ANIVERSARE

 

 

In primul rand multumesc tuturor blogerilor pentru urarile transmise cu prilejul zilei mele de nastere, pe blogul meu sau pe blogurile personale.

 

In cursul diminetii, la biroul meu senatorial si de fost Presedinte din strada Atena am fost vizitat de un numar mare de prieteni si de simpatizanti care au tinut sa ma felicite direct.

 

Le multumesc inca odata si pe aceasta cale. Aceleasi multumiri pentru cei care mi-au adresat felicitari la Grupul PSD din Senat.

 

               

              DSCF0311  MTL_0117  DSCF0315

O surpriza placuta – am primit un telefon de la Bruxelles, de la un prieten american – Lester Brown care m-a felicitat, cu prilejul aniversarii. El se afla la  Bruxelles pentru lansarea europeana a ultimei sale carti – Plan B  (vol.3).

Acum 2 ani am participat si eu la lansarea celui de-al doilea volum al acestei lucrari – in acelasi context – in sediul Parlamentului European. Ulterior, la invitatia mea, Lester Brown a venit in Romania unde  a fost lansata editia in limba romana – publicata de Editura Tehnica ( editura care a publicat inca din 1987 cele mai multe din lucrarile sale). Pentru volumul al treilea al lucrarii Plan B – deoarece Lester Brown ne-a transmis spaltul lucrarii originale, inaintea intrarii la tipar – Editura Tehnica se afla in faza finala cu traducerea ei in limba romana si in curand va fi in masura sa se lanseze pe piata. Dealtfel l-am informat pe Lester Brown ca, de curand, am avut prilejul sa vorbesc despre unele idei din carte la emisiunea MERIDIAN, de sambata realizata de prof. Anton Caragea la postul TV. N24.

 

Nici astazi nu pot ramane departe de problemele supuse discutiilor…

 

Printre altele, in legatura cu ramanerile in urma din punct de vedere tehnologic si problema decalajelor de dezvoltare care insoteste intreaga istorie a capitalismului ( teme abordate pe blog de emigrantul ; Bibliotecaru si beranger, Lester Brown are o reflectie interesanta, inca din vol.2 al Planului B. Aceasta idee o reia si in vol.3. El se refera la agravarea conflictului dintre civilizatia industriala si factorii de mediu ( epuizarea resurselor si poluarea – inclusiv efectele asupra schimbarilor climatice) odata cu dezvoltarea, din ultimii ani a unor tari precum India si China.

 

Concluzia lui este ca aceasta civilizatie de tip occidental pe care o copiaza toate tarile slab dezvoltate – este neextrapolabila pentru tari precum India si China dar si pentru celelalte 3 miliarde de oameni din tarile slab dezvoltate. Mai mult – in conditiile globalizarii, acest model de societate devine tot mai putin viabil chiar si pentru lumea occidentala. Deci, se impun masuri, la scara mondiala, pentru a produce schimbari radicale in mecanismele de functionare a acestei societati “ consumiste”, care a devenit o societate a risipei. ( De altfel, cel de-al 4-lea “Raport” al Clubului de la Roma se intitula “Sa iesim din epoca risipei”) la care ar fi de adaugat faptul ca , pe langa acest aspect al raporturilor societatii cu mediul, un aspect la fel de grav este polarizarea sociala – decalajele grave dintre bogatii si saracii lumii – ( sursa cea mai periculoasa de instabilitate si conflicte sociale din lume) – polarizare generata de legile de functionare a pietii si deci a economiei capitaliste. Este o tema de maxima actualitate.

Advertisements

27 Responses to “ANIVERSARE”

 1. cezarpesclevei Says:

  Sunt bune si aniversarile. Daca ma iau dupa zodiac, sunteti un peste ca si mine. Au pestii astia un stil. Il simt si in mine uneori. Suntem geniali, d-le Iliescu…

 2. vbabiciu Says:

  @ Presedintele Iliescu

  As vrea sa-mi confirmati sau dimpotriva, sa-mi infirmati, dupa caz. Tarile nordice sunt cu un pas inaintea tuturor celorlalti pe acest drum al “iesirii din epoca risipei” si as forta putin, pe acest drum al noului comunism mondial. Nu stiu daca m-am exprimat corect dar asta este parerea mea. Chiar si temele dezbatute in Raportul de la Roma sau scrierile lui Lester Brown, inteleg ca apeleaza la constiinta individului ca factor decisiv pentru intelegerea fenomenului, si ulterior pentru schimbarea spre o lume “mai buna” ??? oare????

 3. ioghit Says:

  La Multi Ani!

 4. cirlovacristian Says:

  ”…polarizarea sociala …. Este o tema de maxima actualitate.”
  Bine spus.Și nu contează de care parte a baricadei ești.

 5. vbabiciu Says:

  @Presedintele Iliescu

  4 martie : La multi ani sotiei!

 6. Bibliotecaru Says:

  Aşa da, cădem pe aceleaşi păreri. Am să adaug că deja există un colos numit SUA care a făcut un salt extraordinar pe seama consumului de resursă şi, părerea mea, că cele două războaie plus războiul rece est/vest a consumat, într-o sută de ani, resursa pentru un mileniu. Recunosc că nu l-am citit pe Lester Brown, dar recunosc dintr-o privire problematica abordată.

  Domnule Iliescu v-aş recomanda să păstraţi casetele de la aceste zile festive. Bănuiesc că exista pe la SPP şi cele mai vechi. Am observat că multă lume vă priveşte cu o iubire duioasă, o iubire meritată, aş spune eu. Am mai observat că aţi primit urări de bine şi cuvinte frumoase de la membri ai partidelor care sunt în conflict politic cu PSD, ceea ce nu foarte multă lume poate spune.

  Revin cu aceiaşi problemă, sper să-mi iertaţi insistenţa, este momentul să vă pregătiţi urmaşul politic. Nu mă refer neapărat la un om anume ci la o modalitate de a face politică care este în pericol de dispariţie. Domnule Ion Iliescu, este momentul să fiţi profesor la o şcoală-pepinieră cu tineri PSD-işti şi nu numai PSD-işti. Astăzi este mai important ca oricând ca cei implicaţi în politică să înţeleagă că lupta nu înseamnă o bătaie pe domenii personale ci pe principii şi, mai ales, că finalul luptei politice înseamnă colaborarea şi nu divergenţa.
  Din păcate politica românească se degradează şi, paradoxal, se desparte de bazale sale doctrinare. Dacă nu se face ceva acum, în foarte scurt timp politica nu va mai fi liberală sau democrată sau socială sau conservatoare sau… ci Partidul lui cutare şi a lui cutare… Cât mai este timp, trebuiesc pregătiţi oamenii care vor schimba, peste 4 sau 8 sau 12 sau 16 ani, această generaţie politică.

 7. vbabiciu Says:

  @Presedintele Iliescu

  2 teme de dezbatere pe noul meu blog in legatura cu dumneavoastra. http://vbabiciu.wordpress.com

 8. emigrantul Says:

  RISIPA ESTE MOTORUL ECONOMIEI CAPITALISTE

  Ca sa justific afirmatia dau un exemplu:

  Acum cind toata lumea are telefoane celulare cu dimensiuni reduse, usor portabile, Nokia Cluj a demarat o productie de 157 680 000 mobile pe an (5 bucati pe secunda dupa cum spune conducerea fabricii) care nu fac altceva decit sa inlocuiasca telefoanele portabile luate de oameni in urma cu mai putin de doi, trei ani. Aduc noile modele vreun plus real de functionalitate din punct de vedere al satisfacerii nevoilor clientului. Evident nu! Perioada adevaratului progres, cind mobilele au fost micsorate suficient pentru a incapea usor in buzunar s-a incheiat prin 2002-2003. De atunci se face risipa cu productia, lumea neavind o nevoie reala pentru schimbarea celularului. Oamenii sunt indusi in eroare prin diverse reclame si in final se trezesc ca au dat banii pe un aparat care are doar niste jocuri inutile in plus fata de vechiul lor telefon.

 9. superpaul Says:

  La Multi Ani !
  La Multi Ani !
  Sanatate si multi bani\ Scapati tara de golani\ Si de-atatia sarlatani\
  Economie de piata\ Ca romanu-i plin de viata\
  Capitalism adevarat\ Nu ceva de-artizanat\
  S.U.A. E ORGANIZATA\ Ar trebui imitata\
  Opriti sinucigasii\ Si inchideti toti borfasii\
  Prea mult sange pe sosele\
  Si gropi de cadem in ele\
  Justitie-adevarata\ Nu de-antregul cumparata\
  Mai sus cu democratia\ Si mai moale cu hotia\
  Jos cu armele de foc\
  Sa aducem flori in loc\
  Ca romanu-i cam smucit\ Si e greu de potolit\
  Sa ramaneti peste ani\
  Ca un adevarat ostean\
  Sa aveti numele “Cel Bun”\
  Nu “Cel Exagerat de Bun”\
  Sa fiti “Ce Inteligent”\
  Nu “Ce mult prea Indulgent…”

 10. cristinaorha Says:

  Cu intarziere pentru Romania, dar inca in timp in Canada, va urez, d-le Presedinte, un calduros ‘La Multi Ani!’, numai fericire, sanatate, noroc, si nu in ultimul rand putere pentru a lupta in continuare pentru binele Romaniei!

  Cristina Orha

 11. emigrantul Says:

  O PRECIZARE PRIVITOARE LA REVOLUTIA ROMANA SI COMUNISM
  —————————————————————————————–
  //Citat ION ILIESCU
  “In conditiile prabusirii de sistem la scara internationala, chiar sa fi vrut cineva, nu ar fi putut sa salveze un regim prabusit in mod dramatic.
  Structura autarhica, pe de o parte, a economiei centralizate de stat, conectarea ei la o piata internationala neperformanta ( a CAER) a facut-o necompetitiva in contextul intrarii noastre in noua conjunctura internationala, respectiv pe o piata cu exigente superioare.”

  Comentariu al userului “emigrantul”
  Da, aici poate aveti dreptate in sensul ca s-ar fi declansat o operatiune militara impotriva Romaniei menita sa inlature de la putere pe Nicolae Ceausescu si sa-l inlocuiasca cu un presedinte marioneta.
  Totusi, in lipsa unei asemenea atac armat regimul comunist ar fi rezistat cu brio ba s-ar fi si intarit prin prezentarea la televizor a degringoladei economice prin care treceau statele vecine.
  Unul din factorii pentru care comunismul a reusit sa se mentina in Cuba si Coreea de Nord este tocmai supravietuirea acestor state socialiste pina in momentul 1991-92 cind devenise evident ca economiile tarilor din Estul Europei sunt in cadere libera si deci capitalismul postdecembrist este un esec.

  Raspuns ION ILIESCU
  Consideratiile dvs. cum ca regimul Ceausescu ar fi putut “rezista cu brio” in conditiile prabusirii sistemului in toate tarile din jur – sunt fara temei.
  Atunci va intreb – de ce nu a rezistat ? ( pentru ca Romania a fost ultima in acest proces, dupa ce avusesera loc schimbari in toate celelalte tari – si nu a avut loc nicio interventie militara straina).//

  —————————————————————————————
  Domnule Presedinte,

  In data de 22 Dec. 1989 nu era clar pentru romani ce s-a intimplat in tarile din jurul nostru si nu era limpede daca tot partidele comuniste sunt la conducere sau nu. Cu toate ca Revolutia Romana a fost ultima ea a avut loc in aceeasi perioada cu celelalte schimbari din Europa de Est adica intr-un moment cind efectele reformei din statele vecine nu puteau fi evaluate.

  Daca totusi, Mihail Gorbaciov esua la sfirsitul lui 1989 in tentativa sa (in realitate reusita) de inlaturare a lui Nicolae Ceausescu prin instigarea Revolutiei Romane, atunci ii mai raminea optiunea militara ce avea toate sansele de rasturnare a regimului comunist din tara noastra. Totusi, in conditiile cind regimul comunist rezista cumva pina prin 1991-1992 supravietuirea sa ulterioara era o chestiune simpla, opozitia interna din partea oamenilor nemultumiti scazind la zero pentru simplu motiv ca romanii ar fi vazut dezastrul economic prin care trec vecinii nostrii, ar fi urmarit la televizor pe canalele Bulgare, Unguresti sau Rusesti (si bineinteles la TVR): grevele, miscarile de protest, ar fi vazut cum sute de mii de oameni sunt dati afara din intreprinderi si lasati pe drumuri, etc. Cheful de revolutie trecea!

 12. cirlovacristian Says:

  @D-lui Ion Iliescu

  Citesc și nu mă dumiresc,sincer.Dacă ar fi să ne uităm la ”context” este ”ceva,ceva” de înțeles dacă ne uităm punctual și aici este ”ceva,ceva” dar luat așa per ansamblu,adică GLOBALIZAT-un termen relativ modern-nu cred că au/am înțeles partea cu ”…..polarizarea socială….” sau dacă au înțeles este posibil să o interpreteze greșit,unii dintre noi.
  Spre exemplu eu cînd am auzit de polarizare imediat m-am gîndit la un ION pozitiv și la un ION negativ(cred că a fost o glumă nesărată dar ”Putin” adevărată).Pe lîngă ”finlandizare” mai adăugați : ”globalizare și echilibru” poate totuși vor înceta neînțelegerile și atacurile ambele fără buna știința a ”interpreților”.Cred că este mai ușor cu ”adversarii și dușmanii” clasici.

 13. radualexandrupsd3 Says:

  D-le Presedinte,
  La multi ani , multa sanatate si va doresc sa va pastrati acelasi tonus politic , prin care reusiti sa dati consistenta demersurilor politice asumate.
  Multumesc pentru raspunsurile acordate .
  Le-am privit ca pe o provocare in initierea unui proces de cunoastere si intelegere .
  Totusi nu sunt convins ca am inteles prea bine anumite aspecte insa sincer m-am straduit .
  M-am preocupat mai intens de problematica anilor 90 si am cautat sa inteleg mai bine acest capitol de istorie recenta .
  M-a preocupat mai ales capitolul ,, Romania in noul context european .Redefiniri si optiuni strategice ,, din volumul d-stra ,, Integrare si globalizare .Viziunea romaneasca ,, scris in anii 90.
  As sublinia un citat din acest capitol :
  ,, Dupa cum se stie , exista autori care includ in sfera acestui termen ( Europa centrala ) , doar trei, cel mult patru dintre noile democratii europene .Iar unii reprezentanti ai tarilor in cauza au simtit nevoia sa acrediteze ideea ca acest spatiu s-ar sfarsi nu mai departe de granita lor estica . Sub motiv ca o imaginar conceputa linie de demarcatie intre Europa Centrala si de Est ar traversa anumite tari , ei sustin ca ar fi necesara fragmentarea acestora ,,
  Am fost curios sa-i descopar pe acesti autori.
  Am descoperit o disputa extrem de laborioasa pe teme culturale , economice , de istorie a religiilor , politice si comparatii complexe pe diverse tipuri de strategii legata de aceasta linie imaginara , care ar separa chipurile Europa de Centrala de Europa de Est .
  Temele mi s-au parut destul de condimentate .
  Totusi ele au avut un ecou diplomatic . Aceste teme au capatat diverse nuante , in diverse diplomatii si in diverse momente .
  Aceasta face din integrarea in NATO si EU un proces mai complex , a carui reusita nu a fost o simpla parcurgere de etape .
  Reusita acestui proces a fost rezultatul unei viziuni politice pe termen lung si a unei profunde intelegeri a contextului istoric in care ne aflam .
  Aceasta reusita trebuie atribuita celor care au initiat si condus acest proces pana la punctul in care integrarea in NATO si UE a devenit o certitudine .
  Astazi in 2008 din perspectiva noastra de stat membru NATO si UE , Planul de dezvoltare durabila pana in anul 2025 , postat pe blog capata o noua consistenta .
  Adoptarea unei strategii de dezvoltare pe termen lung devine fireasca , iar stabilirea unui obiectiv strategic national pe termen lung in plan economic are deja carecteristicile unei noi etape istorice .
  Datorita unor conjuncturi istorice de cele mai multe ori nefavorabile , avem de recuperat anumite decalaje aparute in dezvoltarea societatii noastra fata de societati mai favorizate de istorie.
  Din noua perspectiva ne putem permite un alt tip de abordari pe diverse teme politice .
  Evident debutul in UE , nu a fost unul fericit .
  Am fructificat la minim noile oportunitati aparute , datorita unei puteri haotice in care scandalul permanentizat tine loc de politica de stat .
  Dincolo de o identitate politica de stanga , recunosc sincer ca din scena politica nu inteleg mare lucru iar evenimentele politice mi se par extrem de stranii .
  Sunt convins ca aveti un alt nivel de intelegere si evident o strategie fata de acestea .
  Totusi ca o opinie personala cred ca dupa o reusitele de pana acum , rezultatul este previzibil .
  Nu doresc sa-mi pronunt opinia fara un studiu prealabil dar asocierea cu Lester Brawn si ultima sa carte Plan B poate constitui un nou prilej de meditatie .

 14. vbabiciu Says:

  @Bibliotecaru

  Mi-a placut exemplul tau cu masinaria japoneza. :) Totusi, revenind la “tehnologie”, sigur ca o putem cumpara. Daca avem bani. Daca nu mai dam banii pe produse de import din “Carrefour” s-ar putea sa avem vreodata bani si pt. “hi-tech”. Sau putem face precum chinezii care usor, usor “sustrag” tehnologiile de fabricatie. Ideea este ca din punctul meu de vedere, batalia a fost castigata de anumite tari, prin faptul ca, in urma cu ceva timp, au inteles incotro se indreapta omenirea si au investit in programe de invatamant, educatie si cercetare. Nu in crenwursti importati din Filanda…:) Chiar daca, vreodata, ne-am apuca sa fabricam, folosind tehnologie cumparata sau “sustrasa”, decalajul se va mentine pt ca noi, cel putin deocamdata, nu avem o baza solida. Ne lipseste fundatia. Care se cheama : invatamant performant, educatie performanta, cercetare performanta. Mai rau : datorita decalajelor economice existente, migratia oamenilor de valoare, se face intr-un singur sens : de la saraci- la bogati. Faptul ca acum noi beneficiem de acces la aproape toate tehnologiile inalte, este rezultat al importului, care devine posibil prin exportul resurselor – materii prime, exportul fortei de munca – de cele mai multe ori performante, prin bani veniti la buget ca urmare a vanzarii unor “fabrici si uzine” sau orice se poate vinde, si prea putin prin investitiile straine in Romania. Noi nu am avut tehnologia sa modernizam fabrica de tractoare sau stiu eu Intreprinderea de Masini Agricole, sa facem niste utilaje performante unde la un moment dat chiar eram “jucatori”. …ori sa ne gandim la componente de ultima generatie pe baza de siliciu….

 15. luciancomunistu Says:

  Domnule fost presedinte:

  Acuma ca a trecut iar ziua mareatza in care v-ati nascut, eu va rog sa meditatzi putin si la cei pe care i-ati uitat.

  Adica la toti cei pe care ii considerati golani si animale si mai stiu eu cum si sa veniti la un canal de televiziune cu o cerere de iertare.Poate uneori sint si ei tot oameni ca si DVS., NU STIU DACA MA INTELEGETI: OAMENI !

  Cred ca asta face parte din ECHiLIBRU ?

 16. hombre2007 Says:

  Fascinant personaj Lester Brown. Tocmai am citit despre el o relatare interesanta pe blogul d-nei Corina Cretu:
  http://corinacretu.wordpress.com/2008/03/04/intalnire-cu-lester-brown/

 17. cirlovacristian Says:

  @lucian comunistu
  sa ierte cine pe cine si de ce?

 18. emigrantul Says:

  Citat:
  “Dacă nu se face ceva acum, în foarte scurt timp politica nu va mai fi liberală sau democrată sau socială sau conservatoare sau… ci Partidul lui cutare şi a lui cutare…” (bibliotecarul)

  Aveti dreptate, poate nu peste mult timp vom avea spectrul politic compus din entitati ca: Partida lui Dinu Camataru (PDC), Clanul lui Grigore Argint (CGA) sau Echipa lui Nea Gigi (ENG), etc.
  Motivele pentru care oamenii vor vota pe unul sau altul ar putea fi din cele mai diverse asa cum sunt date unele argumentatii mai jos:
  Daca vad spre exemplu ca Dinu poseda o masina suflata in aur si batuta cu nestemate iar in loc de geamuri are vitralii cu geam de smarald straveziu, atunci poate votez cu el condiderindu-l o persoana inventive, inteligenta si care totodata stie sa atraga bogatia si prosperitatea. Mesajul sau potrivit caruia Romania va ajunge tot ca masina sa (daca este ales presedinte) mi se va parea perfect credibil.
  Sau poate ma decid asupra lui Argint care si-a construit casa dupa modelul Mausoleului de la Marasesti si a acoperit-o cu tabla de argint pur in care sunt stantate modele ale monedelor de 1 euro si 1 dolar. Mausoleul unde locuieste ma duce la idea ca Argint este un mare patriot iar acoperisul la concluzia ca sties sa atraga capital adica nu este un simplu afacerist semianalfabet care si-a ridicat un palat la limita prostului gust doar pentru a impresiona.
  Sau poate, cine stie, il votez chiar pe Nea Gigi pentru simplu motiv ca mi se pare impozant si impunator al respectului absolut atunci cind tine discursuri din jiltul sau ornamentat cu flori de aur electrolitic 100% (refuz sa cred ca sunt doar poleite cu metal pretios).

 19. vbabiciu Says:

  @Emigrantul

  Ai putea sa dezvolti putin? Unde incepe “Risipa” si unde se termina “Necesitatea”?
  Cine ar trebui sa stabileasca chestiunile astea? Era sa zicem ok ca oamenii sa se plimbe acum in carute ca sa nu apara “Risipa” ? Sau era ok sa ne plimbam toti in masini tip vechea Dacie? Aveam nevoie de air-baguri, de cai-putere, de sonorizare hi-fi, de servodirectie? Faza este, dupa parerea mea, ca cel putin deocamdata, nu se ofera o alternativa viabila la risipa de care pomenesti, respectiv la societatea de tip capitalist. Si probabil pana nu se va indeplini dorinta CFR ului, aceea ca lumea sa fie condusa de un grup relativ restrans de oameni, nici nu va fi posibila stoparea risipei. In momentul i care Noua Ordine Mondiala se va fi indeplinit, sunt convins ca actualele probleme cu care ne confruntam vor fi inlocuite de cu totul altele. Poate generatiile viitoare vor lupta pentru eliminarea RFID urilor din corp….

 20. vbabiciu Says:

  @cirlovacristian

  E adevarat ca nici eu nu am inteles, dar ce conteaza?

 21. mihaelatrifan Says:

  V-am privit ieri, Domnule Presedinte, in timp ce erati inconjurat de tinerii reporteri, ca de obicei uimindu-ne cu spontaneetatea dumneavoastra de neegalat. Reuseati ca de obicei sa induceti acea atmosfera degajata , greu de abordat la actalii politicieni, care nu prea va “calca pe urme”, oricat de nedrept li s-ar parea dumnealor…Era modul simplu de a discuta cu orice om,la orice nivel, asa cum v-am vazut de atatea ori, era calea cea mai scurta de a ajunge la inima persoanei din fata dumneavoastra. Poate tocmai de aceea se aduna in fiecare an atata lume sa va transmita un gand bun, sa va ureze de aproape ‘La Multi Ani!’ Simt o mare bucurie… Astazi si cei care erau “de partea cealalta” realizeaza ca ramaneti cel mai valoros om politic al Romaniei de dupa 1989 si, in sinea lor , chiar daca nu recunosc intotdeauna, raman muti de uimire cum de s-au lasat cuceriti de optimismul dumneavoastra molipsitor.Sau cum spunea o doamna simpatica astazi, “Sunteti delicios”…As vrea sa traiti mereu asemenea momente ca si cel de astazi,sa va bucurati de fericirea celor din jur,astfel fiind mereu fericit.Multa sanatate,Domnule Presedinte, LA MULTI ANI Mihaela Trifan , FOCSANI

 22. omul Says:

  1.
  Motorul economiei de piata este consumul. Imi amintesc ca dupa 11.09.01 , chiar Bush, presedintele , a indemnat pe concetateni sa iese din casa, sa faca cumparaturi. Este o interventie subtila a statului in economie, in legea cererii si ofertei. Nu cred ca a primit reprosuri nici din partea producatorilor , nici a consumatorilor.
  Impactul consumului asupra resurselor , a mediului , prapastia dinte lumea bogata si saraca, sunt teme de actualitate ale forumurilor , cluburilor, G8, ONU, UE etc. iar aceste abordari au inceput dupa anii ’70 din secolul trecut , nu este nimic nou sub soare.
  2.
  La noi , Ion Iliescu este sinonim cu PSD , cum familia Bratianu cu PNL, Iuliu Maniu cu PNT, Cornelu Coposu cu PNTCD. Glumind , domnul Iliescu neavand copii , a trebuit sa-l infieze pe Adrian Nastase si sa-l respinga pe M. Geoana , nu vrea sa aiba doi copii , ii ajunge unul.

 23. Bibliotecaru Says:

  @ emigrantul
  Cam aşa, doar că probabil nu cu aceste nume. Aceşti domni, Cămătarul, Argint, nu vor să fie şefi de stat, asta nu le foloseşte la nimic, ci şefi de cartier, de oraş ,de zonă, de ţară.
  Dar până la urmă aceasta este tendinţa, cultul personalităţii. În sinea lor toţi lideri visează la osanale cu conducătorul iubit… cu rare excepţii.

 24. Bibliotecaru Says:

  @ vbabiciu
  Scrisesem un răspuns dar nu-l mai vad… Sorry! În esenţă explicam că pentru Tractorul, Semănătoarea, IMGB sau Platforma Pipera, pe lângă tehnologie, este necesară şi piaţă de desfacere…

 25. Confucius Says:

  La multi ani!

 26. TV ziare » Blog Archive » Campanie anti Iliescu Says:

  […] urma cu cateva zile Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, si-a serbat aniversarea a 78 ani (o varsta remarcabila). Pornind de la acest eveniment ProTV lanseaza o campanie […]

 27. cristimarius Says:

  LA MULTI ANI!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: