FILE DE ISTORIE

 

PIC00073

 

27 Martie reprezinta o fila de istorie – 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Evenimentul a fost marcat cu  consideratia cuvenita de Fundatia “Mihai Viteazul”, condusa de inimosul  domn Cosma si Asociatia Nationala „Cultul Eroilor”, in parcul Bucov.

 

 Participantii prezenti in numar mare, deopotriva romani si moldoveni au asistat la inaugurarea monumentului dedicat evenimentului.

 

Cu acest prilej organizatorii au inmanat trofeele Fundatiei „Mihai Viteazu” presedintelui Senatului Romaniei, domnul Nicolae Vacaroiu, reprezentantilor intregului spectru al partidelor politice, personalitati culturale. A fost o zi senina in care am avut satisfactia participarii la un eveniment inaltator.

 

PIC00077.jpgploiesti

Advertisements

7 Responses to “FILE DE ISTORIE”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  A murit George Pruteanu! Dumnezeu să-l ierte!

 2. brandusa Says:

  Dumnezeu sa il odihneasca pe George Pruteanu!

  Tocmai am citit o analiza foarte interesanta despre rezultatul ultimelor alegeri din Europa, in urma carora socialistii incep sa-si revina:
  http://corinacretu.wordpress.com/2008/03/27/psd-si-ofensiva-stangii-europene/
  Domnule Iliescu, sper sa mai puteti face ceva cu partidul asta. Eu va urez succes!

 3. mirelateodorescu Says:

  Binevenit articolul dvs, si ar fi momentul ca toata lumea sa inteleaga ca fara sentimentul de patriotism, un popor nu poate rezista presiunilor.
  Imi vin in minte tot felul de filme de peste ocean in care nu lipsesc mici/mari simboluri de patriotism. Nu exista eveniment care sa nu fie marcat de un drapel, imn, o mana pe inima… Asa se educa poporul.
  Exista si la noi diferenta intre cei ce locuiesc in Ardeal si cei din sudul tarii. Cu siguranta e si mostenire genetica dar si tumultoasa istorie a neamului. Ar trebui mai multe actiuni/evenimente la care sa participe mai multi tineri , in defavoarea unor evenimente imprumutate de la unii cu istorie mult mai scurta.

 4. vbabiciu Says:

  Domnule Presedinte,

  Daca in perioada cand Romania era condusa de regele Carol de Hohenzollern Sigmaringen, exista un plan politic amplu care viza obtinerea independentei nationale, exista o vointa politica pt indeplinirea unitatii nationale, dar si o vointa populara in acest sens, exista de asemenea un context international favorabil in urma Primului Razboi Mondial, toate acestea culminand cu momentul de glorie al Romaniei si ma refer aici la 1918, , considerati ca la acest moment se mai poate discuta despre o eventuala unire cu Basarabia intr-un viitor fie el si mai indepartat?

 5. Maria Barbu Says:

  @vbabiciu,

  ati punctat f bine conjugarea dintre vointa politica si vointa nationala din acel moment fast pt istoria Roamaniei. Asemenea moment se mai poate repeta, cu conditia ca liderii politici sa fie cu adevarat dedicati intereselor majore ale tarii!

 6. badalan Says:

  la multi ani Domnule Presedinte!

 7. brandusa Says:

  Chiar la 90 de ani de la unire, o tanara din Chisinau a murit din cauza indiferentei trecatorilor si politistilor.
  http://www.jurnalul.ro/articole/120885/lovita-si-abandonata-pe-trecerea-de-pietoni-sub-privirile-politistilor-(imagini-socante)

  Ce facem, dle presedinte? Cum ne mai putem civiliza?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: