POLITEHNICA – lansare

 

Lansarea de la Universitatea Politehnicã Bucuresti a celui de-al treilea volum din seria “Planul B” – “Mobilizarea generalã pentru salvarea civilizatiei”, semnatã de Lester R. Brown a constituit un adevarat eveniment stiintific.

 

                                              DSC_8913

 

Aula Senatului Universitãtii Politehnice a reunit  numerosi profesori universitari, specialisti in domeniul dezvoltarii durabile, studenti si jurnalisti.

 

Discutiile au fost  moderate de presedintele Consiliului National al Rectorilor, doamna Ecaterina Andronescu, rector al UPB.

 

In alocutiunea de prezentare am evidentiat faptul ca , in urmã cu doi ani, atunci când “Planul B 2.0” a vãzut lumina tiparului, datele despre topirea ghetarilor erau îngrijorãtoare, acum, acestea sunt de-a dreptul alarmante.

 

În urmã cu doi ani, eram constienti cã existã un numãr de state în declin. Acum, suntem martorii cresterii numãrului acestora cu fiecare an iar statele în declin nu sunt altceva decât semnele timpurii ale unei civilizatii în declin.

În urmã cu doi ani, rapoartele prezentate arãtau cã productia de cereale nu a reusit sã facã fatã consumului, iar acum rezervele de cereale sunt pe cale sã atingã un minim istoric.

Tot acum doi ani, pretul petrolului era de 50 de dolari pe baril, iar la sfârsitul anului 2007, el a atins deja cifra de 90 de dolari – barilul.

 

Este îngrijorator faptul cã si tara noastrã este in prezent marcatã de fenomenele negative, care se manifestã pe plan mondial, privitoare la deteriorarea climei datorita distrugerii spatiilor verzi, defrisarilor abuzive, faramitarii terenurilor agricole si mai mult, lasarii lor in paragina.

 

Societatea trebuie sã dea un rãspuns conflictului sau cu mediul înconjurãtor. In acest sens titlul volumului lui Lester Brown constituie nu numai o sursã importantã de informare si de formare dar si un apel la implicare: “Mobilizare generalã pentru salvarea civilizatiei’ !.

 

Doamna Ecaterina Andronescu a subliniat rolul important al Universitãtii Politehnice în promovarea unor astfel de mesaje. “Ar trebui sã devenim mai responsabili pentru ziua de mâine si cred cã UPB, prin valorile de care dispune, are aceastã misiune, pe care trebuie sã si-o asume”.

 

DSC_8905

 

Am remarcat printre participanti si parteneri de blog (Maria Barbu, Mihnea Georgescu, radualexandrupsd3),  dovada ca dialogul nostru are o baza reala de interes.

 

Discutiile, pertinenta problematicii si competenta participantilor la dialog au facut din aceasta seara un ADEVARAT EVENIMENT STIINTIFIC.

Advertisements

36 Responses to “POLITEHNICA – lansare”

 1. emigrantul Says:

  CITAT ION ILIESCU:
  /”În urmã cu doi ani, eram constienti cã existã un numãr de state în declin. Acum, suntem martorii cresterii numãrului acestora cu fiecare an iar statele în declin nu sunt altceva decât semnele timpurii ale unei civilizatii în declin.”/

  As fi curios sa aflu care erau acele state in declin acum doi ani si ce tari s-au mai adaugat intre timp?

 2. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  /”Am remarcat printre participanti si parteneri de blog (Maria Barbu, Mihnea Georgescu, radualexandrupsd3)”/

  Deci ati confirmat ca Mihnea Georgescu si radualexandrupsd3 nu sunt una si aceeasi persoana. Pai atunci nu-mi mai ramine decit sa-l suspectez pe bibliotecaru.

 3. Bogdan Pitaru » Blog Archive » Planul B :) Says:

  […] Ce se intampla daca esueaza PSD, Geoana, Oprescu, Diaconescu si, de ce nu, chiar Basescu? Trecem la Planul B! Poza preluata de pe blogul lui Ion Iliescu. […]

 4. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Mulţumesc pentru menţionarea numelui meu şi al distinsei Maria Barbu, care vă avem ca model în politică, dar şi ca om… Felicitări pentru conferinţa de ieri, unde ne-aţi ţinut trei ore şi jumătate, în care aţi vorbit aproape numai dvs., cu o energie neobosită. Aşa cum remarca şi Dan Darabont, într-o discuţie personală, ieri seara, sunteţi neobosit şi plin de energie.
  Când voi reuşi să mă mai adun, urmează, cu voia dvs., o relatare personală a evenimentului, însoţită de fotografii, zic eu, foarte reuşite.

  P.S. Mulţumesc pentru autograful pe cartea lui Lester Brown, Planul B 3.0.

  Dragă Emigrantul,

  Te-ai lămurit? Deci, eu şi Radu Alexandru nu suntem una şi aceeaşi persoană!

  Mai mult, eu nici nu îl cunosc pe acest Radu Alexandru, nici nu ştiu cum arată, ca drept dovadă că am fost ieri amândoi la conferinţă şi nu am interacţionat, nici nu am ştiut că este acolo…

  Chiar aşa, stimate Radu Alexandru, de ce nu m-ai tras de mânecă? Probabil că nici nu mă ştii cum arăt, deşi am poza pe blog, la secţiunea Despre mine… :)

 5. Gabriela Savitsky Says:

  Din pacate, sunt putini aceia care constientizeaza efectul devastator al civilizatiei asupra mediului. De la febra consumismului la dorinta de acumulare a bogatiilor, de la saracia endemica pe de o parte la supraproductie pe de alta parte (cu distrugerea produselor pentru ca preturile sa nu scada, cum am vazut de multe ori la “stiri”) nu putem sa nu observam ca civilizatia nu s-a dezvoltat in armonie cu natura. La atatea “abuzuri” a raspus si ea, “scuturandu-se”. Inundatiile, seceta, furtunile devastatoare, alunecarile de teren sunt raspurile naturii la demersurile noastre distructive. Din pacate, omul nu invata nimic nici din propriile erori, nici din istorie. N-as vrea sa fiu atat de sceptica. Poate ar trebui sa incepem cu educatia celor care vin dupa noi.
  Omul nu vrea cu nici un chip sa “iasa” din habitudinile lui, sa se intoarca la natura. Isi iubeste bunastarea si este dependent de ea. Cu greu accepta ca modul lui de viata este unul daunator pentru mediu.
  Nu stiu daca Brown ofera si solutii…

 6. emigrantul Says:

  LUCRAREA PLANUL B 3.0 SCRISA DE LESTER BROWN SFIDEAZA RIDICOLUL IN MATERIE DE OBIECTIVE NEREALISTE

  Exemplu:
  Dupa ce informeaza corect cititorii asupra puterii instalate corespunzind tuturor turbinelor eoliene din lume, la nivelul anului 2006, dind cifra de 74 GW, Lester Brown isi stabileste imediat obiectivul pentru 2020 la un ambitios 3000 GW, adica doreste o crestere de aproximativ 40 ori a productiei eoliene. Trebuie spus ca trei mii GW reprezinta o putere enorma, pentru comparatie, toate hidrocentralele din lume nu furnizau la nivelul lui 2006 mai mult de 850 GW.

  Pe ce isi bazeaza Brown predictia pentru anul 2020 nu se stie. Cert este ca o persoana mult mai indreptatita sa emita pareri despre viitorul energiei eoliene, si anume Arthouros Zervos (President of the European Wind Energy Association), isi propune doar 180 GW eolieni produsi la nivel european in anul 2020. Mai precis Zervos prefigureaza o crestere de 3.6 ori relativ la 2007.

  Daca comparam energia produsa pe glob in 2006 (74 GW) cu cea din Europa in 2007 (50 GW) este evident ca aceasta ocupa un loc fruntas la capitolul turbine si ca urmare daca Europa isi propune o crestere de 3.6 ori, cit sa-si planifice intreg globul? Tot cam atit. Adica prin 2020 vor exista 300-400 GW eolieni pe pamint si nu 3000 GW cum intentioneaza Brown.
  Diferentele intre obiectivele realiste si Planul B 3.0 sunt asadar enorme si drept urmare cartea lui Brown nu face altceva decit sa-si discrediteze autorul.
  ================================================
  LESTER R. BROWN (Plan B 3.0: Mobilizing to Save Civilization pag. 261): http://www.earth-policy.org/Books/PB3/pb3book.pdf

  1)World Energy from Wind in 2006 -> 74 GW
  2)Plan B Goals for Energy from Wind in 2020 -> 3000 GW
  ================================================
  CITAT: Arthouros Zervos (President of the European Wind Energy Association).

  /“Today (May 2007) Europe has 50 000 MW of installed wind capacity. In an average wind year this produces approximately 100 TWh of electricity, equal to 3.3% of total EU electricity consumption. If we reach 180 GW by 2020, this will produce more than 500 TWh of electricity a year which represents a five fold increase compared to today’s production”/
  ================================================

 7. Mihnea Georgescu Says:

  Cu voia dvs., Domnule Preşedinte,

  Postez şi eu un link la un articol de pe blogul meu, referitor la întâlnirea noastră de ieri seară, cu ocazia lansării cărţii lui Lester Brown.

  Vă mulţumesc!

  http://mihneageorgescu.wordpress.com/2008/04/18/ion-iliescu-lanseaza-o-carte-la-politehnica/

 8. anca Says:

  Domnule Presedinte,

  imi pare atat de rau ca nu am putut sa ajung nici la acest eveniment (dupa cum nici la lansarea de miercuri nu am reusit sa ajung) dar am motive obiective – de serviciu! (am plecat la 19,30 de la birou miercuri!) pentru ca ne pregatim de runda a doua de intalniri de saptamana viitoare…
  promit insa sa recuperez. din luna mai!

  Domnule presedinte,
  stimati blogger si bloggerite,
  incerc sa profit de tema “dezvoltarii durabile” si sa va trag, cu tot respectul, virtual, de maneca si sa va arat geamul – au inflorit copacii!

  haideti in parc, cu rolele, cu bicicletele, la plimbare, in aer liber, atat cat mai e si el de curat/murdar, al oraselor noastre, sa ne mai linistim putin….

  sa ne oprim putin din fuga zilnica si sa ne uitam in jurul nostru….sa ne bucuram, macar o clipa, de miracolul Naturii care ne face posibila viata, si care sufera din cauza noastra, pentru ca o distrugem, clipa de clipa!

  Si asa, modesta, Natura sufera in tacere si, totusi, mai incearca sa ne bucure sufletele si ochii cu frumusetea si varietatea culorilor ei ce nu pot fi niciodata reproduse exact!

  Duminica sunt Floriile….se spune ca asa cum va fi vremea de Florii va si de Paste! Sa speram ca vom avea un Paste calduros si insorit!

  La multi ani tuturor celor care poarta nume de florilor dar si celor care nu au nici un sfant ca patron spiritual!!!

  Sarbatoare fericita si linistita, domnule Presedinte.

 9. Maria Barbu Says:

  @Domnule Presedinte,

  lansarea de la Politehnica a fost un adevarat regal! Am fost din nou impresionata de marea complexitate a informatiilor pe care le-ati furnizat in prezentarea facuta de dv, profunzimea si generozitatea ideilor la care va raliati si pentru care militati fara incetare. La asta se adauga exceptionalul spectacolul intelectual, uman si politic pe care la fiecare manifestare publica il remarc la dv, ceea ce ma face sa cred ca ar trebui sa va adresati unor mase cat mai largi de tineri. Sa vada si ei, pe viu!, un model de lider politic complet, de personalitate politica de o inaltime cum se intalneste foarte rar. Sunteti magistral si admiratia mea, pe care o cunosteti deja de mai mult timp, creste de fiecare data, descoperindu-va in complexitatea dumneavoastra de exceptie. Sunteti cel mai mare om politic al Romaniei post-revolutionare, un lider de care ar trebui sa se tina seama in toate deciziile care privesc interesul national!
  Inca o data, din tot sufletul, felicitarile mele si toata admiratia!

 10. emigrantul Says:

  ESTE “PLANUL B 3.0” REALIST?

  In comentariul prezent as vrea sa ma opresc asupra energiei vintului, larg mediatizata pe parcursul ultimului deceniu si in care Lester Brown isi pune mari sperante.
  Asadar, dupa ce informeaza corect cititorii asupra puterii instalate corespunzind tuturor turbinelor eoliene din lume, la nivelul anului 2006, dind cifra de 74 GW, Lester Brown isi stabileste imediat obiectivul pentru 2020 la un ambitios 3000 GW, adica doreste o crestere de aproximativ 40 ori a puterii electrice provenita din curentii atmosferici. Trebuie spus ca trei mii GW reprezinta o cantitate enorma, pentru comparatie, toate hidrocentralele din lume nu furnizau la nivelul lui 2006 mai mult de 850 GW.

  Pe ce isi bazeaza Brown predictia pentru anul 2020? Greu de spus. Cert este ca o persoana mult mai indreptatita sa emita pareri despre viitorul energiei eoliene, si anume Arthouros Zervos (President of the European Wind Energy Association), intrevede doar 180 GW eolieni disponibili pentru anul 2020 la nivel european. Mai precis Zervos prefigureaza o crestere de 3.6 ori relativ la 2006.

  Daca comparam energia produsa pe glob la sfirsitul lui 2006 (74 GW) cu cea din Europa la aceeasi data (~50 GW) este evident ca aceasta ocupa un loc fruntas la capitolul turbine si drept urmare daca Europa isi propune o crestere de 3.6 ori, cit sa-si planifice intreg globul? Tot cam atit. Adica prin 2020 vor exista pe pamint 74*3.6=266 GW eolieni (posibil 300 GW, poate 400 GW cu un plan mai ambitios) si nu 3000 GW cum intentioneaza Brown.

  ================================================
  LESTER R. BROWN (Plan B 3.0: Mobilizing to Save Civilization pag. 261): http://www.earth-policy.org/Books/PB3/pb3book.pdf

  1)World Energy from Wind in 2006 -> 74 GW
  2)Plan B Goals for Energy from Wind in 2020 -> 3000 GW
  ================================================
  CITAT: Arthouros Zervos (President of the European Wind Energy Association).

  /“Today (May 2007) Europe has 50 000 MW (48 069 MW la finele lui 2006) of installed wind capacity. In an average wind year this produces approximately 100 TWh of electricity, equal to 3.3% of total EU electricity consumption. If we reach 180 GW by 2020, this will produce more than 500 TWh of electricity a year which represents a five fold increase compared to today’s production”/
  ================================================

 11. CE INSEAMNA UN LIDER RESPONSABIL? « MariaBarbu Weblog - idee şi expresie Says:

  […] cei mai lucizi dar si mai mai vizionari oameni ai planetei, dar atat felul in care presedintele Ion Iliescu a prezentat volumul intitulat sugestiv “Planul B – Mobilizarea generala pentru salvarea […]

 12. Maria Barbu Says:

  Dle presedinte,

  va rog sa cititi articolul postat de mine pe blog cu referire la evenimentul semnificativ de la Politehnica!
  http://mariabarbu.wordpress.com/2008/04/18/ce-inseamna-un-lider-responsabil/

 13. bucur Says:

  Ce problema complexa !

  trebuie sa recunosc ca m-am complacut in postura de cititor al blogului in ultima perioada fara sa mai postez. Insa doresc sa trag un semnal de alarma in ceea ce priveste ,vehicularea de sloganuri gen ,,Mobilizare generala pentru Salvarea Civilizatiei”, ,,Salvarea planetei de efectul devastator al incalzirii globale “, mai pe scurt la acest inceput de nou mileniu se afla pe buzele tuturor fraze ,,verzi” sa le spunem . Cat mai ecologice ,mai nepoluante ,salvarea in ultima clipa a planetei etc.etc.

  De fapt este o noua doctrina de stanga. Acesta este purul adevar. De la centru pana la extrema stanga toti oamenii politici si simpatizantii lor si al partidelor de stanga imbratiseaza ,,doctrina verde”.

  Realitatea este insa crunta . Spre exemplu ultima guvernare PSD a permis si inlesnit inceperea exploatarii de la Rosia Montana cea mai poluanta actiune in momentul de fata de pe teritoriul Europei . Reprezentanti de frunte ai PSD nu au nimic in comun cu salvarea si conservarea naturii,exemplu Adrian Nastase este vanator se poate mandrii cu numeroase animale salbatice impuscate din pacate din respect pentru mine nu le pot numi trofee. In Romania daca este sa facem haz de necaz Vadim pare mult mai ecologist decat toata stanga romaneasca la un loc avand un proiect de salvare al maidanezilor din Bucuresti . Proiect pe care il finateaza cu bani din propriul buzunar. Inchei lista lunga de exemple pentru ca nu asta doream sa evidentiez.

  ,,Doctrina Verde” nu s-a inventat de azi de ieri ,oamenii politici romani pur si simplu au copiat la indigo un model politic din vest. Imbratisarea si expunerea unei astfel de doctrine are loc pe tot mapamondul de la Moscova la Washington si de la Polul Nord pana in Antarctica de vreo 8-9 ani deja . In majoritatea covarsitoatre a tarilor stanga politica se ocupa cu sustinerea si propagarea acestei doctrine.

  De ce ? Raspunsul este foarte simplu.

  Este singurul capitol in care dreapta a esuat. De fapt nici macar nu a luat vreodata in considerare acest aspect. Au dezvoltat cu un ritm ametitor economia proprie si mondiala ,de fapt globalizarea economica fara a le mai pasa de efectele secundare. Tari precum Statele Unite nici macar nu au semnat tratatul de la Bali.

  Dreapta politica a resusit sa faca mult mai mult decat stanga peste tot in lume pe domeniile pe care de obicei stanga politica le dezvolta . Si ma refer aici la asistenta si asigurare medicala , protectie sociala , programe competente pentru eradicarea saraciei etc etc.

  Sa luam exemplu Romania .

  In guvernarea de dreapta a aliantei DA care scartie la cel mai inalt nivel se traieste cu mult mai bine decat in guvernarea de stanga a PSD. Oameni care in guvernarea PSD erau senatori ,deputati etc acum sunt la puscarie sau in drum spre puscarie …exemplu:

  1. Nicolae Mischie lider al PSD Gorj condamnat la pedeapsa de patru ani cu executare si lipsirea unor drepturi pentru :

  a. trafic de influenţă
  b. luare de mită
  c. trafic si detinere ilegala de armament si munitie (1 an )

  2. Adrian Nastase prim ministru al Romaniei , presedintele PSD pana in 2004 anchetat penal pentru :

  a. luare de mită în formă continuată
  b. santaj
  c. trafic de influenţă

  3.Priboi Ristea deputat PSD 2000-2004 anchetat penal pentru :

  a. uz de fals si fals intelectual (restituire falsa de TVA)
  b. trafic de influenta

  Lista este enorma insa ma opresc aici.

  Lupta impotriva coruptiei a inceput ,ea nu se va termina niciodata ,DAR A INCEPUT. Stiu ca o sa sariti toti ca domnul Iliescu care nu a luat si n-a facut ,dar sa luam urmatorul exemplu .Daca pe Terra ar exista un singur cuplu heterosexual si ceilalti am fi ,,gay” ar insemna ca am fi o planeta de heterosexuali ?

  PSD este invins si cu parere de rau nu mai poate fi rebotezat sau salvat .A fost CPUN,…FSN,…FSNDR,…PSDR,…PSD acum poate sa-l boteze cum or vrea ca nu mai voteaza nimeni stanga.

  Se incearca cu disperare jocul la doua capete .

  Sa luam un exemlu : Primaria Bucuresti an electoral 2008

  Se merge cu candidat din Partea PSD dar si cu membru marcant PSD ca si independent. Rad cu lacrimi. Se merge cu Cristian Diaconescu in varianta oficiala si cu Sorin Oprescu varianta de avarie. Asta imi aduce aminte de un banc :

  <>

  Important este ca omul cu cele mai mari sanse nu candideaza ,adica domnul Vanghelie . Pacat .

  Plecand din Statele Unite si pana in indepartata Japonie dreapta guverneaza, ca de aici plecasem cu ideea. In Statele Unite este administratie prezidentiala din partea partidului Republican(George W. Bush) ,urmatoarea administratie prezidentiala va fi tot republicana (John McCain),Franta la fel ,Italia acum prin Berlusconi din nou dreapta la putere. Cine il va invinge pe Base in urmatorul tur de scrutin? PSD nu are membru in partid de talia lui Base. Incep din nou aliantele cu PC si chiar Partidul Liberal ceea ce este chiar o anomalie de doctrina ca tot vorbeam , dar la foamea de ciolan din Romania se poate orice .

  Stanga Romaneasca nu poate ataca nici la capitolul economie,nici la capitolul protectie sociala ,coruptie nici atat si atunci ce mai ramane?~!? …infuzia cu iluzii.

  Sa salvam ,sa Mobilizam impotriva ,distrugerii naturii,incalzirea globala,poluarea …bla, bla , bla .

  Romanul are nevoie de oportunitati ACUM. Bani, job-uri bine platite,siguranta in afaceri ,credite ipotecare si bancare ,politica de card si credit card iar asta e oferta dreptei politice . Romanul nu are nevoie de ANL (Asociatia Nationala de Locuinte ) care sa faca apartamente ieftine pentru tineri si sa stea in ele Bogdan Olteanu sau mai stiu eu ce combinatie de nepot care mai are o sora(nepotisme). Romanul are nevoie de o banca care sa-i ofere un credit si sa-si cumpere el un apartament pe care-l sa-l plateasca toata viata sau 50 de vieti daca este nevoie dar il are nevoie ACUM.

  Romanul nu mai are nevoie de prim ministri acuzati de acte de coruptie ci o sa aleaga chiar si aceasta varianta nefericita de alianta DA. Base cu Tariceanu nu se sufera de cum se vad …dar tara si economia duduie .Ford la Craiova,Nokia la Jugu ,vine in curand Chrysler se fac targuri cu oferte de munca in tara in Spania (socant) la salarii de nivelul Europei.

  Am sperat intr-un PSD puternic si unit care sa dea o lovitura fulgeratoare prin oferta lor electorala atat ca persoane(candidati de o conduita impecabila) cat si ca platforme program.
  M-am ales cu Adrian Copilul Minune (asta nu si-a platit taxele la statul roman niciodata…fara numar ,fara numar …)si aproape o alianta cu tradatorul de Voiculescu.

  Dar asta e poatede dezamagire o sa ma apuc si eu sa salvez planeta sau civilizatia sau ceva care oricum e un perpetuum mobile …se salveaza singur atunci cand va fi nevoie de asta .

 14. emigrantul Says:

  DIN SERIA: “CUM NE JUCAM CU CIFRELE PRIN ZIARE CA SA PACALIM OAMENII CU SCOPUL DE A LE DA SPERANTE FALSE! si bineinteles de a demonstra ca economia duduie deci in consecinta cei care conduc tara isi fac datoria

  DISCUTIE DESPRE PIB

  Un articol semnat Lucian Hainarosie, aparut in Ziarul Gandul din 19 Apr. 08, ne informeaza cu titlu mare ca in 2020 adica peste 12 ani Romania ar putea ajunge din urma Italia din punct de vedere economic (Italia are in prezent un PIB egal cu media UE).

  Daca lecturam putin corpul articolului constatam ca titlul este contrazis partial de specialistul Ion Ghizdeanu (presedintele comisiei nationale de prognoza) care sustine ca in 2020 vom ajunge la aproximativ 80-85% din PIB-ul mediu UE, ceea ce nu ar fi rau deloc.

  Pornind de la datele furnizate in articol se pot face niste calcule care il contrazic pe Ghizdeanu conducind la un PIB cu 10-15 procente mai mic decit cel prevazut de acesta pentru 2020. Asadar,

  1) PIBrom2007=0.42*PIBue2007
  2) PIBrom2020=PIBrom2007*(1.06)^13=0.895*PIBue2007
  3) PIBue2020=PIBue2007*(1.02)^13=1.293*PIBue2007
  Deci sin (2) si (3) rezulta PIBrom2020=0.42*(1.06/1.02)*PIBue2007 deci:
  =============================
  PIBrom2020=70%*PIBue2020 si NU 80-85%
  =============================
  Totusi situatia este se pare si mai grava deoarece Ion Iliescu considera ca PIBrom2007=0.33*PIBue2007 si NU 0.42*PIBue2007 lucru care conduce dupa calcule la:
  =============================
  PIBrom2020=54%*PIBue2020 si NU 80-85%
  =============================

  Cu alte cuvinte daca ce spune presedintele Iliescu este adevarat (PIBrom2007=0.33*PIBue2007) atunci PIB-ul Romaniei in 2020 va fi doar 54% din cel mediu UE, nici vorba de 80-85% in varianta Ion Ghizdeanu.

  Rezultatele anterioare arata ce usor te poti juca cu evolutia PIB-ului si cum il poti trage in sus dintr-un condei facind modificari nu prea mari asupra datelor de intrare.

  Articole in genul celui aparut in Gandul au asadar credibilitate zero si un puternic caracter dezinformator.
  ================================================
  ARTICOL DIN ZIARUL GANDUL
  /”România ar putea ajunge din urmă Italia din punct de vedere economic în 2020

  de Lucian HAINĂROŞIE | 19 APRILIE 2008 / Ziarul Gandul

  Peste 12 ani produsul Intern Brut pe cap de locuitor (PIB/capita) al Românie şi Italiei ar putea fie egale, potrivit The Economist. Revista britanică a adus în discuţie această posibilitate în contextual în care creşterea economică din cele două state s-ar menţine în parametrii actuali. „În 2006 Italia a fost depăşită (n.a din punct de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor) de Spania; în următorul an ar putea să cadă în spatele Greciei. Francesco Grillo, de la London School of Economics, a sugerat că, dacă tendinţele actuale rămân neschimbate, Romania va depăşi Italia în 2020”, scrie The Economist. În prezent, valoarea acestui indicator în Italia este egală cu media înregistrată la nivelul întregii Uniunii Europene, cu 20 de procente mai mic decât acum 10 ani. La rândul său, România se situează la 41-42% din media UE-27, conform datelor Eurostat.

  Spre deosebire de analiştii citaţi de The Economist, românii sunt mai puţin optimişti din acest punct de vedere. Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP), consideră că PIB-ul/capita-PPS (putere de cumpărare standard) României ar putea ajunge la 50% din media europeană în 2013. Şapte ani mai târziu, în 2020, acesta ar urma să fie la 80-85% din medie, iar în 2025 să fie egal cu PIB-ul/capita european. „Este greu de crezut că vom putea ajunge din urmă Italia aşa cum susţin cei de la The Economist. Potenţialul anual de creştere al economiei româneşti este de 5,8-6%, în timp ce economia Italiei va creşte în medie cu 2 sau 2,5 procente”, a precizat pentru Gândul Ion Ghizdeanu, explicând astfel de ce afirmaţia din revista britanică este doar o supoziţie.

  În 2020 PIB-ul României se va cifra în jurul valorii de 372,2 miliarde euro (1.209,6 lei). La o populaţie totală de 20,8 milioane locuitori, cifră înaintată tot de CNP, PIB/capita ar urma să depăşească cu puţin valoarea de 17.890 euro.”/
  ================================================

 15. instalatorul Says:

  Care civilizatie, stimate domnule Iliescu? Asta si mai cu seama asta de acum din Romania, cladita pe 18 ani de tilharii? Civilizatia asta sa piara si cu cit mai repede cu atit mai bine. Topiti-va, ghetari si faceti cel mai mare bine omenirii: distrugeti-o!

 16. Victor Says:

  Interesanta remarca emigrantului cu privire la predictiile lui Lester Brown pentru anul 2020 si puterea electrica pe care turbinele eoliene ar putea-o da Europei. Desi nu am citit cartea, chiar sunt curios care va fi raspunsul Presedintelui.

 17. Mihnea Stoica Says:

  Domnule Presedinte,

  Unul din statele care se confrunta cu mari probleme este si China. Am studiat cazul acestui mare stat si in cadrul cursurilor de economie de la facultate, iar situatia Chinei este una dificila. Guvernul chinez lucreaza la programe ce presupun reforme serioase, care au in vedere o cat mai buna protejare a mediului. Poate ar trebui sa luam exemplu de la aceasta mare tara…

  Implicarea Dvs. in proiecte cu orientare ecologica este -si sunt sigur de asta- un element care ajuta cu mult la ridicarea nivelului de constinetizare a pericolelor ce vin impreuna cu poluarea.

  De asemenea, nu pot sa nu sesizez avalansa de mesaje si de articole pe bloguri care lauda interventia Dvs. in cadrul lansarii celui de-al treilea volum semnat Lester Brown.
  As aprecia in mod deosebit o interventie asemanatoare si aici, in Cluj sau, daca nu, sper sa va intalnesc, cu o alta ocazie, in capitala.
  Au trecut mai bine de 10 ani de cand v-am intalnit pentru prima data, iar respectul si admiratia pe care o port fata de Dvs. ma “indeamna” sa va reintalnesc. Ar fi o mare bucurie si onoare pentru mine…

 18. emigrantul Says:

  1) Citat Bucur:
  “In guvernarea de dreapta a aliantei DA care scartie la cel mai inalt nivel se traieste cu mult mai bine decat in guvernarea de stanga a PSD.”

  Intrebare: De unde stii? Constat ca te aflii la Cicago unde ai o afacere.

  2) Citat Bucur:
  “Romanul are nevoie de o banca care sa-i ofere un credit si sa-si cumpere el un apartament pe care-l sa-l plateasca toata viata sau 50 de vieti daca este nevoie dar are nevoie ACUM”.

  Constatare: Pai mai bine stai cu chirie. La ce sa-ti cumperi un apartament pe care nu il vei termina de platit niciodata.

  3) Citat Bucur:
  “Important este ca omul cu cele mai mari sanse nu candideaza ,adica domnul Vanghelie . Pacat .”

  Constatare: Habar nu ai ce mici sanse are Marian Vanghelie. Orice sondaj il da ca necistigator.

  4) Citat Bucur:
  “(cei din dreapta americana) Au dezvoltat cu un ritm ametitor economia proprie si mondiala”

  Intrebare: Pe acolo prin Cicago tot asa mare bogatie si dezvoltare ca in pozele astea este?
  (vezi linkul: http://www.geocities.com/casamede2005 )

 19. anca Says:

  o adresa de vazut…

 20. anca Says:

  probabil ca si republicanii americani sunt tot “comunisti” si au preluat mesajul “verde”….pentru ca, nu e asa, “In majoritatea covarsitoatre a tarilor stanga politica se ocupa cu sustinerea si propagarea acestei doctrine”

  California’s Green Revolution – USA

 21. koubadera Says:

  Domnule Iliescu,
  Ma uitam astazi pe Realitatea, la declaratile lui Basescu despre universitatile romanesti care au devenit “fabrici de diplome”. Din experienta mea de absolvent a doua facultati in Romania si una in strainatate, cunoscand sute de absolventi de facultati de stat si particulare din Bucuresti, inclin sa ii dau dreptate lu Basescu (cu unele exceptii evident).
  Vine scumpa Dvs colega de partid, Dna Ecaterina Andronescu, a carei prestatie ca ministru a fost penibila, cu o falca in cer si una in asfalt, sa explice ca nu e corect, cat este ea de jignita, etc.
  Si eu ma simt jignit profund de declaratiile ei. Mi se pare genul de om care daca te uiti noaptea la luna, ea iti explica ca este ziua si te uiti la soare. Stiu sute de absolventi de ASE, ARE, TCM, chimie industriala, AC. Unii au ajuns in Canada, US, Europa…compara pe forumuri invatamintul romanesc cu cel din alta parte si care este concluzia PSD ?
  PSD ia apararea universitatilor si il critica pe Basescu….
  Stiti de ce va castiga Basescu alegerile din 2009 ?
  Nu pentru ca este corect, nu ca nu ar avea baronii lui, nu ca nu ar avea pacatele lui sau momentele lui penibile. Va castiga pentru ca mai are uneori momente de sinceritate………..

 22. emigrantul Says:

  SONDAJ DE PE INTERNET PRIVITOR LA INVATAMINTUL UNIVERSITAR ROMANESC

  Cum credeti ca s-a modificat calitatea invatamitului romanesc universitar dupa 1989?

  A scazut rau de tot – 72.09 %
  A scazut dar nu mult – 11.92 %
  A ramas la fel – 2.33 %
  S-a imbunatatit dar putin – 6.98 %
  S-a imbunatatit mult – 3.49 %
  Nu stiu – 1.45 %
  Alte raspunsuri – 1.74 %

  Numar voturi: 344

  sursa: http://sondaje.php0h.com/universitati.php

 23. Victor Says:

  Exista situatii in care diplomele se acorda cu usurinta, insa asta nu este o regula. Majoritatea celor care invata, mai ales a celor care urmeaza universitati de stat nu isi permit spagi pentru trecerea examenelor.

  Odata cu intrarea Universitatilor particulare in circuitul invatamantului romanesc, s-au produs si astfel de derapaje. Insa, care ar fi putut fi solutia pentru a preveni astfel de evenimente? Universitatile particulare din occident au traditie de sute de ani.Iar costurile pentru urmarea unei univeristati particulare cu traditie sunt semnificative. Salariile profesorilor sunt extrem de mari. Este firesc sa isi respecte blazonul. Noi abia acum 18 ani am inceput acest sistem. Saracia din Romania, salariile mizere ale celor implicati in procesul de invatamant au fost factori obiectivi care au concurat la aceste aspecte negative.

  Doamna Ecaterina Andronescu este un profesor de exceptie, ea insasi, un om care si-a dedicat intreaga viata invatamantului. Am cunoscut-o ca decan al Facultatii de Chimie Industriala si pot spune ca este un om cu totul si cu totul deosebit. Un om care se apleaca cu atentie asupra nevoilor studentilor si in general, un om care doreste binele invatamantului. Daca Domnia sa nu a reusit sa faca minuni din pozitia de Ministru, asta se datoreaza in primul rand saraciei din tara, care din pacate influenteaza toate domeniile. Cine sustine ca a urmat cursuri ale unei facultati din afara tarii, ar trebui sa stie ca fara bani nu se poate obtine performanta in nici un domeniu.

  Cu toate astea, o astfel de afirmatie categorica, total lipsita de nuante, ca cea a Presedintelui Basescu, este de natura sa irite. Mai ales pe cei care au invatat. Si care nu sunt putini. Dovada, forta de munca calificata a Romaniei s-a adaptat imediat, practic din mers, la cerintele societatii de consum.

  Eu consider ca invatamantul romanesc este intr-adevar perfectibil, dar numai un om care a fost certat cu cartea poate sustine cu tarie ca intregul invatamant romanesc este corupt, sau/si slab performant. Sau pur si simplu un “gica contra” vorba Presedintelui Iliescu, unul caruia ii place sa critice, sa vada intotdeauna partea goala a paharului. Atitudinea, gandirea negativista, ne-a adus si continua sa ne aduca in continuare mari deservicii. O garamada de energii se pierd in a te pozitiona de partea raului, in a vedea numai ceea ce este rau.

  Cine mai cauta in ziua de astazi sa aiba pareri obiective? Doamna Ecaterina Andronescu este judecata de cei care nu sesizeaza demagogia lui Traian Basescu desi pretind ca au urmat doua facultati, dintre care una in strainatate. Iata ca uneori, nici macar cursurile unei universitati din afara tarii nu pot face un om mai bun, mai decent, mai bine informat si mai ales mai capabil pentru analizarea unei situatii sau a unor oameni atunci cand se pregateste sa emita pareri.

 24. cirlovacristian Says:

  @Bucur
  Domnule,sincer,am asteptat sa vad daca lingai o sa te “atace”.Ori nu au “cercetat” ce ai scris ori stiu ca este cit de cit adevarat(85%).
  Eu consider comentariul dv ca fiind un “material” de buna calitate si totodata va urez succes.Din partea mea numai bine.
  Va multumesc
  PS
  totusi astept reactiile lor

 25. mirelateodorescu Says:

  Cred ca este momentul ca in aceste probleme ale planete sa se implice cat mai multa lume si sa fie cat mai multa lume constientizata de ceea ce se intampla. Planeta este in suferinta ca sa o ajutam este nevoie de toti locuitorii ei sa ia atitudine. De la cei care sunt la gradinita si pana la cei care sunt la pensie sa ne implicam, altfel … ne vor acuza copiii, nepotii ca nu am vrut sa le lasam o planeta albastra.
  Domnule Presedinte, va asteptam si la Craiova la lansarea cartii!

 26. PETRISOR SOCOL Says:

  @Ion Iliescu

  ce parere aveti despre declaratia presedintelui Traian basescu despre diplomele”scoase pe banda rulanta”? Multumesc

 27. emigrantul Says:

  Citat Victor:
  /”forta de munca calificata a Romaniei s-a adaptat imediat, practic din mers, la cerintele societatii de consum”/.

  INTREBARE: Cum s-a adaptat? Din proprie experienta iti spun ca activitatea institutelor de cercetare proiectare si a fabricilor s-a redus puternic sau in multe cazuri a disparut cu desavirsire. Oamenii au fost obligati sa iasa la pensie, sa ia calea strainatatii sau sa se angajeze ca muncitori la patroni. Noile fabrici capitaliste deschise in Romania nu au nevoie decit de lucratori necalificati sau tehnicieni in cel mai bun caz.

  Citat Victor:
  /”Eu consider ca invatamantul romanesc este intr-adevar perfectibil, dar numai un om care a fost certat cu cartea poate sustine cu tarie ca intregul invatamant romanesc este corupt, sau/si slab performant.”/

  CONSTATARE: Din ce zice Victor se pare ca majoritatea romanilor sunt certati cu cartea ca altfel nu imi dau seama cum ar fi putut raspunde astfel (vezi mai jos) la o intrebare despre Invatamintul Universitar Romanesc:

  Cum credeti ca s-a modificat calitatea invatamitului romanesc universitar dupa 1989?
  A scazut rau de tot – 72.09 %
  A scazut dar nu mult – 11.92 %
  A ramas la fel – 2.33 %
  S-a imbunatatit dar putin – 6.98 %
  S-a imbunatatit mult – 3.49 %
  Nu stiu – 1.45 %
  Alte raspunsuri – 1.74 %
  Numar voturi: 344

 28. Victor Says:

  @emigrantul

  Cred ca amesteci putin lucrurile. Nu vad care este legatura intre cercetare si meritele fortei de munca. Cercetarea a cazut pentru ca nu s-a investit in domeniu. Pentru ca a fost neglijata. Un domeniu marginalizat. Insa cercetarea este un domeniu de activitate, un domeniu intr-adevar important care in tarile civilizate constituie motorul avansarii tehnologice. Insa forta de munca nu se pregateste in cercetare pentru a corespunde cerintelor economiei de piata. Sau daca vrei nu este obligatoriu. Forta de munca calificata, se pregateste in scoli.

  A doua problema pe care o semnalezi.

  Sigur, exista o dezamagire la nivelul perceptiei romanilor asupra evolutiei invatamantului. Perceptia asta negativa, se rasfrange de fapt asupra tuturor domeniilor de activitate din Romania, poate cu exceptia Bisericii si a Armatei. In rest, romanii au o parere proasta despre tot ce ii inconjoara. Aici as sublinia si negativismul specific romanilor. Tendinta de a vedea numai ceea ce este rau. Am mai scris despre asta. Apoi, este important , daca in sondajul postat de tine, subiectii sunt oameni calificati sa aiba o astfel de parere. Cum si cine evalueaza invatamantul este foarte important.

  Nu cunosc statisticile, nu cunosc cati dintre romani au studii, dar banuiesc ca intr-adevar majoritatea sunt certati sau s-au certat intre timp cu cartea. Majoritatea sunt preocupati de a face bani in cel mai bun caz.

 29. koubadera Says:

  @Victor
  Citat Victor
  “Cine sustine ca a urmat cursuri ale unei facultati din afara tarii, ar trebui sa stie ca fara bani nu se poate obtine performanta in nici un domeniu. ”
  Lasand truismele la o parte, este clar ca invatamintul romanesc nu performeaza nici pentru acei bani putini care s-au investit in el.
  Politehnica (si in special Facultatea de chimie industriala) are catedre intregi care nu mai folosesc nimanui decat batrinilor dinozauri care le patroneaza. Pentru ca ei sa ramina profesori, s-au mentinut profile si s-au acordat note de trecere absolventilor.
  “Saracia din Romania, salariile mizere ale celor implicati in procesul de invatamant au fost factori obiectivi care au concurat la aceste aspecte negative”
  Cine a militat pentru salarii foarte mari pentru profesori cu cumul de functii, chiar cand acestia au ajuns la varste cand nu mai performeaza si la salarii de mizerie pentru tinerii asistenti, care sunt incarcati sa faca si treaba profesorilor ?
  La ce varsta ar fi ajuns Daniel Tataru profesor in Romania, si la ce virsta a ajuns in US? Cite catedre sunt la noi “afacei de familie”, unde profesorul lasa mostenire rudelor catedra…pentru ca acestea au inceput de mici…realizarile in domeniu.
  “Dovada, forta de munca calificata a Romaniei s-a adaptat imediat, practic din mers, la cerintele societatii de consum.”
  Forta de munca calificata s-a adaptat ca sa castige bani, dar a pierdut ani buni cu un sistem de invatamint ineficient, cu specializari largi si fara inclinatii practice. Invatamintul romanesc te educa de fapt, sa fii autodidact.
  “Sigur, exista o dezamagire la nivelul perceptiei romanilor asupra evolutiei invatamantului. Perceptia asta negativa, se rasfrange de fapt asupra tuturor domeniilor de activitate din Romania, poate cu exceptia Bisericii si a Armatei. In rest, romanii au o parere proasta despre tot ce ii inconjoara. Aici as sublinia si negativismul specific romanilor.”
  Aici iar ne invartim in jurul cozii. Cand Basescu declara ceva e Gica Contra sau nu are solutii. Cand Victor foloseste truisme fara substanta atunci e un fin analist al factorilor de influenta care nu pot fi schimbati. Bine asa!
  Nu sunt expert in situatia Politehnicii, desi am avut colegi care s-au descurcat briliant in strainatate. Dar s-au descurcat pe matematica din liceu si anul I si pentru ca au fost invatati sa munceasca ca niste catiri, nu pentru cunostiintele briliante dobandite in timpul facultatii. Iar in Romania nu aveau unde sa se intoarca, pentru ca locurile erau ocupate de Ecaterina Andronescu et&.
  Despre ASE ar fi mii de pagini de scris, dar am doar un sfat pentru Victor. Sa urmeze cursurile unui program de MAster de 3 semestre. Majoritatea studentilor lucreaza, nu au timp sa faca nimic, ajung la examene unde se copie sau trag chinuit un 5 din amintiri si cumpara proiectul de sfarsit de master de pe unul din siteurile de profil.
  Nu am in spate studii statistice care sa demonstreze deteriorarea continua a invatamintului romanesc, nici nu am timp sa intru in polemici infinite bazate pe sofisme.
  M-am bazat doar pe bunul simt in analiza unei situatii, bun simt care se pare ca anumitor oameni, le lipseste cu desavarsire!

 30. Victor Says:

  Poate nu am scris nimic nou. Poate tot ce am scris poate fi considerat banal. Insa nici din comentariile venite in replica nu se intelege de ce Doamna Ecaterina Andronescu este considerata responsabila sau printre cei responsabili pentru partile negative ale invatamantului romanesc. Ori daca problemele invatamantului se pot rezolva asa usor, de ce nu au rezolvat atatia alti ministri care s-au perindat pe la conducerea Ministerului? Sau de ce nu rezolva Basescu, pentru ca el oricum este priceput la toate. Acum, am citit ca in calitatea lui de “sef al executivului” a trasat Ministrului Invatamantului sarcina de a nu mai mari salariile mizere ale profesrilor ci in schimb, de a investi in dotarea scolilor. Iata cine se pricepe la problemele invatamantului. Nu un profesor universitar precum Doamna Ecaterina Andronescu ci un panglicar. Un marinar poposit in fruntea statului ca rezultat direct al culturii locuitorilor acestei tari. Nu ar putea presedintele intai sa-si invete fata cum sa vorbeasca? Credeti ca Elena Basescu care nu stie sa lege doua vorbe, care face grave dezacorduri gramaticale a trecut altfel prin scoala decat cu spaga si influenta????

  Doamna Ecaterina Andronescu, nu are masina de 100,000 Eur, nu are averi ca familia Basescu, nu intra in birturi tip Golden Blitz si stie si pluralul de la succes. In plus, daca discutam despre Doamna Ecaterina Andronescu, acuzarea domniei sale asa fara nici un argument este o rautate. Ce pot sa raspund atunci cand un om care stiu ca a facut si face tot ce-i sta in putinta pentru ca Invatamantului sa i se acorde mai multa atentie, care si-a dedicat intreaga viata invatamantului, deci un astfel de om este acuzat fara explicatii? Ce analiza pot face? Daca raspunsul meu a fost considerat plin de truisme sau lipsit de bun simt, eu gasesc ca mai degraba acuzele aduse Doamnei Andronescu de fanii lui Basescu sunt rauvoitoare si cu adevarat lipsite de bun simt. In final, am sa redau un citat din acum celebra Elena Basescu, pentru a sublinia aplecarea spre carte a domnisoarei, un citat in care se refera la Emil Boc :

  “În timp ce unii dintre noi spunem numai câteva cuvinte, dânsul editează perfect câteva fraze.”

  Editor, editor Emil Boc asta…

  Si voi spuneti ca domnisoara a trecut clasa a 5a altfel decat fara spaga, sau influenta???

 31. cirlovacristian Says:

  @vbabiciu
  “……acuzarea domniei sale asa fara nici un argument este o rautate….”
  domnule, dna. respectiva a fost ministru.Pe linga faptul ca nu a facut nimic bun pentru natiune(cetatenii au ales un partid nu un ministru) din contra a facut si ceva rau.Iar daca dna. ar fi avut bun simt,ideal ar fi fost sa ramina doar profesoara eventual rector dar nu ministru.

 32. radualexandrupsd3 Says:

  Catre emigrantul,
  din punctul meu de vedere ai trisat.
  Nu ti-am putut da o replica la obiect din lipsa de timp.

 33. Victor Says:

  Pai scrieti ce considerati dumneavoastra ca a facut rau Doamna Ecaterina Andronescu. Sau macar ce ar fi trebuit sa faca in opinia dumneavoastra. Dar plecati de la niste premize, cum ar fi bugetul invatamantului la vremea respectiva, cheltuieli obligatorii, legislatia existenta, etc.

 34. cirlovacristian Says:

  @vbabiciu
  Cu tot respectul cuvenit oricarei persoane,de obicei se pleaca de la prezumtia de “nevinovatie” dar si de la bun simt,spun eu.
  Daca stii/presupui ca nu faci nimic atunci cel mai bine este sa stai in “banca” ta.Acest lucru este valabil in orice domeniu,indiferent de situatie,posibilitati,etc……cred ca aceasta ar fi premiza de la care eu voi “pleca”.Daca se trece peste acest pas-si de cele mai multe ori ……-atunci apar problemele.Spre exemplu:de ce nimeni nu poate acuza/demonstra ca dl.Ion Iliescu este in politica pentru bani,afaceri,avantaje materiale………..Eu cred ca dv gresiti-in citeva privinte:”…cum ar fi bugetul invatamantului la vremea respectiva……. legislatia existenta, etc.”-deoarece sunt doua perioade de timp diferite care au fost influentate de catre alti factori iar ca argument va ofer pe dl. doctorand @Mihnea Georgescu sau Elena Udrea(si citi or mai fi)
  Totusi sa fim seriosi,realisti si normali dar daca asemenea “specimene” ajung acolo atunci ……vai de noi.Credeti ca este vina doar a unei singure persoane(numai un ministru)?Sa nu mai vorbesc ca am citit un comentariu in care cineva care a studiat intr-un liceu se considera mai presus decit alta persoana care studiase in alt liceu si nu a fost luata in calcul ce au in cap cei doi “studiosi” ci de unde vin.Este normal?Exemplele mele pot continua dar nu ajuta la nimic daca nu se “face” ceva.
  Domnule ce a facut doamna pentru aceasta natiune,tara,etc………atita timp cit noi am “suportat” un ministru ca dumneaei(au mai fost si sunt si altii si probabil ca vin din urma unii noi)?

 35. Victor Says:

  Domnule Cirlova,

  Am sa va raspund scurt : Doamna Ecaterina Andronescu prin transpunerea aquis ului comunitar in legislatie si prin implementarea acestuia, a contribuit decisiv la statutul dumneavoastra actual de cetatean european.

 36. cirlovacristian Says:

  @vbabiciu
  Dna.respectiva a facut asa ceva sau ministerul condus de dna.Andronescu?
  Din pacate la statutul meu de cetatean european nu a contribuit dna.Andronescu.Chiar imi pare rau ca nu-i sunt nici macar dator cu ceva.
  In alta ordine de idei:sunt ferm convins ca dna.Andronescu nu ar fi avut “asemenea” idei futuriste cu privire la UE sau alte organisme.In cel mai rau caz dumneaei a contribuit(prin semnatura) la implementarea aquis comunitar si atit .
  Oricum va multumesc pentru raspunsul anterior.Sarbatori fericite!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: