpress.com/2008/05/09/multumesc

 16. cirlovacristian Says:

  Pentru CJ Ilfov pe cine are candidat PSD-ul?

 17. isabellelorelai Says:

  Domnule Preşedinte,
  Blogurile şi bloggeri au strâns 4.000 de Euro în 3 zile pentru un copil bolnav!
  S-au strâns toţi banii pentru Florentina.
  Vă mulţumim din suflet!

 18. Mihnea Stoica Says:

  Domnule Presedinte,

  Ma bucur nespus de mult sa vad ca impartasiti din experienta Dvs. si altora.
  Blogul s-a dovedit a fi, intr-adevar, un izvor de dialog pertinent intre Dvs. si noi, cei din blogosfera. Insa putini sunt cei care reusesc sa “alimenteze” si sa “dozeze” acest dialog atat de bine precum Dvs.

  Ce bine ar fi ca mai multi politicieni sa va urmeze sfaturile si exemplele…

 19. Ovidiu Says:

  Salut, va recomand sa cititi !

  Epoca de mita si nerusinare George Becali – da click>>>

 20. MAREA DIVERSIUNE « MariaBarbu Weblog - idee şi expresie Says:

  […] ca exista in partid o ruptura intre masa si cei mai proeminenti lideri politici ai PSD, care sunt Ion Iliescu si Adrian […]

 21. Petrisor Socol Says:

  EXCLUSIV: Doresc sa va informez ca LUNI seara VICTOR BABICIU, bloggerul care ne-a parasit din lumea bloggeriei, imi va acorda un interviu ;) iar marti dimineata il voi publica pe blog. Voi incerca sa scot cat mai multe de la el, mai ales motivul stergerii blogului. deci ramaneti aproape :lol:

 22. SorinPLATON Says:

  Va ofer mai jos cateva instantanee intelectuale de la reuniunea PES Activists Bran-Brasov 09.05.08…

  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/05/11/cap-compas-catre-normalitate/

  …ca noi mai si munceste si nu numai gandeste… :)

  1=

 23. emigrantul Says:

  Citat:
  /”EXCLUSIV: Doresc sa va informez ca LUNI seara VICTOR BABICIU, bloggerul care ne-a parasit din lumea bloggeriei, imi va acorda un interviu …Voi incerca sa scot cat mai multe de la el, mai ales motivul stergerii blogului.”/

  Avea prea multe situri in gestiune si ii era greu sa se ocupe de toate. Mai bine mai putine dar de calitate decit multe si fara continut.

 24. medicorl Says:

  Interesant!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: