JURNAL DUMINICAL

 • Personal

In ultimele zile nu am avut posibilitatea unor interventii pe blog, rezumandu-ma numai la citirea corespondentei primite.

In primul rand mi-am “reparat” cotul. Am facut ceeace in termeni medicali se numeste bursită. Este vorba despre o mică inflamaţie a bursei, un sac de fluid care căptuşeşte şi lubrifiază zona în care osul şi ligamentele se ating. Este o afectiune a celor ce se sprijina mult pe coate ( la masa de scris ). Ea apare, uneori, si la genunchi.( “boala parchetarilor” care stau mult in genunchi ). Deci am operat “borsita” eliminand punga colectoare. Totul s-a desfasurat normal. Am facut aceste precizari, pentru a evita orice speculatii, deoarece saptamana trecuta s-a vehiculat o stire falsa privind un pretins “atac de cord” – o inventie mincinoasa.

 • Din cotidian

Am fost intrebat despre referirile domnului Traian Basescu ( care a afirmat ca”o face nu in calitate de presedinte ci in calitate de “cap de familie”). Nu am inteles in acest context care era motivatia referirii la mine, cum ca Haissam ar fi fost invitatul meu special la diferite vizite in strainatate! Ceeace ESTE UN MARE NEADEVAR. Iar dl.Traian Basescu stie acest lucru! Am mai spus-o – eu nu invitam personal, nici oameni de afaceri, nici jurnalisti – care insoteau unele delegatii in vizite oficiale de stat. Ei erau desemnati fie de comunitatile de afaceri, de camera de comert, fie de posturi de radio sau TV. Ei isi plateau deplasarea ceeace concura si la reducerea cheltuielilor Administratiei Presidentiale in privinta costului transportului. Nu vreau sa insist mai mult cu privire la caracterul declaratiilor jignitoare, cu adrese diferite, inacceptabile pentru un sef de stat.

 • Evenimentul saptamanii

Evenimentul cel mai important al saptamanii trecute a fost “Forumul naţional pentru dezvoltare durabilă şi protecţia mediului”, organizat de Fundaţia “Grupul de Iniţiativă Ecologică şi Dezvoltare Durabilă” (GIEDD), impreuna cu Camera de Comerţ şi Industrie a României si Academiei de Stiinte Agricole si Silvice. Au participat la discutii : presedintele Academiei Romane, un consilier al Primului Ministru cu mesaj din partea acestuia, ministrii agriculturii si mediului, presedintele ASAS, fostul Presedinte al Romaniei, presedintele Consiliului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei, parlamentari, reprezentanti ai autoritatilor teritoriale. Am publicat relatarea sumara a ROMPRES.

Deasemenea, blogeri (Anca si Mihnea), prezenti la manifestare, au postat prezentari corecte ale desfasurarii evenimentului.

Asa cum am promis voi prezenta textul interventiei mele.

 Discutii

In legatura cu unele comentarii privind problematica Forumului, aparute pe blog voi face doar cateva remarci:

 1. In comentariile emigrantului privind obiectivul reducerii decalajelor se spune ca tarile avansate isi bazeaza dezvoltarea lor pe folosirea muncii emigrantilor din tarile slab dezvoltate. Nu este o noutate. In toata istoria capitalismului, folosirea de forta de munca ieftina a fost utilizata ( SUA a folosit multa vreme munca celor din Africa; Europa dezvoltata a folosit, in diferite etape, forta de munca din alte tari). Sunt cunoscute fluxurile de emigranti italieni, spanioli, portughezi, iugoslavi, greci, turci, etc. Asadar repetam si noi astazi o istorie pe care au cunoscut-o si alte tari in materie de emigratie. Totul este cum folosim oportunitatile inclusiv ale prezentei unei emigratii romanesti in planurile viitoare de dezvoltare a tarii.
 2. Despre atragerea si folosirea fondurilor europene, intr-adevar situatia actuala este dezavantajoasa, chiar in comparatie cu situatia anterioara anului 2007 cand Romania ca tara asociata beneficia de fonduri de praderare (situatie in care nu platea cotizatii). Dupa 2007, am devenit tara membra, cu obligatia de a plati o cotizatie care ar reprezenta cca.1,3 miliarde euro, deci am devenit noi, o tara saraca, contributori la bugetul UE. Situatia decurge din sistemul complicat al procedurilor UE de eliberare de fonduri – care nu se ofera tarilor membre ca fonduri globale ci presupune un intreg proces de accesare la diferite programe care se concretizeaza in proiecte (acestea se finanteaza) apoi in contractarea fondurilor prin proceduri de licitatie, cu rectificari periodice, etc. Deasemeni, fondurile nu se aloca statelor, ci celor care realizeaza proiectele (unele proiecte nationale celor ce le realizeaza – companii de stat sau private, proiecte de importanta regionala, judeteana, la nivel de localitati sau la nivelul unor agenti economici). Proiectele la nivel national reprezinta cam 40%; restul se imparte la nivel teritorial sau local sau unor agenti economici. Apoi, de regula (cu unele exceptii) nu se finanteaza 100% din valoarea proiectului, ci in procente diferite, beneficiarii fiind obligati sa asigure restul (si sa demonstreze aceast lucru) – cota care poate fi de 30%, 40% sau 50%). De cele mai multe ori – localitatile (mai ales rurale), sau agenti economici – care au cea mai mare nevoie de fonduri, nu dispun de resurse proprii si nici de cadre calificate care sa intocmeasca proiectele respective. De aici marea dificultate a procesarii fondurilor oferite de Uniunea Europeana ! La birocratia si procedurile complicate ale UE se adauga propria noastra birocratie si incapacitatea administratiilor noastre – afectate si de “naravul” nostru, al romanilor – de a schimba cu prilejul alternantei la guvernare a diferitelor partide – aparatul administrativ, central si local cu “clientela proprie”. Or, un specialist din administratie nu se formeaza cu usurinta sau in timp scurt. Este unul din handicapurile noastre care rezulta din slaba noastra “cultura politica si democratica”.
 3. Agricultura reprezinta un alt handicap. Asa cum spuneam si cu alte prilejuri, noi am pierdut cateva batalii dupa 1989 – una din ele agricultura. Ne-am confruntat, din 1990, cu o veritabila campanie demolatoare la adresa cooperativelor agricole – considerate “structuri comuniste” ceeace era o ineptie. Miscarea cooperatista in Europa si chiar in Romania era mult mai veche decat ideea de comunism si mai ales de aparitia colhozurilor in URSS. Dealtfel – nemtii, cehii, slovacii, ungurii – nu au desfiintat cooperativele dupa 1989; pentru ca statele respective inainte de 1989 au respectat statutele cooperativelor. Din pacate la noi, modul arbitrariu de interventie a statului in viata CAP-urilor a produs consecinte de instrainare a taranilor si a facilitat operatiunea demolatoare din anii 1990-91 a celor interesati. Aceasta a dus la faramitarea proprietatii si deci a exploatatiilor agricole – cu efecte negative asupra agriculturii si a satului romanesc. Procesul de concentrare fara de care nu e de conceput o agricultura competitiva – va dura. In momentul de fata peste 3-4 milioane ha. stau nelucrate, numarul de asociatii viabile este destul de mic. Au aparut o serie de mari proprietari, care au cumparat sau au luat in arenda suprafete mari de pamant. Acestia practica o agricultura moderna si constituie unul din exemplele de patrundere a capitalului in agricultura, benefic pentru economia agricola – dar, prin disparitia micului proprietar.
 4. Reindustrializarea se impune ca o cale de redresare si modernizare a economiei romanesti. Acum productia industriala este de cca.60% din valoarea celei din 1989. Au disparut multe unitati industriale. Au disparut foarte multe locuri de munca. Nu discut asupra procesului de “dezindustrializare”. El a fost prezent in toate “fostele state socialiste” , lipsa capitalului national nu a permis promovarea de solutii alternative viabile. Capitalul strain s-a implicat cu rezerve si nu totdeauna cu rezultatele asteptate. Va trebui perseverat pe aceasta cale – promovand tehnologii actuale, creind locuri de munca atractive, mai ales pentru tineri. Nu ne putem baza dezvoltarea doar pe unitati comerciale si servicii – si ele necesare. Deplasarea capitalurilor este un fenomen actual, de care trebuie sa stim sa beneficiem!.


  bucur


  Afirma ca solutie a dezvoltarii ,,STOPATI EMIGRATIA MASIVA ! ”

  Acest lucru este legat de dezvoltarea de activitati economice si crearea de locuri de munca atragatoare, cu salarii corespunzatoare. Este adevarat ca in ceeace priveste atractia pentru capitalul strain, Romania reprezinta o piata de desfacere atractiva. Dar si aceasta trebuie sa se sprijine pe cresterea veniturilor populatiei.

  Agricultura noastra are sansele si poate folosi conditiile naturale, de clima si traditiile proprii pentru a deveni o agricultura moderna, competitiva. Insa vor fi necesare eforturi mari. Este unul din sectoarele noastre prioritare, tinand seama si de faptul ca asigurarea hranei unei populatii tot mai numeroase a Planetei (probabil de cca.9 miliarde de locuitori la nivelul anului 2035) va deveni una din marile provocari ale secolului XXI. Cine va produce hrana va avea o situatie privilegiata. Romania poate fi un asemenea producator ( ca si alte tari din zona). Inclusiv promovarea unei agriculturi ecologice – poate fi una din orientarile noastre de perspectiva.

  Legat de unele calcule prezentate de emigrantul si comentate de vbabiciu, Bibliotecaru si beranger privind perspectivele reducerii decalajelor de dezvoltare.

In proiectul de Strategie pentru dezvoltare durabila, in perspectiva anului 2025 ( text prezentat pe blog la Pagini) am dat cateva repere tinand seama ca PIB-ul pe locuitor al Romaniei reprezinta astazi cca. o treime din media Uniunii Europene. In Strategie am mentionat ca Romania va trebui sa-si propuna sa realizeze ritmuri de crestere anuala cel putin duble fata de media Uniunii Europene (care a inregistrat in ultimii ani cam 2% pe an). In aceste conditii, calculand doua variante ( intre 5,5% procente si 6,7% procente) Romania ar avea sanse sa atinga in anul 2025 intre 67% si cca.80% fata de media Uniunii Europene.


Incepand cu 2001,
Romania a realizat o asemenea crestere economica, cu un curs de 8,4% in 2004 si cu o prognoza de cca. 6% pentru 2008.

Totul este ca aceste ritmuri sa se pastreze pe o perioda prelungita, de cca. 20-30 de ani.

La comentariul lui radualexandrupsd3 privind procentul de reducere a decalajelor, cirlovacristian obiecteaza ca “nu putem conta pe dorinta vechilor tari membre” in aceasta privinta.

Asa este! Nu pe “dorinta” ci pe interese comune trebuie sa contam. In relatiile noastre cu Uniunea Europeana va trebui sa militam ca sa detinem un obiectiv politic al acestei Comunitati – reducerea decalajelor economico-sociale pe continent, care afecteaza echilibrul si stabilitatea tuturor statelor componente ca si locul si rolul UE in economia mondiala.

Mai mult, Europa ar putea oferi un exemplu la scara mondiala de realizare a unui veritabil model social european, in abordarea problemelor decalajelor la scara Planetara.

  Advertisements

  42 Responses to “JURNAL DUMINICAL”

  1. ciprian blidaru Says:

   De ce Psd-ul nu ataca dur, atunci cand Basescu se compromite public? E incredibil cat deserviciu face partidului, un lider slab, precum Mircea Geoana. Psd-ul nu mai are atac, ca sa ma exprim in temeni sportivi, are doar mijloc, adica imburghezitii parazitari ai ideii de stanga. E nevoie de sange proaspat acolo, iar Micea Geoana nu l-a adus de loc. Cu premolarii lui Geoana nu se castiga lupta, e nevoie de canini si de incisivi.

  2. cirlovacristian Says:

   @D-le Ion Iliescu
   Nu cred ca “cineva”-Mihnea Georgescu si Anca- sa-si permita sa nu prezinte corect desfasurarea evenimentelor.Totodata nu cred ca aceasta reprezinta o problema.
   Din punctul meu de vedere-care nu este universal valabil-din momentul in care aveti pretentii de moralitate este la fel de indicat sa se tina cont si de “problema” pe care o tot ridica emigrantul in legatura cu userii respectivi.In privinta lor chiar nu am nimic de spus-nu merita prea mare atentie-dar daca dv acceptati asemenea linguseli-unele de prost gust-eu cred ca este o problema.Ideal ar fi sa-i mai ponderati deoarece “fac” rau imaginii dv.-in speranta ca nu aceasta este imaginea pe care dv contati.
   In alta ordine de idei eu am asteptat de la acest forum sa actioneze nu doar sa se discute in cadrul forumului.Personal sunt satul peste masura de discutii-imi ajung cele din cadrul blog-urilor si cotidiene.Faptele nu sunt o caracteristica a aplicarii unor discutii?Avem fapte?Dv doriti concretizarea unor idei sau trebuie sa raminem la stadiul de discutie?
   Sunt de acord cu promovarea si discutarea unor idei dar daca nu avem fapte ce rost au avut acele discutii?
   Datorita faptului ca am fost mult mai interesat-decit altii- si faptului ca am intrat in legatura cu alte legislatii decit cea din Romania eu cred ca am mult mai multe cunostinte decit multi dintre cei ce au discutat in cadrul si de pe marginea forumului.
   In Romania ,in decursul celor 18 ani,eu am constatat ca interesul statului Roman,prin reprezentantii sai directi vis a vis de aceste probleme-expuse mai sus-nu numai ca nu reprezinta interes ba mai mult se discuta de o povara sau daca nu “iese”ceva la paraindarat nu se ofera sprijin.Sa nu uitam ca au fost unii ministrii din PSD care se ocupau exclusiv cu spaga.
   Concret: dupa acest forum trebuie sa existe o schimbare?
   Daca raspunsul este DA,atunci in ce consta aceasta schimbare?
   In cit timp trebuie sa apara aceasta schimbare?
   Avem oameni care se ocupe de asemenea probleme?
   Va multumesc.
   PS
   Mihnea Georgescu- a depasit de mult limita bunului simt.Acum trece-n disperare.Eu “citesc” din MG doar de pe acest blog nu stiu citi il baga si in “seama”.

  3. emigrantul Says:

   EMIGRANTII ROMANI = OAMENI PIERDUTI DEFINITIV PENTRU TARA NOASTRA

   EMIGRANTII CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA ECONOMICA A STATULUI UNDE SE DUC SI LA PAUPERIZAREA TARII LOR DE ORIGINE

   EMIGRANTII SUNT SUPUSI UNUI PROCES DE DEZNATIONALIZARE SI INTEGRARE IN LOCURILE UNDE AJUNG

   Domnule Presedinte,

   Este o viziune total naiva aceea potrivit careia emigrantii romani, plecati prin lume, aduc mari beneficii tarii noastre. Ei sunt pur si simplu oameni aruncati peste bord din vaporul cu care calatoreau (Romania) si lasati sa inoate pina sunt primiti de alte nave (asa zise state dezvoltate) unde vor lucra toata viata pe pozitii prost platite, atit cit sa aiba bani de mincare si cazare. Tarile ce se ocupa cu exploatarea muncii emigrantilor au un sistem bine pus la punct in dusul cu zaharelul dindu-ti din cind in cind cite ceva doar pentru a te face sa ramii acolo si sa muncesti pe nimic. Iti tot ofera cite o bomboana (o diploma de cunoastere a limbii locului, un certificat de rezident, un imprumut, etc.) pina cind constata ca te-ai integrat si intoarcerea ta in tara de bastina este practic imposibila.

   In comentariul meu, pe care l-am reluat mai jos, m-am referit la faptul ca avem nevoie sa aducem masiv emigranti in Romania pentru a-i pune sa munceasca pentru noi avind grije sa-i deznationalizam in acelasi timp (eu nu sunt de acord cu asa ceva!). Doar astfel vom ajunge la nivelul statelor pretinse dezvoltate. Plecarea romanilor este exact ceea ce nu trebuie incurajat. Emigrantii portughezi, turci, greci, etc., nu au contribuit la dezvoltarea tarii unde s-au nascut ci la imbogatirea patronilor din statele unde au poposit. Turcia are un PIB mai mic ca Romania in 2007. Asta arata ce benefici pentru Turcia sunt cei care au emigrat. La fel, Grecia, Portugalia sunt cele mai sarace tari din Europa Occidentala. Astfel au fost si tot asa au ramas.

   Emigrantul este un marginalizat al societatii unde se duce, il veti gasi mereu amestecat printre saracimea autohtona si in conflict cu aceasta deoarece ii fura locurile de munca.

   NU, EMIGRATIA NU TREBUIE INCURAJATA, ea trebuie oprita in ambele sensuri. Este necasara inchiderea granitelor si revenirea la sistemul socialist, singurul care poate asigura un loc de munca si o locuinta, adica un viitor pentru fiecare roman.

   CITAT userul emigrantul:
   “Comentariu:
   Asa zisele state dezvoltate din UE isi bazeaza activitatea productiva in mare parte pe munca emigrantilor: arabi, negrii, chinezi, indieni, romani, etc. Daca dorim o aliniere la nivelul lor de dezvoltare este evident ca avem nevoie de toti acesti indivizi. Ii va accepta societatea romaneasca in numar masiv? Nu cred!”

   RASPUNS Ion Iliescu:
   “In comentariile emigrantului privind obiectivul reducerii decalajelor se spune ca tarile avansate isi bazeaza dezvoltarea lor pe folosirea muncii emigrantilor din tarile slab dezvoltate. Nu este o noutate. In toata istoria capitalismului, folosirea de forta de munca ieftina a fost utilizata ( SUA a folosit multa vreme munca celor din Africa; Europa dezvoltata a folosit, in diferite etape, forta de munca din alte tari). Sunt cunoscute fluxurile de emigranti italieni, spanioli, portughezi, iugoslavi, greci, turci, etc. Asadar repetam si noi astazi o istorie pe care au cunoscut-o si alte tari in materie de emigratie. Totul este cum folosim oportunitatile inclusiv ale prezentei unei emigratii romanesti in planurile viitoare de dezvoltare a tarii.”

  4. emigrantul Says:

   TOT NU ESTE BINE!

   Domnule presedinte,

   Nu trebuia sa spuneti nimic de parchetari pentru ca miine, poimiine intrevad aparitia unui articol obraznic intitulat: “Ion Iliescu are boala parchetarilor” in care autorul face cumva o legatura intre dumneavoastra si emigratia romana din Italia, sa spunem, plecata acolo la parchetat.

   CITAT Ion Iliescu
   “In primul rand mi-am “reparat” cotul…. Este o afectiune a celor ce se sprijina mult pe coate ( la masa de scris ). Ea apare, uneori, si la genunchi.( “boala parchetarilor” care stau mult in genunchi )…. Am facut aceste precizari, pentru a evita orice speculatii, deoarece saptamana trecuta s-a vehiculat o stire falsa privind un pretins “atac de cord” – o inventie mincinoasa.”

  5. vbabiciu Says:

   @emigrantul

   Citat Presedintele Iliescu “Visul european-promisiuni si realitati-interventie:

   “Fluxurile migratoare sunt datorate în principal dezechilibrelor demografice şi de dezvoltare existente între statele industrializate şi cele în curs de dezvoltare. Disparităţile de dezvoltare au generat astfel de fluxuri în sânul Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. Să ne aducem aminte de migraţia italienilor, spaniolilor, portughezilor, în anii ‘60, ‘70 şi ‘80 ai secolului trecut, urmată de migraţia cetăţenilor din Est din anii ‘90 şi următorii. Am avut de-a face cu o migraţie justificată de motive economice, favorizată şi de declinul demografic al ţărilor din vestul Europei.
   Acum, migraţiei din motive economice i se adaugă migraţia determinată de schimbările climaterice, care va fi şi mai greu de gestionat decât migraţia motivată economic.
   Presiunea acestor fluxuri migratoare asupra ţărilor dezvoltate va creşte. Soluţia emigraţiei selective este doar un mod de a amâna găsirea unor soluţii la scară globală. În primul rând, migraţia selectivă va accentua fuga creierelor din ţările în curs de dezvoltare agravând problemele lor interne, la nivel politic, economic şi social. În acest fel, în loc să scadă, fluxurile migratoare vor creşte.
   Nici deschiderea totală a graniţelor nu poate fi o soluţie, nici o naţiune oricât de bogată şi de tolerantă ar fi ea, nu are resursele necesare gestionării unor fluxuri migratorii importante.
   În schimb, putem face mai mult pentru limitarea efectelor schimbărilor climaterice şi pentru reducerea subdezvoltării în ţările sursă ale emigraţiei motivate economic şi climateric. Un exemplu sugestiv: în 2006, migranţii din motive economice au trimis în ţările lor de origine circa 300 de miliarde de dolari, de peste trei ori mai mult decât totalul ajutoarelor pentru dezvoltare alocate ţărilor sărace. Migranţii români au trimis în 2006 circa 4,5 miliarde de euro în ţară, ajutând la finanţarea deficitului de cont curent.
   Pentru ţările recent admise în Uniunea Europeană, migraţia forţei de muncă este o problemă care tinde să le afecteze capacitatea de a folosi oportunităţile de dezvoltare şi de reducere a decalajelor faţă de ţările occidentale. “

  6. vbabiciu Says:

   @cirlovavristian

   Nu inteleg de unde si pana unde ai tras concluzia ca Anca l-ar lingusi pe Presedintele Iliescu. Este adevarat ca unele comentarii ale lui Mihnea, au fost percepute ca atare de noi toti, iar Anca insasi a luat pozitie de fiecare data, atragandu-i atentia. Te rog sa nu arunci acuzatii fara suport in realitate. In primul rand, ar fi trebuit sa afli cine este Anca si cine a fost, informatia este publica si este la indemana oricui. Anca nu este un “user” cum o numesti tu rautacios, iar daca ai fi facut minimul efort sa afli numele ei si mai apoi cine este ai realiza ca gresesti. Oricine poate sa afle cine este Anca, ea are un CV la vedere iar multe alte informatii despre ea le poti obtine cu ajutorul motoarelor de cautare, inclusiv poti vizualiza o declaratie de avere data e Anca la Camera Deputatilor. Tu esti un “USER” care te ascunzi in spatele unui nick, ferindu-te sa se stie cine esti. Nu te acuza nimeni, dar incearca sa nu folosesti tendentios termenul ‘user”, atunci cand tu esti cel care beneficiaza de acest sistem care-ti permite sa ramai un anonim, nestiind cu ce fel de om se sta de vorba.

  7. vbabiciu Says:

   @ cirlovacristian

   Pe de alta parte trebuie sa ai grija sa nu faci confuzie intre admiratori si lingusitori. Intre cei care-i recunosc meritele Presedintelui si oportunisti. Intre cei care sunt de acord in realitate cu domnia sa si cei care isi “impun” sa fie de acord. Personal consider ca orice om intreg la cap care are posibilitatea sa intre in dialog fie el si virtual cu Presedintele Iliescu, trebuie sa faca acest lucru pentru a invata cat de cat ceva de la domnia sa. Fiindca Ion Iliescu este o institutie. Daca spun asta nu inseamna ca-l lingusesc pe Presedintele Iliescu pe care nu l-am intalnit in viata mea. Nu fac parte din nici un partid si nici nu mi-am propus lucrul acesta, cel putin in viitorul apropiat. Ce motive ar avea unul ca mine sa-l linguseasca pe Presedintele Iliescu? Acum eu trebuie sa ma feresc sa spun ca in opinia mea Ion Iliescu este o institutie fiindca pot fi banuit de atitudine lingusitoare???? Scuza-ma dar Presedintele Iliescu nu ma cunoaste, am un mic business si crede-ma ca nu ma poate ajuta cu nimic Presedintele Iliescu, daca te gandesti la interese materiale sau profesionale. Altfel ma poate ajuta , sa invat. O multime de lucruri.

  8. vbabiciu Says:

   @cirlovacristian

   Daca imi permiti, in restul comentariului tau, ai in mare parte dreptate. Cam asa simt si eu. La randu-mi, m-am saturat de vorbe. Insa, inainte de a trece la fapte asa cum bine propui, cred ca anumite institutii, oameni care sunt in pozitii “cheie”, oameni care au posibilitatea de a influenta mersul lucrurilor in Romania, toti cei enumerati, trebuie sa se puna de acord. Sa identifice problemele si sa traseze liniile generale de dezvoltare. Cred ca asta a fost rolul Forumului. Doar cred.

  9. emigrantul Says:

   Presedintele Ion Iliescu este “victima” unei operatiuni tip “scam” pusa la punct de Mihnea Georgescu. El este autorul tuturor comentariilor facute pe blogul de fata sub numele: “anca”, “vbabiciu” (si altii). Rolul acestor useri clona este acela de a crea falsa impresie ca Georgescu se constituie intr-un lider ce merita sa obtina o functie cit mai inalta in PSD. In esenta printr-un joc dibaci (in realitate caraghios, ridicol) al identitatilor fictive, Mihnea incearca sa obtina favoruri mari de la Ion Iliescu, ce l-ar putea propulsa intr-o cariera politica stralucita.
   Asa zisele bloguri apartinind lui “anca” sau “vbabiciu” sunt creatiile lui Mihnea care incearca astfel sa credibilizeze la maxim fabulatia potrivit careia “vbabiciu” si “anca” ar fi niste sustinatori/admiratori ai sai. Articolul despre “Forumul de dezvoltare durabila tinut pe 14 Martie 08” este evident identic pe blogul userului “anca” si cel al lui Mihnea. Pina si pozele sunt aceleasi iar de comentarii ce sa mai vorbim. Cine credeti ca scrie pe blogul Ancai: Mihnea, Babiciu si Anca.

   Intr-adevar, atit pe situl lui Mihnea cit si in cel semnat “anca” apare o fotografie cu Mihnea, Ion Iliescu si o femeie despre care suntem lasati sa credem ca ar fi “anca”. Sper ca Ion Iliescu sa nu se lase indus in eroare. Nu femeia respectiva este cea care scrie aici pe site ci Mihnea insusi. El detine parola numelui de utilizator “anca” ca si cea a lui “vbabiciu”.

   In ce masura femeia (anca) ce apare in poza alaturi de Mihnea si Ion Iliescu cunoaste aceasta escrocherie a clonelor pusa la punct de Georgescu, ramine de vazut. Este posibil ca si ea sa fie o victima a lui Mihnea sau pur si simplu este cumva partase la scam-ul organizat de acesta.

  10. vbabiciu Says:

   Folosesti notiunea de scam fara sa o stapanesti. Scammeri au alte scopuri si folosesc alte metode decat cele pe care ni le atribui tu noua. Documenteaza-te.

  11. vbabiciu Says:

   Inteleg ca tie ti se pare imposibil ca Presedintele Iliescu sa aiba trei sustinatori/admiratori? Te anunt ca suntem cateva milioane.

  12. vbabiciu Says:

   Anca Chiser partasa la “scamul” organizat de Mihnea…. Te faci de ras, fiindca nu stii ce spui. Ai fi putut citi raspunsul pe care i l-am dat lui @cirlovacristian in privinta Ancai. Consider ca speculatiile tale nu merita un raspuns de la Presedintele Iliescu. Hai sa respectam standardul ridicat al discutiilor care se poarta pe acest blog. Presedintele ii cunoaste personal pe cei doi iar pe Anca probabil ca mai bine decat iti poti tu imagina. Sper sa ma cunoasca si pe mine cat de curand si sa facem o poza toti 4! Sic!

  13. anca Says:

   hai sa nu mai facem atata “spam” aici! pe cuvant ca nu e nici locul si chiar nu conteaza!

   pt ultima oara:
   1.domnu’ emigrant, nu mai imi spune “femeia aia” ca ma supar! nu stiu care e escrocheria, dar te invit sa faci cercetari!
   2. ti-am mai dat odata o adresa de mail, vrei sa ma enervezi sa iti dau si nr de telefon? (era o gluma, pentru ca sincer, chiar ma distreaza cata atentie mi se acorda de un domn – sper ca esti domn!- emigrat in Canada (banuiesc!)
   3.Nici sa vrea Mihnea nu ar putea avea atata timp incat sa scrie singur 3 bloguri iar insistenta matale de a ma confunda cu 2 barbati incepe sa ma agaseze, dincolo de distractia initiala.

   hai sa nu mai facem atata “spam” pe acest blog, scrie pe privat, da-mi adresa ta si iti mai dau poze cu mine, sa te conving, nu de alta dar acum ma si ambitionezi! (pozele erau/sunt identice pt ca le-am facut EU cu aparatul meu! -mai am o poza, dar nu mi se parea ca arat suficient de bine, deh!-

  14. anca Says:

   PS
   pot sa te rog sa lasi si tu o adresa de mail pt ca pana la proba contrara, pot si eu, ba chiar avand o motivatie serioasa (lipsa oricaror detalii sau poze) sa te suspectez de multiple conturi de pe care scrii diferite mesaje aiuritoare!? iar prin aceste acuzatii copilarasti cu care umpli acest blog si blochezi orice discutie, nu doresti altceva decat sa deviezi orice dezbatere serioasa, aducand-o in penibil si derizoriu?
   eu imi propun sa ignor orice mesaj viitor din partea ta pana cand nu “produci” si o adresa de mail sau o identificare personala. asta daca vrei sa fii luat in seama.

  15. Ma doare-n cot | Jurnalul Dumnezeului ales al Nepalului Says:

   […] acestei folosiri, operatia la care a fost supus zilele trecute fostu presedinte Iliescu a reusit sa razbata in atentia publica, pe care o credeam acaparata de afacerile politice de […]

  16. ciprian blidaru Says:

   Stati linistiti, Mihnea Georgescu de fapt nici nu există, e doar o iluzie trecătoare 

  17. cirlovacristian Says:

   @vbabiciu
   In primul rind Domnule.
   Din comentariul meu “cam”asa reiese cum ca “d-na Anca” l-ar lingusi pe dl.Ion Iliescu-imi cer scuze Eu nu am un nivel ridicat ca al dv.
   In al doilea rind “ANCA” este un user-cu toate ca este numele sau pronumele unei persoane,dar care nu se identifica prea bine.
   La partea cu:…..”Tu esti un “USER” care te ascunzi in spatele unui nick, ferindu-te sa se stie cine esti”…..domnule nu esti sanatos mintal.Esti cumva bolnav psihic?Dumneavoastra sunteti “dus” cu pluta-este o opinie sincera.
   Cirlova Cristian este numele meu real ba mai mult eu nu suport asemenea imbecilitati cu nick name,porecle si alte asemenea idiotenii de prost gust.
   In alta ordine de idei si eu sunt printre acei ce recunosc meritele dlui.Ion Iliescu dar si ale altora deoarece orice om este inconjurat de bune si de rele.Nu exista nimeni perfect sau imperfect din orice punct de vedere te uiti.
   Sincer,bine ca dl.Ion Iliescu nu va cunoaste deoarece aveti asa o privire de vultur si este posibil sa-l si speriati pe dl.Ion Iliescu-este treaba dv sia domnului Ion Iliescu daca va cunoasteti sau nu personal,nu credeti?
   Daca sunteti satul de vorbe atunci cind faceti un comentariu este bine sa va documentati-daca va uitati putin in urma la ceea ce eu am scris pe acest blog se va observa “cite ceva” inclusiv comentariul despre ,ebraica,turnul Babel si Europa si alte zeitati.
   Eu va multumesc.

  18. emigrantul Says:

   Citat VBabiciu
   “Anca Chiser partasa la “scamul” organizat de Mihnea…. Te faci de ras, fiindca nu stii ce spui. Ai fi putut citi raspunsul pe care i l-am dat lui @cirlovacristian in privinta Ancai. Consider ca speculatiile tale nu merita un raspuns de la Presedintele Iliescu.”

   Pai tu “vbabiciu” pretinzi ca nu ii cunosti personal pe cei doi (Mihnea si Anca) si cu toate astea vorbesti de ei ca si cum i-ai stii de o viata erijindu-te in avocatul lor cel mai servil. Pe de alta parte vad ca ai inceput sa vorbesti si in numele presedintelui Iliescu care in mod sigur nu ti-a delegat tie sarcina de a-i fi purtator de cuvint.

   Victor Babiciu si Mihnea sunt una si aceeasi persoana. Georgescu nu va putea furniza niciodata o dovada convingatoare care sa demonstreze ca Babiciu este un individ distinct. Anca ce apare in poza alaturi de Mihnea si Ion Iliescu este partase la un “scam” conceput de Mihnea pentru a atrage atentia presedintelui si a obtine de la acesta o nominalizare pentru o functie politica/administrativa cit mai inalta.

   Prin tot acest joc de mesaje, useri si bloguri, Georgescu incearca dea un atac la virf in PSD cu scopul scurtarii drumului spre postul mult rivnit.

  19. inclusiv Says:

   Domnule Presedinte Ion Iliescu, In primul rand doresc sa va urez multa sanatate. Stiti ce va rog? Nu comentati ce a spus basescu despre tonomatele in ieuro. Va injositi daca faceti asta. Sunteti prea demn de a vorbi despre Basescu. O seara excelenta.

  20. emigrantul Says:

   Am gasit pe situl lui Mihnea urmatorul text:
   Citat:
   “Asa cum nu te cheama nici pe tine cu adevarat Georgescu, ci Tescovici…”

   Este adevarat? Numele “Georgescu” reprezinta doar un pseudonim?

  21. cosmin81s Says:

   Doamne ajuta!Sunt parintele Cosmin, domnule Cristian daca credeti ca va ajuta un cont bancar eu il trimit prin acest mesaj. CONT BCR RO29RNCB0182059410260001 .
   sau daca mai stiti alti oameni cu suflet mare si aveti adresa de email sau orice alt contact, ca sa putem lua legatura cu ei ar fi foarte frumos.Orice fapta buna este bine primita inaintea lui Dumnezeu.

  22. cirlovacristian Says:

   @d-le Ion Iliescu
   Daca acesta este status-quo-ul tarilor Europene mi se pare normal sa fim parteneri.
   Dv.cunoasteti foarte bine ce “politica” se “duce” in Europa si atunci va intreb:In actualele conditii noi suntem in carti sau suntem doar valeti(12)?Romania prezinta interes sau este partener de agreement?
   Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
   Va rog sa nu uitati si pe cele restante.

  23. Mihnea Georgescu Says:

   Domnule Preşedinte,

   Cum comentaţi ultimele evoluţii ale valutei americane – dolarul – care se “prăbuşeşte” în raport cu euro şi cu yenul, dar şi faţă de preţul dolarului…

   Din perspectiva dezvoltării durabile, nu este aceasta consecinţa unei politici greşite?

   Cum ne va influenţa “căderea dolarului”?

  24. cirlovacristian Says:

   @Mihnea Georgescu
   Sa ma scuze dl.Ion Iliescu.
   Atita timp cit “dolarul se prabuseste” sub control USA,tara care nu “face” export totul este OK-in raport cu CHINA.Un dolar ieftin-moneda nationala si internationala- avantajeaza un guvern care doreste sa “prezinte”un viitor plan de redresare.
   Diferite guverne din lume au investit masiv in China.Cred ca in China exista atit de multa moneda americana incit chiar se “cere” repatrierea acestei monede.La repatriere se doreste sa se plateasca cit mai putin posibil.
   China este doar un exemplu,mai sunt si altii care behaie.

  25. vbabiciu Says:

   Mai cirlova eu cred ca tu esti Vanghelie camuflat aici pe blogul Presedintelui. Pt ca prea va asemanati atunci cand trebuie sa folositi limba romana. Stiu, acum ai sa arunci cu fel de fel de invective la adresa mea fiindca te consider agramat. Dar tot este bine fiindca vad ca recunosti ca nu sunt acelasi cu Mihnea Georgescu si cu Anca. Convinge-l si pe celalat cirlova, adica emigrantul (apropo mai folosesti si alte nickuri in afara acestora?) si esti pe drumul cel bun. In rest, sa auzim de bine. Nici eu nu-ti mai raspund la incercarile tale = emigrantului de a arunca in derizoriu blogul Presedintelui.

   @moderator blog Ion Iliescu
   Indivizi de asemenea speta (cirlovacristian=emigrantul) ar trebui bagati in spam domnule moderator. Asta de cand scrie pe blogul Presedintelui nu are decat grija Ancai, a lui Mihnea si a mea. Astea sunt discutii pt un blog al Presedintelui Iliescu? Individul vedeti bine ca ne provoaca in fel si chip, doar doar nu mai comentam.

  26. inclusiv Says:

   Domnule Presedinte Iliescu, cum putem sa-l ajutam si pe Domnul Presedinte Traian Basescu, saracu de el? E tare traumatizat. Ii trmura din ce in ce mai mult capul.

  27. Gabriela Savitsky Says:

   Domnule presedinte,

   se vede treaba, autenticii pesedisti trec primavara asta printr-o zodie medicala… Cred ca e doar simptomatica. Si pe mine m-au declarat unii, prin urbe, decedata, mai demult. Doar ca eu nu le fac jocurile, ma incapatanez sa traiesc in pofida a orice.
   Cum si dolarul american are “bursita” am putea spune ca ati declansat-o de la … Bucuresti. Ne bucuram ca sunteti sanatos. “Boala parchetarilor” o fac si cei obisnuiti sa stea pur si simplu in genunchi, pentru ca nu sunt in stare sa stea in picioare…

  28. radualexandrupsd3 Says:

   In legatura cu Strategia Nationala pentru Dezvoltare Durabila pana in anul 2025 am apreciat in mod deosebit modul in care D-l Presedinte Ion Iliescu a punctat disputa .
   Pana in anul 2025 Romania trebuie sa realizeze ritmuri de crestere economica cel putin duble fata de media U.E.( 2%anual) , pentru a-si putea atinge obiectivul strategic national de reducere a decalajelor de dezvoltare .
   Luand in calcul doua variante de calcul (5.5% si 6,7% ) Romania ar putea atinge in 20025 intre 67%-80% din media U.E..
   ,, Totul este ca aceste ritmuri sa se pastreze pe o perioada prelungita , de cca 20-30 de ani . ,,
   In mentinerea acestui ritm sustinut un factor important este tocmai emigaratia . Asupra acestui aspect as dori sa fac o expunere schematica extrem de simpla .
   Astazi in 2008 avem un export net de forta de munca dar acest lucru nu va mai dura mult . In momentul in care salariile vor deveni suficient de atractive Romania va deveni tara tinta a emigratie .
   In acel moment vom putea si noi sa impunem criterii de emigratie , sa limitam sau sa relaxam fenomenul dupa propriile necesitati economice inventand diverse argumente .
   Daca in 2017 vom atinge un P.I.B. de 50% din media U.E. implicit salariul mediu va fi apropiat de media U.E. iar acest fapt va fi deja un element care va defini Romania ca tara atractiva din punctul de vedere al emigratiei.
   In acest punct vom putea si noi beneficia de un surplus de forta de munca ieftina si specializata pentru a ne putea sustine ritmul de crestere economica .
   Mai mult emigantii romani de astazi vor reveni cu siguranta intr-un numar mare . E greu de crezut ca acestia vor ramane in tarile de adoptie in conditiile in care aceeasi bani ii vor putea castiga in tara .
   Deja se vorbeste printre emigrantii din vest de salariul limita de 1000E . Sub acest salariu scazand cheltuielile vietii in vest emigratia nu mai este rentabila la momentul 2008 . Cunosc personal exemple de muncitori romani din constructii intorsi in tara care castiga mai mult decat castigau in vest. Fenomenul este incipient si nu are trecere ca si subiect de discutie dar sunt convins ca Romania este o tara in care se aplica aceleasi legi brute ale economiei.
   Legat de ,,tragedia emigratie ,, eu o consider doar o metoda de a folosi mai eficient la un moment dat propriile resurse economice .
   Evident multe aspecte tin de partea umana a fenomenului insa este o etapa istorica pe care trebuie s-o parcurgem .
   Un alt aspect important este dat de legatura dintre emigratie si deficitul contului curent .
   In 2007 deficitul contului curent a ajuns la 16,87 miliarde E ceea ce reprezinta 13,9 % din P.I.B. . In aceste conditii fara aportul valutar al emigrantilor este greu de crezut ca vom putea sustine un ritm de crestere economica de 6% in 2008 . Astfel desi plecati sa contribuie la dezvoltarea economiilor unor alte tari mai avansate , emigrantii sustin din plin cresterea economica a Romaniei .
   Momentul in care emigrantii vor suplini deficitul de forta de munca din Romania nu este insa departe .

  29. beranger Says:

   @vbabiciu: “Indivizi de asemenea speta (cirlovacristian=emigrantul)…”

   Tovarase Babiciu, chiar nu ato observat ca cele doua persoane mentionate au opinii adesea DIAMETRAL OPUSE? Cu asa “analisti”, ce sa mai vorbim…


   @Mihnea Georgescu (dar si @cirlovacristian): “Din perspectiva dezvoltarii durabile, nu este aceasta consecinta unei politici gresite? Cum ne va influenta “caderea dolarului”?”

   Pai o sa ne influenteze tovarasi, ca daca suntem tampiti si stam cu mana intinsa la ramasitele (in sensul de scursuri, ca firmele serioase nu prea s-au bagat aici) care vin chipurile sa investeasca la noi, si nu’s cum se face (ba stiu), dar in orice sens variaza o moneda straina, Romania intotdeauna are de pierdut!

   Pentru proletarii din toate tarile: The United States of Anomaly.

  30. TRAIAN BASESCU incepe sa instaureze regimul autoritarist « MariaBarbu Weblog - idee şi expresie Says:

   […] TRAIAN BASESCU incepe sa instaureze regimul autoritarist Filed under: Leadership, Lumea de azi, Politica — Maria Barbu @ 12: 20. pm. Am reflectat asupra a ceea ce s-a intamplat zilele trecute, cand presedintele Romaniei a vituperat impotriva ziaristilor care ii “ataca” familia, impotriva mogulilor de presa si a televiziunilor care indraznesc sa mai aiba si alte opinii decta cele prezidentiale, ceea ce este intolerabil pentru domnul presedinte Traian Basescu, fost democrat, actual popular, viitor dictator! (Poate ca abia dupa aceasta perioada, va putea fi cu adevarat apreciata presedintia inteligenta si echilibrata a lui Ion Iliescu!) […]

  31. cirlovacristian Says:

   @beranger
   Nu Romanii stau cu mina intinsa ci anumiti politicieni care au fel de fel de interese personale dar acre nu coincid nici pe departe cu cel national-exact ca faza in care-i asteptam pe americani de zeci de ani,inca putin si implinim un secol de antecamera.
   Ceea ce am prezentat este o fractiune de 0,001% din marele adevar-oricum este o parere strict personala dar poate fi adevarata.

  32. cirlovacristian Says:

   @radualexandrupsd3
   Dezvoltarea Durabila,din punctul meu de vedere,este o “chestiune” complexa si trebuie tratata ca atare in sensul ca exista o relatie de interdependenta intre toate componentele de pe “verticala si orizontala”-o asemanare,ce-i drept,fortata ar un copac sau chiar un OM.
   Asa cum va “uitati” dv peste Dezvoltare Durabila,aveti in vedere doar una sau doua componente-nu discutam de importanta lor.Este prea simplu sa fie doar atit.Acea “crestere” de care dv ati pomenit trebuie sa aiba in spate o “justificare”.
   Ipoteza:
   Daca avem o cifra de afaceri de un milion de euro si cheltuieli de 999.999 euro atunci avem profit doar de un euro.Cu toate ca cifra de afaceri a crescut de la an la an dar si cheltuielile au crescut.In aceasta perioada s-au facut investitii peste investitii.
   Se justifica investitia si cresterea cifrei de afaceri?Nu.
   Tocmai de aceea este mai indicat sa actionez in sens de a reduce cheltuielile ca sa marim profitul.Sa reducem cheltuielile inseamna sa luam fiecare componenta in parte si sa o analizam chiar sa si prognozam sau sa impulsionam la nivel de unitate.
   Este usor sa “trasam” o strategie dar este greu sa ne tinem de ea si atunci trebuie sa efectuam schimbari din mers.
   Oricum eu sunt adeptul vechilor “cincinale” deoarece in primul rind nu era asa haos si aveau in vedere o anumita forma de protejare a viitorului.

  33. vbabiciu Says:

   @cirlovacristian

   Nu vreau sa crezi ca te “urmaresc”, insa ai facut o mica greseala : profitul nu rezulta din diferenta intre cifra de afaceri si cheltuieli. Adica este gresit sa spui :
   “cifra de afaceri” minus “cheltuieli” = “profit”. In rest sunt de acord cu ce scri.

  34. bucur Says:

   @ MIHNEA GEORGESCU

   DESPRE $$$

   Sunt afectat direct de devalorizarea dolarului in raport cu Euro si Yenul Japonez insa sa sti ca ceea mai mare paritate de devalorizare o are in raport cu Yuanul Chinezesc.

   In primul rand asa cum cred ca banuiesti este o actiune provocata . In Romania intr-adevar nu se prea dau asemenea stiri pentru ca nu aduc audienta insa prim ministrii si sefi de state din intreaga lumea au luat atitudine fata de aceasta devalorizare fortata a dolarului.

   Motivul e foarte simplu. Americanii detin controlul OPEC automat pretul petrolului este in dolari . Ultimul pret al petrolului ramas ieri in bursa afisat era 106,2 $ /oil baril. Daca dolarul nu ar fi supus acestei proceduri de devalorizare fortata probabil ca pretul real al uni baril de petrol ar fi undeva in jurul cifrei de 98 $ /oil baril. La nivel mondial se tranzactioneaza zilnic aproximatix 8 de milioane de barili in actiuni de vanzare -cumparare si nu numai. Acum e simplu, reiese o diferenta de 8,2$/ baril —-Ia gandeste-te ORI X 8 milioane de barili ajungem undeva la 65 de milioane de doalari zilnic . Cam atat costa razboiul din Iraq si Afganistan intr-o saptamana .
   Bani care unde crezi ca se duc ???

   Cu deosebit respect ,

   Tiberiu Bucur

  35. Petrisor Says:

   Domnule Ion Iliescu, ce parere aveti despre “reconpensa” de 16.500 USD pentru uciderea lui Teo Peter? :( Nu este revoltator?

  36. Mihnea Georgescu Says:

   @Bucur
   Mulţumesc pentru datele foarte interesante. Asta confirmă părerea mea că deprecierea dolarului va duce la adâncirea decalajelor sociale. America trece printr-o criză asemănătoare cu cea din 1929.

  37. emigrantul Says:

   NU CONFUNDATI EMIGRANTII CU MUNCITORII SEZONIERI

   EMIGRANTII ROMANI CONTRIBUIE TOT LA FEL DE MULT LA DEZVOLTAREA ECONOMICA A TARII NOASTRE CA SI MORTII DIN ACCIDENTELE DE CIRCULATIE

   CITAT: radualexandrupsd3
   “desi plecati sa contribuie la dezvoltarea economiilor unor alte tari mai avansate , emigrantii sustin din plin cresterea economica a Romaniei.”

   Ca raspuns voi da urmatorul citat:
   CITAT: EVZ, Comentariu: Tudor Ratiu, Data: 2008-02-03 07:06
   “Cei de care vorbiti nu sunt emigranti, sunt muncitori sezonieri. A nu se confunda…Emigrantii isi parasesc tara de origine impreuna cu familiile. Ei isi fac domiciliu stabil in tara de destinatie, isi cauta loc de munca stabil, platesc taxe, cu timpul isi cumpara locuinte, dobandesc cetatenia tarii gazda si se integreaza in societatea care i-a primit. In nici un caz nu trimit sume mari de bani in Romania deoarece banii le sunt necesari in tara unde s-au stabilit. A merge la lucru temporar, nu inseamna a emigra.”

   Cu alte cuvinte emigrantul pur = paguba clara pentru Romania. El si familia sa sunt persoane definitiv pierdute ca si cum ar fi decedat cu totii intr-un accident.
   Pe de alta parte, muncitorul sezonier este un amarit care lucreaza pe salarii situate aproape de minimul posibil. El face eforturi sa obtina statutul de emigrant, asta este visul sau. Banii trimisi in tara au caracter temporar de sustinere a familiei pina in momentul cind zilierul nostru isi face un rost acolo unde lucreaza (gaseste un servici mai bun) si poate sa-si aduca familia, dupa care se transforma si el intr-un emigrant si cu asta totul s-a terminat. A murit pentru Romania.

  38. emigrantul Says:

   1) CU O CRESTERE ECONOMICA SUSTINUTA DE 4% (DUBLA FATA DE MEDIA UE = 2%) NU FACEM NIMIC!
   Vom ajunge la PIB-ul Portugaliei in 2042, la cel a Greciei in 2060 si la cel al Germaniei in 2065

   2) PENTRU O CRESTERE DE 5.5%,
   ajungem la PIB-ul Portugaliei in 2027, la cel a Greciei in 2037 si la cel al Germaniei in 2040

   3) PENTRU O CRESTERE DE 6.7%,
   ajungem la PIB-ul Portugaliei in 2022, la cel a Greciei in 2029 si la cel al Germaniei in 2032

   4) LA O CRESTERE DE 6.7% pe 2008 urmata de o scadere liniara a sa cu 0.3% pe an, nu vom atinge niciodata nici macar PIB-ul Portugaliei desi pina in 2023 vom avea crestere economica superioara lui 2%. (S-a presupus ca odata ce ajungem la 2% continuam cu acest procent fara a mai scadea cu 0.3% pe an).

   VARIANTA (4) MI SE PARE CAZUL CEL MAI REALIST DEOARECE ODATA INTEGRATI IN UE TREBUIE SA NE ALINIEM LA CRESTEREA ECONOMICA A ACESTEIA NEPUTIND RAMINE MULT TIMP CU CRESTERI FOARTE MARI.

   Datele de intrare folosite sunt urmatoarele:
   PIB_Romania_2007=11100; Posibile cresteri economice sustinute: 4%, 5.5%, 6.7%
   PIB_Germania_2007=34400; Crestere economica sustinuta 2%
   PIB_Grecia_2007=30500; Crestere economica sustinuta 2%
   PIB_Portugalia_2007=21800; Crestere economica sustinuta 2%
   unde PIB-urile reprezinta estimari ale CIA pe anul 2007.

  39. vbabiciu Says:

   Domnule Presedinte, am pus o intrebare care se refera la Basescu pe blogul meu. As dori parerea dumneavoastra.

  40. cirlovacristian Says:

   @vbabiciu
   este adevarat.am gresit.
   venituri minus cheltuieli egal profit
   va multumesc pentru atentionare

  41. Ovidiu Says:

   Cititi un articol interesant Elena Basescu

   Cer scuze.

  42. cirlovacristian Says:

   @emigrantul
   @radualexandru

   Domnilor eu cred ca puneti accentul prea mult pe o singura “ramura” a Dezvoltarii fiea si durabila.
   Chiar nu inteleg de ce?
   Sa presupunem ca vom avea o crestere economica mult mai mare -de 15% spre exemplu-si o sa fim bogati material.Ce fericire mare.Dar nu vi se pare ca suna a becalizare-termen foarte important in procesul dezvoltarii durabile.
   Asa cu PIB-ul acesta mic pe care-l avem eu am observat ca nu suma de bani este problema ci mai degraba cum sunt cheltuiti acesti bani.
   Va pot oferi o gramada de exemple dar osa ma opresc doar la doua-trei si anume:
   1.medicamente-sau anumite medicamente- gratuite pentru cei asigurati,pensionari,copii,someri,etc…..FALS.Tot mai platim o cota parte.De ce?
   2.spitalele,gradinitele,scolile,parcurile,etc… se renoveaza sau intra in proces de reparatii capitale an de an-un lucru bun.Dar cu ce costuri?Dar ce lucrari sunt fizic realizate si ce lucrari sunt platite asa din “burta”?De ce sunt platite?Apropo un sens giratoriu costa aproximativ 100 mil.lei.dimensiuni de 3-5 metri in diametru.
   3.In fiecare an demnitarii tarii gasesc de cuviinta “sa-si mai schimbe” din vechiturile de acum un an.De curiozitate cine cumpara “vechiturile”de anul trecut?La ce pret?Ce se intimpla in secunda urmatoare cu acele “vechituri”achizitionate?

   Pai putem sa avem noi PIB-ul de nu stiu cit,cu o crestere exorbitant de mare si irealistica,dar daca avem asa cheltuieli de “mici” nu cred ca merita sa mai discutam.

  Leave a Reply

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s


  %d bloggers like this: