Ca raspuns la solicitarile unor blogeri, in PAGINI am postat:

SUMARUL INTERVENTIEI LA LUCRARILE FORUMULUI NATIONAL PENTRU DEZVOLTARE DURABILA SI PROTECTIA MEDIULUI, 14.03.2008 /CCIR

Advertisements

12 Responses to “”

 1. cirlovacristian Says:

  @D-le Ion Iliescu
  am senzatia ca lipseste totusi ceva.Acum la prima “citire” nu-mi dau seama dar promit ca o sa mai citesc o data sau doua ori in speranta ca o sa gasesc ceea ce caut.
  Discutii foarte interesante.Ideal ar fi sa-si atinga si scopul.

 2. vbabiciu Says:

  Domnule Presedinte, sunt extrem de dezamagit de nominalizarea lui Vanghelie. Si nervos. Eu nu vreau sa-mi cresc copilul intr-o societate care propune ca lideri fie ei si de comunitate indivizii cu tupeu, agramati si neinstruiti. Vad ca toata lumea cu exceptia lui Ponta – care fie vorba nu mi-a placut niciodata, insa acum chiar l-am apreciat pt curaj- tace malc. Mai mult, multi dintre membrii marcanti sa le zicem, au inceput sa ne explice ca de fapt are si Vanghelie calitatile lui. Vanghelie dupa mine este prototipul “combinatorului’ al omului care nu poate sa aiba succes decat intr-o societate profund bolnava cum este cea in care traim noi. Legitimarea unor astfel de oameni si mai ales ca “produse” ale unui Partid Social-Democrat care se pretinde exponent al valorilor morale care ar trebui sa guverneze societatea imi provoaca o mare indignare. Ce trebuie sa inteleaga oamenii aceia simpli pe care PSD ul ar trebui sa-i reprezinte? Ca trebuie sa fie ca Vanghelie, neinstruiti, specialisti in “invarteli” cu o calificare incerta pt a reusi in viata? Astfel de oameni fac de rusine partidul si ideile pe care incearca sa le promoveze. Nu ma intereseaza ca nu toti romanii sunt instruiti si ca alde Vanghelie este un om simplu din popor. Pt ca nu este asa deloc. Nu este nici un om simplu din popor ci este un tip abil care s-a folosit de “calitatea” de a sti sa parvina sa linguseasca cand trebuie sa loveasca cand trebuie. Iar romanii neinstruiti trebuie convinsi sa-si instruiasca macar copiii nu sa le oferim modele de “succes” tip Vanghelie ca sa inteleaga ca se poate si asa.

 3. vbabiciu Says:

  Si inca ceva domnule Presedinte:

  Daca ramane Vanghelie candidat, eu unul votez cu oricine consider ca are sanse dintre Orban si Negoita. Nu ca nu votez deloc pt ca ar insemna sa nu-mi pese. Dar imi pasa. Primarul capitalei trebuie sa fie in primul rand un om instruit. Apoi discutam alte calitati.

 4. emigrantul Says:

  PROGNOZA: PRODUCTIA INDUSTRIALA VA ATINGE PRAGUL DIN 1989 ABIA PRIN 2025. Intervalul 1989-2025 are toate sansele sa ramana in istoria Romaniei ca “Perioada Anilor Pierduti”

  Plecind de la datele furnizate de presedintele Iliescu (a se vedea mai jos), si rationind pe idea calculelor tip PIB, se rezolva urmatoarea ecuatie:

  40%*Prod1989*C^15=60%*Prod1989 -> C=exp( ln(3/2)/15 )
  Adica, C=1.0274 -> Crestere Productie (medie anuala) = 2.74%
  (15=2007-1992=numarul anilor scursi intre productia de 40% si 60% din cea a anului 1989).

  Mai departe, cunoscind cresterea (2.74%) se poate prezice cam cind anume vom atinge nivelul din 1989. Astfel, rezolvind ecuatia:
  40%*Prod1989*(1.0274)^N=100%*Prod1989 rezulta:
  N=ln(5/2)/ln(1.0274)=~33 ani (masurati din 1992)

  DECI ABIA IN 1992+33=2025 SE VA AJUNGE LA PRODUCTIA DIN 89!!

  Calculele au fost inspirate de urmatorul pasaj:
  Citat: Ion Iliescu din interventia la Forumul din 14.03.2008
  “prăbuşirea dramatică a producţiei industriale, care a ajuns până la 40% în 1992, chiar şi astăzi reprezentând doar 60% ca valoare a producţiei faţă de 1989”

 5. curent01 Says:

  Domnule Presedinte sunt si eu de acord cu userul vbabiciu in ceea ce priveste desemnarea lui Vanghelie ca si candidat la primaria bucurestiului. desi imi este simpatic si ii intrevad anume calitati asa cum si dumneavoastra spuneti eu ced ca dn. Oprescu ar fi fost de departe cel mai potrivit pentru aceasta functie. Nu numai atat dar si sansele PSD ar fi fost mai mari. dn Vanghelie are mari sanse sa recastige sectorul 5 asa ca decizia acestuia de a candida la primaria municipiului scade sansele PSD dramatic. ar putea pierde si municipiul si sectorul 5 deopotriva. nu mai vorbesc de imaginea pe care o va avea PSD in viitor ca urmare a acestei infrangeri pe mana proprie. o parere proasta o am si despre desemnarea ca si candidat la primaria sectorului 1 a unuia care ii pregatise dn. Nastase si dumneavoastra excluderea din partid. desi eu sunt mai degraba un PSD-ist convins si eu la randul meu ca si multi altii pe care ii cunosc nu vom vota cu Vanghelie. daca dn. Oprescu va candida, independent sau nu cu siguranta votul meu va fi pentru.

 6. troco Says:

  Domnule Presedinte, chiar nu mai este nimeni lucid in PSD! Sper ca nu veti permite nominalizarea lui Vanghelie la primaria capitalei! Ganditi-va ca nu vom dezamagi doar electoratul PSD, ci , chiar multi membrii de partid nu vor vota Vanghelie, preferand sa stea acasa, si astfel, periclitand inclusiv soarta sectoarelor.
  Odata pierdute alegerile locale, la fel se va intampla si cu cele generale, iar PSD va trebui sa intre din nou in opozitie pentru 4 ani . Credeti ca va rezista la acest soc, eu sunt aproape sigur ca nu!?
  Ne punem speranta in dvs. si in BPN pentru a lua decizia cea mai buna ,si pentru ca PSD sa nu dispara in curand din arealul politic. Succes luni!

 7. luciancomunistu Says:

  Asta pentru ca sint off topic !!!
  Si cade bine cu Vanghelie care candideaza pe limba mea de PROST !
  Adica Alain Prost, sa nu crezi matale altceva….

 8. cornelia2008 Says:

  Domnule Presedinte, alegerea lui Vanghelie sa participe din partea PSD-ului la primaria capitalei este cea mai proasta varianta. Aceasta candidatura pentru PSD este “inceputul sfarsitului”. Din start cu Vanghelie candidat pentru primaria Bucurestului, PSD-ul a pierdut fotoliul de primar general al Bucurestului. Sa nu uitam ca in Bucuresti traiesc cetateni foarte bine informati si nu pot fi dusi de “nas” de catre domnul Vanghelie cu “almanahe” si cu bagajul de cunostinte pe care il are.Noi vrem ca Bucurestul sa fie capitala europeana, atunci si primarul trebuie sa fie de talie europeana. Acest primar din partea PSD-ului poate fi SORIN OPRESCU, un om deosebit,educat,intelectual,politician de talie europeana.
  Domnule Presedinte, dumnevoastra sunteti singura speranta a noastra ca sa nu lasati ca PSD-ul sa fie reprezentant de un om mediocru din toate punctele de vedere. Domnul SORIN OPRESCU este om care poate reprezenta cu cinste PSD-ul pentru functia de primar general al capitalei.

  Cu stima,
  Cornelia Constantin
  22.03.2008

 9. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Sper că vă simţiţi bine. Sunt îngrijorat, deoarece nu aţi mai scris nimic în ultima vreme. Vă aştept cu postări despre problemele politice la ordinea zilei.

  Cu stimă.

 10. vbabiciu Says:

  Da. Si eu sper sa fie totul in regula cu dumneavoastra domnule Presedinte. Imi cer scuze pt tonul din mesajul de mai sus dar eram f suparat-nervos.

 11. radualexandrupsd3 Says:

  Foarte multi blogari au ramas surprinsi de candidatura d-lui presedinte PSD Bucuresti Marian Vanghelie la Primaria Capitalei insa de departe cel mai surprinzator lucru este chiar atitudinea sa .
  Se pot spune multe despre personalitatea sa insa pana acum nimeni nu a contestat spiritul sau practic .
  A condida impotriva sondajelor nu concorda cu pragmatismul sau . Pierzi din start Primaria sect. 5 , pierzi aproape sigur Primaria capitalei , pierzi banii de campanie plus deficitul de imagine ca si perdant intr-o competitie cu sanse minime toate constituie elemente in contradictie flagranta chiar cu spiritul sau pragmatic.
  Poate in toata aceasta poveste miza este alta .

 12. troco Says:

  @radualexandrupsd3

  Miza este urmatoarea :”raspunderea este a altora si nu a presedintelui organizatiei Bucuresti”. Poate fi a BPN-ului sau chiar a organizatiei politice Bucuresti! Nu aceasta a fost cea care ,in genunchi, l-a implorat pe presedinte sa candideze, doar este un Mesia!!!!
  Aceasta este miza, “chiar daca pierd este musai sa raman in picioare….”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: