EVENIMENTE METEO SI HIDRO

“ZIUA MONDIALA a METEOROLOGIEI” este sarbatorita in fiecare an la 23 martie, aceasta zi marcand intrarea in vigoare, in anul 1950, a Conventiei Organizatiei Meteorologice Mondiale (OMM).

Tema acestui an Observarea planetei noastre pentru un viitor mai bun nu este întâmplătoare, pentru că pe parcursul anilor trecuti au avut loc evenimente semnificative, care au evidenţiat importanţa fără precedent a observaţiilor globale.

Clima este de fapt, o resursă naturală, care trebuie utilizată în scopul dezvoltării durabile, în spiritul Conferinţelor de la RIO (1992), Johannesburg (2002) şi Kyoto (martie 2003).

Impactul tot mai pronuntat pe care il au fenomenele meteorologice si hidrologice, cu consecinte majore in plan global si local, atribuie acestui domeniu un rol prioritar nu doar pentru specialisti, ci si pentru mediile politice, academice, economice, precum si pentru societatea civila si fiecare cetatean.

Progresele pe care le-a facut meteorologia sunt uriase. In acest sens este semnificativa remarca domnului Michel Jarraud, secretar general al Organizatiei Mondiale Meteorologice (OMM), din mesajul sau: “ lumea se schimbă într-un ritm mai rapid ca oricînd şi e înţeleasă din ce în ce mai bine sensibilitatea economiei la starea vremii, a climei şi a apei, care influenţează, practic, toate activităţile umane „ (textul integral este postat in PAGINI).

———

La 22 martie s-a marcat pe plan international Ziua Mondiala a Apei – una din componentele esentiale ale mediului si factorul cel mai important al mentinerii vietii pe pamant.

Tema aleasa pentru marcarea Zilei Mondiale a Apei in acest an a fost : „sanatatea apei si elementele de salubritate” , actiuni necesare la nivel mondial pentru protejarea calitatii apei, eliminarea surselor de poluare si implementarea programelor de construire de statii de epurare a apelor uzate, atat urbane cat si industriale.

Romania a cunoscut dupa 1989 o anumita imbunatatire a calitatii apelor pe raurile interioare si pe Dunare, insa nu atat datorita masurilor de protectie si de epurare a apelor cat mai ales disparitiei unor surse de poluare – inchiderea unor unitati industriale, mari poluatoare si a unor mari complexe zootehnice. In schimb nu s-a avansat prea mult cu programele de investitii pentru construirea de statii de epurare. Cea mai mare intarziere o reprezinta prelungirea de peste trei decenii a construirii statiei de epurare a apelor uzate ale Municipiului Bucuresti , de la Glina care polueaza grav raul Dambovita, aval de Bucuresti si Argesul inferior. Este una din prioritatile oricarui program de guvernare viitoare.

In acelasi timp, au aparut noi surse de poluare si este deosebit de precara educatia populatiei in materie de gestionare a deseurilor, ca si neglijenta cetatenilor, care arunca la intamplare ambalaje, hartii, resturi alimentare pe camp si in ape, cu prilejul excursiilor sau iesirilor la iarba verde. Acestea formeaza depozite pe cursurile de apa, mai ales in lacurile de acumulare, dand un aspect deplorabil suprafetelor de apa, campurilor, spatiilor invecinate cu soselele si caile ferate. Este o mare carenta de educatie civica!

Eforturile celor ce activeaza in domeniile hidro-meteo trebuiesc recunoscute si sustinute. Ca un cunoscator si impatimit al sectorului le adresez tuturor cele mai bune ganduri.

Advertisements

21 Responses to “EVENIMENTE METEO SI HIDRO”

 1. vbabiciu Says:

  Domnule Presedinte,

  Apele reziduale au reprezentat si inca mai reprezinta o problema in Romania. Eu cred ca in Bucuresti problema este cu atat mai mare cu cat eventuala realizare a unor statii de epurare nu ar rezolva problema in intregime atata timp cat canalizzarea este distrusa ceea ce banuiesc ca permite infiltrarea apelor reziduale in panza freatica iar mai apoi prin ciclul biologic natural deseurile toxice se regasesc chiar si in atmosfera. Pe de alta parte, din cate stiu, majoritatea unitatilor care varsa apa reziduale ce in mod normal ar trebui supuse unui tratament de epurare, nu se obosesc sa investeasca in statii de epurare atata timp cat legislatia nu este destul de severa in domeniu sau pur si simplu nu se aplica.

  Asa cum spuneti si dumneavoastra, o buna parte a problemelor s-au “rezolvat ” prin inchiderea multor unitati care deversau ape reziduale.

  Din cate stiu, procesul de epurare al apelor reziduale presupune un proces de cercetare al apelor respective iar in urma unor analize de laborator trebuie proiectata si realizata statia necesara. Banuiesc ca este un proces costisitor si cum unitatea poluatoare nu castiga nimic din realizarea unor astfel de statii ba din contra trebuie sa investeasca o gramada de bani statiile respective nu se realizeaza. Pe de alta parte ma gandesc ca apele reziduale trebuie supravegheate regulat pt ca este posibil sa-si schimbe concentratia de agenti poluanti in functie de schimbarea procesului tehnologic. Nu stiu sigur. Este o parere.

 2. vbabiciu Says:

  Domnule Presedinte geniala faza cu statutul. Scoala veche isi spune din nou cuvantul. Superficialitatea noilor politicieni a fost din nou demonstrata.

 3. luciancomunistu Says:

  @Ion Iliescu:

  Off-topic, respectiv Evenimente…

  Am citit raspunsul DVS. dar cred ca totusi nu ati inteles de ce va ceream sa va cereti scuze.
  Am considerat ca trebuie sa va cereti scuze pentru toate greselile care le-ati facut de la preluarea puterii in 89, mineriada, s.a.m.d. Nu vreau sa ma repet, nu are sens…
  Nu cred ca veti intelege vreodata ceea ce am cerut si drept urmare renunt.
  Spuneti ca putea sa fie razboi civil… Dar daca noii detinatori ai puterii din Romania anului 89 faceau ca si comunistii anilor 47 ? Adica eradicau fizic mii de oameni din aparatul represiv a lui Ceausescu ? Asta era definitia razboiului civil pe care cu mindrie sustineti ca l-ati evitat ?
  Agricultura era facuta varza de ceausescu si nu era posibil sa opriti oamenii sa doreasca altceva decit paminturile inapoi cu toate ca nu facea sens sconomic. FSN a fost vinovat cu trasul de timp de atunci si asta numai datorita intereselor securistilor lipiti de inima DVS. in ultima lor zvicnire inainte de moarte. Din cauza asta ati facut economia varza !!!
  Asta e una din cauze pe care nu o vedeti si care cere sa veniti in fata poporului cu scuzele de rigoare…

  Dar stiti ceva domnule fost presedinte ?
  Cel mai bine e asa; va iert eu un simplu cetatean pentru ca stiu ca SUFLETUL DVS. are nevoie de iertare.
  Meditati in adincul SUFLETULUI DVS. si poate veti intelege ce inseamna aceasta iertare.

 4. luciancomunistu Says:

  Eu, simplu cetatean, victima a actiunilor DVS., VA ABSOLV de greselile facute.

  Oare veti intelege ce inseamna aceasta iertare ?

 5. vbabiciu Says:

  Daca este adevarat ce se afirma in presa si anume ca analfabetul de Vanghelie a indraznit sa va spuna ceva de genul ca nici dumneavoastra daca ati candida in conditiile in care electoratul ar fi intelectual nu ati lua voturi, as vrea sa-i transmit ca spre deosebire de el care este un neinceput si un neterminat dumneavoastra ati fost ales de doua ori Presedintele Romaniei nu primar de sector de oameni neinstruiti-ca sa nu le zic altfel, iar cel putin prima oara cu un procent daramator. Ori este foarte clar ca pe dumneavoastra intelectualii v-au votat si v-ar vota. Scapati domnule Presedinte de asemenea specimene! Imbogatitul asta din combinatii care si-a luat Bacalaureatul pe bani la 40 de ani nu are ca cauta sa vorbeasca cu dumneavoastra. Specia asta numita Vanghelie este mai josnica decat orice am vazut pana acum. Si credeam ca am vazut deja ce-i mai rau in materie de “specii politice”.

 6. Mihnea S Says:

  Domnule Presedinte,

  Credeti ca dezvoltarea pe scena politica a unui partid ecologic ar fi un element favorabil imbunatatirii situatiei mediului in Romania?
  Pun aceasta intrebare pentru ca suntem una din putinele tari ale Uniunii Europene care nu avem mare grija de mediu si asta se va rasfrange inevitabil asupra noastra.

  Ecologistii sunt cunoscuti a fi persoane (caci nu le prea place sa fie numiti “politicieni”) cu sensibilitate de stanga, orientati inspre rezolvarea problemelor sociale de natura ecologica.
  Din acest punct de vedere, credeti ca ar fi oportuna sustinerea unui astfel de partid? Mai ales pentru ca organizatiile ecologice au inca o influenta mult prea restransa in tara noastra…

 7. emigrantul Says:

  STATIA DE EPURARE A APELOR UZATE GLINA ERA INDISPENSABILA IN CONDITIILE TERMINARII AMENAJARII COMPLEXE A RIULUI ARGES SI STABILIRII UNEI CAI NAVIGABILE INTRE DUNARE SI BUCURESTI!

  In prezent terminarea lucrarilor la statie tine mai mult de domeniul escrocheriei, uzina de tratare nefiind absolut necesara. Glina este mai mult un pretext pentru devalizarea bugetului statului roman si a contractarii de imprumuturi externe menite sa umfle buzunarele celor care pun intr-un fel sau altul mina pe parti din contractele de constructie – intretinere.

  Tot aud de 18 ani incoace ca Bucurestiul ar fi singura Capitala Europeana fara statie de tratare a apelor uzate. Totusi azi, 24 Martie 2008, aflu citind internetul ca Bruxelul, Capitala Europei, abia si-a finalizat uzinele de tratare in urma cu ceva mai mult de un an (a se vedea citatul 1). De asemenea, Ungaria nu a terminat inca instalatia de tratare pentru Budapesta (citat 2).

  Daca uzina Glina se finaliza in 1990-1991 asa cum era prevazut am fi avut un avans de 15 ani inaintea Bruxelului. Aceste asa zis ramineri in urma ale Romaniei la diverse capitole sunt simple gogosi folosite de guvernanti pentru a mai justifica o investitie sau proiect de mica utilitate practica care insa produce venituri uriase pentru cei implicati in realizarea sa.

  Proiecte gen Glina sunt aur pentru contractori deoarece nu implica mari responsabilitati din partea lor. Daca uzina merge bine, daca nu, se va zice ca functioneaza la 60%-70% din capacitate dindu-se exemplul altor orase vestice unde statii asemanatoare merg si mai prost.

  CITAT 1
  ================================================
  The Brussels-South wastewater treatment plant
  The first plant, Brussels-South, came into service in July 2000.
  It treats about a third of the Brussels’s wastewater for about 360,000 inhabitant-equivalents.

  The Brussels-North wastewater treatment plant
  The wastewater from the North and Woluwe basins will be treated by the Brussels-North plant, which will have the larger capacity of 1,100,000 inhabitant-equivalents.

  This plant will be operational in autumn 2006.

  CITAT 2
  ================================================
  The preparation works for the Central Wastewater Treatment Plant got green light after Dr. Gábor Demszky, Mayor of Budapest signed the treaty in September 2002. Due to the new, planned plant, more than 80% of Budapest’s wastewater will reach the Danube after biological cleansing.

  A Hungarian-Swedish consortium will go on with the preparation and construction works. The estimated cost of the preparation is not expected to reach more than EUR 1,7 million. The Hungarian government will provide 25% , 75% of the sum will be covered by ISPA.

  The complete investment will be EUR 320-350 million, 40% of it could be supported by ISPA, HUF 25,5 billion (EUR 100 million) will be provided by the government, the remaining amount has to be covered by the means of the Hungarian Capital – of its own founds and credits.

  The new treatment plant is expected to be completed by 2008.

 8. emigrantul Says:

  O CRESTERE ECONOMICA SUSTINUTA DUBLA FATA DE MEDIA UE NU ESTE SUFICIENTA PENTRU A NE APROPIA SEMNIFICATIV DE PIB-UL MEDIU AL STATELOR AVANSATE IN PERSPECTIVA ANULUI 2025

  In repetate rinduri am auzit formularea potrivit careia o crestere economica stabila dubla fata de cea a UE ar asigura alinierea Romaniei la PIB-ul mediu al Uniunii cindva prin anul 2025. Nu este adevarat! Romanii sunt indusi in eroare. Suntem mintiti. Cu asemenea crestere vom fi, peste 18 ani (2025), aproape tot atit de departe de PIB-ul mediu al UE ca si astazi.

  Cit ar trebui sa fie cresterea pentru ca in 2025 sa ajungem la PIB-ul mediu al UE? Nerealist de ridicata – 8.35% – ceea ce inseamna o crestere ecomomica a tarii noastre de 4.17 ori mai mare decit media UE (a se vedea prima linie a tabelului urmator).

  TABEL:
  8.35% 4.17
  7.71% 3.85
  7.01% 3.50
  6.22% 3.11
  5.32% 2.65
  4.25% 2.12 (dublu fata de UE)
  2.97% 1.48
  unde prima coloana reprezinta cresterea economica a Romaniei calculata in baza conditiei din coloana doi iar cea de-a treia coloana exprima raportul dintre cresterea economica a Romaniei si cea medie a UE in ipoteza aceleiasi conditii.

  Asa cum se vede, cu o crestere dubla fata de UE, abia daca vom atinge in 2025 jumatate din PIB-ul mediu UE.

  Calculele din tabelul precedent s-au facut pornind de la urmatoarea ecuatie in necunoscuta “Crom”:
  P*PIBue07*(1+Cue)^N=PIBrom07*(1+Crom)^N,
  care are drept solutie:
  Crom=exp[(1/N)*ln(P*PIBue07 / PIBrom07) + ln(1+Cue)]-1
  unde:
  PIBue07=32900 (estimare CIA)
  PIBrom07=11100 (estimare CIA)
  Cue=2% (Cresterea economica medie a UE)
  Crom=? (Cresterea economica a Romaniei – necunoscuta problemei)
  N=numarul anilor masurati din 2007 pina la data cind PIBrom va ajunge la un anumit procent P din PIB-ul mediu UE.

  Evaluarile din tabel au fost inspirate de urmatorul text:
  Citat Ion Iliescu ( Forumul National pentru dezvoltare durabila 14.03.2008 )
  “obiectivul strategic major al României pe termen lung (până în 2025) – trebuie să fie reducerea decalajelor faţă de ţările dezvoltate europene.
  În vederea realizării acestui obiectiv – întrucât PIB/locuitor al României reprezintă 1/3 faţă de media Uniunii Europene – am considerat necesar să realizăm, pe parcursul unei perioade îndelungate, ritmuri anuale de creştere economică, cel puţin duble, faţă de media Uniunii Europene.”

  Mult mai aproape de adevar este formularea: PENTRU A REDUCE DECALAJELE ROMANIEI FATA DE TARILE DEZVOLTATE TREBUIE SA REALIZAM, PE O PERIOADA MARE DE TIMP, RITMURI ALE CRESTERII ECONOMICE ANUALE DE 3.5 ORI MAI MARI CA MEDIA UE.

 9. Mihnea Georgescu Says:

  ÎN NOAPTEA ASTA SUNT ÎNTORS PE DOS…

  Nu pot dormi şi aproape că am o senzaţie de rău fizic şi de revoltă. Nu pot să tac! Ion Iliescu atacat?! Ion Iliescu jignit în PSD, numit că nu ar fi de stânga? Dacă aceste ştiri care apar pe Mediafax sunt autentice, prevăd un viitor sumbru partidului. Un adevăr axiomatic în politica românească, nu doar în cea de stânga, dar mai ales aici este că ION ILIESCU ARE ÎNTOTDEAUNA DREPTATE, CHIAR ŞI ATUNCI CÂND NU ARE DREPTATE. Pentru că mie mi se poate părea că Ion Iliescu nu are dreptate, dar el tot are dreptate pentru că experienţa la de leadership creativ de peste 50 de ani în centrul politicii îşi spune cuvântul. Orice încercare de a “reforma” PSD împotriva unor oameni ca Ion Iliescu sau Adrian Năstase este sortită eşecului, ba, mai mult, duce la compromiterea ideii de stânga în România.

  În noaptea asta neagră care s-a lăsat peste Bucureşti, mă simt ca şi cum propriul meu tată, care a trecut de 70 de ani, ar fi primit o palmă!

 10. mirelateodorescu Says:

  Este un paradox faptul ca trebuie sa ajungem sa vedem si sa traim efectiv efectele incalzirii globale. De multi ani se spune in lume ca se va intamplaceea ce se si intampla, dar parca am fost orbi, sau cinici sau… poate ca nici nu ne-a pasat. Dumneavoastra sunteti una dintre cele mai bine informate persoane din Romania, in acest domeniu.
  Cred cu tarie ca, ar trebui reluata educatia tinerilor referitor la resursele planetei , din primele clase de scoala, atunci se “prinde” informatia si este si perceputa cum trebuie. Altfel ajungem la ce spune Al Gore in cartea sa “Un adevar incomod”, incet incet disparem. Cu siguranta, genera’iile viitoare ne vor acuza daca nu luam masuri acum cand se mai poate face ceva.

 11. biancaflorescu70 Says:

  domnule presedinte, ati putea sa (mai) detaliati opinia dumneavoastra referitoare la canalul bucuresti-dunare?

 12. emigrantul Says:

  Din motive ce tin de “wordpress”, tabelul din postarea urmatoare: (emigrantul :March 24, 2008 at 9:01 pm, intitulata: “O CRESTERE ECONOMICA SUSTINUTA DUBLA FATA DE MEDIA UE NU ESTE SUFICIENTA PENTRU A NE APROPIA SEMNIFICATIV DE PIB-UL MEDIU AL STATELOR AVANSATE IN PERSPECTIVA ANULUI 2025”) nu a aparut in intregime, cel mai probabil din cauza utilizarii de catre mine a unor combinatii de caractere despre care constat acum ca nu sunt acceptate in “wordpress” si ca urmare coloana centrala a fost automat stearsa (ignorata).

  Repostez tabelul (fara caracterele respective), deoarece in varianta deja afisata lipseste conditia in care s-a ajuns la rezultate:

  TABEL:
  8.35% – (PIBrom2025 = 100%*PIBue2025) – 4.17
  7.71% – (PIBrom2025 = 90%*PIBue2025) – 3.85
  7.01% – (PIBrom2025 = 80%*PIBue2025) – 3.50
  6.22% – (PIBrom2025 = 70%*PIBue2025) – 3.11
  5.32% – (PIBrom2025 = 60%*PIBue2025) – 2.65
  4.25% – (PIBrom2025 = 50%*PIBue2025) – 2.12 (dublu fata de UE)
  2.97% – (PIBrom2025 = 40%*PIBue2025) – 1.48

  unde prima coloana reprezinta cresterea economica a Romaniei calculata in baza conditiei din coloana doi iar cea de-a treia coloana exprima raportul dintre cresterea economica a Romaniei si cea medie a UE in ipoteza aceleiasi conditii.

 13. radualexandrupsd3 Says:

  O excursie in sudul Bucurestiului este edificatoare . Dambovita iese din Bucuresti ca un torent de mal negru . Nici macar pe maluri vegetatia nu creste .
  Necesitatea unei statii de epurare competitiva este mai mult decat evidenta .
  In ceea ce priveste modul in care schimbarile climaterice constituie prilej de profit situatia a progresat rapid odata cu inmultirea catastrofelor climatice .
  S-a ajuns pana acolo incat exista state care emit obligatiuni prin care finateaza eventualele pierderi din catastrofe naturale . Investitorii pariaza impotriva producerii unor catastrofe de un anumit tip intr-o arie prestabilita si intr-un anumit interval de timp. Daca evenimentul nu se intampla castiga dobanda ( mai mare decat cea a pietii ) . Daca evenimentul se produce emitentul ramane cu banii si finateaza astfel costurile catastrofei.
  Din acest motiv nu trebuie sa ne mire faptul ca investitiile in domeniu costituie prilej de profit .

 14. laviniamanuela Says:

  Locuitorii satului Giulesti, com. Fartatesti, jud. Valcea, va aduc la cunostinta urmatoarele:
  In satul nostru, la 10 m de marginea drumului national Dragasani – Tg. Jiu, la o distanta de 25-30 m de albia paraului Geamana ( uneori zona inundabila a acestuia), la 50m de o Societate Comerciala ce presteaza si servicii pentru alimentatia publica (moara cereale), servicii turistice si de agrement, precum si peste drum de zavoiul raului Cerna, unde vara vin pasari ocrotite prin lege (barza neagra, lisite, etc) si nu in ultimul rand la 75 m de primele locuinte ale satului, Primaria Comunei Fartatesti a luat hotararea sa amplaseze o “Statie de transfer deseuri” pentru 19 localitati din sudul judetului Valcea fara sa ceara consimtamantul populatiei. Auzind acest lucru ( din surse colaterale, nu de la Primarie), si tinand cont ca pe langa orice astfel de amplasament, indiferent cat de ecologic ar fi, ademeniti de mirosuri se aduna caini, sobolani, iar aerul pe care noi il respiram va fi infectat ( in special in zilele toride de vara cand se vor incarca si descarca deseurile), am facut mai multe memorii la foarte multe autoritati competente (Prefectura Judetului, Consiliul Judetean, Ministrul Mediului, Ministerul Sanatatii, Avocatul Poporului etc.), iar a doua zi, dupa ce au inceput lucrarile am actionat in judecata in contencios Primaria Fartatesti, deoarece nimeni de la Primarie nu a vrut sa vorbeasca cu noi, nici macar atunci.
  Poate va intrebati de ce apelam la dvs. si nu am apelat la nivel de judet. Tocmai de aceea incercam sa va semnalam dvs. acest fapt “diabolic” deoarece d-l Primar Voicescu Nicolae, membru P.S.D. primar al acestei comune minte spunand ca cel care i-a impus acest lucru a fost Consiliul Judetean Valcea, ceea ce primarul comunei invecunate ne-a confirmat ca fiind total neadevarat, doar banii sunt de la judet, locatia a stabilit-o d-l Primar ( a umblat timp de 2 ani – din 2006 – dupa autorizatii, fara sa spuna nimic, pentru a ne pune in fata faptului implinit, deoarece acum se lucreaza cu disperare zi si noapte, chiar daca, conform legii ar trebui sa astepte hotararea judecatoreasca a procesului ce se deruleaza).
  Va rugam cu disperare, sa trimiteti dvs. o persoana competenta care sa vada cum stau lucrurile pentru ca in localitatea noastra (este cea mai mare comuna din judet), ar fi multe spatii unde ar putea fi pus acest amplasament pentru care noi nu suntem impotriva sa se realizaze, mai ales ca sunt foarte multi bani de la UE, dar acest amplasament trebuie sa fie in folosul omului, nu impotriva sanatatii si existentei acestuia.

  Daca doriti sa vedeti cum este perceput acest primar (ce nu va face deloc cinste), dvs. ca partid pentru ca incearca sa se impuna prin violenta) va invitam sa cititi pe internet cateva din opiniile satenilor nostri, in ziarul Vocea Valcii din 13 si 20 martie 2008 (inclusiv comentariile la articole – http://www.voceavalcii.ro/Anchete/2008-03-13#articolNr4030, http://www.voceavalcii.ro/Actualitate/2008-03-20), cand s-a incercat cu adevarat sa se faca o ancheta, dar d-l Primar a stat foarte putin si nu a vrut sa dialogheze, precum si in ziarul Jurnal Valcean din 3-9 martie 2008, unde Primarul a spus minciuni. Oamenii traiesc aici, stiu adevarul, au reactionat la minciunile lui si va dati seama cum percep aceasta persoana controversata si ce vor face cu stampila in cabina de vot, unde vor fi singuri si isi vor spune parerea …Tot din opiniile oamenilor din acele ziare se intelege ca ar fi vorba de bani deturnati prin firma unui anume consilier si credem ca pentru credibilitatea dv. ca partid social, al oamenilor, merita sa hotarati deschiderea unor anchete reale pentru ca este pacat sa va discreditati si dvs. ca partid din cauza unor astfel de elemente mai ales ca oamenii din mediul rural va considera pe dvs. personal un real sprijin pentru ei. Este normal ca orice om sa se laude cu realizarile sale, mai ales in aceasta perioada premergatoare alegerilor, dar in momentul in care a inceput sa ne “bombardeze” cu articole platite in ziare, satenii au inceput sa-si manifeste nemultumirea: decat sa dea atatia bani pe “groapa de gunoi”mai bine realiza cu ce s-a laudat prin ziare. Acesta este si motivul pentru care va scriem: ca sa analizari si singuri urmarile comportamentului acestui domn, care arunca toata vina asupra Conducerii Judetene, ceea ce nu ne vine a crede.

  Ne cerem scuze ca v-am rapit timpul cu problemele noastre, dar in acest moment dvs. sunteti cel care ne poate ajuta. Va rugam sa faceti ceva pentru locuitorii acestei comune, si pentru partidul dvs.
  Asteptam raspunsul dvs. si va multumim anticipat pentru ajutor.

 15. emigrantul Says:

  Dintr-o stire Mediafax, al carei continut este reprodus mai jos, se desprind
  urmatoarele patru idei mai importante:

  1) Producătorii de energie sunt în prag de faliment.

  2) Multe dintre societăţile producătoare de energie sunt conduse de FILOZOFI, PSIHOLOGI, PROFESORI şi MEDICI.

  3) Industria este grav afectată iar producătorii de îngrăşăminte sunt practic în situaţia de a-şi opri activităţile.

  4) Industria nu mai susţine deloc dezvoltarea economică a ţării, care se bazează aproape exclusiv pe comerţ.

  INTREBARE (pentru oricine vrea sa raspunda):
  SUNT CELE PATRU AFIRMATII ADEVARATE?

  Mediafax/ ARAD / 14:55, 25.03.2008
  /”Preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a acuzat, marţi, managementul defectuos de la nivelul companiilor producătoare de energie, afirmând că multe dintre acestea sunt în prag de faliment, fiind conduse de persoane care nu au nimic în comun cu acest domeniu.

  Deputatul Iulian Iancu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Arad, că în urma unor cercetări pe care le-a făcut a descoperit cu stupoare că multe dintre societăţile producătoare de energie sunt conduse de filozofi, psihologi, profesori şi medici.

  “Dacă cineva are curiozitatea să verifice listele cu membrii Consiliilor de Administraţie şi AGA, vor descoperi cazuri precum la Iaşi, unde la CET există un medic sau ca la complexele energetice Turceni, Rovinari, unde avem psihologi. La Transgaz vom găsi un filozof, la Transelectrica un profesor, iar exemplele pot continua. Sunt oameni care nu au nimic în comun cu activitatea companiilor din sistemul energetic, dar care iau mii de euro pe lună de la acestea”, a acuzat Iulian Iancu.

  Deputatul a mai spus că politica de încurajare a populaţiei să-şi monteze centrale de apartament pe gaz a dus producătorii de energie termică în prag de faliment.

  “Vorbim de datorii de mii de miliarde, în unele cazuri. În timp ce Uniunea Europeană a declarat energia ca domeniu strategic, România şi-a abandonat capacităţile de producţie ale Termoelectrica, iar azi multe CET-uri sunt în faliment, ori executate silit. Ce alternativă are cetăţeanul acum, când s-a dovedit că nici cetralele de apartament, pe care au fost încurajaţi să şi le instaleze chiar cu subvenţii de la stat, nu au fost o soluţie bună, din cauza facturilor enorme la gaze? (…) Guvernul trebuia ca până la această dată să dea în folosinţă capacităţi noi de producţie, dar investiţiile au fost tergiversate”, a mai spus Iulian Iancu.

  El a dat vina pentru preţul mare la energie pe managementul defectuos din sistem, spunând că sunt afectaţi atât consumatorii casnici, cât şi producătorii industriali.

  “Industria este grav afectată, iar producătorii de îngrăşăminte sunt practic în situaţia de a-şi opri activităţile. Industria nu mai susţine deloc dezvoltarea economică a ţării, care se bazează aproape exclusiv pe comerţ”, a mai spus Iancu.”/

 16. emigrantul Says:

  AGRICULTURA DE DINAINTEA LUI 22. Dec. 1989 NU ERA VARZA CI FOARTE PRODUCTIVA!

  “REVOLUTIONARII” NU AU CERUT RESTITUIREA PAMINTURILOR!

  Citat Lucian Comunistul
  “Agricultura era facuta varza de ceausescu si nu era posibil sa opriti oamenii sa doreasca altceva decit paminturile inapoi cu toate ca nu facea sens sconomic.”

  Doua observatii:

  1) Agricultura Romaniei dinaintea lui 1989 nu era varza ci extrem de productiva. (Existau unele tendinte de exagerare a productivitatii din motive propagandistice insa cantitatile reale de produse agricole realizate erau aproape de maximul posibil).

  2) Oamenii nu au pretins paminturile inapoi. Nici in doleantele “revolutionarilor” din decembrie 89 nici in programul CFSN nu figura vreun punct programatic care sa ceara restituirea terenurilor agricole catre fostii proprietari.

  Idea restitutiei a aparut mult mai tirziu venind in principal din partea partidelor istorice (liberal si taranist) adica a unor cercuri cu aspiratii revansarde.
  Este adevarat, din motive pur populiste, Ion Iliescu a pus in practica conceptul faramitarii paminturilor in principal pentru a-si asigura victoria la alegerile din 1992.

 17. emigrantul Says:

  AVEM NEVOIE DE VOTUL UNINOMINAL PUR IMEDIAT

  TREBUIESC SPARTE CLANURILE DIN PARLAMENT

  Dintr-o stire Mediafax, datata 16:59; 25.03.2008, referitoare la un eveniment fara legatura cu politica, aflu ca europarlamentara PSD Daciana Sirbu nascuta la 15 Ian. 1977 si aleasa pe liste (prin votarea partidului) la sfirsitul anului trecut (2007) este nici mai mult nici mai putin decit nevasta lui Victor Ponta vicepresedinte PSD si totodata deputat in parlamentul Romaniei.
  Continuind investigatiile cu ajutorul internetului gasesc cu mirare ca Daciana Sirbu este si deputat in parlamentul tarii noastre fiind aleasa (bineinteles tot pe liste) in 2004. De asemenea, aflu ca respectiva politiciana este fata senatorului Ilie Sirbu vicepresedinte PSD si fost ministru PSD al agriculturii functie in care a fost numit pe 28 Dec. 2000, an in care Daciana a terminat facultatea.

 18. Ovidiu Says:

  Simate presedinte Ion Iliescu, surprinzator, domnul Adrian Nastase este pe primul loc in urmatorul sondaj.

  Sondaj
  Dacã sãptamâna viitoare ar fi alegeri prezidenþiale pe cine dintre urmãtorii aþi vota?

  Adrian Nãstase (45%)

  Traian Bãsescu (34%)

  Crin Antonescu (6%)

  Altul (4%)

  George Becali (3%)

  Mircea Geoanã (3%)

  Vadim Tudor (3%)

  Emil Boc (1%)

  Cãlin Popescu-Tãriceanu (1%)

  Theodor Stolojan (0%)
  —————————————-
  Da-ti click pe “Ovidiu” – votati !

 19. dyona2006 Says:

  Domnule Preşedinte Iliescu, îmi este foarte greu să înţeleg de ce o parte din colegii dumneavoastră de partid se luptă atât de tare să nu obţină Primăria Municipiului Bucureşti, când este evident că la alegerile locale 2008 ,pentru Bucureşti, singurul candidat cu toate şansele de partea sa este senatorul Sorin Oprescu. Cât de corupţi trebuie să fie unii ca să susţină un candidat pentru Bucureşti, care trebuie mai întâi să înveţe limba română.
  Cu deosebită consideraţie,
  Celina Rusu

 20. vbabiciu Says:

  Este exagerat a se spune ca agricultura de dinainte de ’89 era extrem de productiva.

  Cateva cifre interesante:

  Inainte de ’89: teren arabil = 9.4 mil. ha
  din care
  Cooperative=51.3%
  I.A.S. uri=29.3%

  In urma aplicarii Decretului lege nr. 42/1990 si a legii Fondului Funciar nr. 18/1991 :

  Proprietatea privat-particulara = 70%
  Proprietatea privata a statului = 10%
  Proprietatea publica = 17.7%

  Virgil Madgearu

  : “Daca proprietatea taraneasca nu va fi in stare sa hraneasca orasele, sa dea un prisos de productie la export atunci Romania, va fi nevoita sa se intoarca la forme cu totul primitive…asociatia este unicul mijloc de a asigura progresul si de a putea intrebuinta cu folos mijloacele pe care stiinta si tehnica moderna le pune la indemana agriculturii.”

 21. SorinPLATON Says:

  Sign a petition for saving our planet [mostly Europe states :) ]

  Va invit sa semnati o petitie in favoarea unei initiative legislative in Romania & Europa ce sa promoveze concret prezervarea calitatii mediului.

  Sign this petition for promoting in Romania & Europe the healthy life, increasing the use of bicycles, and in this way for reducing the locals pollution that generate a global worming amount. Signing this petition you agreed to promote a law initiative that will force the all Romanian & European Local Administrations to generate special places on auto roads from inside of the towns and communes in the only bicyclist’s advantage.

  http://www.petitiononline.com/ujy43df5/petition.html

  Va rog sa promovati acest mesaj in cercurile de apropiati in logica unui efort comun pentru un interes comun!

  Please forward this announce to yours friends!

  1=

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: