EVENIMENT EDITORIAL

 

A aparut traducerea in limba romana a ultimului volum al lui Lester Brown – “Planul B 3,0” – „Mobilizare generala pentru salvarea civilizatiei”.

 

DSCF0343

 

In  Pagini, la tema:   Dezvoltare durabila prezint Cuvântul meu introductiv la acest volum.

 

Fiind plecat la Bacau, prima prezentare publica a avut loc la Universitatea din Bacau.

Advertisements

33 Responses to “EVENIMENT EDITORIAL”

 1. emigrantul Says:

  Constat ca blogul presedintelui Iliescu este dominat de subiecte persistente si repetitive (Autorii: Lester Brown si Al Gore, Modelul Suedez, Dezvoltarea Durabila, Globalizarea, Inginerul Dinu Musca, etc.) care pe mine personal au inceput sa ma enerveze.
  Daca cel care detine situl revine mereu cu articole despre aceleasi teme, sigur ca si comentariile se vor repeta “la mesaje similare reactii similare” si ajungem in situatia cind userii dau mereu aceleasi replici si fiecare traieste cu impresia ca ceilalti au idei fixe.

 2. emigrantul Says:

  AM IMPRESIA CA LESTER BROWN ESTE MAI MULT UN PROPAGANDIST DECIT UN AUTOR SERIOS

  Mai jos sunt date doua citate, unul din Ion Iliescu care la rindul sau il citeaza din memorie pe Lester Brown si altul chiar din Lester Brown.
  Ar fi nevoie de un avocat abil ca sa impace cele doua citate care mai mult se bat cap in cap.

  Lester Brown lasa sa se inteleaga (a se vedea citatul) ca pina in 2005 China inca mai depindea intrucitva de ajutoarele alimentare externe. De asemenea, acelasi autor spune clar ca acum o generatie (30 ani) sute de milioane de chinezi sufereau de foame si lucrurile au inceput sa se indrepte odata cu distribuirea pamintului la tarani in 1977 lucru care a condus la o crestere puternica a productiei astfel incit pina in 1986 foametea fusese eradicata in buna masura.
  Pe de alta parte, Ion Iliescu sustine ca pina in anii 90 China era un mare exportator de cereale iar dupa aceea a devenit importator. Cum adica, China exporta puternic exact in perioada cind populatia republicii murea de foame?! Lumea nu avea ce minca pentru ca nu se producea sau deoarece totul mergea la export?
  Din ce prezinta Brown se intelege ca tocmai desfiintarea colectivelor (CAP-urilor chinezesti) a condus la o crestere spectaculoasa a recoltei si deci la eradicarea foametei prin 1986.

  Daca stam sa ne uitam la Romania privita prin ochii unui strain (avind gindire americana) cam tot asa ar parea ca stau lucrurile. Adica, anterior lui 1989 era foamete deoarece piinea o cumparai pe cartela iar in magazine nu se gasea mare lucru. Dupa 1990 s-au desfiintat CAP-urile si drept urmare brutariile s-au umplut cu piine iar magazinele de felurite produse alimentare. Ar parea ca totul s-a datorat desfiintarii colectivelor si inapoierii pamintului catre tarani, cind in realitate lucrurile nu stau deloc asa, desfiintarea CAP-urilor ducind la scaderea drastica a productiei agricole, abundenta marfurilor datorindu-se importurilor pe datorie.

  1) CITAT ION ILIESCU 19 Feb. 08 (https://ioniliescu.wordpress.com)

  “Lester Brown a scris o carte – studiu de caz: “Cine va hrăni China în secolul XXI” – în care semnalează un fapt: până în anii ‘90, China era una dintre marile exportatoare de cereale. Din anii ‘90, a devenit un mare importator (al doilea după Japonia). Creşterea demografică , pe de o parte, dar, mai ales, creşterea economică spectaculoasă a Chinei în ultimele trei decenii, a ridicat substanţial consumul de alimente; aşa încât, producţia internă nu mai face faţă. Pentru China nu este o problemă – dispune de suficiente resurse financiare pentru a putea importa.”

  2) CITAT LESTER R. BROWN (Plan B 3.0: Mobilizing to Save Civilization pag. 175) :
  http://www.earth-policy.org/Books/PB3/pb3ch9.pdf

  “In April 2005, the World Food Programme and the Chinese government jointly announced that food aid shipments to China would stop at the end of the year. For a country where a generation ago hundreds of millions of people were chronically hungry, this was a landmark achievement. Not only has China ended its dependence on food aid, but almost overnight it has become the world’s third largest food aid donor. The key to China’s success was the economic reforms in 1978 that dismantled its system of agricultural collectives, known as production teams, and replaced them with family farms. In each village, the land was allocated among families, giving them long-term leases on their piece of land. The move harnessed the energy and ingenuity of China’s rural population, raising the grain harvest by half from 1977 to 1986. With its fast-expanding economy raising incomes, with population growth slowing, and with the grain harvest climbing, China eradicated most of its hunger in less than a decade—in fact, it eradicated more hunger in a shorter period of time than any country in history.”

 3. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Felicitări! Pe 2.0 îl am, chiar cu autograful dvs.!

  Pe când o lansare în Bucureşti la 3.0?

  P.S. Observ că vă atrage Moldova, probabil nostalgia tinereţii petrecute la Iaşi ?

 4. Mihnea Stoica Says:

  Domnule Presedinte,

  Va asteptam si la Cluj!!! :)

 5. radualexandrupsd3 Says:

  Nu trebuie uitat ca suntem in prag de campanie electorala iar pana la alegerile locale mediatic vorbind mai avem timp de cateva dispute majore.
  Privita sub acest aspect, mediatic , disputa privind desemnarea candidatului PSD la Primaria Capitalei a fost un succes .
  Presa s-a intrecut in a face speculatii si tot felul de calcule legate de scorul electoral al pretendentilor .
  Cu siguranta au existat dispute interne privind desemnarea candidatilor si in partidele concurente insa presa nu le-a focalizat atat de intens .
  Nu am vazut atata infrigurare privind desemnarea candidatilor PNL sau PDL iar odata desemnati acestia nu au surprins pe nimeni .
  Insa desemnarea candidatului PSD la Primaria Capitalei a starnit la nivelul electoratului pasiuni si orgolii multiple .
  Bucuresteni care pana acum au votat mereu cu dreapta sunt acum captivati de candidatii PSD. Daca aceasta disputa ar fi fost regizata in scopuri electorale nu iesea atat de bine .
  Dupa toate standardele teoretice stabilite pentru lansarea unui candidat , PSD a luat cel mai bun start in campania electorala pentru Primaria Capitalei .
  In momentul in care prima etapa preliminara este epuizata si trebuie trecut la desemnarea efectiva se pune din nou problema legata de eficienta acestei campanii electorale .
  Indiferent de modul in care problema va fi transata de conducerea PSD cea mai dificila situatie ipotetica ar fi aceea de a avea doi candidati unul desemnat de partid si unul independent din cadrul partidului .
  In mod evident impreuna vor lua si din voturile celorlalti contracandidati dar la fel de evident este ca isi vor imparti voturile electoratului de stanga .
  Cum va fi acest raport si in ce masura va fi unul favorabil reprezinta un risc major intr-o lupta electorala din ce in ce mai profesionista.
  Toate acestea nu sunt decat deductii legate de logica unei campanii electorale si nu tin de partizanatul fiecaruia dintre noi .
  Ar fi pacat ca dupa o lansare in campanie ca la manual sa ajungem din motive interne in cea mai grea situatie .
  Ideea ca cei doi ar ajunge impreuna in turul doi este deja spectaculoasa chiar si pentru cei mai optimisti .
  Imi manifest speranta ca vom putea fructifica avansul castigat in acest start de campanie si vom putea concretiza un obiectiv care a devenit realizabil chiar si din punctul de vedere al adversarilor politici .
  D-le Presedinte poate aceste afirmatii sunt intr-o anumita masura hazardate insa dintre factorii decizionali implicati aveti cea mai mare capacitate de intelegere precum si cea mai consistenta experienta politica si din acest motiv sunt convins ca va fi mediata cea mai buna solutie posibila .

 6. anca Says:

  mie chiar imi place cum scrie Lester Brown.
  recunosc ca nu am citit decat ultima carte dar m-au impresionat vastele informatii pe care le pune la dispozitia cititorului cat si concluziile. sau mai ales concluziile.

  blogul e un mijloc de a schimba informatii, de a intreba/raspunde intr-un mod mai direct si mai rapid ….poti afla multe lucruri, diferite parari, pe diferite teme. daca te plictiseste un anume subiect sau un anume blog, nu mai intri pe el – distanta este de un “click”.
  il dai sau nu il dai.

  blogul nu e serviciu, sa fii obligat sa stai (sau poate e, pentru unii??)
  si la serviciu, daca nu iti mai place si simti ca te “sufoci”, ca nu te “dezvolti” suficient sau gasesti o alternativa mai buna, ai, intotdeauna, varianta demisiei!

 7. cirlovacristian Says:

  @emigrantul
  Dle.,personal,eu cred ca gresesti.
  Dl.Ion Iliescu,comparativ cu alte persoane-fie ele si …uri politice-are si “ceva” interese pentru populatia acestei tari-si probabil si a altor tari,in definitiv este politician.Printre altele domnul in cauza mai si citeste,redacteaza,invata si studiaza cite”ceva” de la oameni-inclusiv si de la dv.
  In alta ordine de idei sa stiti ca este buna si persistenta cumulata cu repetitivitatea la ceva-sa le intre in cap si altora cam ce probleme exista.
  Bineinteles probleme vor exista totdeauna-un curs normal-dar sa incercam sa rezolvam aceste probleme indiferent de contextul politic sau de orientarea noastra politica.Noi,Romanii, si tara noastra ,Romania, suntem in aceasta situatie-care nu este de evolutie-tocmai pentru ca nivelul nostru de educatie,cunoastere,intelegere,etc…..este foarte slab.
  Din punctul meu de vedere teoriile si studiile lansate de L.Brown sunt gindite si arhicunoscute de catre multi oameni numai ca nu se face mai nimic,sau daca se face o componenta importatanta este grija de propria persoana-nu este cazul dl.Brown.
  Si in lumea occidentala se fura dar nu chiar ca in Romania.Asa ca si caz general politicienii din occident sunt interesati de ce se intimpla cu natiunea lor si la vecinii lor cam din ora in ora.La noi ………..doar cind sunt alegeri apare cite unul care tine sa ne arate ce interesata este clasa politica de cetatean,ce bine incearca sa ne faca si noi plebea nu intelegem mai nimic-oricum este un dobitoc.
  Dl.Ion Iliescu nu este asa-cred eu si altii.
  Este de ajuns sa le vezi fata(doar atit) si se observa ce “inteligenta” are,dar daca mai si vorbesc,ohoooo …Bine ca prostia,minciuna,etc nu doare ca sa vezi atunci vaite,tipete si urlete din partea lor .Sincer,citeodata mi se face scirba cind aud numai numele lor,dar asta este.Daca vrem sa facem ceva trebuie sa mai si actionam.Pentru a actiona trebuie sa ne documentam-ca de nu toti suntem animale-iar pentru a ne documenta trebuie sa culegem informatii-unele adevarate,altele false-mai trebuie sa si gindim si usor usor poate o sa reusim sa schimbam “ceva”.

 8. vbabiciu Says:

  @Anca

  Sunt cativa care au acest job: sa se ocupe de blogurile politicienilor PSD-prin metode tipic securiste : @emigrantul, @neinfectat de comunism, @Stefan Radoveanu, @cirlovacristian si mai sunt si altii.

  Diversionistii care comenteaza pe blogul Presedintelui sunt mai abili decat ceilalti (probabil ca sunt elita diversionistilor :) ). Ei nu ataca in permanenta, cauta sa se lege de subiectul articolului pentru a-si face meseria. Incearca sa capete o oarecare credibilitate facand pauze intre atacuri, incearca sa-l atraga pe Presedinte intr-o polemica pentru a putea fi cititi de ceilalti. Cred ca Presedintele ar trebui sa ignore pur si simplu mesajele care vin de la acestia. Nu vad de ce s-ar simti obligat sa raspunda tuturor acestora ale caror intentii rauvoitoare sunt evidente. As recomanda banarea “neobositilor” enumerati de mine mai sus pentru ca este evident ca ei nu sunt blogeri ci au o misiune pe aceste bloguri. Aceea de a denigra, de a reduce la tacere vocile pro PSD-atacand cate un comentariu al unui simpatizant, de a incerca diferite tertipuri pentru a introduce in jocul lor pervers cititorii. A crede altceva inseamna sa fii ridicol. Cu siguranta, Presedintele Iliescu nu poate fi atras in capcanele intinse de aceste minti diabolice, nici tu, nici eu. Insa nu stiu ce efect au diversiunile gandite de acestia asupra sutelor de mii de cititori ai blogului domnului Presdinte.

  P.S. Aminteste-ti cum acestia, enumerati de mine, incercau sa induca ideea ca vbabiciu=Mihnea=Anca. Era tot un tip de diversiune facuta cu scopul de a induce ideea ca pe internet nu poate exista decat maxim un singur admirator al Presedintelui. Sunt foarte multi care citesc dar nu comenteaza.

  Personal, i-as bana pe cei enumerati mai sus. Intentiile lor sunt atat de evidente incat si un copil ar trebui sa-si dea seama ca nu scriu aici dezinteresati.

 9. vbabiciu Says:

  P.S.2

  Anca,

  Uite in completare, in sprijinul afirmatiilor mele am sa reiau comentariul facut de un fost comentator de pe acest blog care a decis sa nu mai scrie in urma atacurilor lui @cirlovacristian la adresa sa. Am sa tai anumite expresii din comentariu pt ca nu se cuvine sa le postez aici:

  Obsedatul de pe blogul lui Ion Iliescu
  27/01/2008 at 00:22:51 GMT – No comments
  cirlovacristian, cică.

  “Domnilor şi doamnelor, din ce balamuc sau cuib de nesimţiţi a scăpat ipochimenul cirlovacristian care mă [….] la creieri şi mă înjură în comentariile la această postare de pe blogul lui Ion Iliescu?

  [….]

  Dacă Ion Iliescu permite ca blogul lui să devină un forum necontrolat, eu nu mai comentez acolo, şi nici nu-l mai citesc!”

  Iata linkul : http://beranger.org/index.php?page=diary&2008/01/27

  Deci iata ce “rezultate” pot avea aceste specii care comenteaza pe blogul Presedintelui. Ar trebui mai multa responsabilitate. Eu nu ma las cu una cu doua si de-abia il astept pe “ipochimen” intr-o polemica, insa sunt altii mai slabi care renunta si nu numai ca renunta sa mai scrie comentarii dar renunta sa mai citeasca blogul Presedintelui, ceea ce este foarte grav.

 10. emigrantul Says:

  Inca un citat marca Lester Brown din care rezulta in mod evident modul in care acesta manevreaza cifrele si vorbele pentru a trage concluziile dorite de el

  Din textul lui Brown (a se vedea mai jos) intelegem ca o persoana si-a vindut masina cintarind 3500 livre inlocuind-o!! cu o bicicleta de 22 livre. In felul asta, omul nostru si-a adus contributia sa la economisirea globala de carburanti si material, comparativ cu automobilul o bicicleta necesitind mult mai putina energie pentru a fi actionata si material de constructie care pina la urma tot consumind energie se produce.

  Ceea ce uita sa ne spuna Brown este ca bicicleta nu reprezinta nici pe departe un inlocuitor perfect al autoturismului ci o alternativa in unele situatii particulare cind omul are de parcurs repetat distante relativ scurte ( citiva kilometrii ) iar zona pe care o strabate nu este aglomerata sau dominata de conditii meteorologice ostile (ploaie, vint, zapada, caldura excesiva, etc.). Intr-un oras mare folosirea generalizata a acestor vehicule cu doua roti pentru deplasarea intre casa si servici este simplu neviabila din cauza distantelor mari ce trebuiesc strabatute.

  CITAT LESTER R. BROWN (Plan B 3.0: Mobilizing to Save Civilization pag. 275) : http://www.earth-policy.org/Books/PB3/pb3ch9.pdf
  “Urban planner Richard Register recounts meeting a bicycle activist friend wearing a T-shirt that said, “I just lost 3,500 pounds. Ask me how.” When asked, he said he had sold his car. Replacing a 3,500 – pound car with a 22-pound bicycle obviously reduces energy use dramatically, but it also reduces materials use by 99 percent, indirectly saving still more energy.”

 11. emigrantul Says:

  CONCEPTUL DE “FAILED STATE” (stat falimentar, esuat) ESTE NIMIC ALTCEVA DECIT UN TERMEN INVENTAT DE US PENTRU A-SI DESEMNA ADVERSARII si a justifica eventuala atacare sau continuare a ocuparii lor militare.

  Vad ca Leser Brown (a se vedea citatul) se lasa pacalit de lista tarilor esuate, intocmita de Statele Unite si ajunge la concluzia ca sporirea vertiginoasa a numarului statelor falimentare ar conduce la un declin al civilizatiei care trebuie oprit iar America nu face mare lucru pentru aceasta. Eu as vedea mai degraba o sporire a numarului inamicilor Americii decit a statelor catalogate ca failed.

  Brown ori este naiv ori demagog. El nu observa ca tari cum ar fi Afganistanul, Irakul, Somalia au intrat in declin si anarhie, adica au devenit “state esuate” tocmai dupa atacuri militare americane. De asemenea, orice om poate constata ca definitia termenului “failed state” nu se potriveste Coreii de Nord sau Irakului inaintea razboiului inceput in 2003. Chiar, Somalia si Afganistanul aveau guvernari autoritare anterior invaziilor declansate de US. Lester Brown nu remarca conexiunea puternica dintre notiunea de stat falimentar atribuit unei entitati teritoriale si amestecul US in afacerile tarii respective?

  Nu cred ca trebuie data vreo atentie cartii “Plan B 3.0: Mobilizing to Save Civilization”. Ma uimeste insistenta cu care presedintele Iliescu face reclama acestui autor propagator al neadevarurilor si inducerilor in eroare. Nu imi dau seama cui serveste mai mult publicitatea facuta lui Brown insa stiu sigur ca Poporului Roman nu ii foloseste la nimic. Mai degraba cartea ar fi trebuit sa se numeasca: “Mobilizing to Save United States”. Nu consider ca este in interesul romanilor vreo mobilizare, fie ea cit de mica, pentru a salva aceasta uniune statala lacoma care isi face dusmani in continuu si pina la urma va sfirsi prin a se dezintegra.

  ================================================
  DEFINITIE a termenului de “FAILED STATE”:
  //A failed state has several attributes. Common indicators include a state whose central government is so weak or ineffective that it has little practical control over much of its territory; non-provision of public services; widespread corruption and criminality; refugees and involuntary movement of populations; sharp economic decline.//
  ================================================

  List of Failed States:
  ( http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Failed_States_Index )
  1 Sudan
  2 Iraq
  3 Somalia
  …….
  8 Afghanistan
  …….
  13 Coreea de Nord
  14 Myanmar
  …….
  17 Nigeria
  …….
  ================================================

  CITAT LESTER R. BROWN (Plan B 3.0: Mobilizing to Save Civilization pag. 276) : http://www.earth-policy.org/Books/PB3/pb3ch9.pdf

  “A Response to Failing States
  If the number of failing states continues to increase, at some point this trend will translate into a failing civilization. These declining states threaten the political stability of the international system. Somehow we must turn the tide of state decline. One thing seems clear: business as usual will not do it. Failing states, a relatively new phenomenon, require a new response. Historically, as noted in Chapter 1, the principal threat to international stability and the security of individual countries has been the concentration of power in one country. Today the threat to security comes from the loss of power and the descent of nation-states into anarchy and chaos. These failing states become terrorist training grounds (as in Iraq and Afghanistan), drug producers (Afghanistan and Myanmar), and weapons traders (Somalia and Nigeria)…..At present, U.S. efforts to deal with weak and failing states are fragmented.”

 12. cirlovacristian Says:

  @vbabiciu
  Domnule:
  Eu nu sunt diversionist si nici pe departe nu fac parte din nici o elita.
  Cu ceva timp in urma dta.”ai tras” niste concluzii vis a vis de persoana mea,modul meu de gindire,ce nivel de cultura am……etc.Vad ca acum ma vezi ca facind parte dintr-o elita.Intrebarea este cind ai gindit logic si corect-in conditiile in care dv puteti gindi?

  Vis a vis de comentariul dlui.@beranger:am citit acea postare si sincer nu are de ce sa ma deranjeze deoarece este parerea dlui.in cauza si trebuie luata ca atare.Oricum este alegerea dumnealui,dar pentru cultura dv,domnul respectiv a mai scris si mai scrie pe acest blog-ei ce spuneti?
  Dv ati mai avut o polemica cu mine vis a vis de “teoria raportului de aur si armonie”-pe care cred ca nici acum nu o deslusiti-asa ca mai bine putina liniste nu strica(aveti asa,…. o tulburare in privire sa fie oare inteligenta?).
  Sfatul meu pt dv.:REPAOS TOTAL si este posibil sa va reveniti,probabil,din socul survenit.

 13. emigrantul Says:

  LESTER BROWN FACE IN CARTEA SA (Plan B 3.0: Mobilizing to Save Civilization) AFIRMATII ALARMISTE NESUSTINUTE CU DATE STIINTIFICE

  Rasfoind lucrarea lui Brown dau pretutindeni peste afirmatii unele mai neadevarate ca altele. Un citat care pune capac la toate este cel legat de ridicarea nivelului marii cu 12 metrii intr-un viitor, suntem lasati sa credem, relativ apropiat, ajungindu-se astfel la inundarea multor orase si evacuarea a peste 600 000 000 oameni.

  Datele stiintifice si calculele specialistilor (a se vedea citatul din wikipedia) nu par sa-i dea dreptate lui Brown, previziunile pentru anul 2100 find o crestere a marii intre 28 pina la 34 cm fata de cota din 1990, ceea ce inseamna o ridicare a apelor de maxim 35 ori mai mica (12m/34cm) decit cea pretinsa in cartea mai sus amintita.

  Intre 12 m si 0.34 m diferenta este uriase! Parca totusi, pagina wikipedia este mult mai bine argumentata si in consecinta mai credibila decit cifrele aruncate de Brown care prin afirmatii hazardate ca aceasta nu face decit sa se discrediteze. Dind peste asa informatii, cititorii incep sa priveasca cu circumspectie noianul de cifre si date ce satureaza cartea despre salvarea civilizatiei si in urma cautarilor pe internet, cu scopuri comparative, tot mai multe neconcordante vor apare pina cind intreaga lucrare se va transforma intr-un roman de fictiune raminind doar cu valoarea sa literara si nimic mai mult.
  ================================================

  CITAT LESTER R. BROWN (Plan B 3.0: Mobilizing to Save Civilization pag. 48) : http://www.earth-policy.org/Books/PB3/pb3ch3.pdf

  /”The attention of climate scientists is turning to the melting ice sheets of Greenland and West Antarctica. If we cannot cut carbon emissions quickly enough to save these, then sea level will rise 12 meters (39 feet). Many of the world’s coastal cities will be under water; over 600 million coastal dwellers will be forced to move.”/
  ================================================

  CITAT WIKIPEDIA:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Sea_level_rise

  /”Sea-level has risen about 130 metres since the peak of the last ice age about 18,000 years ago. Most of the rise occurred before 6,000 years ago. From 3,000 years ago to the start of the 19th century sea level was almost constant, rising at 0.1 to 0.2 mm/yr. Since 1900 the level has risen at 1 to 2 mm/yr; since 1993 satellite altimetry from TOPEX/Poseidon indicates a rate of rise of 3.1 ± 0.7 mm/yr. Church and White (2006) found a sea-level rise from January 1870 to December 2004 of 195 mm, a 20th century rate of sea-level rise of 1.7 ±0.3 mm per yr and a significant acceleration of sea-level rise of 0.013 ± 0.006 mm per year^2. If this acceleration remains constant, then the 1990 to 2100 rise would range from 280 to 340 mm.”/
  ================================================

 14. cirlovacristian Says:

  @emigrantul
  Domnul L.Brown a lansat o teorie-pe care o argumenteaza-dar nu obliga pe nimeni sa devina adeptul acestei teorii.Oricum aceasta teorie NU ESTE LITERA DE LEGE SAU CARTEA DE CAPATII.Dumnealui priveste lucrurile din alt unghi dar tot aceiasi imagine are ca noi,celelalte persoane.Probabil domnul L.Brown a inteles mai rapid si tocmai de aceea a lansat aceasta “teorie”.Culmea face ca este posibil sa fie adevarata in proportie de 95%,restul de 5% reprezentind greselile de interpretare a datelor.Oricum esenta conteaza foarte mult.Dv va uitati la un amanunt care este legat doar de confort.Esenta daca o intelegeti este perfect-cred eu.

 15. cirlovacristian Says:

  @vbabiciu
  daca dumneata tot citezi din A.Einstein afla ca nici eu nu nu sunt sigur de primul lucru.Pentru second va observ si ma uit la fotografia dv.

 16. vbabiciu Says:

  Cirlova,

  Da, imi amintesc cum nu ai fost in stare sa sustii o teorie pentru ca nu ai cunostintele necesare dar mai presus de toate imi amintesc cum ai incercat adeseori sa destabilizezi blogul Corinei ca spre exemplu prin acest comentariu facut de tine acolo :

  cirlovacristian spune:
  martie 17, 2008 la 6:54 pm

  “@blog-eri
  Sa presupunem ca actualul presedinte greseste amarnic.In aceste conditii Catalin Tolontan si Victor Ciutacu sunt mai destepti,frumosi,inteligenti si drepti?
  Sunt ei acei ce trebuie sa arate cu “destu”?
  Au ei “puterea” de echilibra balanta-oricare ar fi ea?
  Sunt ei cei ce “domina” dreptatea si luarea de pozitie?

  Am o multime de asemenea intrebari.Problema este daca se gasesc si raspunsuri pline de caracter,corectitudine si obiectivitate.Sincer eu nu cred ca cei doi -V.C. si C.T.-au aflat ca sunt oameni.Din punctul meu de vedere ar trebui ca “cele doua specimene” sa-si vada inainte de toate lungul nasului,daca nu este foarte departe,si numai dupa aceea sa aiba tupeul sa deschida gura-in conditiile in care cer apa.
  Pe acest blog numai corectitudine si obiectivitate politica si sociala nu am vazut,in rest tot felul de pozitii care mai de care mai ilogice si fara esenta de armonie-fie ea si despre BUNA ZIUA POPOR.
  In ce context Eugen Ionesco a spus:…” sloganul” sus mentionat?Chiar se potriveste acestui blog feminist cu tupeu de superioritate intelectuala si culturala?Nici radacinile nu se prind in nisip noroios-aviz cunoscatorilor.
  Va multumesc.”

  si raspunsul plin de bun simt al Corinei desi tu nu meriti sa fii tratat astefel :

  corinacretu spune:
  martie 17, 2008 la 7:01 pm

  “Domnule Carlova Cristian, am mai spus si va repet: nu va obliga nimeni sa vizitati acest blog. Desi multi m-au sfatuit sa nu va mai postez comentariile agresive si jignitoare, eu le las, pana la un punct, pentru ca oamenii sa judece cum intelegeti dvs sa dialogati.”

 17. cirlovacristian Says:

  @vbabiciu
  esti destept rau .fara cuvinte mai departe.

 18. cirlovacristian Says:

  @vbabiciu si @corina cretu
  totul are un sfirsit-inclusiv si pt dv expertii si inteligentii si desteptii si……toti sunteti frumosi dar ramineti acolo unde va este locul ,totusi.

 19. mirelateodorescu Says:

  Domnule Presedinte,
  Ma bucur ca s-a tiparit si Planul B 3.0. Si eu am Planul B 2.0 cu autograful dvs. Va astept la Craiova la lansare.

 20. drtm Says:

  Oportunitate ratată pentru câştigarea Primăriei Bucureşti. Cu tot respectul şi simpatia pentru domnul Cristian Diaconescu, alegerea de astăzi este greşită. Calităţile domniei sale îl recomandă pentru alte poziţii.

  Profesorul Oprescu ar fi câştigat cu siguranţă şi mă întreb cum este posibil ca Marian Vanghelie să se impună în PSD. Dacă domnul Oprescu va candida ca independent îl vom vedea susţinut de PSD în turul al doilea…

  Sunt foarte curios care a fost opinia domniei voastre, deşi, sunt convins că nu o veţi face publică în timpul campaniei electorale.

 21. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  CRISTIAN DIACONESCU este o soluţie de “conjunctură,” cum aţi afirmat şi dvs. Sper ca acest candidat modest, dar tenace să fie o contrabalansare puternică pentru mult mai vocalii Blaga & Orban. Succes în campanie!
  Rămâne de văzut dacă bucureştenii vor avea maturitatea de a prefera un om titrat şi capabil, deşi lipsit de charismă…

  Iată un link la un articol pe această temă, de pe blogul meu!

  http://mihneageorgescu.wordpress.com/2008/04/11/cristian-diaconescu-o-solutie-de-conjunctura/

 22. cirlovacristian Says:

  @Mihnea Georgescu
  Vad ca ai revenit cu picioarele pe pamint.
  In alta ordine de idei.
  Dl.Cristian Diaconescu nu este un candidat modest-nu isi permite acest “lux”-si nici contrabalansare puternica nu tinde a fi candidatura domniei sale,singulara.Mai degraba este o “mutare” destul de bine gindita,adica:
  primarul sect.5 dl.Marian Vanghelie-care-mi displace-are sustinatorii sai si care-l vor alege.La coltul opus se afla dl.Sorin Oprescu-care are alt “tip” de sustinatori,iar din partea PSD este dl.Cristian Diaconescu-si dumnealui are alt”tip”de sustinatori.Toate cele trei tipuri de sustinatori,care acopera “o plaja mare” de cetateni este posibil sa combata un potential atac.Practic este o actiune comuna pion,cal,nebun pentru a “da “sah,fiecare avind un alt drum dar cu intentii si scopuri comune.
  Ca principiu:bucurestenii duc lipsa de aparat administrativ si fapte care vor imbunatati viata in capitala.Pina acum liniile de tramvai si bordurarea si asfaltarea nu au satisfacut decit “nevoile” primarilor PDL si clientelei lor politice.Doar prin sectorul 2 si 3 este realizat cite ceva in rest……
  Eu cred ca Bucurestiul are nevoie de o “mina” de fier care poate “dezmembra” toate contractele pe care le are municpalitatea cu diferite firme afiliate si incheierea unor noi contracte mult mai avantajoase municipiului Bucuresti decit firmelor.

 23. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Am retinut din interventia dumneavoastra la A3, ca trebuie sa intelegem realitatea lumii in care traim si in care banul dicteaza. Principiille morale pot cadea in fata puterii banului.

  Este o realitate in care evident nu va simtiti confortabil-ce om cu principii morale solide ar putea fi?. Comentatorii au interpretat, gresit zic eu, usoara dumneavoastra dezamagire pe baza presupunerii ca ati fost invins in a-l promova pe Doctor pentru candidatura. Nu stiu daca va cunosc destul de bine, dar mie mi s-a parut ca dezamagirea dumneavoastra nu era legata de asa zisa infrangere a pozitiei pe care ati avut-o – as mentiona aici ca dumneavoastra a-ti contribuit macar la promovarea unui candidat care are cat de cat sanse fata de propunerea initiala, deci cred ca dezamagirea dumneavoastra era legata de moralitatea lumii in care traim.

  Din 1990 pana acum am vazut un singur politician roman- de fapt un singur roman, care intr-adevar crede intr-o lume mai dreapta, care intr-adevar este afectat de tragedia provocata de domnia banului. La modul cel mai sincer, nu am nici un interes sa va laud, sa va lingusesc, consider ca sunteti singurul om -politic macar, din Romania care aveti intr-adevar principii morale, caruia ii pasa intr-adevar ( am vazut – si mai ales am simtit, astazi, cand vorbeati despre puterea banilor in fata principiilor morale, ca sunteti f mahnit).

  In rest, sunt foarte multi care pretind ca impartasesc principiile dumneavoastra, sunt foarte multi politicieni dar si foarte multi cetateni simpli care pretind ca ar avea principii morale.( Asta imi aduce aminte de un vecin care la un moment dat imi vorbea despre decaderea morala a societatii, iar la cateva zile mi-a furat niste materiale din curte… )

  Realitatea cruda este ca toti pot fi cumparati cu bani. Politicienii au dovedit-o. Nu mai este cazul sa argumentez. Sunteti singurul politician neinteresat de bani, neinteresat de avantaje materiale. In rest, nu trebuie decat sa ne uitam pe declaratiile de avere si vom vedea numai familii bogate.

  Nimeni, dar nimeni, nu a intrat in politica pentru a sustine, pentru a promova principii ci doar pentru a castiga, doar pentru a avea o viata mai usoara, pe scurt, doar din interes material. In aceasta categorie intra si membrii PSD, evident.

  Tragic este insa ca nu numai politicienii sunt meschini si gata sa renunte la principii-daca le-au avut vreodata, pentru avantaje materiale. Majoritatea romanilor sunt asa. Toti au intrat in acest carusel al capitalismului si sunt prea preocupati de viata de zi cu zi pentru a mai avea principii.

  Pana acum, singurul pe care il cred ca are principii si ca nu ar renunta la ele pentru avantaje materiale este Ion Iliescu. In rest, nu cred pe absolut nimeni dintre cei pe care i-am cunoscut sau dintre cei care prin intermediul mass media mi s-au facut ei insisi cunoscuti.

 24. cirlovacristian Says:

  In cadrul unui alt membru PSd am “reusit” sa citesc cum trebuie sa faca un premier pentru alegerea unui ministru de externe.Daqr PSD-ul ar face asa ceva?Ce motiv ar avea?
  Oricum demisia nu afost impusa decit de constiinta dlui.Cioroianu.Cred ca este prima demisie cu adevarat din Romania.Dar daca tot veni vorba de ministerul de externe cum se face ca “ex-ministrul” Adrian Severin a vindut o parte din Romania iar acum semneaza declaratii la si pentru o tara din CE?Chiar asa de nesimtit sa fie acest exchanger de valuta-inainte de 1989 schimba marci RDG si RFG pentru diferiti “atasati”,dar cu ce scop ma intreb oare?Asa de principiu:exploatarile,din minerit,pentru AUR(Gold) se realizeaza,in proportie de 85%,numai cu ajutorul cianurilor-pe teritoriu tarilor din Europa,cred ca un repaos total nu-i strica nici lui si nici lui Sirbu Daciana(neam cu Sirbu si Ponta-torul)asa de …….

 25. emigrantul Says:

  Singurii care au sanse sa fie alesi in functia de Primar General al Bucurestiului (din cei propusi pina acum) sunt:
  Vasile Blaga
  Ludovic Orban
  Sorin Oprescu

  Diaconescu si Mitrea pierd sigur in confruntarea cu cei trei de mai sus.

 26. radualexandrupsd3 Says:

  Foarte multe comentarii posibile legate de candidatul PSD la Primaria Capitalei Cristian Diaconescu sunt intr-o teribila intarziere .
  Este si el un candidat de conjunctura , satisface anumite standarde mai elevate dar nu le satisface pe altele mai apropiate de oamenii din popor , ii lipseste charisma dar este tenace . Acopera o plaja mai mare din electorat dar pare si o combinatie pion-cal-nebun .
  Excelent pana acum .
  Disputa prelungita privind desemnarea a dus la un avans in ceea ce priveste interesul fata de candidatul PSD . Sunt convins ca d-l Cristian Diaconescu va putea fructifica acest avans .
  Faptul ca a fost acceptat de toti liderii constituie un succes si este primul pas in castigarea alegerilor.

 27. mado Says:

  omul poate reprezenta
  (prin sine) o preocupare
  dar nu este si nici poate fi
  o preocupare; chiar atunci de (ne) este

  o seara buna!

 28. anca Says:

  Imi pare rau ca Cristian Diaconescu nu a fost prima propunere a Bucurestiului. Venind, acum, dupa acest “razboi” intern dus prin presa si nu numai, solutia pare de conjunctura si luata “pe picior” dupa indelungatele negocieri, cine vrea si cine poate…
  Nu va conta nici experienta in admministratie, nici pregatirea profesionala, nici diplomatia, nici planurile pentru Bucuresti….pentru ca Bucurestiul este atipic. Il mai tineti minte pe Halaicu? Sau pe Lis? cel putin Lis este cel care l-a “invins” pe dl. doctor, nu? E de tot rasul. Avea el vreu plan, vreo strategie? Ce ne-a lasat in urma? Contractul secret cu ApaNova care e cum e, si totusi, perfect valabil…
  Nu o sa il compar pe Blaga cu Lis, desigur. Pana la un punct.
  Poate Dr. Oprescu sa fi avut sanse pentru ca este simpatic, are o aura de nesupus, de independent, a mai candidat de doua ori, l-a “tradat” partidul (asa se spune in presa…) adica este…un altfel de politician sau un altfel de administrator (asa cum se “da” Blaga ca ar fi)
  Dar nici aceste sanse, nu pot fi garantate. Nu in Bucuresti. Pentru ca bucurestenii voteaza altfel decat restul tarii. Si am sa va dau exemplul sectorului 2 ca il stiu cel mai bine: Ontanu. Este un administrator si un om harnic. ce a facut a ramas, ca dovada, in sector.
  Sectorul 2 este unul dintre cele mai mari sectoare cu cel mai mare numar de scoli, de populatie, de intreprinderi. Sigur ca, oricand, se pot aduce acuzatii ca nu a facut MAI MULT.
  Cu toate astea, au prins, la unii, acuzatiile legate de “vanzarea” de copii lansate de o candidata, nu spui care, in campania trecuta. Mie mi se pare incredibil asa ceva, dar uite, ca zicerea aia veche “acuza, acuza, ca pana la urma ceva ramane” este valabila.
  A facut Ontanu fantani, spatii verzi, curatenie pe strazi, a modernizat scolile, le-a dotat cu cat s-a putut, echipamente pt laboratoare, a reparat sistemele de incalzire etc etc…nu conteza! (pentru unii)
  Sa vedem cat va conta acum, imaginea, personalitatea, pregatirea. Sa vedem ce vor bucurestenii: fapte sau imagini. Viitor sau continuarea trecutului. Schimbare sau stagnare.
  Eu il voi vota, cu siguranta! Si pe el si pe Cristian Diaconescu.

 29. radualexandrupsd3 Says:

  Catre Mihnea Georgescu ,
  personal va admir prestatia in blogosfera si va asigur ca este o admiratie sincera.
  Am urmarit cu interes evolutia d-stra si eficienta cu care abordati aceasta forma de comunicare .
  Am o simpatie suplimentara pentru maniera ferma in care va pozitionati fata de personalitatea D-lui Presedinte Ion Iliescu precum si fata de D-l Adrian Nastase .
  Totusi mi-as permite cateva comentarii. Admiratia fata de D-l Presedinte Ion Iliescu nu confera un statut special de la inaltimea caruia pot fi facute afirmatii categorice si care au aerul unor adevaruri supreme fata de oricine si in orice moment .
  Legat de candidatul PSD la Primaria Capitalei d-l Cristian Diaconescu apreciati ca este ,, bun jurist , bun profesionist , om diplomat si capabil ,, un comentariu rapid , eficient si expeditiv venit parca din partea unui coleg de grupa care se bucura de aceeasi lunga traditie juridica .
  ,,Din pacate , este lipsit de charisma ,, . Daca ar avea si el blog si s-ar manifesta ca un admirator infocat al D-lui Presedinte Ion Iliescu ar fi mai charismatic ?
  ,, un Vanghelie ,, , ,, un Oprescu ,, ar fi fost mai charismatici . Dar ,, un Mihnea ,, cum ar fi fost ?
  Mai ,, modest in aparenta ,, sau mai modest in a se raporta fata de altii.
  Inteleg ca un Diaconescu este o ,, solutie de conjunctura sau de ce sa nu o spunem de compromis ,,.
  Indraznesc sa va spun ca si ceilalti candidati sunt priviti in partidele lor tot ca si candidati ,, de conjunctura si de compromis ,, .
  Banuiesc ca fata de un Diaconescu exista candidati la Primaria Capitalei prin natura lor . In aceeasi logica politica inteleg ca exista candidati mai presus de orice conjunctura si orice compromis , fata de un Diaconescu care se afla in aceasta nefericita situatie exceptionala .
  Prin acest ,,copromis ,, de ,,cojunctura ,, a fost salvat si partidul de la scindare intre aripa ,, Geoana-Vanghelie si una Iliescu-Nastase ,, pe data de 11.04.08.
  Lipsesc comentariile pe aceasta tema din data de 10.04.08 . Le asteptam cu interes pe cele din data de 12.04.08.
  Nu e simplu sa fii un partid ajuns ,, cenusa ,, dar e bine ca a fost gasita solutia pentru a renaste ,, din propria cenusa ,, .
  Exista si sansa de a ajunge ,, un partid autentic de stanga , european si democratic ,, . Pacat ca nu este deja . Toate partidele au ajuns ,, autentice,, , ,,europene ,, si ,,democratice ,, numai PSD-ul nu.
  Subtil si modul in care apreciati sansele reale ale d-lui Cristian Diaconescu de a ajunge Primar General o functie cu valente admnistrative .
  ,,Este un intelectual rasat , un bun specialist in chestiuni juridice si un diplomat extraordinar ,, .
  Contracandidatii Ludovic Orban si Vasile Blaga au totusi o calitate certa care ii recomanda pentru aceasta functie sunt ,, mult mai vocali ,, .
  As fi extrem de dezamagit daca toate aceste comentarii vor fi interpretate gresit asa cum poate am interpretat eu comentariile d-stra .

 30. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Radu Alexandru,

  Mulţumesc pentru atenţia cu care îmi citiţi comentariile. Poate sunt un pic prea personale… Sigur, ele nu implică decât opiniile mele personale, nu pe cele ale lui Ion Iliescu sau Adrian Năstase. Şi bineînţeles că sunt failibile şi reinterpretabile în funcţie de contextul evoluţiei ulterioare a politicii româneşti.

  Există personaje charismatice şi personaje ne-charismatice. Domnul Cristian Diaconescu face parte, din păcate şi după părerea mea, din cea de-a doua categorie. Dar acesta nu ar trebui să fie neapărat un handicap, dacă bucureştenii ar fi suficient de maturi pentru a nu alege emoţional.

  Băsescu este un personaj charismatic, dar foloseşte această charismă în sens negativ. Charisma nu este suficientă pentru a fi bun politician, dar constituie un imens avantaj. Eu cred că şi Traian Băsescu poate fi recuperat pentru Bine, dacă va recunoaşte autoritatea epistemică a Preşedintelui Iliescu.

  P.S. Mă întrebaţi cum ar fi fost Mihnea ca şi candidat… Eu cred că nu sunt chemat pentru o funcţie administrativă.

 31. emigrantul Says:

  Mihnea Georgescu se propune candidat la functia de primar general al Bucurestiului!

  CITAT RADU ALEXANDRU (PSD3)
  /”Catre Mihnea Georgescu ,
  personal va admir prestatia in blogosfera si va asigur ca este o admiratie sincera. Am urmarit cu interes evolutia d-stra si eficienta cu care abordati aceasta forma de comunicare . Am o simpatie suplimentara pentru maniera ferma in care va pozitionati fata de personalitatea D-lui Presedinte Ion Iliescu”……,, un Vanghelie ,, , ,, un Oprescu ,, ar fi fost mai charismatici . Dar ,, un Mihnea ,, cum ar fi fost ?/

  CITAT MIHNEA GEORGESCU
  /”Mă întrebaţi cum ar fi fost Mihnea ca şi candidat… Eu cred că nu sunt chemat pentru o funcţie administrativă.”/

  Mihnea, tu crezi ca forumistii sunt asa prosti incit sa nu-si dea seama ca userii radualexandrupsd3 si Mihnea Georgescu sunt una si aceeasi persoana.

 32. radualexandrupsd3 Says:

  Draga Mihnea Georgescu ,
  Multumesc pentru forma in care a fost receptat mesajul meu .
  Cu siguranta exista personaje charismatice si personaje ne-charismatice .
  Dupa parerea mea Florin Piersic este , cu o singura exceptie , mai charismatic decat toti politicienii romani .
  Discursurile sale nu sunt niciodata prea lungi si intreg auditoriul simte o relatie directa si speciala cu acesta .
  Uneori foloseste trucuri de orator si se adreseaza direct unei persoane din multime . Efectul charismatic este cu atat mai puternic .
  Ma intreb cum ar arata Florin Piersic ca si candidat la Primaria Capitalei , incaltat in cizme facand vizite repetate la podul de la Grozavesti .
  La prima vizita mananca mici si se bate pe umar cu muncitorii de la firma de constructii.
  La a doua vizita bea si o bere , pune mana pe lopata si urgenteaza lucrarile .
  La a treia vizita are deja fani care ajuta si ei la constructia podului , nu pot lasa un tip atat de popular sa dea singur la lopata .
  La a patra vizita toate problemele natiunii au legatura cu acest pod .
  Ceea ce vreau sa sustin este ca si charisma este o constructie , o strategie si o forma de stil politic .
  Evident trebuie sa existe si un fond minim .
  Presedintele Constantinescu are si el acest fond charismatic minim , pe baza caruia la vremea sa chiar a fost considerat charismatic.
  Imi amintesc lansarea ,, emotionanta ,, de la Ruginoasa .
  Mesajul subtil care s-a dorit a fi transmis a fost acela de a-l asocia cu Alexandru Ioan Cuza.
  Desi pare stupid strategia a functionat . Presedintele Constantinescu chiar a fost la vremea sa un personaj charismatic .
  Aceasta charisma a disparut brusc , mai brusc chiar decat a aparut .

 33. globetrotter58 Says:

  Domnule Iliescu,
  este de apreciat interesul dumneavoastra pentru sanatatea Planetei noastre. Personal pornind de la dictonul “mens sana in corpore sano” nu cred ca se poate realiza o planeta sanatoasa (corpul) fara o societate umana sanatoasa (creierul).
  Din nefericire exista inca multe “tumori” in societate. De aceea as vrea sa stiu care este parerea dumneavoastra, a partidului din care faceti parte si a tarii dumneavoastra vizavi de “problema chineza (P.C.C.) si modul in care sunt tratate in China idealurile de libertate si independenta ale popoarelor chineze (ultimul exemplu Tibet).
  Va pun aceasta intrebare stiindu-va un cunoscator “din interior” al sistemului comunist dintr-o tara, Romania in care comunismul a imbracat “forme asiatice”.
  Deasemenea ma surprinde neplacut lipsa de reactie a societatii romanesti vizavi de problemele din Tibet de parca romanii n-ar fi trecut printr-o situatie similara nu cu putin timp in urma … dupa cum stiti TACEREA este o forma de incuviintare a sistemelor totalitare fiind principala cauza care a permis 45 de ani de dictatura comunista in Romania.
  Multumesc,
  Globe Trotter

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: