OPINII

 

 

 

Referitor la punctul meu de vedere privind desemnarea candidatului PSD la Primaria Capitalei voi publica cateva extrase din dialogul pe care l-am purtat cu redactorii postului Antena 3 , domnii Razvan Mitroi si Ovidiu Maior, imediat dupa tncheierea sedintei Comitetului Executiv PSD care l-a desemnat pe domnul senator Cristian Diaconescu – candidatul PSD la Primaria Capitalei

RED: Domnule Iliescu sunteti persoana cea mai asteptata dupa acest Comitet Executiv. Asa mi s-a parut astazi dupa toate discutiile pe care le-am avut. Care a fost punctul dumneavoastra de vedere la BPN fata de candidatura lui Cristian Diaconescu?

 

Ion Iliescu : Eu am salutat aceasta candidatura aparuta ca o formula de conciliere. Personal am considerat, si dupa toate sondajele parea, ca cel mai bine clasat candidat din partea PSD ar fi fost doctorul Oprescu. Din pacate s-a creat o stare de neintelegere si conflictuala, intr-un fel, intre el si conducerea Organizatiei Municipale Bucuresti. Parea o situatie greu de conciliat si cred ca si doctorul Sorin Oprescu, care ar fi fost cel mai bine plasat, daca nu ar fi avut sustinerea Organizatiei Municipale Bucuresti, sigur ca sansele sale s-ar fi diminuat , si era nefiresc sa apara in contradictie cu pozitia organizatiei.

 

REDACTOR :

 

De cand s-a anuntat candidatura oficiala a lui Cristian Diaconescu, cei de la PSD care au acordat declaratii au incercat sa ne spuna ca totul a facut parte dintr-o strategie a PSD , a  Organizatiei Municipale Bucuresti sau a conducerii partidului. Prin care s-au vehiculat aceste nume; au inceput cu Vanghelie, Oprescu, Mitrea ..si s-a ajuns la  Diaconescu, ca si cand s-ar fi stiut ca Cristian Diaconescu este de mult candidatul PSD. A fost?

 

Ion Iliescu: Nu cred ca a primit cu foarte multa satisfactie Cristian Diaconescu aceasta misiune. El a avut reticiente de la inceput fata de o asemenea idee si a primit-o astazi numai in contextul in care toata lumea a acceptat-o ca o solutie de a iesi din „clinciul” care s-a creat. Vreau sa subliniez ca in toata tara aceasta problema devenise o preocupare: eu am venit de la Roman si de la Bacau si,pe oamenii din teritoriu,din organizatii puternice care, in general au certitudini pentru un scor bun la alegeri, ii framanta aceasta problema de la  Bucuresti. Si se reflecta asupra electoratului, si din judete.

 

RED. :

 

Se astepta un candidat anume! Vanghelie va face tandem cu Cristian Diaconescu ?

 

Ion Iliescu: Candidatura lui Vanghele era legata de perceptia asupra PSD. El va candida probabil la sectorul 5, dar existand aceasta incompatiblitate cu  Oprescu, nu era o iesire din aceasta situatie, dar pana la urma, solutia cu Cristian Diaconescu a fost salutata si de cei din conducerea Municipiului si de reprezentantii judetelor care au primit-o ca pe o usurare, ca s-a depasit „un clinci” care afecta si situatia din judete, nu numai din Capitala.

 

RED. :

 

A castigat PSD sau a pierdut prin acest  „clinci”? In partid s-au linistit apele, dar electoratul ce a inteles din tot acest conflict?

 

 

Ion Iliescu: In orice caz este intr-o situatie mai buna fata de starea conflictuala care se crease. Cristi Diaconescu are o imagine buna; el a avut o prezenta buna pe ecranele TV,  A fost purtator de cuvant. Si este apreciat pentru echilibru si inteligenta sa. Cred ca din acest punct de vedere este un candidat cu prestanta

 

RED. :

 

Credeti ca va putea face fata unei campanii electorale, mai aprig disputate? Il are contracandidat pe Vasile Blaga si spunea  Cristian Diaconescu cu putin tinp in urma ca isi doreste sa aiba o confruntare de idei si de proiecte, fara o campanie murdara.

 

 

Ion Iliescu: Cred ca are compatibilitatea necesara pentru o confruntare mai dura. Dar asteptam ca si Blaga sa fie un om, totusi mai retinut si mai civilizat. Sondajele ne sunt incurajatoare si mai ales acum cand s-a facut primul pas – solutia pentru candidatul la nivelul Capitalei, urmeaza ca saptamana viitoare sa se finalizeze propunerile pentru cele sase sectoare. Sper sa se contureze o formula, de echipa – Capitala si  cele sase sectoare, care sa dea un tonus campaniei electorale.

Advertisements

16 Responses to “OPINII”

 1. adriana9 Says:

  Stimate Domnule Iliescu,

  Nu sunt un om impatimit politic, si nici un fan al vreunui partid (caci, din pacate, am ajuns, ca majoritatea romanilor, sa fiu dezamagita de toate partidele din Romania). Va scriu acest mesaj in calitate de bucurestean, care transmite un mesaj de disperare in legatura cu Bucurestiul, si cu felul in care partidele, inclusiv PSD, trateaza problemele acestui oras. Specific, strigatul meu de disperare poate fi de fapt formulat ca intrebare sau ca si statement: cine ii da dreptul PSDului / este INADMISIBIL ca PSD sa nu il numeasca pe domnul Sorin Oprescu candidat la primaria capitalei, in conditiile in care toate sondajele arata clar ca este preferatul bucurestenilor. Cum poate fi justificata aceasta decizie a PSD prin conflicte interne de partid, si neglijata, pur si simplu, dorinta bucurestenilor? Sa nu ma intelegeti grestit, nu am nimic cu domnul Cristian Diaconescu. Dar este inadmisibil ca, pentru conducerea unui oras si reprezentarea cetatenilor lui, sa fie desconsiderata parerea si dorinta acestor cetateni pentru interese de partid. Cine isi imagineaza astazi ca pentru bucuresteni (vorbesc aici in numele majoritatii bucurestenilor, care sunt oameni educati si care nu mai pot fi manipulati) mai conteaza culoarea politica a candidatului la primarie isi face iluzii. Ne-am lamurit in toti acesti ani ca, pentru primarie, nu culoarea politica conteaza, ci OMUL. Si in acets moment, pentru bucuresteni, domnul Sorin Oprescu este singurul OM in care avem incredere ca ar FACE ceea ce trebuie intr-adevar sa faca un primar pentru orasul lui. Din nou, nu spun aici ca domnul Diaconescu poate nu ar face. Dar nu stim asta. SINGURA NOASTRA CERTITUDINE, A BUCURESTENILOR, IN ACETS MOMENT ESTE DOMBUL OPRESCU, SI NOI PE DUMNEALUI IL VREM CA PRIMAR. Va rog din suflet sa tineti cont de aceasta realitate si sa nu lasati lucrurile asa. Chiar daca domnul Oprescu ar trebui sa candideze ca independent, sunt sigura ca bucurestenii l-ar alege, chiar si fara o campanie electorala intensa. Suntem satui de vorbe, stim ca domnul Oprescu e constient de probelemele Bucurestiului si avem certitudiena FAPTELOR sale.
  Apelul meu se adreseaza OMULUI Ion Iliescu, in disperare de cauza.
  Va multumesc.
  Adriana Ionescu, Bucuresti.

 2. drtm Says:

  Îmi cer scuze pentru remarca mea dintr-un mesaj de ieri, când presupuneam că nu veţi avea o poziţie publică tranşantă faţă de nominalizarea candidatului PSD la Primăria Bucureşti. Imediat după ce am postat mesajul, am văzut declaraţia domniei voastre la Antena 3.

  Mă bucur că m-am înşelat. Partidele care nu au un Ion Iliescu să-şi cumpere…dacă au de unde.

  Este însă mare păcat că în PSD, evoluţia unei personalităţi de calibrul domnului Sorin Oprescu poate fi blocată de oameni ca Marian Vanghelie. Este păcat că vocea domniei voastre nu este ascultată de unii dintre liderii partidului. Este păcat că astfel de decizii se iau în absenţa unui politician ca domnul Adrian Năstase. Este păcat că se preferă sacrificarea unui om valoros, ca domnul Cristian Diaconescu, pentru jocurile de glezne ale lui Marian Vanghelie.

  Alegătorul care priveşte politica din afară ar putea crede că în PSD nu există, la ora actuală, respectul pentru valori şi că liderii partidului sunt mai preocupaţi de sentimentele lui Marian Vanghelie decât de a furniza Bucureştiului cel mai bun primar.

 3. dyona2006 Says:

  Domnule Preşedinte Iliescu vă spun cu toată convingerea că PSD a pierdut Primăria Municipiului Bucureşti din momentul in care a fost desemnat un alt candidat şi nu senatorul Sorin Oprescu. Nu avem nimic cu domnul Cristian Diaconescu dar nu se confundă cu imaginea unui Primar General şi bucureştenii nu vor merge la vot. Cred că trebuia să vă impuneţi punctul de vedere in şedinţa C.Ex şi să explicaţi colegilor dvs. de partid că dacă vor un candidat care să înţeleagă problemele bucureştenilor şi care să realizeze ceva pentru acest oraş, acesta este Sorin Oprescu.
  Domnul Geoană a făcut declaraţii vineri 11.04.2008, la Târgovişte că ” Sorin Oprescu, in pofida lucrurilor pe care le-a facut s-a apucat să candideze împotriva mea, deşi era şef la Bucureşti . Dacă nu candida in 2006, probabil că azi era candidatul Bucureştiului…”. Ce poate să însemne acest lucru…? In condiţiile date domnul senator Sorin Oprescu trebuie să candideze independent şi vă promitem ca intră in turul doi fără probleme chiar dacă statutul de candidat independent presupune foarte multă muncă. Poate atunci organizaţia PSD Bucureşti o să-i răspundă domnului Oprescu de ce nu a fost lăsat să candideze.
  Cu deosebită consideraţie,

 4. emigrantul Says:

  SONDAJ REALIZAT PRINTRE CITITORII ZIARELOR DE INTERNET

  Ce candidat sustineti la functia de primar general al Bucurestiului?

  Pe nici unul din cei de mai jos 26.94 %
  *Vasile Blaga (PD-L) 23.67 %
  Razvan Murgeanu (PD-L) 3.27 %
  *Ludovic Orban (PNL) 19.18 %
  *Sorin Oprescu (PSD) 19.59 %
  Marian Vanghelie (PSD) 3.67 %
  Miron Mitrea (PSD) 0.82 %
  Cristian Diaconescu (PSD) 2.86 %
  Numar voturi: 245

  Mentionez ca la vot au participat oameni de pe tot cuprinsul tarii. Sondajul nu reprezinta o chestionare a locuitorilor Bucurestiului.

 5. geluportarelu Says:

  Vad ca numarul de prosti in acest partid s-a inmultit. Vad ca se fac presiuni in acest partid pentru a mai lua un mandat de 4 ani de opozitie.
  Daca PSD valida varianta Oprescu avea mari sanse sa castige Bucurestiul in turul doi. Cu Bucurestiul castigat ati fi castigat generalele detasat. Dar acum fiindca mergeti pe mana prostilor, si-i numesc, Geoana si Vanghelie, mai stati o tura.
  Oprescu are o problema in acest partid. Si problema se numeste Geoana care nu uita ca Oprescu l-a contracandidat in alegerile din partid.
  Eu in locul lui Oprescu i-as trage-o partidului candidind independent si sunt sigur ca ar face un scor mai mare decit candidatul PSD. In cel moment PSD se duce dracului, nu-l mai voteaza nimeni la generale iar partidul are sansa sa scape de prostii si cameleonii din partid. Pentru ca cineva trebuie sa plateasca pentru deserviciile aduse. Ce credeti?

 6. herdesm Says:

  Buna ziua domnule Iliescu,
  Sunt incantat ca in sfarsit partidul al carui mentor sunteti a reusit sa-si invinga toate orgoliile interne si sa cada la intelegere in privinta candidatului la primaria capitalei. Nu vreau sa fac un comentariu privind calitatile si competentele domnului Cristian Diaconescu care in paranteza fie spus este printre putinii politicieni marcanti cu coloana vertebrala din PSD, “rasat”, fin observator al mediului politic romanesc.
  Intrebarea care ma framanta este insa daca PSD-ul a luat in calcul si un eventual esec in ceea ce priveste alegerile locale pentru primaria Bucurestiului, stiut fiind ca nici un candidat PSD de pana acum nu a reusit sa-i convinga pe alegatorii bucuresteni, iar un politician chiar cu calitatile domnului Diaconescu dar prea putin vizibil in toti acesti ani, s-ar putea sa nu convinga?
  In conditiile unui esec si de aceasta data la primaria capitalei, cine-si va asuma responsabilitatea esecului pentru ca nu mai este cazul trenarii unor astfel de insuccese si cineva va trebui sa plateasca?
  Sau toata vina unui eventual insucces va cadea in “capul candidatului” care va fi nevoit sa plateasca cu pozitia sa in partid sau de ce nu chiar cu calitatea de membru PSD?
  Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

 7. Maria Barbu Says:

  @Domnule Presedinte,

  si Sorin Oprescu si Cristian Diaconescu reprezinta un model de om politic care are prestanta intelectuala, ceea ce inseamna enorm in contextul in care sunt scosi la “bataie” “buldogi” politici, dispusi sa sfasie si nu sa intre intr-o competitie civilizata. Asa incat. oricare dintre cei doi candidati PSD, fie Sorin Oprescu, fie Cristian Diaconescu pot determina in electoratul bucurestean o schimbare esentiala de preferinta, creind o preferinta clara pentru un om inteligent si sustinut profesional si uman! Restul sunt doar mizerii ale unei politici pe care locuitorii Bucurestiului ar trebui sa o evite pentru multa vreme de acum incolo!

 8. cirlovacristian Says:

  @blogeri participanti
  cind am incercat sa prezint “situatia” TIR-urilor care circula pe teritoriul Romaniei si in exteriorul granitelor practic eu am dorit sa arat ca toti suntem participanti la trafic-fie ca vrem fie ca nu.Comparatia ar fi ca un politician poate fi conducatorul unui asemenea vehicol rutier,in speta inglobeaza mult mai multa “marfa”,responsabilitate,etc…..care se misca cu o viteza constata si cu destinatii destul de bine stabilite.Noi,restul omenirii,putem face ceea ce ne dorim sau vrem.Sunt ferm convins ca exprimarea mea si modul de abordare pentru aceasta idee a fost destul de prost si probabil nu a fost inteles deloc,dar momentan exista un candidat si trebuie respectat ca atare.Daca greseste trebuie sanctionat.Comparativ cu alti candidati din PSD are un AS,acela fiind ca a fost desemnat.Ce alegeri vor face cetatenii din Bucuresti …. este greu de anticipat.Asa ca bine ar fi sa ne exprimam liber alegerea dar sa trecem in “sfera” prezicerilor,tarotului,horoscopului,ghicitului………ca nici unul dintre noi nu este mafalda,cred eu.Pe ici pe colo este posibil sa mai nimeresca cite unul dar sa nu-si inchipuie ca este UNIC.
  Asa de principiu:cind vad,aud si observ cum se adreseaza unii membrii din PSD,sustinatorii PSD-ului si blog-erii unor persdoane-fie ele din PSD-trebuie sa le atrag atentia ca sunt niste dobitoace si dobitoci de prost gust.De ce?Pentru ca nu au mincat din aceiasi farfurie si nici macar nu
  s-au nascut in aceiasi zi sau macar in aceiasi familie.Ori sunt prosti de bubuie ori sunt nesimtiti din nascare.Un minim de decenta nu cred ca le strica-chiar daca sunt colegi.Modul de adresare exprima destul de mult-cred eu.Daca vrei sa-l tratezi cu respect te adresezi cu dna. sau dle. iar daca nu ………..Destul de multi fraieri si fraiere au de ……..chiar daca au “facultati” scoli si doctorate la activ.
  Va multumesc doamnelor si domnilor.

  PS
  sunt carti care va vor ajuta pe viitor,daca acasa nu s-au invatat aceste minime “cerinte”

 9. anca Says:

  la fel ca in orice alegeri, unii castiga si altii pierd. Pierd postul respectiv, dar pot castiga vizibilitate in sfera politica, pot castiga notorietate sau chiar simpatia alegatorilor, ceea ce nu e un lucru de aruncat. Cu siguranta vor castia experienta.
  Parerea mea este ca Dl.dr. nu va candida independent, pentru ca in ciuda asigurarilor d eprietenie si sprijin care ii vin acum de prin toate partile, cand va fi momentul exact de nevoie, nu vor fi multi in spatele sau pentru a-l sustine…este nevoie de bani, de oameni, de un angrenaj foarte mare care sa lucreze pentru candidat, ceea ce partidele au, de obicei, prin organizatiile de sector. Nu poti sa fii singur impotriva tuturor!
  Asta e, s-a hotarat sa fie Cristian Diaconescu, el va fi Candidatul.
  Daca va pierde? Si dl Geona a pierdut din primul tur acum 4 ani…si? a fost cineva tras la raspundere, a platit cineva erorile? Ba dinpotriva a ajuns presedintele partidului, dupa ce Vanghelie l-a dat afara si l-a eliberat din functie in lipsa, va aduceti aminte?
  Eu ii doresc numai de bine dl. Diaconescu, sper sa poata dovedi ca poate si ca vrea sa fie Primar General si sa reuseasca sa transmita dorinta de schimbare si bucurestenilor….Depinde atat d eel cat si de echipa pe care o va avea, daca aceasta va fi loiala, instruita si pregatita s afaca fata atacurilor si schemelor tactice ale PDL (care se stie, si o spun cu invidie, dar o invidie profesionala, sunt foarte inventivi in campaniile electorale!)

 10. herdesm Says:

  @ anca,

  Tocami aceasta superficialitate (Daca va pierde? Si dl Geona a pierdut din primul tur acum 4 ani…si? a fost cineva tras la raspundere, a platit cineva erorile? Ba dinpotriva a ajuns presedintele partidului, dupa ce Vanghelie l-a dat afara si l-a eliberat din functie in lipsa, va aduceti aminte?) face dificila progresul unei comunitati si a unei societati in general.
  Este timpul ca factorii de decizie sa-si asume nu numai lulrurile bune ci si erorile. Un lider politic, economic trebuie sa constientizeze asupra actiunilor pe care le intreprinde sa fie solidar cu decizia luata si sa se comporte ca atare deci sa fie chiar constient de consecintele actiunilor sale si sa-si asume greselile. Observ ca la noi, de cele mai multe ori cel care greseste (si-n general in politica de multe ori) se cramponeaza de scaune, tine cu dintii de pozitia dobandita sau si mai amuzant – este promovat.
  Nu cere nimeni sa-si faca harachiri sau sa-si faca autocritica in public pe modelul anterior anilor ’90, dar o demisie de onoare este cel mai onorabil si democratic gest cu putinta. Din pacate substantivul onoare ( conform dex ONOÁRE, (5, 6) onoruri, s.f. 1. Integritate morală, probitate, corectitudine; demnitate, cinste. ♢ Câmp de onoare = câmp de luptă pe care şi-au dat viaţa cei care au luptat pentru apărarea patriei. ♢ Loc. adj. De onoare = a) demn de încredere, cinstit, onest; b) care angajează cinstea, demnitatea cuiva; c) onorific. ♢ Expr. Pe cuvântul meu (sau tău etc.) de onoare sau pe onoarea mea, a ta etc. = formulă folosită pentru a întări o afirmaţie sau pentru a garanta respectarea unei promisiuni. 2. Reputaţie, prestigiu, faimă, vază. ♢ Expr. A face (cuiva) onoare = a servi (cuiva) spre laudă, spre fală; a onora. ♦ Mândrie, demnitate. 3. Preţuire deosebită, consideraţie, respect, stimă. ♢ Gardă de onoare = gardă simbolică instituită în semn de respect cu ocazia unei anumite solemnităţi. (Ieşit din uz) Panou (sau tablou, tabel etc.) de onoare = panou cu numele (şi fotografiile) salariaţilor unei întreprinderi sau a unei instituţii evidenţiaţi în muncă. Cavaler (sau domnişoară) de onoare = persoană care însoţeşte mirii la ceremonia cununiei. Doamnă (sau damă) de onoare = doamnă ataşată unei regine, unei prinţese. ♢ Loc. adj. De onoare = de frunte, de cinste. ♢ Loc. adj. şi adv. În onoarea cuiva (sau a ceva) = (care se face) pentru a cinsti pe cineva (sau ceva). 4. Favoare, cinste. ♢ Expr. (În formule de politeţe) A avea onoarea să… (sau a…) = a avea cinstea să… A face (cuiva) onoarea să… (sau a…) = a face (cuiva) favoarea de a…, a face cinstea de a…, a socoti demn de… (Fam.) Am onoarea (să vă salut), formulă respectuoasă de salut. Nu am onoarea = nu cunosc, nu ştiu. 5. Manifestare a stimei, a consideraţiei pentru cineva, exprimată prin semne de cinstire, de respect; p. ext. (la pl.) ranguri, demnităţi. ♦ (Mil.; de obicei cu verbele „a da“, „a prezenta“; în forma onor) Prezentarea armei în semn de salut la întâmpinarea unei autorităţi militare sau civile superioare, la paradă, la înmormântare etc.; semnal de goarnă care însoţeşte de obicei această prezentare. ♢ Expr. Pentru onor! = comandă pentru darea onorului. A face onorurile casei = a-şi îndeplini îndatoririle de gazdă la o recepţie, la un bal etc. 6. (Înv.; în forma onor) Poziţie socială, rang. ♦ (La pl.) Figură mare (damă, valet, rigă, as) la unele jocuri de cărţi. [Var.: onór s.n.] – Din lat. honor, -oris, fr. honneur, it. onore. )
  In fond si la urma urmei un astfel de gest inseamna de fapt RESPECT fata de concetateni.
  Cer scuze administratorului acestui site pentru interventie.

 11. radualexandrupsd3 Says:

  Catre cirlovacristian ,
  apreciez tenacitarea cu care dezvoltati probleme uzuale ale vietii si reusiti sa le dezvoltati pana la cote inalte de intelegere.
  Soferii de TIR-uri au cea mai mare responsabilitate in traficul rutier , mult mai mare decat conducatorii de autoturisme .
  Ca si conducator de autoturism nu poti provoca accidente spectaculoase si ai responsabilitatea unei cantitati mici de ,,marfa ,, maxim cateva valize .
  Evident un politician are responsabilitati mai mari decat un om obisnuit iar comparatia cu un sofer de TIR este fireasca .
  ,,Noi restul omenirii ,, nu conducem TIR-uri.
  Incerc sa inteleg ,,ideea ,, si banuiesc conotatii si mai spectaculoase .
  Pilotii de avioane au responsabilitati mai mari decat soferii de TIR-uri . Transporta mai multa ,, marfa ,, , pot provoca accidente cu pagube si mai mari iar impactul mediatic ar fi foarte puternic .
  As compara pilotii de avioane cu elita politicienilor .
  Si capitanii de nava au responsabilitati mari . Elita capitanilor de nava , capitanii de petroliere ( cele mai mari nave ) poarta responsabilitatea unei imense cantitati de combustibil . Deversat in mare ar provoca un accident de mediu major . Ajuns in port viata populatie din zona depinde de atentia cu care capitanul acosteaza .
  Acesta trebuie sa ia legatura cu diferite tipuri de oameni : docheri , armatori , specialisti implicati in navigatie etc.
  Deja simt si eu aerul rarefiat al unor astfel de meditatii .
  Va multumesc .

 12. Confucius Says:

  Diaconescu pare o solutie doar de potolit scandalul din partid, nu o solutie de castigat primaria. Cred ca PSD-ul chiar nu vrea sa aiba primaria capitalei. M-as fi asteptat ca dupa atatia ani de opozitie in Bucuresti si dupa 4 ani de opozitie in general, sa vad un dram de intelepciune organizationala iesint printre balariile orgoliilor nemasurate. M-am inselat.

 13. cirlovacristian Says:

  @RADUALEXANDRUPSD3
  INSEAMNA CA NU SUNTETI NESIMTIT(SAU NESIMTITA) NU?
  EU IMI PERMIT SA FIU CU ACEI CE MERITA(DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE),DAR DV CU TOATE CA SUNTETI COLEGI DE PARTID TOT NU VA ESTE PERMIS SA VA ADRESATI FATA DE DL.SORIN OPRESCU CU “SORIN” IAR FATA DE DL.CRISTIAN DIACONESCU CU “CRISTI”.DE CE FATA DE DL.ION ILIESCU VA ADRESATI CU DL PRESEDINTE?

  Comparatia facuta de mine cu soferii de TIR-uri (cu toate ca nu-si avea rostul) a fost aleasa dintr-o prostie(cred eu),deoarece pe la mijloc era si greva transportatorilor la care chiar au dreptate(si dl Mitrea a fost ministru pe la transporturi si nu a facut nimic pentru tara iar pentru el….nu are rost sa discutam)

  Cind o sa va aratati adevarata “fata”-duplicitari si “locotenenti” -fie ei si din PSD?

 14. bucuresteanca Says:

  Zilele trecute m-am intors mai tarziu din oras si am facut aproape jumatate de ora intre Gradina Botanica si APACA desi era aproape ora 21, nu o ora de varf,. In acele minute, cand autobuzul abea se misca pe sosea, s-a intimplat ceva. Ca sa parafrazez un celebru presedinte american, mi-am dat seama ca nu trebuie sa ma gandesc ce fac politicienii pentru mine, am inceput sa ma intreb ce trebuie sa fac eu ca sa vad ajunsi in posturi cheie politicieni care pot si vor sa schimbe situatia. Nu sunt membra de partid, n-am fost niciodata si nici nu ma intereseaza dar m-am nascut in Bucuresti si am trait aproape toata viata aici asa ca nu-mi este indiferent ce se intampla cu orasul meu, mi-as dori sa ma mindresc cu el. Tinind cont de starea in care a ajuns orasul, anul acesta simt nevoia sa fac mai mult decat sa pun o stampila in dreptul unui nume, as vrea sa particip direct la campania celui pe care-l apreciez si pe care il vreau Primar General. De aceea m-am hotarit sa va scriu ca sa va intreb daca, in campania electorala, PSD-ul lucreaza si cu voluntari iar daca raspunsul este afirmativ cum se procedeaza, cu cine trebuie sa iau legatura.
  Multumesc anticipat,

 15. anca Says:

  Draga bucuresteanca,
  intotdeauna e nevoie de oameni in campania electorala.
  Oferta ta este cu atat mai bine primita cu cat esti convinsa, din experienta proprie, ca implicarea personala (de-ar fi cat mai mult si de cat mai multe persoane, impartasita aceasta idee) este calea cea mai buna pentru a avea un Bucuresti asa cum vrem. sau dupa cum vrea majoritatea. Dar sa fie majoritate!
  am o singura intrebare, si nu are nici o intentie ascunsa: pe care candidat al PSD doresti sa sustii? ca acum sunt doi!

 16. bucuresteanca Says:

  Raspuns pentru Anca
  Daca am inteles eu bine, dl. Diaconescu este reprezentantul PSD iar dl. Oprescu candideaza ca independent. Inteleg prin ce trece dl. Doctor caci, intamplator, bineinteles la alta scara, am trecut si eu printr-o situatie asemanatoare in urma cu citiva ani: am fost solicitata sa particip la pregatirea unui proiect foarte important si cind s-a inceput efectiv lucrul, am fost inlocuita, fara explicatii, cu un mai tanar coleg pe care chiar eu il recomandasem. La fel ca si in PSD erau multe tensiuni si diverse lupte de interese si de orgolii asa ca nu a fost dificil sa-mi dau seama de ce a fost necesara indepartarea mea. Mi-a fost greu dar am inteles ca decizia a fost corecta si am facut ce trebuia sa fac: l-am ajutat cit am putut pe tinarul meu coleg caci proiectul respectiv chiar era important. Sunt un om obisnuit, normal iar de la politicieni astept sa faca mai mult decat reusesc eu, mai ales cand e vorba de un interes major: transformarea capitalei intr-un oras civilizat.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: