TUNISIA

 

 

In cursul diminetii a avut loc la Tunis deschiderea oficiala a celei de-a XI-a Sesiuni a Forumului  International al « Realitatilor » din Tunisia cu tema « Schimbari climatice globale. Impactul asupra regiunii marii Mediterane ».

 

Picture 121

 

Discursul inaugural a fost prezentat de domnul Nadhir Hamada, ministrul tunisian al Mediului si Dezvoltarii Durabile. Au mai prezentat alocutiuni Directorul General al « Realites », dl. Taleb Yahar, presedintele Asociatiei Retelei Mediteraneene pentru Dezvoltare Durabila, dl.Mohamed Mehdi Mlika, precum si invitatul de onoare, dl.Josep Pique, fost ministru spaniol.

 

Picture 122

 

Programul sesiunii de dimineata a inclus si panelul “Problematica generala a schimbarilor climatice la nivelul Planetei si la nivelul Mediteranei”, la care am fost moderator.

 

Picture 124

 

Si…un episod neprotocolar dar o draga amintire!

 

Picture 106

 

 

Advertisements

4 Responses to “TUNISIA”

 1. Victor Says:

  :) Ce bine aratati Domnule Presedinte, alaturi de fetita aceea superba.

 2. cirlovacristian Says:

  @emigrantul&@radualexandrupsd3
  Daca problema cu “oil” se reduce doar la transporturi atunci probabil este timpul sa aflati ca energia electrica este mult mai ieftina si la capitolul productie si la capitolul utilizare.
  Petrolul are mult mai multe utilizari(unele chiar “complexe si greu de inteles pentru unii oameni”)si teoria ar fi ca:”cine detine resurse sau depozite de resurse poate impune o anumita politica”.Asa ca,oficial,daca nu sunteti implicat in acest”proces” mai bine……..Doar nu sunteti specialisti in resurse?
  Din punctul meu de vedere o sa reusiti sa deveniti caraghiosi(tot un cuvint grecesc,respectiv Καραγκιόζης dar care are la baza un cuvint turcesc Karagöz ve Hacivat si se refera la jocul din umbra)
  Va multumesc

 3. radualexandrupsd3 Says:

  Catre carlovacristian,
  bine a-ti revenit in discutie . Este o onoare ca si interlocutori cu capacitate mai mare au intervenit in discutie.
  Am citit un articol de 365 cuvinte in revista Magazin pe vremea lui Ceausescu ,
  nu mai stiu despre ce era vorba , dar oricum nu aveam voie sa ma joc cu priza .Cele spuse de d-stra vin ca o completare binevenita.
  MUltumesc.

 4. cirlovacristian Says:

  @radualexandrupsd3
  Aaaa…….daca si cititi si mai si retineti-cite ceva-este de bun augur.Jocul cu “priza” poate fi periculos si de aceea,completez eu,nu este bine nici cu chibriturile.Oricum nici acum nu aveti voie sa va jucati cu priza sau chibriturile pentru ca :”te arzi sau electrocutezi”-dupa caz.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: